Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CPU léghűtés kibeszélő
- Léghűtés topik
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
itt is köszönöm tothl kollégánok,hogy tesztelhettem nála a 656-ost.
szakvéleményt még nem írok.valahogy még meg kell fogalmaznom.....de talán mégis egy rövidke:
a samsung SD-ben elvérzett a philips mellett képminőségben és képarányban is.lehet nála még rosszabb a kábel mint nálam,erre nem derült így fény.viszont az auto széles sokkal jobban "kövérít" samsungon mint philipsen az auto mód.szerintem samsung autóban simán csak szézhúzza a képet.ezzel szemben a philips inkább a sarkoknál húzhat bele.szóval szerintem sokkal elviselhetőbb.
.HD-ban is nagyon kerestem a csodát de a nagy áttörés elmaradt.aláírom,hogy alacsony motion flow mellett különösebb articaftot nehéz volt észlelni.de + képi információkat nem véltem felfedezni.
viszon ami nálam tökéletesen ment Planet earth HD a samsungon valami ocsmányul jelent meg.nem csak rángatott de a sötét színek szemcsések voltak.még leírni se lehet a látványt.ezt nem tudtuk mire vélni.a panelről magáról csak annyit amit eddig is tudtunk samsung felhősödik rendesen,ellenben a philips betekintési szög függvényében szürkül.
ebben még pontot sem adnék.egyenlőre ennyi még emésztem kicsit a látottakat.szubjektív vélemény volt.
még egy sonyt kellene meglesnem ha valaki beenged kutakodni egy média lejátszóval
[ Szerkesztve ]
-
kellaci
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!Akkor ti a Samsung-ot ajánljátok azért mert a sony-nál ott a deinterlace hiba.És ennél a Sony-nal is fellép ez a hiba?
-
denes242
aktív tag
válasz Scoobyka #23184 üzenetére
fesusodest lattam en a samsungon is, de nyilvan minden TV-n megfigyelheto valami minimalis hiba (remeges, fesusodes, valami) a megfelelo anyagon, mivel tokeletes deinterlacer kvazi lehetetlen. az lehet, hogy valamelyik tv-n feltunobb, de en szemely szerint annyira nem lihegnem tul a kerdest.
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
emre33
addikt
-
evitiguF
senior tag
válasz SomaPécs #23185 üzenetére
Ez elég érdekes! A manualjában valóban 1920x1080-as felbontás is szerepel, viszont a kiadványban már nem szerepel. Mondanám, hogy írj a Philipsnek egy mailt, de én már túl vagyok egy ilyen procedúrán, annyira kedves volt az ügyfélszolgálaton lévő emberke, hogy kimásolta a kézikönyvben szereplő adatokat, semmilyen megerősítést nem adva ezzel...
Keresned kellene valakit, akinek ilyen van, és meg tudja erősíteni, vagy cáfolni ezt a feltevést.
Sajnos bigdigit sem foglalkozik ezzel a kategóriával, ez a philips legalapszintűbb szériája. Ha van rá lehetőséged, laptoppal esetleg boltban kipróbálhatod.
Azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy a natív felbontást ne tudná a tévé. -
Zolee216
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy tanácsot az ügyben, hogy múlt héten vettem egy Lg 32LG5500 -es Hd-ready-s tv-t. Az a bajom a készülékkel, hogy amikor tv-t nézek, akkor kicsit beszaggat a kép. Úgy értem, hogy pl mikor megy egy olyan csatorna, ahol alul egy hirdetés fut, akkor azon látszik, hogy nem egyenletes. Olyan mint ha másodpercenként kicsit megállna a kép.
Lakásban mindenhol kipróbáltam a tv kábelt, másik tv, ami nem hd-s azon tökéletes az adás.
Ezen kívül normálisan megy mindennel.(xbox360 és pc)
Valakinek volt már hasonló problémája? -
Digitalis
senior tag
Planet Earth 1080p HD az egyik nagy kedvencem, szerintem már ezért a természet filmért is érdemes LCD-t venni, jó nagy bitrátával, különleges high-tech kamerákkal van felvéve és nagyon-nagyon szép. Van benne egy madaras jelenet ahol mkv-n is 40-60Mb/s megyeget igazi teszt csemege.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Segnior_Barthez
senior tag
sziasztok. először is köszönöm az infókat, de most jártam be miskolcon a mm-ot, a corát, és a madaras tescót tv ügyben....
hát nem tudom... van annyi tv mint a szemét. én bizony nem látom a lényegi különbségeket. az egyiken az rtl ment, a másokon a full hd demó, és nyilván a beállítások is össze vissza voltak már nyomkodva.... no így döntsél okosan.
azt azért levettem, hogy az lg képei mintha kevésbé lennének kontrasztosak. elmosódik a széle a témának.... de lehet hogy szar a kábel amivel összegányolták a mm-os szakemberek..
a samukat nyomogattam, nagyon szimpatikus a menüje. a phlipsnek pedig olyan snassz... a hangokat -ami nagyon fontos- nem hallottam mert mindenki a hátam mögött kiabált...
valahogy szűkítek a samu 5ös és 6os szériája tájékán. 37-est szeretnék. a 6-os széria dizájnos, de ha nem használhatom egy hétig akkor a fene sem tudja mellik a nekem való.
fontos lenne a majdani hd-s filmjeimet szépen vetítse ki a notiról, meg mittomén még mi...
elégséges az 5ös sorozat, vagy inkább vegyek 656-osat, és majd rá jövök, hogy az a jó...
vagy vegyek lg-t philipset...de melliket? járatlan vagyok a témában. kösz az ötleteket.
ps. bd lejátszót egyenlőre nem tervezek - a netre gondolok a hd filmek beszerzésére... azt is honnan?
ps2. de jó hogy csak ez a bajom[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
tothl
addikt
No Bigdigit kollega mindjart jon es kiallitja a szakvelemenyt a 656-rol. Aki ilyet vesz, a Planet Earth HD sorozatot hanyagolja, legalabbis tomorites, vagy nem de konkretan nezhetetlen minoseget produkalt. Massal nem volt gond.
-
mg105
senior tag
sziasztok!
az lenne a problémám (remélem jó helyre írom), hogy van egy LG LCD tv-m, illyetve egy dupla DVI kimenetes videokarim a gépben, ill. egy HDMI-DVI kábel, hogy összeköthessem őket. a probléma:
- ha összekötöm őket, nem látják egymást
- a tv másik géppel működik rendesen
- a gép másik tv-vel működik rendesen
- videokártya driver legalább 10 fajta volt fent, egyikkel sem megyegyszerűen nem akarják látni egymást (analóg kábelen megy, de digitálisan szeretném, ha már ilyen tv-t vettem)
bármi ötlet?
előre is köszi -
turandot
csendes tag
válasz turandot #22398 üzenetére
Sony 52w4000 3.nekifutás
A deinterlace probléma megoldódott.
Elfelejtettem 24Hz ről 50 Hzre állítani első körben a tv-t.
Mindjárt megszűnt a rángatás.
Másodszor a lejátszóprogram deinterlace beállításain változtattam és volálá.
Nagyon klafa lett.
Szálkásodást nem tapasztaltam és majdnem olyan jo lett a kép mintha p-s anyagot néznék.
Néha van egy kicsi akadás (nem feltünő) de ez inkább a kódolás vagy valami másnak a hibája mert p-s anyagon is előfordult -
SomaPécs
csendes tag
válasz evitiguF #23180 üzenetére
A fullHD-s felbontás a honlapon nincs fent, de a letölthető használati útmutatóban bent van. Ha a tv csak a 3 alap felbontást támogatja, akkor nem is lehet 16:9-es képet torzításmentesen kihozni belőle? Ha a Pc-n beállítom a 1366x768-at akkor nem is lesz kép a tv-n? Bocs hogyha hülyeségeket kérdezek, de még nem volt lcd tv-m...
-
-KoKeSz-
tag
Amúgy a Sony KDL-40V4000 nél is tapasztalható ez a deinterlace hiba?
-
Zippair
aktív tag
válasz lord_m #23119 üzenetére
Köszi az infót! ez egy nagyon megnyugtató hír nekem! Hétfőn telefonálok is, hogy mielőbb adják a kezembe a papírt. Még egyszer szeretném hangsúlyozni: Semmi problémám nem volt, és most sincs a 220Volt-tal, ha még gari papírt is kapok, akkor meg egyenesen nagyon fasza lesz minden
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
evitiguF
senior tag
válasz SomaPécs #23166 üzenetére
Én csak ennyit látok:
640 x 480
800 x 600
1024 x 768
A HDMI/DVI bemeneten keresztül
Mivel nem FULL HD-s a tévé, valószínűbb is. Azt, hogy ezzel milyen éles lesz a kép...headhunter: igen, ez az.
Scoobyka: azért, mert már eleve a felvett videó olyan! tehát itt most nem a megjelenítőn múlik.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz headhunter #23178 üzenetére
szerintem ez kódólási hiba....mivel noti kijelzőn is problámás....de ilyesmi a deintarlace hiba igen.
-
guifater
tag
Sziasztok GURUK!
Elsősorban hozzátok,szakértőkhöz szólnék tenném fel a kérdésemet.
Mint már korábban jeleztem, megjött a Samu EL-37 A656-om. A gondom az, hogy egy bizonyos idő után - még nem mértem le - magátol visszavált a gyári képbeállításra.
MI LEHET AZ OKA? Mit rontottam el, esetleg mit lehet tenni, hogy megmaradjanak, akár kikapcsolás, majd utána ismételt üzembehelyezés után is a beállításaim?
PLZ! Mert lassan sikideg vagyok
guifaterguifater (Galaxy S9 és SM-R825F)
-
runner 125
nagyúr
válasz kugyu21 #23163 üzenetére
Nyilván..
Részemről most ez is egy kikötés-h ne lógjon már túl 15-15cm-et..
Egyébként úgy vélem h e korlát -82cm- alatt is lehet bőven csemegézni LCD TV-ből..
Ezt a típust néztem; Samsung LE-32A330
Vélemény?
Köszi
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
balojazz
aktív tag
"No osszekotottem a 656-ot a pc-vel hdmi-n keresztul. Van kep minden franko DE...nem tolti ki teljesen a kijelzot hiaba allitom 1920x1080-ra....Van valami otletetek ?"
Samsung-ATi párosnál alapvető fölbontás-kalibrálás: "just scan" ('csak pásztázás') a TV képméretén ÉS a scaling-csúszka 0-ra föltolása. Ellenőrzés: total commanderben rámész 1 egérkattal 1 fájlra vagy könyvtárra, ekkor a kijelölés pontozott vonallal történik: 1 fekete pixel, 1 fehér. Ha minden pixel látszik függőlegesen és vízszintesen, és a TV képmezeje kitölti a keretet, az 1:1 pixel mapping tökéletes.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
kellaci
csendes tag
Tudnátok válaszolni a kérdésemre hogy melyik tv a jobb a SONY KDL-32W4000 vagy a SAMSUNG LE-32A656 A1F. ?
[ Szerkesztve ]
-
SomaPécs
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Philips 32PFL3403D tv-t, és mivel a jövő héten 100Ezer lesz az EW-ben, valószínüleg meg is veszem, csak az a bajom vele, hogy nincs PC bemenete. Próbálta már valaki rákötni DVI-HDMI-n keresztül PC-re? A Philips honlapján azt írják, hogy a megjeleníthető PC-s felbontások ezek:
640 x 480 60 Hz
800 x 600 60 Hz
1024 x 768 60 Hz
1920 x 1080i 60Hz
1920 x 1080p 60 Hz
vagyis az 1366x768 nincs közötte. Szerintetek ettől még lehet éles képet kihozni belőle? A videokártyám: ATI RADEON 9550. Előre is köszönöm a segítséget! -
Digitalis
senior tag
válasz headhunter #23164 üzenetére
Tényleg vicces, rögtön levehető, hogy szakmaisága, információértéke, hitelessége meg egy óriási nulla.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
kugyu21
senior tag
válasz runner 125 #23143 üzenetére
Gombhoz a kabátot.....?
Persze nem akarok beleszólni...., de szerintem nem ez alapján kellene tv-t keresned.
Az enyém is vagy 20-20cm-t lelóg, de ez zavar a legkevésbbé, és ha majd zavar, legfeljebb lecserélem az állványt. De ha a tv-t cserélem le biztosan még nagyobbat fogok venni és nem az állvány mérete lesz a meghatározó.
A fórum néhány oldalának visszaolvasása után rá fogsz jönni nem ez a legfontosobb szempont.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
Ja es input lag gyakorlatilag nincs, a pcbol megy a hang az erositobe, es nincs semmi csuszas. ZSIR.
-
Body80
csendes tag
nem tudja valaki h samu 40 es 676-ost hol lehetne ócsóér beszerezni? Ha jól tom (a leírások alapján), a 656oshoz képest az mpeg4 tunerrel több, viszont mivel itthon még nem igen lehet kapni a 676ost, így élőben nem tudtam megcsodálni...
-
Digitalis
senior tag
Szerintem rakd "auto" képernyő méretezésre. Vagy szélesre. Nálam auto-n van és no problém 1080p teljes.
-
tothl
addikt
No osszekotottem a 656-ot a pc-vel hdmi-n keresztul. Van kep minden franko DE...nem tolti ki teljesen a kijelzot hiaba allitom 1920x1080-ra....Van valami otletetek ?
-
a000
őstag
ismeritek ezt az oldalt? [link]
ez nem a tv színeinek meg stb. beállítására jó? -
kellaci
csendes tag
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy melyik tv a jobb a SONY KDL-32W4000 vagy a SAMSUNG LE-32A656 A1F.
Előre is köszönöm!
-
Digitalis
senior tag
válasz Digitalis #23147 üzenetére
Linkbe elírtam, ott a kisebb, szerényebb elektronikával rendelkező 5603-típus látható, és még csak nem is a 7603. Érdemes megnézni mozgásban színeiben a sugárzott HD anyagot. Különösen a mozgást és pásztázást milyen korrekten oldja meg ez a kisebbik philips is, 5:5 pull ide vagy oda...
-
Symbio
senior tag
Jaj de nagyon okosak vagytok. Azert, hogy korbetelefonald a fel orszagot, mielott veszel egy szaros tv-t, szerintem enyhen szolva is tulzas.
Nem okosak, körültekintők. Június óta keresem a nekem megfelelő lcd-t. Októberre megtaláltam és elkezdtem üzletet keresni hozzá, olyat, amelyikkel már másoknak volt jó tapasztalata. 2 telefon és pár mail nem a fél ország és közel 300e Ft kiadása előtt szerintem nem túlzás ennyi utánjárás. Egy szaros MP3 lejátszónál igazad is lenne. De nem vagyunk egyformák. -
gezse23
csendes tag
tegnap néztem az eu....ics-ban a Sam 37 A551-et és 37LG5000-et. Az LG-nek jobban tetszett a színe, viszont a Samu élesebbnek tűnt. Persze ez függhet a beállításoktól is. Valami demo cucc ment rajta. Most is LG LCD-m van (20 LS1R), és volt LG lcd monitorom is. Egyikkel sincs semmi baj.
-
runner 125
nagyúr
válasz gezse23 #23145 üzenetére
Köszi!
Bár a 32"-os is lelógna 4-4cm-et...
Ehhez mit szóltok?
Ár/érték aránya milyen? Vagy esetleg tudtok jobbat ajánlani ilyes árkat.-ban? (max 120k)
Köszönöm.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Digitalis
senior tag
Philips [7603] ablak mellett világosban, oldalról is és szögben nézve.
[Lion king hd+emby]
[sötétben]
[LOTR+emby]Persze élőben sokkal szebb ez tény, de valamelyest így is érzékelhető.
-
pr0bi
senior tag
válasz gezse23 #23136 üzenetére
Szia , szerintem LG jó választás lehet , de előtte mindenképpen hasonlítsd össze élőben egy ugyan olyan kategóriájú Samsung-al! Ha 37" -ban gondolkodsz én azt mondom inkább vegyél valami jobb full hd tv-t már csak a jövőt nézve is nem sokkal drágábbak már. Nekem egy 82-es LG hd ready van most , és kb ezt én is 3m-ről nézem a kép tökéletes így is. Mostanában néztem egy ugyan ekkora méretű full hd-t , mindkettőn ugyan az a demo ment és semmi különbséget nem láttam. Én azt mondom 37"-tól már mindenképpen ajánlott a full hd! Az alatt meg szinte teljesen mindegy ha csak nem 1,5 méterről nézed a tv-d, de szerintem nincs ilyen elvetemült ember. Egyre nagyobb képméretnél jobban kijönnek a részletek , már csak ezért is 1080p!
Amire figyelj oda hogy tudja a 24p -t talán ez az egyik legfontosabb!
Samsungnak nagyon szép színei vannak , kicsit talán túl mesterkéltek is. Kijelzőből én az LG mellett tettem le a voksom , eddig sose csalódtam bennük ár/érték arányba néha verhetetlenek tudnak lenni![ Szerkesztve ]
-
gezse23
csendes tag
Ha megnézed a legtöbb 32"-os tv adatlapját, akkor általában 81-90 cm között vannak - persze függ ez a dizájntól is!
Nézd meg a kiszemelt tv adatainál a méreteket.
-
ivcsi86
tag
általában olyan 80-81cm
keress rá arra a tvre ami megtetszik , és a méreteket le szokták irni... -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan TV-t ajálani aminek a maximális szélessége nem haladja meg a 80cm-t?
Sajnos akkor a TV állvány,így egy nagyobb képátlójú LCD foruán mutatna rajta.
A 82cm-es képátlóval rendelkező milyen széles?
Köszönöm.
-
gezse23
csendes tag
válasz krisztian7 #23138 üzenetére
a fenti linken ugyan LG5000 beállításai vannak, de próbáld ki te is
-
tothl
addikt
válasz Symbio #23100 üzenetére
Jaj de nagyon okosak vagytok. Azert, hogy korbetelefonald a fel orszagot, mielott veszel egy szaros tv-t, szerintem enyhen szolva is tulzas. Az emlitett bolt hivatalos gyari garral hirdeti a termekeket, szobeli erdeklodesre is ezt a tajekoztatast adjak. Ki a fene gondol ilyenkor arra, hogy atverik ?
A 220V -s naluk marad a garipapir tortenet is ezer sebbol verzik. Semmi nem indokolja ugyanis, sot, ha holnap elhagyjak az osszes papirt akkor az ugyfeleknek ugrott a gar.
SZVSZ szimplan szereztek par hivatalos garpapirt es azokkal jatszanak, leven kozel sem minden keszulek hibasodik meg. Szerencsere. Ezzel igy el lehet ideig-oraig lenni. -
krisztian7
tag
Megvettem végre az Lg32 Lg2000-et amit kinéztem.sajnos a lg3000 nem volt , de lényegében csak a kávában van különbség.
tudtok olyan módot ajánlani hogy betudom én is "kalibrálni" a TV-t? Vagy esetleg előre megadott beállítások amik jók lesznek hozzá! -
gezse23
csendes tag
sziasztok!
olvasgatom a korábbi hozzászólásokat, de nem nagyon láttam hozzászólásokat LG-ről - Samsungról annál többet
kérdésem tehát, hogy van-e valakinek tapasztalata LG-vel kapcsolatban? Konkrétan 37"-ban gondolkodom (nézési távolság kb. 3méter), és egyelőre Sam LE37 A551-t, és 37LG5000-t néztem. Bár már felmerült bennem a kérdés, hogy szükséges-e nekem a FullHD (elsősorban tv nézésre, és DVD-re lenne, játék kizárt), de lehet, hogy érdemesebb most kicsivel többet fizetni, de tudja a FullHD felbontást, ami később majd jól jön. Egyáltalán ekkora méretnél (37" és 3 méter) látni a különbséget egy HD Ready-s és FullHD-s játékos között?
thx előre is a hozzáértők válaszát!!
-
Zolee216
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy tanácsot az ügyben, hogy múlt héten vettem egy Lg 32LG5500 -es Hd-ready-s tv-t. Az a bajom a készülékkel, hogy amikor tv-t nézek, vannak olyan adások ahol mondjuk kicsit beszaggat a kép. Úgy értem, hogy pl mikor megy egy olyan csatorna, ahol alul egy hirdetés fut, akkor azon látszik, hogy nem egyenletes. Ez lehet, hogy az mpeg4-es kódolás miatt van?
Ezen kívül meg vagyok a készülékkel elégedve, mert monitorként és konzolhoz kapcsolva tökéletesen működik, hibajelenség nincs.
Esetleg ha tudna valaki mondani nekem ehhez a készülékhez szervízmenü kódot, akkor megköszönném.
Üdv -
hdman
őstag
Köszi a hasznos infót ( ), azt hiszem én is írok nekik,hogy küldjék el a garipapírt!
Nekem korábban volt kisebb problémém velük,de korrekten megoldották/tuk.
A másik dolog az, hogy vannak még furcsaságok: nem tudom a 0% os adózásról hallottatok-e. Ez a 0 perces használt téma...
[ Szerkesztve ]
Sopron city :)
-
atesss
addikt
válasz atesss #22951 üzenetére
Na tegnap elmentünk anyámmal a Budaörsi MM-be.
Hihetetlen ami itt folyik, egy kenyérpirítót néztünk épp, erre ahhoz is jött egy nő, aki a Philips embere volt, és azt kezdte el ajánlani.2 db 37" MPEG-4-es TV-jük van összesen:
Sharp 37DH66E - 200e
(elvileg a Sharp honlapján LC-37DH65E van, mint egyetlen MPEG-4-es modelljük, a 66-osra nincs magyar találat a Googleban )
37LG5500 - 200eTudnátok valamit mondani erről a 2 tipusról ?
Sejtésem alapján egyik se tudja a 24p-t és a 100Hz-et se, főleg az árból gondolom ezt.Tudnátok ajánlani még 1-2 MPEG-4-es 37"-t ami tudja főleg a 24p-t ?
Főleg Samu, Panasonic, esetleg másik Sharp (ha mégis van MO.-n).
LG-ből az 5000 és a 7000 között gondolom van más széria is (a 7500-at csak egy helyen lehet kapni itthon, azaz gondolom nem gyári garival).
Az analóg adás minősége még ami számítana (legalábbis egyenlőre). -
őstag
válasz evitiguF #23127 üzenetére
Az utóbbi 2 link, nagyon hasznos volt számomra, thx!!! Akkor most az a lényeg, hogy Sonyt ne vegyek, ha váltottsoros tartalmat szeretnék nézni (hagyományos műsor), mert a benne lévő szűrő nem képes olyan mértékben összedolgozni a váltott sorokat, hogy az észrevehetetlen legyen. Emiatt látnék recéket az ábrák széleinél a képen, valamint szaggatást tapasztalnék a váltottsoros tartalom megjelenítésekor. Ha jó amit most leírtam, akkor képben vagyok, ha nem akkor lőjetek le!!!
-
a000
őstag
válasz Zippair #23092 üzenetére
szia
most kaptam választ a 220volt-tól Idézek:
"mindenképpen kellene a tv gyári Samsung, hologrammos garancialevele.
Ez megoldható?"
Válasz: Természetesen kérésére tudunk hologrammos samsung garancia jegyet adni.
Üdvözlettel: Besenyi Péter"
Ezek szerint tudnak adni.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz johnny82 #23116 üzenetére
"Viszont az összes HD adónál (1080i jelnél), oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatást észleltünk, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával. Később ugyanezen adókat egy Samsung 52A659-es TV-n nézve a hiba eltűnt, tehát biztosra vehető, hogy a Sony deinterlacere nem tud megbirkózni a feladattal, és ez bizony elég súlyos hiba.
Szerk: később alkalmunk nyílt kipróbálni egy E4000-es sorozatú Sony LCD-n is a külső váltottsoros 1080-as adás megjelenítését és hasonló anomáliákat tapasztaltunk, mint a W4000-es esetében, tehát egyértelműen a Sony elektronikája felelős a hibáért."szóval ez a probléma akkor áll fenn, ha Sony a kiszemelted. Én enyémnél nem vettem még észre semmilyen hibát, és Samsung tulajokat sem hallottam/láttam még ilyenre panaszkodni.
[ Szerkesztve ]
-
guifater
tag
Sziasztok!
Hát, megjött!
Elsődleges véleményem,1 nap és egy (fél) éjszakai használat után:
Gyönyörű szinek, kissé gyengébb minőségű analog kép,de annál szebb UPC-s digitális minőség. Gyenge hangminőség. Mondhatni laptophangszorós hatás.Nehézkes beállítás.
Gond:1.Miért felejti el az előzöleg hosszass állítgatás adatait?
Guifaterguifater (Galaxy S9 és SM-R825F)
-
őstag
válasz bigdigit #23120 üzenetére
Nekem júpíszídájrektem van, valszeg az is marad, esetleg digitévére váltok. Mindkettőhöz kell STB. Szóval, akkor lehet gond, ha ezeket nézem? Mert az gáz! Gondolom az teljesen mindegy, hogy teljes képernyőn nézem, vagy 4:3-ban?! Ha lemegyek MM-be és megkérem őket, hogy rakjanak az általam kiválasztott tv-re normál adást (kábel, digitévé, júpíszí) és jónak látom a műsort, akkor minden ok, meg lehet venni a tv-t? Tudsz olyan jellegzetességeket, amikre leginkább figyelni kell ilyenkor (pl.: csíkos kép, akadozás, stb...)?
Köszi, hogy segítesz helyrerakni a fejemben a dolgokat! -
balojazz
aktív tag
válasz Symbio #23121 üzenetére
"Ez normál dolognak számít Ha az adott típus mindegyike produkálja, akkor ok, de ha nem, akkor cseréljék (javítsák) ki. Nem mondtam eddig semmi rosszat a Samukról, de az egyiknek a ventilátor zörög, a másik sípol és egyiket sem fogadják el hibának, hát ez nagyon gáz."
Tapasztalataim szerint az LCD-technológia velejárója, hogy a készülékek (márkától függetlenül) bizonyos százaléka ciripel. A monitorok és TV-k is. Mozgatásra ideiglenesen elmúlik. Később random visszatér. Amikor a TV-met vettem, a boltban kicsomagoltattam, bekapcsoltuk, lenémítva meghallgattam->megforgattam a talpán->meghallgattam->nem van cirip->megvehetem. Ha lett volna hangja, másikat bontatok/elmegyek. Csak azt mondhatom, a tapasztalat segít elkerülni az ilyen hibákat. Ha belefutott valaki, együtt kell vele élni, akkor ez lesz neki a tapasztalat - 200 ezerért. Ezért választottam nem-ventis LCD-t, amit meg is hallgattam. Kényes vagyok a TV-k üresjárati hangjára.
-
Symbio
senior tag
válasz lord_m #23119 üzenetére
lord_m: "de a gyári garipapír náluk szokott maradni, mert törvény szerint nekik kell el- és visszaszállíttatni a 10kg-nál nagyobb tv-t," ha ők vállalják a garanciát, akkor igen, de ha a Samsung, akkor a szerviz dolga a szállítás, tehát ez így nekem sántít
balojazz: bekapcsolás után el kezd ciripelni, ilyen emelkedő magasfrekis hangot ad ki, ez kb 25 percig megy.....Ettől még hibátlan a TV, garanciálisan nem kezelik Ez normál dolognak számít Ha az adott típus mindegyike produkálja, akkor ok, de ha nem, akkor cseréljék (javítsák) ki. Nem mondtam eddig semmi rosszat a Samukról, de az egyiknek a ventilátor zörög, a másik sípol és egyiket sem fogadják el hibának, hát ez nagyon gáz
-
lord_m
senior tag
Hali!
Látom, a 220volt és garancia ügyben vannak kételyek, és ehhez reagálnék.
Én is tőlük vettem a 40A656-ot, előzetesen tájékoztattak emilben, hogy hivatalos Samu jótállási feltételekkel forgalmazzák a terméket, de a gyári garipapír náluk szokott maradni, mert törvény szerint nekik kell el- és visszaszállíttatni a 10kg-nál nagyobb tv-t, ha vmi gond lenne vele, de ha kéri az ember, akkor természetesen kiadják.
Bár Én többek között itt olvastam, hogy a Samu-szervíz ugyanúgy vállalja az elszállítást.Ennek megfelelően, a terméket mikor kihozták, csak a bolt garijegye volt vele, szintén 2+1 évről. Mivel Én szerettem volna regisztrálni a terméket, írtam nekik, hogy szeretném kikérni a gyári garilevelet. Írták, hogy kiküldik postán. Több, mint egy hetet vártam, de nem kaptam semmit, ekkor újabb levélváltás, h. ők márpedig elküldtek egyet, de menjek be személyesen a számla másolatával.
Bementem, kitöltöttek, lepecsételtek egy gyári Samu Garanciajegyet (szürke, hologramos matricával) és elhoztam. Azóta már megcsináltam a regisztrációt is a +2 hónap gariért.
üdv.
-
balojazz
aktív tag
válasz Item00 #23038 üzenetére
"Üdv urak!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem: Tehát tegnap hoztam haza az új samu lcd-tv met.
LE-37A615AF3
Azt vettem észre hogy bekapcsolás után el kezd ciripelni, ilyen emelkedő magasfrekis hangot ad ki, ez kb 25 percig megy aztán akkor már annyira magas a freki hogy szinte nem is lehet meghallani csak ha nagyon odakagylózik valaki közvetlen a tv elé vagy hátul a táp részénél! Namármost voltam tesóméknál neki 37S62 van otthon, az full kussba van.
Esetleg ez egy egyedi hiba lenne, vagy a 615 ös széria mindegyik ciripel?? Amúgy a tv nagyon baba, csodaszép kivülről is meg a képe is mesés, blu filmek olyanok mintha ott állnál egy ablak elött, a szinek is csodásak, be lehet kapcsolni az x.v colourt is az is nyom még a szineken.. szal minden frankó, ezt a ciripelést leszámítva! Az üzletben ismerem a srácokat és azt mondták hogy megkérdezték a samu szervizes embert és az azt mondta hogy vissza kell venni a háttérvilágitásból és akkor megszünik, na én ezt kipróbáltam, levettem 0 ra de semmi ugyan olyan maradt.
Lehet nem volt jó vétel ez a samu ?? Nyugtassatok meg hogy csak ez a példány ilyen nem az egész széria,mert nagyon tetszik ez a cucc!
Írja meg valaki legyen szives aki tud valami infót erről. Előre is köszönöm szépen!!"Egyedi probléma. Ilyenem van 2 hónapja, és nem ciripel, tök néma. A backlight-tal összefügg ugyan a problémád, de nem szűnik meg, ha 0-n van. Valami a táp-háttérvilágítás körben szar. Egyes LCD-k betegsége: egy adott típuson belül nem tudni, melyiknek van. Ettől még hibátlan a TV, garanciálisan nem kezelik. Még szerencse, hogy nincs benne ventillátor...
-
őstag
válasz tukko1 #23115 üzenetére
Nálunk, Szegeden a MM szórólapján, ha jól emlékszem 2 bank hitellehetőségei közül választhatsz. Az egyik a cetelem, ami tudomásom szerint kínál 0%-os hitelt, ha 10 hónapos konstrukciót választasz (10hó*10%), csak abban nem vagyok biztos, hogy kér-e kezelési költséget. A másik a BudapestBank talán, de arról nem tudok nyilatkozni semmit.
-
őstag
válasz johnny82 #23113 üzenetére
Kérdések:
1. most akkor ha full hd tv-ről beszélünk és 1080p-s anyagot jelenítünk meg rajta, akkor nincs deinterlacing gond?
2. ha a tv az 1080p-nél kisebb felbontású jelet nem asztali lejátszóról kapja, hanem pc-ről DVI-HDMI csatival HDMI-HDMI kábelen, akkor a megfelelő kodekek megléte és a videókártya (esetmben HD4850) képes-e segíteni ebben a deinterlacing problémában, ha lehet állítani a frissítést (Hz), vagy ez teljesen a tv-n múlik? Mert most elég sokat gugliztam és ezt találtam, többek között.
3. ha a tv az 1080p-nél kisebb felbontású jelet olyan asztali lejátszóról kapja, ami képes felskalázni 1080p-re az adott jelet, akkor nem lép fel probléma?
4. már végleg elvesztem, vagy van még remény? -
Symbio
senior tag
válasz Zippair #23103 üzenetére
Nincs vita Én lemaradtam a "telefonon érdeklődtem"ről. Akkor marad az asztalcsapkodás
Nálam az átvétel a következő módon zajlott (szállító hozta): becipeltük a készüléket, kibontottuk, ellenőriztük a sérülésmentességet, ellenőriztük a Philips garancia papírt (gyári szám, típus, dátum), számla, fizetés, aláírás. Mindezt nem nekem kellett forszíroznom, a szállító diktált. Mit mondjak, megnyugtató volt -
-
Scoobyka
addikt
addig kár problémázni amig,nem kaptok választ a 220volttol.... szerintem lesz annyira rugalmas,hogy elküldi és nem lesz semmi olyan probléma,hogy nincs gari papírod....bár fura,hogy miért nem alapból ezt teszi.
amúgy meg igen is mindenki tájékozodjon előre....nem került volna semmibe,ha felhívjátok a samu ügyfélszolgálatot zöld szám!!!....ott elmondtak volna mindenkinek mindent,hogy mire kell figyelni....milyen garancia papírt kell kapni....és azt sem lehet mondani,hogy mindig foglalt,mert 3ból 3xor kapcsolt 3percen belül....
aki esetleg még is karácsony környékén akar venni samsung lcdt-tvt....Digitalplaza-nál 100% megkapod a samsung garancia papírt(szürke matricával)
nekem semmi érdekem nem füződik ehhez a bolthoz!
Egyetlen hátránya,hogy nyíregyi(bár ez engem nem zavar,mert Debrecenhez ez van legközelebb)
Segnior_Barthez: még raksz mellé 15-20ezret és megveheted a 37a656ost ami jó vételnek számít!....tud mindnet fullhd...100hzes...matt kijelző....ocska távirányító.....
,de megnézheted a philip 37eseit is azok sem rosszak.....03-as végüek az idei modellek.
lg-t nem szívesen ajánlanék.....sonyból nincs 37es
[ Szerkesztve ]
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok,
37-es tv-t szeretnék vásárolni. HD forrásom még nincs, de a jövőre gondolva 1920-ban gondolkodom az eddigi ismereteim alapján. Letöltöttem 720, és 1080-as demokat [link] ,de az 1280x800-as noti kijelzőjén nincs nagy különbség. A notin van hdmi out, úgyhogy a közeljövőben igénybe szeretném venni a technikát.
Fontosnak tartom a térhatású hang generálását. Tudtok tanácsot adni? Köszönöm
ps. 200eFtig[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
Zippair
aktív tag
válasz Symbio #23100 üzenetére
Már irtam, hogy telefonon is azt mondták hivatalos magyar gari van rá, és nem csak nekem mondták ezt, de mind1.Természetesen nem várom el, hogy mindenki egyet értsen velem, de valószinű, a boltnak is az a hozzáállása, hogy a vevő tájékozódjon, és ezzel egyet is értek, de ha nem tudom, hogy milyen gari papirt kell kapnom, meg ha amit telefonon mondanak, az nem igaz, akkor nem tudom hogyan döntsek a valós információk hiányában. Bízom benne, hogy ez csak elméleti kérdés, és nem lesz baja a tvnek, vagy ha netán lenne, a 220Volt uganolyan rugalmas lesz, mint vásárláskor!
Részemről lezártam ezt a vitátSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSsssssssumaher...
-
zsoltiz
aktív tag
válasz Symbio #23095 üzenetére
Symibio: "Miért lenne hatalmas átverés? "
Az én esetemben pl konkrétan azért, mert a rendelésemet azzal a feltétellel adtam le telefonon, hogy csak akkor érdekel, ha hivatalos magyar gari van. Megnyugtattak ,hogy az van, de végül nem volt a csomagban. (Ezután felhívtam őket és ismét megerősítették, hogy magyar gari van, és megígérték, hogy elküldik a papírt. Most várom megjön-e a hét elején)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest