Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lei559
tag
Sziasztok,
Egy olyan "komplexebb" kérdésem lenne , hogy szerintetek milyen Feeder botot lenne érdemes választani Tavi horgászathoz?
A lényeges dolgok ezek lennének számomra:
-Minél nagyobb távot tudjak dobni vele (Megfeleő zsinór , orsó meglenne hozzá)
-100got eltudjak vele dobni
-A keret 10ezer-20ezer között lenne kb (/darab)
-szépen reagálja le a nagyobb testű halak kirohanásait (Amúr , Tok)Én 2 darab botot néztem ki eddig:
MANTA LOGIC II. FEEDER 390 H (50g-150g)
TUBERTINI SYNTHESIS FEEDER 3.9M (50g-100g)
Nektek mi a véleményetek?
Aki válaszol/véleményez , annak előre is köszönöm szépen!
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor #33494 üzenetére
A nagy Duna azért más tészta, onnan azért nem jönnek be sztem tömegesen. De benn az öbölben szinte biztos vagyok, hogy ahol a kishal rajok vannak, ott van az összes balin is. De hogy fogni is sikerül-e... Én a múltkor fél óra alatt 3-at fogtam a ház előtt, 2 nappal később, ugyanazzal a csalival, ugyanott, ugyanabban a napszakban, ugyanolyan locsogás mellett egy óra alatt egyet sem.
-
Janusz001
őstag
Nálunk is sok a törpe, viszont a törpe csapdát meg nem engedik, ha minden telektulaj lerakna 1-1 -et, az nagyon éreztetné a hatását, pedig így az egész horgász élmény tönkrebaxa az a kis nyamvadék. Szelektálni meg nagyon nehéz, főleg ha az ember keszeg/kárászozna apróbb csali és horoggal.
Ja, és felénk is természetesen az apró szirszar törpe van, ami mindent felvesz (kivétel a kemény kukorica, de már fogtam azzal is) . Ha jönnének szép sörösüveg méretűek, semmi bajom nem lenne, szerintem az egyik legízletesebb húsú hal kisütve, huszonpár éve még emlékszem milyen szépek voltak benne.
-
golyós
addikt
válasz
galervin93 #33489 üzenetére
Kérdezd meg a tógazdát, hogy használhatsz-e törpeharcsa varsát. Ha igen, lerakod, a nagyokat hazavinni-megenni , a kicsiket meg kinthagyni a cicáknak.
-
Interceptor
addikt
Alkonyattól számítva folyamatosan lehetett látni a kisebb halak mozgását, akkor nyilván ezekről beszélnek, de semmi sem vágott közéjük. Teljesen a part szélen az ivadék halak közé szokott kisebb rabló odavágni néha ami talán sügér, vagy kis csuka esetleg süllő lehet? Akkor a nagy Dunát nem is érdemes erőltetni mostanában? Mondjuk néztem tegnap is, nem nagyon láttam mozgást ott sem. Az öbölben egy két balint néha szoktam látni a betonfalról lenézve, de csak békésen úszkálnak a víz tetején kettővel, látszólag nem nagyon esznek, és rablások sincsenek. Korábban sikerült fogni többet is, de egy hónapja már semmi, de akkor lehet tüzetesen végigjárom az öböl másik oldalát is lehet ott rabolnak. Csak ott alig van horgász hely, nehéz kijutni vagy nem is lehet a legtöbb szakaszra.
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor #33492 üzenetére
ha megtalálod az ívó keszegeket, küszöket, akkor meglesznek a balinok is. Azt írták ma reggel valamelyik facebookos csoportban, hogy még mindig tart a keszegívás az öbölben. Máshol most kb. felesleges próbálkozni
-
Interceptor
addikt
Voltam lent pergetni balinra tegnap újpesti öböl, délután 5-től este fél 11-ig, de nem nagyon volt semmi, ugyanúgy nulla rablás mint az elmúlt 1 hónapban. Volt lent egy horgász akivel pergettem, ő akkor próbálta először ezt a műfajt jobb híján feeder bottal, szürkületben jött neki egy 20cm körüli süllő
Tavaly fogtam hasonlót ugyanúgy szürkületben.
-
tepenzed
őstag
semmi
-
Emu
őstag
Áztatás nélkül szoktam úszóra szórni, ha a parttól nem messze horgászom. Azt vettem észre, hogyha vízközt van a hal, akkor azokból húz le a fenékre, viszont a kárászok is nagyon kedvelik ilyen formában.
@galervin: azért az gáz. Tuti nem horgásznék ilyen helyen, ami ennyire telítve van törpével. Nem értem, hogy a tulajdonosok miért nem tesznek ellene.
-
galervin93
addikt
Nos tegnap 6-an 12 bottal fogtunk 3 pontyot (szokásos méret), 1 keszeget és 1 kárászt 9 óra peca alatt... 1 ponty jött halibutos pelletre a többi kizárólag házi erjesztett kukoricára.
Nekem csak törpe jutott... Mindegy, legalább jó levegőn voltunk. :-) -
csabamigo
aktív tag
-
gban
veterán
Ismét pellet, bocs
Beszórni etetni szintén érdemes beáztatni, vagy simán csak be kell szórni, úgyis felázik, max. jobban szóródik, terül?
Vagy etetni nem érdemes használni, inkább hagyományos etetőanyagot ill. szemes cuccokat?
Sorry ha nagyon láma a kérdés. -
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #33485 üzenetére
Rsd-n nem nagyon adja
míg élő szúnyoggal ha nem is szép fogok 10 db keszeget addig mű szúnyoggal jó ha 3 at . 30 as csatornán viszont jó volt keszegezni ,nem volt különbség élő és mű között ugyanúgy húzta a halat . Szóval nagyon víz függő szerintem ,hogy jó e vagy sem .
-
ispi
tag
vendingo
hermanyiKöszi a tippeket, lesz majd egy utam a horgászboltba, aztán kipróba...
tomrRRR
Én ízesítés nélküli gumikukit használok több színben, próbáltam aromázni is őket, de úgy vettem észre, jobban számít a szín, mint az íz. Gyakorlatilag az íz mindegy volt, ha az adott nap csak a sárga ment, akkor mindegy, hogy mit csináltam a többi színnel.
-
musli26
tag
Filéző kés vásárlás előtt állok.
Kinéztem a Rapala késeket.
Kell nekem a 15cm penge hossz?
Vagy elég a 10cm.
Évi 3-4db filézéshez használnám.
(Max. 3k ft)Ki milyen kést használ?
Köszi -
tomrRRR
senior tag
Milyen s melyik gumikukoricát használtok? Érdemes többet venni? Most az ananászosat rendeltem meg:
Továbbá etetőanyagra lenne szükségem, ilyen nagy melegben mit javasoltok? Melyik a legjobb íz? Ananász, vagy esetleg a büdös aromák, vagy halas? Milyet javasoltok, s mit használtok.
-
ispi
tag
válasz
zsola32 #33474 üzenetére
Nekem sajnos elég sűrűn leesik róla, a hosszúról is, de hiába van nem is tudom mennyi csodapelletem és egyéb vackom, nekem is a sárga gumikuki a top csali, csalitüskére téve. Abban még nem kellett csalódnom. Ha arra nincs kapás, olyankor semmi más sem segít.
-----------------------------------------
Okosítsatok már ki, intenzíven telepített tavon hogy tudnék -lehetőleg élő anyag nélkül- szelektálni hatásosan feederrel, ha a célhalak a keszegfélék?
Ha esetleg pedig nem keresőhorgászatot csinálok, és már rá is álltak a pontyok-kárászok az etetésre lehet változtatni úgy, hogy elmenjen a keszegek felé a fogás? Érnek valamit a kimondottan keszeges etetőanyagok? -
hermanyi
addikt
Az új versenyláda ,szerelékes kocsi kombó
-
Steady74
Topikgazda
Csütörtön Nézsa, nagyobb lányom első nyári szüneti napja, ott "ünnepeljük"
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #33462 üzenetére
Szegény kutty
Persze, ez alap dolog, ezért tudnak zabálni a halak annyit, tele van minden olyan cuccal, amitől átpörög a szervezetén a matéria -
-
tomrRRR
senior tag
Ezeket a gumikukoricákat milyen módon érdemes feltenni:
Gumi hajszálelőkére érdemes ?
vagy inkább csalitüske? -
Interceptor
addikt
válasz
FireFox1996 #33455 üzenetére
Voltam ott tavaly haverral pergetni, akkor éppen nem fogtunk semmit
Kapunál beengednek engedélyt kell megmutatni, este 9-ig lehet ott lenni.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996 #33455 üzenetére
Beengednek a gyárba?! Ott napijegyet kell váltani vagy mi van? Gyár területén csak nem jön a halőr
-
egykettő
aktív tag
válasz
joe979 #33441 üzenetére
Köszi, ez elég olcsónak és egyszerűnek néz ki(de 10-et benthagyni egy nap az így is sok)
valami ilyesmit gondoltam én is mindenféle kapocs meg feder kosár nélkül
(#33444) Interceptor balatonnál a partközelébe voltak a küszök, de annyira, hogy 10-20 centrie a kövektől, ott fogtuk az összes süllőt, a balin bentről jött a habokból(hullámzott mint az állat).
(#33445) FireFox1996 Mi is bringával voltunk, és én is így útközbe láttam meg, szimpatikus lenne a hely ha nem lenne az a kegyetlen szarszag
Legközelebb beljebb megyek, pl. gellértfürdő kiömlőjéhez, vagy a petőfihíd mellett a lépcsőkről van még pár ötletem, meg majd este próbálkozok gumival süllőt fogni.
-
Emu
őstag
válasz
galervin93 #33447 üzenetére
Részvétem...mi ezért nem újítottuk meg a stég éves helypénzét, illetve az éves területi engedélyeket. 100k-ért csak törpét fogni...
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FireFox1996 #33445 üzenetére
Én is arra járok..
Lehet már találkoztunk is.
-
mano660
tag
válasz
tepenzed #33446 üzenetére
Amit én tudok ajánlani, már négy éve használom (évi kb. 60 alkalommal horgászom), és még bírja a húzózár is.
Fish-X
A három rekesz mellet egy leszúró tartó (kb. 70 cm), illetve két oldalon hatalmas zsebek.
A botok, a pvc ernyő, száknyél, leszúrók, és a zsebekben a kisebb méretű pontyozó szerelékes doboz is elfér.
Itt gyártják:
Fish-X Dombóvár -
FireFox1996
őstag
válasz
tepenzed #33446 üzenetére
Energo team black spider típusút használok, 3 részes. Van 2 oldal zsebe, egyik oldal zsebre összecsukható merítő, másik oldali zsebbe meg a leszúrókat.
Több éve használom, a vállpánt párszor leszakadt (gondolom, mert túl nehéz + idő). Összesvarrtam a fonott zsínorral, és még mindig jól teljesít -
galervin93
addikt
válasz
galervin93 #33442 üzenetére
12 bot, 0 hal (=ami nem törpe). Katasztrófa...
-
tepenzed
őstag
Tudtok mondani pénztárca barát bot táskát? 3 részes kellene, két szélébe a bot+orsók, középre a merítőnyelek.
140cm -
-
Telda
addikt
Hali!
Egy ilyen 20g feeder kosár töltve hány g lehet? Csak azért kérdem hogy a 20-40es pickerhez ez nem-e nagy lesz. Töltővel szoktam tölteni, nem kézzel gyúrom rá. -
joe979
aktív tag
válasz
egykettő #33432 üzenetére
Az úgy akkor rendben lesz. Amelyik a szimpibb lesz , válaszd azt. Egy dolgot nem tudsz megtenni, az a finomkodás. Vagyis lehet, de nagyon kevés helyen, ahol szinte nincsen kövezés, de ehhez nem árt a helyismeret, valamint az adott részen milyen halak mozognak. Nagyon sok az eltérő szakasz, valahol tudsz dobálni pár méterre, de másutt meg 40 méter környékén van egy halom kövezés leb@aszva. Legegyszerűbb a nagy hurkos szerelék. Pillanatok alatt megkötöd és dobhatod is be
Veszel egy nagy spulnival és annyi .
Tegnap az Erzsébet hídtól kezdtem és majdnem lementem a Szabadság hídig . Kb 50 métereket haladtam lefelé és dobtam szakadtam , dobtam szakadtam, bent hagytam vagy 8 - 10 követ, ólmot. Tomboltam, de már ott tartottam,hogy bebaszom az egész cuccot a Dunába és befejeztem a pecát. A tripodot felrúgtam mint a szartígy kellett volna nekem is
-
Emu
őstag
válasz
galervin93 #33417 üzenetére
Majd írj, hogy sikerült a magos etetés. Egyébként mennyi törpe van a tóban? Nálunk a Marcal hemzsegett tőle, mindenre rámentek, és az átlag példányok 5-6cm hosszúak voltak (esélytelen, hogy akár halászlébe elvigye az ember). Legalább a gólyák jól jártak velük
-
egykettő
aktív tag
-
egykettő
aktív tag
válasz
joe979 #33404 üzenetére
Köszi a hasznos infót. Full sporthorgász vagyok, szóval minél finomabbal tudok pecázni annál jobb. Közben kitaláltam a tutit, havernak van pár botja kölcsönbe, veszek hozzá pár trükkös olmot és kísérletezek vásárlás előtt. Jol gondolom, hogy valami olcsó szerelék kell mert eszi a duna? Délen lakom szóval az árpádhídig nem feltétlen mennék én el.
Mai próba peca:
A pergetés a kedvencem, de néha jol esne 1-2 sör a haverokkal, innen a márnázás ötlete. -
Steady74
Topikgazda
Tényleg nem értem a magyar kereskedőket. Vikingcarp 15%os akciót hirdetett a Fox cuccokra. Kinéztem egy Easy Shelter kidobós félsátrat, kint 120 font, azaz 42k kb. Akció keretén belül 54k. Mivaaan???
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
sityupityu #33428 üzenetére
Kínai ebay párna halak
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #33426 üzenetére
Szerintem mindig ugyanazt a halat látjuk a képeken csak más beállításban
-
MK VII
veterán
Te merre pergetsz?
Hihetetlen, hogy ennyi süllőt fogsz pergetve...
Én kb. 20 éve pergetek, Balatonon, Gaja patak-Malom csatornán, meg itt ott ahol épp vagyok... Egyetlen egyszer fogtam úgy 10 db balint tavaly nyáron, kb. 40 perc alatt, mikor nagyon fröcsögtek Tihanyban. Akkor is be kellett úsznom vagy 100-120 métert bottal a kezemben a kőgátig ahova rá tudtam állni és derék fölöttig érő vízben pergettem... Azóta sem és előtte sem soha semmit nem fogtam pergetve.
Haverok csak küldözgetik a képeket 6-8 kilós csukákról amit mólóknál, nádasoknál, hínaras részeken fogtak. Elmegyek ugyan oda és semmi. -
csƵ
addikt
Ismeri valaki a Shimano Ultegra Invisitec zsinórt?
-
ispi
tag
válasz
musli26 #33419 üzenetére
Igen, azzal előkéztem + süllyedő, vagy épp csak balanszírozó csali és 10-es horog, de hiába, a fenéken voltak a nagyobb halak. A felszínt a küszök uralták de olyan szinten, hogy mikor merítettem a pontyokat volt, hogy belőlük is jutott a hálóba. Majd nagyobb melegben. De ha nálatok látni fent a nagyokat, akkor végül is szerintem ez neked nem lenne zsákbamacska. Egy étvágygerjesztő, felhős etetőanyag és mehet a móka.
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok!
Hal mérő zsák (ha ez a megnevezése) - ra lenne szükségem. Amibe bele teszed a halat és úgy össze fogva meg tudod mérni. Legolcsóbb, legalapabb kéne, illetve ha esetleg valakinek lenne elfekvőben otthon, és jó áron oda adná az is nagy segítség lenne. Faternak szeretném, szülinapra. Megyek érte, ahol neked jó.
-
musli26
tag
Várom ,hogy sikerül majd a method feeder waggler élesben.
Mert nálunk mély homokbánya van és sűrűn látni a felszín alatt menni halakat.
Elég nagyokat is.
Főleg naplemente előtt 1-2órával.
Ha bejön én is bepróbálom.Előkének nem lenne jobb fluorkarbon zsinór?
Az szinte láthatatlan a vízben. -
galervin93
addikt
Na szép...
Mindenesetre tesztnek nem lesz rossz. TTX-be keverek búzát és kukoricát, fűszeres-csilis aromával nyakon öntöm, aztán ragasztom kicsit, hogy csúzlival lőhető legyen...
Én is úszózni akartam, de nem jött meg az orsóm, pedig elvileg a boltba már 9-én megérkezett... Fene vinné el. -
ispi
tag
válasz
tepenzed #33403 üzenetére
Akkor sajna nem a megfelelő típust sikerült beszerezni. Az enyém szerelhető, menetes kialakítású, jó minőségű darab. Volt hasonló, egybe ragasztott is mint a tiéd nagyobb kosárral, de inkább szétszedhetőt akartam.
Aztán ha majd bejön az igazi kánikula kiderül mit tud, de mint eszköz, működik szépen. -
Emu
őstag
válasz
galervin93 #33409 üzenetére
Nekem nem jött be, amikor még volt stégünk a Holt Marcalon ugyanúgy beállt a törpe az etetésre még fel nem zabálták az összes beszórt magot. Én kukorica-búza-kender hármassal próbáltam meg, annyi különbséggel, hogy a kis táv miatt úszós készséggel vallattam a vizet. Helyi sporik a rizsre (extrudált)esküdtek, hogy azt nem veszi fel a törpe...de nekem más se vette fel.
-
feco6512
tag
Sziaztok 2kg pontyos és 2kg pisztrángos Aqua pelletje nincs valakinek eladó?Szeretném kipróbálni péntekre kellene.
-
DonThomasino
veterán
2 es 4 es JIgfejet szeretnék venni 4 -6 - 8g ost.
Legtöbb helyen nincs vagy elfogyott...
Ez azért van mert mindenki ezt viszi ?
Milyet ajánlanátok, hol érdemes ? -
galervin93
addikt
Magos etetésen methoddal horgászni nagy hülyeség lenne? Törpés a víz, nem akarok etetőt szórni, reggelről terítenék ragasztott magokkal (kukorica, búza, ha lesz a boltban akkor kender is), utána meg methoddal dobálnék rá, illetve ha kell csúzlizok még magot. Legalábbis ez a terv, szerintetek? (Tudom, ne menjek ilyen vízre, de most ilyen helyen kell okosnak lennem, így ez nem opció. :-) )
-
VIBO
őstag
Sziasztok. Újpesten, illetve közelben hol lenne érdemes pergetni és mikor és mivel? Este 6 után mennénk ki haverral pár órát. Köszi előre is a tanácsokat
-
tiger71
aktív tag
válasz
jansky1 #33405 üzenetére
Én a következőképpen szoktam: Agua 2:1 aányban vízzel bekever, kb 20-30 perc alatt felissza (reggel indulás előtt bekeverheted) és tökéletes állagú. Ha kiértem a partra beöntöm az etetős edényembe, majd rászórom a method etetőt (én a tímár fish-krillt favorizálom), abból érzés szerint. Ha csak panírozni akarsz, akkor kevesebbet (1-2 marék), ha felhősíteni is, akkor többet. összekeverem, majd utána vizezem, hogy az etető is kapjon nedvességet, ne vonja ki a pelletből. Mire összerakod a botokat...stb, addigra kész, ekkor még át szoktam dörzsölni a tenyereim között, és működik szépen. Így rostálnod sem kell, valamint a pellet szemeket is elválasztja a panír, amikor bont jobban működik, nem ragad össze.
-
joe979
aktív tag
válasz
egykettő #33393 üzenetére
Üdv. Igen nem árt. Milyen botban gondolkozol ? Márnázó, vagy feeder ? Lehet kivinni nyugodtan régi teleszkópos egyszerű botot is.Vagy egy kraftos üveg spiccest. Az Árpád hídnál a 200gr sem áll meg 15 méteren , Az Erzsébetnél van olyan rész ahol megáll a 90gr is 50 méteren, elég vegyes a szórás. A bejuttatás a lényeges , hogy bírja a bot a terhelést. Viszont ha túl durva botot veszel, akkor az nem egy élmény peca lesz, csak csörlőzés [ pilk bot ] Általában elég jól elvannak a helyiek a feeder botokkal. Könnyű szállítani , olcsón is beszerezhető.
-
tepenzed
őstag
Hétvégén kipróbáltam a method feeder wagglert, mert vasárnap végülis egész meleg lett. Kb kettőt dobtam vele, aztán mikor töltöttem meg, egyszerűen leesett a szerelékről. Mint kiderült, ott a kosár alatti kis rész, amit bele kell akasztani a kapocsba, na az csak oda van ragasztva a csőre
2 dobás után kioldott a ragasztó, szerencsére a parton esett le. De most komolyan, 1500 forintért vesz az ember egy ilyet és ilyen trehány munka? Megint feleslegesen szereztem be minden szart...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest