Új hozzászólás Aktív témák

• aktív tag

válasz Zolifarkas #106404 üzenetére

Szinte minden böngészőnek és levelezőprogramnak van jól működő natív linuxos verziója. Az Outlook lehet, hogy trükkösebb, bár utoljára államigazgatásban láttam olyat, hogy valaki önként azt használja.

Van hasonló kategóriás, alig használt tartalékgépem, de most éppen beteg, így - pár napig biztosan - nem tudom tesztelni, éppen ezért a Windowst se tudtam gyalulni még róla.

Amúgy régi windowsos játékok nálam még stabilabban is futnak (ami kifagy tálcára rakástól Windowson, az Linuxon nem), a DOSBox-osok érdekesebbek, mert a klienssel leszedett megprotonozott DOSBoxot nem tudok visszarakni teljes képernyőre, ha egyszer lekicsinyítettem, natív DOSBoxszal talán nincs ilyen.

Mindenesetre Nvidiával érdekesebb a történet, kellhet proprietery driver (nem mintha egy drivertelepítés megugorhatatlan lenne), illetve adott kártyát jobban megdolgoztató játéknál érezhetőbb teljesítménycsökkenésre kell számítani. De nem tudni, hogy mikkel játszol.

A steames, GOG-os, epices, amazonos játékok jellemzően nagyon kényelmesen megoldhatók online is (értsd szinte windowsosan), de általában az offline telepítés is járható út.

A Linux Mint Cinnamon például kellően kezdőbarát és windowsos küllemű disztró átálláshoz, megfelelően nagy közösséggel, itt is többen használjuk. Az megfelel az általános felhasználás mellett játékokra is, pláne régebbiekre.

Új hozzászólás Aktív témák