- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8949 üzenetére
Az is bőven elég lenne, ha nem üldöznék néha a kreativitást, de mindegy, időkitöltő hobbi lényegében.
Alaplap cseréje nem nagy kaland, noha épp ebben a topikban láttam olyan rémtörténetet, amikor valakinek egy T-con panel szalagkábeles csatlakozójával nem sikerült megbirkózni, végül több kárt okozott, mint hasznot. De nem vészes egyébként.
-
kuyarashi
őstag
Egyetértek.
Kernel, neked ki fizet ezekért a kimerítő válaszokért minden elektromossággal kapcsolatos témakörben.?Egyébként hajrá!
Egyébként az ST50-be mennyire nehéz beszerelni ezt az alaplapot? Ha megrendelem Ebayről, keresnem kell szakembert, vagy egy alap műszaki beállítottságú ember is képes kicserélni?
-
Kernel
nagyúr
De miről beszélünk, világosan oda van írva, hogy Main AV board. Nem erről volt szó, hanem amikor az elektronline vagy tanyán bedobják, hogy "kéne a TV-be egy main".
Ez mekkora baromság, mi az, hogy main? Magyarul szoktuk mondani, hogy kell a gépembe egy "alap"? Vagy "fő"?
Jó, hogy mindenki megérti nálunk, de egy angol kiröhögné, külföldi fórumokon nem szokás így rövidíteni. Ezek ilyen magyar specialitások, mint a "terrás" HDD.
(#8946) kuyarashi
Példa kedvéért egy LG, ahol van Y-sus, utána (balra) alsó-felső buffer / drive:
Ilyen alapon mondhatnánk, hogy az Y-sus tulajdonképen egy Y-main, noha nem ez a "hivatalos" elnevezés.
Másik hozzászólásomban viszont az ST50-nél funkcionálisan az SN-board felel meg az Y-sus panelnak, csak ott egybeépítve a bufferrel is. Már csak ezért sincs értelme az Y-main elnevezésnek, hiszen ott nincs külön főpanel, egyben van. Meg egy szakvéleményben amúgy is komolytalan szerintem.
-
conorr
tag
Sziasztok,
nemrég vettünk használtan egy sony led tv-t. A tv azt produkálja hogy ha a képen nagyobb egyszínű világosabb szín jelenik meg akkor csíkokat húz bele (átlósan, vertikálisan, vagy ahogy az árnyalat kijön).Külföldi fórumon azt olvastam erre a jelenségre hogy bandingnek hívják. Arról érdeklődnek hogy jól gondolom hogy ez az, vagy valami komolyabb hibát sejtet. A helyzet vajon lehet rosszabb? Jelenleg a tv-nek ezt leszámítva szép képe van, nincs rajta felhősödés és a sarkokban se világit be.
-
kuyarashi
őstag
Mindenkinek nagyon köszi.
Nos, őszintén szólva, laikusként is kicsit megtolta' az agyam ez a részben magyar, részben angol nyelvezetű "szakvélemény". Ezek szerint nem csak az én szememet csípi. Talán az idegen nyelvű megfogalmazással akartak nagyot mondani.
Az Y-main lett volna a következő kérdésem; mármint, hogy az mi az.Akkor tipikus, jófej szerviz? Durva.
A szállítási költség necces, de ha szerintetek csak alaplap kell, akkor megérheti ennyiért.
-
oil120
senior tag
Mint amikor sokan az alaplapot úgy nevezik, hogy main, ami szintén vicc, külföldön meg sem értenék.
Bocs, hogy közbeszólok, ez például egy külföldi speciel angol oldal az ebayen, ahol lehet olyan ismeretlen szlenget használnak, hogy sem az eladó sem a vevő nem érti, mégis azt a hülye alaplapot main-nak nevezik.
Ez pont az ST50-hez való alaplap vagy mainboard, kinek hogy tetszik.https://www.ebay.co.uk/itm/Main-AV-board-from-Panasonic-50-plasma-TV-TX-P50ST50B-TX-P42ST50B-TNPH0989/323245829480?hash=item4b42f3ed68:g:udYAAOSw2VFa-ADC
-
Kernel
nagyúr
válasz
kuyarashi #8942 üzenetére
Ha USB-ről képes működni, akkor minden működik benne, az alaplap kivételével. Pontosabban utóbbi részleges hibájával.
Konkrétan Y-main nincs is, már a kifejezés is csak egy magyar szleng, amin egy angol jót röhögne szerintem. Mint amikor sokan az alaplapot úgy nevezik, hogy main, ami szintén vicc, külföldön meg sem értenék.
LG plazmánál van például Y-sus és Z-sus.
De milyen szakvélemény, ahol még a panel nevét sem tudják leírni normálisan, ráadásul furcsa az egész, mivel működik a TV, csak az alaplappal van gond (A-board).
TX-P42ST50:
-
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Néhány alkatrész beszerzésében kérnék segítséget. Egy Panasonic TX-P42ST50E plazmát villámcsapás ért és azóta a TV-tuner rész nem működik. 2016-ban megjárta a szervizt, de az alkatrészek nehézkes beszerzése és borsos ára miatt nem került javításra a készülék.
A szervizpapír szerinti sérült alkatrészek:
• tápegység
• main board
• Y-mainSzerintetek manapság hozzájuthatok még ezekhez?
Ebayen csak más típusokhoz találtam alkatrészeket, melyeknek egy része talán ehhez is jó volna, de ugye ehhez szakember kellene.Előre is köszi.
-
Faresz1976
aktív tag
Sziasztok! Került hozzám egy Sencor TV. A Sencor feliratig jut el és 30mp után újraindul. Próbáltam frissíteni de nem reagál az usb-re felvett frissítésre. Valaki már találkozott ilyen hibával vagy valamit rosszul csináltam? A pendrive fat 32-be van formázva és a frissítő bin fájlon kívül nincs rajta semmi.
-
oil120
senior tag
Tudsz olyan bemenetre kapcsolni, hogy megmaradjon a hang és akkor bevilágítani?
Csak, hogy egyértelmű legyen a háttér hiba. Egyébként jelentkezhet a háttérvilágítás hiba úgy, hogy bekapcsoláskor elindul egy pillanatra.
Mindenesetre rendelés előtt vizsgáld meg, hogy ténylegesen a LED-ek mentek-e tönkre. -
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE48H6400-as tv-ém és a bal saroktol kb 15-20cm-re egy tenyérnyi lila folt látható fehér vagy szürke tartalomnál mitől lehet ez és lehet-e javítani?
-
dewergo
újonc
üdv mindenkinek!
kezdö vagyok, sőtt abszolut laikus, és csak amit itt olvasok abbol következtethettem eddig, de ugy döntöttem teszek egy probát, és megkérek mindenkit, hátha tudna valaki segiteni! van egy lg 42PQ2000-ZA tipusú készülékem! bekapcsolás helyett a tv csak kattog, a készenléti led kékre vált pirosrol, mintha be akarna kapcsolni, de kis idö mulva kikapcsol, és ujbol ezt csinálja!
segitségetek elöre is köszönöm!
-
Dee111
újonc
Sziasztok,
van egy LG 47" led TV-je testvéremnek, sajna típusszám matrica nincs fenn rajt, de a következő panelokból áll:
Main: EBT62596117
Power: EAX54905501/2
T-Con: LC470DUE-SFR1Probléma: Egyszercsak elsötétült, hang volt állítólag továbbra is..
Ha bekapcsolom, egy pillanatra bejön a kép, de 1 mp-en belül sötét lesz újra, TV nem kapcsol le, működik, csak a kép megy el. Próbáltam nézni lámpával, de nem látok rajt halvány képent mint a háttérvilágítás hibánál, bár azt se tudom milyen bemeneten áll a tv (MDMI, vagy AV vagy valami csatorna)Kérdésem, hogy T-con, vagy háttérvilágítás körül keresgéljek? Hogy tudnám pontosabban beazonosítani a hibát?
-
dewergo
újonc
üdv mindenkinek! kezdö vagyok, sőtt abszolut laikus, és csak amit itt olvasok abbol következtethettem eddig, de ugy döntöttem teszek egy probát, és megkérek mindenkit, hátha tudna valaki segiteni! van egy lg pdp42g20144 készülékem! bekapcsolás helyett a tv csak kattog, a készenléti led kékre vált pirosrol, mintha be akarna kapcsolni, de kis idö mulva kikapcsol, és ujbol ezt csinálja! segitségetek elöre is köszönöm!
-
Parpo
csendes újonc
válasz
bendeguz1981 #8929 üzenetére
Köszönöm, még megpróbálok kijelzőt szerezni hozzá aztán ha nem megy eladom én is alkatrészenkénk. Azért köszi.
-
Kernel
nagyúr
Ez az, hogy nem éri meg a próbát szerintem, mert a T-con (timing controller) nem hajt meg sorokat vagy oszlopokat, illetve "vonalakat" külön. Lényegében videójelet ad le, amit a kijelzőre integrált COF bont sorokra és oszlopokra. Ilyenkor COF, illetve LCD belső hiba jön szóba.
Olyan van esetleg, hogy a bal és jobb felet külön hajtja meg némelyik T-con.
-
Parpo
csendes újonc
válasz
bendeguz1981 #8923 üzenetére
De neked is eltűnnek visszajönnek vagy állandóak a csíkok?
-
Parpo
csendes újonc
Az én problémámra tud valaki valami megoldást? Előre is köszönöm.
-
aszat
újonc
Sziasztok!
LG 42LM620S egyik pillanatról a másikra a kép eltűnt. Hang van, csatornát is vált. Bekapcsoláskor valami minimális hátsó megvilágítás dereng, de a logo már nem jön be. Javíttassam vagy kuka? Élt 3 év két hónapot...
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van egy viszonylag régi, LG 42LG5000 típusú LCD tv-nk. A probléma vele az, hogy bekapcsolás után pár perccel kifehéredik a kép, kb. mint itt láthatjátok:
(nem saját kép, de ugyanez a jelenség).
Pár percre rá meg bezöldül-pirosodik, nagyjából így:
A kérdésem, hogy gazdaságosan javítható-e, vagy kuka?
Köszönöm
-
nnnrrr97
újonc
Sziasztok
Adott egy Philips full hd ambilght lcd tv...probléma a következő,,,szolgáltató beltéri egységéről kiválóan megy a kép és hang viszont bármilyen más eszköznél (xbox one és 360 készüléket próbálnék használni) bizonyos időközönként elmegy a kép és a hang is..olyan mintha néhány tized mp-re elvennék a tv-től az áramot...probáltam már abba a hdmi-be dugni a csatit amelyikről a beltéri egység megy...próbáltam már másik hdmi csatikat is de nem volt megoldás a bajomra....tudtok mondani esetleg valamit rá?
))
-
Roli000
csendes újonc
Hol érdemes nézni alkatrészt?
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 32LF5610-es Tv, tavaly kezdte, hogy az alaplapi HMDI portokon már nem érzékelte a jelet, idén év elejétől már csak SD adást lehet rajta nézni mert a HD adások átváltanak zöldes és egyéb érdekes színekbe minta kissé szellemképes lenne a tv.
Az új jelenség bekapcsolás után azonnal van hang a kép csak 5 perc után jelenik meg.Odáig eljutottunk, hogy alaplapot biztos kell majd benne cserélni. 2 éves a TV és mindenáron megjavíttatnánk.
Hova kihez, gari már nincs rá.
-
mpo
veterán
A 4 éves UE40F6400 3D-s tévé képernyőjének a felső felének a közepén egy kb. 8-10 cm-es szürkés vízszintes csík látható. Nem annyira zavaró, de látszik.
Ez egy komolyabb hiba előjele vagy csak ennyi marad?
Mennyibe kerülhet a javítás tól-ig? -
Hofeher
aktív tag
Samsung UE32EH5000WXXN típusú tv míg be nem melegszik villog a kép érdemes javítani.
-
Zozo8136
újonc
Szia Kernel. Igen van a T-Con panelon egy AS15-F és a legnagyobb meglepetésemre párszáz forint és nyilván tapasztalataidra épülve írtad hogy ez lehet a ludas, szóval ebből indulok ki hogy a hiba megvan. Viszont az zavar picit hogy nem tudni mitől mehetett tönkre és hogy a csere alkatrész meddig megy. Megnéztem és persze vannak ötleteim hogyan oldjam meg de én ezt nagy nehezen tudnám cserélni, egyáltalán nem biztos hogy sikerülne, ebben nincsen gyakorlatom. Minden esetre köszönöm a segítséget, örülök hogy eljutottunk idáig, alszom picit mert két napja nem aludtam. Ha esetleg meg tudod javítani nekem és van is rá némi időd akkor írjál légyszíves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Black & Decker töltőt keresek
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest