Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz ubyegon2 #62677 üzenetére

    Dave™, Frawly, sh4d0w, ubyegon2

    Kipróbáltam a gnome-keyring deaktiválását, törlését, de nem hozott eredményt. Viszont ha a Chromiumot ezzel a paraméterrel indítottam, akkor gyorsan elindult: --password-store=basic
    Gondoltam, akkor már csak a KDE wallet lehet a ludas. Töröltem az aktuális wallettet, nem hozott eredményt. Tiltottam a KDE wallet subsystemet, és ezekután hirtelen a Chromium is gyorsan indult el, a wifi is gyorsan csatlakozott, és a Pamac grafikus felületen is gyorsan installált/uninstallált programokat, mint amikor frissen települt az Arc. Szóval ez a 3 hibám összefüggött. No mondom akkor mégse a gnome-keyring a ludas, így ment vissza Docky. Újra belassult minden, és most már leszedve keyringet, KDE subsystemet tiltva se gyors egyikse.
    Egyedül manuálisan tudtam megoldani a Wifi gyors csatlakozását és a Chromium gyors elindulását.
    Chromium esetén a /usr/share/applications alatt a chromium.desktop -ot szerkesztettem, hogy ne U kapcsolót használjon defaultban, hanem a fent emltett kapcsolót, így most bármi akarja indítani, akkor ezt használja (et az útvonalat használja minden alapból), a wifi-nél meg úgy tudtam megoldani, hogy a jelszót újra megadtam, és bejelültem, hogy unencrypted tárols legyen, és így már gyorsan csatlakozik. A Pamac gui-s felülete viszont lassú, ott nem lehet ilyen cseles beállítást eszközölni. Szal nálam úgy látszik a titkosítást használva lassul be, de hogy mitől, és miért jó a teljes rendszer újrahúzása után, és döglik meg x idő múlva, azt nem tom. Lehet hogy kellene valami csomag, amitől gyorsabb lenne talán...de az már biztos, hogy a jelszavak titkosítását használva van ez a tetű lassúság.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák