Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz Silimon #27701 üzenetére

    Régi gép, Athlon XP proci, gondolom még sose volt szétszedve, épp itt az ideje. Ne kelljen már találgatni, hogy akkor most mi lehet a baja, melegszik vagy nem melegszik. Tedd rendbe a hűtést (lehet hogy tényleg rendben van, de akkor is), azaz takarítsd meg a hűtőbordákat, tegyél a procira friss pasztát, ellenőrizd, hogy mindkét ventilátor rendesen fújja a levegőt. Majd teszteld le a memóriát, vizsgáljad meg a hdd állapotát. Ezzel nagyjából a hardver felől biztosak lehetünk.

    Na megnéztem, nem bonyolult a hűtő leszedése. Minimális tehetséggel egyszerűen, házilag megoldható a dolog, nem kell szerviz ehhez.
    Service manual - ebben le van rajzolva minden.
    [link] - ezt az elemet kell levenni, sok kis csavar tartja. És máris eléd tárul a hűtőrendszer.
    [link] - ez maga a hűtő, 4 darab méretesebb csavar fogja rá a processzorra, ezeket kicsavarva, a hűtőt óvatosan megmozgatva leemelhető a prociról. A processzort nem kell kivenni
    A hűtő bordáit jól ki kell porszívózni. Érdemes ezen a ponton a ventilátorokat is megforgatni, hogy könnyen szaladnak-e. A hűtő helyét is szippantsd meg a porszívóval.
    Sebbenzinnel (gyógyszertárban kapsz) meg egy pézsével le kell tisztítani a prociról és a hűtőről a régi masszát. Egy gyufafejnyit az új pasztából a pici ujjacskáddal el kell teríteni a procin, majd a hűtőt óvatosan a helyére kell passzítani, csavarok vissza, és kész is. Össze lehet rakni a gépet.

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák