- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
torogyuri
aktív tag
720X576 a legnagyobb felbontás amiben fel lehet venni a PVR 2-ben?
-
BigBlackDog
veterán
Nálam is megvolt ez a bug a régi kártyámmal (TV2000 XP Expert-PCI csatlakozóval). 2 Gb Ramnál még nincs, négy gigánál már volt. Ahogy hallottam, tapasztalom PCI-e csatlakozós kártyáknál már nem áll fent ez a probléma. Ha esetleg cserélnéd a kártyát, ilyenek között keresgélj!
-
Prego
senior tag
Létezik valami normális TV néző program, amivel működik a távirányító is? Több extra funkció nem kell. Ez a PVR2 egy rakás sz@r: hang csúszik, a proci meg egyik magon fullon fut legtöbbször. Egyszerűen már elegem van, egy hónapja húztam újra a gépet ...
Konfig az adatlapomon, asszem ez a Global modell van nekem ... -
DRB
senior tag
válasz
BigBlackDog #7189 üzenetére
Köszi, megnézem.
Közben én is találtam: [link]
-
DRB
senior tag
BigBlackDog: daa-raa:
Köszi az infókat
Remélem megnyugszik a srác.
Az antennával kénytelenek leszünk maradni a szobainál, mivel nála a tetőre nem tudjuk feltenni, de majd az ablakba állítunk valami komolyabbat. Már csak azt kell kideríteni hol lehet értelmes áron hozzájutni ilyesmihez, meg esetleg egy erősítőhöz.
Mondjuk körülbogarászok a neten, hátha találok valamit. -
törölt tag
Gyakorlatilag is elég. Kell egy értelmes antenna. Ha biztosra akar menni, akkor a mindenféle szobai micsodákat felejtse el, kell egy valamire való tetőantenna. Valószínűleg az a problémája, hogy nincs értelmes jelszint.
dangerzone: Vagy tiltsd le a Videó nyújtást, vagy állítsd át VMR(9)-be a megjelenítőt.
-
BigBlackDog
veterán
Nekem is DxPVR3200H kártyám van, nekem elég volt a driver és a PVR2 a DVB-t adások nézéséhez itt Magyarországon
(egy régi UHF tetőantennával, ami 800 MHz felett már eléggé gyengén teljesít). Egyébként mi is mindigtv.hu szerint lefedett területen vagyunk, a piros részben, ennek ellenére szükség volt az 7 méter magasan felállított tetőantennára+egy aktív erősítőre.
Röviden: Megvettem ezt a kártyát, betettem a gépbe, drivert, PVR2-öt feltettem. Ezek után rákerestem a csatornákra "Lassú (nagy érzékenység)" módban, és teljesen korrektül megtalálta a csatornákat. Így gondolom támogatja a földfelszíni MPEG4 tömörített DVB-T adások vételét. Habár, érdekes mód, naposabb délutánokon a jel minősége lemegy 0-10 % körüli értékre, így már nem látja az adókat, de ezt a régi antennának tudom be. -
DRB
senior tag
válasz
BigBlackDog #7183 üzenetére
"Elvileg a drivere és PVR2 elég kéne legyen, hogy nézzen dvb-t adást...."
Na igen, én is csak azt tudtam mondani a srácnak, hogy elvileg, és ezen van fennakadva azóta is. Egyébként hétvégén más dolga van, úgyhogy most nyugtom van/lesz, de hamarosan itt a hétfő..
Az a térkép nem nagyon működik amit belinkeltél, nem mutatja a lefedettséget valamiért, de a mindigtv.hu szerint lefedett területen vagyunk, a piros részben, tehát még szobai antennával is fogható lenne(elvileg). Segáz majd kiderül.
Viszont engem továbbra is ez az MPEG-2/MPEG-4 négy dolog idegesít. Most akkor tudja a kártya fogni az MPEG-4 DVB-t vagy sem?
Egyébként köszi az eddig infót, a többire meg előbb utóbb csak csak benéz valaki, akinek pont ilyen kártyája van, gondolom az tudni fogja mi van.
-
BigBlackDog
veterán
Ezen az oldalon tudod ellenőrizni a lefedettséget, erősséget.
Antennából DVB-t antenna kéne. A "doboz kivitelű" antennák kb 3-4 km-ig jók, tiszta rálátás esetén, a normál "ágas" dvb-t tetőantennák szerintem 10-15 km-ig biztos jó (ha tévednék, legyen szíves javítson ki valaki). Efelett már ajánlott valami aktív erősítő használata. Egy jó antennát nem érdemes kispórolni az összeállításból, dvb-t esetén eléggé fontos. A régi uhf antennák is jók lehetnek, de 800 MHz feletti frekvencián már nem igazán teljesítenek jól. Ezt sajnos saját tapasztalatból tudom.
Elvileg a drivere és PVR2 elég kéne legyen, hogy nézzen dvb-t adást. Ha csak egy botantennával próbálkozik, szerintem ott lesz a hiba. -
DRB
senior tag
Sziasztok!
Tegnap délután vettem, egy barátomnak, egy Leadtek Winfast PxDVR3200 H tunerkártyát. Be is tettem a gépébe, feldobtam a drivert meg a PVR2 progit, aztán otthagytam hadd bíbelődjön vele.
Ezek után kb. olyan fél 9 felé elkezdett bombázni a különféle kérdésekkel, ami ha egyszerre teszi még nem is gond, de, hogy azóta 5 percenként hívogat az már kissé idegesítő. Na mindegy, a kártyát se fizette ki, pedig azt mondta megvan a lé rá. Szóval alakul a barátságunk a mint hülyegyerek(helyett púpos) a prés alatt.
Na de, amiért írok, a legfontosabb kérdés, kell-e valamit állítani, vagy kell-e hozzá valami egyéb driver/program/akármi, hogy tudja nézni DVB-T adásokat amit nálunk ugye MPEG-4-ben tolnak? Én úgy tudtam, eddig, hogy ez a kártya tudja, de ő talált valami beállítást, ahol nem lehet MPEG-4-re tenni csak MPEG-2-re. Ez a PVR2 progi DVB-T beállításoknál a -> Video Setting -> Video Codec Setting gomb alatt van(remélem jól írtam, kissé zagyva az sms amit küldött). Azt azért hozzátenném, hogy nincs a csomagban hozzá gyári botantenna, de neki van valami akármilyen, de szerintem amiatt nem tudja fogni a DVB-T adást, persze lehet, hogy én tévedek.
Légyszí segítsetek, mert szeretnék aludni éjjelente, de amíg erre nem kapok(kapunk) választ addig tuti nem fogok.
Előre is köszi az infót!Szerk: Még egy gyors kérdés: Milyen antenna kéne hozzá, amivel tuti lehet fogni a DVB-T adókat Budapesten?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Olyan problémám van,hogy csak 2 függőleges csíkban kapok képet. Eddig minden rendben volt a kártyával, a hanggal ,a programmal (pvr2), mindennel. de tegnap óta a semmiből lett vele gond. Nem tudom, miért lehet.Tehát a képernyő 80%-a teljesen fekete, a maradék részben van kép. A hang meg teljesen okés.
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy LEADTEK DTV2000H Hybrid Tuner PCI Plus kábeltv-m van upc PVR2 szoftverhasználom a legjujabb driverekkel.A gondolom az lenne nagyon nem szép a kép és nem hd monitorom van mindennel probáltam de nem telejs képen vannak acsatornák csak félig van a kép.Mit kéne beállitanom?A windows media cewnter enm jobb? -
mapalka
csendes tag
A TV kártyát alaplappal összekötő hangkábel rejtett hibás volt, újra kicserélve visszaállt a rendszer. Köszönöm a segítségeteket.
-
mapalka
csendes tag
válasz
#65675776 #7177 üzenetére
Az alaplappal, integrált hangkártyával össze van kötve, és a tuner is ki van választva.
Összefoglalva:csak monitor csere volt, előtte kifogástalanul működött, most a tunernek nincs hangja, felvételkor sincs, de a régebbi felvételek PVR lejátszásakor van hang. Minden egyéb programnál (VLC, WMP, CD lejátszó, rendszer) van hang.Újratelepítettem a Globál drivert, PVR2-t, de a helyzet ezidáig nem változott. -
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7167 üzenetére
Hasonló antennám van nekem is, semmi gondom vele. A kábelek és a csatlakozók még lehetnek ettől problémásak.
mapalka: Hangbeállítások hogy néznek ki PVR2-ben?
Csorbi: Ki kell próbálni.
-
Csorbi
addikt
válasz
BigBlackDog #7171 üzenetére
Köszönöm, de ebből számomra hogy derül ki pontosan, hogy a két kábel fizikailag teljesen azonos-e?
-
BigBlackDog
veterán
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Egy olyan információt honnét tudhatnék meg, hogy a PxDTV2300H és a PxDVR3200H tunerekhez adott videokábel korbácsok azonosak-e?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7166 üzenetére
Egy kb. tíz éves UHF antenna van a tetőn. Kb. ilyen. Akkor ezek szerint ez nem használható digitális TV-hez annak ellenére, hogy az UHF analóg TV sáv vége 800 MHz körül van, ha jól tudom?
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7162 üzenetére
A jelek szerint az antennád frekvenciatartománya nem igazán alkalmas a 802MHz vételére. Esetleg gyenge minőségű koaxkábeleket használsz, amik szintén erősen csillapíthatnak magasabb frekvenciákon.
mapalka: A monitor nem HDMI-n van véletlenül a gépre kötve?
-
mapalka
csendes tag
válasz
BigBlackDog #7164 üzenetére
Csak monitor csere volt, azelőtt működött, alaplapra rá van dugva a hangkábele, beállításokat nem változtattam,ez van kiválasztva hangeszközként a PVR2-ben.
-
mapalka
csendes tag
Sziasztok!
Régóta használom a Leadtek Globál TV kártyát, de mióta a monitor LCD-re cseréltem, azóta a TV nézéskor nincs hang, lejátszáskor van. Egyéb funkcíónál működik az Asus alaplapra integrált hangkártya. PVR2-t is újraraktam, audio drivert frissitettem, de nem segített. Segítséget kérek,hogy mi lehet a gond? XP Sp3, 2,9 Mhz proci, asus alaplap.
Üdv mapalka
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7160 üzenetére
Ma sikerült beszereznem egy aktív erősítőt, két kimenettel. Valakinek esetleg van tapasztalata, véleménye erről a típusról? Drasztikusan megváltozott a helyzet
. A TV értékelése alapján a jelerősség 10-15 %-ról, 60-70 %-ra, a jelminőség 50-60 %-ról, 100 %-ra ugrott az erősítő hatására.
A PxDVR3200H kártyán már látom a digitális adókat 746 MHz-es frekin teljesen nézhető, jó minőségben. Habár nem teljesen értem hogy miért van az, hogy a 802-es frekvencia, C mux, eléggé gyenge a tv-n, gépen meg szinte nem is látok mozgóképet. Miért van gyengébb jele a C multiplexnek? (Ha jól tudom időmultiplexáltak az adók egy adott frekvencián. Javítson ki legyen szíves valaki, ha tévedek!)Másik probléma a következő: ha PVR2-t bekapcsolom egy digitális adóra, akkor kb. 5 mp-ig kockásodik az adó, majd rendbe jön teljesen. Adóváltásnál ugyanez. Ha visszakapcsolok egy korábban már nézett adóra, akkor nem jelentkezik. Ez természetes?
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #7156 üzenetére
Elméletileg a PVR2 induláskor beállítja a saját hangerejét, majd kilépéskor visszaállítja a korábbira. Ami érdekes az egészben, hogy a Fő hangerőhöz nem is kellene nyúlnia. Ezért lett volna érdekes a hangbeállítások ismerete. De PCI A esetén mindennek csak a PVR2 saját hangerőszabályzójához kellene, hogy köze legyen.
Egyébként a Fő hangerőt érdemes a maximális torzításmentes szinten tartani és az alkalmazás-hangerőket lentebb venni.
BigBlackDog: A TSReader-es kép alapján rendben van a jelszint. Bár egy erősítő azért megér egy próbát.
Ha visszarakod a korábbi verziót, akkor megjavul?
Hammon Serra: Ez milyen file lenne? A driver nem tartalmaz ilyen filet...
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Van elérhető új driver a Leadtek Winfast 2000xp-hez?
Valamiért egy xxx88.sys hiba miatt(hibakód10) nem tudom működésre bírni.
Ami eddig fent volt és működött,abból hiába teszem fel.Újat meg nem találtam.
Sajnos Bzoley megszüntette az oldalát és most bajban vagyok -
BigBlackDog
veterán
Itt egy kép a TSReaderről. Van esély, hogy tudok digitális adást is nézni egy erősítővel esetleg?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
#65675776 #7155 üzenetére
Kipróbáltam a tv-t a géphez menő koax kábel végére tenni, úgy még kicsivel erősebb jelet is kapott (legalábbis a TV-n a beállításoknál ezt láttam). TSReaderrel játszadoztam, a tv által használt frekvencián megtalál valamit, ha jól láttam az adók is megvannak a STREAM PID-ek alapján. Egyébként a TV a jelet gyengének látja. Lehet, hogy egy erősítő segítene?
A videó bemenettel kapcsolatban nekem sem volt gondom egészen eddig (3 évig használtam TV2000XP expert-et és egy fél éve PxDVR3200H-t). Tegnap kezdődött az egész elfelejtősdi a PVR2 frissítése után. Registryben is próbálkoztam, de hiába írom át a VideoInMode bináris értéket 1-re, PVR2 indításakor automatikusan visszaíródik 0-ra. Nem vitatkozni szeretnék Veled, csak egyszerűen nem akar működni a dolog. (elnézést, ha máshogy értetted)
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #7154 üzenetére
Mármint a Master hangerőt? Az érdekes, nálam nem csinálja. Elméletileg ahhoz nem is kellene nyúlnia. Valami régi PVR csinált ilyet anno, de most hirtelenjében nem rémlik hogyan oldottam meg.
BigBlackDog: Van a gépemben négy tuner, de még a sorrendjüket is megjegyzi nálam. Mindig ugyan azzal indul, a második ugyan azt nyitja meg, etc...
A vételi problémára: nem lehet, hogy az osztón nagy a jelveszteség?
-
BigBlackDog
veterán
Még egy kérdésem lenne. Ma megpróbáltam -néhány hónap után ismételten- TV-n digitális adást keresni és végre sikerült is. Felbuzdulva ezen rohantam a géphez, hogy majd ott is találok digitális adást, de sajnos semmit sem talál. Ha manuálisan beírom a TV által használt frekit (746 MHz), akkor sem jön be semmi, nem talál tv adót. A tv egy Panasonic tv, beépített digitális tunerrel, a jelforrás pedig egy antenna a háztetőn
. Mivel nem kábelről van szó, gondolom (és a TV szerint is) a fogott adás DVB-T.Helyileg Biatorbágyon történt ez az eset.
Elképzelhető, hogy a PxDVR3200H digitális tunere rossz (még garis)? Vagy csak ennyivel jobb a TV beépített tunere? -
BigBlackDog
veterán
-
törölt tag
válasz
Hurkafej #7148 üzenetére
Az az 50megás telepítő nem a driver, hanem a PVR2, azaz a kezelő sw. Ami neked kell, az maga a driver, külön csomagban van.
BigBlackDog: Indítsd el két példányban a PVR2-t, az egyiket állítsd át analog módba. Ezután előbb zárd be a digitális módban levőt, majd az analog módút. Ez után elméletileg legközelebb már analog módban kell indulnia.
DonThomasino: Mondjuk ezt benéztem, PCI Audio módban nem is tudsz mást állítani...
A Win7 mixerében miután elindítod a PVR2-t, az megjelenik egy külön csúszkaként. Ezt húzd lentebb.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Következő a problémám. Mai napon frissítettem a PVR2-öt 2.0.3.36-os verzióra. Most hiába állítom be a video bemenetnek az analóg tunert, PVR2 újraindítása után ezt elfelejti, digitális tunert akarja használni. Kb. 10-szer újratettem már a driver, PVR2-öt, próbáltam régebbi verziókkal is. Volt teljes regisrty tisztítás is uninstallok után, de semmi eredmény.
Hogyan lehetne megoldani, hogy megjegyezze az analóg tunert használatot és azzal fogadjon következő indításnál is? -
Hurkafej
aktív tag
Hello!
Pár éve vettem egy Leadtek TV2000XP Globalt, most újra beüzemeltem. A Leadtek oldaláról kerestem drivert, egy 50 megás telepitő volt, felraktam és semmi, elvileg jó win7-hez is. Az asztalon kint is van a WinFast PVR2 ikon, ha elinditom azt irja, hogy videórögzitő eszköz nem található. Valami ötlet? Kellene egy normális driver? -
törölt tag
válasz
norbifun #7146 üzenetére
-Ismert hibája a PVR2-nek, hogy mono módban indul. Az 'S' billentyűvel tudod váltani a hangcsatornamódot.
-Felvételi eszközt állítsd azonosra az Analóg audió eszközzel. A beállításaid alapján a hangot közvetlenül a hangkártyára kötötted, nem a tuneren keresztül vezetted be (legalábbis erre utal, hogy Analóg audió eszköznek Vonalbemenet van beállítva).DonThomasino: Egy ugyan olyan screenshot kellene, mint amilyet norbifun linkelt.
-
norbifun
csendes tag
válasz
#65675776 #7142 üzenetére
Sziasztok
Na következők történtek:
Bekerült a gépembe egy hangkártya. Így már össze tudtam kötni AUX CD kábellel. Az eredmény: van hang.
A megmaradt és új problémák:
- a hang mono (CVBS-t használom, nem tudom ez természetes e-eddig XP n nem így volt)- esetleges megoldási ötlet?
- felvételkor nincs hangKözeledik az alagút vége!???
Ezek a beállításaim
Köszi mindent
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #7143 üzenetére
A PVR2 induláskor a saját beállított hangerőszabályzóját beállítja az utolsó kilépéskori értékre. Ezért lenne jó pontosan ismerni a PVR2 hangbeállításait, mert valószínűleg ott nincs jól beállítva valami. Nem lenne hátrány egy screenshot, már csak a félreértések elkerülése miatt sem.
-
törölt tag
válasz
norbifun #7140 üzenetére
Nincs véletlenül elnémítva a PVR2 a W7 mixerében? Mondjuk ha maga a kártya nem támogatja a PCI-Audio-t (csak a késői Expert-ek támogatják), akkor az sem jelent semmit.
A hátlapra pedig úgy tudod kivinni a jelet, hogy fogsz egy CD-Audio kábelt (amivel régen a tunert és a hangkártyát összekötötted) levágod az egyik végéről a csatlakozót, és felforrasztasz helyette egy 3,5mm-es sztereo jack-et.
-
norbifun
csendes tag
válasz
DonThomasino #7139 üzenetére
További probléma: ki akartam próbálni, hogy mi van akkor ha felveszem a tv műsort, és utána lejátszom. Hátha akkor van hang és akkor kicsit tudom szűkíteni a problémák lehetőségét. Erre a PVR2 azt mondja: " A video folyam nem rögzíthető" CVBS csatornán jön be a jel. Van selytésetek mi lehet, vagy miért lehet?
-
norbifun
csendes tag
válasz
DonThomasino #7139 üzenetére
Hali
A PVR2 ben úgy van beállítva ahogy mondtad.
A hangkártyámhoz viszont az alaplapon semmiféle csatlakozást nem találok. Csak hátsó csati van, de arra hogy tudom küldeni a jelet? Van egy db SPDIF OUT csati az alaplapon. Ez gondolom nem kafa nekem. Totál meg vagyok lőve. A PCI egyébként tudja az audiót vinni, vagy mindenképpen kell az AUX hozzá?
Itt látható az alaplap: http://prohardver.hu/teszt/heti_hardverpiac/nyomtatobarat/teljes.htmlKöszi előre is
-
norbifun
csendes tag
Sziasztok
Egy TV 2000XP expert gazdija vagyok , immáron 5 éve. Ez idáig egy Asus P5? valami alaplapon kitünően működött, XP 32 bit alatt.
Most gépcsere volt és csak a tuner kártya maradt, Asus M4A88TD alaplap, Win 7 64 bit es op rendszerrel. Olyan problémám jelentkezett, hogy kép van, de hangot az istennek nem tudok belőle kicsikarni.
Anno AUX kábellel volt összekötve a tuner kártya és a hangkártya. Ez most már nem megy, mert az alaplapon nincs megfelelő csatlakozó. Tudna valaki segíteni hogy mi tévő legyek, hogy tudok hangot varázsolni? Most eg yRealtek High definition integrált hangkártya van a gépben.Előre is köszönöm és Várom segítségetek
Üdv
norbifun
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #7135 üzenetére
Hogy vannak beállítva a hangtulajdonságok a PVR2-ben?
-
DonThomasino
veterán
DTV 2000 H plus
PVR2 2 0 3 36
X-FI extreme musicA problémám az hogy feltettem a WIN 7 64 et.
Azota ha indítom a PVR2 felugrik hangerő és nagyon zavaró.
Hogy lehetne ezt orvosolni?Köszönöm előre is DT
-
Zigi
senior tag
válasz
#65675776 #7133 üzenetére
Szia.
Köszönöm a gyors választ! Vga "sara" nem lehet mert 3 félével is kipróbáltam már ( 7900gto, 9800gt, és most 450 gts) és mindegyiknél 25 fps-el fut(ott) a pvr2, a monitorom meg samu 226 bw ami nem számít rossznak és sehol máshol nincs probléma (mondjuk semmi más nem fut 25 fps-en). A MC- ben 60 mint már írtam és teljesen jó. Normális adásnál nem veszel észre semmit csak ha focit nézek és svenkel a labda után a kamerás látszik, hogy nem stimmelnek és kevesek a framek. Próbáltam már vsync ki be és eféle turpisságokat, de nem jöttem rá miért van ez...esetleg a filterek és a kodekek újra regisztrálásában jöhetne egy ki segítség. Ja és evr természetesen, de midegy hova teszem akkor is 25..."Ezt mi írta ki?"
Kérlek szépen a MC a felvétel elindulása elött!!! Pedig analóg az adás és a MC saját epg-jét használtam, konkrétan rtlklub heti hetes-t nem volt hajlandó felvenni ha az epg-ből állítottam be. Tudom, hogy be lehet állítan manuálisan is, de ezek után felkaptam a vizet a MC-reÜdv:Zigi
-
törölt tag
A bejövő jel 50fps interlaced, szóval nem hiszem, hogy amiatt darabos. A válasz egyébként egyszerű: a PVR2-ben levő ArcSoft filterek egyszerűen szarok. Főleg igaz ez a deinterlace filterre. Újra kell regisztrálni a filtereket, akkor esetleg feléledhet. (Anno a Cyberlink-től licencelt filterekkel nem voltak ilyen problémák.)
A kimenő videokép darabossága sokkal inkább a VGA sara, annak kellene azt megfelelően a kimenetre juttatnia. Nálam se 85Hz-es CRT-n, se 75Hz-es TFT-n nincs semmiféle döcögés egyik tunerrel sem, egyik GPU sem generál ilyet.
"Több számomra fontos felvétel elmaradása után kifigyeltem miért is van ez kiírta, hogy a szolgáltató nem engedélyezi a műsor felvételét!!"
Ezt mi írta ki? Analog adás esetén ilyen lehetőség egyébként sincs, abban semmiféle DRM nincs. Persze a hivatalos WMC EPG-be lehet beleírnak ilyen hülyeségeket. Nem ismerem a WMC időzítőjét, de ha kézzel is hozzá lehet adni időpontokat, nem csak EPG-ből, akkor simán áthidalható a probléma.
A 25fps korláttal nem lehet mit kezdeni, deinterlace-elve ekkora a framerate. Esetleg egy VGA vagy monitorcsere megoldhatja, a probléma ugyanis ezek valamelyikével van. Normális megjelenítő eszközök képesek kezelni a 25fps-t rendesen. Mondjuk azért még kérdés, hogy mire van állítva a megjelenítő. VMR(9), vagy EVR?
-
Zigi
senior tag
Sziasztok.
Van egy 3200H tunerem. A problémám nekem is az, hogy a MC-rel jobb a képminőség mint a pvr2-vel a pvr2-vel jóval fűrészfogasabb, de ez még elmegy. Viszont foci meccset nézni nagyon zavaró, mert a pvr2 25 fps-el fut a MC pedig 60-al és mivel a monitorom 60Hz-es darabos egy kicsit a mozgás a pvr-el. Egy ideig nem csináltam belőle gondot használtam a MC-t, de... egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy ha az epg-ben beállítottam a felvételt egyes műsorokat nem vett fel!!! Több számomra fontos felvétel elmaradása után kifigyeltem miért is van ez kiírta, hogy a szolgáltató nem engedélyezi a műsor felvételét!! Na mondom anyukáddal szórakozzál és visszatértem a pvr-hez minden előnyével együtt, rendes epg (itt nem ugat a felvételnél), sleepnél gép off, gyors csatorna váltás és a hdd-met sem firkálja állandóan a timeshift stb. Kérdésem az lenne mit tudok csinálni ezzel a 25 fps-es "korláttal" hogy folyon a kép mint az MC ben? Win7, pvr 20333, semmilyen kodek pack nincs a gépen és nem is volt.
Előre is kösz!
Zigi -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Van egy WinFast PxDVR3200 H kártyám, és amikor kompoziton rákötöm a VHS videólejátszómat, akkor visszhangot tapasztalok.
Mitől lehet ez?Kösz:
piadex2
-
sagvary
aktív tag
Létezik már jó USB-s digitális tuner?
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7125 üzenetére
Valóban nem írtad, hogy global, csak abból következtettem, hogy a 32bit-es verziókról írtál. Amit a cx2388x-es chipekről írtál, azt nem tudtam.
Igen ezek a távirányítós cuccok elég érdekesek, most pl. hazaértem, és működik rendesen.de a bekapcsoláskori képhullámzás(színek/képminőség) visszatért.
Ha megveszem a PxDVR3200 H-t (nem nagyon halogathatom most már sokáig), akkor nekem is hasonlóan kevés helye lesz a pci-e slotok elhelyezése miatt.
Az ára meg picit hosszabb mint 15k, de mivel olyan a munkám, hogy nem bolti áron vásárolok, na mindegy...........Nem sűrűn veszek tuner kártyát, ezért nem sajnálok egy jobbat megvenni. A TV2000XP Expert is vagy 16k ba fájt még 2001 ben.
-
törölt tag
Hol írtam, hogy Global? Egyébként a két kártya szinte csak a tunerben tér el, minden más ugyan az rajtuk. És bizony pont ez a probléma: CX2388x broadcast decoder. Pont ennek vannak problémái x64 alatt, szóval pont ebbe a problémába futottál bele. Ez bizony egy ismert hiba a Conexant féle referenciadriverben, amit a Conexant a mai napig nem javított, így az eszközgyártók sem. CX23885 esetén javítva lett, a korábbiaknál nem.
Az adatlapodon az előbb nem láttam, hogy Expert... Azt hittem sima TV2000XP akármi, amin BT878A van. Na ahhoz tényleg nincs x64 driver.
Egyébként számomra érdekes minden távirányítós probléma, lévén egyáltalán nem használom.
A PxDVR3200 H belefér 15k-ba? Nekem egyébként semmi problémám vele, pedig elég régen a gépemben van már. Ráadásul közvetlenül a VGA felett, a másik oldalról meg a NB borda melegíti. Igazi burn-in teszt, a PCB meg is van már barnulva itt-ott. Ezzel a tunerrel biztosan nem lesz CPU terhelési problémád CX23885 van rajta.
Zolaash: Ha a DVB-C vétel szempont, akkor el kell felejtened a Leadtek-et. Láthatóan nem áll szándékukban ilyesmit gyártani. Egyébként digitális tévézés esetén felvételre nem kell semmiféle encoder, lévén a "felvétel" a bejövő stream mentéséből áll. Mindenféle további veszteség nélkül. Hw encoderre akkor lehet szükséged ha analog bemeneti eszközt is akarsz használni digitalizálásra. (Ami jelen esetben fennáll.) DVB-C tunerből egyébként is érdekes a felhozatal. Egyrészt a választék sem bőséges, másrészt nagyon korlátozottak a képességek (pl nincs közöttük hw encoderes hibrid sem). A harmadik probléma még súlyosabb: legalább kétszeresen túl vannak árazva a DVB-C tunerek.
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7122 üzenetére
Jaj ez nem a globál, hanem az expert és 64bit-es oprendszerrel használom vagy 3 éve.
Már win XP óta jogtiszta oprendszerekkel működök (erősítem a kivételeket).A PxDVR3200 ról mi a véleményed? Az adataimnál szereplő gépben kapna helyet, ha nem tudom megoldani a jelenlegivel a problémáimat. Bár este birkózok vele egy kört még.
-
törölt tag
Leadtek vonalon csak az analog vételben gondolkodhatsz akkor, szóval ha vételre szánod el magad, akkor az előbb írt okok miatt én egy hw encoderes analog tunert ajánlanék (PVR2100 vagy PxPVR2200, csatlakozótól függően).
Ilyesmi hiba nem jellemző az annyira régi tunerekre. 64 bites OS alatt szokott ilyesmi jelentkezni bizonyos chipeknél ha >2GiB RAM van az ember gépében. Mivel a Te tuneredhez nem is létezik x64 driver hivatalosan (megbízhatóan működő meg úgy egyáltalában nem). Szóval javasolni maximum a driver és PVR2 újratelepítését tudom.
(Ha gányolt OS-t használsz, akkor viszont semmire sincs garancia.)
Az adatlapodon esetleg kijavíthatnád a Leadtech-et Leadtek-re...
-
szumo
senior tag
válasz
#65675776 #7120 üzenetére
Leginkább tv nézés, a digiTV a szolgáltatóm.
De szoktam rádiót hallgatni is, meg előfordul, hogy felveszek ezt azt, sőt volt, hogy régi családi felvételeket digitalizáltam videó kameráról.
~15k-ra gondoltam, azt hiszem annyiból bármelyik jelenlegi leadtek kijön.De nem bánnám, ha nem kellene kukázni, a mostanit, úgy hozzám nőtt. Amúgy a távkapcsolós probléma azután jelentkezett, hogy újra kellett raknom a gépemet. S annyi adalék még, hogy egyre sűrűbben észreveszem, hogy akár 50% ra is kiterheli a tunerkártya/PVR2 a processzoromat. Olyankor többszöri leállít/elindít hatására visszaáll, és csak 7-9% os a prociterhelés, a használata közben.
-
törölt tag
Konkrétan milyen célra kell?
peti_s: Még a vételi norma lehet a problémás. Hungary-t állítottál be keresésénél? (Illetve már többször leírtuk, hogy a WMC akadályozza más tuneres programok működését.)
Zolaash: Első körben is el kell felejteni azt a tévhitet, amit sokan terjesztenek, miszerint a mai gépek elég erősek ahhoz, hogy csúszás és framedobálás nélkül vegyenek fel sw codec-kel. Ez nem igaz, sw felvételnél bármikor előfordulhatnak ezek a jelenségek, még a legerősebb gépeken is. Egy megoldás van, ami biztosan mentesít ez alól: hw encoder használata.
Egyébként sw függő is a dolog. A PVR2 bizonyos változatainál előfordult csúszás bármilyen beállítás mellett.
Jól olvastad: A C a kábeles, a T a földfelszíni (az S pedig a műholdas). És valóban jól látod, a Leadtek-nek csak DVB-T tunere van.
(Mindenkitől elnézést a késői válaszért.)
-
szumo
senior tag
Hát azért nem vagyok ennyire L-user.
Sőt tegnap bemásztam a gép mögé és azt is ellenőriztem, nem húzódott -e ki a jelvevő szenzor.
Én inkább valami eszközszintű hibára gondolok, mert ez a tunerkártya 2001 től velem van, és hát minden nap ment azóta 4-6 órát, több konfigurációt túlélt.Viszont, ha ez van, akkor kellene valami a helyére, mondjuk leadtek, ami már modernebb, és persze nincs vele ennyi gondom.
Mit ajánlotok? -
szumo
senior tag
Üdv!
Újra én és a távirányítóm! Tegnap délután még működött rendesen, viszont este már nem.
Betöltöttem újra a PVR-t az remote control manager-be, és a módisított mentéseket is. Sok kínlódás után, azt vettem észre, hogy ha közvetlen közelről próbálom, a kapcsolgatást, le fel hangosítást, akkor megy a dolog. Egyből az elemre gyanakodtam, de multimeter-el rámérve, 1,55V ot mértem mindkét elemben, és más távirányítóban ment is rendesen. Természetesen más elemmel megpróbáltam, jelenség ugyanaz. Sajnos nem először történik ilyen mostanában.
Valakinek valami ötlet? -
karak22
csendes tag
Sziasztok. A hétvégén sikerült barmolnom néhány dolgot. Most már fel tudom telepíteni az illesztő progit! De, amilyen az én szerencsém most ezzel találkoztam..."Elérhető BDA eszköz nem található"
-
karak22
csendes tag
-
peti_s
addikt
válasz
#65675776 #7110 üzenetére
Köszi a választ.
A bejövő jel, ezért nézés közben is problémás, meg felvétel közben is. A ctrl+ +/- viszont sajnos nem segített, ha arrébb állítom még rosszabb lesz a kép, és a hang is torzul.
De mint írtam korábban is, Windows Media Center alatt sokkal jobb a képminőség. Csak ezt nem értem, h miben lehet jobb egy Windows-s program, mint a Leadtek gyárija. -
Zolaash
senior tag
válasz
#65675776 #7110 üzenetére
Nem tudom hogy magas-e, mivel nem tudom az ideális értékeket. Egyébként nem erre tippelnék, mert nem állítottam el a default értékekről. (Illetve elállítottam, és úgy is próbáltam, de alapvetően a gyári beállításokkal görcsöltem.) Házi videofelvételeket akarok lemezre vésni, mint fentebb írtam.
Közben találtam egy AVS Video Capture nevű free progit, és nem akarom elkiabálni (kopp-kopp), de eddig úgy tűnik, hogy hibátlanul kódol mpeg2-be. Ha mégsem, akkor később idevésem azt is.A DVB-T, DVB-C kérdéssel kapcsolatban: ha jól olvastam, akkor az alapvető különbség a 2 között az, hogy a "T" (terrestrial) földfelszíni, a "C" (cable) pedig kábeles adásra való, Jól gondolom? Digi kábelem van, gondolom akkor nekem a DVB-C kellene, nemde?
Ezt gondoltam utódnak, de ez DVB-T. Ezzel akkor nem tudnám nézni a digis kábeltévé digitális adását, csak az a analógot? -
törölt tag
válasz
Zolaash #7109 üzenetére
Nem lehet, hogy kicsit túl magas bitrate-et állítottál be?
Kérdés mit akarsz tömöríteni. A digitális adáson nincs mit, azt csak simán menteni kell. És még egy kérdés: digitálisan milyen? DVB-T, DVB-C?
peti_s: Képjavítás esetén már a bejövő jel problémás, vagy csak a felvétel? Mert előbbire megoldás lehet a finomhangolás (Ctrl +/-), utóbbira viszont tipikusan a bitrate változtatása ad választ.
A változó képarányra: ahogy észrevettem a fejlécbe rosszul írja be a képarányt a PVR2, vagy csak a legtöbb lejátszó nem értelmezi rendesen. Kényszerített képaránnyal nálam teljesen rendben van.
-
Zolaash
senior tag
Szevasztok Leadtek mágusok!
Van egy PxTV1200-as kártyám, és videóról szeretnék felvenni régi házi felvételeket. A probléma az, hogy csúszik a hang a képhez képest. Elég durván, már fél perc után érezhető. Régebben is szívtam hasonló problémával, de hiába kerestem meg az akkori beállításokat, most (ezzel a kártyával) nem megy. Akkor egy TV2000XP Expert-em volt. A gyári profilok közül egyik sem jó, mindnél csúszik a hang. Valami ötlet a beállításokra?Más: van olyan digitális tuner ami hardveresen tud kódolni, és megy mókolás nélkül win7 64bit alatt? (Hardveres kódolásnál nincs olyan hogy csúszik a hang, ugye?)
-
peti_s
addikt
-
törölt tag
Az alkalmazott konténer nem befolyásolja a minőséget. Avi-ba és mkv-ba ágyazva is ugyan azt a minőséget adja ugyan az a stream. Ami a minőséget befolyásolja, az az alkalmazott codec és annak a beállítási. PVR2 esetén eléggé szerteágazóak a lehetőségek, gyakorlatilag bármelyik telepített DS codec-et tudja használni. Van saját h264 codec-je is, de ha van egy másik telepítve a rendszerbe, akkor azt akár avi-ba is tudsz h.264 stream-et menteni.
Nem ismerem konkrétan a WMC ezen irányú tevékenységét, de ha van egy csepp esze, akkor a hw MPEG2 encodert használja. Hogy milyen beállításokkal, az már egy másik kérdés, mert ugye nem állítható. Egyébként minőségromlás minden esetben lesz a bejövő jelhez képest (kivétel a tömörítetlen frame-es felvétel, de az meg "kicsit" sok helyet foglal). Hogy mennyi és milyen jellegű, azt a már említett codec és annak beállításai befolyásolják.
Szóval akkor a "semmit sem csinál vele" azt jelenti, hogy nem találja a csatornákat. Gondolom analog a bejövő jel, a PVR2 pedig DVB módban van. Át lehet állítani legalább három féle módon:
1. A PVR2 vezérlőpaneljének a bal alsó sarkában van erre egy gomb. (A "bekapcsoló gomb" alatt.)
2. Környezeti menüben Videó bemenet -> Analog TV.
3. Az előbbi helyen írja a harmadik lehetőséget: Ctrl + A.
4. Van rá gomb a távirányítón is. -
peti_s
addikt
válasz
#65675776 #7103 üzenetére
Köszi a választ.
Az M1 adásainál láttam már az AVI-val különbséget, MP4 valóban u.olyan volt. Ám, hogy ha Windows Media Centerrel, wtv formátumban mentem el az adásokat, minőségromlás lesz?
Nomeg, hogyan szüntethetném meg az akadályozó tevékenységét a Media Centernek? Mert annyit vettem észre h a Leadtek programja csak keres-keres, és nem talál semmit sem. -
peti_s
addikt
Üdv!
Van nálam egy Leadtek PxDVR3200 H -s kártya. Az a kisebb jellegű problémám van vele, h Windows Media Center hibátlanul kezeli használja, de a gyári programja semmit sem csinál vele. Mindenből a legfrissebbet szedtem le a Leadtek oldaláról, W7 32 bites verziót használok. Lenne vmilyen alternatív program ahol be tudom állítani h milyen formátumban rögzítse az adásokat? Mert .mkv fájlkiterjesztést szeretnék használni. Előre is köszi. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE B650M AORUS ELITE AX ICE
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest