Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
bajnokpityu
üzenetére
2 km-en 100 méter az átlag 5%. Teljesen átlagos emelkedő. A néha jobban,
néha kevésbé egy kicsit bezavar, mert amikor mondjuk 10%-ra felkúszik, ott
nagyon be fog lassulni a versenytechnika. Az előttem szólókkal ellentétben*
nem mondom, hogy ehhez brutál nagy teljesítményre van szükség, tekintve,
hogy a murvás úton az autók se valószínű, hogy 50-nel húznak el melletted,
magyarán nem akkora érvágás, ha ~10 km/h-ra visszalassul a gyenge roller.Az inkább a kérdés mi az elvárás: mennyivel menjen ott felfelé?
Az ehhez
szükséges teljesítmény egy darabig egyenesen arányos a tempóval, amíg a
légellenállás elhanyagolható. 20-25 km/h-nál már az is számít, 40-nél sokat,
és oda fel is kell gyorsulni, és aztán kellhet neki 2200-2500W, folyamatosan.*: de nem az ellenkezés miatt, csak hogy árnyaljam kicsit a képet...

Volt / van egy nekem standard hegymenet tesztem, ami csak 500 m, de kb.
ilyen 5% emelkedő végig, viszont a dupla motoros roller csúcsteljesítménye
nem mérvadó: viszonyításként írtam fel, mert csak a gyorsítás elején adja le.
(Ahogy közelít a végsebesség, egyre korlátozottabb az áram a BEMF miatt.)Vegyük észre, hogy a fenti ábrákon a motorok ugyanazok, csak az akku, ill.
a vezérlő(k) változnak közben... magyarán egy alap 350W motort rövid távon
nagyon túl lehet hajtani, sokat kibír. (Akár ilyen 1500W-okat is le tud adni.
Csak aztán elmelegszik, leég esetleg csak leolvad idővel. Kellemetlen... Ezt
ugye az M365 tulajok tudnák elregélni. Amikor szoftverből felengedik 1000W
körülre, és aztán azt vagy bírja hosszú távon, vagy nem: felhasználás függő.) -
saril
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az emelkedőn nem számít hogy "csak" 12-16km/h -val mész a 350wattos is elvisz, én már csak tudom! 100kg vagyok és meredekebb emelkedőn felvisz 16-al (350watt 18Nm).
Szóval ha megfelel hogy 2km-en belassulsz és nem zavar BŐVEN elég az 500wattos -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hali!
500w is kevés lesz erre a célra. 800w vagy attól felfelé keresgélj.
-
Casseius
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pálcika rollereket szerintem felejtsd el már ha van rá elegendő keret, a 300w az a sima városi sík használatra a minimum (mondjuk ez alatt a teljesítmény alatt nem is nagyon kapsz e-rollert)
Min 500w-ot mondanék inkább, de dual még jobb mivel sok az emelkedő. -
bajnokpityu
félisten
sziasztok!
100m szintet kellene egy uj rollernek akár másnaponta legyőznie, kb 2km-en. Végig emelkedő, néha jobban, néha kevéssé. önsúly hátizsákkal miegymással kb 100-110kg.
murvás kavicsos beton az útfelület.Hatótáv max 10-15km kell, de az emelkedővel kominálva.
Jól gondolom, hogy a 300W az a minimum?
mit ajánlotok? az alkatrészellátás fontos, nem szeretek kidobni cuccokat. -
ZS3NI
őstag
Tegnap az esőben jól megázott a mi scooter3, ma pedig iszonyatos nyikorgó hangok jönnek a hátsó kerékből. A féktárcsa nem rozsdált + fékeztem pár nagyobbat akkor sem múlt el. Létezik, hogy kimosta az eső a csapágyzsírt vagy valami hasonló?
-
xd2y
csendes tag
Sziasztok! Mi Scooter Essential kiállítási darab kerület a tulajdonomba korábban valaki már regisztrálta saját fiókjához szerintem mert nem tudom végig vinni a sajátommal. Van e erre valakinek ötlete hogy lehet meg oldani mert csak 5km/óra a sebesség amivel hajlandó menni.
-
Amp_usr
csendes tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
"Nemrégiben kérdeztem mivel tudnám követni hogy merre jártam. ..."
Nem tudom DigitXT [erre] gondolt-e.
Vagy itt [van pl. ez].Én "track"-elésre a [Galileo GPS Speedometer] -t használom.
Kellemes utat!
-
DigitXT
félisten
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ha egy konkrét útvonal érdekel, tele van a Market GPS sebességmérő
alkalmazással, amik gondolom mind tudnak útvonalat is rögzíteni...
(Én az Android Speedometert használom régóta, talán már fent sincs,
de a mai napig működik. Csak annyira pontos, mint a telefon GPS-e...) -
phoenix1989
addikt
Nemrégiben kérdeztem mivel tudnám követni hogy merre jártam. A Google térkép nem tudom hogy hogy működik de nekem nem menti el hogy merre jártam. Helyelőzmények bekapcsoltam de így sem találom azt írja a mai napra hogy nem voltam semerre.
-
IntelKiller7
nagyúr
válasz
IntelKiller7
üzenetére
-
Casseius
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Mivel 1 óra alatt lett megszervezve 7 és 10 között mozgott a létszám, pár tuningolt g30 és pro 2, egy nagyobb komolyabb gép (nem emlékszem márkára) meg egy segway volt még elején.
Gurultunk rakparton, fagyizás, dumálás, szigeten ugyanez, ott kaptunk rendőri felvezetést szirénával is
Kép nem sok készült, csopiba csak ezeket dobták fel, köv hétvégére szerintem majd előbb lesz elkezdve a szervezés

-
levant
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Angliában éltem tavaly áprilisig, ott vettem. Volt már egy kisebb rollerem is, másik márkájú, 8.5"-os kerekekkel, de amikor megláttam ezt a kirakatban Manchesterben, azonnal beleszerettem. Azóta a családom is inkább ezt használja. Ebben van kb 2000km, a kisebbikben meg 500km
A második generáció egy kicsivel jobb paraméterekkel rendelkezik, jobb a hatótáv. -
-
Berci77
tag
Bár olvasom a témát rendszeresen, de nem tűnt fel eddig, hogy valaki (bárki) olyan sokszor nagyon ide nem illő dolgokat posztolna rendszeresen. Ettől még lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy túlreagálod. Részemről megengedőbb szoktam lenni a témakövetédt illetően és szerintem ebben a csoportban simán elfér pár hozzászólás erejéig a pedelec, a ruházat, időjárás és az egyenáramú motorok lelkivilága is. Én ezeket olvasmányos kiegészítésnek gondolom és nem irritálónak. Én kifejezetten örülni szoktam egy egy élménybeszámolónak, szerelési tapasztalatnak is. Mert nyers paramétereket én is tudok olvasgatni a neten, gyakorlati tapasztalatokkal többre megyek itt.
Mindamellett mivel nem valaki hozzászólására reagálva írtad a mondanivalódat, így szerintem bárki magára vehette, aki válaszolt az eredeti bicaj vs roller kérdésre. Mint írtam, olvasom a topikot, de nem követem és strigulázom, pontosan ki mit szólt hozzá személyesen.
Részemről nincs harag, lezártnak tekintem. -
DigitXT
félisten
válasz
levant
üzenetére
Ha nem akarsz sebességet növelni, ne növeld a feszültséget.

Annak, hogy mi fér be az eredeti akku helyére fizikai korlátai vannak,
nevezetesen adott helyre hány darab cella fér. 30Ah is lehetne ugye,
csak az már fizikailag annyival nagyobb, hogy kizárt, hogy elférjen...Ajánlás nincs, lehet venni a gyárinál nagyobb kapacitású cellákat, s
ha koppra ki is volt töltve a hely, azzal növelni. A mostani akkud, kb.
10s3p lehet 2600-as cellákból: 3500-as cellákból elfér 10.5Ah pont.Ennél nagyobb kapacitás (főleg duplázás!) szinte biztos, hogy csak
külső akkuval érthető el. Külön táskába kell tenni. Nehezebb is lesz
tőle a roller ill. ha magasra kerül, parkolás esetén borulékonyabb.
Abból kellene kiindulni, hogy mekkora a fizikai hely a gyári akkunak.
Szerk: első körben segítene, ha leírnád, milyen roller az alany...
-
DigitXT
félisten
válasz
levant
üzenetére
Igen, az első esetben közel a kétszeresére nő a hatótávolság.
48V-ra nem feltétlen lehet csak úgy cserélni. Ki kell bírnia azt
a többlet feszültséget mind a vezérlőnek, mind a kijelzőnek...Ha ezek a feltételek adottak, akkor a cserével a végsebesség
nő meg jelentősen, kivéve, ha szoftveresen korlátozott...
A nagyobb tempó viszont csökkenti a hatótávolságot sajnos.Szerk: a motornak teljesen tökmindegy, áramtól melegszik.

(Magyarán a 350W 36V mellett kb. 10A folyamatost elbír, így
ha 48V akkut raksz alá, rá lehet fogni, hogy ~500W-os motor.
Az zavar be a képbe, hogy a fázisáram lehet sokkal nagyobb,
főleg, ha a vezérlő nem is méri, így azért egy 48V tuning picit
jobban terheli a motort. Cserébe jobban gyorsul, és tovább...) -
creedszl
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szia!
Köszi a választ közben egy Ninebot F25E-t vettem, már használom is.Eddig semmi gondom, tökéletes a célnak.Am bringaúton használom aminek egy része sima másik része göröngyösebb.De a 10"-os kerék elég jól tompít érzésem szerint
Egyetlen egy komolyabb emelkedő van az utamon ott lelassul a gép kb 14-15km-re de felmegy.Az egy töltés, szóval kb 5mp amíg felmegyek rajta
80kg alatt vagyok szóval ezzel sincs gond...
Egyedül az app vacak szerintem hozzá kicsit...de az nem is érdekel annyira. -
levant
friss újonc
Sziasztok. Egy technikai kérdés: ha a 36v, 7.8 ah akksit nagyobbra cserélem mondjuk 36v, 14.4 ah-ra, azzal jelentôsen megnô a hatótáv? Esetleg érdemes 36v helyett 48v-re cserélni? 350W-os a motor.
-
Joshi
titán
E-rollert e-bike-al bizony össze lehet hasonlítani. Mindegyiknek van pozitív és negatív felhasználási képessége. Bizony elég sok kérdés hangzik el hogy melyik jobb választás, e-roller vagy kerékpár. Mondjuk egy e-bike azért árban sokkal magasabb kategória, mint egy e-roller, szóval ez miatt esetleg furcsa lehet a kérdés. Nekem van minden, e-roller-e-bike-benzines robogó-autó. Én mindegyiket ott használom, ahol nekem a legkomfortosabb.
-
saril
senior tag
válasz
Berci77
üzenetére
Bocs, Somatom-ra gondoltam, egyértelmű, ha visszanézed a hozzászólásait, állandóan a bringáját sztárolja, és írja hogy "de az én bringámmal.. ezért jobb" stb, mocskos mód irritáló egy ROLLERES fórumon, hogy állandóan a bicajával jön...
Igen, idegesítő, nem tudom mit nem lehet ezen megérteni hogy senki sem kíváncsi rá milyen méregdrága bingája van, milyen duggatyús fék van rajta, milyen váltóval, meg milyen akkuszettel, ezekből minden kiderül, és úgy írja hogy kb. sosem kérdezte tőle meg senki.
pl: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
milyen teleszkópja van, meg hogy az jó drága, ez a lényeg, milyen akkupakk, mikor, hol teker és hogy miért jobb az ő bringája mint a roller, szóval a szöveg amit nyom, nem ide való
vagánykodás, azt nem értem miért nem egy kerékpáros furomban menőzik vele, miért kell itt hasonlítgatni bármilyen rollerhez egy kerékpárt?
INKOHERENS -
Mortein
tag
válasz
Berci77
üzenetére
Hasonló elképzeléseim voltak a +/- érvekkel kapcsolatban, amit ti mind megerősítettetek.
Egyik legnagyobb gondom most a "nem tiszta" szabályzás. Ha ugyanaz vonatkozna rá, mint a bringákra, már venném is, de ahogy olvasom ez inkább kismotornak minősül. A rendőröknek, meg ha olyanja van büntetnek. -
Mortein
tag
Köszönöm a sok segítséget!
-
Berci77
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Részemről úgy pontosítanék, hogy rövid távra nekem gyorsabb, 5 km körül már útviszonytól és forgalomtól függ, hosszabb távra meg én nem mennék rollerrel, ha van bringa is és nem az a cél, hogy a végén bepakoljam egy kocsi csomagtartójába. Elsősorban a kényelem és nem a sebesség miatt.
De azzal kapcsolatban igazad van, hogy alapból mindkettő 25 km/h-ban van limitálva (mármint a rásegítés), így korrekt az összehasonlítás.saril:
nem tudom, kedves szavaid melyikünknek szóltak, de mivel én is válaszoltam a feltett konkrét bringa/roller kérdésre, így megszólítva érzem magam. Sajnálom, hogy jelenlétem/ünk zavarja a lelki békédet, elnézést kérek a létezésért, legközelebb majd jobban figyelek, hogy nehogy segítő szándékkal válaszolni merjek engedèlyed nélkül egy feltett kérdésre. 😂 -
bkiky01
senior tag
Xiaomi 1S gyári minden, hozta a 28km-t, le a kalappal..

-
Casseius
tag
Tudom h későn, de ha innen vki hirtelen akar jönni közös gurulásra rakpart, sziget környékén, akkor 14:00 Jászai találkozó, leszünk páran

-
Somatom
veterán
válasz
Berci77
üzenetére
Nem gyorsabb. Sőt! Az út minőségére sokkal érzékenyebb, mint a bringa. A 32Km/h -t ne vedd alapul, mert az mindkét esetben vmi trükközés következménye. EU -s rollernél és EU -s pedelecnél is 25Km/h a rásegítési plafon.
saril:
Egy roller/bringa összehasonlító kérdésre nehéz lenne úgy válaszolni, hogy nem hasonlítjuk össze.
-
saril
senior tag
Befejezhetnéd már a kerékpáros hasonlatokat
a lőtéri kutyát nem érdekli mit csinálsz a bicajoddal, nem fogod fel, itt semmi helye nincs, ez egy ROLLER-es topic!
-
Reggie0
félisten
válasz
Mortein
üzenetére
+Nem kell lancolni, kikotni, hanem magaddal tudod vinni szinte mindenhova, igy kevesbe lopjak
+Konnyu berakni a csomagtartoba
+Nem budosen erkezel a munkaba(ha furodtel reggel)
+Sokkal kenyelmesebb gyalogos modba valtani es vissza. Igy piros lampa elott szabalyosan le tudsz szallni, a jardan setalni, majd a lampa utan letenni az utra es elindulni.
-Bizonytalan jogi statusz, meg nem jott ki a KRESZ modositas, elofordulhat, hogy utana szivas lesz
-A cipot jobban gyilkolja, minimum sokkal porosabb lesz, de en pl. jobbkezeskent a jobb oldalon tolom a rollert es pont a roller bal oldalan van a kitamaszto, igy neha beleakadok es tepi a cipot. Ezert kulon van rollerezos cipom.
-Esos idoben tobb vizet kaphat a labad
-Az akkutoltes tobb idot igenyel, mint az eves. -
Berci77
tag
válasz
Mortein
üzenetére
Nekem van hagyományos és pedelec bicajom és egy Xiaomi pro 2 rollerem is. A hagyományos országútit nincs alkalmam használni, azt el is adom, ahogy sikerült letakarítanom. A pedelec és a roller között én eddig ezeket tapasztaltam:
- bicaj hosszabb távra kényelmesebb (nekem a merev teli talpas állás a rolleren fárasztó 5 km után)
- bicajon több cuccot el tudok vinni (rajta 1 kosár és ha akarom akkor ott a csomagtartó
- bicajon mozgok, rolleren el lehet gémberedni szerintem kicsit.
- bicaj nagyobb, így azt külön cipelni nem tudom, emeletre nem viszem (cserébe ki lehet kapni az akksit és csak azt felvinni a lakásba tölteni)
- a roller - nekem - kevésbé kényelmes, így azt rövidebb távokra használom
- a roller rövidebb utakon viszont gyorsabb (az enyémnek most 32 km/h a vége), könnyebb és gyorsabb leszállni és felszállni (elindulni) mondjuk egy lámpánál.
- a rollert el tudom vinni magammal a kocsi csomagtartójában. Többször jött már jól, ha a kocsit ott kellett hagynom valahol (gumis, szerviz)
- rollernél nagyobb a mókafaktor, mindenképpen érdemes kipróbálni szerintemRészemről ha csak a belvárosig gurulok (1-2 km távra mondjuk), vagy olyan helyen megyek, ahol sok a lámpa, zebra, kereszteződés miatti le- és felszállás, jó az út és nem kell cipekednem, vagy kocsiért kell mennem vagy vinnem azt, akkor inkább roller.
Ha kicsit nagyobb a táv, ami egyenletesebben, kevesebb leszállással megtehető, vagy mondjuk egy hátizsáknál több cuccot kell cipelnem, autók között kell gurulnom, akkor inkább pedelec.
Ha nem akarsz megizzadni, akkor az elektromos bicaj is simán jó, de akkor valami alap pedálszenzoros, mert azzal meg tudod csinálni, hogy beváltod egy gyengébb fokozatba és úgy tekered erőkifejtés nélkül, míg a motor húz.
Pedelecen kevésbé gondoltam az akksi töltöttségére. Eleve többet bír jellemzően, másrészt ha mégis lemerül tekerve még simán hazamész. Rollert hazalöködni szerintem nem buli.Pedelecre van most állami támogatás, így egy alap Neuzert, ami kb 300-320.000 Ft meg tudsz venni egy százassal olcsóbban, tehát egy jobbfajta, de alap pálcika roller (pl. Xiaomi Pro 2) hazai áráért.
És mint írtam, az irányjelzést problémásnak érzem rolleren, egyszerűen nem biztonságos elengedni a kormányt vagy fél lábbal balettozni, míg azért a bicajra raktam egy visszapillantót és ott nem gond kézzel jelezni.
-
Somatom
veterán
válasz
Berci77
üzenetére
Amíg két kéztel fogod a kormányt, addig semmi baj. Ha egy lökéstől bemozdul a felsőtested, akkor a kormány mindkét szarvát egyszerre lököd meg. Az a baj, hogy állva nem tudod ellensúlyozni ezeket a lökéseket. Ha csak egy kézzel fogod a kormányt, akkor egy ilyen lökésnél símán magad alá csavarod a rollert.
-
Somatom
veterán
válasz
Mortein
üzenetére
Két előnye van. A kompakt méretből adódó hordozhatóság és az, hogy nem izzadsz meg a tekeréstől. Minden másban rémálom a bringához képest. Persze, ez attól is függ, hogy milyen bringához viszonyítod. Ha mondjuk 100 kilósan egy kontrás, patkófékes Csepel kempinget hajtasz, akkor ahhoz képest nem is olyan instabil.

-
Mortein
tag
Azokat kérdezem, akik bicikliről váltottak rollerre, hogy biciklihez képest mik az előnyök hátrányok és itt nem az olyan nyilvánvaló dolgokra gondolok, hogy nem kell tekerni, viszont tölteni meg kell. Napi szinten járok munkába biciklivel és gondolkodom egy e-roller beszerzésén (20 perces út biciklivel, közepes tempóval).
-
Somatom
veterán
válasz
Berci77
üzenetére
Biztosan lenne még mit tanulnom, de nekem az egyenesfutásról teljesen más képem van. Símán bringázok a városban úgy, hogy egyáltalán nem fogom a kormányt, de kifejezetten parázok, ha a G30 -on egyik kezemmel el kell engednem a kormányt. Szvsz. ezért nem érdemes G30 -ra váltani.
-
Berci77
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Azért azon beszarnék, ha a rolleren felemeled a lábad és megkötöd a cipőfűződet! Erről azért egy videót dobhatnál 😂😉
A balettos csajokat házasként egyelőre passzolom, de köszi a tippet, elraktam tartalékba

Igazából tényleg azon merengek, hogy megcsináltassam-e a pro 2 átépítését 10”-esre, vagy vegyek egy G30-at.
Amire használom ez így eddig nekem tetszik, de kicsit stabilabb és komfortosabb futásnak örülnék. Persze sokkal nagyobb súlynak meg nem. Vagy hagyom az egészet most a francba, aztán majd ősszel lehet, hogy a bicajszervizesek is szívesebben veselkednének neki az átszerelésnek. Vagy menjek az ismerős gumishoz? Tudnak azok ilyen kicsi kerekeket szerelni? -
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Nem próbálom bebizonyítani hogy ugyanolyan biztonságos lenne mert természetesen nem, de a legtöbb helyzetben minimális az eltérés, és itt nem egy körforgalomra gondolok persze vagy egy rossz minőségű útra, de az egyszerűbb helyzeteket meg lehet oldani vele, nyilván nem ez az ideális, de a semminél bőven jobb.
Tervben van normális index felszerelése de nem egyszerű mert a kerékpáros cuccokat nem nagyon lehet felfogatni és vagy nappali forgalomban észrevehetetlenek.
Én motoros irányjelzőket készülök majd felfuratni ami közvetlen az aksiról kapna áramot, csak ott még ki kell gondolni hogy milyen módon tudom aktiválni, ehhez már nekem kevés a tudásom majd bemegyek vmi motoros szervizbe és ott megpróbálom kideríteni h miként lehetséges az elgondolásom -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a linket Zolee, érdekes az új Xiaomi 4 generáció.
A mi.com-on ott vannak a tanúsítványok.
A notebookcheck írás bőven tartalmaz pontatlanságokat.
A cikk elején és végén is 3 SKU-t említ, miközben a képen 5 SKU található.
Viszont modellből tényleg 3 található a képen: DDHBC20NEB, 21 és 22.
Az 5 SKU közül kettő végződése global (BHR5398GL és BHR5779GL), másik 3 UK/FR/DE végződést kapott.A Electric Scooter 3 Lite-ot következetesen Lite-nak a mi.com-on is. Ez lehetett az alap cikk, amit a notebookcheck-esek kibővítettek (hibákkal), mint pl. a 3-as modellt a Navee gyártotta. (Ők tudtommal nem gyártók, hanem a Xiaomi esernyője alatt működő tervezők, és Ninebot az összes modell gyártója. Így nem áttértek a Ninebotra, hanem továbbra is ők fogják gyártani.) Viszont a Navee vonal rávilágít a Mi 3-as kakukktojás jellegére.
Az alábbi német oldalon sokkal bővebben foglalkoznak a 4. generációs családdal.
https://escooter.blog/xiaomi/xiaomi-4-pro-scooter-erste-leistungsdaten/Például a Pro 4 már 10"-os tubeless abroncsokkal rendelkezik, 120 kg lesz a teherbírása, de ezzel arányosan a tömege is 16,5 kg-ra nő.
A kanadai modellekről is írnak, nincs nagy jelentősége. DDHBC25NEB, feltételezem lesz 23 és 24-es is.
-
PociAti
őstag
válasz
Casseius
üzenetére
Nagyon izzadságszagúan próbálod bebizonyítani, hogy az egy lábon állás olyan stabil és biztonságos, mint a két lábon állás.
Ha hosszú távon arra készülsz fel, hogy egy lábon fogsz haladni, akkor azt az egy stabil lábat a tömegközéppontod közelébe fogod helyezni.
Viszont normál közlekedési szituációban a két láb vagy egymás mellett van, vagy részben egymás előtt. És pont a legkritikusabb közlekedési szituációban, kereszteződést megelőzően, kanyarodás előtt kell ezt a stabilitást megbontani.
Zavartalan, egyenes szakaszon elég extrém testhelyzeteket ki lehet próbálni, de az teljesen más körülmény, mint a kanyarodással összekötött útkereszteződés.Felvetődik a kérdés, hogy mennyire hosszan kell jelezni a kanyarodási szándékot? Mert hiába teszem ki a kezem pár másodpercre, ha az autós pont nem akkor figyeli az én jelzéseimet (vagy takarás miatt nem látja). A legjobb szándék ellenére is a két halmaz gyakran nem találkozik.
-
Casseius
tag
Koppenhága rollerrel, kicsit más világ, több a kerékpár meg roller mint a kocsik, több száz méter hosszúságban a bringa tárolok teli bringákkal, elkülönített minőségi kerékpár út mindenhol..... [link]
-
Somatom
veterán
válasz
Casseius
üzenetére
Így van. Csak hozzáállás kérdése. Tőlünk nyugatra az ilyen szent állat. Pár hétre símán berántják érte a jogsimat. Megalkották, hogy minimum másfél méter oldaltávolsággal előzhetném. De, ez esélytelen, mert 18m hosszú vagyok és 40 tonna. Úgyhogy két falu között szépen kullogok mögötte, mögöttem meg Timbuktuig ér a sor, mert ők meg engem nem tudnak megelőzni. De, ez kit érdekel? Aki beszopja, az másnap korábban indul. Ennyi.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Casseius
üzenetére
A biciklisek többsége sem megy többel 25-nél. Ahol nincs bicikliút, akkor ott ne is közlekedjen senki, csak autó és motor - ez lenne a megoldás? Én elférek az út szélén, ahol kényszerből (mert senki sem jókedvből teszi) kell autók mellett mennem. Kikerülnek, 10-ből kb. 1 van aki emiatt láthatóan idegbeteg, mert kb. padlógázzal előz ki (utána nem sokkal később meg utolérem, mert a dugót nem tudja így kielőzni).
-
-
válasz
Somatom
üzenetére
Igen, de most azért vette meg a Segwayt, h lerontsák elsőkerekesre a választékot?
Igenis van különbség közöttük, emelkedőn egyáltalán nem mindegy, h rá kell nehezedni a kormányra, vagy nem kell, mert a hátsókerék hajtás anélkül is tolja a rollert, h foglalkoznunk kellene vele, hol a súlypontunk. :/
-
válasz
creedszl
üzenetére
Mindegyik összecsukható, úgyhogy ezt kipipálhatjuk.
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is használnád, vagy csak szinte teljesen sík terepen?
Jó minőségű aszfalton, vagy rossz úton?Xiaomik:
Mi Essential 20km hatótáv, 250W motor, de csak 20km/h a végsebessége.
Mi 1S 30km 250W 25km/h
Mi Pro 2 45km 300W 25km/h
Mi 3 30km 300W 25km/hNeked az Essential is elég lenne kb.
A végsebesség feloldható szoftveresen, bár akkor drasztikusan csökken a hatótáv.
Én már nem vennék 300W alatti rollert.
Úgyhogy talán a Mi 3, max nem kell majd naponta töltened.Esetleg a Segwaynek vannak 10"-os kerekű verziói, de azokat annyira nem ismerem, mármint a választékot, át kellene nézni van-e 150ezer alatt rollerjuk.
A 10"-os kerék sokkal jobb, mint a 8.5"-os, még ha csak pár km-re is használnád, úgyhogy érdemes számolni vele.
És kb mindegyik vízálló. Ezzel nem lesz gond. Esőben is mennek. A pocsolyákat kerüld ki, ne merüljön a kerék bele, ne ázzon be. De 3km alatt nem tud annyi eső esni, h megártson neki.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én úgy tudom, hogy nincs már külön Segway, csak Xiaomi, Segway néven.
-
-
-
Casseius
tag
Mekkora [link]
-
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az a bajom ezekkel, hogy amiket a G30 után láttam, azok mind elsőkerekesek. Az meg nekem nem gyerebe.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A xiaominál a telefonokból kiindulva engem se lepne meg ez a lépés

-
-
-
-
-
válasz
Berci77
üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
A G30-as kormányát már el merem engedni, nem félek közben, h elesek, sokkal jobb az úttartása, mint a Xiaomiké.
Itt írtam is róla:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_13740-13740.html
Azóta meg már még többet használtam, még inkább stabilabbnak érzem a Xiaomihoz képest.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
Somatom
veterán
válasz
Casseius
üzenetére
Én sem. De mit csináljak, ha nincs bringaút? Kénytelen vagyok néha közéjük menni. Hosszúhajú, harcsabajszú, morcos rocker kinézetű fazon vagyok férfisúlyban, úgyhogy viszonylag csöndesen viselik a sorsukat, de nem kellemes érzés egy ilyen lélekvesztővel az autók között billegni.
-
Mi ez a Xiaomi 4 Pro?
notebookcheck.net/Xiaomi-Electric-Scooter-4-Pro.htmlHát még a Mi 3-ashoz se jött ki "Pro" verzió.
-
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ma pont erről beszéltünk haverral, próbaképp mentünk egy jó hosszú 40km-es távot Xiaomikkal, a táv több mint felét egy lábbal tettem meg autós forgalomban, margitszigeten tömegben, körúton biciklisávban és belvárosban kisutcákkal tarkítva mindezt sokszor 45km/ó feletti sebességgel semmilyen problémát nem okozott azt leszámítva hogy kicsit elfáradt az a lábam amin álltam, tehát ha nekem 45-50el nem okoz problémát a folyamatos egylábazás akkor az átlag Xiaomisnak 10x 5 mp-re 25-ös sebességnél miért okozna?
A kalimpálás szót szerintem meg kéne nézned az értelmező szótárban, ha kitartod a lábad az semmiképp az, és érdekes mód rajtad kívül a többi autós nagyrészt érti mit akarok, persze azzal nehéz mit kezdeni ha valaki meggyőződésből értetlen.
Ui.: Harley-n hány embert láttál pl kézzel jelezni? Ott is ugyanúgy lábat használnak. -
Reggie0
félisten
válasz
Casseius
üzenetére
A sulypontod hiaba van ugyanott, mivel motornal/kerekparnal a jarmuvet nem csak a talpad es a kezed segit pozicioban tartani, hanem az uleped is, valamint a ket labad koze van fogva, igy nem tud elbillenni a testedhez kepest.
Rollernel viszont egyedul a karoddal tudod tartani, hogy ne doljon fel, raadasul a kormanyrudnal, igy annak elmozdulasa nem csak az oldaliranyu billenest okozhat, hanem kanyarodast is. Ettol lesz baromi instabil. -
PociAti
őstag
válasz
Casseius
üzenetére
Egy Xiaomi Pro 2 tulajdonostól jött a kérdés, és azon a rolleren köztudottan elég keskeny a deszka.
"semmilyen instabilitás nincs, a súlypontod ugyanott van, veszélytelen"
A három pont közül az egyik sem állja meg a helyét.
Pont egy kritikus tevékenység, a kanyarodás előtt kezdene el a rolleres balettozni, a súlypont nyilván megváltozik, és egyszerűen nem igaz, hogy nem veszélytelen.
Viszont a legtöbb esetben teljesen felesleges, mert nem is látható a lábbal való kalimpálás, lefogadnám sok autós nem is érteni mit csinál. Én (hála az Égnek) még soha nem láttam élőben olyat, hogy valaki lábbal jelezte volna a kanyarodási szándékát. Csak itt olvastam róla.Elégséges a kanyar előtt előre lecsökkenteni a tempót, és ha kellően következetes a rolleres mozgása, az autós jó eséllyel ki tudja következtetni merre fog menni.
-
Casseius
tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ha bal oldalon van és jobbra fordulsz akkor el kell engedni, és azon a semmilyen jelzés nem segít, mindig abból kell kiindulni hogy mindenki el akar ütni

Nem kell kalimpálni, simán kirakod, semmilyen instabilitás nincs, a súlypontod ugyanott van, veszélytelen, belvárosban sok bringafutár is ezt használja mert hátán a mázsás dobozzal nehéz kart lengetni.
Motoroknál is ugyanez a teendő ha elromlik az irányjelződ és tanítják is h ezt kell tenned. -
ultio
aktív tag
válasz
petrol17
üzenetére
Pl. [Acor AMP-2703 teleszkóp pumpa]
Canyon bicajom van, ahhoz adtak, azt használom a rollerhez is. -
Ma én is mentem egy hosszabb kört az új szerzeménnyel (G30). Sok tapasztalatom nincs eddig rollerezés terén. Limeot használtam csak párszor. Hétvégét a páromnál Diósgyőrben töltöm. A tervezett útvonal Lillafüred és vissza volt. Minden egyes pillanatát élveztem. Ahol lehetett végig 30-al mentem leginkább az úton a kocsik közt, szerencsére nem volt nagy forgalom. Az autók meglepő módon szépen kikerültek előzésnél ahogyan azt kellene mindig. A G30 szépen felvitt az emelkedőkön erőlködés nélkül. Kastélyszállónál kellett egy kicsit rásegíteni mert elfogyott a lendület és az már elég meredek volt a kis jargányomnak. 10-es kerekek szépen csillapítják az utón keletkezett hibákat. Néhol még 35km/h sebességet simán el tudtam volna viselni, de az esetek többségében elegendő ez a 30-as tempó. Ebbe egyébként nincs tempomat? Az irányjelzés nálam is kérdéses volt, de ezt a lábbal való jelzést én is kipróbálom legközelebb.
Összesen 20km gurultam és 44% írt még az app (82kg vagyok). Úgy érzem jól megleszünk és remélhetőleg sok balesetmentes km tölthetek el. -
PociAti
őstag
válasz
Berci77
üzenetére
Nemrég láttam videót, ahol a rolleres elengedett kézzel ment. Nagyobb rollerekkel meg lehet csinálni, ha nagy a tengelytáv, és szélesebb, laposabb profilú kerék van benne.
Xiaomi minden paraméterében messze áll ettől.
Próbáld meg felvenni a sofőrrel a szemkontaktust (feltéve ha nem mögötted van az a autó), és ha kiszámítható íven közlekedsz, akkor jó eséllyel meg tudja tippelni az irányodat.
Jobban, mint apró irányjelzők alapján, amiket azt se tudja hol keressen rajtad, aztán tűző napsütésben elég bizonytalanul lehet kivenni a működésüket.Ha az autó a bal oldaladon van, te pedig jobbra kanyarodnál, a lábbal való kalimpálás csak arra jó, hogy bizonytalanabbul állj a rolleron. Kezet normálisan ki tudod tenni magad mellé, azt a kutya se veszi észre, hogy részben a jármű takarásában, részben a saját takarásodban lent kalimpálsz a lábaddal.
-
Casseius
tag
válasz
Berci77
üzenetére
Rollermágus árul, Borárostól egy köpésre van, illetve Rollex.hu, ők Újpesten akiket ajánlani tudok.
Én egy nagyobb darabot vettem alin, de túl nehéz volt így rázkodások miatt le tört a felfogatása, ezt többen dicsérték fb csoportokban [link] ők belvárosban, Kálvintól nem messze vannak. -
Berci77
tag
válasz
Casseius
üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor a nagyobb rollerekkel sem lennék sokkal előrébb, de 20-at megérne nekem egy kicsit komfortosabb kerék.
- van ajánlott megoldás indexre? Alin keresni nyilván én is tudok, de kíváncsi vagyok tapasztalatokra.
- hol érdemes átalakító szettet venni az említett gumikkal? megkérdezem a helyi bringás szervizt, hogy vállalják-e az átszerelést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Lexus, Toyota topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Filmgyűjtés
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az ehhez

A második generáció egy kicsivel jobb paraméterekkel rendelkezik, jobb a hatótáv.

vagánykodás, azt nem értem miért nem egy kerékpáros furomban menőzik vele, miért kell itt hasonlítgatni bármilyen rollerhez egy kerékpárt?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)