Hirdetés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
+1 pont. Nekem is az a tervem, ha több helyen lesz led szalagos világítás, hogy csak akkor kapjon a táp áramot ha felkapcsolom a lámpát, azaz a 220-at szakítom majd meg. Ezért nézegetem a jobb fajta és minél kisebb tápokat, hogy el lehessen dugni. Sajnos nem csak a fogyasztás miatt nem merem bedugva és őrizetlenül hagyni ezeket a tápokat, hanem kicsit tartok az ebayról rendelt bizonytalan minőségű motyóktól. ( ez ugyanúgy megvan az itthon vásároltakkal is mert sokszor visszaköszönnek az ebay-en látottak)
Kérdés: a mini dimmer akkor is mgtarja a beállítást ha nem kap áramot egyáltalán? ( pl ki van húzva a táp a konnektorból.)
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #3993 üzenetére
Miért is nem jó ha 12Vra rakom a kapcsolót?
Ez jó fajta táp, ha nincs terhelve nem fogyaszt semmit. Nem az amit linkeltem, hanem másik csak erről nincs anyagom, mert kereskedelmi forgalomba nem lehet kapni.
Nem nagyon van jó minőségű kapcsolós elosztó, hosszabbító meg nem jó oda. -
gboszi
senior tag
Hm...nekem a konyhapultnal egy a leglaposabb kültéri kapcsolo van felszerelve. A táp elötti 220at kapcsolja.
-
Az első az fix, kb 16 s, a másodikat az lehet állítani 2-350 s között és fényhez is lehet állítani, tehát ha világos van akkor nem kapcsol fel, de ezt csak hétvégén próbálom ki.
konyhapultba beépítve csak tőle jobbra 60cm és balra 60cm-re érzékel, ennél hosszabb konyhapultnál többet kell alkalmazni (én méterenként tenném).
Kapcsolót közvetlenül a led elé kell beépíteni.
A mode gombbal a villogás lehet állítani, kb 7fajta villogás és +1 folyamatos világítás speed gombbal a villogás sebességét vagy a folyamatos világításnál fényerőt lehet állítani 7 lépésben.
Beállítást nem felejti el ha le van kapcsolva a led. Igazából nagyon nem kényelmes kapcsolgatni, csak dimmelésre érdemes használni.Kapcsoló kell elé, ha le akarod kapcsolni. A táp elé kapcsoló és/vagy a táp után mozgásérzékelő előnyös ha van.
-
cekkk
veterán
De kikapcsoló gombot én nem látok rajta és ez ami zavar.Nekem most itthon olyan van mint neked a távos, de a másik helyre jobb lenne egy ilyen megoldás, és ezen nem látom, hogy lehet ki-be kapcsolni. Végig meg nem szeretném nyomkodni minden alkalommalVan az csak nem minden képen
Az 5630-as lednek méterenként mennyi is a fogyasztása és milyen hagyományos izzónak felel meg?
-
cekkk
veterán
válasz
Dluinet #3978 üzenetére
Ezek tök jók.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem érzékelnek akkor meddig adják tovább a energiát, milyen intervallumba állítható be?
A másik kérdésem ha erre bárki tud válaszolni azt szívesen veszem.
Van ez a switch, ez hogyan működik? Kell hozzá egy fizikális kapcsoló még előtte vagy utána? Esetleg mindig ki be kell dugni az áramforásba a led tápját? -
mexel
veterán
Megtetszett ez a ledszalag
Gyorsan rendeltem is mindenféle színből, és típusból hogy le tudjam tesztelni őket (3528 60/120 - 5050 és 5630-ast is több féle színárnyalatokban). Rendeltem mini dimmert, csatlakozóz, tápokat, dugókat. (sarokelem még nincs rendelve és rgb 5050-esem sincs 44-es távval)
Mit érdemes rendelni ezekhez még ami hasznos lehet? -
mzso
veterán
válasz
Brave_86 #3968 üzenetére
Pont említeni akartam. Bár a távvezérlés engem jóval kevésbé érdekel mint a színhőmérséklet változás.
Kiváncsi vagyok hogy működik. Nyílván a foszfort meg tényleges tényleges LED-ek színét nem lehet real time változtatni.
Esetleg azt bírom elképzelni, hogy RGB LED-eket használnak azokhoz íllő foszforral és külön változtatják a három kört. Esetleg valami külön színes (piros, narancs, zöld, sárga) ledekkel befolyásolják a normál 6500K-s színhőmérsékletét. Bár nyílván ez meglehetősen negatív hatással lehet a CRI-re.(#3970) jeriko2
Lehet-sőt valószínű. -
mzso
veterán
válasz
jeriko2 #3966 üzenetére
Én meg az ellenkezőjét láttam. Mindegyik 5050-es kukorica kondenzátoros előtéttel meg egy híddal készült.. És nem tudom miért de 200V+ volt azon kinti érinkezőkön a nagyobb modell esetén.
A kis 3528-as és a klasszikus ledekből készült közepes teljesítményű is minden bizonnyal így készült, mivel mindegyiken érezhetően vibrál ha odafigyel/teszteli az ember, vagyis 50Hz-en vibrál. Amennyire tudom a kapcsoló üzemű tápok ennek minimum sokszorosát tudják. -
jeriko2
tag
válasz
Brave_86 #3968 üzenetére
Na ez az, aminek semmi értelme. Minden lámpában wifi vezérlő - biztos jó olcsó lesz, meg a user-ek kb. annyit értenek hozzá (meg úgy is lesz megcsinálva) hogy csak be kell tekerni. Aztán majd szomszéd pistike jól elszórakozik azzal, hogy felcsatlakozik a lámpára, és kapcsolgatja más lakásában a villanyt
Ha meg tönkremegy, elektronikával együtt lehet kidobni az egészet.
Az ilyen elképzeléseknek úgy van értelme, ha a lakásba beépítésre kerül egy központi vezérlő (számítógép), amiben fut egy kellően secure szoftver, és ez vezérli a lakás fogyasztóit előre beállított programok és felhasználói parancsok alapján a világítástól kezdve a fűtésig. A különböző eszközökkel (mobil, tablet, vagy internet felől) erre a vezérlőre csatlakozol, és innen kapják a lámpák, egyéb vezérelt eszközök a jelet, illetve ide küldik be a különféle szenzorok (mozgásérzékelő, kapcsolók, hőmérséklet mérők stb.)
Ilyen egyébként már most van, csak irreálisan sokért, és még nincs egységes szabvány, ami nagyban gátolja az elterjedését - de mindenképp ez lesz a nem is oly távoli jövő. -
Brave_86
aktív tag
-
PHM
addikt
Életveszélyes lehet.
De azért az, hogy a hidegpadlós konyhában mezítláb,
bekapcsolt állapotban cseréljem az "égőt", miközben fél kézzel
kapaszkodom a radiátor csövében, szerintem nem életszerű.
Ha laikus vagyok, lekapcsolom a lámpát, mielőtt belenyúlnék.
Ha szakember, arról is meggyőződök, hogy a kapcsoló a fázist szakítja.
Ha óvatos, mindenhol 2 sarkú kapcsolót építek/építtetek be.
S ezzel máris leredukáltam az áramütés veszélyét.(#3966) jeriko2: A diskurzus pont egy kapacitív előtéttel rendelkező
lámpából indult ki. -
jeriko2
tag
Szia!
Szedtem már szét pár ledes lámpát, márkásat is, kínait is, kukoricát is. Egy régi, 5 éves, hagyományos led-eket sűrűn egymás mellé zsúfoltat leszámítva mindegyikben kapcsolóüzemű táp volt. persze ebből nem lehet általánosítani.
A kukorica (és egyéb sokledes) megoldásoknál semmiképp nincs kint a led-en 180 V, mivel a led-ek szinte mindenhol 5-6 db-os csoportokba vannak kötve, majd azok párhuzamosan. Egy-egy ilyen csoport két vége között 20-30V feszültség mérhető.Nekem is van kukorica izzóm, nem egyszer megérintettem nem csak a led-et, de magát a forrasztást is - egyelőre nem vágott meg az áram. Persze csak óvatosan, az ördög sosem alszik! Inkább olyan helyre rakj olyan lámpát, aminak szabadon áll fém része, amihez még véletlenül sem lehet hozzáérni (pl. csillár, mennyezet stb.)
A kukorica lámpának egyébként pont az az előnye, hogy nagyon jól hűl (mivel szabadon vannak a led-ek, jó a szellőzése). Nálam a ledeket közvetlenül megérintve kb. kézmeleg, nem érzek komolyabb melegséget.
A kapcsolóüzemű tápot arról ismered fel, hogy van benne egy pici trafó (link) Olyat már nem nagyon kapni, amiben nincs, talán ez ilyen
-
PHM
addikt
Az első résszel egyetértek, de ezt írtam is.
Igaz, nem emeltem ki külön, hogy akár életveszélyes is lehet.
A rajz egyébként hiányos, van még ott egy graetz-híd és egy puffer kondi is.
A második rész nettó baromság.
A kapcsoló üzemű led meghajtók galvanikusan el vannak választva a hálózattól.
Semmi közük a fázishasításos teljesítmény szabályzáshoz.
Ezt nem az ujjamból szoptam, szedtem szét ilyen meghajtókat.
A válasz egyszerű: Nem kell fogdosni, akkor nincs gond.
Mivel nem vagy szakember, jobb, ha ehhez tartod magad. -
S-eye
senior tag
Sziasztok!
LED égőt keresnék minél több garanciával(5év) Debrecenben. Milyen helyeket ajánlotok? Ledlob.hu oldalon is találtam megfelelőt, de nem fizetnék a futárnak, ha boltban is megtalálom. 75-100 W izzónak megfelelőt keresek.
Köszi
-
mexel
veterán
Na kapásból hatalmas leb@szást kaptam a másik fórumon hogy azt mondtm hogy nem életveszélyes az égő.
Ilyen válaszokat kaptam:"Ez az égő életveszélyes!
Nincs benne tápegység, nincs transzformátor, nincs leválasztás a hálózattól.
A felületén nincs burkolat, a ledek kivezetései megérinthetőek.
Kizárt, hogy ezt az égőt bármilyen engedéllyel rendelkező boltban meg lehessen vásárolni Magyarországon.
Ha minimálisan értenél az elektronikához, akkor nem beszélnél akkora baromságokat, hogy a 230V az elejéig jön be...
Nem a 12V-tal van baj, csakhogy ebben a pilácsban olyan nincs a ledek sorba vannak kötve és ezt a 60 ledes lámpát, 180V-tal kell megtáplálni.... az meg egyrészt nem 12 másrészt nincs leválasztva a hálózatról.
Szóval ez nem rémisztgetés, hanem tény...
Egy kondis, ellenállásos feszültségosztó van bennük, valami ilyesmi:Mellékelt kép:
"
Vagy:
"Ja
ez legalább olyan mint az elektronikus 12V-os halogén trafók nagyrésze.
Fázishasításos módon állítják elő a 12V-ot, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy semmilyen !!! leválasztás nincs a 230V-os hálózat felől, ergo a fázis (ami ráz is) ott van a 12V-os lámpácskán, a földeléshez képest meg az 230V ha megméri valaki, teszem azt vízcső vagy fűtéscső. Baromira agyon üt.
A ledes világítók is hasonlóan, semmi leválasztás, csak hiába egy led feszültsége x volt, ha ott van a fázis a lábán, ami a földhöz képest (vízcső) 230V."Akkor életveszélyes vagy nem? Ha lesz időm műszerrel rámérek.
-
PHM
addikt
Csak a kondenzátoros előtétes lámpák rázhatnak/bizsergethetnek.
Mivel nem tudni, az áramkör melyik részét fogod meg éppen,
a rázás/bizsergetés mértéke is változó.
A kapcsoló üzemű meghajtós lámpákban nem fix a feszültség,
az a sorba kötött ledektől függ, mivel a meghajtás áramgenerátoros.
Jellemzően 12-30, a hálózattól leválasztott feszültség szokott lenni
az ilyen lámpákban. Ezeknél maximum az erre nagyon érzékenyek
érezhetnek némi csiklandást. De mint írtam, könnyen felismerhetők. -
mexel
veterán
Köszönöm! Akkor most ismét nem tudom mi az igazság
Első válasz szerint kívül 12V van, a második szerint viszont lehet hogy több is.
Azaz vagy ráz vagy nem
Ezekben a kukoricákban azt hiszem főként kondenzátoros előtét-es motyó van, akkor ez ráz mert 220 jön ki, vagy bizsereg a 12V?
-
PHM
addikt
Zömében kétféle előtétet használnak a ledes lámpákhoz:
- Kapacitív, kondenzátoros előtét - ez bizony rázhat/bizsergethet.
- Kapcsoló üzemű, áramgenerátoros előtét - nem ráz, nem villog.
Árulkodó jel, hogy az előbbi nagyjából fix feszültségű, míg az
utóbbi általában 110 és 230 V-ról is képes működni.
Az elsőt azért jobb nem fogdosni. -
mexel
veterán
A kukorica izzón kívül 220V van, vagy 12V? Ott értem, ahol meg lehet fogni kívülről. Mert azt írták nekem máshol hogy:
"Semmi burkolatuk, védelmük nincs, a ledek szabadon vannak, egy kondis-ellenállásos tápjuk van, leválasztás védelem semmi.
Szóval nagyon-nagyon óvatosan kell velük bánni.
Ha valaki magának megveszi az az ő baja, viszont árusítását elégé bünteti a törvény, ha meg baj van belőle..."
Az utolsó mondatot abszolút nem hiszem, a többit nem tudom. -
jozsi252
veterán
válasz
Dluinet #3947 üzenetére
Köszi
Azért kérdem csak, mert nem értem minek van +- jel a fényerőszabályzón, amikor fix DC dugója van. Nyilván a táp 12V-os kimenetéről a + ért a dc sorkapocs + részébe dugom, a - -at pedig a - ba.
Van itthon egy állítható feszültségű táp, aminek a végéhez több, kissebb nagyobb adapter is jár. És ugye ott ha az adaptert máshogy rakom rá, akkor pl nem a + lesz "középen" . Szóval csak arra akartam célozni, hogy úgy kell-e összekötni a fényerőszabályzót a táppal, ahogy lerajzoltam.
-
-
jozsi252
veterán
Ez így járható út? Esetleg van valami megoldás ami kevesebb csatlakozást igényel? Kéretik nem nevetni, pár perc alatt ennyire futotta.
Én a fényerőszabályzó előtti résznél aggódok kicsit, mégpedig a fényerőszabályzó 2 végén a gombok alatt/fölött is van +- jelölés. Na most annyi elég ha a táp 12V-os kimenetéhez rakok egy DC apa sorkapcsot, majd jelölés szerint bekötöm a sorkapocs-ba a táp felől jövő kábelt, majd az mehet is a fényerőszabályzóba?
-
Kicsirics77
veterán
ha 13,5V az már több hőtermelést okoz,ergo az élettartam rövidül,ugyanez van a megfelelő feszültségnél is ha a hűtés nemjó
de vannak itt szakértőbbek is,,mint én
nálam 24V egyenirányítva és pufferkondival olyan 27-28V de 8 Led van sorbakötve előtéttel és 8 led-enként párhuzamosítva a 8-as led csoportok így 48 led pirít a konyhapulton -
5914
csendes tag
Az 5050-es ledek mennyire érzékenyek a feszültségre ? 12,7-13,5 voltrol üzemeltethetőek ? Vagy akkor rövidebb az élettartamuk ? Mi az ideális feszültség nekik , amitől nem csökken a fényerő hosszútávon , és nem is mennek tönkre ?
-
5914
csendes tag
A potméteres dimmer hogy működik ? Elfűti a felesleges energiát ? Az érdekelne , hogy melyik dimmertípusnál mekkora az energiaveszteség , és mivé alakul az az energia ?
-
mexel
veterán
Köszi! Akkor marad a dimmer. Az ha áramtalanítva van ha jól olvastam itt akkor megjegyzi a beállítást. Ha meglesznek a motyók majd tesztelek, és minden kiderül. Gondolom ha olyan hőmérsékletű lesz a led hogy meg lehet fogni, akkor nem kell hűtés.
ha esetleg valakinek van 5630-asa dimmerrel akkor meg tudná nézni kb meddig kell letekerni hogy ne melegedjen nagyon? -
PHM
addikt
Ki lehet tapasztalni, mekkora teljesítmény mellett csökken
annyira a melegedés, hogy el lehessen hagyni a hűtést.
Az 5630-as ledek nagyobb teljesítményűek, mint az 5050-esek,
ezt nem árt figyelembe venni.
A dimmer helyére lehet ellenállást is kötni, csak az a baj, hogy ehhez
tudni kell a szükséges feszültségesést és a munkaáramot.
Ráadásul az ellenálláson jelentős hő fog disszipálódni.
Alternatíva még 1, vagy több soros dióda, de az is melegszik.
Jobban jársz a dimmerrel, az kapcsoló üzemű, nem melegszik.
A színhőmérséklet nem fog észrevehetően változni.
Szerintem. -
dimmer nem ellenállás,
fény minősége szerintem nem változik
egy kis olvasnivaló a szalagokról
és a vízálló szalagokról
-
mexel
veterán
Köszönöm a segítségeket! Még egy kérdés aztán visszafogom magam
Ha 5630-as vagy 5050-es szalagot veszek, és visszaveszem kb 70%-ra dimmerrel a fényerőt akkor is melegszik annyira hogy kelljen hűtés? Mert akkor pl nem 50cm-t teszek be hanem 2x50 centit de lejjebb vett fénnyel, akkor nem is melegszik majd annyira, gondolom én. A dimmer helyére nem lehet valami fix ellenállást vagy valamit betenni ami pl 50-70%-ra veszi a teljesítményét a lednek? Vagy akkor a fény " minősége" is csökken? (értem ezt úgy hogy pl sárgásabb lesz, stb)
-
vízállóságban: konyhába elég az IP65, ha burás sínbe teszed
kályha főlé viszont IP68alumínium sínben Budapesten csak ezt halottam
a méreteket jól értelmezed, van 10×10×1,5 vagy 10×10×2, vagy 20×20×2, de elég 20×20×1,5
a 10×10×1,5-re elfér a 8mm széles led szalag (3528) de a10×10×2-re már necces
-
PHM
addikt
A konyhába a zsíros gőzök miatt én mindenképp vízállót raknék.
A megfogás a galvanikusan leválasztott 12V tápfeszültség miatt
szerintem nem szempont.
Az öntapadós szilikonos led szalagok az alkatrész oldalról ugyan
jól védettek, de a nyák felőli oldalon azért megtámadhatja őket a korrózió.
Rövid távon persze biztosan nem lenne bajuk.
Ilyen célra van teljesen burkolt, direkt kültéri ledsor. -
mexel
veterán
Köszönöm a segítségeket, közben már bújom az ebayt és rendelgetek majd. A vízálló és a sima között mennyi a különbség? ( árban kb dupla)
Olyan olcsó sínt vagy valami búraféleséget nem tud valaki amit rá lehetne tenni olyan helyen ahol látszana a led? főleg kikapcsolt állapotban lenne fontos ha olyan helyre tenném ahol nincs elrejtve.
A 20×20×1,5 méretet hgyan értelmezzem? 1,5mm vastag és kb 2cm széles? Miért van 2x20? L szelvény lenne? -
jozsi252
veterán
válasz
jeriko2 #3927 üzenetére
Hiába fordítom nem ér semmit.Fázisceruza is világít, de csak akkor ha a 2 végén nézem a profilt, ahol nincsen felületkezelés. Illetve normális hogy a led szalag kikapcsolt állapotában is ugyanúgy van kis áram a profilba? Nem csak akkor "kellene" amikor be van kapcsolva?
-
jeriko2
tag
Az 5630-as kisebb méretben tud több fényerőt, de többet is fogyaszt, több meleget termel. Hatásfokban nincs sok különbség. LED-szalagban (meg általában ahol darabra ugyanannyi LED-et használnak) értelemszerűen az 5630-as több fényt ad, de inkább az az általános, hogy kevesebb 5630-assal biztosítanak annyi fényt, mint több 5050-essel.
-
nem elég 5050-es minimum kell
veszel 1 métert szalagot 1350Ft-ért
hozzá egy normális tápot 1450Ft-ért (ez max 1,5 méter 5050-es led szalaghoz elég)
egy dimmert 200Ft-ért, hogy a szalagot 90%-on hajtsad meg, így nem fog csökkenni a fényereje és tovább jó marad
1 métert alumínium L profilt 20×20×1,5-ös méretben a helyi színesfém kereskedőnél (google) 190-250Ft/fm
kötelező megvenni, hogy a hőt elvezesse a szalgrol, így nem fog tönkremenniÍgy 3250Ft + kapcsoló, meg csavarok,
a legolcsóbb armatúra sem jön ki ennyiből
De vehetsz 5 méter led szalagot 2700Ft-*ért, és vagy eladod a maradékot, vagy felhasználod
ha nem vagy forrasztózseni (én sem vagyok) akkor itt van 10db csatlakozó 720Ft-ért
-
mexel
veterán
Konyhaszekrény alá elég lehet a 3528-as ledszalagból a 120db/m-es verzió? Kb 80 cm férne el. Az 5m-esből simán vághatok, és 12v-os táppal meghajtva működik? Milyen kis táp jó hozzá, ami nem a nagy fekete? én a kapcsolót a táp elé szeretném tenni, hogy csak akkor kapjon áramot ha be akarom kapcsolni. Az jó megoldás lehet? Valami ilyesmi tápra gondolok, persze kicsit erősebbre. Ez jó lehet hozzá? A kábelt tudom forrasztani is a ledszalagra?
A vízálló kivitel miben különbözik?
Ja és még valami: ha csak 3db-ot vágok le akkor az is ugyanolyan táppal mehet? -
mexel
veterán
Miközben írogatok ide, olvasok is folyamatosan. Kezdek felfigyelni ezekre a led szalagokra, és igen tetszenek. Ezek fix hosszúak? (pontosabban több méret van, és nem vágható ugye?) Mind 12V-ról megy? Na ha lesz időm visszaolvasok mindent. Ezeket érdemes kínából rendelni? Mi kell még hozzá hogy be tudjam üzemelni pl monitor hátuljára, konyhapult fölé, esetleg szekrény tetejére, stb.
-
jozsi252
veterán
válasz
Dluinet #3915 üzenetére
A szállítási díj horror ezeknél a profiloknál, de akkor még keresgélek.
Felraktam a szalagot a pult fölötti szekrény aljára, minden frankó, kivéve azt hogy szerintem van egy kis áram a lécbe, mivel ha végighúzom az ujjam a lécen, akkor bizsereg az ujjam. Gondolom az lehet a baj hogy a szalag végénél ahol van a forrasztási pont, az hozzáér a szalaghoz.
Ezt a részt mivel szokták/szoktátok leszigetelni?
-
mexel
veterán
válasz
Dluinet #3903 üzenetére
Köszi! Megnéztem, de nem sokat értek belőle. Miben jobb ez mint az 5050-es?
(egyébként érdekes, hogy az a corn 5050-es amit kb 1-2 éve rendeltem, ugyanúgy Warm-nak volt írva mint a most rendeltek, de teljesen más színnel világítanak. Az újak sokkal sárgábbak. Kikapcsolt állapotban is sötétebb színűek a ledek rajtuk. A régi fénye nagyon tetszett, de ezek az újak nem nagyon.
Érdemes lenne kipróbálnom az 5630-as ledes égőket is? -
válasz
radi8tor #3909 üzenetére
márc 11
rekord nekem eddig 40 nap a feladástól a megérkezésig
de van még dimmer amit akkor rendeltem és nem jött meg
és még ezek hiányoznak:
weiss nekem csak signal led verzió van, nem akartam ilyen drágát, meg az rgb led nem a szívem csücskekapcsoláshoz inkább különféle mozgásérzékelőket rendeltem, a legjobb megy a konyhába, a legrosszabb meg a pincébe és padlásra
-
-
mexel
veterán
Melyik a jobb led? Az említett 5630-as, vagy az 5050-es? Én még leragadtam az 5050-nél, csak azt szoktam rendelni.
(közben megjött egy 4W-os E14-es ledes égő, de nem működik. Szétszedtem, de a drivert nem tudom kihúzni a foglalatból annyira rövid madzagon lóg. Ilyenkor a driver szokott rossz lenni? Mennyit kell adjak a 4 lednek hogy kipróbáljam? 12V-ot? -
Yany
addikt
válasz
jeriko2 #3900 üzenetére
Nem kötekedésképpen kérdezem, csak nem értelek: ezzel mit szeretnél mondani?
(ha azt, hogy semmivel nem tud többet, mint bármilyen 5630-ra építő világítótest, akkor érdemes a fórumban kicsit jobban elmélyedve elolvasni, hogy mennyi mindenen is múlik, hogy egy led mennyibe kerül és hány paramétere is van, ami kritikus lehet)Egyébként meg az "ugyanaz" szó sem teljesen világos. Ugyanattól a gyártótól?
szerk.: persze még nem vásároltam ilyet, úgyhogy nem tudom alátámasztani, hogy jó vétel, azonban látható, hogy az eBay tele van fele/harmadennyibe kerülő led lámpákkal, így indokolatlanul nem engedheti meg magának egy eladó sem, hogy drága legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mini-ITX
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest