- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Új albérletbe költöztem, ahol van egy LG 50PV350-ZD típsú tv, sajnos nem tudok semmit az előéletéről, csak a hibajelenséget tapasztalom.
A TV-t egy D-Sub csatlakozóval laptophoz kötve majd konnektorba duva, azonnal bekapcsol a power led a jobb alsó sarokban, pirosan világít 1-2 másodpercet, majd kialszik, és látni, hogy a tv-n bekpacsol a háttérvilágítás, de nem reagál semmit sem a távirányítóra, sem az előlapi gombokra.
A számítógép egyből felismeri, hogy rá van kötve egy kijelző pluszban, próbálkoztam mindenféle módszerrel, de nem tudtam sehogy sem képet csiholni a TV-re.Van valamilyen tipp, hogy mi lehet a hiba a készülékkel? Valamint van-e értelme javítani, vagy nem lenne túl gazdaságos?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy elég érdekes hibát produkál a tv-m. Egy LG 37LS5600-ról van szó. Először arra lettem figyelmes, hogy időnként ha sokáig állt a tv kikapcsolva, de áram alatt, akkor bekapcsolásnál kifagyott és ilyen színes pixeles lett a kép, vagy egyáltalán be se kapcsolt.
Tesztelgetés után arra jutottam, hogy alap állapotban, rádugom az áramra a tv-t, akkor nem reagál és nem világít a piros power led. Ilyenkor várni kell egy kb 10 percet, utána elkezdem hallani valamelyik áramköri elemet ahogy üzemel, és onnantól világít a piros power led és bekapcsolható. Ezt követően jól üzemel a tv, kicsit rá is melegítettem a feldolgozó chipre, de nem fagyott ki. Miután kikapcsolom, vissza lehet kapcsolni egy bizonyos ideig, viszont ha sokat várok vele, akkor már visszakapcsoláskor jön a fagyás és pixelesedés, ha pedig még tovább várok, akkor nem is tud bekapcsolni, hanem kialszik a power led. Ezután megint 10 percet várni kell amíg világít a led.Én ezek alapján arra jutottam, hogy a standby áramköri oldalon lehet valami gáz, mert ha átmegy power on-ra akkor az működik, viszont a standby ág vagy lassan üzemel, vagy ki is fagyasztja a rendszert. Emiatt egyik kollegám elkezdte végig nézni az áramkört a power supply lapon, viszont csak addig jutott, hogy kondik külsőleg nem hibásak, illetve az körben először szereplő IC minden lábán jó fesz mérhető. Ennél többet nem tudott vele dolgozni, így szeretnék segítséget kérni, hogy ha valaki találkozott már ilyes fajta problémával, vagy van ötlete, hogy mit érdemes megnézni, vagy hajlandó megcsinálni, azt szívesen venném. Jómagam nagyon alap szinten értek az elektronikához, leginkább csak felismerem őket, de sajnos nyomtatott áramkörben eltévedek, így legfeljebb ha tudtok mondani olyan értékeket amit érdemes megnézni, azt ki tudom mérni, de ha mondotok egy szakit, az még jobb
Kép a supply panelről: [link]
Előre is köszönöm a választ!
-
Steve 53
csendes tag
Üdv!
A terhelt, egy Samsung PS50B850 (plazma). A készülék hidegen indulva tipikus Z.sus hibát produkál, lassan, foltosan indulva nem jön meg a teljes fény . Majd ki, be kapcsolgat, sötétben halvány fehér fényt ad ki. A feszültségek rendben látszónak tűnnek. Távra reagál. Tudna é valaki valami iránymutatással biztatni. Köszönöm.
-
kpal
nagyúr
Érdemes ilyet[link] megvenni , javítható még reális áron ?
-
axlrose32
őstag
válasz
krisztianAMG #7401 üzenetére
Szia!
Ez elég mély, konkrétan kijelzőhiba, meg kellene nézni közelebbről...
Ha gondolod írj privátot! -
axlrose32
őstag
válasz
#53576960 #7412 üzenetére
Sziasztok!
A második kerületi szerviz kvázi megszűnt sajnos , a komplett sharpot tudomásom szerint átvette a pana (Kalotaszeg utca), ...közben persze a gépek nagy része annyira sharp, hogy már inkább török vestel...
Viszont ennek a típusnak ezt a hibáját kisakkoztam, stabilan és véglegesen meg tudjuk oldani, ha valakinél ez fordul elő. -
törölt tag
Sziasztok!
Használat közben a tv-m időközönként magától kikapcsol majd rövid idő után önmagától visszakapcsol.SHARP LC-40LE820E
Mi lehet a probléma? -
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7409 üzenetére
Valószínű táp panel igen.
-
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7405 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
enginev3.0 #7402 üzenetére
Az attól függ mennyit villog, ugyanis a villogás száma adja meg a hibát.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Bekapcsoláskor tv felvillan, majd piros LED elkezd villogni és kikapcsol, mitől lehet ez? Panasonic LCD LED tv
Tx42A400E -
krisztianAMG
senior tag
Csíkozódás általában javítható, vagy az mélyebb eredetű hiba szokott lenni?
Konkrétan erről a Panasonic plazmáról lenne szó:
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Van egy 32LE5500 TV-m.
Az alábbi jelenséget produkálja:
Amikor bekapcsolom, akkor kb 3 másodpercre bejön a kép, majd elmegy!
Azt írja ki, nincs jel!
Ha belemegyek a beállításaiba, jel minőség, jel erősség 100%!!
Ha elindítok rajta valami filmet DLNA-n keresztül, akkor azt szépen viszi. A film lejátszása után, pedig ismét van TV adás.
Ha kikapcsolom kezdődik előlről.
Mi lehet a probléma? -
Voice24
őstag
Valaki esetleg az én gondomra ?
Az a baj, nem is nagyon tudok a környékünkön olyan szakit, aki ilyesmihez érthet.
-
törölt tag
Sziasztok!
2013-ban vásároltam egy LG 50PH670S-ZD típusú plazma tv-t. Egészen eddig problémamentesen üzemelt, ám a napokban bekapcsolást követően kikapcsol, majd újraindul. Ezt párszor még megteszi egyre nagyobb időközönként. Néha kikapcsol pár órás használat után is. Gyanakodtam a tápra, esetleg memória probléma lehet? Próbálkoztam frissítéssel, gyári beállítások visszaállításával, sajnos nem jöttek be. Tippek? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bodobacs
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.... a gyerekeim megörökölték a 4 éves tv-nket mert mi újat vettünk magunknak (kb.másfél hónapja) eddig soha semmi baja nem volt a tv-nek,nem is volt agyonhasználva.
Tegnap este még meséztek rajta,ma reggel bekapcsoltuk és hang van,kép semmi.Minden teljesen úgy működik mint régen,csak pont kép nincs
Próbáltam áramtalanítani,kicseréltem a HDMI kábelt,másik HDMI bemenetet használtam,stb.
Ha valaki esetleg tudja,hogy mi lehet a tv baja (kb.mennyibe fáj) az legyen kedves felvilágosítani....amúgy szegedi vagyok,előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Jaaa a tv: Samsung UE32EH5300 smart -
törölt tag
válasz
amadeus11 #7385 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ és a videót. Igen PC-k, laptopok, telefonok már voltak a kezeim közt, u.h. akkor megpróbálkozom ezzel is. Kattogást nem hallok sehol. Nekiállok majd lecsupaszítani és átnézem a kondikat/paneleket. Írok majd helyzetjelentést ha túl vagyok rajta.
Addig is köszi még egyszer!
-
atis 7910
újonc
Sziasztok.Küzdök egy sony lcd-vel ha esetleg tud valaki segíteni megköszönném.st by led pirosan villog megszakítás nélkül.lehet h gyerekzár?távirányító meg van.
-
amadeus11
senior tag
válasz
#36294144 #7384 üzenetére
Az egyik panel zárlatos. Kattog is bekapcsolásnál? Leveszed a hátát, megnézed nincsenek-e púpos kondik. X panelt leválasztod az y panelről, megnézed elindul-e a tévé. Amennyiben igen, cseréld az X panelt (D szériánál típushiba). Ha ugyanaz történik, mint eddig akkor az Y panel a rossz nagy valószínűséggel. Keresel használtat a típusszám alapján. Csak akkor állj neki, ha van tapasztalatod, de ha raktál már össze PC-t nem lesz gond.
[link] -
törölt tag
Sziasztok!
Samsung plazma tv-vel lenne problémám. 2011 októberében készült. Pár hónapja jelentkezett a gond minden előjel nélkül.
A tv nem kapcsol be áram alá helyezve 6-szor lassan villog a piros led.
Távkapcsolóra szokásos villogással reagál de semmi nem történik.
Mi lehet a gond? Hogyan kezdjem meghatározni?
Elég drága és nagy tv ha lehet szeretném működésre bírni..ha tudtok légyszi segítsetek!Típus: PS51D490A1WXXH
-
Bar1
aktív tag
Sziasztok, egy hangproblémával kapcoslatban kérem a segítségeteket: új, 2 hete használt 65W857C, probléma van a hanggal: egy másik ugyanilyenhez készülékhez, de a régibb tv-hez képest i tompábbnak tűnik az összes hang, nem annyira tiszta,és főleg beszédhangnál még tompább: "dobozhangzású", mintha egy üres teremben beszélne valaki.
Gyári visszaállítás menüből már volt és bár az érdekes módon első bekapcsoláskori állapotba rakja a tv-t, de pár beállítás a hangértékeknél mintha megmaradt volna (Sony-szervízkódokkal történő hard reset-et viszont nem végeztem) - igaz, már a készülék első bekapcsolása ott ez van, tehát alapból megvolt a hiba.
Ez milyen hiba lehet? Hangszóró vagy egyéb alkatrész hibája? Vagy valami hangfeldolgozási (szoftveres) hiba? Mondjuk a Hz-ek állítgatásán kívül az összes beállítást kipróbáltam, úgy sem lett jobb.
-
Agrox
tag
Sziasztok, ma reggel arra ébredtem, hogy a Samsung UE40D5500 tv-m ki-be kapcsol folyamatosan. Prohardver és egyéb fórumok szerint ez tápprobléma. Esetleg tudja valaki, hogy egy ilyen problémának mennyibe kerül az orvoslása, és hogy érdemes-e egy 5-6 éves tévénél? Előre is köszönöm
Ha valaki szerint igen, és tud megbízható, jó áron dolgozó szerelőt és el is árulná, azt megköszönném.
Köszi Joey -
Voice24
őstag
Hali!
Nem pont tévé hiba (legalábbis szerintem), de hátha tud valaki válaszolni:
az lenne a gondom, hogy van egy Pioneer kompakt házimozim, és rakoncátlankodik a hdmi kimenete. Ilyenkor azt csinálja, hogy vagy villódzás-szerűen, vagy totál teljesen, el-el megy a kép, Van, amikor pár másodperc után magától visszaáll, de van, amikor csak a hdmi csatlakozó mozgatásával tudom visszahozni.
Érdekes módon arra is reagál, ha a tévében a bemenetnél mozgatom meg, de azt már nagyjából kilőttem, hogy nem a tévén van a gond, mert semmilyen más eszközzel nincs ilyen gondja, és a Pioneer bármelyik hdmi bemeneten (mármint a tévén) tudja produkálni ezt.
Biztosan valami kontakt hiba,de ez javítható valahogyan, vagy esetleg magát a kimeneti csatlakozót kell cserélni? Mondjuk az sem mindegy, hogy kapható-e alkatrész ezekhez a cuccokhoz. (BCS-222) -
bylow
senior tag
Sziasztok!
Samsung UE49K5600AW típusú, vagy közel hasonló Smart TV-vel kapcsolatban kérnék segítséget!
USB-n külső vinyót csatlakoztatok, látja a TV hogy mi az, de semmit nem tud betölteni róla. Csak keres,keres...keres...Többel is próbáltam, sőt pendrive-ról is (még a frissítő fájlt is "T-HKMFKDEUC" , de ezt sem látja)
Több kábelt kipróbáltam.
2 USB port van, mindkettőnél ez a jelenség.
Tv-WIFI-n, menün keresztül kerestem frissítést, de azt írja keresés után , hogy a legfrissebb verzió van rajta.Ünnepek előtt ezekről a külső HDD-k ről gond nélkül játszotta a filmeket, semmi fő változásról nem tudunk, csak annyi hogy másfél hétig nem volt bekapcsolva a TV.
Megcsináltam a vissza állítást is, hátha véletlen valamit el állítottunk rajta, de semmi változás.
Max 2 hónapos a készülék. (vadi új)Valakinek valami ötlet???
-
Bubukain
senior tag
sziasztok
nézzetek már rá legyetek szivesek erre a videóra:
Sony video
a szerviz szerint ez nem tv hiba, hanem csak gyenge jel illetve tömörítési hiba.
ez egy SD adás, de full hd adásnál is előfordul csak nem ennyire intenzíven.
sokszor egészen nézhető a tv, de időnként ilyen lesz és akkor annyi az élvezetnek -
Ecentrum2
újonc
Ellenbacher Attila nyilatkozata 01.04 este:
Szolgálati Közlemény!
A Digi tv-s háóozatokon kb. 2 napja a kínai gyártású tv-k folyamatosan ( 1-2 percenként) kikapcsolgattak. Az Ügyfelek folyamatosan jelentkeztek a hibával,de ez a jelenség csak a kínai tv-ket érintette.A Digi tv a jelenség előtt értetlenül állt(mi is)Majd a mai napon egy technikus kolléga rájött,hogy valószínűen a tartalom szolgáltatók túl sok adatot továbbítanak az elektronikus műsorújságban (EPG).A tartalom nagy mennyiségével valószínűen a kínai tv-k nem tudtak mit kezdeni és kikapcsoltak.Ezt az adatmennyiséget jelenleg korlátozták addig amíg a végső megoldást meg nem találják.Nyilván az LG,Samsung tv-vel rendelkezők minél több információt szeretnének látni,viszont a gyengébb készülékek ezt nem viselik el.Jelenleg a hiba megszűnt(miután az EPG mennyiség korlátozva lett). !"
Ennek ellenére ma ötödike van, és még mindig kikapcsolgatnak a TV-k.
-
WestBam
senior tag
válasz
Flashget #7361 üzenetére
"a Digi elismerte fb oldalán egy szoftver frissítés okozza. Dolgoznak a hiba elhárításán"
Talán ez a minimum így két nap múltán, ha még eddig nem oldották meg. Analóg vételben egyébként semmi gond nem volt, este ment a tv pár órát, persze rápróbáltam, de amint a digitális tunerre kapcsoltam volt még kb. 10 másodpercem majd ismét jött az újraindulás. -
Flashget
félisten
TV ki-be kapcsolgatási hibát a Digi elismerte fb oldalán egy szoftver frissítés okozza. Dolgoznak a hiba elhárításán, de ajánlott a 1272-n hiba bejelentést tenni és megadni a pontos tv tipust.
-
kmaate
csendes tag
Sziasztok!
Samsung PS51E530-es plazma tv-m van. Jó ideje fennáll, hogy a képernyő felső negyedében/harmadában ha bizonyos világos színátmenet van (általában ez a fehéres-világoskékes ég kép, de annál sem mind), akkor ott vibrál a kép.
Kérdés mi lehet ez, lehet-e javítani, mennyiért, stb-stb. (alapvetően lehet együtélni ezzel a problémával, de ha olcsón javítható, akkor megériheti). Köszi a válaszokat! -
tipikus
csendes tag
válasz
Ecentrum2 #7354 üzenetére
Próbáltam, nekem nem oldotta meg a problémámat. Nagyon úgy néz ki, tönkrement a koax bemenet (tuner?), mert rádugtam egy régi 6 fejes tuneres Sony videóra a kábelt, scarttal rá a tévére, lett csatorna, lett kép, ám nem jött hang... sehogy.
Így elővettem egy régi 15"-os lcd tévét, koaxot rá, scarttal csatlakoztam a Dyon-ra, ott átállítottam a bejövő jel helyét és minden szuperált! Volt kép, hang, sőt a kép előbb jött meg, mint a kicsire (csatorna váltáskor).
Most újra próbálkoztam, de koaxot rádugva dettó mint tegnap, pár másodpercig oké, aztán leold és visszakapcsol.A dátum továbbra is 2010. 01. 01.Ez lehetett az alaphelyzet.
-
bundy
csendes újonc
Sziasztok!
Van 1 Philips 55" PFL 8008S tv-m aminek bekrepált a mainboardja Azon belül a hő hatására felválik a proci.Melegítéssel ez orvosolható de csak ideig óráig...
Panelt már sehol sem tudnak beszerezni hozzá.
Azt mondták keressek 1 bga-s forrasztóst aki meg tudná "talán" javítani.
Vélemény ,hogy ez mennyire lehet tartós és ki tudna nekem ilyen személyt ajánlani + mennyi költséggel jár ez?
Előre is köszönöm! -
Ecentrum2
újonc
Úgy tűnik a DIGI kábelszolgáltatásában van a változás (és azon szolgáltatókéban akik tőlük veszik a jelet)
Elsősorban a Vortex, Orion, Sencor Tv-k egy része érintett, pontosan nem tudom az okot, talán túlvezérlés, vagy egyéb szoftveres hiba . Dolgoznak a megoldáson.Ha van analóg adás, akkor megoldás lehet: kihúzni a kábelt az antennacsatiból, TV bekapcs, Input : ATV
, kábel visszadug. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- GTA VI
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Windows 10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest