Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz313
friss újonc
Üdv. Segítséget szeretnék kérni. Mi lehete a hiba? Bekapcsolás után pár másodpercel, elmegy a kép.
-
K. Lonci
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Adott egy 55 és egy 65-ös Panasonic VT 60, kísértetiesen hasonló hibával.
Mindkét képernyőn szinte ugyanott-ugyanolyan foltosodás.
Véleményetek szerint mit lehet ezzel kezdeni, javítható-e?
Köszönöm a válaszokat![kép]
-
Kovács86
tag
Sziasztok!
Bush Lcd Tv-m(monitorként használom) a következőket követi el:
--a korábbi hiba (a jobb fele-széle sötét, hosszabb tartós üzem után és/vagy ki-bekapcsolás után megjavul), elmúlt, a teljes kép normál,
...kb 10 másodpercig, majd kikapcsol.A táp-panelról megy 3 vezeték a LED-háttérvilágításhoz: piros, barna, fekete.
"Mérhetetlen logikával": a fekete a föld, a piros vagy barna lehúzva, a hozzá tartozó félképernyő sötét lesz, ilyenkor nem kapcsol ki, egyiknél sem, ha csak az egyik fél-LED háttérvilágítás műxik.
Bármelyik fél LED háttérvilágítás műxik.
Megcserélve is, egyedül is műxik.
Megcserélve együtt mindig kikapcsol 5 -10 másodperc normál, szép kép után!"Szakma-közeliként": valami túlmelegedés, túlterhelés miatt kikapcsol valami védőáramkör.
Semmi nem meleg, nincs "szag", túlterhelésnek nincs semmi jele.
Egyik üzemmódban sem.
Hangszóró lehúzva, nincs javulás, visszatéve.
Fél világítással minden rendben.
Valószínűleg a teljessel is, de nemtom' ellenőrizni, mert kikapcsolA táp-panel "neve": VESTEL 17IPS71
Talán tudom javítani.
Védelem kikapcsolás, valahol/hogy?TV tipusa: BUSH
Model: LED40127FHDCNTD...ötlet/javaslat/megoldás/bármi???
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Sony 40R470A az alany, 2db is van, ugyan az a jelenség egyik napról másikra bekapcsolásnál annyi látszik felkapcsol háttérfény és ennyi, nincs képen semmi tartalom, de háttér megy.
Ennyiből alaplapra gondolnék, csak furcsa mindkettő kb ugyan annyit ment és egymás követő napra hasaltak el. Vagy más ötlet?
ezen felül keresek gyári ledsort ha valahol lehet venni, 32LB570, 32lb650, 32ln570r
kínából sokfélét próbáltam mindig foltosak maradnak vagy erősebben világít homogén képnél elég zavaróak. -
Cufter
tag
Sziasztok!
samsung ue48h6410ss Tipusu tv folyamatosan ujraindul. Teljesen mindegy hogy eppen fhd-t nez az ember vagy alkalmazast futtat.
probaltam resetelni, de nem segitett. Valami otlet?
elore is koszonom! -
nightzone
aktív tag
Sziasztok!
A 5 éves LG50LF652V tv-men a következő jelenséget tapasztalom egy ideje: [kép] , sötét foltok jelentek meg a képernyő bal és jobb oldalán, de a sarkokat nem érinti. Ha jól gondolom ez a felhősödés, de ha nem légyszi javítsatok. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez javítható-e, ha igen kb mennyiért és hova érdemes fordulni? Köszönöm -
Csubi961
újonc
Fussunk neki még 1x...
Csak az av4-hdmi1-be dugott eszköz érzékeli a TV-t
Egy dell és egy hp gép érzékeli a tipus felbontas stb
Filmnél leveszi a hangot kirakja hdmire...
a TV-be nem megy be, sekèp sehang -> felirat van AV4-hdmi1 meg se mozdul
Kompozit, vga megy...
A beneti nyákon ment gallyra a digitális bemenet?, lehet azt a részét resetelni?
Vagy nyák csere... és akkor jó lesz, vagy valahol a központibb részről kapja a konfigot?
Köszi! -
Csubi961
újonc
Sziasztok!
Sony Bravia KDL-40v3000 ...
Hiába dugok bármilyen HDMI kábelt a csatlakozóiba (3 csati 3 kábel összes kombináció) csak a hdmi1 (AV4)be dugott kábelen érzi a dell notebook a TV-t de se kép se hang... próbáltam még hp laptop 2 féle samsung BD egy occsó meg egy kevésbé. A support azt ajánlotta reseteljem a cuccost, ez nem sikerült. A TV-t kaptam nincs róla info. Egyébként mindene működik pl. kompozit bemenet, scart-ot nem próbáltam
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete hogyan lehetne életre kelteni azokat a hdmi-ket. -
micura.adam
friss újonc
Sziasztok!
A TV-n egyik napról a másikra megjelent egy halvány fekete csík. Azóta egyre szélesebb és sötétebb lett, illetve megjelent egy másik is.
Szerintetek mi okozhatta? Van aki foglalkozik ennek javításával?
Köszi a válaszokat.
-
biker45
csendes tag
válasz
biker45 #11687 üzenetére
Közben rájöttem, hogy nincs is lekaparva, hanem egyszerűen feljött a vezetőréteg a fóliáról, és visszahajlott (hogy rakta össze az ember?). Óvatosan kihajtottam őket, megigazítottam, összeraktam, és most csak egy vízszintes csík maradt fent (igazából 3 vékony). Egy vezetősávot (a képen a bal oldalin) nem tudtam megmenteni. Bár lehet, hogy nem csak azon a kis részen érintkezik, és akkor nem számít. Vajon lehet ilyen kábeleket kapni még? Bár attól gondolom a vízszintes csík a tetején még ugyanúgy a nem javítható kategória.
-
-
-
válasz
Ken Adams #11680 üzenetére
Tippre döglődik a proci. Ha tudsz, nézz bele (áram alatt ne nyúlkálj), és ha van púpos kondi a tápban, csere, de ha a tápegysége jó, akkor alaplap lesz valószínűleg (gyanúsan elmelegszik a proci).
Ha proci döglődés, akkor pl. levett hátlappal, nyitott ablaknál (hidegben) indulnia kellene rendesen. -
Ken Adams
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Philips led tv-m ami egy ideje nem akar bekapcsolni,illetve van,hogy bekapcsol de aztán 10-20 perc múlva kikapcsol.Olyan is van,hogy bekapcsol de csak a tv logója jelenik meg és nem mozdul onann.
Szerintetek mi lehet a baja? Vajon javítható még? -
válasz
axlrose32 #11677 üzenetére
Azóta mentek a dolgok pár irányba.
Mértem még.
A tápot külön indítva, az elindul. De furán. Azaz, ugye ha terhelés nélkül indul, és 130ms-on belül nem áll fel a táp, akkor a NCP1271 letilt. Ennek ellenére, ha magában van a táp, de beszúrom neki az 5V-ot a S/B bemenetre, akkor a 24V-on jelenik meg 12... A 24-n semmi.
Gondolom ez az IC tiltása lehet, mert a FET-en, amivel kapcsolgatja a trafót, egy pillanatra megjelenik a feszültség, amivel kapcsolja.
Ugyanakkor ha a táp rá van dugva az alaplapra, akkor semmilyen feszültség nincs sem a 12, sem a 24-en. Kérdés, hogy mi lehet ez? Az alaplap a ráadott 12-24V-okat nem rántja le, és a táp sem, ha a kimeneteire adok megfelelő feszültséget. Jó lehet a táp, és az alaplap hibás? Erre több dolog is utal, de nem vagyok benne biztos, hogy a táp jó. (Alaplap 10 ezer körül van, az beleférne.)Aztán leesett, hogy a MT8222 proci 1V-ról megy, 3,3V-os GPIO-kkal, szóval az 5V-ra húzott S/B-al lehet ki is nyírtam.
Már ha nem az volt egyből rossz, mert az U7105 kimenetén zárlat van; szétszedtem az egész áramkört, de egészen a prociig (innen jön a proci 1V-ja) nem volt semmi zárlatos (egy hidegítő 100nF-t nem találtam meg, de a többi jó). Tehát ha ott zárlat van, akkor a proci zárlatos. (Ha a FB7115 kiveszem, akkor az U7105 kimenetén nincs zárlat, onnan a proci felé viszont van.)TV szerviz azt mondja, hogy a "a 3 lábú" a hibás a tápon, emlékszik rá (szerinte fel szokott robbanni a táp
). Napokban kiderül, bár csak diagnosztikára viszem, mert ha alaplapcserés, az én is meg tudom oldani
-
ati19790415
újonc
Sziasztok lenne egy Samsung 160cm-es 3d plazma tv,és betört a kijelző. Tud valaki hozzá?PS63C7780YSXZG. Köszönöm
-
Rruuer
senior tag
Sziasztok. Lenne egy orion t16-dled tv aminek a szineivel lenne gond. Valaki megtudná mondani mi lehet a gond?
[link] -
-
-
Hello,
Áramszünet után a Philips 32PFL3605/12 TV-m nem kapcsol be. Gondolom a táp elhalálozott (amúgy is hajlamos rá). A táp 715G3816-P03-H20-002U, TPM 4.1 verzió.
Olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor mi szokott elmenni ezeken a tápokon? Esetleg valaki tud ebay-en kívüli/olcsóbb alkatrészforrást, vagy hogy melyik tápok jók még ehelyett?Méregettem közben, egyszer volt 12V, de 24 akkor sem. Az IC901 tápja megvan, de az IC902-é nem. Az 5V megvan, a standby 5V-ra zárásával sem lesz 24V.
Annyit megtaláltam, hogy 24V és 12V hiányában nem indul.Valakinek van erre ötlete?
-
biker45
csendes tag
Üdv!
Van egy UE46D6500-as TV-m. Tavaly háttérvilágítás lett benne cserélve, most meg ezt csinálja:
https://kepkuldes.com/image/QXGGAZ
https://kepkuldes.com/image/QXGoMRVan egy vízszintes hosszú vastagabb csík, meg sok vékonyabb (mintha interlaced lenne a kép). Ezt vajon lehet javítani, vagy már csak a hulladékudvarban kaphat kezelést?
-
Rolex-8
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni ! LG 60PA5500 típusú tévémbe keresek maint . Eredeti cikksz.EBT62219912.
Buta kérdés ,de nincs esetleg ami cikkszámba eltér ,viszont helyettesíti !?
Előre is köszönöm ! -
st81
tag
Üdv!
Panasonic 50GT60-as tévém többször nem tud rákapcsolódni a net-re (UPC). Ilyenkor a wi-fi és a lan is egyszerre "hulla".
Van, amikor egy ki- és bekapcsolás után rendben megy, de van amikor áramtalanítani kell, majd 3-4 perc után bekapcsolva ismét látja a hálózatot.
Alaplapos hiba lehet? Nagyságrendileg mennyi lehet a javítása?Előre is köszönöm!
-
Vangelis
félisten
Köszi a segítséget mindekinek .. megoldott.
Ujra van TV-m
Már óvatosabb leszek. -
axlrose32
őstag
válasz
chronic2107 #11659 üzenetére
Ez is megoldható szerintem.
simán. -
chronic2107
újonc
válasz
chronic2107 #11659 üzenetére
-
chronic2107
újonc
Sziasztok,
Örülök, mint mókus az erdőtűznek.... 2 TV-nk is dögrováson van. Azaz csak 1, mert a másik a konkrétan döglött.
Egy Samsung UE32H6200-as TV az alábbi képhibákat produkálja. Van amikor néhány óráig-napig hibamentesen működik, aztán ismét.
Mi lehet gondja? Van értelme javításával foglalkozni?A "döglött" készülék egy UE40D6000-es. Kezdésnek nem lehetett kikapcsolni. Kikapcsolás helyett a gép megszűnt, a háttérvilágítás ment pár másodpercig, majd folyamatosan újraindult. A Samu logó vagy más nem jelenik meg, a képernyő fekete, csak a háttérvilágítás kapcsol be, folyamatosa 10~15 másodpercenként újraindul.
Üdv,
Chronic -
minikahona
tag
Sziasztok! Adott egy olcsó, pár éves Skyworth márkájú tv. Számítógépre kötve monitornak használom és a falra van felszerelve egy tartóval. Kb 2 hete egyik nap mikor hazaértem a munkából és bekapcsoltam, azt vettem észre hogy villog a teljes képernyő. Elsötétül majd ujra mutatja a képet. Ez kb tart 5 másodpercig de a végére egészen begyorsul és aztán megáll a villogás és simán mutatja a képet. Ez tartott 1 hétig, és mindig csak "hideg indításkor" a nap első bekapcsolásakor csinálta, majd múlt vasárnap esete amig elmentem fürdeni bekapcsolva hagytam a gépet. Kb 45 percel később mikor visszamentem a szobába, azt vettem észre hogy a tv fényereje kb a felére csökkent, és a fehér és világosabb háttereknél nagyon vibrál a kép. Azóta reseteltem megnéztem a kábelt, de semmi ez van. Gyanítom hogy valamilyen táp baja lehet, de van erre valami megoldás? Gondolom nincs, de azért megkérdezem.
Még annyi hogy sajnos nem valami jó az áram hálózat itthon, ezért ha bekacsolom a gépet, aztán a tv-t, és utoljára hagyom az 5.1-et akkor a tv képernyője elsötétül egy pillanatra mert sok áramot húz el az 5.1. Ezt sajnos párszor elfelejtettem, most már mindig a gép, utána az 5.1 és a tv az utolsó amit bekapcsoalok. Gondolom emiatt mehetett tönkre. Erre is szeretnék tippet kérni, hogyha esetleg veszek egy másik tv-t akkor hogy előzzem meg ezt az egészet. -
Robertó79
tag
Sziasztok adott egy LG42LF561v tv amit hetente 4x szer kell minden reggel beprogramozni, mintha új lenne!
-
Kispotter
tag
Sziasztok!
Adott egy THOMSON 43UC6306 LCD tv. A hibajelenség bekapcsoláskor logó bevillan aztán sötétség. De teljes sötét szobába látszik valami nagyon halovány a képen. Ez háttérvilágítás probléma lehet vagy csak egyszerűen kiszáradtak a tv tápjába az elko kondenzátorok? HA nem a táp a baja akkor javítható vagy nem érdemes foglalkozni vele? Előre is köszi!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest