Hirdetés
Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz Capella #33216 üzenetére
nem tudom én csak egy átlagos tv-néző vagyok. a tesztelés nem az én reszortom, majd valaki leteszteli.
én szivesen válaszolok aszerint amit én látok. nekem ez a benyomásom.
"Vagy úgy gondolják, hogy a világban megszűnt a 4:3-os adás? Náluk talán lehet."
ők már a 21:9-nél tartanak. -
anrab
addikt
válasz Capella #33207 üzenetére
biztos hogy van torzítás de nem venni észre mint a tavalyi modelleknél hogy a képernyő széle felé nyúlt a pali feje.
ha mellé raknánk egy 4:3-as tv-t biztos tudnánk hogy merre hány méter.
"Annyi lehet, hogy egy igen jól eltalált torzítós és egyúttal információvesztős megoldást találtak."
nagyon jó megfogalmazás. -
knbs
senior tag
válasz Capella #31342 üzenetére
Erdekes amit irsz, hogy digit SD adashoz csakis hdmi-t ajanlasz. Idekint hollandiaban a kabeltv szolgaltato csakis kizarolag a direkt HD-csomaghoz ad olyan belterit, amin van hdmi- kimenet. Valaszthato a sima SD hez samu, philips humax belteri, de egyiknek sincs hdmi-s belterije. Biztos segg hulye a tarsasag es szandekosan adja sima scarttal a belterieit??? De ha van ra modod szivesen megneznek SD adast scarton es HDMI-n atkuldve. Szerintem nem lesz kulonbseg, gondolom en barom
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
napata
csendes tag
válasz Capella #31342 üzenetére
Ezek szerint van Scart a Philipsen is, de érdemes lenne áttérni majd a UPC Digital Gold HD DVR csomagra, mert csak így juthatok hozzá, hogy HDMI-vel legyen a TV és a UPC dekóder összekötve. még ha nem is nagyon nézném az új csomaggal kapott 4 HD-s adót.
Szolnokon sajnos csak 2 hely jöhet szóba vásárlásra: a Cora és a Media Markt. A Cora nem forgalmaz Philips LCD TV-ket a Media Marktban 1-2 db Philips van csak, tele van Samsung, Sony, Panasonic, LG és Sharp TV-kel. Pedig én a Philips 32PFL5604-et néztem ki, igaz ezt a Media Marktban rendelésre lehozzák, 170.000 Ft-ba kerülne így, míg az EDigitalban csak 150.000 Ft.
Az EDigitalból érdemes futárral lehozatni, mennyiért hozzák le vidékre? Ha meg garanciális baja van, lejönnek érte, vagy nekem kellene szállítanom fel-le?Mushroom: Te is az EDigitalból rendelted, hogyan működik a dolog, illetve fel tudnál tenni pár képet, amit ígértél?
-
dabadab
titán
válasz Capella #30016 üzenetére
Az tortent, hogy a dobozbol kivette a smartcardot, vett egy CAM modult, abba belerakta a smartcardot, azt meg a TV-be. Maga a CAM modul csak arra szolgal, hogy a smartcardot bele lehessen rakni a CI slotba, ezt siman lehet kapni, minden tipusu smartcardhoz mas kell. Magat a smartcardot viszont nem lehet boltban megvenni, mivel az az elofizeteshez van tarsitva, azt a boxbol lehet kiberhelni vagy a szolgaltato is adhat ilyet.
DRM is theft
-
Lala6
őstag
válasz Capella #30006 üzenetére
Az tuti, hogy a T kártyái a beltérihez vannak párosítva, hasonlóan a UPC-hez. Tehát, az még kevés, ha veszek egy CA modult. A szolgáltatók a kártyát csak az ő beltérijükhöz párosítják, CA modulhoz nem. CA modullal, csak akkor működik, ha azt is a szolgáltató adja és párosítja a kártyájával.
Elég sok TV-n van már CA modul, a DVB-T tuneresekben is, mivel ahhoz is kártya fog kelleni. A MindigTV matrica csak akkor kerülhet fel egy készülékre, ha tudja a kártyát is fogadni CA modullal, vagy beépített kártya olvasóval.
Modult venni külön nem ajánlatos a szolgáltató jóváhagyása nélkül. Kell hozzá, hogy ne legyen párosítva a kártya, a modulnak támogatni kell az aktuális kártya kódolási rendszerét. -
Scoobyka
addikt
válasz Capella #29886 üzenetére
elöször engem is zavart a fényérzékelő...aztán rájöttem ,hogy fényérzékelő+részletes kontszt alacsonyon akkor teljesen jól dolgozik a dolog.....energiatakarékosság meg alacsony vagy az első fokozat....háttérvilágítás 3ason és kész...nagyon jó fekete...és nem zavaró villadozás.....ha emlékeim nem csalnak.
-
justaview
senior tag
válasz Capella #29868 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a tükröződő CRT kicsit más. Nem volt sem olyan nagy felület, sem annyira sík, és talán nem is annyira fényes.
Ez igaz. Bár a 72cm-es samsung planom azért eléggé tükör volt.....Egyébként tényleg nem zavaró a 40B650 tükröződése, pedig ez volt az, amitől még féltem. A legjobban persze a clouding, bleeding-től. Ezért pártoltam el az utolsó pillanatban a W5500-tól....megijedtem. De ez a 40B650 csúcs sötét a sötét jeleneteknél, és a háttérvilágításom 8-ason van, fényerő 50, kontraszt 90....és így is!!! Ja, és a dinamikus kontrasztot visszavettem a legenyhébbre!
Egyelőre megteszi a 40W4500.
Azt azért én sem cserélném le. Én egy CRT-s TV-ről váltottam (amit 6 éve vettem), ott nagyon nagy az ugrás. Ráadásul van egy Popcorn A-110-es média lejátszóm, ami gyakorlatilag mindent visz AVI-tól az MKV-ig, és 1080p-ben küldi a TV-re 1.3-as HDMI-n keresztül. Na az a döbbenet, amikor akár egy 720p-s filmet így nézel a 40B650-en. Így engem nem is a médialejátszási képességei érdekeltek a TV-nek, hanem kizárólag a képminőségre utaztam. És nagyon jól jártam
ZHAGYMA
Gratula! Nem ültél a babérjaidon. Esetleg nem derítetted ki milyen LCD panel van benne?
Hát, igen...nem bírtam tovább... S-PVA panel van benne. Rajta van oldalt egy matricán, hogy SQ01, és ez azt jelenti.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Capella #29863 üzenetére
Nekem gyanús annyi azért, hogy a Samunak nem csak a káva fényes, hanem tükör az egész kijelző.
Jó, ez csak egy dolog, meg nem biztos, hogy a legfontosabb, meg kinek hogy, és biztosan együtt lehet vele élni. Ha egyébként meg tényleg annyira jó.
A Sony is csak közepesen matt, ami éppen elmegy. A Philips ami totál tükröződésmentes.Az a vicces ebben, hogy 30 évig ültünk a tükröződő képcsöves televíziók előtt, és nem volt semmi bajunk. Most meg megijedünk attól, ha egy LCD esetleg tükrőződik..
Úgy látszik megszoktuk, hogy a monitorunk matt volt jórészt eddig...
1.5 napja nézem a 40B650-emet de semmi bajom a "tükröződő" felületével. Ha nincsen pont szembe vele egy lámpa, akkor semmi de semmi baja, észre sem venni. De ki rak a TV-vel szembe egy lámpát???
Ja , és nincsen clouding, bleeding, stb. Ahol fekete a kép, ott korom fekete! DE annyira, hogy, ha a filmben van egy reklámkivágásnyi idő, (amikor besötétül a képernyő, aztán megy a film tovább) néha azt hiszem kikapcsolt a TV, mert olyan fekete lesz!Szóval BRUTÁLISAN JÓ, színvisszaadásra kontrasztra, feketére.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Capella #29545 üzenetére
De nem mindegy a fény "kitöltési tényezője", ha szabad ilyet mondani.
Tehát oké, hogy 36x villantják fel egy másodpercben, node mennyi időre?
Igazából azért gázos a katódsugárcsöves monitor/TV frissítése, mert az
elektronsugár csak nagyon rövid időre villantja fel az adott képpontot, ill.
a foszforon nagyon sok múlik, hogy milyen gyorsan alszik ki a fény.Szerk: amúgy azért nagyon rossz még a "hagyományos TV" képe (mármint
vibrálás tekintetében), mert valójában nem 50x frissíti a teljes képet, hanem
ún. interlaced módon, azaz egyes frissítésenként csak minden második sort
frissíti, ez egyrészt nagyobb mértékű intenzitásváltozást okoz (több ideje van
az adott sornak kialudni), másrészt ha csak egy sort nézel (legyen az páros,
vagy páratlan), igazából csak 25Hz-en villog, ami nyilván nagyon kellemetlen).[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Capella #29542 üzenetére
Épp erről beszélünk. Viszont ha nem változik a képtartalom, és nem szúrnak be fekete kockákat, valamint nem kapcsolgatják a háttérvilágítást sem, akkor tökmindegy, hogy egyébként 5x frissíti a TV ugyanazt a képet, tehát önmagában pl. ilyen "5:5 pulldownnak" nincs értelme. Eggyel vitatkoznék azért: egy 35-36Hz-en villogó fényforrás nagyon zavaró, és kizárt, hogy ne vedd észre. Az 50Hz-es TV is nagyon vibrál, ez leginkább világos jeleneteknél tűnik ki. Vagy a CRT monitor 60Hz-en. Nagyon fárasztja a szemet: ezért javasolt minimum 75, de inkább 85-100Hz, hogy ne legyen zavaró. (Ha valaki ezt nem tudja, és ül a 60Hz-es CRT-je előtt, nem jön rá, hogy mitől fájdult meg a feje pl.) Szerk: ha másképp nem, akkor ha egy picit is oldalról, a szemed sarkából nézed, üvöltenie kell a különbségnek, ha egymás mellett van egy 100Hz-es, és egy 50Hz-es hagymányos (katódsugárcsöves, avagy CRT) TV (a perifériás látómezőben jóval érzékenyebbek vagyunk a vibrálásra, meg úgy általánban a mozgásra). Természetesen LCD TV-nél egészen más a technológia, és másról is szól, ezért nem kell összekeverni. Szerk2: amúgy az interpoláció szerintem a mozgás folyamatosság érzetét akarja növelni, több-kevesebb sikerrel. (Nagyon durván néz ki, ha jól működik, egészen furcsa élmény egy mozifilm esetén. De két dolog, ami engem zavar: a moziélmény megszűnése - kézikamera feeling -, valamint az, hogy nem mindig működik, tehát néha akadás érzésed lesz, valamint artifactot látsz.)
[ Szerkesztve ]
-
Versus82
aktív tag
válasz Capella #29239 üzenetére
5%??? dugják fel maguknak. ilyen árketegóriában egy 100-ast kell engedni legalább. hónapokon át mennek napi 10 órában...
inpu lagot hogy? bemegyek ps3mal, rákötöm, kérek netet, azt leülök cod ozni hogy lássam mi a helyzet szép lenne. de hdtvtest nek hiszek, ők nem szoktak hülyeségeket írni.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
Versus82
aktív tag
válasz Capella #29229 üzenetére
gondolom vagy a hajós anyag, vagy a csaj járkál fel alá valami mediterrán faluban anyag ment rajtuk. én 5 különböző sony tv t néztem ezekkel egymás mellett, semmi különbséget nem láttam, olyan faszán rájuk van optimalizálva. blu ray filmnél egyből lehetett látni mi a helyzet.
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz Capella #29169 üzenetére
Átalakító nem kell, mert HDMI kimenet van a notin.
De marha idegen nekem ez a saját videókártya, a Dell gépem X3100 kártyája valamivel egyszerűbb. Jobb klikk aztán már állítom is a felbontást és gyönyörűen megy a hd. Ennél egy fél órát pöcsöltem, semmi nem jött össze, majdnem földhöz vágtam dühömben. Persze győzött a józan ész, nem törtem össze. -
sb5100
csendes tag
válasz Capella #29074 üzenetére
A filmnézést a W5500 ra értettem az elvileg nem csak kép/zene de videót is le tud játszani bár nem mindent, igen valószínű NAS -ról nem fog akármit lejátszani. Ez ugrik.
AMATŐR: Amit tothl ír sztem is így van, aki szervizes az csak a rosszat látja, nem tudom hogy működnek a márkaszervizek itthon, ki milyen szintű javításokat végezhet, egyáltalán egy szervizbe ahol több márka/típust is javítanak milíen apró cseprő dolgokkal találkoznak. Ettől független bizonyos db szám után lehet, le lehet vonni ilyen következtetést, de objektíven sztem max akkor, ha a nagy gyártók tipusra vonatkozó szervizadatait összehasonlíthatná a vásárló közönség, de ez meg az üzleti érdeket sértené.... Szóval ilyet nem sűrűn fogunk megkapni...
Mindenesetre most jól kihúztad alólam a Philips szőnyeget.
Ezek után a Samsung amit megnézek és nagyon remélem itt senki nem samsung meg sony ügynök a beragadt készletével
Ok, még tanácstalanabb lettem.
Lehet keresek a végén valami "kamujitsu" márkájú garázsban fejlesztett "ocó" fullhádét aztán megy ameddig megy.
Most már kezd engem is idegesíteni ez az egész LCD TV mizéria, de a szánkba *ossa a világ a 16:9-et, nincs nap hogy ne tömnék tele a postaládát reklámújsággal 99999Ft-os tv vel az elején. CRT for president!
-
hdmi
tag
válasz Capella #29038 üzenetére
Köszi, de ha jobban megnézed, én az új W5500-ról beszélek. Idézet a tesztből:
"We looked at many W4500s last year and experienced no backlighting issues. This new W5500, though, suffers from the most uneven backlighting of any LCD we've recently tested."
A gond az, hogy náluk a mostanában tesztelt LCD-k közül itt a legerősebb a backlight bleed. Ami ráadásul nem csak fekete képernyőn látszik, hanem képmegjelenitésekor is.
"A week's running in calmed the problem, but didn't eradicate it – this is one of the few screens where uneven backlighting can occasionally be discerned even when the screen is displaying a picture."
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
Versus82
aktív tag
válasz Capella #29005 üzenetére
utána olvastam, és a referencia samsung készüléküknek 30ms az input lagja. tehát amikor azt írják hogy a sony meg a samsung 17-33ms el lassab, akkor azoknak már 47-66ms es input lagjuk van. a w4000nél írták hogy még gyorsabb is mint a referencia 30ms, a w4500 ra meg hogy pariban vannak.
-
Versus82
aktív tag
válasz Capella #29002 üzenetére
Sony KDL-40W5500 vs. Sony W4500
For:
Sharper standard-definition upscaling/ upconversion quality
Able to correctly process 3:2 and 2:2 pulldown for SD film mode deinterlacing
White balance and gamma controls now available in user menu
No undefeatable edge enhancement applied to 1080 source
One extra HDMI port
Applicast, USB video playback and DLNA media streaming capabilitiesAgainst:
Primary chromaticities not as accurate
Higher input lag even in [Game Mode]
[link]sittes: ok, majd megírom. remélem a jobb elektronika nem eredményez nagyobb input lagot
-
sb
veterán
válasz Capella #28991 üzenetére
Az új árak előtt vagy után.
Most meg az lett, hogy sokaknak ez kellene, de nincs, nem kapható
Én írtam, hogy ez lesz a régi modellekkel. Az újak ára először magas lesz, mert aki rámozdul a megjelenéskor az úgyis megveszi. A régiek így nem csökkennek... amikor meg csökkennének, akkor már rég nem lesznek régiek.Látszott már 1-2 hete, mikor megjelentek az árlistákban az újak - még csak várva rájuk (raktáron meg még lehet, hogy most sincs minden új típus). A régi típusokból már akkor is csak a raktáron lévő pár darab szórása indult meg. Samsungból és Sonyból egyaránt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz Capella #27742 üzenetére
És a bonyolítottsága mellett szerintem meglehetősen lassú. Lépek néha egyet valamerre, és számolok magamban, mire végül megcsinálja amire kérem. A távirányító sem mindig úgy működik ahogy szeretném. Néha két nyomásnak veszi az egyet, néha meg egynek sem. Az analóg csatornák elnevezésénél is sokat szenvedtem pl.
A másik pedig az USB bemenet. Ugyan nem lehetett volna egy 2.0-t belenyamvasztani ennyi pénzért? Hogy amikor betolom a képeket a nem épp lassú pendrive-on, akkor ne 20 másodpercbe teljen kirajzolni neki a kisképeket, meg 10 másodpercig 1-1 teljes méretű képet.
Egyébként sok más dolog meg jó benne, és elégedettségre ad okot nekem legalábbis.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Symbio
senior tag
válasz Capella #27694 üzenetére
A dinamikus kontraszt a képtartalom alapján változtat a beállításon, tehát elég sűrűn. A fényérzékelő szerepe, hogy a szoba fényviszonyaihoz igazítsa a képet, ami ugye nem változik olyan sűrűn (hacsak nincs egy jógyerek a családban, aki a villany kapcsolóval szórakozik ), szerepe, hogy sötét szobában ne égesse ki a szemed az LCD és betűző napfény esetén is lássál egy normális képet és mindezekhez ne kelljen mindig a beállításokat matatnod. Ez szerintem nem csak a kontrasztot állítja, hanem a fényerősséget is.
Ezek elég eltérő funkciók ahhoz, hogy legyen hozzá két külön menü és legalább ki-be lehessen kapcsolni, jobb esetben fokozatokat is be lehet állítani -
-
fügelaci
csendes tag
-
zhagyma
őstag
válasz Capella #27381 üzenetére
Azt írja a SONY, ahogy Te is, hogy a W5500-as széria tud DNLA kliens ként működni és képes így videót lejátszani (piros pont). Azt nem tudod, hogy milyen videót is pontosan? Így elsőre a SONY-nál nem találtam erről semmit, de remélem 1080p-t is ... (fekete pont?)
[ Szerkesztve ]
-
denes242
aktív tag
válasz Capella #26847 üzenetére
a tv-nek van video kimenete?
de amugy a hd-s stb-knek ugyis hdmi kimenete van, tehat a kepben nincs minosegromlas, es mondom sok esetben felvenni is tudnak. a scartnal persze jobb a ca modul, ezt alairom.P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #26411 üzenetére
Azok a "nagy piros felületek" csak az analóg SAT vételnél romlottak le. Digitális műholdas adásnál 20%os jelszintnél kockásodik, szétesik a kép, alatta pedig fekete a kép.
A nagy előny még a digitális műholdas vételnél az, hogy erősebb jellel sugároznak, mint az analóg. Ezeknél nem nagyon van már időjárási hiba... Kivéve ha elfújja az antennát a szél vagy már eleve rosszul volt beállítva és felhős időben a tűréshatár alá esik a vételi szint.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #26404 üzenetére
365 napból összesen 2-3 órát nem szokott menni a műhold az időjárás miatt, akkor is csak azért mert orkán erejű szél volt.
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a TV nem kommunikál vissza az adó felé. Vevőtuner nem egyenlő adótunerrel, ezt ne felejtsétek el.
Igen, a smartcard automatikusan blokkolásra kerül, ha több mint 1 hétig nincs bekapcsolva, de ez megától helyreáll ha ismét veszi a rá sugárzott kódokat.
Pl mikor megveszel egy UPC sat beltérit, beledugod a kártyát a beállított rendszerbe és nem működik. Várni kell kb 1 órát egy bizonyos csatornán, ahol aktiválódik a kártya.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #26399 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy van-e valami egyedi azonosítója a CA moduloknak, de ha lenne, akkor sem nagyon ismerheti a szolgáltató.
A saját boxait persze ismeri, és ha van mód rá, akár le is tilthatja.Van azonosítója, a gyári száma. De mivel a műsorszórás egyirányú kommunikáció (az STB / TV nem tud jeleket visszajuttatni a szolgáltatónak) nem is olyan lényeges ez.
A saját boxait is úgy tudja "letiltani", hogy inaktiválja az előfizetői kártyát. Nem a boxot tiltja le. Tehát ha nem fizeted letiltják, CA-modulon keresztül is működik mindez.⭐ Stella
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz Capella #26367 üzenetére
Az olcsóság azért volt szempont, mert senki nem tudott tapasztalattal szolgálni, csak a párosításról beszélt mindenki, nem fog sikerülni. Mivel nem hittem el, a saját bőrömön kellett megtapasztalni az igazat, nem igazán szántam volna egy próbára kb 20k-t ( mellesleg most sem szánnék rá annyit ). Szüleimnek van digitális előfizetésük beltérivel, így arra nem kellett próbából előfizetni. Végül, akkor még fogalmam sem volt róla, hogy a modulban is létezik mp2 és mp4. Aztán a kódolatlan alkalmakkor megtapasztaltam, hogy nekem nem kell a hd műsor, és nem a minősége miatt.
Akit pedig ez a kérdés foglalkoztat, nem tudom mi a jelentősége, de ez a modul valami "multichanel" és a conaxon kívűl még valamilyen kódkártyát képes kezelni. Ha T-s vagy , neked conaxos kell, kint találsz 60 európai dollárért mp4 conaxot. Itthoni bolti áruk 15-től felfelé, mármint úgy általában a cam moduloknak. Főleg műholdas technikával foglalkozó boltokban fogsz találni, vagy az interneten.
Arról meg fogalmam sincs, hogy ha hd-s előfizetést dugnék bele, akkor az mp4-es anyagok valóban nem jelennének meg, vagy mégis. Ki kéne próbálni. -
hattorihanzo
aktív tag
válasz Capella #26186 üzenetére
Nekem szintén T-Kábel, CI-CAM digitális (alap, SD), ami nemsokára megszűnik, mert anyámékhoz jön a digi és lemondják a T-t, hozzánk meg májusban jön a digi és erre a kis időre nem akarok 1 évet bevállalni. Valójában mindenfajta kapcsolatot szeretnék megszakítani a T csoporttal, és jelenleg semmilyen hűségszerződés nem köt hozzáhuk. Hurrá
Még azt is bevállalom, hogy a diginek állítólag gyengébb a képe, de annyira utálom ezt a csürhét, hogy nem érdekel.Tényleg, a digi milyen kódolást használ, mert le kell cserélnem a modulomat, conax és crypto... .
[ Szerkesztve ]
-
-
hattorihanzo
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #26149 üzenetére
A white balance értéke azért így nem igaz. 4 szinten lehet állítani (0 - 4) ja ez 5
A 0 állásban mindennek 0-nak kell lenni, én az 1-est állítottam el ami azt eredményezte, hogy nagyon sötét lett a kép.Tegnap sikerült úgy elkufircolnom, hogy kép sem volt bekapcsolás után a TV-n. Szóval csínnyán bánni a white balance-al.
⭐ Stella
-
törölt tag
válasz Capella #26115 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat, akkor valamit nagyon félreolvastam én
Nekem angliába kellene a készülék, tehát tulajdonképpen egy DVB-T, MPEG-4-es TV-t kell keresnem ha jól értem? Vagy ha úgyis előfizetek valami digitális műsorszolgáltatásra ( Sky, Virgin ) akkor az sem érdekes, hogy milyen dekóder, vevő van benne? -
dezz
nagyúr
válasz Capella #26054 üzenetére
Léteznek profi projektorok, amikben van blende, amit a jelenettől függően szabályoznak. És teljesen jó, lévén profi. Szóval, mint te is jelezted, nem ez a probléma. Normális esetben nem csak egyszerűen a háttérvilágítást befolyásolják, hanem ezzel párhuzamosan a képet is átszámolják. Szóval veszi az aktuális felfényesebb és legsötétebb pixelt, és úgy számolja át a dolgokat, hogy ez ne változzon! Ebben az esetben, főleg ha az átszámolás elég pontos, és az egész flottul megy, akkor alig lehet észrevenni, illetve csak abból, hogy nem virítanak annyira a nagyobb "sötét" részek. Szóval, még úgy is lehetne viszonylag jó, hogy a teljes világítást szabályozza. A LED-ek előnye nem csak az esetleges több mezőre osztás, hanem az is, hogy közel kikapcsolásig leszabályozhatók, miközben a CCFL csak 40-50%-ig vehető vissza.
"A CRT-s frissítés és 100 Hz egyéb téma pedig LCD-nél egészen másképp van. Ott nem a képfrissítést jelenti. Egy párszor ki lett tárgyalva."
1. Nem kell a kioktatás ilyen stílusban, elektronikával + videóval foglalkozom.
2. Jobb lesz, ha újra átolvasod, ugyanis LCD-nél is a képfrissítést jelenti. A különbség abban van, hogy az LCD alacsony frissítésnél sem villog, mint a CRT, mert folyamatosan megjeleníti a képet. De az fps itt sem mindegy.Azt az infót köszi, hogy újabban a Sony jár az élen a mozgás-interpolációban.
-
asadasad22
őstag
válasz Capella #25985 üzenetére
köszi, majd még próbálkozok vele akkor. úgy sokkal praktikusabb lenne, ha egyből látnám is, ha jó végre a jel, meg is van a rendszerinformáció, Duna HD-re van téve a kép, kérdés, hogy így megtalálja-e, ha jó az antenna, mert azt sem tudom, hogy jó helyen keresi-e, adást itt soha nem hozott be, csak a nevét látta az adónak.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Capella #25963 üzenetére
Há mondtuk mi is!
Jó is lesz, erre a maradék két hétre, amíg megy a teszt sugárzás, legalább jó lesz.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #25958 üzenetére
A Conax-os téma tiszta nekem, műholdvevőkhöz is ugyanilyen CA modulok kellenek (csak más fajta kódrendszerűek)
Azt értettem félre, hogy azt hidtem neked HD vevőd van és a HD vevő sokkal rosszabb képet ad a közvetlen TV-vel nézett képnél.Erősítsd meg, hogy SD vevőd van.
⭐ Stella
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz Capella #25953 üzenetére
Még egy dolog volt. A beprogramozott százvalahány csatornát időnként átrendezte, a kezdetben egymás után sorban lévő programok közé üres programhelyek ékelődtek. Ezután kikapcsoltam az automatikus szolgáltatás frissítést, de mégis.
CI -vel ugyan ez a helyzet, csatornalistából váltok. De most megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #25953 üzenetére
Ez a T-kábel STB full HD felbontású? Lehet vele HD adásokat 720/1080-ban nézni?
Nem úgy van, hogy SCART-on nem lehet HD minőséget produkálni?
Akkor minek van EuroSportHD és a többi HD adás a digitális csomagban? Csak vakítanak vele, aztán Conax modult nem lehet választani STB helyett? Ez a szomorú...Dániában, ha akarsz venni digitális műholdas előfizetést, akkor van több lehetőséged. Ha van antenna a tetőn, akkor veheted antenna nélkül, olcsóbb havidíjjal, kérheted drágább hdmi kimenetes STB-vel. Mi még nagyon messze vagyunk a választások hazájától.
⭐ Stella
-
Digitalis
senior tag
válasz Capella #25882 üzenetére
Most nyomtam pár képet, takarékos mód, tuner -SD-s, sajnos csak 0.8Mpixeles géppel, így elég zajos meg minden, de élőben nagyon jó. Szerintem.
[kép1]
[kép2]
[kép3]
[kép4][ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Capella #25914 üzenetére
Hát igen, ezt írom én is, ez különös.
Mindenesetre holnap felhívom a Sharpot és az AH-t is, kiváncsi vagyok mit brekegnek minderre. A tévének csodás a képe, nehezen vállnék meg tőle, ennek ellenére is.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
asadasad22
őstag
válasz Capella #25864 üzenetére
ha már így szóbakerült: frissíthető az fw ezen a tv-n? vagy ez volt az, amiről azt mondták, hoy csak a szervízesek csinálhatják és be kell vinni, nem lehet otthon csinálni?
a dvb-t-vel továbbra sincs szerencsém. közvetlenül ráállítottam az adótoronyra az antennát, gyakorlatilag ránézett. 2 darab adást látott egyáltalán (55-ös channelen egyet sem): Autonomia, Duna HD, pár színes képhibán kívül (ezek is csak egy pillanatra jelentek meg) semmit sem hozott be..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Capella #25864 üzenetére
Azt az EPG mondatot viccnek szántam.
Sajnos egy ilyen drága TV-nek nem képesek jó EPG-t csinálni, az olcsóbb társainak meg jó szoftvere van.
Az még inkább sajnálatos, hogy csak úgy hajlandóak foglalkozni az esettel, ha becipelem a TV-t a szervizbe. Mondtam a szakinak, hogy emiatt nem fogom kockáztatni hogy bármi sérülés érje az úton...Bezzeg a Philips és a Samsung tulajok otthon frissítgethetik a szoftverüket...
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
DigitXT
nagyúr
válasz Capella #25882 üzenetére
"Artifact"-nak nagyjából bármilyen képhibát hívhatnak.
Szerintem ha a forrásban a kép az adott felületen egy színű,
akkor legyen az a TV-n is, de ha nem, akkor nem szeretném,
ha a TV a pasztelles hatás kedvéért összemosná. Viszont
ha a forrás "zajos", akkor jól jöhet: ezért hívják zajszűrésnek. -
atesss
addikt
válasz Capella #24786 üzenetére
Látom 2 ellentétes vélemény van...
Akkor asszem inkább nézek mást a "listámból", máshol nem hallottam még deinterlace problémáról, és a VGA-ról FullHD-t is tudják álltalában más gyártók (Samsung, LG főleg ), nem ?
Már utánanéztem párnak, de egyiket se lehet kapni egyenlőre nem bolti garanciával.
Mennyire megbízható pl. a Digitalko garanciája szerintetek?
Mert én azért félek tőle, mert mi van ha esetleg csődbemennek...
Akkor kinél kopogtatok hogyha rossz a tv.37", MPEG-4 tuner, 24p
(az utolsó 5 legdrágább 100Hz-es)
40", MPEG-4 tuner, 24p
40", MPEG-4 tuner, 24p, 100HzAmiket eddig megnéztem, azokról mi a véleményetek ?
LG 37LG7500 - 235e - Digitalko : Ez lenne a legjobb szerintem, főleg ezen az áron...
http://digitalko.hu/index.php?ksz=LG7500&o=0&lh=10&rendez=markanev,%20nev&m=LG&n=37LG7500&k=LCD%
20Televízió&id=281&kat=2SAMSUNG 37A626 : Digitalko - 227e
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Samsung+37A626SAMSUNG LE40A626 : Digitalko - 265e, A-plaza
http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-LE40A626.htmlSAMSUNG 37A676 : Dekla Kft - 270e, Digitalko - 270e
http://www.argep.hu/product_811305.htmlSAMSUNG 40A676 : muszakiudvar.hu - (~2 nap kiszállítás, bolti gar el és visszaszállítással) - 1073, Erzsébet krt. 26 - 290e, Digitalko - 284e, Dekla Kft - 1039 Bp. Juhász Gyula 42 - 290e
http://www.argep.hu/product_811308.html
http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=4245&vcategory_id=15 - NINCSSAMSUNG 37A566 - NINCS M.O.-n
SAMSUNG 40A566 - csak A-Plaza, Pixmania
http://www.argep.hu/main.asp?suche=40A566SAMSUNG 37A568 : Digitalko - 195e
http://www.argep.hu/product_863166.htmlSAMSUNG 40A568 : Digitalko - 230e
http://www.argep.hu/product_836329.html// SHARP 37DH65E : AVPlanet - 200e (a 66E-vel volt menübelassulásos gond nemrég, nemtudom ez is érintett-e )
http://www.argep.hu/trend/LC37/LC37DH65E-LC-37DH65E.htmlTOSHIBA 37XV565DG - NINCS(már nem forgalmazzák)
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=TOSHIBA+37XV565DG&meta=lr%3Dlang_hu
565DG: http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=565dg++SAMSUNG LE40A756 : NEM MPEG4-es ?(220volt) - 328e
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=SAMSUNG+40A756+MPEG&meta=lr%3Dlang_huSAMSUNG LE-40A676 : Muszakiudvar - 290e
http://www.muszakiudvar.hu/shop.php?todo=item&vproduct_id=4245&vcategory_id=15
A676-ok: http://digitalko.hu/index.php?ksz=A676[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
válasz Capella #24659 üzenetére
Attól,hogy másként van programozva esetleg a két kártya,még nem jelenti azt,hogy nem ugyanolyanok.
És természetesen a HD stb-vel jönnek az SD csatornák is.
Azért van 2 boxom,mert két külön tv-n használom őket.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
dabadab
titán
válasz Capella #24667 üzenetére
Az utolso plauzibilis felteves az volt, hogy az egybkent egyforma Conax kartyak az STB tipusahoz vannak parositva (amugy ez a Conax Chipset Pairing, ahogy hivjak, nem teljesen vilagos, hogy mit tud: konkret egyseghez lehet parositani, vagy tipushoz, vagy chipsethez, ahogy a nevebol gondolna az ember).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Capella #24659 üzenetére
"Most már azt is tudjuk, hogy másféle a Conax kártyája is."
Ezt honnan tudjuk? Mert Tutu7030 (akinel van SD meg HD STB is) azt irta, hogy "ránézésre ugyanolyan a két kártya."
vati: epp' azon megy a szenvedes, hogy menjen a dekodolas a TV-n is
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Tutu7030
veterán
válasz Capella #24608 üzenetére
Az hozzon tv-t is,mert az én 26r71bx-em csak a hűtőrácsán keresztül fogadja magába a conax kártyát. (és valszeg kódólatlan napok sem lesznek,mert én nem a té-csoportnál vagyok)
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- OLED TV topic
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest