Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz grandtour2 #24669 üzenetére
Persze nem szellőzik, meg túlmelegszik mer philips.mi ez ha nem a philips fikázása megint teljesen alaptalanul...
Szerintem addig jó ez az LG-is míg a Philips technológia és s-ips panelek jelen vannak TV-ben,(LG-Philips) mert,keményen egy AmTran nevű kínai csoda cég részvénytulajdonosa lett az LG-nek, mellette panel és alkatrész beszállítóként is gondoskodik a gazdaságos LG (LG-Amtram) LCD-k ről...[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
tothl
addikt
válasz kory24 #24697 üzenetére
Ahogy nezem azt, hogy a vizszintes likak 200, a fuggolegesek 100 mm -re vannak egymastol. Tehat neked olyan allvany kell, ahol ez a lehetoseg adott. Amit linkeltel, azon nem igy lattam, illetve attol fugg milyen az adapter amit hozza adnak. Szerintem zsakbamacska. Javitson ki valaki, ha hulye vagyok...
-
-
kory24
őstag
Nemtudom megnézni, mert netről rendelem meg.
Azért is kérdeztem itt.Ahol a monitort veszem, ott nem árulnak tartót, pedig úgy lenne a legegyszerűbb, mert akkor mondanám nekik olyan tartót ami biztos jó hozzá.
De így a tartót külön helyről kell majd rendelni.
Mit jelent amúgy hogy 100x200?
-
kory24
őstag
Köszönöm a segítséget!
Így utólag már látom, hogy valóban rossz helyre tettem a kérdésem, ez TV-s topic.
Bocsi!
-
tothl
addikt
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Monitorok falraszerelhetőségével kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Kinéztem ezt a terméket:
amely hivatalos oldalán a részletes specifikáció
Itt látható, hogy
Falra szerelhetőség 100x200
Ez gondolom azt jelenti, hogy VESA 100-as és VESA 200-as kompatibilis.
Kerestem hozzá fali tartót, például ezt
Ennél fel van sorolva a VESA 100-as és VESA 200-as szabvány is.
Akkor ugye 100% hogy felszerelhető ezzel a tartóval a falra a említett monitor?
Köszönöm a segítséget!
-
paramparya
őstag
válasz dabadab #24623 üzenetére
jaa, este már én is rájöttem, hogy ez lehet a helyzet
szóval akkor kompozit, egy rca csatlakozón megy az egész jel.
próbálkoztam ezzel a progressive-scan - interlaced dologgal, de az a fránya jurassic park 2 maradt olyan...
megnéztem viszont egy másik filmet, az tökéletes volt hdmi-n, szóval tényleg a filmen is múlhat. asszem az lesz a megodás, hogy össze lesz kötve hdmi-n és valami máson is (komponens lenne az igazi, legyen már jobb minősége ), és filmtől függően variálom, amiatt most nem fogok új lejáccót venni -
tothl
addikt
válasz bigdigit #24674 üzenetére
Van rajta ch. list, alul a kozepso gom kozvetlenul a pause gomb folott, a p.size alatt.
Mondjuk szerintem tokeletesen hasznalhatatlan...
A 72es sony 100hz nagysagrendekkel jobb volt ilyen teren.
Tulkepp egy kicsit bannam, hogy nem fullfullt vettem de most erre volt penzem, es ugyis rengeteget fejlodik meg ez a mufaj, majd lecserelem ha megfelelo a csillagok egyuttallasa.
Egyelore beerem azzal, hogy szep a keszulek es jo a kepe minden jelforrasrol. -
Capella
senior tag
válasz dabadab #24668 üzenetére
Az lehet, hogy félinformációkból téves következtetést vonok le,.
A dolog ott indult, hogy valaki vagy többen állították, hogy a kábeles Conax kártya össze van kötve, párosítva az egyedi boxszal.
Erre mondtam, hogy szerintem nincs ilyen.
Utána Tutu7030 írta azt, hogy neki azt mondták, semmiképpen ne csereberélje a HD és SD Conax kártyákat.
Ebből jutottam arra, ha mégis van valami "boxhoz kötés", akkor az csak típushoz lehet, nem a box azonosítójához vagy magához a kütyühöz.
Pedig lehet, hogy csak azért mondták, mert ha összecseréli, nem lesz adás, mert az SD előfizetés kódkártyájával nem fog tudni HD adást nézni a másik boxon.
Elvileg lehetne a két kártya teljesen azonos tulajdonságú is, csak az adott jogosultság különbözik.
Magam még azt nem tudom, ahogy írtam is, hogy most akkor a HD box csak HD adást vesz, vagy SD-t is. Utóbbi esetben elképzelhető volna megfelelő előfizetés, jogosultság esetén, hogy egy HD-hez is jó kódkártya + CA modul elég legyen a CI slotba a teljes HD és SD vételhez. Ha a CA modul is frankó így.
Az egész inkább csak elvileg érdekel. HD kábel előfizetésem szinte biztosan nem lesz.IPTV-nél a box első felprogramozásával hozzá kötik az előfizetőhöz, és maga a box tud SD és HD adást is venni, ha jogosult vagy. A HD adás vételéhez a home gatewayt kell csak cserélni.
A HD IPTV-vel a legnagyobb baj, hogy szinte sehol nem elérhető, és ahogy kinéz, nem is nagyon bővítik a VDSL-t.
Amit esetleg bővít vagy inkább erre áll rá a T, az az optikai FTTH G-PON. Egyelőre ez se nagyon sok helyen van.[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
Érdemes lenne megpróbálni a GVH-t bejelentésekkel bombázni ez ügyben, ami itt bárki számára ingyenesen elérhető. A HDMI-s STB-k esetében is hoztak már valami kedvező határozatot, csak lusta voltam végigolvasni.
Lehet, hogy egyszerűen gondolkodom, de szerintem jogtalanul kényszerítik az emberre, hogy bérelje a STB-ukat, ha az illető rendelkezik a kódkártya fogadására megfelelő eszközzel. Mert minek fizetne linkre, ha már van neki? Mivel egyre szélesebb körben lesznek elérhetőek az ilyen tv-k ( ami jelenleg használhatatlan a fentiek miatt ), kizárt, hogy a törvény megengedné nekik, hogy egyre több és több emberrel szúrjanak ki a nagy cégek, az erőfölényük alkalmazásával. És ha nem történik ez ügyben változás, akkor tiltsák meg az ilyen tv-k forgalmazását, mert ez így csak lehúzás.Vagy azért áldozunk többet, hogy ha vendégek jönnek, elmondhassuk, hogy ebben bizony van c-s tuner? Valaminek történnie kéne, csak az a baj, hogy sok a megalkuvó ember, akik inkább elfogadják a jelenlegi helyzetet és linkre fizetnek egy fölöslegesen a nyakára erőltetett készülékért. -
Tutu7030
veterán
válasz Capella #24659 üzenetére
Attól,hogy másként van programozva esetleg a két kártya,még nem jelenti azt,hogy nem ugyanolyanok.
És természetesen a HD stb-vel jönnek az SD csatornák is.
Azért van 2 boxom,mert két külön tv-n használom őket.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Yahhher
aktív tag
válasz bigdigit #24674 üzenetére
Hello. Nem biztos, hogy egyformák. Két barátomnak is olyan samsungja van, mint nekem, és az egyik távirányítón 2 gomb-nak nem az a funkciója, mint a másik kettőnek. Azt tudom, hogy az egyik, ami "hiányzik" neki, az a hdmi gomb. Ő nem tud 1 gombnyomásra odakapcsolni. Valai olyan van helette, amiről azt se tudja, hogy mire jó :-)
-
scorpy02
aktív tag
Üdv!
Már ha nem vagyok túl indiszkrét, hol és mennyiért sikerült hozzájutnod?
-
Mercutio_
félisten
válasz dabadab #24668 üzenetére
Találgatás helyett egyszerűbb itt megkérdezni, ahogy nézem belsős, vagy cégközeli emberkék válaszolgatnak a kérdésekre.
És akkor utoljára kérdés: 37"-os LCD-t raknék a falra, milyen olcsó, de stabil, megbízható, jól szerelhető falikonzolt javasoltok? Jöhet simára, és olyanra is javaslat, aminél felrakható a TV alá lejátszó, esetleg erősítő is
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bigdigit
addikt
Már értem h a Philipsnél miért lehet melegen tartani a a teáscsészéket tévé tetején (ott ugye nincs ilyen ott)
hogy jön ide a philips és milyen philipsről beszélsz?
ami nálam járt 7-es 9-es szérián mindnek van szellőző nyilás a tetején.cserébe nem néz ki olyan bűn rondán mint az lg scarlet
dvi-t megszégyenítő vga kimenetet.ma legalább viccesen indul a napom.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Azert ezzel a dvi-t megszegyenito szinttel ovatosan. Elhiszem, hogy lelkes vagy, ezt most tudjuk be annak.
-
haxbop
csendes tag
Sziasztok, lcd tv-t szeretnék venni. Az LG 37LG5000 ezt a típust néztem ki van-e valakinek erről a típusról vmi tapasztalata. vagy olyan típust tudna-e ajánlani ami ennek az árához közelitene.kb 160e.
-
grandtour2
tag
az 42LG600-rol még pár szót (hamár itt figyel a szobámban :-) )
- sima vga-rol tudja a max full HD felbontast. es DVI-t megszégyenítő szinten.
- a teve tetején és alján rendes szellőzőrács található, sima grav hűtés végett, és elég jól teszi a dolgát.
Már értem h a Philipsnél miért lehet melegen tartani a a teáscsészéket tévé tetején (ott ugye nincs ilyen ott)a tévé 2008 decemberi gyártású, a legfrisebb biossal :-)
-
dabadab
titán
válasz Capella #24667 üzenetére
Az utolso plauzibilis felteves az volt, hogy az egybkent egyforma Conax kartyak az STB tipusahoz vannak parositva (amugy ez a Conax Chipset Pairing, ahogy hivjak, nem teljesen vilagos, hogy mit tud: konkret egyseghez lehet parositani, vagy tipushoz, vagy chipsethez, ahogy a nevebol gondolna az ember).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Capella
senior tag
válasz dabadab #24664 üzenetére
(#24600) Tutu7030 írta: "Nekem van sd (gcr-300) és hd(intek) stb-m is. Nyomatékosan felhívták a figyelmem,hogy nehogy összecseréljem a két készülékben a conax kártyát."
Lehet, hogy ebből rossz következtetést vontam le, hogy különbözik. Attól meg hogy kívül egyformának néz ki, nem jelent semmit, hogy "belül" mi van.
Egyébként nem lenne tragédia megcserélni próbából. Legfeljebb nem megy a dekódolás, tönkre úgysem vághatná valószínűleg. Vagy tévedek?
Utána meg visszacserélni.Most akkor egyforma vagy nem egyforma? Vagy egyforma, csak nem jó keresztbe kasul?
-
vati
senior tag
válasz sipi700 #24660 üzenetére
a 3:2 pulldown amikor a 24 képkocka/sec. jelforrást kockánként felváltva hol 2x, hol 3x vetítenek le (átlagosan 2.5x minden kockát) így jön ki a 60 Hz frissítés, meg a vibráló-egyenetlen sebességű mozgások.
az 5:5 pulldown amikor minden kockát egyformán 5x vetítenek le, ami 120 Hz frissítésnek felel meg, ez a jó.Vsz. ha nem tudja a TV a 100 Hz frissítést -csak 50/60 Hz van, mint az olcsókon-, biztos, hogy a true 24p-t sem fogja tudni.
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
dabadab
titán
válasz Capella #24659 üzenetére
"Most már azt is tudjuk, hogy másféle a Conax kártyája is."
Ezt honnan tudjuk? Mert Tutu7030 (akinel van SD meg HD STB is) azt irta, hogy "ránézésre ugyanolyan a két kártya."
vati: epp' azon megy a szenvedes, hogy menjen a dekodolas a TV-n is
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Yahhher
aktív tag
Egyébként én sose értettem, hogy miért nem vásárolhatok a világban bárhol meg egy terméket, és használhatom itthon nyugodtan, az esetleges garanciában bízva.Legalábbis abban, hogy beviszem a legközelebbi márkaszervízbe, és megoldják. egy konkrét lda miatt tudom, hogy ha nem európán (vagy EU, nem emlékszem) belül veszem meg, akkor úgy kezelnek, mintha nem is az ő terméküket vetted volna. Miben más egy japán/amerikai/európai ps3? (konkrétan erről van szó, de gondolom nem csak a sony hozzáállása ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
cocoo
tag
válasz hattorihanzo #24563 üzenetére
A történet lényege: a magyarországi forgalmazó egy csomó pénzt fizet a cégnek, hogy kizárólagosan ő legyen az adott országban a képviselet. Ezzel egy ütemben a számára elismert szervizzel, szervizekkel szerződést köt. Innen kezdve a szerviz, csak akkor szerel "ingyenesen", ha te a vele szerződésben álló képviseleten keresztül vásárolsz. Őket kikerülve, a szürkék, nem is mernek "hivatalos" garanciát adni, mert még a leszármazottaik is a költségeket fizetnék.... ekkor vállalnak saját garanciát, amikről jó utánanézni.
A próbaperedet meg buknád mint állat... komoly jogvédelmek vannak ott amikről beszélünk, komoly milliárdok, szerinted mennyi az esélyed?
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
vati
senior tag
válasz dabadab #24652 üzenetére
kábeles szolgáltatóknál nem úgy van, hogy a digit.adók mind kódoltak, ezért csak elméleti jelentőségű, hogy mpeg2 vagy mpeg4 jel van a set-top box túlsó oldalán?
(írják is a t-home oldalon, hogy csak az általuk adott dekóderes set-top boxszal lehet nézni a digitális adókat)Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
sipi700
tag
Ezt a 24p meg pulldown dolgot soha nem értettem. De anno Cifu is azt javasolta, hogy kell tudnia a 24p filmet is, és Panasonic Magyarországnál is azt mondták, hogy a 85-ös és 800-as sorozatot javasolják blu-ray használatához.
Közben megnéztem, hogy a 80as Pana árával egyezik a 656-os samsung. A kettő közül egyértelműen a samsungot ajánlom.
Amúgy a panasonic.com amerikai, ott szinte mindig más van, mint Európában. Sőt plazmából Európa legtöbb országában más tv-k vannak, mint nálunk.[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz Tutu7030 #24654 üzenetére
Kezd tisztulni a kép, csak még nem teljesen.
Az addig oké, hogy a HD digi kábelhez HD képes box kell. Most már azt is tudjuk, hogy másféle a Conax kártyája is.
Csak azt nem tudom, hogy most akkor a HD-s boxszal lehet-e venni SD-t, is vagy neked is pont azért van két boxod, mert nem.
Vagy az SD box csak úgy maradt.
Annyiban érdekes még, hogy ha volna-e esetleg mpeg4/mpeg2 CA modul is, vagy mennyivel drágább, és netán vinné HD- Conaxot, akkor menne-e vele az SD is.
Igaz ez a pár csatorna is 2000 Ft. [link] -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
LCD tv-t szeretnék venni méghozzá 66cm-est.
xbox360-hoz lenne kötve, tv-t néznék és sz.géppel filmet.Mi lenne a legolcsóbb megoldás ami tűrhető minőségben is.
Eddig erre gondoltam: [link] -
vati
senior tag
válasz sipi700 #24650 üzenetére
Nem akarok feltétlen Panát. A panasonic.hu -n már megtaláltam, köszi. Eredetileg a www.panasonic.com-on kerestem, ott megint nem találom. (Firefox alól nézem, fene tudja melyik adblocker szerszám kavarhat be, nagyon idegesítő oldal.) a magyar verzió százszor olvashatóbb.
A 24p lejátszás és a 24p film mód között mi a különbség? Nem a 120 Hz, 5:5 pulldown képességet jelenti? 2008 végén még külön kunszt 3:2 pulldown-nal lejátszani a 24p filmeket? Árulnak olyan új modelleket amik ezt se tudják?
Ezek fényében kifejezetten rossz ár/érték arányú mind a kettő, nemhiába akciózzák.
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Tutu7030
veterán
válasz hattorihanzo #24651 üzenetére
Az SD csatornák mpeg2 a HD-k pedig mpeg4-ben vannak.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
dabadab
titán
-
sipi700
tag
Mindkettő ott van a panasonic.hu oldalon. LZ8 a pana belépő full hd modellje, LZ80 a következő a sorban. 80-ason láttam hd demot, az nagyon szép volt, nem tudom sd anyaggal hogy boldogulhat. 100hz úgy tudom nincs egyikben sem. Csak 24p lejátszás van benne, blu-ray-hez 24p film is kell.
Ha mindenképp Panasonic tv-t szeretnél a 85-ös vagy 800-as modelleket ajánlanám. 85-ös kicsit közelebb áll a 200e Ft-os limithez. Motaba78-nak van ilyen, ő nagyon elégedett vele. Nekem 800-as van. -
Capella
senior tag
válasz hattorihanzo #24639 üzenetére
Nekem egyedül a TV Deko-t fogta rendesen a 116 csatona közül DVB-C-n a kódolás ellenére.
Most akkor ez vagy nem kódolt, vagy nem tudom. Pedig a STB Conaxnak írja ezt is. Sokra nem megyünk vele.
Ja, ebben a 3 rádió is igencsak benne volt. Azokat veszi is rendesen.A CA modul próbádra azért kíváncsi vagyok.
-
Bzzz
senior tag
Azt nemtudom Ha találok olcsón kábelt, hála tormának akkor rááldozok annyit és kiderül
Torma1981 köszönöm szépen.''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
vati
senior tag
Köszi, nekem is sokat segítettél.
Még egy kérdés: Mire gyanakodjunk, ha jó ár/érték arányú, de nagyon egzotikus típusjelzésű TV-be botlunk keresésünk során? Azaz, a bolti speckó jól hangzik, 24P, 100 Hz, a bibi, hogy a gyártó weboldal nem hallott a típusról, és az angolszász weben gyanúsan kevés találat van rá. Konkrétan, két Panasonic, mindkettő az utóbbi napokban tűnt fel, és rögtön akciózzák is:
Panasonic TX-37LZ8 pl. edigital, electrostore kínálatban, 180eFt körül. [link]
Panasonic TX-37LZD80 pl. edigital, electrostore kínálatban, 215eFt körül. [link]A bolt szerint mindkettő mindent tud, csak a Pana nem hallott ezekről a típusokról..
A panashop.hu-n (hivatalos Panasonic forgalmazó) kint van az LZ8, no info, "adatok feltöltés alatt". Hol keressek info után?Ha 37", 1080p, 100 Hz, valós 24p TV-t keresek, jó tunerrel (mpeg4 nem muszáj), fejhallgató kimenettel, 1:1 pixel mappinggel, jó választás a Samsung LE-37A656A1F?
Mást nem találtam 200 ezer közelében. Alternatíva?Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
bigdigit
addikt
-
Tutu7030
veterán
válasz hattorihanzo #24639 üzenetére
Nem tudom elhinni, hogy nem működne, mert akkor mi a fenének tesznek bele a tv-k be ilyet?
[
Ha nem tűnt volna még fel,magyarisztánban minden kicsit máshogyan működik. De legyen hozzá szerencséd![ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
tothl
addikt
Igy van semmi nem utal ra. Ez olyasmi mint a 100hz-s katodsugarcsoves keszulekek eseteben. Ott is voltak igazan trééé megoldasok.
Altalanos tapasztalat, hogy a legalabb kozepkategorias keszulekek mar normalis szintet hoznak sima tvadasnal is. Tehat ne ess abba a hibaba, hogy veszel egy olcso modellt, es utana jon az lcd gyulolet, mert se nem eleg fenyes a kepe, se nem eleg eles.....[ Szerkesztve ]
-
hattorihanzo
aktív tag
Hétvégére okosabbak leszünk (vagy leszek), ma megyek egy CI CAM modulért, ami a conaxot is viszi( engem ez érdekel a t-home miatt), apáméknak pedig van kártya, igaz csak sd, de mindegy. Amint lesz időm, kipróbálom.
Venni veszi a tuner az biztos, mert megtalálta és elraktározta mind a több mint 100-at, de mindnél ki van írva, hogy kódolt adás.
Nem tudom elhinni, hogy nem működne, mert akkor mi a fenének tesznek bele a tv-k be ilyet? -
Rekro
aktív tag
Értem és köszi a magyarázatot, akkor lényegében mielött megveszek egy tv-t az zsákbamacska, hogy milyen minőségben adja vissza a gyengébb tv adásokat?
Vagy úgy is kérdezhetném hogy technikai paraméter nem utal erre a tv-nél csak mások tapasztalata vagy saját kirpóbálás alapján derül ki, hogy az adott tv milyen minőségben adja le a tv adást?(nem mondom hogy tv-adás nézése a fő ok a tv vételnek, de azért az sem árt ha "elfogadható" minőségben jön) -
Bzzz
senior tag
válasz torma1981 #24607 üzenetére
Szia, olvastam a fórumba én is olcsó DVi-HDMI kábelt keresek de a 220vol az merre van van internet oldaluk??
''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
tothl
addikt
Nem egeszen igy van. Az analog tvadas egy interlacelt adas, ezt a tvnek at kell alakitania progresszivve. Ezenkivul fel is kell skalazni a jelet, magyaran hogy kitoltse a kepernyot, hiszen az boven nagyobb felbontasu, mint ami a PAL standard. Ennek a megfelelo megvalositasa az olcsobb keszulekekben eleg gagyesz.
Legjobban ugy tudod letesztelni, hogy a keszulek mit tud, ha direkt rossz adast nezel rajta, ami zizis. Ha ott vannak a zizik a hatterben es nincsenek elkenve, szepen zizegnek, az emberek mozgasan sem latsz semmi furat akkor mar nyert ugyed van.Persze nezhetsz focimeccset is, hogy hogy repul a labda, nem fesusodik-e a szele, de a zizis megoldas szerintem popec es egyszeru....
-
Rekro
aktív tag
Köszi az infókat!
A tv-adással kapcsoaltban egy kérdés; ennke a minősége azért elsősorban nem a tv-től függ gondolom, úgy értve hogy, ha gyenge a jel akkor más tv-n és gyengébb minőségű a kép vagy azonos jel erősség esetén vannak komoly eltérések tv és tv között(azonos méret csak más márka)?
Vacilálok még mikor vegyem meg a tv-t érdemes-e esetleg várni vagy nem(bár már így is elég régóta várok;p)
-
veterán
Hali,
Az e-digitalban vettem 0% THM-re 6 hónap alatt kell visszafizetnem a 179990-es árát szerintem január második felében váhatóan valamelyest olcsóbb lesz, vagy ki fog futni, s nem lesz kaphato ...
Tapasztalatot majd csak januárban tudok konkrétan írni.
Eddig annyi:
- tv adás nem a legjobb kábeltv-n jónak mondható, de gyengébb jel esetén láthatóan romlik a tv képe. Pl rtl klub kurva jó, míg más tv mondjuk telin az gyenge ...
- 1 méterről látszódik az 1080-ra konvertálás kártékony jelei, de 2-3 méterről teljesen ok, akkor ha nem húzod ki a képet akkor nem olyan vészes közelről sem
- az állapot jelző led eszméletlen mutatós és szép
- pc-t még nem sikerült rákötnöm, így hd, full hd anyagot sem tudtam rajta kipróbálni.
- a talpán van csavarnak hely, így le lehet csavarni az asztalhoz, ami jó használatot tehet, ha van egy gyerek vagy valami aktív háziállat a lakásban, vagy csak egy asszony aki takarít
- színei tetszenek, feketéje elsőre sokkal jobb mint a Philips 32PFL5332-nek. Bár az ugye tavalyi modell -
-
veterán
megjött az LG 37LG5000-es tv-m elsőre naon tetszik, viszont a hátulján van service usb, service soros port, meg az oldalán egy pcmcia kártyahely...
ezek mire jók?
-
dabadab
titán
válasz paramparya #24622 üzenetére
Tudom, hogy milyen az RCA csatlakozo, pont azert kerdeztem, mert mindket kabelfajtanal ezt a csatlakozot hasznaljak A kompozit ugy nez ki, hogy van sarga (ezen megy a PAL videojel) feher meg piros (ezeken meg a sztereo hang) csatlakozok, a komponensnel meg mindenfele szines csatlakozok vannak, ezeken csak a videojel megy (ez mar nagyfelbontasu is lehet), a hangrol kulon kell gondoskodni.
DRM is theft
-
paramparya
őstag
válasz dabadab #24619 üzenetére
azaz
rca alatt ilyenre gondolok: http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_connector. -
-
tothl
addikt
válasz paramparya #24618 üzenetére
ez a csikozodas amit irtal ez a tipikus deinterlaceres hiba jellegre utal, a forumban mint recesedest irjak. Nekem ez nagyon olyan mint amit irtal, ha nem akkor bocs ! Nem vagyok gondolatolvaso. Ja latom helyesbitetted...
Probald ki a hdmi -t interlaced uzemmodban bar a forumon nem jott be senkinek.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz paramparya #24618 üzenetére
"pan-scan (p-scan, ilyesmi )"
Progressive scan lesz az Egyebkent tenyleg ugy tunik a leirasodbol, mint ha vmi interlace hiba lenne.
RCA alatt mire gondolsz? Komponens v kompozit kabelre? Mert ha az utobbi, akkor minden bizonnyal azert nem jon elo a hiba, mert azon csak PAL jel tud menni, ami csak interlace-es lehet, tehat ott ezt nem lehet elrontani.DRM is theft
-
paramparya
őstag
válasz radi8tor #24615 üzenetére
van olyan beállítás, hogy váltottsoros, vagy pan-scan (p-scan, ilyesmi ), de annak a változtatása sajna nem oldotta meg, és rca-n tényleg jó.
@tothl: abban a hozzászólásban arról írnak, hogy szétesik a kép, nálam pedig csak a széles 'utánhúznak', azon kívül jól működik minden
szerk: ja, kettővel fentebbi hsz-ben van róla szó, én meg csak azt néztem amit linkeltél
nem akaroooook új lejáccót is venni
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz paramparya #24614 üzenetére
Ez az Airis problemaja.
Konkretan :
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?s=1e7ae7a8d86214fc3b02f45a51168634&showtopic=1468&pid=98428&st=210&#entry98428
Egyebkent nyugodtan hasznald a keresot, ez volt az elso talalat amit kidobott a tipusra....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz paramparya #24614 üzenetére
"ha mozog a kamera, a szélek csíkozódnak"
Ez az interlacing jelenség. Ez nem hiba, a DVD lejátszód valószínűleg i módban játszik le, nem p módban. Illetve a film készült i módban.
Ha RCA-n nincs ilyen gond akkor nemtudom mi a baj⭐ Stella
-
paramparya
őstag
Kedves egybegyűltek!
Légyszi ne kövezzetek meg, nagyon sokat használtam a keresőt, de nagyon sok melóm van, hirtelen nem tudom végignézni a topicot, hátha valaki 20 mp alatt megválaszolja, amiért nagyon hálás lennék
Szóval az a problémám, hogy adott egy új, LG 32LG2000 típusú tévé, egy airis lw108b lejáccó és egy alap, egy méteres hdmi kábel.
Az a problémám, hogy nagy nehezen rájöttem, hogy tudom hdmi-n átlőni a képet úgy, hogy jó legyen, jó is, de mondjuk jurassic park 2-t nézve ott a háttérben nagyon szépen a hegy, de ha mozog a kamera, a szélek csíkozódnak, vagy mi, biztos értitek mire gondolok
rca-n nincs ilyen gond.
van tippetek, hogy mi lehet a titka, hogy jó legyen?köszi szépen!
-
Tutu7030
veterán
válasz Capella #24608 üzenetére
Az hozzon tv-t is,mert az én 26r71bx-em csak a hűtőrácsán keresztül fogadja magába a conax kártyát. (és valszeg kódólatlan napok sem lesznek,mert én nem a té-csoportnál vagyok)
-
dabadab
titán
-
torma1981
veterán
Hát én is igy gondolom! Remélem jó lesz az olcsóbb is hozzá!
-
Capella
senior tag
válasz dabadab #24605 üzenetére
Na jó, már én is belekeveredtem kicsit.
Nem pont egyszerre és ugyanazt lehet kipróbálni, illetve a kódmentes hétvégén a CA modult éppen nem tudod próbálni.Tutu7030 mondta a legjobb tippet. Ezek szerint a HD adáshoz és az SD-hez nemcsak a box különbözik, hanem a Conax kártya is.
A HD Conaxszal viszont feltételezem lehet venni az SD adást is. Vagy esetleg az HD csak HD-t tud, és az SD-hez külön box kell?Szóval a legjobb az lenne, ha lehetne találni olyan CA modult, ami jó a T HD Conaxhoz. Az se volna baj persze, ha az SD-hez is jó.
A HD-s azért lenne buli, mert ha így összejön, akkor kábelen elég volna megvenni csak egy megfelelő CA modult, és nem kellene bérelni havonta vagy kifizetni a HD boxot. És nem kellene külön kütyü és távirányító se az SD, se a HD a vételhez.
Habár ha a Sony tévék EPG-jét nézem...
Kipróbálni meg úgy lehetne, hogy akinek van egy marék különböző CA modulja , az felkeresi Tutu7030-et kódolt időszakban és próbálkoznak az összepárosítással. Azután majd megírják, melyik a jó páros. Ha vállalják.A kódmentes időszakot meg élvezze, aki tudja. DVB-C-vel a HD adásokat is szerintem
Nekem a legutóbbi kódolatlan adásnál még nem volt DVB-C-s tévém, a STB meg HD-t nem tud.
Most meg nem leszek itt. Habár ahogy a MÁV-Startot nézem...[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok! Érdemes drágább Hdmi-Dvi kábelt venni vagy elég egy olcsóbb is??BANDRIDGE márka kb 8500 ft a 3 m-res (Digitalplaza) HDMI - DVI kábel (3m) 18+1 pol.1 év garancia 2.990 Ft ez meg a 220vol-nál! Gondolom noname!! Most akarok venni egy 40A656-os tévét monitornak! Jó vagy vegyek másikat? Tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz Tutu7030 #24600 üzenetére
"Nekem van sd (gcr-300) és hd(intek) stb-m is. Nyomatékosan felhívták a figyelmem,hogy nehogy összecseréljem a két készülékben a conax kártyát."
Ezt így már elhiszem.
A GlobalTEQ GCR-300 és GCR-370 viszont ugyanazt a Conax kártyát szó nélkül elfogadja természetesen.
Ez lehet az oka akkor annak is, hogy nem minden conaxos CA modul eszik meg minden Conax kártyát. Ha tényleg nem eszik meg. -
Capella
senior tag
válasz Capella #24591 üzenetére
"Ha HD tartalomra is előfizetsz, akkor takaríthatsz meg még többet, mert nem kell külön HD kompatibilis STB-t bérelned vagy vásárolnod.
A DVB-C tévévevő + CA modul + Conax kártya szerintem elég lehet ehhez."Ezt nagyon egyszerűen ki lehet próbálni most Karácsonykor. Azzal együtt, hogy egyáltalán tényleg együttműködik-e a CI + CA modul + Conax kártya dolog.
December 24-25-26-án a T-Home digi kábel, IPTV és sat szolgáltatásnál teljes kódmentes szolgáltatás lesz.
Tehát ki lehet próbálni nemcsak a CA modult, hanem egyúttal azt is, hogy jön-e így a HD adás közvetlenül a tévére. -
Rekro
aktív tag
Sziasztok
37" tv-t szeretnék venni 160-190 ezer forintig van keret kb.
Milyen márkákat/tipust ajánlotok, melyik lehet jó vétel?
Esetleg valami angol/magyar oldalt tudtok ahol van pár tv tszt?(rákerestem a témára nem túl sok sikerrel)
Tvzés/házimozi lenne egyelőre a két fő használati terület.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest