Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xylacc
csendes tag
Talán inkább a színhőmérsékletben keresd a problémákat, már 70-80CRI alatt nem is kapsz fényforrást.
De ha 6000K-es hideg-fehér fénnyel világítasz, az tényleg nagyon fakó lesz, kékes árnyalatot kölcsönöz mindennek. Ezért jobb melegebb szín felé eltérni 4500K, 3500K.
Ez mindenkinek a szemének, a környezetnek, a fényerőnek a függvénye. Ha lehet, először próbálj ki több színhőmérsékletet, fényerőt, és aztán dönts. -
Nektek nincs az az érzésetek a LED világításnál, hogy fakók a színek? Tudjátok, mint a mosóporreklámban. Főleg a bőrtónusok furák. Alacsony CRI?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
PHM
addikt
-
Formaster
addikt
egy akváriumi led lámpa. 96x3w diódából, asszem super ledek. ez három panelből áll, amit 3 táp hajt meg. Csináltam róluk képet, chinese style, az utolsó érték mA akar lenni.
300w-os lámpának hívják, a leírásban a felvett teljesítményként 168W-176W, az egész lámpára. Ez van elosztva 3 modulra belül.
A képek:
-
Formaster
addikt
Köszi, hát olvasgattam tegnap led ügyben de ez nem egyszerű. Speckó táp kéne. Ha jól értem sorba kell kötnöm a 3 panelt.
Namost így néz ki a panelem gyárilag. 96*3w-os ledekből épül fel, ezt 3 táp hajtja. Ha jól sejtem ledenként olyan 2,5-3V közé kell belőni a kimeneti IC-n. Akkor gyakorlatilag milyen táp kellene? Tudna valaki linkelni egy ebay-es tápot ehhez?
Másik hogy milyen hosszú lehetn max a táptól a ledekig futó kábel. Merthogy a kábelnek van némi ellenállása ugye. 3-4 méter már necces lehet egy vékonyabb kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
Használható, de:
- A kimeneti feszültség 0,4V-tal magasabb a kívánatosnál,
ami nem feltétlenül tesz jót a led szalagnak.
Meg kell nézni a szalagot, hogy milyen ellenállások vannak rajta.
Ha 180 ohmosak szerintem nincs semmi tendő. Ha 150 ohmosak,
akkor a fölösleges 0,4V-ot el kell tüntetni valahogy.
Ez lehet egy sorba kötött 3-5A-es schottky dióda, vagy akár egy
0,15 ohm 2W-os ellenállás is.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz Formaster #2688 üzenetére
Ha a táp elviseli a 3 panel összesített áramát, nyugodtan.
Nagyobb lehet a terhelhetősége, kisebb nem.
A kimeneti feszültség viszont azonos legyen. Ha kicsivel kisebb,
a ledek nem fognak olyan fényerővel világítani, ha nagyobb, annak
akár rossz vége is lehet.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Formaster
addikt
üdv Urak! ha van 3 led panelem, saját táppal, akkor tudok ennek a 3-nak egy nagy közös tápot adni? amperben gondolom piszkosul stimmelnie kell, különben elpukkannak, esetleg lehet más gond is?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Silentfrog #2684 üzenetére
RGB, 5050-es 30/1m-es van benne.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Silentfrog #2682 üzenetére
Köszi, kicsit kibővítve már kb ilyen lesz, csak felül több lesz a takarás.
-
B-L-A-C-K
titán
Alakulunk...
-
Silentfrog
veterán
válasz B-L-A-C-K #2679 üzenetére
Én nem tudom miért ragaszkodik mindenki a 3000-3500k -hoz.
Akik ajánlották tuti nem láttak még 4000-4200k színhőmérsékletű ledekkel bevilágított lakást.
Én [link] ilyeneket vettem az akvárium fölé,de vettem pár darabot pluszba amit a nappali gu10-es spotokba beleraktam próbára,hogy milyen.
Benne maradt,annyira szép a fénye.
A 3000-3500k nekem sárga,mint a hagyományos izzók fénye a 6000-6500k meg nagyon kékes.Egyébként xylacc forumtárs árulja a linkelt ledeket apró pénzért.
Pont ezt a színhőmérsékletű fényforrásokat nem árulja szinte egy nagyobb nevű gyártó sem.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Silentfrog #2678 üzenetére
Most vettem egy lakást, amit kompletten belülről fel is újíttok, jövőhetén fejezik be nekem is csak ledlesz mindenhol, a 3000K színhőmérsékletű meg onnan jött hogy eredetileg hideg-fehéret akartam ami ugye ~6500K de 10 emberből 9 lebeszélt róla. Most meg ugyan ebben a kivitelben megnéztem a boltba világítva a hideg-fehéret, illetve a meleg-fehéret, és úgy döntöttem tényleg jobb lesz a meleg-fehér, így ezért vettem egységesen mindenhova 3000K-t.
Már csak egy 120 fokban világító 4-5 wattos kék gu10 300+lumenes a vágyam az akvárium fölé éjszakára,de ilyen nincs egyenlőre a világon se.
Miért nem raksz be egy ledszalagot?
-
Silentfrog
veterán
válasz B-L-A-C-K #2677 üzenetére
Én pár hónapja mondhatom el,hogy nálam csak leddel van világítva minden.
Egy hagyományos ,vagy energiatakarékos izzó sem világít sehol,és mégis világos van mindenhol a lakásban
Már csak egy 120 fokban világító 4-5 wattos kék gu10 300+lumenes a vágyam az akvárium fölé éjszakára,de ilyen nincs egyenlőre a világon se.Miért szereted a 3000k színhőmérsékletű ledeket?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Silentfrog #2676 üzenetére
Ebből a márkából gyártanak egy halom fajtát, itt ha lapozol látod is mennyi van belőle. Az eladó azt mondta ebből a gyártmányból nem olyan sok a hibás darab, mondta az első pár nap nem jelentkeznek gondok velük akkor már szinte sose fog. De ugye ha 2 éven belül bármi lenne velük azonnal cserélik, nekem ez volt a legszimpatikusabb ezekben, na meg persze az áruk, mert még az elején ott kezdtem a nézegetést ledekből hogy ~3000Ft/db.
Az 5 éve megy az durva, mondjuk ezekre is 50 ezer órát írnak, ha valóban lehet ennek az adatnak hinni akkor napi ~8 órás használattal több mint 17 évig kellene menniük...
+ Ufo lámpákba is vettem most pár ilyet, kiváncsi vagyok beválik e.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz B-L-A-C-K #2675 üzenetére
Van műanyagban is?
Akkor tök ugyanezt gyártják 4 verzióban.
Én 1210 ért vettem az üveget 1300 ért a porcelánt.
Akvárium felett teszteltem napi 14 ora folyamatos használat mellett de egyik sem melegszik.
Nem tudom,hogy az élettartamot befolyásolja e , hogy 30 vagy 35 fokos e a fényforrás de nekem van még egy ledes fényforrásom sem adta meg magát.Az udvaron van egy 1 wattos led fényforrás ami egyfolytában világít már lassan 5 éve.
A betörőknek van feltéve,hogy lássák,hogy milyen kutya harapta meg őket. -
B-L-A-C-K
titán
válasz Silentfrog #2674 üzenetére
Igen olyan. Műanyagba néztem elsőnek de az 200-300 Ft-al drágább volt, és mikor megláttam ez akciós mondom akkor legyen ez. Boltba meg mondták ez nem melegszik annyira.
Mondjuk akkor ha egyforma melegedés szempontból akkor nem értem miért gyártanak 3 felé kivitelben is...A lényeg remélem hosszútávon befog válni...
-
-
B-L-A-C-K
titán
Na jó, elvan döntve meleg lesz, köszönöm a megerősítéseket!
Már csak annyit kellene holnapra megtudnom hogy lm-es legyen (260-290...)...
-
Yany
addikt
+1 a melegnek
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #2667 üzenetére
2-0 eddig...:/
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #2664 üzenetére
Na, fasza, így meg végkép nem tudok dönteni 80%ban úgy voltam vele hideg lesz, na ezt most te leromboltad 50-re...
Mástól is jöhetne vélemény ezzel kapcsolatban...
Szerk:
1db boltot találtam ahol van raktáron olyan amilyet akarok, van belőle hideg, és meleg is, meg is lehet nézni. Szóval ott majd megpróbálom eldönteni 1-1 db ból, remélem nem nyúlok mellé, és tetszeni fog otthon...
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz B-L-A-C-K #2663 üzenetére
első abból lett csinálva és gyorsan le is cseréltem,mert engem kb 10 perc után már zavart a kékes hideg fény
sőtt a kocsiban is kicseréltem a belső világítást hideg fehérről melegfehérre a hidegek meg mentek rendszámtábla világításnak..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #2662 üzenetére
És hosszútávon használtál már hideg fehéret?
-
Kicsirics77
veterán
válasz B-L-A-C-K #2661 üzenetére
én a melegfehérre szavaznék
a hidegfehér bármennyire is tetszik Neked jobban egy idő után zavaró lehet(legalábbis Nekem az)ezért van Nekem a konyhában a pult fölött 48db melegfehér
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Kicsirics77 #2660 üzenetére
Egyformát akarok mindenhova. Az a baj nekem ez a fehér-kicsit kékes jobban tetszik mint a fehér-sárgás, viszont beszerelve már lehet más lesz egész. Olyat meg nem tudok csinálni hogy megnézzem őket a lakásban mindenhol élesben...Szóval vagy ilyet, vagy olyat veszek, ezért vagyok tanácstalan...
-
Kicsirics77
veterán
válasz B-L-A-C-K #2659 üzenetére
vegyesen
de a konyha-nappali-háló az mindenképpen melefényű más a komfort érzet
fürdő lehet vegyes az előszoba is lehet az
a hidegfényűvel az a baj,hogy rideg hatást kelt véleményem szerint.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
B-L-A-C-K
titán
Szerintetek hideg vagy meleg fényű spot ledet vegyek mennyezetbe? Nem tudom eldönteni mi lenne a legjobb. Fürdő/Konyha/Háló/Nappali/Előszobába menne (~30db)....
-
BRIKLY
veterán
Én eddig csak a szobában használtam LED szalagot, konkrétan 4x40cm-t. a 4 sarokba felrakva pont elég,hogy lássak annyit,hogy tudjak közlekedni,stb. Gépezéshez nem kell nekem több.Eddig kék volt,most lecserélem pirosra a változatosság kedvéért.
Ezen kívül a folyosóra szintén teszek,4x30cm 5050-es, 60 led/m-t, a másik szobába megy 4 méter 3528-ös meleg fehér, a konyha meg pult világítással együtt kap 2 méter 5050 hideg fehéret.
Tápot úgy terveztem,hogy 1db számítógép táp fogja hajtani az összeset. (Ja, és mindegyik fajtából 60led /méteres lesz. -
xylacc
csendes tag
válasz jeriko2 #2656 üzenetére
Már ha megjön...
Nekem már a harmadik csomagomat fizetik vissza az útóbbi pár hónapban, mert nem érkezik meg.
Egyre rosszabb kínából sima postával hozatni bármit, a gyorsposta meg drága, ha meg többet kérne az ember, hogy megérje, áfa, vám, stb...
Szóval szerintem nincs akkora különbség már, hogy ne itthon vegye meg az ember, és két nap múlva biztosan a kezében van.
Ja egyébként szobát színezni bőven elég a méterenként 30ledes (7W/m). A 60led/m (14W/m-t) erre a célra kicsit sokallom fogyasztásban. -
jeriko2
tag
Ennél azért van lényegesen jobb is, mivel ebben méterenként 30 LED található, és inkább a méterenként 60 LED-es az általános.
innen éri meg legjobban, csak 30-50 nap amíg megjön -
BRIKLY
veterán
B-L-A-C-K: Köszi itt is.
Mi a különbség a 3528, és az 5050 LED-ek között,hogy az utóbbi majdnem háromszor annyiba kerül?
-
B-L-A-C-K
titán
Akinek mennyezetbe süllyeszthető állítható keret kell a spot ledhez, ezeket nagyon tudom ajánlani. Mint látható több színben van, én most rendeltem 25 db-ot ami már meg is jött, nagyon jó minőségű, és nevetséges ~390 Ft.
BRIKLY: Elküldetm
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
xylacc
csendes tag
válasz Dluinet #2641 üzenetére
Hát inkább az erős, domináns zöld, piros, sárga, kék, színekre, amik a természetben is dominánsan szerepelnek, szoktuk használni a napfény-fehér színt, ha pontosan azt a színt akarjuk kiemelni,ami festve van.
Ha nyugalmat, meleg, pihenő helyiséget barna, sötét bordó, kávé színek, beige, stb ilyeneknél KELL a meleg-fehér.
Épp tegnap voltam egy fürdőszobába, szintén ilyen kérdés merült föl. 3ágú spot lámpa mennyezeten. Márványos, világos vajszínű csempe, sötét bordós-barnás fal-aljjal, és dekorral, és fehér fajansszal. Ahogy megláttam, mondtam a vevőnek, hogy melegfehér. De el kezdett vitatkozni, hogy Ő hidegre gondolt, mert erősebb a fénye. Mondtam, van minden színben, irány, próba...
Elkezdtük a hideggel, fanyalgott, napfény-fehér, azt mondta hú, ez sokkal jobb. Aztán beraktuk a meleg fehéret, és kiakadt rajta, hogy mennyire tökéletes így. És belátta, hogy mennyire igazam volt. -
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
runner 125
nagyúr
A konyha nem nagy, de nem csak ekkora amit látsz. 4 méternyi felsőszekrény van, amelynek az aljára szeretnék világítást.
Ha, L profilt raknék az elszívó melletti részekhez, akkor is látszódna alacsonyabb ember számára?
De igen, egy részből azért tennék L profilt h a csupasz LED sor ne látszódjon, illetve oldalról ne hasson zavarólag, ha valamiért onnan nézne rá valaki.
1-1 csavarral a végén, meddig tart kifúrni és egy 10-es facsavarral felhajtani."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Yany
addikt
válasz Dluinet #2630 üzenetére
Nem feltétlen. Pl. ebből az 5W-osból vettem 3 db-ot a konyha(fél)sziget fölé és nem keverném hideggel, mert habár melegfehérnek hirdetik, szerintem sokkal semlegesebb fehér, mint bármely más világításom a lakásban. De az is lehet, hogy egy gyártósoron belül is van szórás.
-
Yany
addikt
válasz runner 125 #2626 üzenetére
Én anno 5500 Ft körül vettem ezt, csak már nem kapható: 5050 SMD szalag @ Ipon
Pont arra használom, amire szánod és bevált. Vettem hozzá egy platinum tápot, ami szintén ip67-es (vagy 65-ös már nem emlékszem) és frankón, biztonságban üzemel. Szóval mindent belföldön és szuper olcsón szereztem be (legalabbis hazai viszonylatban). Közben vízvédelem és garancia is van.
-
xylacc
csendes tag
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2632 üzenetére
A két oldalsó szekrény szélén kell végig vezetni a csíkokat, pár centivel beljebb a szélétől, így bevilágítja nagyon jól a tűzhelyet is, és mégsem károsodik. Az elszívó magasságába lévő bútorra én már nem tennék szalagot, mert az már egy alacsonyabb embernek(gyerek) zavaró lehet. És ha két szalagot végighúzol a szekrények alján (CW+WW) bőven be fogja világítani az egész konyhát...
Az k.b. 2,2-2,4m led szalag hidegből, és ennyi melegből is. Fogyasztásra 13-16W, ami egy százas égőnek felel meg, irányított fényként. Ekkora konyhába ez még sok is. Az alu lapot hogy akarod felrakni, megkérdezhetem? Vagy annak mi értelme van? Csak a takarás miatt?
Ja, és még valami: Ne rakd közvetlenül a fal mellé a szalagot, csak ha nagyon profi volt a burkoló, aki csempézte...[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Köszi a tippeket!
Nem konkrétan a tűzhely fölé, inkább mutatom:
Illetve mindenképpen alu L profil mögé ragasztanám, itt találtam. De, köszi tényleg, átgondolom ezt a dupla kombót, igazad lehet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
BRIKLY
veterán
Látom szóba jött a konyhapult világítás.Én is tervezek ilyet,hideg fehérre gondoltam a fekete csempe miatt szerintem jól mutatna.Na meg konyha világításnak is hideg fehér felé kacsingatok,mert a járólap is fekete.
Hülyeség lenne? Ti hogy csinálnátok? -
nagyúr
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2627 üzenetére
Konyhába szerintem se meleg, se hidegfehér, inkább köztes 4500K körülit.
A szilikonos azért nem szokott tetszeni az embereknek, mert vízszintesen a pult alá nézve az már szembe világít a szilikon fényszórása miatt, míg a beltéri nem világít annyira kifelé a pult alól. Ja, és attól nem kell aggódni, hogy a pára károsítaná, lakkozva van, legrosszabb esetben lekapcsol a trafó. De ha a forró gőzpára fogja érni a szalagot, hamarabb tönkremegy attól. Ugyanis a !!! LED NEM SZERETI A HŐT !!! Mintha már párszor leírtuk volna. Tehát ilyen helyen nem jó alkalmazni. (Közvetlen tűzhely fölé nem érdemes rakni )
Jópár helyen két 3528-as szalagot húztam be közvetlenül egymás mellé, egy meleg-fehéret, és egy hideg fehéret, így gyönyörű napfény-fehér szín alakul ki, megfelelő erősséggel.
De megszületett a tökéletes megoldás a fejben. Mostantól egy 5050hidegfehér, és egy 3528 melegfehér kerül föl két kapcsolóval. Egyik kapcsoló kapcsolja a 3528-at, és egy CHIP-et a Hidegfehér 5050-ből.
A másik kapcsoló kapcsolja az 5050-ből a maradék két hidegfehér CHIP-et.
Így van egy gyönyörű napfény fehér általános világítás, és egy hidegebb-fehér a komolyabb nagyobb munkákhoz, amihez SOK fény kell.... -
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #2627 üzenetére
Vagy 5 napja én is "led-lázban" vagyok, nappaliba kerestem színeset, annyi fajta van össze lehet zavarodni...
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #2626 üzenetére
..vagy esetleg 3528-as? Ahogy nézem itt 120db LED van 1 méteren, illetve a fogyasztása is kedvezőbb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Konyhába, munkalapvilágításnak célszerű vízálló ledsort választanom? Azért gondoltam erre, mert részben benyúlva a főzőlap fölé is (saroktűzhely), így a lecsapódó pára nem tenné tönkre.
5050-re gondoltam egyébként, vagy érdemes erősebbet?
Illetve itthonról honnan érdemes legjobb áron beszerezni?Köszi.
-
jeriko2
tag
válasz jozsi252 #2611 üzenetére
Legegyszerűbb, ha veszel egy 12V-os asztali lámpát (ebben készen van a trafó, van kapcsolója is), és teszel bele egy 12V-os LED-es égőt.
-
xylacc
csendes tag
válasz Dluinet #2622 üzenetére
Egyébként a túlhajtás csak a hőmérséklet függvénye.
Van olyan egyedi zseblámpám, amibe 15W LED van benne, Egy TEC-el, és ventilátoros hűtőbordával mégis stabilan áthajtok rajta 35W-ot, úgy, hogy a hőfoka nem megy 70°C fölé. Minden csak a hűtésen múlik.
Túl van hajtva többszörösen, mégis stabil, mert nem tud felmelegedni. És mint tudjuk, minél alacsonyabb a hőmérséklete, annál hosszabb az élettartama méghozzá hatványozottan hiperbolához hasonlóan. -
xylacc
csendes tag
válasz Dluinet #2622 üzenetére
Vagy feszültséget, vagy áramerősséget emelnek. Mondjuk 0,56A helyett a tápegység 0,65A-t ad le. A tápelektronika úgy van kialakítva, hogy egyetlen ellenállás változtatásával tudják szabályozni az áramerősséget. És a gyártótól mindenki ugyanazt az elektronikát kéri, csak van aki a 0,56A-es ellenállással, valaki a 0,65A-essel, például. Így mind ugyanannyiba kerül, legyártása is ugyanaz, de mégis más a végeredmény. Egy PCB gyártónak megéri csak egy alkatrészt váltogatni, így több millió darabra tervezhet, és nagyobb a nyeresége.
-
xylacc
csendes tag
válasz kaliber #2620 üzenetére
Igen, ezek fél watt-os LED-ek, ha megfelelő a hűtésük igen nagy fényt adnak le. Nálam is van belőle pár gyártó mintája. A baj csak az, hogy az általam vizsgált 4hónapja folyamatosan világító fényforrások fényteljesítménye a mérések szerint 9%-ot csökkent. Tehát ennél a terméknél is kijelenthető, hogy a magas hőmérsékleten üzemelő LED-ek gyorsan vesztik a fényteljesítményüket.
Mondjuk van olyan is, ami 93°C maghőmérsékletű, és van olyan is, amit 108°C-ra állítottak be. De mértem már 114°C-os terméket is..
Azért hozzá kell tenni, hogy 4hónap folyamatos üzem 3000óra körül jár, normál háztartási használatban ez több, mint másfél év, és az a 9% még senkinek nem tűnik föl. Ebből kiindulva 4-6év, mire a fényteljesítménye annyit esik (30-40%) hogy feltűnjön. Addigra pedig már simán visszahozta az árát. -
szkink
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,remélem megfelelő helyre írok,nem olyan régen kezdett el érdekelni a led világítás, és készíteni szeretnék egy alkony kapcsolós világítást ehhez kérném a segítséget,hogy milyen hozzávalókat válasszak a lényeg hogy 12 voltos kapcsolás,Led színe mindegy látási szög 100 felett legyen aránylag hosszú élettartalommal bírjon és a lehető legkisebb helyet foglalja a szerkezet,esetleg kapcsolási rajzokat is szívesen fogadok,előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
-
xylacc
csendes tag
válasz golya87 #2614 üzenetére
- Az első kérdésedre, láttam már, de az 5630-ast is sajnos túl közel szerelik egymáshoz, és túlhajtják, gondolom ezeket is.
- Igen, ha több kisebbet használsz természetesen összeadódik a fénye, sőt LED-es világításnál még a hatásfok is magasabb, mivel itt fordított arányban van a hatásfok a hőmérséklettel. Mivel a sok kisebb teljesítményű fényforrás alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik, így jobb a hatásfokuk, mint egy magasabb hőmérsékleten üzemelő (rövidebb élettartamú) fényforrásnak. -
xylacc
csendes tag
Az RGB szalagokhoz lehet kapni AMPLIFIER néven olyan eszközt, amibe a nyers vezérelt RGB 4 eret kötöd, adsz neki 12V-ot, és így egy újabb hosszt tudsz megtáplálni ugyanazzal a jellel, amit az első írányító egység ad le. Ezeket használjuk, ha például egy egész nagy termet, vagy több száz méter szalagot kell megtáplálni azonos színnel, esetleg DMX jellel.
-
őstag
Hello
Két dologban szeretnék segítséget kérni.
1. Valaki találkozott már 5730-as LED-del? Létezik egyáltalán ilyen? eBay-en ajánlottak ilyet.
2. Ha több kisebb fényerővel rendelkező izzót használok egy csillárban, akkor annak a fényereje összeadódik? (2db 200lumen = 1db 400lumen)
Köszönöm a segítséget!
-
-
veterán
Sziasztok
Szeretnék a monitorom mögé berakni egy kis világítást, mert sokan mondták már hogy jobban kíméli a szemet, egy teljesen sötét szobában. Esetleg 1 komplett lámpát kellene vennem, aminek kicsi fényereje van, és azt berakni, vagy milyen megoldás lenne?
Olyan megoldás érdekel amihez nem kell elektronikai tudás, tehát ellenállás meg ilyesmik ne legyenek benne .iPhone 16 Pro Max
-
BRIKLY
veterán
Mire gondolsz,a LED izzóra vagy a csillárra?
Ezek mozagathatóak,de az hogy nem tervezek hosszú távra csak azért van,mert ez minden csak pici összeg ahhoz képest,ha ez a gyönyörű állapotú tető,ami a padláson olyan mint a sündisznó megadja magát...Na ha az megtörténik én biztos nem fogok rá 1,5 milliót költeni.A képen nem is nagyon látszik mennyire van megereszkedve..
-
BRIKLY
veterán
válasz Dluinet #2602 üzenetére
Pont van nekem is az egyik szobában ufó lámpa,ez jó ötlet,de a LED szalagnak hogy oldod meg a 12V-ot a lámpában?Modjuk nekem már benne van,mert tettem bele 2db 15 centis piros LED panelt
Elfelejtettem írni,hogy 4-5 helyiségbe csillárral együtt kellene valami megoldást találnom,mert le akarom cserélni a régieket.
[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Üdv.
Beleuntam a hagyományos izzók állandó cserélgetésébe..Némelyik hónapokig bírja,de van hogy egy héten elszáll kettő.Próbálkoztam már energiatakarékos izzóval is,Abból volt szerencsém olyanhoz,ami 2 évet kibírt,de idegesített,hogy felkapcsolás után 5 percet várni kellett,hogy lássak is valamit.
Ezért úgy döntöttem keresek valami tartósabb,és energiatakarékosabb megoldást.Mi más lehetne ez,mint a LED.Arra gondoltam,kicserélem a jelenlegi E27-es izzókat LED-esre,de sajnos erről is olvastam,hogy sok döglik meg.Tudtok ajánlani olyat,ami viszonylag olcsó,és tartós is?
Arra is gondoltam,hogy LED szalaggal oldom meg a 6 helyiség világítását,bár ez elég drága lenne,mert sok kellene.
Ti mit javasoltok? Bármi ötlet jöhet,nem ragaszkodom az E27-hez,sem semmi máshoz.Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest