Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
herkulesminusz
tag
-
donald.trump
újonc
sziasztok van egy lg 42LF5800 lcd tv m itt szoppantyuzok vele mert elment a kep. hatter jo de kepet nem az flexekre tippelek vagy magara a panelra... vannak muszereim zarlatot nem talaltam mik szoktak lenni az altalnos hibak?
-
oil120
senior tag
válasz
herkulesminusz #12595 üzenetére
Zárlatosnak gondolnám a kijelzőt, azért esz meg a ref. feszültséget.
Kíváncsi vagyok valaki megerősíti-e, én erre tippelnék. -
herkulesminusz
tag
válasz
herkulesminusz #12592 üzenetére
Kísérleteztem a T-Con pinletakarós módszerrel, ha letakarok bármennyi pint is, az egyik oldalon (mindegy melyiken) már van kép, viszont hallani, ahogy a T-con kártyán a tekercsek kínlódnak, minél több pint takarok le, annál kevésbé zörögnek a tekercsek. Ha egyet sem takarok le nincs kép, és az LVDS csatlakozóknál a referenciafeszültség (7.2V ha működik normál) leesik 0.1-re. Így első nekifutásra ez a T-Con kártya táprészének a halálát jelentené számomra, de lehet valakinek van más ötlete?
-
Mike88
senior tag
válasz
oil120 #12593 üzenetére
Hanem? Mire tippelsz? Más is írta már máshol, hogy kizártnak tartja... Én ilyet még őszintén szólva nem láttam. Láttam már pár "csíkos" kijelzőt, amin színes csík volt vagy komplett sávban volt a hiba, esetleg mindig máshol jelent meg a csík, de fekete csík volt és a teljes képernyőn. Van egy régi plazmám is, aminek szintén hasonló kehéje van de ott egy színű, kék csíkok vannak, függőleges, és teljes képernyőn. Ez csak a képernyő feléig tart és nem fekete csík, nem egyszínű, csak egy árnyalattal sötétebb, mint az előtte és utána lévő sor... Értsd ha teszem azt sárga szín kerül "mögé", ugyanúgy sárga a csík is, csak egy árnyalattal sötétebb.
-
herkulesminusz
tag
Sziasztok, az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
Adott egy 2.5 éves 58" Philips LCD, ami pár hete elkezdett rakoncátlankodni, először kb szétkenődött a kép pillanatokra, aztán elmúlt, aztán megint...míg végül pár nap óta csak háttérvilágítás és hang van, kép nincs.
Szétszedtem, a T-con kártyáról 1-1 oldalt lehúzva külön-külön van félkép (mindkettő tökéletes), ha viszont mindkét oldali kábelt rádugom nincs kép. Mi lehet a baj? T-con kártya, kijelző...?
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
LED-LCD TV-nél vízszintes pixelcsík hiba megszüntethető T-con cserével vagy eredhet ez a hiba más, egyéb alkatrész hibájából? 4 vízszintes pixelcsík hiba van a TV-n, ill. egy 5-ik pár percig látszik bekapcsolás után, ezt követően eltűnik. A csík kb. a képernyő feléig tart, a másik felén nem tapasztalható, nagyon halvány, nagyon vékony csíkok.
Azért kérdezem, mert ha ezzel megszüntethető, akkor nem tűnik annyira bonyolult feladatnak, érdemes vele foglalkozni.
TV típusa: Samsung UE50TU8070 -
FlameBox
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy problémával kapcsolatban.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topic, de hátha...
Az lenne a gondom, hogy ha elindítok egy filmet vagy YT videót vagy akár TV adást, akkor 5-10 másodpercig akadozik a hang. Miután abbahagyta már tökéletesen működik. Ha a YT videó megszakad reklám miatt, utána is szaggatni kezd pár másodperc erejéig.
HDMI kábel cserével próbáltam orvosolni a problémát, de nem jártam sikerrel.Kábellel összekötve egyáltalán nincs hang. A Bluetooth-os kapcsolat működik, de a hang továbbra is akadozik pár másodpercig
Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?Az alábbi eszközökkel rendelkezek:
TV: Sony KD-55XE9005
Hangcucc: JBL Cinema SB450
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! -
Dante986
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12586 üzenetére
Nem tudom nem szedtem szét
47LV5500-UA a típusa -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12580 üzenetére
Én a saját esetemben ezt nem tudtam volna megtenni, mert sajnos nálam pl a vastagabb régi típusú vezeték volt, így csak össze vissza tört volna a harisnya. Visszahajtva és erőt alkalmazva viszont patikán belement. Mondjuk azóta már T-s netre váltottunk ugyhogy meg is szüntettem, de a csatit nem tudtam róla leszedni soha többet
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z0d1@Ku$ #12579 üzenetére
Erre van olyan trükk is, hogy nem hajtjuk vissza a harisnyát (mert jelentősen növelné az átmérőt), de legalább a végén maradjon szabadon, így rátekerve végül mégis elérhető a cél, hogy érintkezzen a fémmel.
Ez persze nem számít profi munkának, csak épp működik, ha nincs kéznél jobb alkatrész.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12578 üzenetére
Valóban azt nem is figyeltem. De gyanítom a kábel is az a régi vastagabb fajta, ezért rá sem lehet tolni rendesen erre a fajta csatira, bár én megoldottam izomból. Azt már semmi nem szedi le a vezetékről.
-
-
margithid
veterán
Tv kábel csatlakozót hiába próbálom összeilledzteni, sajnos sehogy se jó. Pár napja még szétesett kép volt, most már semmi.
Új csatlakozó vajon segíthet?
Kabelből vágtam le, úgy se jó.
Esetleg vezeték nem torhetett bele a csatlakozóba? Nem nagyon megy bele mélyen. -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Ha már itt oltogatjátok egymást, illene fórumszabályzatot is olvasni.
Ami nem a topik témához kapcsolódik, azt tegyétek már OFF-ba légysziiiii.
-
kobak11
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12568 üzenetére
Igazad van, a gond, hogy Debrecenből nem volt megoldható/költséghatékony a TV-t Pestre szállítani, szívesen fizettem volna neki, ha megmondja, mi a hiba, de sajnos erre nem volt lehetőség. Nem ajánlotta fel...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kobak11 #12562 üzenetére
Legelőször megkerestem, választolt azt írta, hogy pontosan tudja mi a hiba, de nem fogja megmondani, hogy mi a megoldás. Mert neki is sok energiájába került egy másik ugyanolyan TV-nél rájönni, mi a baj. Nem nem mondja meg, hanem vigyem el hozzá. Szívesen elvittem volna ha pesti lennék, de Debrecenből nem érte volna meg fuvarozgatni. Ha valaki meg ilyen, akkor inkább hagyjuk.
Ebben a szakmában mindig is a tudást kellett megfizetni elsősorban, de sok ilyen szakma létezik. Az Indexen van egy könyvelős fórum, egymás között jól eltársalognak, de ott is néha húzzák a szájukat, ha egyszerű kérdést tesz fel valaki: fizess a könyvelődnek! Néha azért válaszolnak is. (Egyébként nekem is volt régebben könyvelő, csak átálltam saját ügyintézésre.)
Az emberek általában jobban elfogadják, amikor egy ügyvéd vagy orvos idejét, szaktanácsait kell busásan honorálni. Más szakmát meg esetleg lenéznek: az a szemét videószerelő kicserélt egy 10 forintos gumiszíjat 5 ezerért! Volt bőr a képén!
Csak épp sok esetben az olcsó alkatrész cseréje is járhat nagy megbontással, időráfordítással. Fizetni kell a műhelyért, vállalkozásért stb. Meg az sem mindegy, a szakember rögtön tudja, hová kell nyúlni, más egységekben kárt nem okozni.
-
MADKING
tag
válasz
kobak11 #12566 üzenetére
mivel is?
azzal hogy E es a B
vagy A-board az A-board kozott
akkor szerintem ne eroltessuk ezt a dolgot
komolyan azt gondoltam, hogy ha mar forrasztani tudsz akkor van nemi hozza ertes, de tevedtem, nem eleg hogy kimerni egy A-board nem tudsz, de meg alap Panasonic tx-49es400 E es a B kozott nem tudod mi a kulombseg, ja ha lenne D akkor meg absolut ketsegbe estel volna
""Szóljál hozzá akárkinek is a problémájához érdemben és akkor talán komolyan tudlak venni..."" - itt a valaszom erre, ne vegyel komolyan tul keves vagyok hozzad MESTER
-
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12561 üzenetére
De ez nem olyan egyszerű, szoftvert is kell rátenni, amihez én nem értek, ugyanis ugyanaz a PCB megy pl. 32"-os TV-be is.
Axl-ről meg annyit, hogy megvan róla véleményem. Igen, írtam neki, de nem válaszolt. Sem most, sem a másik két alkalommal, amikor megkerestem. Nem segített semmit, úgy tűnik nem kell neki pénz, van elég neki. Legelőször megkerestem, választolt azt írta, hogy pontosan tudja mi a hiba, de nem fogja megmondani, hogy mi a megoldás. Mert neki is sok energiájába került egy másik ugyanolyan TV-nél rájönni, mi a baj. Nem nem mondja meg, hanem vigyem el hozzá. Szívesen elvittem volna ha pesti lennék, de Debrecenből nem érte volna meg fuvarozgatni. Ha valaki meg ilyen, akkor inkább hagyjuk. Azóta semmiben sem segített. Gondoltam van itt más valaki aki esetleg ért hozzá, de tévedtem. Tudod mit? Nem is érdekel. Eladó a TV, vegyétek-vigyétek: 30-ért itt: aki lát benne fantáziát, vagy kell a kijelzője jól fog vele járni:https://hardverapro.hu/apro/panelhibas_panasonic_tx-49es400e_hd_led_tv_lapos_t/hsz_1-200.html
-
MADKING
tag
válasz
kobak11 #12560 üzenetére
Hm, ide jonnek olyanok a kik nem ertenek a szereleshez, es a forum arra keszult egy atlag embernek a kinek fogalma sincs belso alkatreszek vilagabol.
Es a forum arra lett kitalalva hogy a kep hibak alapjan Axl leirjon egy koltseget a javitasra, illetve van e ertelme javitani, javittatni.
Ha Te ertesz hozza a szereleshez, akkor neked olyan forumot kell keresned, a hol szerelok PCB javitassal foglalkoznak, vagy is melyebb kell asnod a dolgokban.
Ha itt akarsz ra talalni olyan szerelore a ki szett boncolgatja neked ""IC8001-et már újraforrasztottam, de még mindig ugyanaz a hiba.
A board típusa: TNPH1181 2A
Cseréljek A boardot?"" akkor igen google lesz a valasz, Magyarorszagon kivul is van elet, Ebay-on keresztul elerheto mas orszagok a honnan lehet randelni dolgokat. -
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12559 üzenetére
Én megpróbáltam mindent, amit a neten találtam, ezért írtam a fórumra. Logikus, hogy először a neten nézek szét, ezt magától értetődőnek gondoltam. Google-en alkatrészt nem találtam. Szerelőknek írtam (8-nak) és nincs alkatrész! Nem kapható, új sem, bontott sem.
Ne legyél olyan ideges, hiszen semmi okod sincs rá
Látom a mondatszerkezetedből, hogy az vagy.
Gondoltam, itt van olyan, aki ért is a TV szereléshez, nem csak Google szinten hanem attól kicsit jobban. Le vagyok sújtva! Korábbi bejegyzésekből látszik, hogy itt csak lehordják az embert. Valóban így van. (Ha legalább olyan hordana le, aki ért is hozzá, vagy ha az én problémámhoz nem is tud konstruktívan hozzászólni, legalább a máséhoz igen, azt megérteném...) Ez a fórum már rég nem az, aminek valaha indult.
De nem értelek, miféle gerendát keressek én most saját részről? -
MADKING
tag
válasz
kobak11 #12557 üzenetére
Hat nezzuk
eloszor is jottel azzal, hogy
""Sziasztok!
Segítségeteket, ötleteket kérnék a következő beteggel kapcsolatban:A páciens egy Panasonic tx-49es400e TV.
Se kép, se hang, Standby LED sem világít.De 13-at villog a LED-je bekapcsolás után kb. 10 perc után. Ezután ismétli...
Mi lehet a gond? Kommunikációs hiba a fő chip körül az A boardon?
Egyik boardon sincs égés, külsérelmi nyom.
IC8001-et már újraforrasztottam, de még mindig ugyanaz a hiba.
Cseréljek A boardot?Köszi a segítséget előre is! ""
- google tokeletes arra, hogy megkapd otletet es segitseget, es Panasonic piros led villogasra a mi konkrettan le is irja 13 hiba kod - A board csere
-"IC8001-et már újraforrasztottam, de még mindig ugyanaz a hiba" - tehat ebbol ki kovetkeztettve, Te ertesz hozza ahhoz hogy ujraforrazd, ezert javasoltam googlet mert rengeteg alkatrszre talal, telefon mert lehet hogy Axl-nek van az a mi kell.
E helyett elkezdesz itt pattogni mint bolha es lehordani a forumot es az Axl
Hol ott vissza fognad magad es leirnal, hogy mit is csinaltal, mert masoknak az jonn le hogy Te csak forrasztottal, de mereseket nem vegeztel, mint a hogy azt se, hogy neztel a googlen es hivtal szereloket. Mert ez ugye csak kesobb derult ki, a mikor elkezdtel itt pattogni.
Szoval ha masokban keresel a szalkat, eloszor a sajat erdot tedd rendbe -
kobak11
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12555 üzenetére
Nálunk is volt macska széth*gyozta a monitort, de teljesen, pergett róla a húgykő, évekig csinálta. Panelt, kijelzőt, mindent. Sulinetes monitor, alap LG, 15" most is tökéletesen működik! Sehol egy folt vagy beázás...
-
kobak11
csendes tag
válasz
MADKING #12554 üzenetére
Mert Te aztán nekem (vagy bárki másnak) a utolsó bejegyzéseket végignézve igazán sokat segítettél, "Google az jó tanácsadó", meg "ott a telefonszám hívd fel". Ha ideig süllyedt a fórum színvonala próbálok én is alkalmazkodni...
Persze ott a telefon, ott a google... Meg ott a sok tévészerelő az országban. Meg ott a fórum, de minek? Ez minden, csak az nem aminek indult (lásd első bejegyzés).
Jól van, gúnyolódj csak, osszál ki, de csak akkor ha van egy szemernyi szaktudás is mögötted, anélkül könnyű lehordani a másikat. Szóljál hozzá akárkinek is a problémájához érdemben és akkor talán komolyan tudlak venni... -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #12555 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
czanga #12550 üzenetére
Macska eleve gyanús bűnös. Egyik ügyfélnél levizelte a képernyőt, alsó szegélynél befolyt, szétrohadt. Eredmény szinte a képen láthatóhoz hasonló.
Másik ügyfélnél módszeresen tette tönkre a képcsöves TV-ket. Ráült a tetejére és intézkedett, ha nem tetszett a műsor.
Később az ügyfél megjelent egy lapos TV-vel is. Annak is vége lett... Alsó káva, szintén. Nem szigetelt megfelelően. Félre ne értse valaki, nem vagyok macskagyűlölő, gyerekkorom kedvenc állata. De tények árulkodóak.
-
czanga
őstag
-
sztanky79
csendes tag
Üdv!
Van egy lg 32ld750 tv-m. Sajnos a hdmi (pcn) keresztül nem ad jelet csak rgb lehet csatlakoztatni. Illetve rgbn is egy idő útán becsikózódig ,és zizeg hátúl ki be kapcs többnyire megoldja a gondot. Érdemes esetleg javítani(már volt javítva hasonló problémával)!!! Köszönöm a választ! -
kobak11
csendes tag
válasz
kiszsolt100 #12541 üzenetére
Szia! Nekem van egy Sony projectorom: https://hardverapro.hu/apro/sony_vpl-s600_lcd_projector_projektor_vetito_kivet_5/hsz_1-200.html
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Hátha ide vág ez a problémám:
Strong SRT 43FC5433 típusú TV-nk újabban bekapcsolás után sokszor lefagy: ilyenkor hang nincs, a kép kimerevedik és nem reagál egyik távirányító utasításaira sem. Ezesetben csakis a készülék áramtalanítással történő újraindítása segít. Illetve némelyik TV-csatorna esetében gyakran előfordul, hogy bekapcsoláskor még van, majd pár másodperc múlva elmegy a kép, csak hang van. Előbbi úgy jön vissza rendesen, ha lenyomom a LIST gombot, majd le OK-zom a csatornalistában a szóban forgó TV-csatornát. Mi lehet a hibák oka? Találkoztatok már ilyenekkel? Van mód az orvoslásukra? Lehet, hogy szoftverhiba?
A márkaszervíznek is megírtam ezt, de semmit nem reagáltak még rá eddig, ezért remélem, hátha tud itt valaki tanáccsal szolgálni. -
kiszsolt100
csendes tag
Sziasztok lenne esetleg valakinek eladó projektoros tv böl fresnel lencse? A nagy ami a kijelzőnél van, köszi
-
kobak11
csendes tag
Én nem sajnálom a lóvét szakembertől. Írtam az összes debreceni TV szerelőnek (mert ugye postázni nem fogok) de senki sem jelzett vissza pozitívan. Mindenki csak azt mondta, hogy hát igen, a mainboard az hiánycikk, mert ez a típus mindig megfő, meghogy vegyek bootlooposat és forrasszam át az EEPROM chipet az enyémről, ill. hasonló kókány megoldások... Új mainboard nincs, használt nincs, ha ilyen egyszerű lett volna, nem írtam volna ide ki...
-
kobak11
csendes tag
Javaslat mások és magam számára: Dobjuk ki a hulladékot és vegyünk egy újat
Ami meg jó a régiből adjuk el prohardveren, ennyivel is olcsóbb lesz az új. Én árulom az enyémet, mert még a kijelzője jó lehet alkatrésznek: https://hardverapro.hu/apro/panelhibas_panasonic_tx-49es400e_hd_led_tv_lapos_t/hsz_1-200.html Végülis egy 49"-os hibátlan HD kijelző csak kell valakinek... Remélem...
-
kobak11
csendes tag
Vagy felhívok a gugliról bármilyen random TV szervízt...
-
kobak11
csendes tag
Látom Te sem kaptál túl sok tanácsot itt. Hol vannak a régi nagyok pl. Axl Rose? Ez így elég L'art pour L'art...
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van nálam egy LG 50PK760 készülék. Betápra van standby, bekapcsra kattan, talán 1-2 másodpercre rá a panel elkezd "világítani", majd azonnal újra kattan, és visszatér standby-ba. Ez a video alapján ellenőriztem, mértem ezt-azt, a biztosítékok (az a 4, amit megtaláltam) jók, az a rövid idő alatt, míg kikapcsol a Va 59 V-ig, a Vs 207 V-ig fut fel. A panel matricáján 60 és 203 V van, a táp tábláján 60 és 195-204 V. Ezeket már a két oldalsó panel lecsatlakoztatása után mértem, ezeknél az értékeknél kapcsol vissza stanby-ba. Van ötletetek, hogy merre menjek tovább? Van rá esély, hogy olcsón javítható, vagy már csak elektronikai hulladék?
-
kobak11
csendes tag
Hidd el azokat már végigzongoráztam.
-
kobak11
csendes tag
amúgy olvassa valaki ezt a topicot...?
-
kobak11
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket, ötleteket kérnék a következő beteggel kapcsolatban:A páciens egy Panasonic tx-49es400e TV.
Se kép, se hang, Standby LED sem világít.De 13-at villog a LED-je bekapcsolás után kb. 10 perc után. Ezután ismétli...
Mi lehet a gond? Kommunikációs hiba a fő chip körül az A boardon?
Egyik boardon sincs égés, külsérelmi nyom.
IC8001-et már újraforrasztottam, de még mindig ugyanaz a hiba.
Cseréljek A boardot?Köszi a segítséget előre is!
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12525 üzenetére
Rutinos! Sajnálatos!
Azt hiszem, nem én voltam az első "kiosztott"...
"Gratulálhatok"???
Segítek is: Ne pazarold rám az időd!
Jó eséllyel lesznek "tesztelés nélkül " is rendes válaszadók, kisebb mellénnyel, nem magas lóról, jószándékkal!Minden jót!
-
MADKING
tag
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12521 üzenetére
Aki az igen/nem közül nem tud (vagy még rosszabb: nem akar) választ adni, azt vajon el kell fogadni szakembernek?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12519 üzenetére
Ez nem segítség !
Az a válasz igen, hogy átköthető-e a sok-tucat sorba kötött LED egyike (a megszakadt) vagy nem.
Erre a kérdésre a válasz AZ a segítség....vagyis?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12517 üzenetére
Mert a Yt-videó alapján (LED-sor javítás), sorba kötött LED-ek vannak benne, amiket egy kb. 50V körüli (tápegységről adott ideiglenes) fesszel tesztel, majd cserével javít.
Nincs csere-LED: arra a kókány-közeli kényszermegoldásra vetemednék, hogy a sok-tucat sorba kötött LED esetén nem nagy kockázat, ha az egy hibásat (ami a szaladást okozza) egyszerűen átkötöm!
Ha nem a szélen vagy sarokban van, akkor eloszlik a hiba, és ennél a kategóriánál az itt (is) olvasottak alapján bizony és sajnos gyárilag is vannak ennyi háttérvilágítási hibák.
Kompromisszum, a nehezen beszerezhető vagy beszerezhetetlen vagy aránytalanul drága alkatrész miatt.
Ha nagyon profin akarom megoldani, akkor a 3-4-5 tucatos LED sor elé (után?) egy nyitóirányú diódás közdarabbal lehet megoldani akár a szerintem enélkül sem problémás túlfeszültséget.
...szerintem ennyi darabnál bőven a türésen belül van ha egy LED kiesik a 20-50(+) darabból.
Ezt a költséghatékony szükség-megoldást tervezem a LED TV pályafutásának a monitoros üzemmódú végére.
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
A jvc lt-40dg51j esetén a fényerő szabályozáskor a hátté-LED-ek fényereje változik, vagy kimaszkolja a display, ágy mindkettő?
-
valrin
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja vásároltam egy
Sony BRAVIA KD-65X85J típusú tv-t és feltűnt rajta pár alig észrevehető szürke folt, amik lehet hogy eddig is megvoltak, csak nekem nem tűntek fel. Egy idő után megelégeltem és garanciás javításra visszaküldtem, de javítás nélkül visszakaptam mondván, hogy ez technológiai sajátosság és a hibatartományon belül van. Most visszakaptam a tv-t és az első bekapcsolásnál észleltem, hogy keletkezett rá még egy folt. Szerintetek ez normális, technológia sajátosság? -
oil120
senior tag
válasz
Lizard0828 #12511 üzenetére
Szia,
Amikor bekapcsolod számold meg mennyit villog a piros led. -
Márk
senior tag
válasz
Lizard0828 #12511 üzenetére
[link] axlrose32
-
Lizard0828
tag
Sziasztok!
Sajnálatos dolog törtènt a minap egy 50GT60-nal, filmezès közben kikapcsolt ès azóta sem hajlandó kèpet adni, a piros ledfèny villog az elejèn, mikor be akarom kapcsolni hallani a kèt kis kattanó hangot amit működőkèpessen adott, ez most is megvan csak kèpet nem kapok már!(esetleges táp problèma) Szeretnèm megmenteni ha lehetsèges, kèrlek segítsetek ebben.
Tudtok ajánlani kèrlek, plazma tv javítót, Köszönöm -
5leteseN
senior tag
válasz
Angel2014 #12509 üzenetére
Igen, jól írod, a hosszabb gyártású tv-knél több altípus van, a változó fődarabhoz szintén változó panelekkel. A panelen lévő azonosítója a kulcs.
A saját tapasztalat szerint pár/sok év után lepotyognak ezek, jó esetben még csak a széle kezdi a "kunkorodást".
Ilyenkor marad a panelra maratott másodlagos azonosító próbálgatása a kereséskor.Jut eszembe: az altipusoknál a hátlapon lévő tipuskód ilyenkor általában változó vége sokszor segít. Nem mindig!
-
Angel2014
addikt
PL az MU széria a samsung nál annyira szétszort hogy 3 fajta kijelzővel gyártották de lehet négy is.
Ha az enyimét samsung alaplappal és kijelzővel adta ki a samsung
Ha a tied AUO kejelzős és alaplapos samsung TV ami szintén az MU széria akkor az én samsung alaplapomat nem tudnád átrakni a te tévédbe csak akkor ha AUOs lenne az enyém is.
Szóval nézni kell a Tápon vagy a Coffon a számokat milyen kijelzős a tied egyáltalán.
-
-
MADKING
tag
válasz
z0d1@Ku$ #12501 üzenetére
Erdemes telefonon beszelni, ha olyan surgos az ugy, [axlrose32]
-
MADKING
tag
[link]
" Kisebb tv-ben cseréltem már (80) cm-eseben, de ennek a kijelzőjét már nem merném egyedül emelgetni" pedig videoba egyedul megcsinalt az ember
"Vagy oylan szervizt ahol megbízhatóan megcsinálják olyan áron hogy megérje?" - kinek megerjen a szerviznek vagy neked ?
ha mar csinaltal akkor ezt is megtudod csinalni, csak kell hozza asztal nagyobb mint a kijelzo, a mire ra teszed a kijelzot
vagy ket mdf lap koze teszel a TV es forditasz, igy csak a hatuljat megemeled es a kijelzo alul marad -
mexel
veterán
Sziasztok!
Van egy Sony KD-49XD7005 tv-m amben ledeket kellene cserélni. Tud valaki erre megoldást esetleg? Vagy oylan szervizt ahol megbízhatóan megcsinálják olyan áron hogy megérje?
Esetleg itt olyan aki vállalja?
Mi lehet ennek az ára? Kisebb tv-ben cseréltem már (80) cm-eseben, de ennek a kijelzőjét már nem merném egyedül emelgetni -
z0d1@Ku$
senior tag
Van itt esetleg valaki, aki tudna egy tv szervizt ajánlani pesten?
Van egy samsung ue40ju6400w típusú tv, aminek a bal oldalán van egy függőleges lila csík. Mennyire érheti meg ezt javítani? Lehet egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Video digitalizálás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest