- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joni5
csendes tag
Hdtv 1080i a tipusa
-
joni5
csendes tag
Szia van egy projektoros tv ami 4 szer villog a piros led se kép se hang mi lehet a probléma előre is köszönöm a segitséget
-
Locutus
veterán
Üdv
Muteromnak van egy őskövület LG HD ready plazmája, 10 éves is megvan már.
Újabban azt csinálja, hogy bekapcsoláskor villog a képe. Kb egy percig, aztán minden normális lesz. Viszont úgy tűnik, egyre nő az idő, amíg a hidegindítás után villogás tart.
Lehet/érdemes ezzel kezdeni valamit? Többször is volt már javítva a TV az évek során (egyik igazi szarpkupac), de nem vagyok benne biztos, hogy megéri mégegyszer költenünk rá... hacsak nem oldható meg olcsón ez a probléma? -
norbert29
csendes tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
Van 1 régi Samsung LE32B350 tipusú tévém
Évek óta 0-24-ben megy (nagyanyámnál)
Ha kikapcsolom és vissza akarom kapcsolni mondjuk pár percen belül , akkor nem kapcsol be , de ha gondol egyet akkor kb. másfél óra múlva visszakapcsol.
Ezt eljátszotta még párszor(mindig kellett másfél óra) , de azóta már nem is kapcsol be.
Érdemes még javíttatni?
Köszi a választ előre is. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
PS50C430 plazmámmal kapcsolatosan kérdeznék. Kb fél éve kezdte, hogy nem reagált a távirányítóra. Aztán minden különösebb behatás nélkül ismét jó volt. Próbálgattam a távot, hátha az esett le már sokszor, beállatottam egy lidlis multis távot is, de a hiba időnként ismét fennált, mindegy melyik távot próbáltam. Most már egyáltalán nem reagál a távra. Gyanúm szerint inkább a TV lehet a hibás, hiszen egyikre sem reagál. Van esetleg valami ötlet? Sajnos 200km-re vagyok a fővárostól, szóval szerelőt csak itt fogok tudni keresni Nagykanizsán. Mondjuk annyit gondoltam, hogy esetleg érdemes lenne szétszednem, és megnézni, hogy az infra vevő érzékelőjének a forrasztása rendben van-e?
Köszönettel!
-
feri32
újonc
Sziasztok
Lenne nekem egy orion pt 32 s tipusu lcd televiziom
Készenlét van viszont ha be akarom kapcsolni a led csak villog és se kép se hang
A tápja 17ips10-3
Esetleg ha valaki már találkozott ilyennel kérem segitsen -
Jim1978
újonc
Sziasztok! Van egy samsung UE40EH6030 as tévém,és az a problémám vele,hogy egyszer csak fogja magát és ki be kapcsolgat egyfolytába.Esetleg van e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban,hogy mi lehet ilyenkor a baja. A válaszokat és a segïtséget előre is köszi!
-
Tom417
újonc
Sziasztok! Adott egy Sharp LC-40LE810E TV. Tulfeszt kaphatott, de a kijelzoje hibatlan. Allitolag a tapot sikerult feleleszteni, de kene meg hozza fodarab panel. Van esetleg ilyenbol valakinek torott darabja, amibol a panel vagy panelek hasznalhatoak?
-
vizoo
csendes tag
Sziasztok.
Van egy érdekes probléma a 32es LG tv-vel itthon... Néhány napja vettem észre, hogy amikor a hdmivel csatlakoztatott media playert elindítom megjelenik a képernyőn valami fehér zajhoz hasonló jelenség (nem olyan sűrű, de zavaró mértékben). Fehér pöttyök sokasága rohangál a képen. Általában egy tv ki és bekapcs után megszűnt, viszont ma este elkezdte a sima, koaxon érkező tvadásnál is, ráadásul itt valami pattogó, sistergő hang is hallatszik. DE nem minden csatornánál...
Voltam a szomszédban, ott is lapostv és ugyanaz a szolgáltató, de nála minden rendben...Mi lehet a gond? A tv beteg, esetleg a koax?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
van egy kb 8-10 éves panasonic lcd tv-m. Sajna nem tudom miért de a hdmi csatlakozó része egyik napról a másikra tönkre ment. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy halott ügy?köszönöm
-
KL87
újonc
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni egy SAMSUNG UE32F5000 led tv-vel kapcsolatosan. A hibajelenség az, hogy este tévézés után kikapcsolva másnap arra ébredt a tv, hogy villant egyet és nem volt tovább kép, csak hang. Kihúztam a konnektorból, visszadugtam, a led szépen villogott standy-ban, megnyomtam a távirányítón a bekapcsoló gombot, ekkor a sötét/kikapcsolt képernyő láthatóan bekapcsol és világosabb sötét lesz az egész (felkapcsolódik a háttérvilágítás gondolom), de se Mónikasó (anyám tévéje) se egyéb menü nem jelenik meg és hang sincs. 6 led villanás után pedig a világosabb fekete képernyő egy tónussal sötétebb lesz, de nem olyan sötét mint kikapcsolt állapotban. Bogarásztam a hozzászólásokat, de nem tudom javítható-e. Légyszi ha tudtok segítsetek egy kedves idős hölgynek Barátok köztöt nézni.
Köszi
Bevilágítottam lámpával, hátha van műsor a sötétségben, de nem láttam semmit. -
cracky86
aktív tag
válasz
axlrose32 #7425 üzenetére
Üdv! Hitachi CMP-402HDE plazma gyári ventilátorát mivel lehetne kiváltani? négy 8cm-es panaflo van benne gyárilag, 3 eres, és már 2 meghalt, valamint nagyon hangosak. Reggel már bekapcsolás után kikapcsolt amint megjelent a kép. Kicseréltem a 2 álló ventit, de ugyanúgy kikapcsolt. A sárga, PWM? -vagy nem tudom- kábelt áthidaltam a gyáriról a 2 másiké helyett, hogy azonos fordulatot érzékeljen. Így most jó, de kérdés meddig... szeretném cserélni mind a négyet újra, vagy valami megoldás is jó lenne rá, hogy ne tiltson le másik venti miatt.
-
törölt tag
Sziasztok!
Új albérletbe költöztem, ahol van egy LG 50PV350-ZD típsú tv, sajnos nem tudok semmit az előéletéről, csak a hibajelenséget tapasztalom.
A TV-t egy D-Sub csatlakozóval laptophoz kötve majd konnektorba duva, azonnal bekapcsol a power led a jobb alsó sarokban, pirosan világít 1-2 másodpercet, majd kialszik, és látni, hogy a tv-n bekpacsol a háttérvilágítás, de nem reagál semmit sem a távirányítóra, sem az előlapi gombokra.
A számítógép egyből felismeri, hogy rá van kötve egy kijelző pluszban, próbálkoztam mindenféle módszerrel, de nem tudtam sehogy sem képet csiholni a TV-re.Van valamilyen tipp, hogy mi lehet a hiba a készülékkel? Valamint van-e értelme javítani, vagy nem lenne túl gazdaságos?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy elég érdekes hibát produkál a tv-m. Egy LG 37LS5600-ról van szó. Először arra lettem figyelmes, hogy időnként ha sokáig állt a tv kikapcsolva, de áram alatt, akkor bekapcsolásnál kifagyott és ilyen színes pixeles lett a kép, vagy egyáltalán be se kapcsolt.
Tesztelgetés után arra jutottam, hogy alap állapotban, rádugom az áramra a tv-t, akkor nem reagál és nem világít a piros power led. Ilyenkor várni kell egy kb 10 percet, utána elkezdem hallani valamelyik áramköri elemet ahogy üzemel, és onnantól világít a piros power led és bekapcsolható. Ezt követően jól üzemel a tv, kicsit rá is melegítettem a feldolgozó chipre, de nem fagyott ki. Miután kikapcsolom, vissza lehet kapcsolni egy bizonyos ideig, viszont ha sokat várok vele, akkor már visszakapcsoláskor jön a fagyás és pixelesedés, ha pedig még tovább várok, akkor nem is tud bekapcsolni, hanem kialszik a power led. Ezután megint 10 percet várni kell amíg világít a led.Én ezek alapján arra jutottam, hogy a standby áramköri oldalon lehet valami gáz, mert ha átmegy power on-ra akkor az működik, viszont a standby ág vagy lassan üzemel, vagy ki is fagyasztja a rendszert. Emiatt egyik kollegám elkezdte végig nézni az áramkört a power supply lapon, viszont csak addig jutott, hogy kondik külsőleg nem hibásak, illetve az körben először szereplő IC minden lábán jó fesz mérhető. Ennél többet nem tudott vele dolgozni, így szeretnék segítséget kérni, hogy ha valaki találkozott már ilyes fajta problémával, vagy van ötlete, hogy mit érdemes megnézni, vagy hajlandó megcsinálni, azt szívesen venném. Jómagam nagyon alap szinten értek az elektronikához, leginkább csak felismerem őket, de sajnos nyomtatott áramkörben eltévedek, így legfeljebb ha tudtok mondani olyan értékeket amit érdemes megnézni, azt ki tudom mérni, de ha mondotok egy szakit, az még jobb
Kép a supply panelről: [link]
Előre is köszönöm a választ!
-
Steve 53
csendes tag
Üdv!
A terhelt, egy Samsung PS50B850 (plazma). A készülék hidegen indulva tipikus Z.sus hibát produkál, lassan, foltosan indulva nem jön meg a teljes fény . Majd ki, be kapcsolgat, sötétben halvány fehér fényt ad ki. A feszültségek rendben látszónak tűnnek. Távra reagál. Tudna é valaki valami iránymutatással biztatni. Köszönöm.
-
kpal
nagyúr
Érdemes ilyet[link] megvenni , javítható még reális áron ?
-
axlrose32
őstag
válasz
krisztianAMG #7401 üzenetére
Szia!
Ez elég mély, konkrétan kijelzőhiba, meg kellene nézni közelebbről...
Ha gondolod írj privátot! -
axlrose32
őstag
válasz
#53576960 #7412 üzenetére
Sziasztok!
A második kerületi szerviz kvázi megszűnt sajnos , a komplett sharpot tudomásom szerint átvette a pana (Kalotaszeg utca), ...közben persze a gépek nagy része annyira sharp, hogy már inkább török vestel...
Viszont ennek a típusnak ezt a hibáját kisakkoztam, stabilan és véglegesen meg tudjuk oldani, ha valakinél ez fordul elő. -
törölt tag
Sziasztok!
Használat közben a tv-m időközönként magától kikapcsol majd rövid idő után önmagától visszakapcsol.SHARP LC-40LE820E
Mi lehet a probléma? -
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7409 üzenetére
Valószínű táp panel igen.
-
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7405 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7402 üzenetére
Az attól függ mennyit villog, ugyanis a villogás száma adja meg a hibát.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Bekapcsoláskor tv felvillan, majd piros LED elkezd villogni és kikapcsol, mitől lehet ez? Panasonic LCD LED tv
Tx42A400E -
krisztianAMG
senior tag
Csíkozódás általában javítható, vagy az mélyebb eredetű hiba szokott lenni?
Konkrétan erről a Panasonic plazmáról lenne szó:
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest