Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rimuru
veterán
Köszönöm a tippeket mindenkinek, de a jelek szerint kommunikációs hibát véthettem, amikor nem hangsúlyoztam ki eléggé, hogy az a form egy login form, és a submit-nak újra _kell_ töltenie az oldalt. Van pár login paraméter, azokat raknám inkább post paraméterbe az oldal újratöltéshez, ahogy form submit-nál is volt. De az oldalnak újra kell töltenie (index page helyett application page kell login után, de csak utána).
Form submit gomb-on nem lehet képet cserélni. A submit elemet lehet image-re lecserélni. De akkor meg nincs gombnyomás anim. Ezért ne engem szidjatok, a html5-be a halom marhaság belefért, de egy normális form submit a jelek szerint meghaladta a tervezők képzelőerejét. Vagy csak simán sza*tak rá, nem tudom.
Xhr-ben el tudom kérni az új html-t stringben, igaz. Azt tudom háttérben intézni. Viszont akkor meg azzal lesz egy olyan problémám, hogyan cserélem le a megjelenített oldalt (az oldal egészét) egy változóban lévő stringre? Ilyet még nem csináltam. Lehet egyáltalán?
-
Rimuru
veterán
or if you'd like to just use the CLI, install it globallly (ha nem kodbol hasznalnad)
az npm a nodejs csomagkezeloje -
Rimuru
veterán
Igazabol csak nem szabad hasznalni az uj szerkesztot.
De a kod formazas sose volt a rios erossege.martonx: nem lesz jo mert korabban azt is mondta hogy irni is szeretne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rimuru
veterán
Hello,
Először is köszönöm szépen a választ.
Amit linkeltem az nem működik /nekem úgy is jó lenne/.
JavaScript Object Notation (JSON) - és javascript-el nem tudom kezelni?
Wikipédia: "A JavaScript esetében a futási környezet jellemzően egy web böngésző."
Ugyanarról a Javascript-ről beszélünk?
Ahogy én gondolom: JavaScript oop nyelv. Akármilyen szöveg szerkesztőbe megírható, és szükség van egy futtató környezetre, ami legtöbb esetben egy web böngésző.
Rosszul tudom?Arrol hogy egy bongeszoben mit tehetsz meg JS-bol egy eleg jo kiindulasi pont ez az mdn page.
-
Rimuru
veterán
Developer toolbarban kapcsold be a cache tiltast, az csak addig el amig nyitva van.
-
Rimuru
veterán
Hello,
Csodálkoztam is rajta, hogy nem definiálod a globalLeszek -et mint változót/konstanst, de kipróbáltam, és dobta is a hibát, hogy nincs definiálva.
Tehát az a kód úgy nem működik.martonx
Ismerem a scope szabályokat, de amit írtál az egy function-on kívüli változó, nem functionban lévő.
Módosítsd a functionon belűl, és a kapottértéket használd kint.
Ez az amikor egy function-ból használod a változót.coco2
nem tudom hogy lehet kódot berakni ide, </> ez nekem nem működik, a (){}; ezt pótold ki, mert nem lehet úgy beírni idefunction magyarazat
var = "kivele"magyarazat(
console.log(kivele
Amugy valsz olyan problemat akarsz megoldani aminek nem kellene letezni egy jol szervezett kodnal. Egy architektura atnezessel/atgondolassal kezdenem.
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
Köszönöm szépen a tanácsot!
De nem csak CDN verzió van?
https://github.com/axios/axios
Using jsDelivr CDN:
<script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/axios/dist/axios.min.js"></script>
Using unpkg CDN:
<script src="https://unpkg.com/axios/dist/axios.min.js"></script>Mármint itt más különbséget nem látok, csak hogy melyik szerveren van.
Ebben a peldaban elofordulhat verzio kulonbseg is attol fuggoen melyik cdn-en eppen mi a latest.
Ugy erzem a CDN jelentese se teljesen tiszta szoval egy wiki link.
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
Sziasztok!
A következő a helyzet: van nekem egy TypeScript-ben írt full-stack express alkalmazásom pug template-tel + a public mappában kliensoldali JS-sel. Azt szeretném elérni, hogy a kliensoldali JS kódot (+ha lehet akkor a SCSS-t is) webpack-kel vagy hasonlóval bundle-ölni úgy, hogy a pug templating megmaradjon. A szerveroldali kódot nem muszáj, azt jelenleg tsc-vel fordítom és nekem ez elég is.
Főleg azért szeretném, mert jelenleg a kliensoldali függőségeket most CDN-ről húzom be, ezeket szeretném NPM-ről kezelni, mint a többit + az ESNext feature-ök is jól jönnének.
Ok.

-
Rimuru
veterán
Lehet hogy tartalmaz szemelyes adatot (az email cimed) a hsz-ed, szerintem torold.

szerk: az elejet toroltem sztanozs miatt.

-
Rimuru
veterán
Sziasztok,
Mint írtam nemrég, most ismerkedem a JS-el. Egy tutorialban látható kis játékot szerettem volna továbbvinni, de elakadtam. Eredetileg három kör, kattra eltűnik. Most van 6 kör, pirosra és sárgára kattintva azok eltűnnek, a kékre alertet dob böngésző. Kis segítséggel összeraktam eddig, viszont most megy az alert része. A kód így nézne ki:
let redAndYellowElements = document.getElementsByClassName("red-and-yellow");for (let i = 0; i < redAndYellowElements.length; i++) {redAndYellowElements[i].onclick = () => {
redAndYellowElements[i].style.display = "none";}}let blueElements = document.getElementsByClassName("blue");for (let i = 0; i < blueElements.length; i++) {blueElements.onclick = () => {alert("Nono!");}}blueElements-re rakod az onclicket, nem az elemeire.
-
Rimuru
veterán
Rustban ha let-tel hozol letre valtozot az is immutable... milyen szornyu nyelv, nem ugy mukodik mint javascriptben..
oh wait...
-
Rimuru
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Revolut
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- SZÉP! HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10850H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- GARANCIÁLIS LEMEZES PLAYSTATION 5 SLIM CFI-2116
- NAGYKER ÁR!Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 32/1TB Silver
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 512GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De a kod formazas sose volt a rios erossege.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A böngészőben futó javascript lehetőségei eszméletlen korlátozottak. Nem tud ilyet csinálni.