- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
Aktív témák
-
Fitusm:
200e Ft-ig nincs túl nagy választék 37"-ig, a 24p és a 100Hz támogatásról le kell sajnos mondj. A Sony KDL-37P3000 (és 3020) az egyik alternatíva, amit a figyelmedbe ajánlok, a másik meg a Samsung LE-37A430-as széria, ami néhol már 200e Ft körül látható, utóbbi elvileg 24p-s.
Nono76:
Grat a TV-dhez.^^
Akadt, akinek gondja volt a DVI-HDMI kábeljével, tehát talán nem a legjobb választás a legolcsóbb, de felejsd el a tízezer forintos, aranyozott csatlakozós maszlagokat. Egy közepes árú, 5e Ft körüli szvsz biztos megteszi.
Létezni létezik direkt 1.3-as HDMI kábel, de a legtöbb mostani átlagos kábel megfelel a szabványnak.
dcsabesz:
Csodát még ne várj. A komolyabb kábelszolgáltatók a frekventáltabb városokban már most is adnak HD csomagot, valószínűleg ebben benne lesz a Magyar 2 HD adása is. A HD adás általában most 1080i-t jelent, ilyen a National Gegraphic HD és ilyen lesz az M2 HD is. Ez kompromisszum, sok 2007-es modell nem is képes fogadni 1080p jelet, plusz ahhoz olyan beltéri is kell. Szóval úgy tűnik, hogy az 1080i szabvány fog elterjedni itthon.
Az UPC HD jelenleg vicc kategória, az HBO HD esetében felskálázott PAL felbontást kapsz, a National Geographic minősége korrekt, de nincs se szinkron, se felirat. Jelenleg más HD csatorna nincs A HelloHD-ről csak a reklámanyagot tudom, de ők is 1080i-ben adnak, még ha erről mélyen is hallgatnak, és az 1920x1080-as felbontást is ismételgetik.
Ahogy most kinéz idén pár HD csatorna várható még, de a többi marad SD felbontású.
Gordiann:
Hátt... ez szvsz úgy 2006-os modell lehet, de talán még annál is régebbi. Ha nincsenek nagy igényeid, és megbarátkozol a kompromiszumokkal, ám legyen. Egy komolyabb 26" modell (pl. Samu LE-26R80-as széria) jobb választás, de tény, hogy az meg 100e Ft felett van.
scorpy02:
Van rá egy tippem, hogy nem sok X20E-t adtak el. Szabadulnának tőle. Ha nem kiállítási példány, akkor jó választás.
greeny7:
Ha a 24p nagyon számít, akkor csakis 2008-as modellek, abból is Samu A550, A650 széria, vagy Panasonic LZ80 / LZ85 / LZ800. Árban viszont igazán csak az A550-es jöhet szóba. Nekem 40" A656-osom van, nagyon elégedett vagyok vele, leginkább csak a tükröződő panelja zavar egy kicsit, más bajom nincs vele, de ez egyel nagyobb kategória árban is.
A malacyka által ajánlott Philips 37PFL5603 esetében viszont nem tudom, hogy valós 24p lejátszásra képes-e. Ezt leszámítva nem tűnik az sem rossz választásnak.
Hogy melyik márka miért kedvelt vagy nem kedvelt, az összetett dolog. A Philipset sok ember pl. azért nem szereti, mert korábbi CRT TV-je Philips volt, és sok volt vele a gond.
Davcy:
Samsung LE-32R80-as széria vagy Philips 32PFL5322, ha az szimpatikusabb. 4:3-as képarányú LCD csak kis méretben van...
vic70:
A 32LB76 tavalyi modell, ár/értékben a helyén van, legnagyobb negatívuma a gyengébb fekete. Van akit zavar, van aki együtt tud élni vele. ^^
SrZsolt:
Akkor választanám az A557-est, ha mindenképpen kellene a 24p támogatás, mert az F86-osoknál is gyártási idő függő, hogy valós 24p-t ad-e le. Ezt leszámítva minden az F86 mellett szól.
vtechun:
Más panel van benne, de nem tudtam rájönni, hogy miféle.
Papichulo:
Nem a felbontás számít, hanem a forrás. Gondolom számítógépről való lejátszásról van szó, akkor azt nézd, hogy hány FPS-eses a release. Ha azt írja az NFO, hogy FPS:23.9... vagy 24, akkor Blu-Ray vagy HD DVD ripp, és jól jöhet a valós 24p / 24Hz. Ha azt írja, hogy 25 vagy 30, akkor HDTV rippről van szó, ott a 24p támogatás ugye nem játszik.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.