Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• v.attis

őstag

Ezt a képet, illetve táblázatot az origon találtam egy izzókat taglaló cikkben.
    Ha csak a fényerőt nézzük, akkor ezen táblázat szerint a ledes izzók elég rosszul állnak. Ha az 1000-1300 lumen közti fényt nézzük (mondjuk egy konyha, egy nappali, ahova 100 W-os izzók illenek), akkor :
    - hagyományos izzó az 1300 lumennel jól áll, ára már (sajnos) nincs
    - energiatakrékos izzó - 1200 lumen kb 1500 Ft, ami már valamire való, mondjuk Philips, vagy Kodak.
    - ledes izzó - a 9W-osból kell 3 db, hogy elérjük az előzőek erejét. Ez még a legolcsóbb, legkínaibb változatból is ezerpárszáz forint. Vegyünk egy nem legolcsóbb izzót és számoljunk darabonként 2000 Ft-al. A 3 izzó esetén ez 6 rugó!

Szándékosan nem írtam az élettartamról, mert az szerintem mindegyiknél relatív. Vagy beszarik, vagy nem. Nekem Philips izzóim vannak, azok egy része már 7-ik évét tapossa nálunk, naponta legalább 10 felkapcsolással és kb 2 óra működéssel. Viszont volt 2 hónapos izzóm is amelyik megmakkant.
    Szóval nem vagyok benne biztos, hogy nagy takarékosság egy ledes befektetés... Vagy tévednék? Nyugodtan ki lehet javítani, még én is csak tanulok ledes izzó fronton...!

Új hozzászólás Aktív témák