- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mano660 #47025 üzenetére
Először én is azt akartam írni, csak mondom nem akarok nagyon puhának tűnni.
Viccet félretéve, most decemberben töltöttem be a negyvenet, de én már húsz évvel ezelőtt is ugyanilyen nehezen viseltem a hideget. Pont a haverokkal beszélgettünk a régi időkről valamelyik nap...szerk. Viszont a mentségemre legyen mondva, a rekkenő hőséget én valamiért mindig jól bírtam, amikor már más kidől én még vígan elvagyok. Az már más kérdés, hogy 35 fokban és sem a napon ülök a botok mellett, hanem inkább a strandra megyek.
-
-
válasz
mano660 #45121 üzenetére
Azt én kérdeztem, régebbi olcsóbb hátsófékes orsók tapasztalatai okán.
A technikai megoldások nem mondanak így semmit sajnos nekem, gőzöm sincs mi az a csigatengely
Annyit tudok, nem volt mindegy hogy milyen állásban raktam őket össze, mert különben nem volt megfelelő a dob pozíciója és mozgása - magyarul vagy lejjebb vagy följebb volt mint kellett volna és így nem oda tette a zsinórt ahova kellett volna tennie.
Most amit zsíroznék az két Banax Si800, és egy Daiwa Sweepfire 3050X -
saen
veterán
válasz
mano660 #45082 üzenetére
Igen, de ez nem sebváltó
Itt simán kifolyik az olaj, mégha váltóolajat teszel bele akkor is. Ez az irány márcsak a súly miatt sem lesz előtérben a jövőben, egy olajjal teli orsóval nem lehetne túl könnyű szerkezetet csinálni.
Egyébként rendszeres karbantartással, korrekt zsirokkal nem lehet nagy probléma ma sem. Sokkal inkább az a gond, hogy sok orsóba direkt raknak valamit ami olyan puha anyagból van, hogy simán elkopik korrekt karbantartás mellett is. Meg kedvencem a festett felületen futó csapágy, tök jó amikor a festék elkezd lepattogni és keveredik a zsírral -
csƵ
addikt
válasz
mano660 #45082 üzenetére
Azért ezt a kettőt nem teljesen lehet összevetni. A motorolajok kicsit sűrűbbek, mint egy mezei fegyverolaj. Meg amúgy is zárt közegben vannak, az orsónál akkor lenne értelme olajat használni, ha nem folyna ki és fullosan tele lenne töltve a ház.
-
csƵ
addikt
válasz
mano660 #44831 üzenetére
590 Ft nála, és most 4 ill. 8 mm-es volt, de akkor a debreceni sráctól kell vásárolni. Egy elérhetőséget majd kérek.
tween: arra gondoltam, hogy a fizetés után a számlát küldték e-mailben.
Steady: fele annyi vizet raktam hozzá, mint a pellet mennyisége. Összeráztam, és míg felszereltem a botot, addig jó is lett.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
mano660 #43802 üzenetére
Jó tudni köszi!
Igen érdemes a 10%-os akciót megvárni.
Paypal-tól én is f@stam, aztán tavaly csináltam egy fiókot, rendeltem egy virtuális kártyát az Erste-től, arra tudok utalni a saját számlámról bármikor, azt adtam meg a paypal-nak. 2 kattintás a fizetés, gyors, kényelmes.
-
csƵ
addikt
válasz
mano660 #42303 üzenetére
Én is inkább 0.16 monóval horgásztam az utóbbi 1 évben, de tegnap felkerült a fonott.
0.06-ot használok. Sokkal lágyabb, mint egy 0.14-es mono. A keszegeket és a kárászokat se zavarja. Bár most 10 centisről beszélek methodra.
A megyei verseny után voltam kint röpke 3 órára. Jött egy 2 kg körüli ponty és kb 10-10 keszeg/kárász. -
hermanyi
addikt
válasz
mano660 #39524 üzenetére
Nem azt írtam ,hogy nem szánok ,hanem ,hogy annyiért már szerintem über orsót kellene ,hogy adjanak . Shimanonál szerintem tudásához képest 40%+ a név az árban .
És ha 15 felett van az orsó amit megveszek annak valami nagyon nagy dolgot kell ,hogy tartalmazzon . (Úgy néz ki meg is találták számomra ezt a dolgot és nagyon csábít a dolog . ) Hüle Frenzee -
Interceptor
addikt
válasz
mano660 #38857 üzenetére
Nekem van egy 6-7ezres pergetőorsóm(szerintem nem olyan rossz monofil zsinórral) meg egy zauber tm pergető orsó is két dobbal. Futásban ég és föld a kettő a zauber javára, és a fék is jobb, csomót sem dobtam még vele a fonott zsinórral, míg az olcsóbb orsómmal sokszor sikerült megtenni, azért barmoltam el rekord idő alatt életem első fonottját még az elején. Az egész zauber minőségibb hatású, de azért ez sem tökéletes.
-
csƵ
addikt
válasz
mano660 #38844 üzenetére
Bocsi, nem akarok itt gúnyolódni, tudom, hogy neked is olyan van. De azért inkább túlértékelt ez az orsó is.
És fogalmam sincs, hogy lehet egy orsót egy év alatt így széttekerni... A Zauber mentségére szólva azért azt is megemlítem halkan, hogy egy 3 éves Stella is majdnem úgy darált. -
Piftuka
veterán
válasz
mano660 #38248 üzenetére
Okos megoldás, de egy kisebb vagyonba kerülő, "márkás" horgászszék esetében ezt nem a vásárlónak kellene "házibarkács" módszerrel megoldania!
Ezt a gyártónak kellett volna így elkészítenie. Egyébként is "filléres" dologról beszélünk, úgyhogy számomra ezeknél a drága székeknél a megfelelő alátét hiánya nem pusztán az igénytelenség kategóriájába esik, hanem egyenesen felháborítónak tartom, hogy ennyire hülyének nézik a vásárlókat.
A több százezer forintos versenyládák lábai is alátét nélkül kerülnek forgalomba?
-
galervin93
addikt
válasz
mano660 #37073 üzenetére
Szintén. Hivatali ügy, bevásárlás, vagy éppen peca, mind mehet hétköznap, nem kell szabit kivenni. Nem is váltanék szívesen hétfő-péntekre... Mondjuk egyrészt ugye piros betűs ünnep meg egyebek nem szent (bár engem spec nem zavar), másrészt meg emberhiány miatt egyre gyakrabb a hármastúr (48 helyett csak 24 pihenő éjszaka után), az meg azért fárasztó, ns ez már kellemetlenebb...
Mindegy, pénteken megint peca, és tuti nem lesznek sokan. :-) -
Gabe81
tag
válasz
mano660 #33449 üzenetére
Nekem ma érkezett meg a bottartó zsákom, 130 cm "Eurostar" háááát...
A jó tulajdonságok abban kimerülnek hogy olcsó volt. 3 fakkos, így volt 3 ezer és pár szász Ft.
A cipzárak halál gagyik, néha nyílnak maguktól és az egyiknek a húzó füle már nincs rajta.
Némi cérnát már leégettem róla, volt ahol kilógott, írtó büdös műanyag szaga van, és úgy tapintásra is egy elég silány cucc. Ezt vettem a feeder botoknak, a match cuccokhoz azt veszem amit itt ajánlottatok, jónak tűnnek. -
-
Halver
csendes tag
válasz
mano660 #30543 üzenetére
Szia!
Azért van közös pont, ugyanis legtöbbször úszóztam a nádfal mellett.
Ez egyfelől a gyermekkoromat idézi, mert mint sokan, én is úszózással kezdtem a pecát. Másfelől mozgalmas, nem lehet letenni sokáig a botot és a gyermekem is élvezi.A ragadozóra célzott úszózásban kezdő vagyok, ugyanezt mondhatom el a pergetésről is. Próbálkoztam tavaly is a befolyó környékén műcsalikkal pergetni, de eredmény nélkül.
Amit az idén még megpróbálnék, az az éjszakai úszózás harcsára. Tavaly volt 1-2 harcsa-rablás a lábam előtt, kb 1 méterre a partól, de be kell valljam, hogy ijesztő volt a sötétben. -
Halver
csendes tag
válasz
mano660 #30511 üzenetére
Szervusz Mano!
Köszönöm a kiigazítást, az idei engedély már kiváltottam, de még nem jutottam ki a partra.
Ha egyszer összefutunk, kérdeznék egy-két dolgot a tóval kapcsolatban.
Leginkább az erdő felé szoktam menni és úszózom kárászra, vagy este süllőzök halszelettel.A fenekezős pontyozás nem az én műfajom, továbbá nem is szeretjük annyira a pontyot tányéron.
Üdv: Hal
-
Halver
csendes tag
válasz
mano660 #30475 üzenetére
Szervusz Mano!
HA jól értem, akkor te (is) a Sziki tavon horgászol. (CsZ-vel egyetemben)
Én tavaly csatlakoztam a Sziki tónál működő egyesülethez, de nem bántam meg. A gyermekemnek is (most lesz 11) ide váltottam engedélyt és szerencsére szeret velem jönni pecázni...
Annyi pontosítást még írnék, hogy tokot el lehetett vinni már tavaly, (kb az év közepétől) de dupla súllyal vonták le az éves kvótából. Én vittem egy 2,5 kg-osat, de csak azért, mert nem ettem még porcos halat....A Sziki tónál a kulturált környezetet és a szigorú ellenőrzést pozitív dolognak érzem.
Korábban kb 5 évig jártam Látóképre, de iszonyú rablás folyt ott sajnos. Az ottani horgászataim során egyszer sem találkoztam ellenőrrel,pedig főleg péntek/szombat délután-este voltam kint.
-
LazacX
tag
válasz
mano660 #30271 üzenetére
Én most érkeztem haza. Egy épp méretes csuka volt, meg 2 csukaharapás. Csak muszáj lesz fc helyett drótot használni. Utána egy óra szünet. 5 körültől volt 3-4 apró odacsípésem, egy jó halam lemaradt, szépen rugózott, tipikus fejrázásokkal, de fékről nem húzott. Végül egy harcsával küszködtem egy negyed óráig, taktikusan nem ment se világgá, se nem feküdt le, hanem bevette magát a nádba. Persze a nano eddig bírta csak. Kicsit korainak tartom, azt hittem április eleje körül indulnak. Külön bosszantó volt még 3 nádtorzsás beszakítás.
-
-
csƵ
addikt
válasz
mano660 #29780 üzenetére
Köszi a felajánlást, majd kutatni fogom a Korum székes pecásokat!
A kisebb helyet a szállításra értettem.sityupityu: a Browning-nak van olcsóbban is.
Végülis még a jövő zenéje, még csak nézegetek, meg ki kell próbálnom, mielőtt elgondolkodom azon, hogy veszek-e. -
LazacX
tag
válasz
mano660 #29522 üzenetére
Hát a ragadozó halas (nem pergető) pecától nincs olcsóbb. Kell egy teszi veszi háló, évente-kétévente damil, pár horog és ólom, max. ólom kell több, ha akadós terepen vagyunk. Vagy pár éve nem horgásztam már ragadozón kívül másra, pontyozásnál leragadtam a csemegetengeri-giliszta-csontinál. Nemrég belebotlottam egy szabolcsi víz weblapjába, ahol 90 E ft volt egy beálló bérlete. Igaz, ott nem volt egy napos jegy, csak 4 napra lehetett kivenni, illetve 6 botra szólt max. 4 személyre, de akkor is.
-
joe979
aktív tag
válasz
mano660 #27923 üzenetére
Az osztott nyelet is meglehet szépen csinálni, de valahogy ez a része mindig kimarad .
Az EVA + parafa páros nekem nem igazán tetszik, miért nem lehet csak az egyik. A parafa az olcsóbb botoknál, is egy ragasztott pár milis nem tudom mi. Ronda és használhatatlan , és nem időt álló anyag. Miért kell minden szabad felületre " hasznos - faszság " feliratokkal ellátni ? Ilyen alapon végig lehet rakni a botot, foszforeszkáló felirattal, hogy by Döme Power Master Csiribiri Tudja meg Mindenki Low Rider Gyűrű is van rajta baszod ! Mikor térnek át a pergető botok szintjére. Álomszépek ! Azokat kitudják dolgozni rendesen. Nem értem, de lehet csak elvonási tüneteim jelentkeztek egy jó pecára -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest