Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Okos konnektor: tényleg spórol az áramon, vagy csak pénzkidobás?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Na, belefogtam az Ext4-esítésbe. Meghagytam a fele adatot az USB-s HDD 1,5TB-os NTFS partícióján, meg 70GB-ot a belső HDD-re tettem. Aztán GParteddel lezsugorítottam a 700GB-ra az NTFS partíciót, röpke majd 9 óra alatt volt meg, és még így sem panaszkodhatok, mert vannak emberek, hogy a 200-500GB-os zsugorítás eltart nekik 20 órát is. Rendesen megcsinálta, adatvesztés nélkül.
Aztán a szabad területen létrehoztam egy fájlrendszer nélküli elsődleges partíciót. dm-crypttel AES512 SHA512 XTS-sé alakítottam partíciót (ez egy pillanat, a rand-os dd-zést kihagytam, mert úgyis betelítem), és tettem rá Ext4-et. Most másolom az NTFS partícióról az adatokat az új Ext4-re, 13MB/sec-cel csinálja, röpke 14 óra lesz ez is (itt már áramszünet sem fog nagyon számítani)
Viszont eddig jók a tapasztalatok az AES512 XTS-sel is, ez sem lassít semmit (még az mount-nfts is sokkal több procit eszik), majd ha Archot teszek a belső HDD-n a Kubuntu helyére, akkor azon lecserélem a mostani AES256 CBC-t AES512 XTS-re.
Ha végzett a másolással, akkor kedden az jön, hogy törlöm az NTFS-es 1. partíciót, és az Ext4-et (2. partíció) megnövelem az egész lemez területére. A végén olyan titkos leszek, hogy senki nem fog rólam tudni
Ha már Ext4-esítek, akkor a torrentezés miatt erre is tettem titkosítást. Használom, ha egyszer a Linux ezt alapból nyújtja, és nem lassít, és megvan ez az előnye is a Windowssal szemben (ahol csak TrueCrypt vagy BitLocker van, amik jobban lassítanak).
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- RTX-es GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest