Hirdetés
- Törvényben kötelezné az USA a hazai AI igények elsődleges kiszolgálását
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos fejegységek
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ontheground
tag
A Kodi-s topikban volt pár off hozzászólás a Remix OS-ről, rég ki akartam próbálni, de sehol sem találtam az ISO-it, de linkeltek nekem egy maszek oldalt a fórumtársak, így a Linux után kicsit belemerültem az x86-os Android-ok kusza világába, kipróbáltam párat.
Régi Core2-es gépre a 64 bites UEFI változatok nem nagyon akartak felmászni, amelyik felment, bug-os volt, maradtak a 32-esek. A Remix OS elég jó, de régi, meg a noveau driver is bugzik benne, folyamatos screen tearing, egyebek egy régi 8400GS-el, le is töröltem.
A Phoenix OS viszont bevált, szépen ki lehet gyomlálni, de akadnak ezzel is gondok, de alapból rootolt, lehet hegeszteni rá rendes SuperSu-t, meg egy-két dolgot meg is lehet javítani benne.Az init scriptje viszont banálisan egyszerű, abban sikerült megoldanom a hangproblémáimat is
A füles kimenet még várat magára, sajna bekorlátoz a parancssoros alsa, nincs alsamixer TUI-val
Az LG telómon ugyanez az init script szét van dobálva vagy 30 fájlba, ami itt kb. kettőben megáll.
Most egy IDE winyó egyetlen Ext4 partícióján csücsül az Android egy kínai USB átalakítóval, a Linux Lite-on levő GRUB2-be meg kapott egy bejegyzést az ebben a topikban említett grub-customizer segítségével.
Sajna a Marvell IDE vezérlőm nem ismeri az Android kernel, SATA-ból meg kifogytam. Szépen fut amúgy, de egy SSD tuti dobna rajta. Lehet tényleg veszek egyet, és az összes rendszerpartíciómat áthajigálom majd rá.
Szerintem a Phoenix OS megmarad bohóckodni Linux mellé, mert bár üzembiztos, azért fő rendszernek mégse merném használni.
Remix OS topikba írtam is pár Phoenix-es tippet, mert nincs külön topikja.
Linuxon meg annyit sudo-ztam, hogy ma egy Win7-be lépéskor alig találtam meg a jobbgombos menüben, hogy "Futtatás rendszergazdaként"
Valami maszek OSX-et kéne megpróbálni, amíg még mostanában ráérek, régen volt fenn Snow Leopard, meg még P4-en is Tiger, vagy BSD-t. Bár a mostani OSX kétlem, hogy használható lenne egy ilyen őskövület gépen, mint az enyém
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bestbuy játékok
- Docker konténerizálás
- Motoros topic
- Router gondok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest