Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
garga pista
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
válasz
balagedebr
üzenetére
Mivel ez analóg vételre alkalmas, így nem fog semmit venni...
Vagy kábeles / műholdas szolgáltató vagy / és STB szükséges, attól függően, hogy van-e analóg kábelszolgáltatás vagy nincs.
Mondjuk a minőség STB-n keresztül nem éppen egetverő még az analóghoz képest sem.
Nekem is van egy ilyen kártyám és mind analóg kábel, mind box rá van kötve.
-
balagedebr
tag
Sziasztok,
biztos láma lesz a kérdés, de már nagyon rég foglalkoztam ilyesmivel.
Szóval megtaláltam a szekrény aljában a winfast tv2000 xp expert tv tuner kártyámat és most nyomják a tv-ben ezt a digitális átállásos mókákat.
Tehát a kérdés: ha veszek egy ilyen antennát és rákötöm a kártyára akkor tudom venni a mindigtv 7 ingyenes csatornáját vagy kell még egy ilyen settop box is pluszba? -
elistvan
őstag
Az utóbbi időben a pvr2-m ezt csinálja. Az ablak kát oldalán színes csík jelenik meg. Vajon miért? Találkozott már más is hasonló problémával?
-
Leadtek Palmtop TV típusú külső, USB-s TV tunernél ki lehet váltani másik programmal a PVR2-t?
-
Ladislaoca
tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Én a SmartDVB-t használom, az is tökéletes.
-
YumeD
tag
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Pár hozzászólással fentebbi pakk nekem megoldotta

-
bzoley
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Gugli

Fejből nem tudom, egyszer állítottam be, nem is volt több pár percnél, szóval nem egy bonyolult dolog.
Ha nem boldogulsz, otthon majd kijegyzetelem. De gondolom ezer helyen lehet róla leírás, esetleg a saját kézikönyve. -
bzoley
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Lényeg, hogy tudjon dxva-t. DVBViewer jó.
-
törölt tag
válasz
Ladislaoca
üzenetére
ProgDVB, DVBDream, DVBViewer, VLC... DVB néző programokkal Dunát lehet rekeszteni.
-
bzoley
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Semmi biztosat, de gyanús, hogy azóta van gond, mióta az AH piszkálta a rendszert. Mivel a PVR2-vel már nem nagyon foglalkozik senki, és a hibáról sem tudnak, a javítás kétséges.
-
bzoley
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást. Ha nem csak a mindigtv-s hd csatornák fagynak(friss PVR2 esetén), akkor nem PVR2 problémád van, rakd rendbe a rendszert.
A képhiba, amennyiben még fenn áll, egyelőre marad is. -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Nálam is hasonló probléma jött elő.
És állandóan lefagy a PVR2 kb. 10 perc után.
Van már erre valami megoldás? -
pyxystyx
tag
Tegnap és tegnapelőtt én is ugyanezt tapasztaltam az F1 alatt, más csatornánál illetve hardveres gyorsításnál (itt persze egy idő után kifagy) nem jött elő.
Az elmúlt napokban kissé összekuszáltam az nvidia drivereket, kis híján újra kellett telepítenem a windowst, de nagy nehezen sikerült egyenesbe jönnöm. Eddig azt hittem emiatt van, és mégsem kerek minden.
Látom, ezek szerint valami más a gond.
Nálam: Win7 x64, Winfast DTV1800H, .36- os PWR2, GTX580, Arcsoft frissítés letiltva.
(Tényleg, mi a legújabb PWR2 verzió, és ennél működik már a hardveres gyorsítás?) -
Bozek
nagyúr
Ha bekapcsolom a hardveres gyorsítást a PVR2-ben, akkor megszűnik a hiba. Tény, hogy akkor csatornaváltáskor 1-2 másodpercig szétesik a kép, de utána az is helyreáll.
-
azbest
félisten
-
bzoley
veterán
Azért kérdeztem a vga-t, és az os-t. Megjelenítéssel, vagy dekódolással kapcsolatos gond lehet. Most dvbviewer-rel nézem, azzal nincs gond. Ki tudja, lehet az arcsoft frissített valamit a háttérben, bár újratelepítettem a PVR2-t, és utána sem javult meg. Vga drivert sem frissítettem mostanában, szóval nem tudom. Esetleg még az AH változtathatott valamit, amit a PVR2 nem tud megemészteni.
-
bzoley
veterán
Nem tudom mi ez, de tegnap én is találkoztam hasonlóval. Ritkán nézek mindiget, leginkább F1 alkalmával. Idáig minden rendben volt, most nem ok. Nálam villognak a csíkok, hasonlít a gyenge vételhez, de csak átlátszó blokkok fordulnak elő, és mintha némi rendszer is lenne benne. Visszaraktam a .48-at hátha, de semmi. Milyen OS-t, és vga-t használsz?

-
vfo7
senior tag
Ilyen jelenség jellemzően akkor szokott fellépni, ha valamilyen földelési hiba van a rendszerben. A bejövő TV-koax árnyékoló harisnyája földpotenciálon van és a szgép háza is, de mindkettő máshonnét kapja a földelést: a hálózati dugalj az elektromos hálózat felől, a koax pedig a házba bejövő kábel felől. Ha a kettő között potenciálkülönbség lép fel, a TV-kép ilyen csíkos tud lenni. Sőt, a csík mászhat is függőleges irányban.
Próbáld meg a 230 V-os földelés csatlakozóját az aljzatban összekötni a koax kábel harisnyájával valahol a szgép előtt. Ha segít, valszeg a koax vagy a 230V-os hálózat földelési ellenállása nőtt meg. Lehet próbálkozni méréssel is: multiméter AC állásba, egyik mérőzsinór a koax harisnyára, másik a 230V földelőcsatlakozójára a dugaljban. Ha van feszkülönbség, az az oka a csíkosodásnak. Megoldás ld. följebb. Persze ez csak ideiglenes, mert nem szabványos és gondot is okozhat.
-
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy PxDVR3200H, ami egész eddig jól működött. Ma azonban érdekesen elkezdett csíkozódni a kép: [link]. Persze ha felvételt csinálok, akkor azon ez nem látszik, szóval fogalmam sincs, mi a hiba. És nem csak a PVR2, hanem a SmartDVB is ezt mutatja.
Valakinek van valami ötlete? -
AttyVin
aktív tag
Hamár ez a leválasztó-kérdés szóbakerült.
Néhány éve lakunk a mostani lakásban, itt előre be- és kiépített, eléggé régi hálózat van (valamikori "városi kábelTV"), amit fizikailag nemigen tudunk kicserélni.
Ezt a megoldást is kipróbáltuk.
A TV-n nem annyira, de a Leadtek tuneren az anlóg szolgáltatásnál volt némi haszna, de a digitálist lényegében agyonvágta.
Amúgy a bejövő jel olyan gyenge, hogy egy 20 dB-es erősítő is be van állítva.
Kissé OFF, de van-e valami ötlet, hogyan érdemes még próbálkozni?
-
Sziasztok!
Ide is beírom, mert a "külső" topik nem pörög egyáltalán:
Évek óta megelégedésessel használok egy Leadtek Palmtop TV típusú külső, USB-s TV tunert.
Csak arra használom, hogy a set top box képét kiteszem a PC-re.
A PVR2 indítása után nincs hang. Úgy tudom elővarázsolni, ha először átkapcsolom a videó forrást pl. analógra, és utána vissza CVBS-re. Ekkor megjelenik a hang. Van amikor (nagyon ritkán) magától megjavul, és a bekapcsoláskor is van hang. Mitől lehet ez?
Win7 x64
PVR 2,0,3,39 (az updater azt mutatja, hogy van újabb verzió, az ,52, de 'download fail' üzivel leáll)
Még az is szokott történni, hogy amikor a a windows engedélyt kér egy progi futtatására, lefagy a kép, az aero átvált normálra. (az aero csak akkor áll helyre, ha kilövöm a PVR2-t, és újraindítom.) Ezt úgy állítom vissza, hogy a beállításokban megváltoztatom a megjelenés módját, pl. VMR-ről VMR9-re.
Ezek elég bosszantó dolgok, ha esetleg valaki tud megoldást, megköszönném. -
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy WinFast PVR3000 Deluxe hoz melyik galvanikus leválasztót vegyem?
és hova kell csavarni?egyik végét a tuner csatlakozójába és a másik végére kell az antennakábelt? -
katt777
félisten
Hát nekem ilyenek vannak: 172520000, v. hasonlovak, de majd próbálom. én ilyen formátumban írtam be, de akkor175.2520000-t kellett volna?
Az után, hogy ide írtam, a kb. 10. keresésre, gondolt egyet, és behozott minden csatornát. Nem értem, de most működik.
Gyorsan el is mentettem. -
katt777
félisten
Én kipróbálom, mert hardver módban a királyi adók nálam is garantáltan fagynak 9 percenként, és csak az el-visszakapcsolás segít rajtuk, VMR9-ben meg akadások vannak, EVR-ben csak kockásodik néha a kép.
Van viszont más problémám is:
UPC-t (análóg) rákötöttem a tunerre. Bármit választok is ki csatornakeresésre, sosem találja meg az összes (28) csatornát, csak kb. 18-at. Ált. mindig mást, és attól függően is változik, hogy ua. bemenetet antennára v. kábelre teszem. (Egyébként a szobaantennába megy a kábel.
) Még ez a probléma is áthidalható lenne, hiszen le tudom menteni a frekvenciákat, de kézzel az istennek se hagyja beírni!
A csatornalista fájl meg valami kódolt szar, nem tudom, mivel lehetne összefűzni.
Aki tud, kérem, segítsen, mert kissé macerás a nézni kívánt műsorhoz mindig más listát betölteni.Ja, MC talált vagy 5 csatornát, bár azzal csak 1x néztem, és PVR-nek is volt ilyen "üzemmódja".

-
YumeD
tag
Nna azt hiszem találtam megoldást PVR2 h.264 gyorsítás->pár perc múlva fagyok című "műsorra", TotalMedia Theatre 6 -ban található ArcSoft codec (és függőségei) -el felülírva a PVR2-höz kapott régi verziót, végig bírtam nézni a tegnapi F1 futamot, bekapcsolt hwaccel mellett. Lustábbaknak csináltam egy csomagot, remélem másnak is megjavul tőle, majd teszteljétek.
-
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Nem tök mindegy, mert ha tudom, akkor ellenőrizni is tudom. Egyet kipróbáltam, jó volt. Alapvetően elég bizalmatlan ember vagyok, a saját szememnek sem mindig hiszek, és a "messziről jött ember" elvet követem. Sokszor bejött. Ettől függetlenül simán elképzelhető ilyen probléma, nem nagyon volt alkalom tesztelni az "új" funkciókat, így ez az "ez van" kategóriába tartozik. Jobb már nem lesz.
Amúgy jövőbeni feature-ök támogatását senki nem ígérte, főleg ha olyan szabványos, mint az EPG, amivel szintén futnunk kellett néhány kört, mert nem is értették odaát, miért nem jó elsőre. Ez akkoriban több tévén is problémát okozott, és nem a Samsung, vagy a Sony volt a hibás, az AH "javította" a problémát. -
katt777
félisten
Tök mindegy, tudod-e, mert én akkor néztem, amikor MC-ben bizonyosan volt.
ENews-t most megnéztem, azzal tényleg működik. Már csak a többinél kérdés, hogy miért nem. Na mindegy, annyira nem gerjedek erre, csak nem szeretem, ha valami nem működik úgy, ahogy kéne, főleg, ha fizettem is érte. Szóval nem mindenért lehet szidni a windowst. -
katt777
félisten
Csakhogy az S-re nem csinál semmit (kapcsol, és marad az eredeti hang), a feliratozás pedig állandóan "ezen a csatornán nem támogatott". MC-nek nincs ilyen problémája (bár a más hangot mostanában nem néztem). Pl. M1-et elnémítom MC-ben, megjelenik a felirat (beállítható, de van), PVR-ben viszont semmi, ha akarom (F4) sincs felirat, ugyanazon a műsoron.

-
flash-
veterán
egyes adóknál ferde halványszürkés csíkok vannak,de inkább szintelen csikok végig
ezen hogy lehet javítani?
(analóg adás) -
-
DonToni
aktív tag
Egy kis segítségre volna szükségem......
Volna egy TV2000XP tv tunerem és Win.7 alatt sehogy sem akar működni.
(driver felmegy, de nem történik semmi, az eszközkezelőben mint ha nem is települt volna... a másik véglet, ha manuálisan keresem ki a drivert, telepítés közben azonnal kék halál!)Olvastam hogy vannak bugok, de most egyáltalán nem működik vagy valahogy azért fellehet éleszteni ???

(Win. XP alatt természetesen hibátlan!)
-
szumo
senior tag
Üdv!
A remote controllal lenne egy olyan problémám, hogy mikor a beállított gombra rányomok "kiugrik" az aktív ablakból (lejátszó program) és onnantól nem lehet tovább azt vezérelni.
Eddig ment rendesen, ma kezdte csinálni ezt.Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet?
KMplayer a program, és a videólejátszós gombokra van állítva a jobbra, balra nyíl valamint a space.
-
Maszi65
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki el tudná nekem küldeni a PVR2 2.0.3.52 -t (.zip csomagban) annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm. email címem: lakatoskaroly@hotmail.com
A megadott FTP címen sajnos csak üres mappát észleltem, és valamiért a Wizard sem frissíti be a programot. -
törölt tag
-
katt777
félisten
válasz
üzenetére
Akkor nem tudom nézni a műsort.
De akkor ez milyen néma mód? Ha elnémítom, van kép.
Most az az érzésem, valami nagyon elkerülte a figyelmemet az elmúlt pár évben.
Ja, hardveres módban használom a karit, hogy az és a VGA dolgozzon, de a CPU a (nagyon) gyenge pont a rendszeremben. -
bzoley
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Láttad az idézőjelet? A néma felvétel csak felveszi az anyagot, de nem fordít erőforrást pl. a kép megjelenítésére sem, így talán gyengébb gépen is működne, ha bírja a hdd. Dvb-t, ill. HD adással nem próbáltam ezt a módot, nem tudom használható-e, vagy kevésbé eszi-e a gépet.
-
katt777
félisten
A hang- és képtovábbításnak megvan az a tulajdonsága, hogy mono-ban és szteróban is lehetséges, a sztereó módnak meg az, hogy a monót is viszi. Alap mono mód mellett sztereo választásának lehetőségét beépíteni tehát marhaság.
Miért vennék föl néma módban? Egyébként nem a hang lassítja a gépet, hanem a HD felbontás kezelése.
-
bzoley
veterán
Úgy értettem azzal késtél el, hogy legyen javítva rajta valami. Pár éve még nem jelentett volna gondot, de már nem sokat tudunk tenni, a PVR2-nek "vége".
Csak a megjelenő szöveget lehet módosítani, más nem változik.
A langhun.dll(vagy más nyelvű) tartalmazza a szöveget. Ezt pl. Resource Hacker-rel is szerkesztheted. -
brd
nagyúr
A problémáddal elkéstél egy-két évet.
Nem késtem el, ez már több éve "gond" (mondom, amikor először beüzemeltem ilyen tunert, már feltűnt), csak túl sokat nem várok ilyen cégektől, megszoktam már, hogy számukra különös igényeim vannak, ezért furán néznek rám, így jelentgetni sem nagyon szoktam, eredménye eddig sem nagyon volt, akkor minek töltsem ezzel az időmet? Teljesen felesleges.
Hogyan lehet azt a menüt szerkeszteni? Billentyűt is szabadon lehet a menüpontokhoz rendelni?
-
bzoley
veterán
A PVR2(eredeti nevén WinFast DTV) dvb-t vevőkhöz készült. Később vette csak át az analóg tunerekhez való WinFast PVR-től a helyet. A meglévő funkciókat menet közben portolták át az analóg részhez több-kevesebb sikerrel. Így akad néhány funkció, ami csak DTV módban érhető el. Pl. Sleep módot sokáig csak registry-ből, vagy DTV módba átkapcsolva lehetett állítani. Itt viszont a menüben megtalálható a "P" is, elvileg más lenne a funkció lényege, csak szerintem túlzottan belebonyolódtak. Ezért érhető el analóg módban is, és valószínűleg ezért nincs feltüntetve. Lényeg, hogy használható. Jobb már nem nagyon lesz. A problémáddal elkéstél egy-két évet. Próbáltam jelezni a "hiányosságot", de csodákra már nem számítok.
Egyébként meg nincs olyan menüpont, amihez hozzá lehetne rendelni a "P"-t.
-
bzoley
veterán
Analógon nem "normális" az anamorf sugárás, nem is nagyon a szabvány része, így ehhez főleg hardvert építeni, nem biztos, hogy elvárható. Minden egyéb lehetőségnek csak örülni lehet. Ilyen maga az anamorf, a hozzá állítható képarány, és ha valakinek erre van igénye, a távirányító hozzá tanítható. Én ráraktam a "színes" gombokra, a PVR3000 amúgy sem tud TXT-t.
Egyébként működik, csak az egéren kell mozdítani, hogy visszaugorjon 4:3-ra, ablakban nincs ilyen gond. -
Csorbi
addikt
Ne a kijelzőjére, hanem a kamerába, és a kijelzőn nézd közben a képet, miközben nyomkodod a távirányítót. Jó távirányító esetén látnod kell a távirányíró infra ledjének felvillanását. (Én legalábbis így tudom
)
Az 52-es szoftver mindegyik olyan kártyával megy, amivel a korábbi verziók is mentek. -
brd
nagyúr
Amikor először üzembe helyeztem Leadtek tunert, elolvastam a doksit, mert kerestem a funkciót. Érted, egy normális felhasználó az első 5 percben már hiányolja a képarány-állítás, billentyűzetről elérhetőségét, mert a menüben ugye nem írja (most már ott van, de akkor nem volt, ha jól emlékszem), persze pl. a LiveUpdate és Skin Selection az baromi fontos, hogy billentyűzetről elérhető legyen, percenként csinálja az ember őket.
A leírásban a mai napig nincsen benne, mint hot-key.
Visszatérve, arra gondoltam, hogy biztos rajtam kívül is volt már egy normális ember, ha már a fejlesztők között nem akadt, aki érdemben használja is a tunert és kért ilyen funkciót, így talán tudja valahogyan a program, csak nem volt még kedvük publikálni (menüben jelezni, és beletenni a dokumentációba). Úgyhogy végignyomkodtam a gombokat, és lám, ott a kis hamis.
Egyébként milyen beteg elmével készítették a távirányítót, hogy a mai napig hiányzik róla ez a funkció (nem csak ez, de ez a legbosszantóbb)?
Mondjuk teljes képernyőn nálam csak egyszer működik.
Olyankor "F", és úgy "P", majd vissza "F". Teljesen felhasználóbarát, kb. mint a Win8 felülete.
-
brd
nagyúr
1. Az óra melletti ikonon jobbgomb, settings és ott jól van beállítva? Rendesen be lett nyomva a kártyába a kábel, ill. nem lehet kontakthibás? A távirányító biztosan ad jelet? (Egy digit. fényképezőgéppel/mobiltelefonnal lehet ellenőrizni, kell lássál fényt a kijelzőn, ha a diódára irányítod, és nyomsz egy gombot a távirányítón.)
2. Ez sajnos beépített fícsör, ha jól értettem a korábban olvasottakat, de "S" gombra stereo lesz. Pontosabban nekem jól működik a dolog, ha Stereoban zárom be, úgy lesz megnyitáskor, ha Mono-ban, akkor úgy. Apró szépséghiba, hogy mindkettő esetben a "Main" állásban van a PVR2 szerint indításkor, de a hang az hallhatóan Stereo, külön állítgatás nélkül, ha úgy zártam be.
3. Nem lehet. A "P", "F5" és "F" gombokkal eljátszva gyorsan át tudod állítani a neked megfelelőre.
Engem amúgy az bosszant leginkább, hogy az 5.1-es hanfalak mindegyikén max.-ra nyomja a hangerőt, pedig PCI-Audioval működik a rögzítés/TV-zés, semmi köze nem kellene legyen hozzá...
-
flash-
veterán
na meglett a winfast pvr3000 deluxe.
érdekelne hogy milyen beállitásokat kell eszközölni hogy müködjön a távirányítás?
csatlakoztattam a remote control kábelt,ki is tettem magasra,de nem veszi a távirányítóról érkező jelet....másik kérdés:
lementettem a csatornákat viszont furcsa hogy minden indításnál mono hanggal indul a program mindig át kell állítani stereora?

-másik észrevétel hogy vannak csatornák amik 4:3 al jönnek vannak amik 16:9 el,nem nem lehet neki megmondani hogy melyik csatornát milyen képaránnyal adja?mindig manuálisan kell beállítani minden csatornaváltásnál?
(ennyi kérdésem lenne így elsőre

köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

) Még ez a probléma is áthidalható lenne, hiszen le tudom menteni a frekvenciákat, de kézzel az istennek se hagyja beírni!
A csatornalista fájl meg valami kódolt szar, nem tudom, mivel lehetne összefűzni.