Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Ezt a képet, illetve táblázatot az origon találtam egy izzókat taglaló cikkben.
Ha csak a fényerőt nézzük, akkor ezen táblázat szerint a ledes izzók elég rosszul állnak. Ha az 1000-1300 lumen közti fényt nézzük (mondjuk egy konyha, egy nappali, ahova 100 W-os izzók illenek), akkor :
- hagyományos izzó az 1300 lumennel jól áll, ára már (sajnos) nincs
- energiatakrékos izzó - 1200 lumen kb 1500 Ft, ami már valamire való, mondjuk Philips, vagy Kodak.
- ledes izzó - a 9W-osból kell 3 db, hogy elérjük az előzőek erejét. Ez még a legolcsóbb, legkínaibb változatból is ezerpárszáz forint. Vegyünk egy nem legolcsóbb izzót és számoljunk darabonként 2000 Ft-al. A 3 izzó esetén ez 6 rugó!Szándékosan nem írtam az élettartamról, mert az szerintem mindegyiknél relatív. Vagy beszarik, vagy nem. Nekem Philips izzóim vannak, azok egy része már 7-ik évét tapossa nálunk, naponta legalább 10 felkapcsolással és kb 2 óra működéssel. Viszont volt 2 hónapos izzóm is amelyik megmakkant.
Szóval nem vagyok benne biztos, hogy nagy takarékosság egy ledes befektetés... Vagy tévednék? Nyugodtan ki lehet javítani, még én is csak tanulok ledes izzó fronton...!
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Alkoholista nevelde
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mini-ITX
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest