Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
veterán
tegnap néztem kb 2-2,5 méterről 94 centis LCD tv-m (LG5000) és hát durván gyönyörű képe volt... valami kutyás fimet néztem full hd-ban de a kutyák összes szőr szállát lehetett látni ...
-
Lipton
őstag
Sziasztok,
néztem egy LG 47LG6000 tv-t. Megkapnán 260-ért.
Használat:
50% Tv nézés (T-Kábel)
20% HTPC netezés
30% HTPC film (HD, sima dvd-rip, torrentes cuccok).Nem szeretném pár éven belül lecserélni. 24p-t is rendesen tudja.
Vélemény? Minőség?
A PCs összekötéssel nem lesz gondom?Lipton
-
denes242
aktív tag
válasz dabadab #25995 üzenetére
mondjuk az en monitoromnak feletteb inhomogen a hattervilagitasa, ugyhogy az olyan kepek is szamomra teljesen ertelmetlenek, kiveve a nagyon kirivo (es ritka) esetekben.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #25992 üzenetére
közben találtam egy helyet, ahol high jelet mutat általában, nem mindig maximumot, néha visszaugrik egy fokozatot, de még mindig zöld a csík. viszont dunán és autonomián kívül semmi mást nem talál, pedig úgy is próbáltam, hogy beírom manuális hangolásban, hogy 55-ös channel, de simán átmegy rajta..
-
dabadab
titán
válasz hattorihanzo #25994 üzenetére
A fotozas nem teljesen hulyeseg, bizonyos hibakat nagyon jol lehet vele dokumentalni (interlace-nel, vagy az a szellemkepesedes, ami az LG tesztben volt, a hattervilagitas homogenitasa, stb) ugyanakkor a "nezd, milyen szep szinei vannak" celra valoban teljesen alkalmatlan.
DRM is theft
-
-
Scoobyka
addikt
szereztem egy két jelenet ahol kiszurható a fekete és pirosas húzás 656osnál:
http://656.atw.hu/trintiy-maid.in.manhattan.720p.sample.mkv
szenátor szeme szája....a porszívó körvonalai....amikor a futár viszi a táskát....a szenátor szája szeme 2perctól lehet látni a fejeken...aztán http://656.atw.hu/ozaki-the.sum.of.all.fears.1080p.sample.mkv
az elején amikor a bombát veszik ki az arab emberek szakála szeme pirosas vonalzás.... valamint 1perctől 1:31ig amikor ben meg a csaja az ágyban hemperegnek....fekete és a bőr ttalálkozásánál...pirposas húzás...1-1,5mről látható....
beállítások háttérvilágítás 5ösön..kontraszt 90 fényerő 45....élesség 0...szín 50 árnyalat 50 részbeállítás ki ki....
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #25991 üzenetére
és igen, végre bejött valami, az antenna valami totál hülye pozícióban voplt random helyen, amikor váratlanul lett adás, mostmár csak keresni kell neki egy megfelelő helyet, ahol a jel a lehető legjobb, eddig csak a levegőben találtam ilyet, másfél méter magasan tarva a kezemben, abszolút hülye szögben tartva
-
asadasad22
őstag
válasz Capella #25985 üzenetére
köszi, majd még próbálkozok vele akkor. úgy sokkal praktikusabb lenne, ha egyből látnám is, ha jó végre a jel, meg is van a rendszerinformáció, Duna HD-re van téve a kép, kérdés, hogy így megtalálja-e, ha jó az antenna, mert azt sem tudom, hogy jó helyen keresi-e, adást itt soha nem hozott be, csak a nevét látta az adónak.
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
az LCD-TV monitorként topikban már feltettem ezt a kérdést, de mivel az egy picit kihalt, ezért bemásolom ide is.
"én is gondolkozom egy ilyen váltáson. Jelenleg egy 8600GT-AverMedia Hybrid TV tuner-244T felállást használok. Mikre figyeljek a konkrét modell kiválasztásánál, ha a célom, mindösszesen annyi, hogy a tuneren keresztül vehető analóg, és digitális adásokat, és a gépen tárolt különféle formátumú filmeket (köztük HD filmek is) a nekik megfelelő legjobb minőségben tudjam megjeleníteni. Elég a legprimitívebb full-hd modellt kiválasztanom, hisz úgyis minden mást a tuner, ill a vga dönt el, vagy vannak olyan paraméterek (túl azokon, melyek egy monitorra jellemzőek, betekintési szög...) melyekre azért figyelnem kell. Gondolok itt olyanokra, mint pl. a 24p, 100Hz, 120Hz, stb. Ezeket elvégzi-e a vga az LCD-TV helyett, ha rá van kötve, vagy mindenképpen kell a tv-nek támogatni őket."
Köszönöm.
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 42LG2000-es TV-t, tud valaki hozzá optimális beállításokat? Vagy olyan oldalt ahol ilyet találok?
Köszi! -
atka76
tag
Sziasztok!
Erre a tv -ről tudtok valami infót adni?
Jó illetve rossz tepasztalatokat várok!
LG 37LF65Köszönöm!
Bendegúz
-
Digitalis
senior tag
Annyi mahina van benne, hogy 2mb-ről kb 500K-ra lett a neroban kicsinyítve.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Capella
senior tag
válasz asadasad22 #25974 üzenetére
Az antenna beállítástól nagyon sok függ, no meg, hogy mennyire és hol vagy az adótól. Lehet úgy is, hogy nem a közvetlen jelet veszed, hanem a visszavertet. Nálam talán pont így lehet, hogy a szemközti házak verik vissza.
Én passzív szobaantennával tudom venni, de lesz olyan, aki csak erősítőssel vagy tetőantennával. Erősítősnél csak közepes erősítést érdemes beállítani.
Ha elvagyok a passzívval, nem vennék erősítős antennát.
Az antenna helyétől is sokk függ. Ha a polcon odébb teszem, már nem jó.
A polarizáció is befolyásolja az antenna beállítást, és még az is lehet, hogy pont fordítva kell beállítani, mint elvileg az adott polarizációhoz kell. Érdemes próbálkozni.
Nekem a régi tesztadás jött elég rendesen függőlegesre állított keretantennával.
December 1 után egyáltalán nem jött semmi, csak a mobilos a 38-ason.
Utána majdnem vízszintesbe állítottam a keretet, és már volt valami közepes jel. Be kellett tekerni a két teleszkóp antenna részt is, amelyikből az egyiket el kellett fektetni, a másikat pedig függőlegesbe, és egész jó kezdett lenni. A teleszkópok méretét legrövidebbre össze kellett tolni. A hullámhossz miatt olyan húsz centi körüli kellene, de az enyém ennél kicsit hosszabb.
A keretantenna iránya is annyira lényeges, hogy ha 15-20°-ot elforgatom, már nem jó, csak közepes lesz a jelszint.
Most tegnap a vízszintesre állított keretantennát függőlegesre tettem ismét, és ahelyett, hogy eddig rossz volt, most így jobb.
No meg lett jó magyar karakteres EPG is a Sonyn , de nyilván nem a függőlegesbe állítástól, hanem az AH adás változtatásától.
Hogy milyen az antennajel, azt valamivel nézni kell. Tunerkártyáknál a kezelőprogram mutatja.
Tévéknél nem tudom melyik hogy, a W4500-ról tudok beszámolni, ott viszonylag jól követhető a változás. Options / Rendszerinformáció.
Először is a jelszint legyen magas, teljes zöld csík vízszintesen. Ez még kevés, ha kockásodást, hibákat is akarjuk csökkenteni, akkor ahogy észrevettem, az UEC értéknek mindenképpen nullának kell lennie.
Mpeg4-nél van a Pre Viterbi és Post Viterbi, + 5s értékek is, mpeg2-nél csak egyéle.
A Post Viterbi mindenképpen nulla legyen, a Pre Viterbi az nekem nem nulla, a boltokban lévőkön sem láttam soha ilyet, de a lehető legkisebb legyen. 3 e-3 körül, vagy jobb lenne alatta.
A kábeles mpeg2-nél volt, hogy 0 volt ez.
Van még az automatikus erősítés jellemzője a COFDM AGC, mpeg2-nél másfajta AGC, ami önmagában nem sokat számít talán, de jelzi a minőséget. Amikor nagyon rossz volt az adás, ez felment pozitívba is, javuló jelnél negatív, és olyan -120 körül volt, de tegnap láttam az új beállításnál -300 alatti értéket is.
Ezeket kell optimalizálni az antenna beállítással. Pár centiméter ide vagy oda, vagy pár fok eltérés nagyon sokat számít. Ha nem tudod a tévén követni, hogy mit csináltál, elég nehéz belőni.Végül egy negatívum. Tegnap írtam, hogy jó lett az adás is, nem kockásodik. Nos az m2 HD teszt az mégis kockásodott 3 e-3 Pre Viterbinél is.
-
Digitalis
senior tag
válasz SzlobiG #25976 üzenetére
Persze simán kikapcsolható, meg nagyon jól skálázható. Sőt, kikapcsolt TV-mellett bármilyen színpalettával bekapcsolható, és így háttér, vagy hangulatvilágításként is jól funkcionál.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
Ezek álá nature képek, méghozzá egy zajos kompakt fujival. Mind az SD mind később a HD. Ráadásul nem is számítógéppel, hanem popcorn-a100 ( csak HDMI 1.1-es ) lett lejátszva. Persze az is egyértelmű, hogy nem mindegy milyen monitoron és milyen felbontáson nézzük, és az is tény a fotó az csak fotó, sokat veszít, csak nagyvonalakban sejtethet valamit. De, az fix, hogy ennél sokkal élesebb, szebb a látvány és még is csak mozgásban van.
-
denes242
aktív tag
elmagyarazom megegyszer. ha nem philips 9703-as teven nezed a fenykepet, akkor csak azt latod, hogy a TE monitorod/tevednek milyen a kepe (mert azt nezed, erted). tehat ha lenyugoz a kep, akkor oruljel mert jo kepe van a TE monitorodnak/tevednek amin eppen nezed.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
anrab
addikt
válasz Digitalis #25975 üzenetére
az enyémbe csak sztereo ambi van és igen csak irigylem a tiédet. de ezt már régebben is írtam.
aki azt hiszi nem számít hát nagyot téved. én is így voltam vele hogy az ambi a legutolsó ami kell bele, aztán mikor hazahoztam és itthon nézem már nem tudnék lemondani róla. nem csak azért mert szép szines! ha kikapcsolom rögtön hiányérzetem támad.
-
denes242
aktív tag
válasz Digitalis #25975 üzenetére
azt ugye vagod, hogy ezt az emberek a sajat monitorjukon/tevejukon/akarmilyukon nezik, nem pedig a te csoda philips 9703-adon?
ergo en pl. azt a kovetkeztetest vonom le, hogy a philips 9703 kepe pont olyan mint amiket ezen az 5 eves LG monitoron barmikor maskor is latok?
szoval csak azt mondom, hogy a kepeknek nulla ertelme van nem csak a kamera miatt, hanem azert is, hogy szamit min nezed meg (szerk.: pontosabban az szamit foleg).[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz SzlobiG #25970 üzenetére
Köszi, pedig a valóságban jobb sokkal.
Akkor nézd meg [ITT]
felraktam pár (sajnos ez is kis kompakt digis) most fotózott képet, de csak azért, mert rendszerint sokan zsigerből csak egy kávéfőzőt néznek ki a Philips-ből.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
asadasad22
őstag
válasz radi8tor #25965 üzenetére
ma délután próbáltam utoljára, azt tanácsolták, hogy próbáljam meg elforgatni ilyen-olyan irányba, dönteni ide-oda az antennát, hátha a polarizáció a gond. kb 5ször futtattam végig az adáskeresést különböző állásokban, egyik esetben sem talált egy darab fogható adást sem..
szóval nálam nem megjavulnia kéne a dolognak, hanem működnie, mert nincs mi megjavuljon, ugyanis soha nem is működött -
Scoway
csendes tag
Üdv!
Azok akik a digitalko-nál vásároltak, megtudnak nyugtatni, hogy érdemes onnan vásárolni? Mert az árak nagyon jók, csak nem ismerem őket és nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak. Ha elromlik a tv akkor kijönnek érte vagy nekem kell bevinni? Gyári garanciát adnak vagy rajtuk keresztül megy a garancia intézés?
-
Boha
aktív tag
helló
Olyan gondo, volna Philips 32PFL3403D tv-mel hogy mikor bekapcsolom nem reagál a távirányítóra, upcvel és géppel van összekötve múltkorában lefrissítettem a szoftverét már 2 szer is de még mindig fenn áll a gond mi lehet esetleg a probléma ??Ha pl bekapcsolom akkor nem reagál, de ha utána kihúzom és visszadugom a konnektorba és bekapcsolom akkor semmi gond, csak már nagyon gáz hogy mindig ki kell húzgálni hogy jó legyen.
OBORZIL
-
Hegyirabló
veterán
válasz Capella #25963 üzenetére
Há mondtuk mi is!
Jó is lesz, erre a maradék két hétre, amíg megy a teszt sugárzás, legalább jó lesz.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Capella
senior tag
Na emberek. Csoda történt!
Vagy mégis csak tud az AH valamit.
Most ráhangoltam újra a dologra, váltani kellett az antennabeállításon is.
Korábban így nem volt jó, nem jött semmi.
És csodák csodája, jó az adás, egyelőre nem kockásodik.
És, és, és jó az EPG a W4500-on.
Akkor csak tudnak valamit együtt a cégek.[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
válasz radi8tor #25961 üzenetére
Persze, SD GlobalTEQ vevőm van. 2 scart, kompozit és optikai kimenete van. Ebből nálam az első játszik, de most láttam, hogy mennyire lerontja a jelet. Na persze digitál-analóg és visszaalakítás.
Át lehetne kapcsolni RGB-re is a scartot menüből, de akkor meg a szín lett teljesen furcsa.Gondolkodom, hogy nemsoká kipróbálom az IPTV-t. Ott egyfajta box van, ami HDMI kimenettel is rendelkezik, és merevlemezre is rögzít.
Ez sem az igazi megoldás, mert ha valami zavar van a net szolgáltatással, nincs tévé sem, de még a merevlemezre rögzített felvételt sem nézheted.
Egyesek tapasztalnak néha kockásodást az adásban. Valószínűleg maradnak ki csomagok.
Ehhez olcsóbb és jobban személyre szabható volna a HD opció, csak 25 Mbit/sec net lehetőség is kellene a helyszínen. Az meg alig van valahol.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #25958 üzenetére
A Conax-os téma tiszta nekem, műholdvevőkhöz is ugyanilyen CA modulok kellenek (csak más fajta kódrendszerűek)
Azt értettem félre, hogy azt hidtem neked HD vevőd van és a HD vevő sokkal rosszabb képet ad a közvetlen TV-vel nézett képnél.Erősítsd meg, hogy SD vevőd van.
⭐ Stella
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz Capella #25953 üzenetére
Még egy dolog volt. A beprogramozott százvalahány csatornát időnként átrendezte, a kezdetben egymás után sorban lévő programok közé üres programhelyek ékelődtek. Ezután kikapcsoltam az automatikus szolgáltatás frissítést, de mégis.
CI -vel ugyan ez a helyzet, csatornalistából váltok. De most megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba.
-
Capella
senior tag
válasz Hegyirabló #25957 üzenetére
Oké, oké, örülök is hogy tényleg mozgolódik a Sony ezzel az ékezetes EPG-vel kapcsolatban.
Amitől gyanús az ügy, az a tapasztalataim, hogy a jelek szerint nem az AH esetleges rossz jelétől, vagy nem megfelelő kódolásától függ, hanem a Sony tévé a magyar beállítások mellett rendre a svéd karakterkészletet jeleníti meg az adásokból. Rossz helyről veszi a betűket.
Ha ez a hiba csak a Sony tévéken volna, és egyébként az AH olyan jelet sugároz, amilyet nálunk kell, akkor elég nehezen tudom elképzelni, hogy valami plusz sugárzott információval helyrebillentse a Sony megjelenítését.
Vagy ha igen és sikerül, akkor egyúttal szóljanak már a T-Home kábeleseknek is, mert annál sem jó. Ez persze csak a CA modulra ácsingózó Sony tulajokat érinti.
Viszont a DVB-T miatt a Sony nem kaphatna így MinDig TV matricát, ami reklám és eladási szempontból sem mindegy. -
Capella
senior tag
válasz radi8tor #25956 üzenetére
Egy kicsit félreérted szerintem.
A T-Kábelnek kétfajta boxa van. Az egyik, az általánosan használt az csak SD adást tud. Azzal nem foghatsz HD adást, de a csatornalistában látod.
A másik kábeles box tudja a HD-t is, de ahhoz plusz havi előfizetés kell nemcsak a HD csomagra, hanam plusz a boxra is. Újabban meg is lehet venni azt is ahogy hallottam, persze jó borsos áron gondolom.
A Conax kártya nem az mpeg2/mpeg4 és HD meg nem HD dologgal van összefüggésben. Az csak a kódolt jel vehetővé tételét biztosítja az éppen aktuális előfizetésed és hozzáférési jogosultságod szerint.
Ezért tudod venni a kódolatlan jelet DVB-C vevős tévével közvetlenül is. SD-t és HD-t is.A box egyrészt azért kell, ha nem volna DVB-C-s vevőd, mint általában eddig nem sok embernek volt, no meg ebbe direktben dughatod a Conax kódkártyát.
A tévébe direkt nem tudod bedugni a kódkártyát, csak egy CA modul közbeiktatásával. -
Hegyirabló
veterán
válasz bigdigit #25955 üzenetére
Olyannyira igaz, amit írtál, hogy itt, nálam a Sharpon is megszűnt a menü lassulás!
Capella: Amit te említesz azt a szervíz főnök manustól is hallottam, éppen beszélt valakivel telefonon pont ez ügyben, EPG betűket és ékezeteket említett, ha jól értettem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #25953 üzenetére
Ez a T-kábel STB full HD felbontású? Lehet vele HD adásokat 720/1080-ban nézni?
Nem úgy van, hogy SCART-on nem lehet HD minőséget produkálni?
Akkor minek van EuroSportHD és a többi HD adás a digitális csomagban? Csak vakítanak vele, aztán Conax modult nem lehet választani STB helyett? Ez a szomorú...Dániában, ha akarsz venni digitális műholdas előfizetést, akkor van több lehetőséged. Ha van antenna a tetőn, akkor veheted antenna nélkül, olcsóbb havidíjjal, kérheted drágább hdmi kimenetes STB-vel. Mi még nagyon messze vagyunk a választások hazájától.
⭐ Stella
-
Capella
senior tag
válasz Hegyirabló #25947 üzenetére
"Állítólag egy Sony is ott van, mert azoknál sem minden tökéletes."
No ennek örülök. Úgy néz ki, csak mozgolódnak, ha igaz.
Persze nem elsősorban az AH-val kellene a Sonynak egyezkednie, mert az egyetlen probléma a digitális adással, hogy a magyar beállítás az nem magyar, hanem valami svéd. És nem csak az mpeg4 DVB-T-nél, hanem az mpeg2 DVB-C-nél is, meg a feliratoknál is.Szerintem a Sonynak nem az AH-val kellene egyezkednie, hanem azt megoldani, hogy Magyarország beállításával tényleg minden magyar beállítás és szabvány legyen.
De ha a Sony el tudja intézni, hogy az AH a svéd kódolásra is magyar bötűket tegyen, nekem az is jó. -
Capella
senior tag
válasz hattorihanzo #25934 üzenetére
Én a kábelesektől hallottam, hogy egy hét körül lesz kódmentes. Tényleg elég gyorsak voltak.
Mondjuk azt se nagyon értem, hogy a szoftverfrissítéshez miért kell kódmentesíteni. Talán, hogy semmiképpen ne akadjon semmi össze. Az eddigi frissítéseknél még magam nem vettem észre, hogy kódolatlan az adás. Majd várunk egy újabb frissítésre.
Kellett már a frissítés, hogy végre magenta legyen a betű, ha már így összeálltak szorosabban.
Hogy a HD előfizetés mennyi pénzt ér, az jó kérdés. Ez a kis kódolatlan kiruccanás arra mindenképpen jó volt, hogy meglássam, mennyire eszméletlen jó képe volt az Eurosport HD-nak, History HD-nak, NatGeo HD-nak. A gond csak annyi, hogy ezek nem voltak magyar nyelvűek.
Másik tapasztalat, hogy megfordult a minőségi sorrend. Eddig úgy tartottam, hogy az analóg kábeltévé képe jobb minőségű a digitálisnál. Valóban így látszik, csakhogy utóbbi le van rontva a boxszal és scart csatlakozással. Tehát kódolatlanul és CA modullal a digitális adás jobb lesz. Élénkebbek, mélyebbek a színek, olyan a benyomásra az egésznek, mintha kicsit kilépne a 2D-ből picit, mélysége van az egésznek. Ha nem is annyira mint a HD-nál.
Viszont újabb gondok is vannak. Az STB-n, ha többnyelvű és nem a magyar a default, akkor elég átváltani a távirányítóval, és ettől kezdve eltárolja és mindig magyar lesz. A W4500 nekem nem jegyezte meg, csatornaváltás után mindig újra át kellett váltani a hangot, ahogyan az extrább, egzotikusabb hangkódolásnál is, hogy szóljon is az a hang.
Még egy dolog volt. A beprogramozott százvalahány csatornát időnként átrendezte, a kezdetben egymás után sorban lévő programok közé üres programhelyek ékelődtek. Ezután kikapcsoltam az automatikus szolgáltatás frissítést, de mégis. Majd odalett az egész a kódolással.
Még az van, hogy ha CA modul + kártya van a box helyett, akkor csak bekapcsolt tévéről tudsz felvenni videóra vagy merevlemezes felvevőre. Programozott felvétel eléggé kizárva így.
Csináltam próbafelvételt HD adásról VHS-re így, és természetesen elég drasztikus különbség lett. -
Rick4
félisten
a technológia (mármint az MPEG4) nagyon kezdetleges, ez okozhatja a gondot..szerintem meg az mpeg4-hez komolyabb hardver kell, ez nincs meg a sharpokban, ennyire egyszerű..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Symbio
senior tag
De ha a Sonynál nem jelentkezik a hiba (és tudtommal más márkánál sem), akkor mégiscsak a Sharp csinált meg valamit gyengén. Attól még lehet, hogy az AH-nál sincs minden a legnagyobb rendben.
-
Lacix29
őstag
válasz runner 125 #25946 üzenetére
Az egyel korábbi R8-as szériának a mostani A4/A5-ös széria a folytatása, ami az alsó középszintet jelenti.
Az A3-as széria a korábbi S8-as széria folytatása, azaz a belépőszintet képviseli. -
Hegyirabló
veterán
Szia!
Na ma elmentem a Sharp központi szervízbe, beszéltem a nagyfőnökkel, egy nagyon rendes hapi, azt mondta, igen, tudnak a menü lassulásról a DTV adás alatt. A helyzet az, hogy a Sharp az Antenna Hungáriára mutogat, az AH meg a Sharpra. Egy dologban megegyeznek, a technológia (mármint az MPEG4) nagyon kezdetleges, ez okozhatja a gondot. Ott van az AH-nál egy teszt készülék a Sharptól, azon próbálgatják most, hogyan tudnák megfelelővé tenni az adást. Állítólag egy Sony is ott van, mert azoknál sem minden tökéletes.
Egy biztos, időpontot nem tudtak adni a megoldásra. Bízom benne, hogy egyszer csak megjön, úgy, mint a Duma Tv esetében.
Mivel a Sharp szervíz és a vásárlás helye közel van egymáshoz, beugrottam oda is, és elmondtam mit tudtam meg. Egyelőre nem viszem vissza a tévét, mert nagyon tetszik, de írattam velük egy papírt, hogy 3 napon belül jeleztem nekik ezt a hibát.
Egyebet nem tudok mondani. Kérem, kapcsolja ki!
-
runner 125
nagyúr
Itt van bővebb infó az olcsóbbról.
Itt pedig a drágábbikról.
A drágább készülék tulajának állítása szerint annak az "R" sorozatnak sokkal szebb a képe.
Köszi ismét.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Digitalis
senior tag
válasz SzlobiG #25941 üzenetére
Philips 9703
-
cilo9
aktív tag
Üdv!
Elnézést az offért! Ha netán valakit érdekel: Eladó egy Hitachi 37LD8700CA LCD TV. Dobozában, még nincs egy éves. (irányár 110.000HUF) Bővebb infó itt!
Érdeklődni légyszi privibe vagy ezen a számon: 06207713987 (unokatesóm száma)![ Szerkesztve ]
Üdv, Cilo
-
anrab
addikt
válasz runner 125 #25939 üzenetére
igen főleg a din. kontrasztra csak más nem látszik itt.
-
anrab
addikt
válasz runner 125 #25937 üzenetére
egyiknél 8000:1 din. kontraszt a másiknál pedig 15000. újjabb panel de olyan helyen nézd ahol mind a kettőnek megvan minden adat mert itt csak ennyi látszik.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Valaki ERRE?
-
hattorihanzo
aktív tag
Nem kellet a thomnak egy hét a frissítéshez, megcsinálták 2 nap alatt. Ismét kódolt minden. De megint meggyőztek, hogy nem kell nekem ez a hd adás. Esetleg még a gyerek csomag meg az ism. terjesztő, talán.
-
Symbio
senior tag
válasz Digitalis #25917 üzenetére
Még mindig fenntartom, hogy nem sok értelmét látom a tv-k lefényképezésének, hogy milyen rajta egy adás. Eleve fotó szakmailag egy nehéz dolog (fényforrást fényképezel), komoly gépekkel sem egyszerű feladat hű másolatot adni. Arról nem is beszélve, hogy a képminőséghez erősen hozzá tartozik a mozgás, amit eleve nem reprodukálhatsz.
Egyszómint100 ezekből levonni vagy igazolni bármit is nem lehet. -
Digitalis
senior tag
válasz Digitalis #25929 üzenetére
analók=analóg
Először 4mpx-en nyomtam sötétben vaku nélkül (kompakt kis-fuji) még rosszabb lett. ezek a fotók semmire sem jók. Látni kell.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
rup1u5
nagyúr
válasz grandtour2 #25878 üzenetére
WC-be ?
ez aztán a tv függőség!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Digitalis
senior tag
Szal azért 120cm-es LCD látunk másfél méterről, amin keresztbe konvertált analók sd adás megy 16:9-->4:3 / 4:3-->16:9 és gagyi, vaku nélküli 1mpx géppel lefotózva és tömörítve, már nem is olyan gáz.
-
Digitalis
senior tag
válasz fokukac #25924 üzenetére
Nah hát igen, nem is értem miért nem figyelnek erre, meg az idétlen korhatár karikára, ami ha fekete sávba esik akkor teljesen széttudja cseszni "auton" a képet. TV2 műszakisok, hahó, már a prolinak sem csak junoszt van ám.
Mindenesetre, ha közepesnél jobb az analóg jel, viszonylag szép éles zizimentes "élő" képet kilehet hozni, és nem csak pasztelles viaszfigurákat.(Ez egy 47" philips, abszolút energiatakarékos módban, legjobb kép kilőve, dinamikus háttér világítás egyebek is kikapcs. Normál TV adásra minek, itt a kábelen nincs is semmi HD, még az ingyenes sem. Így van 70-90W-os fogyasztás, híradót, hauszt nézni jó .)
-
Taker1
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megvételre került az új tv-m, egy Samsung LE40A656-os. Már a boltban rá lett kötve SD adás, és már ott elcsodálkoztam, hogy milyen jó a képe, mert rosszabbra számíttotam. Igazából nem tudom, hogy más tv-khez képest milyen, de nekem tökéletesen kielégítő. Playstation store-ból letöltöttem egy full hd filmelőzetest is, de azzal nem értem sokat, mert olyan gyorsan vannak az ilyenekben vágva a képek hogy nem lehet kiélvezni a nagy felbontást, úgyhogy arról - ha érdekel valakit, és megmondja milyen szempontok alapján - később írhatok.
A bordó színéről annyit, hogy kb akkor látszik, ha nagyon nézem, hogy hol is bordó, amúgy abszolúte nem zavaró, nem bordó az egész, csak alul-fölül egy nagyon sötét csík, tehát hirtelen ránézve egyáltalán nem is látszik, közelebb áll az " apró díszítés" fogalmához, mint ahhoz, hogy _bordó színű a tv_.Végül szeretném megköszönni mindenkinek aki segített, és válaszolgatott a kérdéseimre a választás során.
Ui: aki fent említette, hogy 239-ért vett ugyanilyet: én 228-ért itt
http://www.instagram.com/takeronegraffiti
-
Fucsi999
csendes tag
Hello!
Az alábbi 2 LCD tv között vacilálok és szeretnék segítséget kérni hoyg melyiket válasszam
Samsung LE 32A451C1
LG 32LG5000
Ha valakinek van tapasztalata vagy tud segíteni az írjon. Vagy tud vki hasonló árban jobb 32colost. Előre is kösz! -
arpeen2
senior tag
Van különbség a képminőségben ha TV-t a számítógéppel VGA illetve HDMI kábellel kötöm össze ? VGA kábellel próbáltam és nem tudtam megoldani hogy más felbontás legyen a TV-n mint a monitoromon. (ATI 3870 VGA) Ötlet?
-
nagyúr
válasz Digitalis #25917 üzenetére
szép torz feje van szegény háusz-nak...
a tv2 úgy adja, hogy az eredetileg 16:9-es film két szélét levágja, hogy 4:3 legyen. Így az emberek feje rendszeresen kilóg a képből.
Ennél már csak az a jobb, ha ezt még szét is húzzuk 16:9-be...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
torma1981
veterán
Sziasztok! Érdemes frissiteni a firmware-t? Most vettem nemrég egy A656-os Samsungot! Miben változik valami? Gyorsabb menű stb?
-
anrab
addikt
válasz hattorihanzo #25910 üzenetére
köszi a részletes infót. igen a kicsomagolás meghogy zip-be van ilyeneket nem ír, azért is kérdeztem. köszi mégegyszer.
-
Digitalis
senior tag
válasz Capella #25882 üzenetére
Most nyomtam pár képet, takarékos mód, tuner -SD-s, sajnos csak 0.8Mpixeles géppel, így elég zajos meg minden, de élőben nagyon jó. Szerintem.
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4][ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz Capella #25914 üzenetére
Hát igen, ezt írom én is, ez különös.
Mindenesetre holnap felhívom a Sharpot és az AH-t is, kiváncsi vagyok mit brekegnek minderre. A tévének csodás a képe, nehezen vállnék meg tőle, ennek ellenére is.
-
Capella
senior tag
válasz hattorihanzo #25911 üzenetére
Neked nem kell az open source dolog.
-
Capella
senior tag
válasz Hegyirabló #25904 üzenetére
Az AH adás tényleg sok probléma van. Még olyat is írtak, hogy szándékosan adja rosszul az m1-m2 teszt adásokat.
De az hogy csak egy márkánál rossz a digitális vétel, és ezen az AH valami adás változtatással javítani tud, és javít is, az minimum elég különösnek tűnik. De bár úgy lenne.Már csak azt nem tudom, ha az AH ennyire segítőkész, hogyan lehetne hasonlóképp úgy összekombinálni az EPG-t, hogy a Sonykon is jó legyen. Meg a többin is.
De ez nyilván nem megy. -
semetka
őstag
válasz scream24 #25897 üzenetére
Nézegettem sony lcd-ket, és asszem ez támogatja az mpeg4 et és a dvb-c-t is.
Jól olvastam??
http://www.sony.hu/product/t32-w-series/kdl-32w4000/tab/manualpopup?section=ODW+SS+hu_HU+Support+New&externalUrl=http%3A%2F%2Fpdf.crse.com%2Fmanuals%2F3298243422.pdf#pageType=Overview==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Hegyirabló
veterán
Megint köszi, addig én elolvasom a régi kommenteket ott.
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz hattorihanzo #25869 üzenetére
erre valaki??
-
hattorihanzo
aktív tag
Szia!
Egy pendrive-ot dugjál a tv-be, indítsd el a frissítést, az valamit ráír a pendrive-ra. Kihúzod, bedugod a gépbe, elindítod amit ráírt, az elvisz a letöltőhelyre. Letöltöd, ( nekem .zip volt a kiterjesztés, neked is az lesz vszinüleg ) kicsomizod, vissza a pend.ra be a tv-be és csinálja magától. Ha befejezte kiírja, hogy succesful, akkor kiveszed a pent, a távon (!!!) a ki-be kapcsoló gombot egyszer ( !!! ) megnyomod és vársz.
Elrontani nem tudod, a használatiban részletesen le van írva, a kicsomagolást viszont kifelejtették.
Sok sikert. -
Capella
senior tag
válasz asadasad22 #25899 üzenetére
A Sonykon is hasonlóképpen frissíthető a firmware, mint a Philips és Samsung esetén. USB pendrive-ra kell másolni a fájlt.
Olvastam valami korábbi típusról egy fórumban, aminél valami nagyobb hiba miatt volt frissítés. Úgy emlékszem írták az eljárást is. De a szoftvert nem a hivatalos oldalról töltötték, hanem ott valami egyéb tárhelyről. Lehetett kézen közön szerzett gyári szoft is.
Itt leginkább az a gond, hogy nem is jutsz új firmware-hez a netről, az csak a szervizben van. Ha van egyáltalán.
A Samsungnál le tudsz tölteni időnként, de ahogy kivettem, talán figyelni kell az egyes típusváltozatokra.
Még a Philips a legkorrektebb, amiről hallottam. A pendrivre-ra előbb elmenti a tévéd azonosítóját, és ez alapján tölthetsz le a netről ha van újabb.Legújabban nekem se hangolta be az m1 és m2 teszt HD-kat. De kockásodtak is rendesen.
Úgy néz ki, a free kábelnet is megszűnt.[ Szerkesztve ]
-
hdmi
tag
válasz Hegyirabló #25907 üzenetére
Megkérdeztem, s ha jön válasz, akkor szólok.
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
-
hdmi
tag
válasz Hegyirabló #25904 üzenetére
Megkérdezem a másik fórumon, hogy ők is tapasztalták-e ezt a problémát mostanában?
-
anrab
addikt
válasz hattorihanzo #25869 üzenetére
szia! én is készülök fw. frissítésre 42"7613, de itt írta valaki hogy el lehet rontani azért nincs a sony-ban erre lehetőség? leírnád nekem priviben hogy megy ez? gondolok itt a letöltésre, kicsomagolásra vagyis inkább az egész folyamatra. előre is köszi!
-
Hegyirabló
veterán
Nehéz helyzetben vagyok. Ha biztosan tudnám, hogy az AH változtat a sugárzáson, ezzel megjavul, megtartanám. De most vagyok még a 3 napon belül a vásárlással. Arról nem is beszélve, hogy más márkáknál miért nincs ez a hiba, csak pont a Sharpnál. Akkor viszont valami hiba kell, hogy legyen a szériában is. Talán pont ezért olyan baráti az ára.
-
szam0ca
csendes tag
Hi!
fullHD LCD TVt szeretnek venni ehhez kernem a segitsegeteket.
Elsosorban monitornak hasznalnam a pcmhez e melle jonne nemi analog tvmusor. Pc-n foleg filmhez es jatekhoz kellene. A keret az max 300k de nem feletetlrnul kellene kihasznalni
Kb 1,5-2m rol neznem es a 37"-42" kategoriaban gondolkodom. Tudnatok valamit ajanlani?
Elore is koszi! -
hdmi
tag
válasz Hegyirabló #25901 üzenetére
Értem, akkor lehet hogy az adással van megint gond. Végülis akkor megtartod a tv-t?
-
Hegyirabló
veterán
Had legyek teljesen őszinte, azt nem tartom valószínűnek, hogy a két régebben elindított HD adásnál (Duna I-II.) jó a menüje, a két újnál (MTV 1-2) meg nem, de még is a tévé hibás.
Nagyon sajnálom én is, mert csodás a képe, HD, SD, DVD és DivX nézésnél is.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest