- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
válasz
BigBlackDog #10409 üzenetére
Én az FM rádiós alkalmazást nem tudom előhívni, olyan mintha törölte volna magát a mappája van meg de hiányos.
-
_Pepe_
csendes tag
válasz
BigBlackDog #10409 üzenetére
Sziasztok!
Van a gépemben egy Leadtek PVR3000 típusú TV tuner / digitalizáló kártya.
(HW-es MPEG2 -t tud, ami anno "menő dolog" volt.)
Sajnos a mai világban egyre nehezebben találok olyan alaplapot, amin még van klasszik PCI slot ami ennek a kártyának kell.
Lassan ismét gépcsere előtt állok, és keresnék valami más -elérhető árú- eszközt, amivel a Leadtek-et kiválthatom.
Alapvetően a TV tuner részt nem használom már, viszont még előttem a feladat, hogy a régi analóg családi felévételeket digitalizáljam.
Milyen kártya / USB-s eszköz lenne alkalmas erre manapság, ami mondjuk 30-40e környéke / alatta elérhető ?
Scart-on/RCA-n/S-Video csatin kellene tudnia analóg jelet fognia, illetve a végeredményt H264-ben szeretném tudni amennyire lehet jó minőségben. -
Atomantiii
addikt
válasz
BigBlackDog #10404 üzenetére
Nálam ez van fent, hibátlanul működik.
-
Csorbi
addikt
válasz
BigBlackDog #10406 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem szereti a secure boot+uefit, kell neki a legacy vagy a csm mód biosban. Erről valaki tud valamit? Van ilyen kártyám, de szépen dobozban eltárolva. Már rég nem használom.
-
Csorbi
addikt
válasz
BigBlackDog #10404 üzenetére
PVR2 melyik verzióját használod? Ha eszközkezelőben minden rendben, akkor a PVR2-vel lehet inkább gond. Windows Update driverek amúgy itt vannak.
-
Atomantiii
addikt
válasz
BigBlackDog #7866 üzenetére
Meglesem ott is. Egyébként bejártam ma vagy 8 számtech boltot, 4-ben azt se tudták miről beszélek, ahol meg volt Leadtek az usb-s volt, 1 helyen mondták hogy volt régebben a nagykernél de most még ott sincs.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7858 üzenetére
Ez nem hardveres gyorsítás. Amikor ezt a funkciót használod, akkor a kártya mielőtt a jelet elküldené a rendszer felé letömöríti a rajta levő hw encoder-rel (a beállított hw-es profillal). Ez inkább hardveres lassítás, mert ennek a jelnek a dekódolása jóval nagyobb erőforrás igényű, mint a sima analog jelé. Ilyen esetben teljesen normális, hogy lassú a csatornaváltás, és váltás után van némi csúszás.
Az e nélküli sercegés a hangvezérlő rossz minőségére utal. Alaplapival nekem is jelentkezett néha, a mostani hangkártyámmal soha.
Atomantiii: Nem PCMCIA, hanem ExpressCard. Előbbi ISA alapú, utóbbi PCI-E (vagy opcionálisan, igénytelenebb kivitelben USB 2.0 protokollt használ). Egyébként ezeknél minden esetben "PCI Audio" van alkalmazva, ahogy az USB-s tunereknél is.
-
Atomantiii
addikt
válasz
BigBlackDog #7854 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam én is, hogy alaplapos verziónál semmilyen lehetőség nincs a kék vonalbemenetre kötni a hangot mint a régi pci-os tv tunernél. De akkor honnan veszi át a hangot?
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7856 üzenetére
Ha hangeszköznek a tunert választod ki, akkor lényegében aktiválod a PCI Audio-t. Ilyenkor a tuner hangját a kártya a PCI(-E) buszon keresztül juttatja el a hangvezérlőnek. Előnye, hogy minden hangvezérlővel működik, nem kell külső/belső átkötőkábel (*), Vista/W7 esetén külön tudod a mixerben szabályozni a hangerőt. Ráadásul PVR2 esetén ez független a sw saját hangerőszabályzójától, szóval elég finoman be lehet állítani azt.
* - ez egyébként nem feltétlenül előny. A legstabilabb, legkevesebb problémát okozó átviteli mód a mai napig a kábeles átkötés. Ha a buszon tolod át, akkor az mindenféle késleltetéseket szenvedhet, aminek következménye a hangcsúszás lehet.
Mit értesz hardveres gyorsítás alatt? DVB módban levő beállítás? Mert nekem akkor sem serceg. De ez erősen rendszerfüggő lehet, már csak azért is, mert az alaplapi hangvezérlők mindenféle zajokat összeszednek az alaplapról.
-
hobbiletolto
tag
válasz
BigBlackDog #7854 üzenetére
ugyan ez a problémám volt, daa-raa javaslatát megfogadva fogtam egy jackdugós kábelt, levágtam, majd a két szélső pinbe bedugtam a piros illetve fehér kábeleket a jackből, a rézkábelt pedig a középsőbe, majd vonalbemenetbe bedugtam, pvrben kiválasztottam és működik tökéletesen
képet tudok küldeni, ha gondolod
ő forrasztást javasolt de így is működik anlékül h. a 4pines kábelt tönkretettem volna
szintén asrock lappal -
iminet
tag
válasz
BigBlackDog #7150 üzenetére
Hello
BigBlackDog:
Hogyan lehetne megoldani, hogy megjegyezze az analóg tunert használatot és azzal fogadjon következő indításnál is?Nekem is ezt kezdte el csinálni. Nem menti el a képernyőn a helyét, mindig középen nyilik, mindig a dvb-vel és a hang kimenet is meg kell neki mutatni ugyanazt amit mutat és csak akkor szólal meg.
töröl/install 36,39 verzió volt fenn ugyanaz win7 64 bit-en
ha van tipp kösz -
Att1la.
őstag
válasz
BigBlackDog #7209 üzenetére
Igen, de semmi változás
-
Prego
senior tag
válasz
BigBlackDog #7202 üzenetére
Ühhüm, tegnap is működött, most is működik. Valamelyik fórumon olvastam hogy a hangkártyával veszik össze a PCI buszon.
-
DRB
senior tag
válasz
BigBlackDog #7189 üzenetére
Köszi, megnézem.
Közben én is találtam: [link]
-
DRB
senior tag
válasz
BigBlackDog #7183 üzenetére
"Elvileg a drivere és PVR2 elég kéne legyen, hogy nézzen dvb-t adást...."
Na igen, én is csak azt tudtam mondani a srácnak, hogy elvileg, és ezen van fennakadva azóta is. Egyébként hétvégén más dolga van, úgyhogy most nyugtom van/lesz, de hamarosan itt a hétfő..
Az a térkép nem nagyon működik amit belinkeltél, nem mutatja a lefedettséget valamiért, de a mindigtv.hu szerint lefedett területen vagyunk, a piros részben, tehát még szobai antennával is fogható lenne(elvileg). Segáz majd kiderül.
Viszont engem továbbra is ez az MPEG-2/MPEG-4 négy dolog idegesít. Most akkor tudja a kártya fogni az MPEG-4 DVB-t vagy sem?
Egyébként köszi az eddig infót, a többire meg előbb utóbb csak csak benéz valaki, akinek pont ilyen kártyája van, gondolom az tudni fogja mi van.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7167 üzenetére
Hasonló antennám van nekem is, semmi gondom vele. A kábelek és a csatlakozók még lehetnek ettől problémásak.
mapalka: Hangbeállítások hogy néznek ki PVR2-ben?
Csorbi: Ki kell próbálni.
-
Csorbi
addikt
válasz
BigBlackDog #7171 üzenetére
Köszönöm, de ebből számomra hogy derül ki pontosan, hogy a két kábel fizikailag teljesen azonos-e?
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #7162 üzenetére
A jelek szerint az antennád frekvenciatartománya nem igazán alkalmas a 802MHz vételére. Esetleg gyenge minőségű koaxkábeleket használsz, amik szintén erősen csillapíthatnak magasabb frekvenciákon.
mapalka: A monitor nem HDMI-n van véletlenül a gépre kötve?
-
mapalka
csendes tag
válasz
BigBlackDog #7164 üzenetére
Csak monitor csere volt, azelőtt működött, alaplapra rá van dugva a hangkábele, beállításokat nem változtattam,ez van kiválasztva hangeszközként a PVR2-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Honor Magic6 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest