- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- HTPC (házimozi PC) topik
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
SajatClass sajat = new SajatClass();
try {
sajat.futtat();
} finally {
sajat.ment();
}
Ha kivétel történik a futtás során, a mentés akkor is megtörténik. Ez inkább javallott, mint a finalize() funkció használata. Vagy akár a sima metódus szekvencia. Mondjuk ha hiba esetén mégsem szeretnél menteni, akkor felejtsd el, amit írtam, arra tényleg jó a szekvencia.Neked nem kell kézzel semmit sem takarítani, a garbage collector majd teszi a dolgát, nincs destruktor. De ezt már írták.
-
Destruktor nincs. Finalizálás van, de az a garbage collector futásához kapcsolódik, és nincs garancia arra, hogy egy adott objektum esetén valaha is lefut - program exit-kor meg pláne, hiszen akkor majd az oprendszer úgyis takarít...
Nem teljesen értem, hogy minek az exit hook. Egy java programnak jól meghatározott exit pontjai vannak: pl. a
main()
return pontja, vagy aSystem.exit()
hívás, ezért ha kilépéskor akarsz menteni, akkor ezek elé kell elhelyezni a megfelelő kódot. Ha a program interaktív, akkor nyilván lesz valahol egy "exit" menüpont, vagy window close hook, ahová a mentés ugyancsak beköthető. Ha valamilyen egyéb keretrendszert használsz (pl. servlet engine), ami saját maga intézi a startup és shutdown tevékenységet, akkor ott lesznek specifikus exit hook-ok (pl. a servletnek vaninit()
megdestroy()
eljárása, vagy ott aServletContextListener
).Mint arra fentebb már felhívták a figyelmet, ha a program abnormális módon terminál (kilövik az oprendszerből, vagy pl.
OutOfMemoryError
kivétel keletkezik), akkor semmilyen exit hook nem fog működni. Ha erre is fel szeretnél készülni, akkor érdemesebb inkább minden alkalommal automatikusan menteni, ha az ini fájlban tárolt adatok változnak. (És ebben az esetben a kilépéskori mentés eleve felesleges is.) Persze nem tudom mi lenne itt az adatkör: az inicializációs fájl mint fogalom, néhány kilobájtnyi ritkán változó adatot sugall. -
Szmeby
tag
Java konfigurációk esetén nekem először a properties fájl ugrik be, faék egyszerűségű textfile kulcs-érték párokkal. Lásd mondjuk: [link]
Ennek "modernebb", spórolósabb változata a yaml, de ha neked az ini tetszik, biztos az is jó. Mondjuk ha nem kötött, hogy csak ini lehet, én ezért nem hoznék be egy libet, hogy néhány konfig cuccot tároljak.Nincs az a metódus, ami megfut, ha azt mondod a programnak, hogy kill.
Persze ha normál terminálásra gondolsz, akkor izé... nem értem a kérdést.
A main metódus a be és kilépési pont. Megírod a kezecskéddel, hogy milyen esemény hatására terminálódjon a programod, és előtte azt mentesz, amit akarsz.Esetleg a jvm shutdown hook-ra gondoltál? Lehet haszna, de nézz utána, hogy mikor hogyan működik, mert egy egyszerű programnál én nem biztos, hogy szórakoznék vele.
---
Trubad Úr. Én szívesen megcsinálom neked. 1M HUF lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Renault, Dacia topik
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad Gaming 3/Intel i5-11320H/16GB/512SSD/RTX 3050 TI 4GB/Gari
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Corsair RM750x
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged