- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
#45746688 #71099 üzenetére
De miért kínlódsz? Miért baj, hogy csinál magának +1-2 mini partíciót? Emlékeim szerint azok ilyen 100 megás vacakok amiket csinál. Sajnos nem otthon vagy így nem tudom megnézni a gépen, hogy a friss telepítés nekem miket csinált. De tuti csinált +1 kis partíciót ahol az UEFI-s indítófájlok vannak.
-
Horvi
őstag
válasz
#45746688 #71094 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de szerintem az régen is úgy volt, hogy ő csinált magának plusz partíciókat amik kellettek neki. Most telepítettem Win10-et és amikor kiválasztottam az üres SSD-t akkor feldobott egy üzenetet, hogy erre a partícióra lesz telepítve a rendszer de a telepítő létrehozhat partíciókat amelyek szükségesek a Windows működéséhez.
-
zoltanz
nagyúr
Az XFCE ablakkezelőnél ha nem akarok GLX/DRI gyorsítást, (notin ne hajtsa magasabb órajelen a VGA-t) nincs lehetőség vsync-re?
A képtörést akarom megszüntetni, elvileg van a VBlank-nál Xpresent mód, de nem menti el.
Compton: X renderrefresh-rate = 0;
vsync = "none";
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #71093 üzenetére
Értem. Nézd, az alaplapon nem állítottam át semmit sem. Így jártam. Viszont most csináltattam egy pendrive-ot a Windowsszal. Azt hittem jó neki az NTFS, de átformázta FAT32-re. Akkor megint nem tudom csak ugyanígy feltenni? Ez gáz! Mit lehetne csinálni?
Meg az is nagyon zavar, hogy nem fogadta el az én NTFS formázásomat a w10 telepítője, hanem átformázta. Lett egy csomó kis partíció. Korábban ez nem így volt. Hogyan lehetne megint olyan mint régen? Vagyis egyben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#45746688 #71092 üzenetére
Ha a Linux nem UEFI-s telepítés, akkor igen. Amennyire én tudom, a két megoldást nem lehet összehozzni egybe.
Az UEFI-s Windows telepítésnek amúgy van egy olyan aranyos tulajdonsága, hogy nagyobb Windows frissítés idején meg szokta variálni az UEFI bootsorrendet kérdés nélkül, olyankor eltűnik a boot választó és csak a Windows indul. Aztán egy külső UEFI szerkesztővel lehet visszaállítani az eredeti helyzetet...
Ha a Windows is hagyományos módon van telepítve, akkor nincs ilyen gond. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Biztosan ide akartad ezt beírni? Amúgy ha nagyon érdekel, akkor én az atlatszo.hu -nak adom. De ezt a témát zárjuk itt le.
rogaby: Véletlen nem keveredett össze, hogy az egyiket hagyományos, a másikat meg UEFI módban tetted fel? Ez ott dől el, mikor a telepítő pendriveról bebootolsz. Feltétlezem, hogy a W10 nem olyan módon került fel, ahogy a Linux.
-
p.t.r
aktív tag
Az adótok 1%-át kinek szoktátok utalni? Kizárólag témába illő válaszok érdekelnének. Köszönöm
-
törölt tag
Felraktam a W10-et egy külön ssd-re. Kikapcsoltam a gyors-indítást. A Linuxom is külön ssd--n van. Ami a gondom, hogy azóta a linux (18.04-es Xubuntu) igen lassan indul el. Korábban ugyancsak w10 mellett korábban 1 másodperc alatt elindult. Most kb 20 másodperc. Ráadásul hiába adtam ki a sudo update-grub parancsot, a windowst nem gyűjti be. Tudtok segíteni?
-
szucstom
őstag
válasz
ubyegon2 #71082 üzenetére
De, igen, vannak napok mikor rohadtul lusta vagyok
2 hétig ostorral álltak melóban a hátam megett, ki vagyok purcanva.
Naná, hogy be kell fűteni. Ha egyszer nincs 30 fok, valamivel meg kell tolni
(mondjuk nekem elég a 22 is)
Cigam: nem próbáltam még. Ha nincs rá mód akkor ez van, kénytelen vagyok kikelni a fotelből
-
válasz
szucstom #71081 üzenetére
Ne szórakozz már! Ennyire nem lehetsz lusta!
Nem véletlenól mobil eszközökre csinálnak appot, ios meg androidra és nem desktopra. Vidd magaddal a mobilodat, nehogy már egész nap gépről irányíts mindent. Még ilyent!
Én még a normál távkapiját is a ketyere oldalán tartom. Igaz ez mobilklíma, de akkor is.
-
szucstom
őstag
Szaktársak!
Újabb kérdésem lenne
Használ-e valaki Gree klímát otthonában és ha igen, linux alá van-e program az irányításához?
Tudom, mobilomon ott az app, de néha lustaság fél egészség alapon semmi kedvem a lakás másik felében lévő mobilomért elcammogni -
super
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#45746688 #71073 üzenetére
Akkor egy megoldás van. Töltsd le innen az eredeti fájlt: https://www.oracle.com/java/technologies/javase/jdk13-archive-downloads.html
Ahová letöltötted a fájlt, ott add ki ezt a parancsot:
dpkg -i jdk-13.0.1_linux-x64_bin.deb
Ha ez esetleg sikeresen végbement, akkor utána el fogod tudni távolítani az előzőben írt módon és akkor tiszta lappal lehet továbbmenni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#45746688 #71069 üzenetére
root@xy-System-Product-Name:/home/xy# dpkg --list | grep java
ii ca-certificates-java 20180516ubuntu1~18.04.1 all Common CA certificates (JKS keystore)
ii gir1.2-javascriptcoregtk-4.0:amd64 2.26.2-0ubuntu0.18.04.1 amd64 JavaScript engine library from WebKitGTK+ - GObject introspection data
ri java-common 0.68ubuntu1~18.04.1 all Base package for Java runtimes
ii javascript-common 11 all Base support for JavaScript library packages
ii libatk-wrapper-java 0.33.3-20ubuntu0.1 all ATK implementation for Java using JNI
ii libatk-wrapper-java-jni:amd64 0.33.3-20ubuntu0.1 amd64 ATK implementation for Java using JNI (JNI bindings)
ii libel-api-java 3.0.0-2~18.04 all Expression Language API
ii libhsqldb1.8.0-java 1.8.0.10+dfsg-10~18.04 all Java SQL database engine
ii libjavascriptcoregtk-4.0-18:amd64 2.26.2-0ubuntu0.18.04.1 amd64 JavaScript engine library from WebKitGTK+
ii libjsp-api-java 2.3.4-2~18.04 all JavaServer Pages API
ii libreoffice-java-common 1:6.3.4-0ubuntu0.18.04.1~lo2 all office productivity suite -- arch-independent Java support files
ii libservlet-api-java 4.0.1-2~18.04 all Java Servlet API
ii libservlet3.1-java 1:4.0.1-2~18.04 all Java Servlet API 3.1 (transitional package)
ii libwebsocket-api-java 1.1-1~18.04 all Java WebSocket API
ii nodejs 8.10.0~dfsg-2ubuntu0.4 amd64 evented I/O for V8 javascript
ii nodejs-doc 8.10.0~dfsg-2ubuntu0.4 all API documentation for Node.js, the javascript platform
root@xy-System-Product-Name:/home/xy# dpkg --list | grep jdk
iHR jdk-13.0.1 13.0.1-1 amd64 (nincs leírás)
ii openjdk-11-jre:amd64 11.0.5+10-0ubuntu1.1~18.04 amd64 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT
ii openjdk-11-jre-headless:amd64 11.0.5+10-0ubuntu1.1~18.04 amd64 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (headless)
ii openjdk-8-jdk:amd64 8u232-b09-0ubuntu1~18.04.1 amd64 OpenJDK Development Kit (JDK)
ii openjdk-8-jdk-headless:amd64 8u232-b09-0ubuntu1~18.04.1 amd64 OpenJDK Development Kit (JDK) (headless)
ii openjdk-8-jre:amd64 8u232-b09-0ubuntu1~18.04.1 amd64 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT
ii openjdk-8-jre-headless:amd64 8u232-b09-0ubuntu1~18.04.1 amd64 OpenJDK Java runtime, using Hotspot JIT (headless)
root@xy-System-Product-Name:/home/xy# dpkg --list | grep java
ii ca-certificates-java 20180516ubuntu1~18.04.1 all Common CA certificates (JKS keystore)
ii gir1.2-javascriptcoregtk-4.0:amd64 2.26.2-0ubuntu0.18.04.1 amd64 JavaScript engine library from WebKitGTK+ - GObject introspection data
ri java-common 0.68ubuntu1~18.04.1 all Base package for Java runtimes
ii javascript-common 11 all Base support for JavaScript library packages
ii libatk-wrapper-java 0.33.3-20ubuntu0.1 all ATK implementation for Java using JNI
ii libatk-wrapper-java-jni:amd64 0.33.3-20ubuntu0.1 amd64 ATK implementation for Java using JNI (JNI bindings)
ii libel-api-java 3.0.0-2~18.04 all Expression Language API
ii libhsqldb1.8.0-java 1.8.0.10+dfsg-10~18.04 all Java SQL database engine
ii libjavascriptcoregtk-4.0-18:amd64 2.26.2-0ubuntu0.18.04.1 amd64 JavaScript engine library from WebKitGTK+
ii libjsp-api-java 2.3.4-2~18.04 all JavaServer Pages API
ii libreoffice-java-common 1:6.3.4-0ubuntu0.18.04.1~lo2 all office productivity suite -- arch-independent Java support files
ii libservlet-api-java 4.0.1-2~18.04 all Java Servlet API
ii libservlet3.1-java 1:4.0.1-2~18.04 all Java Servlet API 3.1 (transitional package)
ii libwebsocket-api-java 1.1-1~18.04 all Java WebSocket API
ii nodejs 8.10.0~dfsg-2ubuntu0.4 amd64 evented I/O for V8 javascript
ii nodejs-doc 8.10.0~dfsg-2ubuntu0.4 all API documentation for Node.js, the javascript platform -
törölt tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#45746688 #71066 üzenetére
Ennek a két parancsnak még tedd be kérlek a kimenetét:
dpkg --list | grep java
dpkg --list | grep jdk
Plusz még mindig probléma, hogy valami valamiért összekeverte a tárolókat a sources.list fájlban. Amíg az nincs rendben, addig simán lehetnek egyéb függőségi problémáid.
-
törölt tag
Nemtudom, érdemes ezt így csinálgatni?
Közben szerettem volna valamit telepíteni, de nem lehet. Függőségi hibával leáll. Gáz ez így már. Pedig jó lenne megmenteni nagyon!
-
törölt tag
dpkg: hiba: egy művelet opciót igényel
Adja ki a dpkg --help parancsot a csomagok telepítésének és eltávolításának
súgójához [*];
Használja az „apt” vagy az „aptitude” parancsokat a felhasználóbarát csomag-
kezeléshez;
Adja ki a dpkg -Dhelp parancsot a dpkg hibakereső jelzőértékeinek listázásához;
Adja ki a dpkg --force-help parancsot a kényszerítő kapcsolók felsorolásához;
Adja ki a dpkg-deb --help parancsot a *.deb fájlok manipulálásának súgójával
kapcsolatban;
A [*]-gal jelölt lehetőségek nagy kimenetet írnak - futtassa a „less” vagy a
„more” parancsokon keresztül! -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #71063 üzenetére
root@xy-System-Product-Name:/home/xy# dpkg -r java-common
dpkg: függőségi problémák miatt nem távolítható el: java-common:
openjdk-8-jre-headless:amd64 függőségek: java-common (>= 0.28).
default-jre-headless függőségek: java-common.
openjdk-11-jre-headless:amd64 függőségek: java-common (>= 0.28).
dpkg: hiba a csomag feldolgozásakor: java-common (--remove):
függőségek vannak - nem törlöm
Hibák történtek a feldolgozáskor:
java-common
root@xy-System-Product-Name:/home/xy# -
OK, csak egy régebbi Ubuntus oldalon olvastam, hogy nem lehetett telepíteni csomagokat és ott javasolták ennek az eltávolítását(talán ütközés volt emiatt). Mivel igazából tárolóban sincs benne fenti csomag, gondoltam hátha.....de ez tényleg csak találgatás már.
Amúgy szerintem tényleg nincs értelme ezt így nyúzni, jobb egy reinstall, a kollégának ez így nem fog szuperálni, kicsit jobban át kéne látnia. Igaz ezt már két alkalommal is említettem.....
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #71057 üzenetére
hiba: egy művelet opciót igényel
súgójához [*];
kezeléshez;
kapcsolatban;
javascript-common
-t nem kéne eltávolítani? Nem értek hozzá, de szerintem az okozhat galibát, ha fenn van a sima java-common. -
törölt tag
hiba: egy művelet opciót igényel
súgójához [*];
kezeléshez;
kapcsolatban;
törölt tag
dpkg -l java*
Kért=ismeretlen(u)/telepítés(i)/eltávolítás(r)/törlés(p)/tartás(h)
| Állapot=nem(n)/telepített(i)/ütköző-fájlok(c)/kibontatlan(u)/félig-
| ütköző(f)/félig-telepített(h)/aktiválóra-vár(w)/aktiváló-függőben(t)
|/ Hiba?=(nem)/újratelepítés-szükséges(r) (Állapot,Hiba: nagybetű=rossz)
||/ Név Verzió Architektúra Leírás
+++-========================-=================-=================-=====================================================
ii java-common 0.68ubuntu1~18.04 all Base package for Java runtimes
un java-compiler <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java-virtual-machine <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java10-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java10-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java11-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java11-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java2-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java5-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java6-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java7-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-sdk <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java8-sdk-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java9-runtime <nincs> <nincs> (nincs leírás)
un java9-runtime-headless <nincs> <nincs> (nincs leírás)
ii javascript-common 11 all Base support for JavaScript library packages -
moongoose
őstag
válasz
lev258 #71050 üzenetére
Sikerült elindítani a telepítést, létrejött a kattintható kék fül, az útmutató alapján.
Nagyon köszönöm.
Majd próbálkozom vele, mint kiskutya...
Most realtek audio managert keresek, mivel elég dobozhangúak a zenék.
Elég jó rendszer a linux, csak mazsolázni kell sokat, mire klappolni fog minden. -
moongoose
őstag
Új húsként a darálóban.
Steam-es játékot szeretnék telepíteni, és használni Linux Mint cinnamon 19.3 Tricia-n.
A játékok windows-os környezetben futtathatók, sajnos natív linux verziók nincsenek.
Hogyan tudom rábírni a playonlinux-ot, hogy tudjam használni a két programot (Mechwarrior online és paladins.)
SteamOS-nél nem telepíthetők a játékok(nem támogatott platform).
Csak sejtem, hogy valahogy a windows-os steam-et kellene, a playonlinux-al megetetni, majd utána onnan indítani a telepítéseket.
Nagyon mellément a gondolat menetem? -
törölt tag
dpkg: hiba: a csomagok sima nevét kell megadnod, nem az őket tartalmazó fájlokét
súgójához [*];
kezeléshez;
kapcsolatban;
cigam
titán
válasz
lev258 #71039 üzenetére
Ezen már túl vagyunk:
cigam
Nem lehet, hogy azt a csomagot nem tárolóból telepítetted, hanem kézzel, pl így.
Mivel tuningoltad a forráslistát? Szörnyen néz ki.
rogaby
...de lehet...A NAV bevallását akartam megcsinálni. Közben kerestem megoldásokat. Így valami marhaságot csinálhattam.
rogaby
Mi ebben a gúnyolódás? Felhívtam a figyelmed arra, hogy csak_te_tudod hogy milyen parancsot írtál be, és arra mit válaszolt a rendszer. Nem besértődni kell, ha még kérdezni sem tudsz. Meg kell tanulni a kérdésekre válaszolni. Ez nem a lelki segély, vagy támogató szolgálat ami jár a részedre. Oldalakon keresztül próbáltunk segíteni, rengeteg kérdésre nem válaszoltál.De most is csak a sértődöttségedről írtál, véletlenül sem írtad le mellé azt, ami előrébb vinne:
- Milyen parancsot adtál ki? (Ettől milyen eredményt vártál? Merthogy erről sem volt szó az uccsó kérdésedben.)
- Mi volt rá a rendszer válasza.A
dpkg -P jdk-13.0.1_linux-x64_bin.deb
parancsot ajánlották már? Ez leszedi a problémás csomagot. -
törölt tag
Régóta használom a linuxomat, de kezdő vagyok. Nem kellene rajtam gúnyolódni.
-
lev258
veterán
válasz
ubyegon2 #71037 üzenetére
Ismétlem. Ilyen csomag nincs 18.04-en. Arról viszont, honnan és hogyan próbálta felrakni, semmi nem derült ki. Pedig ott csúszhatott el valami. Arról pedig nem látok semmit, hogy ez a verzió szükséges lenne a NAV-os programhoz. És elromlott csomagkezelés mellett valamiért mindenki a telepítést próbálja erőltetni, a probléma felderítése helyett. Ez nekem fura.
Senkit sem akartam megbántani, csak így elolvasva a diskurzust a fa és az erdő jut eszembe róla. De lehet, hogy ez csak azért megy így nekem, mert nem folytam bele már az elejétől, hanem csak később néztem át a dolgokat. -
cigam
titán
válasz
#45746688 #71034 üzenetére
Véletlenül se írd le hogy milyen parancsot adsz, ki, és arra mi a válasz.
Majd mi, látóaszonyok módjára kitaláljuk magunktól. -
válasz
lev258 #71036 üzenetére
De a kolléga nem az openJDK-ról ír, hanem a jdk 13.0.1-ről. Nekem legalábbis ez tűnt fel. Abban igazad van, hogy az openJDK csak 11-es verziójú, sőt lehet, hogy a mesa is csak 19-es, de eddig azzal foglalkoztunk, amiről a kolléga írt. Írta azt is, hogy felrakta külön valami NAV-os telepítés miatt.
(#71034) rogaby
Írtam tegnap is, hogy sokkal egyszerűbb újra feltenni, hacsak nem direkt akarsz a végére járni, milyen megoldások vannak gubanc esetén.
-
lev258
veterán
válasz
vadkörte #71035 üzenetére
Az alapprobléma az, hogy valaki megpiszkálta a rendszert és összeomlott a csomagkezelés. Mivel a 18.04-en nem létezik jdk-13 csomag (11-es a maximum és annak is eltér a névformátuma), így nem lehet más oka annak, miért hiányolja, akarja újratelepíteni, javítani.
Csak az fura, hogy ez eddig másnak nem tűnt fel. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #71031 üzenetére
Letöltöttem a 13.02-est. Felrakni nem engedi. Mindig ugyanazt írja. Benásoltam már többször. Nem találja a 13.01-et. Hogy mi az ördögér kéne neki az, azt nemtudom. Nézd, már vagy 8 órát fordítottam a pribléma megoldására. Úgy gondolom, hogy már értelmetlen tovább dolgoznom ezen. Újrarakom a rendszer és kész.
Köszönöm a sok segítséget!
-
Ez mondjuk igaz, de a kolléga nincs igazán a helyzet magaslatán ez ügyben.
(#71029) rogaby
Mi a fene ne múködne egy .deb fájl esetén? Nem írnád le részletesebben, mit csinálsz, mivel és mi nem működik?
Egy kattintás és feljön egy ablak, abban egy zöld link és arra kattintva az alábbi letöltő link:
-
Nem akartam túlzottan elmélyülni a dologban, de mikor először téma volt, olvastam, hogy biztonsági problémák miatt adták ki az újabb verziót.
ÁNYK miatt meg eddig sem volt rá szükség, most meg főleg, mivel enélkül is működik, épp tegnap használtam egy nyomtatvány betöltésére.
-
válasz
#45746688 #71012 üzenetére
Ez a 3 alternatíva van:
1. felrakod a 13.0.2 verziót, .deb
2. lepucolod a fenn lévő 13.0.1 verziót
(ezeket fentebb elég bőven kitárgyaltuk)3. reinstall
Nem raksz fel 13.0.1-et !!! Nincs nincs nincs!!!!! Nem is lesz.
Szóval vagy csinálod, amit már körbejárkáltunk vagy újra végigfuttatsz mász is az elejátől és ugyanide juttok. Aztán megállapítod, hogy inkább újratelepíted......és mégse, valaki megint segítsen.......
(#71022) Storms
Felejtsd el, ha Cinnamon felület kell, ott a Mint Cinnamon.
Amúgy akinek a Mint Cinnamon elrendezése nem elég Windowsos kinézetű......ahogy kollégámk említette minap, Cinnamon Win7, KDE Winx hasonlóságot mutat. Kénytelen vagyok elhinni, mivel Winx-et még nem is láttam soha működés közben és qrvára nem is hiányzik.
-
moleculez
veterán
Bal alsó sarokban egy start menü jellegű gomb, tálca, taskmanager, ugyanazok a bill.kombinációk, ikonok, értesítések. Mi az, ami annyira különbözik a Windowsttól és akkora tanulást igényel?! Máshogy néznek ki az ikonok? Ikonpakk 20mp, válogatással akár fél nap is lehet.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Bátorkodtam feltelepíteni egy Linux Mint 19.3-t egy Dell 5490 laptop gyári Windows 10 mellé. Kezd összeállni a dolog, viszont akadt egy elég nagy problémám: a linux alól nem látom a W10 partíciót, unknown-nak írja.
Van egy sanda gyanúm, hogy amiatt lehet, mert a Bitlocker rá van eresztve. Gondoltam kikapcsolom, viszont a vezérlőpultban azt látom, hogy Bitlocker bekapcsolásaLehet a partíció átméretezés miatt lehet ez, még az előtt ki kellett volna kapcsolni? Találkozott már valaki ilyennel? Vagy más lehet a gond? Mit tudnék tenni, hogy elérjem Linux alól a Windows-nek ezt a C:\ meghajtóját?
Köszönöm!
ui: bevallom előtte nem tudom hogy nézett ki itt a beállítás, nem foglalkoztam ezzel
C:\WINDOWS\system32>manage-bde -status
BitLocker Drive Encryption: Configuration Tool version 10.0.18362
Copyright (C) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.
Disk volumes that can be protected with
BitLocker Drive Encryption:
Volume C: [OS]
[OS Volume]
Size: 166,73 GB
BitLocker Version: 2.0
Conversion Status: Used Space Only Encrypted
Percentage Encrypted: 100,0%
Encryption Method: XTS-AES 128
Protection Status: Protection Off
Lock Status: Unlocked
Identification Field: Unknown
Key Protectors:
External Key
Numerical Password
-
vadkörte
addikt
Nem tudom és nem értem miért ragaszkodnak ennyire a Windows-os kinézethez. Attól mert az ikonok Windows szerűek, a "Start menü" (programindító) elrendezése hasonló, még NEM lesz Windows. Más a működés, más a filozófia...
2000 óta foglalkozok informatikával, Windows-zal kezdtem én is és több évbe tellt, hogy azon a szinten ismerjem, ahol most vagyok (NEM vagyok informatikus). A linux filozófiájára való átállás ezzel az ismeretanyaggal is max. néhány hónap.
Miért akarják ezt a tanulási folyamatot elspórolni? -
Cyrin
addikt
-
Storms
őstag
Erre a distro-ról hallottatok? [link]
Nagyon tetszik ,hogy win 7-es kinézete van
Csak hát: Last stable version: april 2016 -
Rimuru
veterán
válasz
madpapa #71002 üzenetére
vagy tiltanom kell? - mi a kerdes?
Sok minden van az alap Arch ISO-ban, de cpu minert nem hiszem hogy talalsz.
De csomagkezelo mukodik, minden inditasnal (mivel nem perzisztens) azt raksz fel amit akarsz.Amugy raneznek az alpinera, az tenyleg minimal, felrakod egy pendrivera minereddel egyutt kissebb lesz mint az arch installer.
-
madpapa
senior tag
Teljesen kezdő kérdés. Sok közöm nincs a Linuxhoz. Láttam egy Arch linuxot. Az install anyagja 650MB. Gondolom az rá tudom tenni egy pendrivera és onnan tudok bootolni. Itt a lényeg az lenne hogy csak egy egyszerű CPU minert akarok futtatni GUI nélkül. Ezt alapból is tudja vagy tiltanom kell? Köszönöm a segítő hozzászólásokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest