Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Syl #16301 üzenetére

    Na csak hogy tudd, az előző sok évben minden frissítéshez kért jelszót az Ubuntu is, és kicsit korábban legalább 2 különálló grafikus csomagkezelője volt ugyanabban a disztróban.
    Ilyen rányomok a táncoló ikonra és frissít dolog a Chakrában is volt, csak nem voltak megelégedve azzal, amit örököltek az Arch-tól, ezért írnak sajátot. Néha az Ubuntuban sem működött jól a kattintós, olyankor elő kellett venni a terminált az apt-gettel, de alapból is biztonságosabb volt ott csinálni a frissítést.

    Sok olvasás amúgy nem kell ehhez, a Chakra "letöltés" gomb mellett az "about" szekció írja, hogy Akabei néven egy a termináltól (pacman + ccr) a gui-ig tartó egységes csomagkezelőt készítenek.

    De fordítsuk meg a kérdést, kijön az új Ubuntu verzió, kellene frissíteni disztribúciót. Mi az első? Felmész googlebe megnézni mi a kellő parancs ehhez, meg milyen tárolókat kell felvenni és hova. Szal hiú ábránd, hogy csak úgy leülsz egy oprendszer elé és használod. Olyat még nem találtak ki, egy kis olvasás mindegyikhez kell.
    Most ott tartunk, hogy egy parancs a terminálba, vagy egy kattintás a gui-n a frissítés kérdése. Igazából nem hiszem, hogy számít ez.

    *Ubi telepítőjére majd egyszer ránézek, bár bonyolult telepítőt még nem láttam normál asztali Linuxnál. Mondanám, hogy próbálj ki egy Manjaro-t, annak karakteres telepítője van, elsőre furcsa de valójában faék egyszerű... ;]

    lionhearted: Syl szerint a guest additions felrakása megoldja ezt.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák