-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cattus #10345 üzenetére
Igen, és igazad is van.
Meg is oldódott azzal, hogy rácsekkoltam, hogy az adott tablazat[key] undefined-e, és ha igen, akkor kapott egy kezdeti üres tömb értéket.
if (tablazat[key] == undefined) tablazat[key] = [];
Ha netán létezik elegánsabb megoldás, akkor szívesen fogadom.
Köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
Tudom, hogy ide OFF, de nincs jobb topik.
Typescript-tal szenvedek.Egy táblázat elemeit szeretném eltenni valamilyen adatstrukturába úgy, hogy minden oszlopnak van neve.
Eddig ez nem is gond, de nem tudom előre, hogy az oszlopoknak mik lesznek a nevei.A TS meg előre kérné, hogy a table.columnName deklarálva legyen.
Próbálkoztam egy olyannal, ami associative array névre hallgat, de az mindtha nem akarná key-t bevenni string változóból, csak kiírva, hogy 'oszlopnév'.
let tablazat: {[key: string]: string[] } = {};
...
fut a kod, a key és a cellastring változó kap értéket
...
tablazat[key].push(cellastring);
Es itt a tablazat[key]-re dob egy ilyet:
TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'push')
-
Sziasztok!
VSCode-ot használok, és egy függvényt hívok meg async fv-ből, await-tel.
A meghívott függvénynek a VSCode szerint is Promise<void> a visszatérési típusa, de mégis alápöttyözi az await szót, hogy szerinte erre nincs szükség.Ha Promise, akkor miért nem kell az await?
Kössz!
-
válasz
martonx #6846 üzenetére
A selenium nem tud natív alkalmazást vezérelni.
Vagyis az excelt fel kell elötte tölteni pl. google drive-ra, onnan már elérhető a selenium számára is.
Ebben az lesz a nehéz, hogy nem biztos, hogy a gugli felületén egyértelműen címezhető minden UI elem, így xpath alapján kell majd szenvedni, ami nem mindig hatékony.Én ezt az egészet úgy csinálnám, hogy megfejtem a feltötő API-t és írok rá egy JS scriptet pl. nodejs-sel, ami egy csv-ből vagy akár txt-ből kiszedni az adatokat.
-
Sziasztok!
Egy objektum kulonbozo elemeit szeretnem konnyen ertheto formaban valtozoba menteni, hogy azzal lehessen rajuk hivatkozni.
pl.
eletkor: Objektum.Adatok.Felhasznalok.Bela.Eletkor,
nev: Objektum.Katalogus.Szokek.Nagymelluek.Nev,
magassag: Objektum.Lista.Fiuk.Gyula.MagassagAz Objektum sokfele lehet, es nehez megjegyezni, hogy melyik fajtaban hol talalhato a kert adat, emiatt akarom egyszerusiteni.
Ha egy fuggvennyel olvasom ki, akkor mar a fv. elso lefutasanak idejeben kell lenni egy Objektumnak, de ez nem biztositott, sot a futas kozben folyton valtozik ez az objektum, vagyis sok fele jon letre belole.
JSON-nel nem tudtam megoldani, hogy az idezojelben levo kifejezes az objektum belsejere vonatkozzon.
Mi erre a bevett szokas?
-
Koszi a valaszokat!
Sikerult megoldani.
-
Sziasztok!
Egy valtozoba szeretnek belerakni egy olyan stringet, ami tartalmaz " es ' karaktereket is.
Mi ennek a modja?
Kossz!
-
Köszi!
Amit szeretnék, az a következő:
Van X darab kép. Ezeket szeretném a méretük szerint elrendezni.
A rendező kód akor futna le, amikor az összes kép betöltődött, ezáltal tudjuk már a dimenzióit.Utána nézek a callback-es megoldásnak és a flag-nek is.
Viszont a flag-es megoldás miben különbözik attól, amit én csináltam, vagyis egy globális változó tárolja azt, hogy melyik kép van betöltve? -
Sziasztok!
Megint lett időm egy kicsit fogalkozni a kép betöltő progimmal.
Azt szeretném elegánsam megoldani, hogy feltöltök X darab képet, és amikor mindegyik betöltődött, akkor kirajzolom őket.
Azért kell megvárni a betöltődést, mert a kirajzolásnál szeretném tudni a szélességüket.
Jelenleg ezt úgy oldottam meg, hogy a kép objektumok onload funkciója meghív egy függvényt, ami egy globális változóban eltárolja, hogy melyik van már betöltve, ezután futtat egy ellenőrzést, és ha mindegyik kész van, akkor rajzol.Viszont van egy sejtésem, hogy globális változót használni nem elegáns (sokszor kaptam már ilyen kritikát), így elkezdtem gondolkodni, hogy hogy lehetne ezt szebben megoldani.
Egyelőre nincs eredmény, így inkább megkérdezem Tőletek. -
Heló!
Köszönöm az elemzést!
A változónevekre figyelni fogok.
A K&R style-t azért használom, mert én így jobban átlátom a kódok kezdőként, egyébként nem C++-ból jövök, hanem a 17 évvel ezelötti középiskolás pascal-ból.
Igyekezni fogok ezt is megszokni.
Hinter tool-t keresek majd a Bluefish-hez, bár lehet hogy áttérek másra.
Viszont ami most megfogott.
A a változót azért raktam külön, hogy ne a ciklusban fusson le minden alkalommal.
Egy függvénybe kellene tennem? -
Heló!
A példáidat sajnos nem tudtam az én kódommal összehozni, ezért úgy döntöttem, hogy csak az elméletet használom fel belőle (enclosure), és kerestem erre a neten példákat, és ez lett a működő eredmény:
{
var c=document.getElementById("myCanvas");
var ctx=c.getContext("2d");
var files = document.getElementById("files-upload").files;
var imageObj = [];
var betolt = function(i,b,a)
{
imageObj[i].onload = function ()
{
ctx.drawImage(imageObj[i], b, 0, d, a);
};
};
a = ( 1920 - (files.length - 1) ) / ( files.length );
for (var i = 0; i < files.length; i++)
{
b = ( a + 1 ) * i;
imageObj[i] = new Image();
imageObj[i].src = "útvonal"+files[i].name;
betolt(i,b,a);
}
}A problémát a te példáidnál az okozta, hogy nem értettem a három közti különbséget és a szintaktikát - pl. a kapcsos zárójel után írt (i), vagy az, hogy egy zárójelen belül van egy függvény az onload jobb oldalán, vagy a settimeout-os Image függvény értelmét sem értem. Ezt mind a kettes példából vettem.
Persze, utána fogok nézni mindegyiknek, mert ez így nem állapot, hogy ilyen alap dolgokat nem tudok, csak most nem hagyott nyugodni a dolog és működésre akartam bírni olyan módszerrel, amit értek.
Remélem, nem "csúnya" nagyon a kódom.Ezen kívül van még egy kérdésem: A betöltött képeket szeretném mouse scroll segítségével átméretezni úgy, hogy a kép nem lép ki a rendelkezésére álló keretből, hanem levágódik a széle, ami nem fér ki - persze egérrel lehetne drage-elni is a képet. További funkció lenne az egymás melletti képek közti választóvónal eltolása.
Összességében egyfajta montázs progit akarok csinálni - egyelőre csak egymás melletti képekkel, átfedés nélkül.
Egyelőre még nem jártam sikerrel, de felmerült egy kérdés ezzel kapcsolatban: elég ehhez egy canvas, vagy érdemesebb képenként klön canvas-t létrehozni? -
válasz
fordfairlane #4497 üzenetére
Én is ilyesmire tippelek, mert valószínűleg a következő ciklus hamarabb írja felül a ciklus az i-t, mint ahogy betöltődne a kép.
Este kipróbálom a két for ciklusos módszert, hátha. Viszont itt sem biztosított, hogy a képek addigra betöltődnek. Mi van, ha nagyobb egy kép?Olyasmi megoldáson töröm a fejem, ami biztosítja, hogy a ciklusok ne vágják felül az imageObj[I] változót, hanem egymástól függetlenül várják ki a betöltést.
Lehet, hogy egy külön függvénybe kellene raknom az onload-ot és az i-t paraméterként beadni?
-
válasz
sztanozs #4494 üzenetére
Próbáltam, ugyanaz.
Az a baj, hogy nem látom még át hogy mi történik a háttérben, és mi okozza a problémát. Valami időzítési móka lesz, szerintem, de lehet, hogy tévedek.
Olyan ciklus nincs, ami egy eseményre megy csak tovább?
Esetleg a változónévként működő tömb elemek akadnak össze a ciklus különböző köreiben?
Lehet, hogy mégsem a indexes megoldást kellene erőltetnem, hanem valami pointeres mókát?
Vagy az egész kód alapvetően rossz felépítésű? Nem tartom bonyolult dolognak, hogy egy lista alapján képeket töltök be canvas-ba, ezért furcsa, hogy máris ilyenbe ütköztem. -
Sziasztok!
Javascript-ben mi a módja egy változó nevének a dinamikus változtatásának?
HTML5 Canvas-ba kell betöltenem sok képet. Előre nem tudom, hogy hány kép lesz; amennyit a júzer kiválaszt.
Vagyis nekem kellene létrehoznom a ImageObject változókat, hogy ne mindig ugyanabba a változóba töltse be a képet.
Próbálkoztam ImageObject[i]-vel is az alábbi módon:var c=document.getElementById("myCanvas");
var ctx=c.getContext("2d");
var files = document.getElementById("files-upload").files;
var imageObj = Array;
for (var i = 0; i < files.length; i++)
{
imageObj[i] = new Image();
imageObj[i].onload = function()
{
ctx.drawImage(imageObj[i], b, 0, a, 1080);
}
imageObj[i].src = "path/"+files[i].name;Erre sajna ezt kapom:
Uncaught TypeError: Failed to execute 'drawImage' on 'CanvasRenderingContext2D': No function was found that matched the signature provided.
imageObj.(anonymous function).onloadA DrawImage-es sorban történik ez a hiba.
Mi a megszokott eljárás ilyen esetben?
Kössz!
-
Köszi, kipróbálom.
Én meg a Tiédet nem értem, de utánanézek a w3schools-on, hogy értsem is.Az enyém úgy műxik, hogy megvizsgálja, hogy az éppen leütött karakter szerepel-e az általam definiált karaktersorozatnak.
A kód legalább két értékadással rövidíthető lenne, csak az átláthatóság keddvéért csináltam így. De már látom, hogy túl nyakatekert megoldás. -
Hali!
Írtam egy js kódot a szövegmezők ellenőrzésére:
function showAddress(adat)
{
document.forms["capsform"][adat].value=document.forms["capsform"][adat].value.toLowerCase();
abc="abcdefghijklmnopqrstuvwxyz";
szoveg=document.forms["capsform"][adat].value;
hossz=document.forms["capsform"][adat].value.length;
if (abc.match(szoveg.charAt(hossz-1)) == null)
{
document.forms["capsform"][adat].value=szoveg.substring(0,hossz-1);
}
}Minden jó, de a \|[$*ˇ^¨+()? karaktereket átengedi, mivel a "abc.match(szoveg.charAt(hossz-1))" kifejezés nem ad vissza semmilyen értéket.
Próbáltam már más dolgokat is, de egyelőre semmi sem úgy műxik, ahogy én szeretném.
A cél az, hogy csak és kizárólag az angol abc kisbetűit lehessen beírni a mezőbe, és ha mást írok be, akkor az törlődjön, vagy bele se kerüljön.Köszi!
(Közben én is kísérletezem tovább.) -
"Az onsubmit alapvetően nem függvény, hanem egy esemény, ami akkor hívódik meg, amikor az adott űrlapot elküldöd."
Bakker, tényleg.
Némi ActionScript tudás után erre rá kellett volna jönnöm.
A leírásod alapján nekem úgy tűnik, hogy a JS hasonlít az AS-re, mert eseményvezérelt, vagy hogy szokás szépen mondani.
Köszi a infókat, szerintem már menni fog. -
Sziasztok!
Egy regisztrációs űrlap kitöltésének helyességét szeretném ellenőrizni JS-el.
Egyrészt figyelni akarom, hogy a kötelező mezőkben van-e adat, másrészt pedig bizonyos mezőkbe csak a megengedett karakterek mehetnek (pl felhasználónévhez csak angol kisbetű, telefonszámhoz csak szám, stb.).Erre tudtok valami jó kis leírást? Netán példaprogit?
Guglizok folyamatosan, de csak részletekben találtam eddig infókat.
Nem csak az érdekel, hogy hog ylehet megcsinálni, hanem hogy hogy érdemes.
Egyébként egy sima Form-ról van szó, és azt már tudom, hogy az "onSubmit" fv.-nyel kell megoldani.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest