Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
malisonX #12698 üzenetére
Igazság szerint a táphibák egyik fajtája pont nem így nyilvánul meg, egy másik lehetőség kis eséllyel okozhatna ilyet. Ezeket megjavítja az ember és nem kell panelt cserélni.
De ott van még egy nagyobb esély alaplap (BGA stb.) hibára és innen kezdve válik értelmetlenné a bütykölés, egy garanciális készülék esetében.
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Van egy LG 65nano883pb típusú TV-m. Egyszercsak youtubeozás közben újraindult, majd utána is 4-5 másodpercenként újraindulgatott. Kihúztam egy fél órára, a bekapcsolás után ment egy jó másfél percet, majd megint 4-5 másodpercenként újraindulgatott. Ismételtem még egyszer, ugyanez a jelenség... Fél órás áramlatanítás után megy 1-2 percet, de utána 4-5 másodperc és letérdel.
Ez biztosan tápegység probléma lesz? 2 éves és 11 hónapos a TV. Az LG weboldala szerint 2 év gari van rá. Alzában lett vásárolva, ott a garilapon 36 hónap szerepel. Ilyen esetben hogy működik a jótállás? Vissza kell postázni a boltnak a TV-t? Ha tuti, hogy tápegység baj, akkor lehet inkább abból rendelnék egy tesztelt bontottat (55 és 65 nano886pb-hez találtam, de gondolom ugyanaz van ebben is). Köszi! -
uffneked
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE32EH5000WXBT-m (nem mai).
Tegnap délután egyik pillanatról a másikra nagyjából harmadára csökkent a fényerő globálisan, illetve alig észrevehetően vibrált a kép.
Kikapcsol-kihúz-bedug-bekapcsol a logó egy pillanatra normál fényerőn, majd villog és visszasötétedik, majd a villongás frekvenciája nő, és ez a vibráló-sötét állapot áll be.
Forrás mindegy.Azóta ma már volt olyan, hogy kép abszolút nem volt, majd olyan hogy villogott felváltva bal-jobbfele.
Nem tragédia, ha azt mondjátok hogy kuka. Max nagymamához mentenénk ha nem drága (tegnapig semmi baja nem volt).
Illetve ha tudtok olyan akcióról, ahol régi/hibás készüléket beszámítanak, az esetleg érdekelne.
Köszi! -
-
PHenis
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12692 üzenetére
Akkor az lcd serult meg es nincs ertelme a tovabbi kiserletezgetesnek.
Probaltam vigyazni ra nagyon, de vagy 4x kiszedtem meg visszaraktam a ledek miatt... Mindegy akkor ez igy marad, a hálóba jó lesz.
Koszonom szepen a valaszt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PHenis #12691 üzenetére
A T-Con bemenő és kimenő vezetékei nem tudnak "vonalszintű" meghajtást, hiszen ott még nincs is olyan sok vezeték, amivel ez egyenként megoldható lenne.
Az LCD széleire ragasztott COF (Chip On Film) már több sávra bont, de még az LCD-n belül is vannak integrált chipek, ami további pixelsor, illetve oszlopokra bontja a meghajtást.
Lehet COF-sérülés, esetleg belső sérülés is, ezt már nem tudom, nem jártam még így. Tapadókorongos kiemelővel szoktam mozgatni az LCD-t, a fülektől is "félek" gyakorlatilag még érinteni is, nehogy megsérüljön, úgyhogy maximális óvatossággal kezelem.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
Lg 43uh603v tv-n csereltem a tipushibas belilult hattervilagitast ujra. Sajnos az alis elado kicsit atvert mert nem ehhez a tipushoz valoak a ledcsikok, sokszor szet-osszeraktam a tv-t mire mukodesre birtam a hatterfenyt. Most mukodik de lett egy fekete fuggoleges csik az lcd-n. Atneztem a mainboard-tcon-lcd vonalat, szallagkabeleket, sehol nem latok serulest. A t-con es az lcd kozott 2 kabel megy, keresztbecsereltem de nem valtozott semmi. Finoman nyomkodtam a kabeleket menet kozben de nem segitett.
Elotte nem volt ilyen baja, nyilvan en okoztam szereles kozben.A kerdesem, hogy a fuggoleges fekete csik (igazabol ranezesre 4 pixel szeles kb, nem vibral, nem mozog, nem szines, teljesen konstans fekete) inkabb t-con hibara utal vagy az lcd-n levo barna szallagkabelek serultek meg valoszinuleg?
-
Tomi_78
aktív tag
Oké, akkor tehát a jótállás érvényesítése a csodavárás helyett.
-
Tomi_78
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy Strong SRT43FC5433 típusú smart LED TV-nk, aminek a kijelzőjén nemrég vékony vízszintes csíkok jelentek meg, ha be van kapcsolva.
Még annyira nem zavaró TV-nézés közben, de várható, hogy ezek a csíkok vastagodni és/vagy továbbterjeszkedni fognak?
Mire utalhat ez a hiba, mi lehet a baj benne? Még van a készülékre jótállás is; érdemes kicseréltetni? -
Kidvox
csendes tag
válasz
sniper elite #12611 üzenetére
Szia.
Azóta kiderült mi lehet a probléma?
Én is nemrég tapasztaltam ugyan azt amit írsz. leginkább akkor, amikor a kamera gyorsabban mozog, pl meccsközben, mikor követi a kamera a játékost.
Más topikban valaki azt írta hogy Felhősödés (clouding) jelenség, ami természetes dolog. TV típusa: LG 55UQ75003LF
Ha esetleg tudsz valamit azóta akkor légyszi írd le. köszönöm -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FunPro #12682 üzenetére
Kérdezd meg tőle, hogy az LCD-t tapadókorongos kiemelővel vette le, vagy puszta kézzel nyúlkált alá, ami mondjuk veszélyes is, megsérülhet. Ha ez okozta, és a foltok kimondottan az LCD üvegének hátán vannak, akkor talán azért nem láttam még ilyen durva foltosodást (nem nyúlkálok alá soha, nem fogom meg az LCD hátát).
Másik lehetőség a műanyag diffúzor lap/lapok összefogdosása, csak az meg talán nem okoz ennyire jól látható jelenséget.
Lehetnek ugyanakkor porosodások is a rétegek között, amit kézzel (kesztyűben is) megfogva értelemszerűen eltérést okoz. Ilyenkor portalanítani is kell sajnos. Porvédő szigetelést ugyan szoktak alkalmazni gyárilag, de az sem mindenható, pláne ha egyszer már szétszedték és nem úgy csinálták vissza, hogy kellően védett legyen.
-
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12683 üzenetére
Így jött vissza a szerelőtől.
Hogy ő aztán mit csinált vele, nem tudom. A legfurább a középső folt, mert oda szállítás közben biztos nem nyúlt senki.
Természetesen azért nála is rákérdezünk a dologra. Igazából úgy sem tudok mit tenni, ha ő azt állítja ilyen volt alapból. Engem igazából csak az érdekelne, hogy valóban lehetett-e ilyen alapból.
-
fiedlerf
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG 60PB660V plazma tv-m 2014 májusából.
Az elmúlt napokban bekapcsolás után felvillan az alap (szürkés) háttérszín, majd szinte azonnal kikapcsol a tv. Már próbálkoztam azzal, hogy kihúzom a konnektorból, így sikerült 1-2 alkalommal elérni, hogy megjelenlen az LG felirat, egyszer pedig sikerült használni is a készüléket, mert nem kapcsolt ki, de most már folyamatosan kikapcsol azonnal.
Ha nem tévedek, akkor nem a képernyővel, hanem az "alaplappal" lesz probléma.
Tudnátok esetleg segíteni, hogy javítható-e a készülék a leírt hibajelenség alapján, ha igen, megoldható házilag?
Esetleg cserélhető alkatrész esetén milyen más tv-k rendelkeznek kompatibilis alkatrésszel?
Ha van rá mód megtartanám a TV-t.
Köszönöm!
-
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12669 üzenetére
Megcsináltattuk a tv-t, valóban ledsor cserére szorult.
Ma visszakaptuk, viszont a tv alja "foltos" lett.
Élőben még én sem láttam, nem tudom mennyire zavaró használat közben. Amit nem tudok, hogy ez vajon összeszerelési probléma lehet, vagy ott valamikor meg lett nyomva a panel? Mert azt látom, hogy ott a ledfény üt át jobban.
Arra is gondolok, hogy azokon a pontokon már ki volt égve a led, azért nem volt feltűnő, de az elég véletlen egybeesés lenne. Aztán lehet eddig is ilyen volt.
Gondolom erre így nem igazán lehet egyértelmű választ adni, főleg nem látatlanban, de azért hátha még is tud valaki valami okosat írni.
-
balint017
csendes tag
Sziasztok!
Egy régebbi kb samsung tv-mmel olyan problémám van hogy mielőtt bekapcsolom ki kell húzni a konnektorból kb 5 percre majd vissza és csak úgy kap àramot utàna tökéletesen működik, de ha utána kikapcsolom es eltelik egy ejszaka mondjuk akkor ha be akarom kapcsolni megint ki kell kapcsolnom. Ez a tv beépített tápegységes, azzal lehet a probléma vagy a kábellel? A kábelt nem hiszem hiszen amikor màr megy nem kapcsol ki sose magától. Köszi elöre is a segítséget! További szèp napot! -
bazsi_4
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a hiba? A menü szépen bejön, de bármilyen tartalom lejátszásakor függőleges fekete csíkok vannak a képen.
A tv tipusa LG 43LF632V
Köszi
-
Rinyu Zoltán
újonc
Üdv fórumozók. Kaptam egy ismerősömtől egy LG 42lg5000 típusú lcd tv-t ebbe keresnék master inverter panelt. Nem javítható mert megégett a nyák is. Ha valakinek volna, kérem jelezze. Köszönöm.
-
belassos
csendes tag
Szisztok. Van egy 110cm-es 3D-s tv-m (42LB650V) . Nem tudom ,van e összefüggés, pár hete felszereltem fali konzolra. Most egy pár napja megjelent középen , egymás felett két világító folt. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a baja, meg ,hogy érdemes-e javítani?
Előre is köszönöm a válaszokat. [kép] [kép] -
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos észrevettem, hogy a Tv ezt csinálja. [link]
Típus száma:
UE50AU8002KXXH
Garancia természetesen épp egy hónapja járt le.. Javítható ez, megéri e egyáltalán javítani, vagy használjam amíg teljesen meg nem adja magát? Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
FunPro
őstag
válasz
Lackooo84 #12669 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ahogy nézem nem a legegyszerűbb a cseréje és maga az alkatrész sem feltétlenül olcsó.
Megnézem mik az alternatívák a piacon és azért felhívok egy szerelőt, mit is mond erre. Most hirtelen azt sem tudom mekkora a TV, lehet jóval drágább lenne egy új. Ha pártízezer forinttal drágább, akkor veszek egy újat.
Köszi mégegyszer!
-
FunPro
őstag
Sziasztok!
LG tv topicba már írtam, de lehet itt értelmesebb feltenni a kérdést:
Két napig pihent a TV, a mai bekapcsolásnál így fogadott:
Így kép alapján ez még javítható lehet, vagy kereshetek másik készüléket?
Köszi!
-
szuladam
aktív tag
válasz
renegat1 #12632 üzenetére
Update a TV-mmel kapcsolatban.
Felkeresetem egy helyi szerelőt (jó ez Németország), akinek elmondtam hogy "csak" a ledsor ugrott le, azt kéne cserélni. Emailbe mondott egy elfogadható árat (140euró), de oda írta hogy ha netán a kijelző rossz vagy tönkre megy (gondolok én rosszindulatúan arra, ha tönkre b*szák szerelés közben akkor drágbban meg tudják csinálni) akkor az kb 250. Mondtam hogy ok. Elvittem, majd "bevizsgálták" (gondolom én ránézett vki délután) majd hívtak pár óra múlva: ez biztony 280 euró lesz.
Mondanom se kell röhögtem egyet mivel enniyért már új TV-t lehet kapni!!
Végül kifizettem a "bevizsgálást", majd mondom ennyiért rohadjak meg én megcsinálnom vagy kuka nincs mit veszteni. 27 euró volt a ledsor, egy videót megnéztem és 1 óra alatt kész is volt.
Ezzel csak a többi LG tulajt akarom ösztönözni, hogy ezt tényleg pofon egyszerű megcsinálni otthon, csak kell egy jó videó hozzá!
-
csuvicsuva
addikt
Sziasztok!
Berakom ide is, saját topikjában nem jött válasz.
Bocsánat, hogy nem keresek vissza, de nem rég elkezdett vibrálni a tévém képernyője, korábban random jött elő, most már állandó.
Típus: Philips 58PUS7505/12
Minden csatlakozót kihúzva is jelntkezik a probléma, így a panelra gyanakszom. Gyári visszaállítás megvolt, frissítések megvoltak, kipróbáltam egyéb műszaki cikkektől kicsit távolabb eső helyen is. Garancia már nincs rá, úgyhogy egyelőre nem vettem fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen problémával találkozott-e már valaki és ha igen, sikerült-e elhárítania?Válaszokat előre is köszönöm.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy Panasonic P42ST60-as plazma TV elkezdett néha magától kikapcsolni, főleg nyáron a melegben csinálta. Továbbra is működik, be lehet kapcsolni, csak egy idő után lehet kikapcsol.
Tudnátok ajánlani valakit aki ismeri ezeket és meg tudja mondani hogy lehet-e / megéri-e javítani? -
MADKING
tag
válasz
Mike88 #12659 üzenetére
Na latod nezo pont kerdese az egesz.
Egyebkent van meg egy nezopont, mindent gyartanak kinaba, csak mas orszagokba rakjak ossze, vagy a gyarto itt-ott orszagokban felhuzza sajat gyarat es ott gyart, de alap anyag jon kinabol.
Tehat a samsung hat oldalan levan irva melyik orszag hanyt ossze a TVt, es lehet hogy ra dobbensz hogy nem korea vagy kina hanem torokok vagy szlovakok bar lehet hogy magyares akkor mi a szar a keszulek vagy a hol ossze raktak silany anyagbol, mert sporoltak 10centet a keszulekbol.
Mert ugy is par ev mulva kilesz haitva a kukaba a keszulek, a nep vesz masikat, jobb procival es tulajdonsaggal
Szoval lehet ocsmarolni es leszarozni mindent, mert ilyet csinalnak, hat megtehetik, mert te ugyis bemesz a boltba es megveszed es tok mind1 a marka, mert tonkre megy par ev mulva es ugyan ugy majd a masik markat szencsegeled. Es ebbol csak te rosszul jarsz mert oket nem erdekel, de a te egessdeged az idekeskedes levesz az eletedbol. -
Mike88
senior tag
válasz
MADKING #12658 üzenetére
Nem, ez abszolút hülyeség és szélsőséggel próbálsz erre reagálni. A számítógép és akár a telefonok is folyamatos fejlődést mutatnak, tehát ez volna a motiváló erő arra, hogy vegyél újat, nem az, hogy akkora egy trágya szar és úgy is van legyártva, hogy az is legyen (nem véletlenül történt így), hogy ennek okán kib.szd a kukába pár év múlva, épp a garancia idő lejárta után. Mert az előbbi, az előremutató, míg az utóbbi az túlzás nélkül tisztességtelen. Nyilvánvaló, hogy ezt a TV-t is azért vettem meg, mert igényem volt rá (nem szükségem!) , tehát nem ragadtam le pl. a CRT TV-nél, vagy a plazmánál mondván mindegyik TV! Az, hogy igényt gerjesztesz és arra valaki vevő na az a korrekt módszer és korrekt "játék és küzdelem" a piacon, nem az, hogy olyat árulsz, ami ideig-óráig működőképes!
Én azt nem vitatom, hogy a többi TV-re is lehet ez akár érvényes, de az még nem jelenti azt, hogyha egy adott neves márkától egy ilyen nevetséges élettartamú eszközt/berendezést vásárolok, akkor azt a márkát a jövőben nem kerülöm el! Szerintem még ha tisztában is vagyunk azzal, hogy valószínűleg a másik sem különb, akkor is ez a reakció rá a legtöbb embernél, hogy akkor bepróbálkozik mással, (hátha) és előbb-utóbb ez oda vezet, hogyha 2-3 évre veszünk TV-t, akkor veszek egy olcsóbbat! Ez látható is a piacon, hogy nagy márkák tűnnek el, vásárolják fel esetleg és max. úgy maradnak meg. Új márkák lépnek be, olcsón, majd azokból lesz egyre drágább, aztán náluk is bukó van és jön egy újabb, olcsóbb... Saját magukat nyírják ki ezek a cégek a túlzó mohóságukkal és ez hangsúlyos, mert igényt lehetne gerjeszteni is, egyediséget lehetne akár nyújtani, de tény, hogy egyszerűbb olyan szart gyártani, ami él 2-3 évet! Szóval innen ne jussunk már el egy lépésben odáig, hogy C64 vagy egy mai, korszerű PC/konzol! -
MADKING
tag
válasz
Mike88 #12657 üzenetére
Ez nem csak Samsungra ervenyes, hanem tobbi TVre is, garancian tul barmikor tonkre megy, vagy veszel ujat vagy javitas. Ez van ezt kell szeretni.
A lenyeget nem latnak az emberek, ha garancian kivul a keszulekek mukodnenek meg 30evig akkor senki nem venne meg uj keszuleket. Ez a gyartonak nem jo, mert nem tud fejleszteni.
A te hozza allasal meg a tarcsazos telefon mellet tartottunk volna.Ja es C64 jatszanalDe 2-3 eves keszulekeknek koszonhetoen itt tartunk a hol tartunk, okos tv, okos telefon, okos lakas es a tobbi szarsag a mi fejlodott 30ev alatt.
-
Mike88
senior tag
válasz
Mike88 #12656 üzenetére
bagoly71.! Bocs, nem tudom miért a te hsz-odra írtam választ...
Találtam egy eljárást a youtube-on erre a problémára, ahol az illető letakart pár érintkezőt a mainboard-ról induló szalagkábelen, hát természetesen nem működött a dolog. Viszont minden szalagkábel csatlakozót lehúztam, kifújattam, visszadugtam, a mainboard-on, meg (nem tudom mi a megnevezése), azon a nyákon, amiről elindulnak a szalagkábelek a képernyő felé, ebből is ugye kettő van és bár erre a szalagkábelek forrasztva vannak, de a kettő panel között viszont bontható a szalagkábel. Adtam neki feszt, újraindult (k... anyját!), de már sokkal sokkal később, kb. 10-15mp-ig állt a rendszer, ismét kifújtam, ismét összedugtam (egy kicsit agresszívebben), most egyelőre működik (kop-kop-kop).
Attól tartok, hogy újra jelentkezni fog a probléma... =/
Egyébként a f.....m beleverem a technikába, úgy egyáltalán... hogy a régi LCD TV-knél két lehetőség volt (lesarkítva!), vagy megy vagy nem megy, az hogy újraindulgat az OS, mert egy kábel, ami a képernyőre csatlakozik, nem csatlakozik jól és pusztán ezért újraindulgat, azért véleményem szerint a k.... anyját a Samsungnak! Ez is csak arra van, hogy b....d ki a p...ba, vegyél egy újat. DE nem akarom elhinni, hogy arra a Samu nem gondol, hogy ebből az következik, hogy akkor Samsungot többet soha? Mert amíg nem működött, azalatt az idő alatt azért megfogalmazódott bennem ez a vélemény, hogy Samsungot többet soha!
Érdekesség, hogy azok a vízszintes csíkok, amik vannak a képernyőn és amire azt írta itt valaki, meg egyébként más szaki is azt írta mail-ben, hogy ez javíthatatlan és képernyőhiba, azokból a csíkokból kettő eltűnt! -
Mike88
senior tag
válasz
bagoly71. #12655 üzenetére
Samsung ue50tu8070u tip. TV-men a rendszer tegnap újraindult, és azóta "bootloop"-ol. Azért idézőjeles, mert valamikor túljut a booton és feláll a rendszer kb. 2-3mp-ig, majd újraindul. Van valami ötletetek, mivel lehet a gond? Szoftveres probléma, vagy hardveres? A tápegységen nem találtam felpúposodott kondit.
-
bogaras
újonc
Sziasztok!
Samsung tv koax bemeneten minden csatorna kockás, töri a képet .
youtube videót ráküldve hibátlan.
Koax elosztóból másik tv ok.
Kikapcsolás után ismét jó volt a DIGI adás
Mi lehet a hiba okozója ? -
AMD1975
tag
Srácok a paneleket hol keressem a segédtápot? Valószínű a kondik elfáradtak s nem kapcsol be a tv csak ha a konnektorba be és kihúzva vagy harmincszor be s kihúzott a dugót. S csak akkor is a tv bekapcsoló gombával. Távval csak kikapcsolni lehet s minden funkció működik. 55 colos blaupunkt. Öreg modell.
-
5leteseN
senior tag
Nem mindig, ha kicsit is szerencsésen tört az eredeti akkor azzal jobb szokott lenni korábbi tapasztalataim szerint. Az egész külső gyűrű forrasztható anyagú lemez szokott lenni. Ha valahol tudsz alacsonyabb olvadáspontú forraszt venni, akkor a belső műanyag is túléli, ha óvatosan dolgozol.
Olyat is elkövettem -szigorúan magamnak-, hogy egy "lengő" aljzat lett beforrasztva a forrasztandó vég csatlakozójának eltávolítása után, mert speciális volt az eredetileg oda forrasztott aljzat, nem volt máshogy gyorsan megoldható.
"B-terv" -
oil120
senior tag
válasz
andriskaaz #12647 üzenetére
Igen , rá
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
andriskaaz #12644 üzenetére
Felhívtad Axl-t az aláírásában levő telószámon? Még nem késő.
-
oil120
senior tag
válasz
andriskaaz #12644 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál és nem találtál szakembert.
Viszont gyakori, hogy nekilátnak javítani minden háttérismeret nélkül és végeredmény totálkár.
A kioktatásom végén pedig ott egy lehetőség. -
andriskaaz
csendes tag
válasz
oil120 #12643 üzenetére
:D na akkor a tisztanlatas vegett:
1. szivesen biztam volna szakemberre, mert van sokkal jobb dolgom is, mint tv-t szetszedni, alkatreszt rendelni, osszerakni, de mivel a kb. 10 megkerdezett szakember lekoptatott azzal hogy nem foglalkoznak ezzel a tipussal mas opcio nem nagyon maradt.
2. a kedves szakemberek sem jutottak volna sokkal tobbre, mivel barmifele impact nelkul jott le a kabel, azaz siman a kotes engedett el(valszeg ezert sem vallajak)
3. nem kioktatasert jottem ide barmifele hatterinfo nelkul, szimplan arra voltam kivancsi, hogy 2014 ota elertunk e mar egy indiai szintet, hogy legalabb 1 ceg jelen van aki foglalkozik cof bonding-al. -
oil120
senior tag
válasz
andriskaaz #12640 üzenetére
Talán célszerűbb lett volna szakemberre bízni, onnan az Ő felelőssége, de mivel tapasztalt is, nem fordulhat elő ilyen.
Keresd Axl-t az elérhetőségén, hátha tud segíteni
-
oil120
senior tag
válasz
szkristof05 #12641 üzenetére
Ez attó függ, hogy mikor kiszakadt sérült-e a tuner vagy sem. Általában visszaforrasztható
-
szkristof05
tag
Sziasztok! Az történt hogy a Blaupunkt TV-mnek letört az antenna csatlakozója, hogyan lehetne visszatenni? Vissza kell forrasztani vagy hogy?
-
andriskaaz
csendes tag
Sziasztok,
Esetleg nincs valaki itt a forumon aki tud szalagkabelt javitani? Led csere kozbe a kepernyonel a panel elengedte a kabelt.
-
Mike88
senior tag
válasz
renegat1 #12632 üzenetére
Akár, de a leesett lencséket vissza is lehet ragasztani, én is ragasztottam már vissza. Sőt az első LED cserénél nem is gondolkodtam, rendeltem egyből két LED szalagot, holott hát nyilvánvaló, hogy a LED-ek sorba vannak kötve, nyilvánvaló lehetett volna nekem is, hisz LED szalagot elég sűrűn szerelek fel... mégis eszembe nem jutott. Következő LED hibánál már úgy voltam vele, hogy kidobom a p...ba mindkét (egyébként Navon) TV-t, mert nem cserélgetem a 40 ezer forintos TV-kben a LED szalagokat 10-10 ezerért, semmi értelme. Aztán rájöttem, hogy régi szalagokat elraktam és arra is, hogy nyilván egyetlen LED ment tönkre a sorban, így megkerestem azt az egyet ami tönkrement (erre egyébként van lehetőség a szalagon, egyenként is tudsz nekik fesz-t adni) majd kivágtam a rosszat a sorból, a régi LED szalagon kerestem egy jót, azt is kivágtam, átforrasztottam. Van még 15 LED a fiókban, egy darabig elleszek vele. Úgyhogy ha valaki kész arra, hogy egy kis időt eltököljön vele, érdemes a rosszat is félrerakni.
-
csaabz
őstag
Sziasztok!
Van egy LG55NANO913NA tv-m és ma xboxozás közben egy halk kis kattanás kíséretében véglegesen kikapcsolt a készülék. Az alsó kis piros led sem világít. Áramtalanítottam 10 percre, de az sem segített. Sajnos a 2 év gari már lejárt.
Mit lehetet tenni? Melyik szervízhez érdemes fordulni? -
Swen_N
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12636 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Swen_N #12635 üzenetére
Magam is egy nagyobb plazmát használok, de javítással már nem nagyon foglalkozom.
Sajnos valószínűleg neked kellene küzdeni érte, ha nem akarod kidobni. Környékeden elérhető szervizek, szerelők felhívása, hogy kell-e valakinek?
Poén, de van-e olyan, aki ingyen elfogadja esetleg? Azaz nem kér pénzt*, hogy megszabadítson tőle? Esetleg valaki mégis lát fantáziát az alkatrészekben, van még raktárterülete, ahová el tudja tenni? Nem olyan egyszerű ez sem.
*Korábban voltak olyan idős hölgyek, akik akár fizettek is, hogy cipeljek el a lakásából egy képcsöves TV-t, mert neki ez ugyebár probléma és könnyen felbukik benne, ha nem viszem el gyorsan.
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Van (volt) nekem egy Panasonic TX-P42G20 plazma TV-m. Sajnos véletlenül betört a képernyője és gyors körbekérdezés után azt az információt kaptam, hogy ez már nem javítható.
Szeretnék itt információt kérni általánosságban az újrahasznosítás jegyében, hogy szerintetek egy ilyen TV jó lehet e valakinek alkatrésznek, stb...vagy a panelen kívül egy TV általában nem ér semmit, így vihetem a hulladékudvarra egyből.köszi
Swen -
Krisztianby
tag
Sziasztok ide küldtek,
crt+c/crt+v
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy IPS típusú LG tévé, amelynek a képernyőjén függőlegesen egy 1mm szelességű fekete csík húz át, ebből van kettő. Utána olvastam miszerint kontakt hibás lesz COF IC a képernyő és vezérlő egység összekötő része, amely végett keletkezik a hiba.
TV-n már nincs garancia, így valakit keresnék, aki ezt helyre rakja. Szerintetek egy ilyen műveletre mennyit kéne számolnom, és hol találhatnék erre embert? -
renegat1
tag
válasz
szuladam #12631 üzenetére
Szia!
AliExpressen 25$ körül lehet találni hozzá ledet. Sajátomban 2 éve cseréltem és azóta is hibátlan. Szerintem otthon is megtudod csinálni. Sok videót megnéztem előtte, hogy sikerüljön. A kijelző a necces, de megoldható az is. A fiamnak 43"-os van, abban tavasszal cseréltem és az is működik. Lengyelből 2 héten belül megérkezik, úgy hogy hajrá. -
szebkam
csendes tag
válasz
oil120 #12628 üzenetére
Szerintem is annyit megér az utángyártot.
Meg ügyebár a tévé sem lesz gyorsabb!
Amazon, youtube, Netflixet tudom én még nézni a tévén.
Vagy majd egy okositoval nézem.
De én meg vagyok elégedve a tévémel.
Nem igazán vágyok egy 8K tévére.
Ameddig megy, megy!
35 eft megéri.
A szerelőnél 45eft az eredeti. -
oil120
senior tag
válasz
szebkam #12627 üzenetére
Rákerestem, itthon eredeti LG LED sor a teljes kijelzőre 46.384,-
Én biztos jó minőségű utángyártottat tennék bele.
Cseréltem nem egy LG-be már évekkel ezelőtt is és nem volt az utángyártottal sem semmi probléma. Lehet nem 7-8 évig megy el mint a Te eredetid, hanem mondjuk 5-öt, akkor nem éri meg? -
szebkam
csendes tag
válasz
szuladam #12625 üzenetére
Szia!
Szintén ezel küszködök én is!
Már jó pár szakit megkérdeztem hogy mennyi lenne az ára.
Budapesten a 17.kerben van egy tv szerelő.
Aki 35eft csinálja meg után gyártót ledsor
A többi helyen szerintem a gyári ledsort raknák be 45-53eft ért.
Kíváncsi lettem volna hogy itt csinál esetleg valaki ilyet.
Szia -
szuladam
aktív tag
Üdv!
Nekem is hasonló gondom van mit sokakanak korábban. Idáig csak egy fehér foltom volt, sajnos egy hete kikapcsolt állapotban egyszer csak pukkant egyet majd az LG tv-n ( LED 42LF652V ) 18 szép kis fényes foltom lett.
Egyéként tökéletesen működik a kijelző.
A fő kérdés, (javítható-e) illetve hogy érdemes-e egyáltalán törni magam vele? 2015-ös széria és ez egy 3D-s verzió. Drágább lenne a javítás, mint szimplán venni egy másik tv-t?
-
LilProphet90
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12623 üzenetére
Köszi az infókat, én is hasonlóra gyanakszom, ajánlottam neki szervizeket és kértem, hogy kérjen ki szakvéleményt.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
LilProphet90 #12619 üzenetére
Pukkanásos hibák előfordulnak, de inkább egy speciálisabb esetet említenék.
Tegyük fel, hogy emberünk lakásában háromfázisú betáp van és előállt egy nullaszakadásos probléma, ami túlfeszültséget okoz, 260 V fölötti tartományt kell elképzelni. Emiatt emberünknek elszállt a TV-je.
Utána vásárolt egy másik TV-t (véletlenül pont tőled) és az is elpukkant. Elmeséli neked, hogy az előző is így járt?
Természetesen ez csak egy hipotézis az érdekesség kedvéért, hiszen sokféle probléma lehetséges. Amit tudunk, hogy a bemeneti túlfeszültség okozta hibák kimutathatók a javítás során, mert eléggé jellegzetes károkat okoznak (nem olyat, mint a villámlás), ezért is tudunk ilyen eseteknél szakvéleményt írni a biztosítók, illetve áramszolgáltatók részére.
Viszont ilyen vizsgálati eredményt te is kérhetsz, hogy magyarázzák el neked a meghibásodás okát. Szokásos típushiba, anyagfáradás, senki se tehet róla stb., ezek jobbára megállapítható dolgok.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
LilProphet90 #12621 üzenetére
Hát nem tudom, ha én használtan eladnék valamit aminek semmi baja, és utána elromlik akkor ahhoz már semmi közöm. Eleve ki látja onnantól kezdve, hogy elviszik ki mit csinál vele. Ez a kockázat benne van a használt cuccok vásárlásakor.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
LilProphet90 #12619 üzenetére
Nem értem miért a te hibád az, hogy megvette a tévédet madj a vihar alkalmával nem húzta ki, és szétcsapta a villám?
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
Szombaton eladtam egy TCL okostévét, ami sajnos a mai napon pukkanással és szikrázással elszállt a vásárlónál. Nálam semmi jele nem volt és nagyon óvatosan szállítottam. Szerintetek mi okozhatta, elszállhatott a táp? Tudtok esetleg javasolni szerelőt IX. kerület közelében? Annyit tudtam neki ígérni, hogy adok bele a szerelésbe.
Köszi a tippeket.
-
szebkam
csendes tag
[kép]
Sziasztok
Van nekem LG 3D 42LF652V
Hátér világítás hibája van.
Fehér foltok vannak és egyik részénél szürke folt is van.
Tud valaki megbizható szerelőt ajánlani Budapesten?
A válaszát előre is köszönöm!
Üdv
Szebellédi Mihály -
Csokifalo
senior tag
Sziasztok. Nv-Hs1000 video...a jelenség a képeken látható. A kép alsó ötödében csíkozódás... ami furcsa, hogy ma szereztem egy 2004-es Panasonic plazma tv-t, és csak azzal csinálja, a régi 4:3 trinitronnal nem... más SVHS vagy sima VHS-el nézve ugyanaz a szalag mind a kétféle tv-n hibátlan csíkozódás nélkül fut...mi lehet a gond? Próbáltam scart és svhs kábellel is ugyanaz az eredmény
Azért írtam ide mert itt plazmákkal foglalkoztok, hátha tud valaki segíteni, hobbiból videózok -
oil120
senior tag
válasz
herkulesminusz #12612 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott, én kijelzőre gyanakodzam violna, hogy megeszi a Ref feszültséget.
Kiváncsi lettem volna és lehet félre is vezetett volna, ha lehúzott fél-fél kijelzővel nézzük a feszt. -
hadtest
tag
Sziasztok!
Egy ilyen panel van egy Philips TV-ben:
HV320FHB-N00 47-6021051Kérdés, hogy más kerülhet bele, amivel nem okozok problémát?
Értelemszerűen HV320FHB, eddig stimmelne, de vagy nem N00, hanem pl. N02 vagy ha N00, akkor a többi szám más,pl. 47-6021049.Az is lehet nem is a panel rossz,hanem maga a kijelző zárlatos
Köszönöm -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy 2016-ban vásárolt samsung h6400 48 colos tévém ami bekapcsolás után 10-20 másodpercig ugyan ilyen hibát produkál [kép] . Ezt a képet netről szedtem és nem az én tévém de a hiba jelenség ugyan ilyen! 10-20 másodperc után helyreáll a kép és minden jó! Utána már ugyan olyan szép a kép mint azelőtt mielőtt jött ez a bekapcsoláskori hiba.
Valószínűleg hamarosan meghal az LCD panel? Mi a véleményetek erről?
-
AMD1975
tag
Van egy közel 15 éves lcd jó nehéz televízió, bekapcsolás után egyből kikapcsol. Kondiba gondolok első körben szép nagyok 2db. Az lehet a ludas?
-
herkulesminusz
tag
válasz
oil120 #12601 üzenetére
Lesz, ami lesz alapon rendeltem egy T-con kártyát kínából, tegnap megjött, kicseréltem, tőkéletesen működik a TV. TV szerelő ismerős is azt mondta erre, (ref. fesz eltűnés) hogy kijelző zárlat, de akkor ezek szerint ilyen is van, elfáradt valamelyik tápalkatrész a kártyán, és már nem bírta szuflával...
-
Krisz025
friss újonc
Sziasztok.
Van egy Lg43UK6950PLB 4 éves led tévé, elment rajta a kép, hangja van. Ledre gondoltam, szétszedtem, a ledek tökéletesen működnek. Lehúzva a bal oldali vezérlő kábelt a jobb oldala tökéletesen működik(piros kábel), a jobb oldalit lehúzva a bal oldalon nincs kép(fehér kábel), illetve ha be van dugva mindkettő, akkor sincsen kép!
Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával, valami ötlet? Köszi.
-
mirci18
addikt
Sziasztok.
Adott egy 10 éves Samsung led tv. Tegnap este vihar előtt kihúztuk. Utána reggel bedugtuk vissza a konnektorba. Azóta be sem kapcsol de a led sem világít.Mi lehet a probléma?
-
intuicio
aktív tag
válasz
Blackdeath #12602 üzenetére
Nekünk egy LG 55UK6300MLB halt be pont hogy lejárt a garanciaidő.. Még szerencse, hogy vetünk rá plusz 2évet. Ezt tutti direkt csinálják így. És igen. Háttérvilágítás ment ki rajta, bár én jobban megijedtem, mert ez nagyobb hibának tűnt.
-
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok,
A ma hajnali vihar után a behalt a Panasonic TV. TX-P41G30E, ma már réginek mondható 10 éves készülék. A bekapcsolás után a power led villog csak kb 13-at, ami a manuál szerint 'emergency SOS'.
Szerintetek érdemes foglalkozni a javításával? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Blackdeath #12602 üzenetére
Háttérvilágítás ment ki, javítható.
-
Blackdeath
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy a ~4 éves LG 43UK6470PLC tv-m tegnap beadta a kulcsot, egyik pillanatról a másikra elment a kép és már csak hangja van. Távirányítóra reagál, és a többszöri áramtalanítás sem segített rajta. Mi lehet a gond? Ennyit bírt volna? Javítható még egyáltalán vagy kuka? Köszi!
-
oil120
senior tag
válasz
herkulesminusz #12600 üzenetére
Erre nem tudok neked válaszolni. Azért gondolom, hogy zárlatos, mert eltűnik a referencia feszültség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest