Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz zolikaDB #1593 üzenetére
Ha olcsó, akkor vedd meg, aztán tart egy darabig.
Kis helyen sok LED semmiképpen sem jó, pláne ha ez még egy zárt búrában van.
De még így is lehet párszor túléli a halogén ízzókat, viszont több ezer órát szerintem ne várj tőle.Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
zolikaDB
veterán
válasz Batman2 #1592 üzenetére
Akkor mit ajanlasz?
- a furdoben a plafonon, tejfeher bura ala, 1db vilagitotest van, cirka 5-6nm (bar nem furdunk folyamatosan, tehat nem egy nappali kategoria)
- paraelszivoba, ami a gaztuzhely felett van; a kocsiban mar linkeltem, mi van, az előre pont eleg, 48 LED-es, de az elszivoban szinten egy tejuveget kell atvilagitania -
zolikaDB
veterán
válasz fradi81 #1590 üzenetére
Fürdőbe: 144db 3528-as LED, warm white
Páraelszívóba, a konyhába: 120db 3528-as LED, hideg fehér -
fradi81
veterán
válasz zolikaDB #1587 üzenetére
Egyébként kicsit csal a videó, egy kicsit azért kisebb a fény, de elég.
Az egyik egy ilyen 36 db. smd5050 ledes
linkA másik egy ehhez hasonló, ha jól emlékszem 109 db. hagyományos led van rajta.
[link]Ezeknél már vannak ugye sokkal erősebbek is de 2 éve még kisebb volt a választék. Mindkettő fehér fényű.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
zolikaDB
veterán
Kezd elegem lenni... 2 hónapos, nem is olcsó Tungsram halogén ment ki a páraelszívóból, a fürdőben a 40W-os mellett semmit nem látni. Rááldozok 15-20$-t és jönnek az első "kísérleti" darabok!!!
-
fradi81
veterán
unatkoztam [link]
Ezek a lámpák még lézerimpulzusokat is kilőnek
moto g72, Ninebot d28e
-
mzso
veterán
Van itt valaki aki ért a fényhez?
Mert felvilágosíthatna, hogy hogyan lehetne kiszámolni a lumen értékeket a megadott candelából meg egyebekből Pl:Features:
100% New condition
RoHS : Yes
Emitting Colour: White
Lens Type: Water Clear
Size (mm) : 5mm
Dominant wavelength (nm) : 3000 ~ 4000
Luminous Intensity Typ Iv (mcd) : 20000(Typical) ~ 25000(Max)
Life Rating : 100,000 Hours
Reverse Voltage: 5.0 V
DC Forward Voltage: Typical: 3.2V Max: 3.8 V
DC Forward Current: 20mA
50% Power Angle 120-140° / degree
Lead Soldering Temp: 260° C for 5 seconds
I.C. Compatible
Low Power Consumption
Intensely BrightNa mármost találtam a neten egy pár szimpla kalkulátort ami a szögből meg a candela értékből lument ad ki. Első ránézésre akár jó is lehetne, de ha kiszámolom a hatékonyságot eléggé abszurd 1000+ lm/w jön ki. Úgyhogy valami nagyon nem jó.
-
5914
csendes tag
Üdv .
A cégnél a ledes logót kb 1 éve javították , este fel , reggel lekapcsolt , napi 2 kapcsolás volt , trafót kellett cserélni .Ma kint volt nálunk egy cég , ledes ......logó javítást felmérni .Kifaggattam a szerelőt , amit kiszedtem belőle : a ledek is kinyírhatóak a sok kapcsolással , a feszültségre nagyon érzékenyek , főleg a bekapcsolásnál jövő áramlöket az ami nem tesz jót nekik . Valamint élattartamra kb 2000-3000 órát mondott ....Kinek mióta megy a led ?[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Konyhába, pult fölé lenne spot világítás. Elvileg 300 lm-t mondanak egy spotra, amiket kinéztem. Ebből lenne kb 4 db. Tehát a kérdés, hogy olyan 1000-1200 lm elég lenne-e erre a célra. Amerikai konyha, egybe a nappalival, más világítás nem lenne a konyhában. (illetve még egy ledszalag a mosogató felett, de az még inkább irányfény lenne)
Köszi a válaszokat és az ötleteket.
Üdv: Gábor"If you're good at something, never do it for free!"
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1573 üzenetére
Nekem nem volt egyértelmű, hogy a kapcsolóüzemből következik, hogy szabályozható az áramgenerátor árama.
"Az már más tészta, hogy azok közötti is nagy a hatákonyság különbség."
A különbség mitől függ leginkább?Amilyeneket korábban linkeltem (amilyen ez is) azok akkor feszültséggenerátorok? (A matrica alapján a feszültséget lehet beállítani) Másmilyet nem nagyon láttam. Tudsz esetleg mutatni egy áramgenerátorosat?
Mondjuk gyanítom az előtétkondenzátoros megoldás lenne a legköltséghatékonyabb.
Az ellenállásos módi nem az igazi. Ahogy nézem az adatok alapján(gondolom minden bizonnyal ilyenek lehetnek az olcsó LED-es fényforrásokban) ennek a 30 wattos LED szalagnak csak 10 wattját adják ki a LED-ek.
-
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1570 üzenetére
Eddig azt mondtad, hogy az ilyen kapcsoló üzemű áramgenerátor az nem az energia hővé pocséklásával állítja elő a megfelelő áramot hanem hatékonyabb. (Vagy csak képletesen értetted az ellenállást most?)
Épp azt nézegettem, hogy vannak-e változtatható áramú áramgenerátorok fényerőszabályzós LED-hez. Itt mintha ilyesmiről lenne szó. (Bár messze nem értem )
Magyarán az érdekel leginkább, hogy van-e szabályozható táp LED-ekhez ami nem pocséklással állítja be az áramot. Eddig úgy gondoltam, hogy az általad említett kapcsoló üzemű áramgenerátor az ilyen lehet és el lehet hagyni az előtét ellenállásokat is egyúttal. (Elvégre a LED-es világítás lényege az energiaspórolás lenne)
-
Batman2
őstag
Azért írtam, hogy "illetve", mert vagy ellenállás, vagy áramgenerátor, mivel az már maga ellenállás, csak még ráadásul automatikusan szabályozott !
A váltóáramra való kapcsolás esetén a kondenzátor az előtét ellenállás szerepét tölti be, áramot korlátoz a váltóáramú rendszerben !
De önmagában nem alkalmas LEDek üzemeltetésére.
Kell még egyenirányító, mert a nagy visszáram tönkretenné a LEDeket és ajánlott puffer kondenzátor is, hogy az áram csúcsokat ne a LEDek nyeljék el, mert azok egy idő után károsodnak tőle.
És érdemes még egy kis értékű előtét ellenállást a kondi elé is betenni, mert különben igen nagy áramtűskéket produkál a kondi, ami nem jó a hálózatnak sem és a kondi is károsodhat tőle.
Én még a LEDek elé is teszek egy kis értékű előtét ellenállást a biztonság okáért.Üdv.
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1567 üzenetére
" be tudod állítani a feszültséget egy olyan biztonságos értékre, amelynél a LEDek áramfelvétele mondjuk még csak fele a névlegesnek,"
Így már értem. Gondolom ekkor a fényerő is jóval kisebb.
"De az ellenállás, illeve az áramgenerátor a biztos !"
Akkor már csak ez a rész homályos. Áramgenerátornál is kell ellenállás? Mert ha jól értelmezem akkor az áramgenerátor lényege az lenne, hogy mindig ugyanannyi áramot biztosít változó terheléstől meg egyebektől függetlenül. Ilyenkor viszont minek ellenállás?
(Az előbb említett egy harmadik verziót amikor váltóáramra kapcsolja rá kondenzátorral. Ilyet sem gondoltam, hogy lehetséges.)
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
Nagybátyjád jól mondja, mindíg kell előtét ellenállás !
Kivéve, ha nem maximumon kívánod hajtani a LEDjeidet és stabil feszültség forrásod van, mert akkor be tudod állítani a feszültséget egy olyan biztonságos értékre, amelynél a LEDek áramfelvétele mondjuk még csak fele a névlegesnek, így ha melegednek is nem fog annyira felszökni az áramfelvétel, hogy baj legyen.Ha pl. az akkud maximum csak olyan feszültséget tud leadni, amiról kb. csak félgőzzel mennek a LEDek, akkor nem valószínű, hogy baj legyen tartós üzem esetében sem, figyelembe véve azt is, hogy az akku feszültsége folyamatosan csökken.
De az ellenállás, illeve az áramgenerátor a biztos !
Üdv.
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1562 üzenetére
Kössz ismét.
Viszont nem tudom kinek higgyek. Nagybátyám továbbra is azt állítja, hogy a LED-hez mindenképpen kell ellenállás "a munkapont beállítására" viszont te azt mondtad, hogy elég a névleges feszültséget rákapcsolni. (Az továbbra is lehetséges, hogy valamelyik oldalról valamit félreértek)
-
Batman2
őstag
Szevasz
Van valami állítási lehetőség a tápon, mert látok rajta egy ADJ feliratú csatlakozót, de hogy ez csak fényerő szabályozás, vagy ezzel az áramkorlátot tudod módosítani, ezt nem tudom, de szerintem ez csak az előbbire jó.
Amúgy sokféle tápot lehet kapni, mindenféle áramerővel, így jó esélyel szerezhetsz olyat, ami éppen kell a LED szalagodhoz.A PLCC6 az egy tokozás típus, egyébként lehet kapni ezeket elektronikai alkatrséz boltokban (pl. TME), de rendszerint magasabb áron, mint amennyiért adnak ilyen LEDekkel szerelt lámpákat.
Üdv.
-
mzso
veterán
Első különösen érdekel. Ettől az eladótól ezt meg még pár hasonlót néztem.
(#1555) Batman2 válasza mzso (#1542)
Nem a kialakításra gondoltam. Pl 5050-esek úgy nézem Cree LED típusok (vagy másolatai ). (Némelyiknél ott van, hogy PLCC-6) Lényegében csak amiatt érdekelt, hogy lehet-e ömlesztve vagy szalgban kapni. De van egy olyan érzésem, hogy az 1000db 5050-ért 40 USD-s áron nem találok jobbat.(#1556) Batman2 válasza mzso (#1540)
És ezek állíthatóak? Mert különben nem tudom, hogy lehetne mindenféle LED szalaghoz megcsinálni. -
Batman2
őstag
Amúgy érdekes paramétereket ad rá !
Én 228LEDből készítettem lámpát 230V-ra SMD LEDekből. A LEDek 20mA-rel vannak benne meghajtva és 16,5W teljesítmény felvétel mellett produkálnak 1300-1500Lm körüli fényt.
Igaz, én meleg fehér LEDekből építettem, ezek pedig hideg fehér LEDekből vannak, amik mindíg hatékonyabbak a melegfehéreknél. Ráadásul 263-an vannak, így, ha igaz a fogyasztás, akkor egyenként csak szerényen vannak meghajtva, ahol jobb a hatékonyságuk, mint nagyobb áramnál.
Azért megnézném ezt alaposabban és megmérném a fogyasztását !
Kicsit gyanús a 107lumen/watt hatékonyság.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
-
Batman2
őstag
Egy 3W-os LED lámpának csak szűkösen éri el a fénye egy 10W-os kompakt fénycső fényteljesítményét !
A leghatékonyabbak sem igen adnak 350-380lumennél többet, pláne a gagyibbak, egy "jólnevelt" 10-11W-os fénycsőnek pedig illik 400lm felett produkálnia, legalább olyan 450 körül.
Itt van az asztalomon egy LandLite, 2W-ot ír rá és 120lm-t, 15W-os wolfram szálas megfelelővel.Mondjuk egy gagyi fénycsővel egy jó LED lámpa lehet felér.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
beers
addikt
válasz gepeszgyerek #1545 üzenetére
M&N
-
sysrq
őstag
-
5914
csendes tag
Üdv . Tudnátok ajánlani konyhába , menyezeti lámpához lehetőleg természetes fényt adó kukoricacsövet ?
3*3 métert kellene bevilágítania . -
mzso
veterán
Mondjuk egy kicsit gyanús az elsőnél, hogy nem ír fényerő értéket.
Nekem egy ilyenem lesz ha minden igaz. Majd írok róla.
A fotók jók jönnének. Előre kösz.
-
nagyúr
Én az 5630-as és az 5050-es ledekkel szerelt kukoricák különbségére lennék kíváncsi.
Nincs ilyened?"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
gepeszgyerek
csendes tag
Szia.
Az általad belinkelt izzókat én annyira nem ajánlanám. Első LED izzó vásárlásom pont egy hasonló volt az ebayen,
Hideg fehér típusú és nagyon gyenge fénye van szerintem. Fürdőszobába volt betéve ami kb 4.5 m2 volt, nagyon kevés. Azóta viszont vásároltam megint egy típust
Klasszisokkal veri az első típust.
Megpróbálok majd készíteni fotókat majd róluk.
Plusz most még 2 típus úton van amit szintén lefotózok majd. 1.
2. -
_BM_
senior tag
Baumaxban 999 ft-ért nyomják a 3 wattos E27-es LED lámpákat. Vettem hármat, egész frankók, habár nem olyan meleg fehér a színük, mint amit sugallt a csomagoláson lévő színskála. Másnap visszamentem mégegyet venni, de már alig volt pár tucat a raklapon. 10 wattos energiatakarékos körték helyére raktam be őket, kábé azonos az erejük. Ennyi pénzt már megér (ha nem megy hamar tönkre).
-
mzso
veterán
Azt meg tudja valaki mondani, hogy ezekben (1, 2, 3, 4 )milyen típusú LED van? A legjobb ár/fényerő*hatékonyság arányúak mind ilyenek. Lehet érdemes lenne ömlesztve megnézni. (csak nem tudom a típusát)
Ha valaki látott hatékony(kapcsoló üzemű ha jól mondják) tápokat és hozzá való szabályzókat az ne fogja vissza magát.
Még arra lennék kíváncsi, hogy van-e ilyen szalag (vezetékkel, gondolom én) amikre az SMD ledeket rakják? Vagy csak egybe gyártják a LED-ekkel?
-
sztanozs
veterán
Látom elég rég lett kibeszélve a karácsonyi
izzóledsor téma. Van valakinek ötlete, javaslata (bevált cucc esetleg)?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1538 üzenetére
Kösz az infót. Akkor most már sejtem, hogy a fényforrásokban kapcsoló üzemű táp van (legalább is a jobbakban) és ezért tudnak 100 lm/w értékeket elérni.
Így mondjuk egy kicsit bonyolultabb a dolog, mert bár úgy látom vannak LED-hez szánt kapcsoló üzemű tápok (1, 2) azt nem tudom, hogy áramgenerátoros-e. Meg akkor ott vannak a szabályzók (amik szükségesek ilyen nagy fényteljesítmény mellett) amikről meg végképp nem tudom megállapítani, hogy mit szabályoznak és hogy. (1, 2)
Mindemellett ki is kell akkor forrasztgatni az ellenállásokat, ha az ember valami hatékonyat akar.
Akkor már házilag összerakni lenne értelmesebb, ha lennének ilyen szalagok üresben. -
Batman2
őstag
Ha az üzemi feszültséget biztosítod neki, akkor nem ég szét ellenállás nélkül sem !
A probléma abból ered, hogy ez az üzemi feszültség ha picit is, de minden egyes példánynál más, típusok között pedig egyértelmű eltérés van, viszont a LEDek kicsi feszültség emelkedésre is nagy áramfelvétel növekedéssel reagálnak, e mellett az üzem közbeni melegedéssel is változik a nyitófeszültségük és áramfelvételük,
tehát nem nevezhetők stabil fogyasztónak, így szükséges valami eszköz, ami korlátozza az áramfelvételét, mert egy nagyobb elem, vagy akkumulátor igen nagy áramot tud szolgáltatni, így valóban könnyen tönkremehet a LED.Ha viszont nem hajtod meg a LEDet a névleges teljesítménnyel, csak kb. félgőzzel, akkor nem fog akkorát emelkedni az áramfelvétele, hogy gond legyen, így akár mehet direktbe is, viszont akkor ehhez az értékhez képest már csak csökkennie szabad a feszültségnek, növekednie nem !
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
Az ilyen LED szalagokban és egyéb kisebb teljesítményű eszközökben pár LED van sorosan kötve egymással és egy ellenállással, majd ezek az egységek egymással tetszőleges számban párhuzamosan.
Ezek elé nem feltétlen kell áramgenerátor, az ellenállás ezt a szerepet hivatott betölteni.A teljesítmény LED chipek viszont sohasem készülnek előtét ellenállással együtt, azokat mindenképpen áramgenerátoros tápról kell hajtani.
Igen, valóban, az ellenállás pocsékol, ezért is kötünk sorba annyi LEDet, amennyit az adott feszültség megenged, hogy minél több energia hasznosuljon világításra és minél kevesebb menjen el hő formájában fölösbe az ellenálláson.
Viszont az áramgenerátor ugyanúgy fogyaszt, pocsékol, mint az ellenállás, hiszen nem egyéb, mint egy automatikusan szabályozott ellenállás !
Csak a speciális, kapcsoló üzemű módon működő áramgenerátor pocsékol kevesebbett.Üdv.
-
Vled
csendes tag
Inkább kevesebb legyen a feszültség mint több. A led szalagnak stabil 12V kell, de 5 voltnál már világít. Ha a 3db akku 11,1 voltot ad, az jó, de 13 voltnál semmiképp se legyen több. A tápok is 11,8-12,5V közé vannak beállítva. Amúgy egy 3528-as leddel szerelt 5 méteres tekercs(300led) egyik végén megtáplálva 12 volttal a másik végén mérve 1V feszültségesést produkál. Ezért szokták ajánlani, hogy 5 méterenként betáplálás szükséges, ha lehet mindkét végén. Így lehet egyenletes fényt kapni.
www.led24.hu
-
mzso
veterán
válasz Batman2 #1533 üzenetére
Ez szerinted, hogy van megcsinálva? Mivel nincs odaírva semmi gondolom akkor nem kíván áramgenerátoros táplálást. Viszont akkor a sok ellenállás elpocsékol egy csomó energiát, nem?
(Vagy az egészet rosszul értelmezem?)
Csak azért kérdem mert gondoltam, hogy bepróbákozok egy ilyennel, meg egy hozzá való 12 voltos tápegységgel/szabályzóval.
[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
Sorba kell kötni annyi LEDet, amennyi még belefér a a tápfeszültségbe a LEDek üzemi, névleges feszültségével számolva (3,2V), majd ha még marad feszültség külömbség a LEDek és az akku névleges feszültsége között, akkor azt egy megfelelő értékű ellenállással kell ledolgoztatni.
Az előtét ellenállás alkalmazása amúgyis javallott, ha nem áramgenerátoros, vagy legalábbis stabilizált tápegységről történik a LEDek táplálása, mert kicsi feszültség változásra is nagy áramfelvétel beli változással reagálnak a LEDek és könnyen tönkre lehet őket tenni !!!Példa: 11,1V-os feszültségre 3db. fehér LED köthető sorba. Ebben az esetben a LEDek 9,6V feszültséget igényelnek, és 1,5V feszültség külömbséget kell ledolgozni !
Amennyiben a LEDek 20mA-esek, akkor ehhez 75ohmos ellenállásra van szükség.Ha a tápfeszülség 14,8V, akkor 4db. LED köthető sorba ahhoz hogy elérhessük a maximum fényerőt. 4db. LED 12,8V-ot igényel, és 2V feszültség külömbséget kell ledolgozni !
Az előbbi feltételekel ehhez most 100ohmos ellenállásra lesz szükség.
14,8V-os tápfeszültség esetében lehetőség van már akár 5db. LED sorbakötésére is, de ekkor a LEDek nem tudnak maximum fénnyel világítani és fényerejük a tápfeszültséggel együtt fog csökkenni, míg a végén már csak parázslani fognak, még mielőtt az akkuk kimerültek volna.Üdv.
-
mzso
veterán
-
Morris
veterán
Na jó, de a másik kettő is fényforrásokkal foglalkozik. (Philips esetében ott van még a műszaki cikk). De az ikea lakberendezéses áruház. Nem hinném, hogy náluk elsődleges szempont lenne a minőség a világítás terén. Ez most olyan, hogy a Praktikerben, Obi-ban és hasonló "hétvégi multiban" is kapni sok mindent, de például vízvezeték szereléshez ajánlott egy kimondottan azzal foglalkozó cégnél körülnézni.
Én ezért sem preferálom az ebay-t, vaterát és társait. Nem tudod, hogy mit veszel...
[ Szerkesztve ]
-
5914
csendes tag
A végcél az lenne , hogy a 12 voltos ledszalagot pl 18650-es aksikból készített akkupackkal üzemeltessem .
Csak a 18650-es az 3,7 voltos , 3db az 11,1 volt , 4 db meg már 14,8 volt . A ledszalagoknál meg nem találtam adatot , hogy mennyi a feszültségtűrése ahol még nem károsodik ... -
5914
csendes tag
Üdv . Ledszalagnál mekkora az alsó és a felső feszültséghatár ? Pl: alsó 10 , felső 14 Volt ?
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz lajafix #1514 üzenetére
Tapasztalat nincs mert olyan rossz az ár/érték arány, hogy hozzá nem nyúlnék. A hatékonyság is szánalmas, egy kompakt fénycsővel egyenértékű.
Magyarországon nem igazán lehet értelmes ár/érték arányú LED-es fényforrást venni, ha a netet is levenod akkor még annyira sem...[ Szerkesztve ]
-
lajafix
addikt
válasz fradi81 #1515 üzenetére
Azt gondoltam hogy drága, az érdekelne hogy milyen? MErt drágán sz.rt venni nem szeretek én se.
Más: tavasszal vettem egy E27es 3 wattos 3 ledes spot Izzót és elkezdett villogni(9felkapcsolás után kis idővel. Ez a LEDnek a hibája vagy a foglalatban levő elekltronikának?
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
Sziasztok!
az ikeaban kapható ledes izzókról van tapasztalat?
NEtről rendelni, otthon forrasztani nem akarok.
Rock'n Roll
-
xylacc
csendes tag
Sajnos egyre több a gagyi, túlhajtott "gyorsan adjuk el" típusú termék az ebay-en. Érkezett jó pár mintadarab hozzám is, de alig van belőlük olyan, ami három hónap világítás után ugyanazt a fényerőt produkálja.
Ja, és lehet próbálkozni, de itthon is ki lehet fogni garanciás, jó minőségű termékeket relatíve jó áron.
Ja, és ne feledjétek el a szigorítást, minden külföldi termékre számoljátok rá a 27% áfát! -
Morris
veterán
válasz fradi81 #1505 üzenetére
Nem mindegy a szoba berendezése sem. Nálunk például lila/fehér tapéta van fehér bútorokkal. Na oda aztán baromira nem illik a sárgás meleg fehér színhőmérséklet. A Fürdőbe is hideg fehér van. Az egyéb színek nagyon szépek, szépen kiemeli a többi színt! Nekünk ez nagyon bejött.
Ha meg valakinek egyik sem tetszik, akkor arra ott a neutrális. középúton a hideg és a meleg között. -
mzso
veterán
válasz Winner_hun #1503 üzenetére
Mitől lenne a fehér rossz? Legalább lehet látni a színeket normálisan. Max nem kedveled.
-
mzso
veterán
válasz Winner_hun #1501 üzenetére
Szerintem a hidegfehér jobb mint a fossárga. (4500-5000 lumenes meg nincs...)
Van melegfehér verziója is ugyanannál az eladónál.Hogy lehet termékenként nézni a visszajelzést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil