Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Elektromos meghajtást lehet még fokozni.

-
Casseius
tag
84 kilósan 8 kilónyi felszereléssel 4,5-en használom.
Jut eszembe, keveset használt 2,125-ös PMT pár eladó 25e [link]
-
DigitXT
félisten
válasz
Somatom
üzenetére
Nekem a PMT-re azt írják, hogy max. 3 bar, 2.7-re fújtam, mivel ahogy
melegszik, benéz 2.9-be így is, viszont azt mondta aki legutóbb ment
egy kört, hogy szerinte ez így lapos, több kéne bele... felmentem 3-ra,
de még nem próbáltam (nekem is volt egy kormány törés, csak kicsi). -
gergo5991
őstag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Although arriving inflated, it is always worthwhile checking the tyre pressures. Use a quality pump (ideally one with a pressure readout valve) in conjunction with the included inflation extension tube. Ninebot recommend riding with the tyre pressure between 32 and 37 psi, (the tyres are rated for 55psi max) inflating both equally. Note that before riding you must activate the scooter through the smartphone application.
elvagytok tévedve dik
az egész net ennyit javasol -
gergo5991
őstag
-
G30 érkezése előtt szeretnék kérni pár tanácsot.
1. Kicsomagolás után csak a kormánynál kell a csavarokat betenni és menetkész?
2. Mekkora nyomással érdemes használni? Olvastam, hogy amit adnak toldot a pumpálásnál kb használhatatlan. Igaz ez?
3. Global verzió fog érkezni 30km/h-val gyárilag. Egy frissítés után is megmarad a 30-as max sebesség?
Köszönöm!
-
alázógyík
addikt
-
w.miki
veterán
Techsend Elektromos Rollerek milyenek? Nem drágák, ahogy nézem.
-
petrol17
csendes tag
Sziasztok.
Kb. 2 hónapja használom a mi pro 2 rolleremet. Baromi jó, nagyon beválr, de egy dolog szörnyen idegesít. Picit mozog a kormányszerkezet, és menetközben recsegő hangja van. Lehet ezzel valamit kezdeni? -
PociAti
őstag
válasz
McNamara
üzenetére
Még viszonylag a szezon első felében vetted meg, ha vártál volna vele, pont azt az időszakot hagytad volna ki, amikor a legkellemesebb a használata és legtöbb távot lehet megtenni vele.
Amit igazán megszerettem a rollerban, hogy bármilyen elegáns ruhában használható. Kerékpárral szemben nincs izzadás, csak a kellemes menetszél.
Idén Magyarországon nem igazán volt tél, talán csak egyszer volt tengelyig érő hó. Az elmúlt 220 munkanapból kb. 210-215 napon át tudtam használni a 8,5"-os pálcika rollerem. Kisebb záporokat simán bevállalok vele lassú tempó mellet, tócsákat gondosan kikerülve. -
-
Na hosszas hezitálás után én behúztam egy G30-at. 226K jött ki. Köszi srácok a kupon infót!
Remélem tényleg olyan jó lesz mint ahogy sokan mondják 
-
bkiky01
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Igaz nem 50-es, de ugyanez. Megyeszékhelyen, ahol lehet bringa úton, ha csak járda van max 10-el araszolva, ahol kell zebrán ott meg tolva. De idegtépő, ahogy a sok tini semmi felelősségérzettel járdán, zebrán, gyerekek közt nyomatja, amit bír. Én emiatt drukkolok, hogy csak 18 éven felülieknek, minimum egy kresz vizsga után.
-
Sziasztok!
Ki melyiket választaná? Melóba járás lenne a fő cél.
NAVEE N65G30 II
-
PociAti
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Szabáj az szabály.
Hatóságok sem zárt világban élnek, többször összeültek jogértelmezésre, annak eredménye már több kört megtett a rendőrségen belül is. A közlekedési rendőrökhöz rég leszivárgott ez az infó, így ha nem közlekedsz kirívó módon, akkor rá se bagóznak hogy elektromos rollerral veszel részt a közúti forgalomban.
Pontosan ezért nem "basztassák" őket.
Ha SMKP kategóriával való bírságolás szóba kerülne, akkor ragaszkodni kell hozzá, hogy tényszerűen rögzítsék a jármű pontos típusát. -
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Vékony jég ez. Azt senki sem vitatja, hogy az e-roller jármű. Mi van akkor, ha azt mondják, hogy közúti forgalomban nem vehet részt olyan jármű, ami nincs bekategorizálva? Tulképp a megfelelő szabályozásig ezzel is megoldanák a roller problémát.
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
A kettő nem függ össze. Őket is megbüntették. De, nem a rendőr a legfelsőbb hatóság.
-
phoenix1989
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
mégis van akit megbüntettek ahogy halhattad.
-
válasz
phoenix1989
üzenetére
Mi értelme az ilyen cikkeknek?

Hiába dönt a rendőr tévesen, jobban jár, ha nem okoskodik.
A bíróság helyén kezelte az ügyet, az Index pert nyert a rendőrség álláspontjával szemben.
index.hu/belfold/2020/04/03/elektoromos_roller_szabalysertes_pert _nyert_az_Index/Nem a Doktorbelügyminiszerelnök úr dönti el egyszemélyben, h mi legyen az álláspont a rollerekkel kapcsolatban. Ez teljesen nyilvánvaló volt már az ominózus 2019-es kinyilatkoztatásakor is.
Szégyen, h politikai vitát csináltak egy txk ártalmatlan közlekedési kérdésből.
Ha nem egy ellenzéki képviselő kérdezte volna meg, h mi legyen a rollerekkel, gyanítom nem is ez a válasza született volna Pintérnek. -
zazenke
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
és ezek alapján a városban nem használhatják majd a kerékpár utat. na onnantól lesz teli a város balesettel amikor csúcsforgalomba kell az autókkal együtt haladni . szerintem ez nem normális dolog . Rollernek a kerékpár úton kéne haladni ahol ha véletlen el is bukik akkor nem az autó alá esik és van esélye túlélni
-
phoenix1989
addikt
[link] ezek alapján ha a rendőr úgy dönt utálja az erollereket simán megbüntethet, mert ő dönti el minek nézi.
-
Xiaomi mi scooter 3 -nal talalkozott valaki olyannal, hogy downgrade 155, es hiaba toltom fel a rollerre nem valtozik semmi....
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
-
synar
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Itt van, amire akkoriban jutottam az m4 pro guminyomással kapcsolatban. [link]
-
Casseius
tag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Függ a súlyodtól illetve a gumi méretétől, anyagától, illetve karakterisztikájától is, nincs univerzális szám.
-
phoenix1989
addikt
ha már kerekek és gumik akkor mi az ideális keréknyomás? bringán mindig addig fújtam amíg be se lehetett nyomni
-
Reggie0
félisten
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nekem 1.5 ev es majd 7000km utan meg mindig nem volt defektem.
-
Casseius
tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Pár kötegelő kábel megoldja.
[link] -
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok!
Bő két év rollerezés után (Xiaomi m365 pro) megvolt az első defektem, maga a defekt hála égnek lassú volt, így megúsztam bukfenc nélkül. Mivel a környékünkön sajnos nincs szerviz aki elvégezné a cserét, akiket eddig hívtam ők pedig nem nyúlnak rollerhez(wtf?!)illetőleg nem áll tőlem messze a szerelgetés, piszkos kéz, gondoltam neki esek.
Nos, a folyamat ott megállt, hogy minden a helyén, kivévea külső gumit amit a helyére/járatba kéne pattintani, de ez szinte elképzelhetetlen számomra, hogy egy halandó embernek ez sikerülni tud.
Van patent fogó is és minden egyéb, de egyszerűen képtelen vagyok ez a kis átmérőjű gumit a helyére szenvedni. Néztem már yt okostót, de lehet én vagyok a balga, de ez lehetetlen, vagy a cst erősített küldő gumi ennyire szemét velem.
Valakinek van esetleg bevált trükk, praktika, hogyan lehetne az utolsó mozdulatot végre befejezni?
-
hito
nagyúr
Kíváncsi lennék a véleményetekre/tapasztalatotokra. Kb. másfél hete vettem a Pro 2-met 22km-rel. Most van benne 70km és már nyikorog a kormányoszlop zármechanikája. De nem egyszerű módon, már kínos vele közlekedni.
Ez normális ilyen futásteljesítménnyel? Ráadásul én azt olvastam, hogy ezzel az új kormányoszlop mechanikával sikerült megszüntetni az idegesítő nyikorgást. Jelentem nálam rosszabb, mint a sima Pro-nál volt
Egyébként ha kioldom és újra zárom a reteszt, kb. 200m erejéig megszabadulok az idegesítő hangtól, de utána újrakezdődik.
Másnak is van hasonló tapasztalata Pro 2-vel? Ha igen, mivel lehet megszüntetni?
-
-
-
PociAti
őstag
Azért hülyeség, mert neked még nem volt ilyen gondod? Örülj neki!
Vagy a Samsung, vagy a Xiaomi mobil játszotta el két, nem túl öreg gyári akkumulátorral. Feltételezésem szerint túlzottan felforrósodott töltés közben az akku, mintha az lett volna az alap kiváltó ok. Évekkel ezelőtt történt.
Akkoriban több Blitzwolf terméket vásároltam, az appot ekkortájt elég rendszeresen használtam, így a fogyasztásmérés monitorozása céljából vásárolt egyik Blitzwolf okos konnektort befogtam arra a célra, hogy időzítve kikapcsoljon. Elegánsan IFTTT-vel lehetett volna megoldani. -
Joshi
titán
válasz
PociAti
üzenetére
Ez hülyeség, nekem még soha nem volt ilyen gondom legyen az akármilyen tölthető készülék. Az hogy arra figyeljen valaki hogy 100%-os feltöltésnél levegye a töltőről, az kb nem életszerű. Ha neked tönkrement ez miatt az aksid, akkor gagyi készüléked volt, vagy meghibásodott a töltésvezérlőd.
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Engedélyezned kell a helyelőzményeket. Utána az idővonaladon tudsz visszakeresni.
Pl. EZ a tegnapi mozgásom. Nem navigáltam, csak a zsebemben volt a teló. -
PociAti
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Degradáció szempontjából nézve káros töltőn hagyni.
Az egyik legjobb megoldás az időzíthető konnektor, vagy az okos konnektor, mely előre beállított idő után lekapcsolja magát. (Egyik mobiltelefonomnak rosszul oldották meg a töltésvezérlőjét, hajlamos volt kinyírni az akkut. Akkor szoktam rá, hogy tölteni csak okos konnektoron keresztül, vagy beállítok egy időzítőt. Ha nem tudok rá figyelni, akkor inkább nem teszem fel töltőre.)Rollerek akkujai viszont elég jó tartalékkal rendelkeznek, és nem szokásuk túlmelegedni töltéskor, így 10.000 km megtétele után is 80% körül lehet még az akku kapacitása az eredeti állapothoz képest. Ilyen nagy távon úgy is kap eleget a roller, azt gyanítom amikorra az akku kapacitása problémás szintre csökkenne, addigra úgy is lesz elég más baja a rollernek.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
phoenix1989
üzenetére
Ehhez bármilyen tracker progi jó. Legyen az futós/biciklizős/gyaloglós… Nézd meg melyik mit tud pluszba, és használd azt.
-
wanted5
őstag
válasz
phoenix1989
üzenetére
Google Maps
-
Somatom
veterán
válasz
phoenix1989
üzenetére
Sajnos, nem. Ha feltöltődött, akkor elindul egy visszaszámolás és ha 30 másodpercen belül nem veszed le töltőről, akkor 100 méteres körzetben mindent földig romboló detonációval megsemmisül.

-
phoenix1989
addikt
ha feltölt a roller nem baj ha töltőn marad ugye? mert az éjszaka közepén csak ezért nem kelek fel

-
Joshi
titán
válasz
Reggie0
üzenetére
+Casseius
Elkezdtem agyalni hogy miből csináljak egy sima "lemezt", aztán jött egy ötlet.
Volt itthon régi fekete DVD tok, mondom abból vágok egy alakos "lemezt". Elsőre azt hittem túl puha lesz a műanyag és nem fog tartani, de úgy áll mint Katiba a gyerek.
Kicsit sufnyi tuningos lett, de legalább ingyen van. 

-
-
sebkri25
tag
Xiaomi pro 2 nem reagal a powergombra, vilagit a kijelzo, pittyeg, ha csatlakozni akarok btn, de keri az app, hogy nyomjam meg a gombot, de nem reagal, resetre sem, valami otletetek van esetleg?
-
mrrr74
aktív tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
115.800 Ft
-
w.miki
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
115e rémlik nekem a gshopper.com-ról. 22.01.28.
Xiaomi Mi Scooter Pro 2 E-Scooter Air Tires Anthracite Foldable Global Version! 📣
Kupon: A26D3BDB82B1
Akkor nem vettem, mondom biztos lesz olcsóbban jobb roller is...
-
ZS3NI
őstag
válasz
Casseius
üzenetére
Valaki magyarázza el nekem, hogy ez hogyan oldja meg a tengely körüli elforgást. A monorimes cuccot legalább jól meg lehet húzni, akkor nagyon nehezen mozgatható, ennél a 3D nyomtatottnál viszont olyan mintha simán átmenne a tengely a két furaton, ez kb még jobban mozoghat. (+gondolom alul van egy rögzítő menet a sárvédőnek).
-
fradi81
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
mi 3 108 ezer volt.
-
DigitXT
félisten
válasz
Grafiqs
üzenetére
Nem a vezérlőktől féltem, hanem a gyökerektől.
Mármint a bicikliúton a rossz
minőségű szakaszon* azért rugózás ide, vagy oda, pneumatikus gumi ide, vagy
oda, van egy mozgása a szerkezetnek, és az ember óhatatlanul is kapaszkodik
a kormányba, akkor is, ha nem kéne. (Próbálom hagyni kimozogni, de érted.
)Amúgy természetesen igen, kicsit lehet finomítani a hátsó motor hajtásán, mert
most direkt a legdurvább gyorsulásra van rakva, amivel ha nem figyelsz, és pont
úgy jön ki, meg tudja emelni az elejét. Emiatt is tud elforogni az első kerék picit.Bár messze nem olyan kezelhetetlen formában, mint a Wolf King GT tette anno,
szóval ha úgy tetszik, ez az előnye is... Persze többet vártam, dehát ennyit tud!
Azért sikerült jó 1 másodperccel jobb 0-40-et mérni jobban feltöltött akkukkal.
Sajnos kitalálta, hogy volt 1% lejtő, ezért invalid. Szerintem meg mérési hiba.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lényeg, hogy nem megy szarul, viszont nehéz, de menet közben ebből semmit
nem érezni. Csak emelgetni ne kelljen, meg feltolni vhova rásegítés nélkül.
A másik lényeg, hogy viszonylag nehéz úgy "látványosan gyors" 0-40-et menni,
ha a végsebessége 44-45, mert előtte már rendesen lecsökken a tolóerő.
Cserébe gondoltam, hogy legalább a 0-32-n villant, de igazából az sem: 3.25.

(A miheztartás végett a Wolfnak ez megvan 2.4 alatt: na AZ látványosan gyors!)
Szerk: azért nem nagy durranás, mert gyengébb vezérlővel is ment 3.70 alatt.
*: meglepő módon nem az egész szar. De ahol a gyökerek feltúrják, ott nagyon!
Ellenberger: nap közben mentem egyet a Tierrel, hát az mennyire durván ütött...
Tömör gumi és zéró felfüggesztés: kezed szétveri, vesekő sem marad, semmi...
Az enyém legalább hátul jól rugózik. De az eleje csúnyát be tud koppanni sajna. -
Joshi
titán
Akinek Monorim lengéscsillapítója van, vagy tudja a megoldást kérnék tőle segítséget/ötletet. Rázkódástól a képen látható sárvédő leliffen menet közben. Az a gond, hogy a Monorimes tartó tömböt hiába húzom meg, a tengely körül el tud fordulni. Nagyon béna megoldás. Most vagy én raktam össze rosszul, vagy ez ilyen. Mit lehetne eszközölni hogy ne tudjon mozogni a sárvédő?
-
DonThomasino
veterán
Gshopperen a Xiaomi Mi 3 és a Xiaomi Pro 2
valóban akciós ára mennyi szokott kb lenni ? -
Reggie0
félisten
De van meg par parametere a hosszon kivul, ami miatt kevesbe lehet ilyet kapni vaskereskedesben vagy lakatosnal. Pl. a 35mm kulso atmero es 28mm belso atmero(3.5mm falvastagsag) elegge ritka. En is csak precizios, varratmentes acelcsobol talaltam ilyen meretut, azt pedig meg a nagykernel is kulon be kell rendelni.
-
bkiky01
senior tag
Xiaomi 1S nem akarja a tempomatot..
Fw-t nem frissítettem, régiót állítottam.. Valahogy működik CFW nélkül is? -
-
PociAti
őstag
Ha te könnyen ki tudod venni az akkut, akkor más is.
Ami nem jó, mivel - alacsonyabb árkategóriában - a roller árának közel a felét az akku teszi ki.
Nem e köré az ötlet köré tervezték a rollerokat, mivel ez csomó nem kívánt technikai problémát szülne magával.Vagy keress egy könnyű rollert (kompromisszumokkal jár), vagy oldjátok meg máshol a töltést. Munkahelyen, lépcsőházban, valahol.
Az én Xiaomi töltőm 70 W-ot vesz fel töltéskor, 4 óra töltési idővel számolva 280 Wh fogyasztás, 1 kWh kevesebb, mint 40 Ft, ami annyit tesz, legfeljebb 11 Ft-ba kerül az előbb felvázolt 4 órás töltés. (De nagyjából 50 fillér 1 km is elfogadható számolási alap.)
Ez a szerény tétel nem jelenthet sehol sem problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Bialetti kézi kávéőrlő
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem tényleg olyan jó lesz mint ahogy sokan mondják

Volt itthon régi fekete DVD tok, mondom abból vágok egy alakos "lemezt". Elsőre azt hittem túl puha lesz a műanyag és nem fog tartani, de úgy áll mint Katiba a gyerek.