Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
A te álláspontod is érthető.
Ez azoknak készül akiknek konzol kell, de mellé másra is használnák ha lehet alkalmanként.
Nekem speciel a pc funkciója kellene 98%-ban, a maradék game, de gondolom ezzel sem vagyok egyedül.
Sajnos mire ebből valami lesz addigra vennem kell mást, esélyes a steam gépet sem fogom megvárni ha sokáig húzzák. -
szarnyasdino
tag
Nincs a gépnek 30+ millós eladásos célközönsége. Sőt bárkivel fogadok bármibe ,hogy a series konzolok felét nem fogják eladni ebből.
Én ha pc-n akarok játszani pc-t veszek hozzá ami ha már lassú veszek bele egy vga-t esetleg 8 év múlva nem kell megint az egészet cserélnem úgye teljes konzol áron.
Megvan az oka valaki miért konzolos és miért pc-s. Összvér célközönség brutál kevés. De majd csak figyeld a gép eladásait...beszédes lesz -
Chaser
legenda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Oszt' mért, mert lehet pc-nek és konzolnak is használni?
Illúziója ne legyen senkinek, ha maradnak a ram/ssd árak, egyik gyártó sem fog apróért konzolt adni. Lehet ez drága lesz, de a majdani ps6 se annyiért fog menni mint az 5-ösök.peet05
Ez a legjobb irány. Anno azért is adtam el a boxot mert game kevés volt, másra meg nem lehet használni. Átlag pisti az jáccik' ha kell ha nem, de én meg nem. Azért ne legyen ott nekem semmi, hogy lehet két hónapot be se kapcsolom . -
peet05
senior tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ez egy generáció váltás/ugrás lesz, megjelenéstől függően 7-8 év telik el a Series X-óta, így szerintem inkább az borítékolható, hogy lesz iránta érdeklődés.
Perpill a PC-sek vagy kivárnak, hogy normalizálódjon a piac, nem igazán fejlesztenek ilyen árak mellett, vagy opció lehet nekik a Helix, mint alternatíva.
HA korrekt árat lőnek be hozzá, és hozza az ígéreteket, mindkét tábor jól jár. A magam részéről a miérteket a #26-ban leírtam.Felmérés szerint a koncepció (2in1) iránya nem "halott", sőt:
-
Carlos Padre
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Egy szoval sem allitottam az ellenkezojet
-
szarnyasdino
tag
válasz
Carlos Padre
üzenetére
Nyilván lesz pár ember aki veszi majd ,de tömény bukta lesz. Ez 100%. Ha a series-ek eladása gyalázatos volt, akkor ez meg kb bezáratja majd az egész xbox ágazatot
-
Carlos Padre
veterán
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Nekem tetszik, egy retro gaming pc, ami kozben tudja futtatni a legujabb jatekokat is, mindezt ugy, hogy nem overkill retrozni es nem kell folyamatosan kolteni ra a kotott hardver miatt ugy 7-8 evig. Tudom, hogy egy kicsi elit klub tagja vagyok, de ez is egy szempont. Nem minden jatekos sznob majom aki szerint nincs elet 4K extreme details 240FPS alatt.
-
Chaser
legenda
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ps5 sem lesz mindig annyi mint most. Még volt élő szerződésük értelmes árra, el fog múlni.
Ez a box legyen 4-500e ft most. Nézd meg mit kapez pc-ből most ennyiért. Ez meg lehet box és lehet pc. Kis térfogatban és visszafogott fogyasztással. Ha maradnak a mostani ram/ssd árak, és a ramot növelik el lehet felejteni az olcsó konzolokat, de ugyanígy pc ára is drasztikusan drágult. -
szarnyasdino
tag
válasz
markknight
üzenetére
"kb senki se csak az box rajongók" Konkrétan egy boxost nem tudok magam elé képzelni aki majd a sok valódi xbox után egy pc-t akar venni 500+ ezerért...merthogy ezt az erőt amit felvázoltak ennél olcsóbban adni most ebben a platina ramos időkben öngyilkosság lenne... Szóval még a boxosok se éljenzik a gépet..
-
Low Noise
senior tag
válasz
NumberGuy
üzenetére
Tegnap nem volt árukeresőn, friss keszlet lehet, de beszédes az is, hogy az arukeresőn az Xbox szóra keresve két sor playstation jön és csak a harmadik xbox, tegnap pedig xboxra keresve Playstationök hada és egy Xbox S-t hozott a kereső. Korabbi keresések és a hírek is Xbox hianyról beszéltel, Mediamarkt nagy külföldi shopokból eltűntek az xboxok.
-
NumberGuy
tag
Ha be van zárva egy fogyasztó mondjuk 100+ feletti címmel meg ott van az összes haverja nem fog 2-3 exkluzív címért platformot váltani, vagyis nem ez a jellemző. Itt excel-táblák vannak. Ha hozza a meghatározott bervételt, akkor maradhat a hardver, ha nem, akkor kukázzák egy szemrebbenés nélkül.
-
NumberGuy
tag
válasz
Low Noise
üzenetére
Milyen forrás alapján nem lehet kapni? Microsoft Xbox Series X 1TB vásárolj már 264 990 Ft-tól
-
Low Noise
senior tag
-
NumberGuy
tag
válasz
markknight
üzenetére
Gyakorlatilag eddig is PC alkatrészekből összerakott gépek voltak, amelyek egyikén Linux a másikén meg egy Windows fut.
-
peet05
senior tag
válasz
Low Noise
üzenetére
"A Microsoft szerint a Project Helix alpha verzióját 2027-ben kapják majd meg a fejlesztők" - A Series X alpha verzióját 2020 elején kapták meg a fejlesztők, majd 2020 novemberben jelent meg. Ha ue. a forgatókönyv megvalósul, akkor nem lesz probléma. Max. átcsúszik 2028-ra."
A Sony nyilatkozata szerint 2027.03-ig biztosított a PS5 ellátása (itt leginkább a memória mizériára értendő), utána mi lesz, kérdőjel. A PS5 Pro-t ez mennyiben érinti, passz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
markknight
üzenetére
Nem. Natív programfuttatásban gondolkodnak, mert a Microsoftnak megvan a konzolokhoz használt Xbox futtatási környezet. Azt simán át lehet hozni az új gépre, és akkor az Xbox One és Series sorozatra kiadott játékoknak nem kell emulálva futniuk.
Itt egyedül a régi játékoknál lehet emuláció, de az már most is úgy történik az aktuális Xboxokon.
Megvásárolhatod csomagban is az Xbox Store-ról, és akkor megkapod mindkét verziót. De ezt aligha lehet jobban megoldani, mert az Xbox futtatási környezet többre képes, mint a PC-s, ugyanis az teljesen a hardverre van szabva. PC-n szabványok vannak, amik behatárolják a lehetőségeket, így nem tudják teljes egészében elérni a hardvert. -
peet05
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Az erre irányuló fejlesztések nem most kezdődtek. Alapnak ott az FSE, ami a 2025-ös Rog Xbox Ally kézikonzolon debütált, és eddig mindenki meg van vele elégedve. És itt "csak" egy 890M-ről beszélünk, handheld-ben, 16CU-val, ami egy CP2077-et (is) korrekt sebességgel visz, mint AAA játék.
Biztosan felkészítik szoftveresen és hardveresen is, emiatt nem aggódnék.
Nem vagyok Xbox rajongó, nincs is konzolom, csak PC-m, de látok benne rációt, magamat idézve egy másik topikból:
"Ha kapok egy hybrid-et, ami visszafelé is kompatibilis régebbi konzolos játékokkal, de ugyanakkor PC-ként is korrekt teljesítményt nyújt ahhoz, hogy a Steam könyvtáramból futtatni tudom a játékaimat számomra megfelelő fps-sel, de nem riad vissza egy kis melótól sem, és mellé kapok ~6-7 év "nemkellhozzányúlni-t", mindezt becsomagolva 16cmx16cmx25-30cm-es "dobozba", aminek a hűtése nem egy felszálló vadászgép, akkor részemről jöhet..feltételezve, hogy nem lesz drágább 450-500k-nál." -
Low Noise
senior tag
Tudom, hogy készül új konzol, csak az még 2,5 év is lehet mire megjelenik, az, hogy így kb 4 évig nem lehet Xboxot kapni nagyon rossz stratégia, ha egy hónapig nem lehet kapni mert régi elfogyott új még nincs az ok lenne. A Sonynak szerecséje volt a Pro géppel erősebb fél gen váltást csináltak mint a megszokott, 2030 ig kihúzzák vele ha a memória mizéria úgy alakul.
Ha az Xboxnak jól meg annak örülök, remélem a vezetővaltás jot tesz és több Singleplayer story játék jelenik meg, Asha Sarma utalt is erre. -
markknight
nagyúr
Az, hogy speciális win futott rajta és az, hogy eztán tudsz PC játékokkal játszani, az azért más ám
Én most arra gondolok, hogyha valaki nem indie vagy régi játékokkal játszana rajta (bár utóbbiaknak is megvan a piaca) akkor lehetnek majd bonyodalmak.szarnyasdino: Így, hogy mondjuk a Sony is behúzta a féket papíron és nem fognak PC-re játékot kidobni.. Meglátjuk ja, de olyan sok kraftot én ebben nem látok (meg te sem, meg kb senki se csak az box rajongók
) -
szarnyasdino
tag
válasz
markknight
üzenetére
Szerinted ott bárki is vár majd számokat gép eladás ügyileg? Túl sokra tartod őket.
Előre láthatólag ez a koncepció harmad annyi db számban sem fog fogyni mint a series gépek. Ugyanis aki konzolos az nagytöbbségben nagyon de nagyon letojja a pc gaminget. Aki meg pc-s nem fog ilyen gépet venni mivel nem fejleszthető max tárhellyel.
Szóvla én nem tudom ,hogy a MS-nál ki volt és mit szívott aki ezt a konsturkciót sikeresnek vázolta fel a vezetésnek hogy ez jó lesz meg viszik majd mint a cukrot...
Létre se jött ,de boritékolható a gép bukása. Nem kell ezt szépítgetni ,meg köntörfalazni ezek előre borítékolható tények. De majd mindenki meglátja a saját szemével -
peet05
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Eddig is egy speciális Win futott, így nem hiszem, hogy arra szükség lesz.
Az Xbox Play Anywhere erről szól. Itt 2in1 gép lesz, így szerintem mindegy.
-
peet05
senior tag
válasz
Low Noise
üzenetére
Csinálnak is, a neve Helix.
Series X-et már kb. egy-másfél éve elvétve találsz csak, de ez betudható a kifutásnak is.
"Amúgy az Xbox részleg bevételei 23 milliárd körül, a Sony Playstation részlegé 32 milliárd körül alakultak 2025-ben. Szóval persze, jelentős különbség van a kettő között, de azért közel sem akkora mint amekkorának tűnik.
A Microsoft Xbox részlegének a bevételei 2024-ről 2025-re 9%-al növekedtek. Volt időszak mikor PS-en a legjobban fogyó játékok közül több is Microsoft cím volt.
Szóval annak ellenére hogy a hardver eladások ebben a generációban elapadtak, mint játék kiadó hasítanak továbbra is."A PS5 Pro-t sem kapkodta el a nép (most van egy húzó cím, így van egy kiugrás, de kb. ennyi) a polcokról.
-
markknight
nagyúr
Tehát csinálnak majd egy PC-t amin lesz egy emulátor
Marha érdekes szitukat fog ez szülni. Megjelenik egy új játék és akkor vagy megveszem az XBOX-os verziót vagy a PC-set és azt futtatom rajta? Káoszos nekem ez az egész, lehet inkább jobb játékokkal kellene előállni mintsem majmolni a Valve-t.
Valszeg ez az utolsó próbálkozásuk, aztán ha ez sem hozza a számokat, akkor az új vezetővel együtt megy mindenki a levesbe. -
Low Noise
senior tag
Valamit nagyon gyorsan kéne csinalnia az Xbox nak, ahogy nézem nem is lehet Xbox ot venni csak az S es verziót kb mintha megszűnne az Xbox.
Xbox párti PC-s vagyok, de ez nagyon rosszul néz ki.
E közben a Sony nak Pro gépe van, ezt nagyon elbaszta a Microsoft. Mire megjelenik az új gép csoda lesz ha még létezik egyáltalán az Xbox. -
Chaser
legenda
válasz
mindhunter
üzenetére
Ez a terv. Lehet konzol vagy pc.
-
mindhunter
tag
Szerintem engedje el ezt az egészet a Microsoft. Ez már nem konzol lesz, hanem egy PC, bezárul a kör
-
Chaser
legenda
megemlítette
-
AxBattler
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi, megnyugodtam...
-
peet05
senior tag
"A Microsoft szerint a Project Helix alpha verzióját 2027-ben kapják majd meg a fejlesztők" - A Series X alpha verzióját 2020 elején kapták meg a fejlesztők, majd 2020 novemberben jelent meg. Ha ue. a forgatókönyv megvalósul, akkor nem lesz probléma. Max. átcsúszik 2028-ra.
-
Engem továbbra is az fog csak érdekelni, hogy lesz e benne optikai meghajtó, és el tudom e indítani a 360-ra megjelent lemezes játékaimat
-
huncut123
tag
Ha sokáig reszeli a fingot a microsoft már senkin sem akar tőlük konzolt venni .... és a piaci verseny megszűnik :/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan, annyira jó volt, hogy nulláról újrairják az egészet.

Amúgy ez jó lesz a játékosnak, mert végeredményben sokkal gyorsabb lesz a sugárkövetés, nem kell a mostani API-kban helyrehozhatatlanul elbaszott dolgokkal megküzdeni, amelyektől most szar a sebesség. És amúgy a mostani hardverek is tudják támogatni, bár némelyikben bizonyos részegységek használhatatlanná válnak, de a kód lefut. Tehát, ami most DXR 1.x-et támogat, az támogatni fogja az új DXR-t is, csak bizonyos hardverelemek nem fognak működni vele. Amelyik hardverelem nem működik, annak a feladata átkerül a shaderekre.
Amit a Microsoft mond, hogy az új Xbox nagyságrendekkel gyorsabb a mai sugárkövetéses hardvereknél nem csak egy hardveres tényező, hanem nagyban számít az is, hogy az új DXR API önmagában sokkal gyorsabb a DXR 1.x-nél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem biztos, hogy fogja, mert a DXR 2, amit majd az új Xbox támogatni fog, semmilyen formában nem kompatibilis a DXR 1.0/1.1/1.2-vel. Tehát minden DXR 1.x képesség kukázva lesz belőle.
Azért döntöttek így, mert a DXR jelenleg nem lépcsőzetesen építkező API. Az 1.0 és az 1.1 nem kompatibilis egymással, mert teljesen másképp működik koncepció szintjén. Az 1.2-ből pedig nem minden képesség működik az 1.1-gyel.
A DXR 2 egy olyan reset lesz, ahol lépcsőzetesen építkezik majd az API, hogy ne legyen benne a mostani inkompatibilitási káosz.
---
Az RDNA 5-ben lesz egy célhardver csak a Deep Texture Compression dolgokra. Tehát ezek nem is a hagyományos értelemben vett IGP-n futnak majd. A Zstd-t például egy korábbi Zen processzortömb fogja futtatni, célzottan erre átalakítva az IGP-n belül, az NTC-t meg az NPU.
-
hapakj
őstag
Nah, ha ezt a rendszerchipet a legújabb DirectX-hez szabják akkor már csak fogja támogatni az nvidia féle Opacity Micromapet meg Shader Execution Reorderinget. A felzárkózás mindig jó

Oh látom Neural Texture Compressionről is szó van

-
oriic
HÁZIGAZDA
Ez akkor esélytelen 2030 előtt új konzol szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5490 14",HD,i5-7300U,8GB,256GB SSD,WIN11
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12600HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5490 14",FHD,i5-8350U,8GB,256GB SSD,WIN11,LTE kártya, új akku
- 15.6-os 7.gen i5, Dell Latitude E5580 notebook olcsón!!!AkciÓÓ!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os áfás számla - 0401BE
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- Dell Latitude 5490 14",FHD,i5-8350U,8GB,256GB SSD,WIN11,LTE kártya, új akku
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én most arra gondolok, hogyha valaki nem indie vagy régi játékokkal játszana rajta (bár utóbbiaknak is megvan a piaca) akkor lehetnek majd bonyodalmak.