Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz caindwan #6690 üzenetére

Tavaly elobb volt, talan azt nezted, csak a donto maradt 2014-re. Most meg most kezdodik.
    Keszules sztem feladatok megoldasa. Ellenorzes: googlejam ellenorzi a gyakorlaskent megoldott feladatokat is, a face-nel meg azt csinaltam, hogy letoltottem egy szimpatikus elfogadott (alt. azonos nyelvben irt, van sokszor java-s elol is) megoldast, es lefuttattam, azzal az eredmennyel vetettem ossze az enyemet siman TC osszehasonlitassal. Amig az nem egyezik, addig csiszolj az elokeszitett outputodon.
    A face-nel egyre vigyazz amit konnyu rontani: sok a modulo N szamolas, es ott ugye NEM lehet osztani! Az osztas az csak ugy megy hogy szorzas az inverzzel, ha ilyen a feladat akkor nyilvan N az egy p prim lesz, es akkor a x^(p-1)=1(mod p) miatt szamolnod kell az x^(p-2)-t (akar elo is keszitheto minden x-ra, ha olyan a feladat, ez is jo ha keznel van kesz kodkent). A szamok maximuma altalaban 2^30 korul vannak, hogy a szorzatuk is beleferjen a signed 32 bitbe.
    Amugy a megoldasokat amugy is van hogy erdemes megnezni, foleg ha nem jossz ra, mi lett volna az algo (de ez nem a quali alatt lesz).

Új hozzászólás Aktív témák