Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nagyúr
válasz Mela Kehes #13497 üzenetére
Ezt megelőzvén, még most reseteltetem a válaszaim, és újakat adok meg.
Itt "manage yout account", majd belépni az ID-vel, "password and security" fül, és itt alul a "Forgot your answers? Send reset security info email to ixxx@me.com " Máyköl-nek az volt az obi, hogy nem volt a két kérdés alatt ilyen link.
[ Szerkesztve ]
-
Mela Kehes
addikt
válasz b4zsi- #13494 üzenetére
Én is közel vagyok már a giftcard-hoz. Kicsit félek, mert fogalmam sincs, hogy a jó válaszokat adtam meg vagy hülyeséget. Kénytelen leszek megvenni és kipróbálni ( amúgy sincs más értelmes) aztán majd meglátjuk. Mondjuk a 10 dodóshoz vagyok közel, ami fent sincs.
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
b4zsi-
őstag
Komolyan mondom nagyon sok jó dolgot írtatok le itt az Offba a kapcsolatokról és a pénzről. Mennyi ember mennyi vélemény találkozik! Én 21 évesen párkapcsolatban élek és örültem , hogy egy iphoneos fórumon ilyen dolgokat, tapasztalatokat olvashattam...
Más:
Szerintem az FMA-n én is olyan jelszót adtam meg ami egy nagy katyvasz , tehát valószínűleg , ha veszek majd giftcardot írnom kell a supportnak hogy hülye voltam és össze-vissza írtam be a válaszokat?:S
-
Ragnar95
félisten
válasz vadászcsiga #13489 üzenetére
Én nem
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Solar_Wind
senior tag
válasz vadászcsiga #13489 üzenetére
azé az komoly, hogy visszafelé nincs egyáltalán kompatibilitás. Hah, aki most vett vadiúj Lumiát...
-
Malachi
addikt
válasz ittakary #13487 üzenetére
jó, nyilván. de ugyanezt a pénzt költhetném kocsira, ami nincs, mert Pesten minek, nem dohányzom, inni csak sört, szóval kapásból van havi plusz 50-em, amit elkölthetek kajára. mindegy, befizettem egy menzára, heti 4k és rendesen kajálok minden nap. durva, mennyit lehet spórolni, ha az ember odafigyel kicsit.
-
Malachi
addikt
válasz ittakary #13483 üzenetére
ne hidd. albérlet havi 100+ bőven, egyéni vállalkozó vagyok, kopasztanak ahol tudnak. igaz, hogy szüleim vidéken szívgöcsöt kapnának, ha tudnák mennyi megy el havonta az életre, de az a helyzet, hogy nem szívesen lépnék már vissza. ha kell persze nem gond, falun nőttem fel nyaranta mezítlábasan, ahogy kell, nem szédülök a kukoricásba. most ez van, igyekszem tartani.
-
szkita110
csendes tag
Sziasztok,
Valaki segít nekem regisztrálni az apple store-ra.
Adok egy email címet amit be kellene regisztrálni. Egyszerűen nem tudom megcsinálni
e-mail cím: tozoiphone4@gmail.com -
Malachi
addikt
hű, miből maradtam ki, hah! én is leírom a tapasztalataimat.
5 éve lakunk együtt, 5 és fél éves kapcsolat. én kb. háromszor annyit keresek, mint a szerelmem, de igazából soha nem érdekelt, sőt, örülök neki, ha jól tud élni velem, mert marhára megérdemli.
viszont kb. fél éve elkezdtem agyalni, hogy miért van az, hogy előfordul, hogy hónap végén elfogy a pénzünk. számoltam, agyaltam, nem jöttem rá. beszéltem pár emberrel és hihetetlen, de kiderült, hogy az összes, hosszú ideje kapcsolatban élő ismerős külön kasszán van a nőjétől. költségeket felezik, vagy ahogy arányos, a többi meg külön. aztán elővezettem én is ezt itthon és azóta baszki gyűlik a pénzem, de a drágám se koplal, meg mindent meg tud venni, amit akar. ezt adjátok össze.
arra jutottam, hogy az volt a baj, hogy amíg közös kasszán voltunk, szartunk a pénzre, mert a másiknál úgyis van még. hát, nem volt mindig. most meg mindenki szépen beosztja a sajátját, és minden kafa. hihetetlen, komolyan. és igazából semmi nem változott, csak én mondjuk nem rendelek kaját minden másnap 2 ezerért, mert látom, hogy baszki ez drága, ő meg csak 20 cipőt vesz havonta, nem 40-et. na jó, túloztam. 10-et.
-
joey04
titán
Egy picit sokáig tartott, de megcsinálták. [link] (2010-12-29)
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Áhh, hagyok teret másoknak is az érvényesülésre...
Plusz, lehet, hogy nem is akarna grafikus lenni... azért az fájna! Meg addigra már az Apple kijönne a übeg*ci-retina-3000 panellel, és lehetne mindent 40kx30k-ban renderelni, úgyhogy csak szopna szegény.
Most kezdtük el a játék folytatását, és hála az Apple-nek, texturázhatok úgy,hogy 4szeres felbontáson is jól nézzen ki... szóval az én szempontomból az Apple nem a király,hanem a "kapjabe" kategória
Bár lehet el kellene kezdeni gondolkodni a gyereken, hisz unokaöcsém is megmondta: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tomics #13464 üzenetére
Egyszerűen nem. Ilyenek vagyunk mind a ketten. Benne van,hogy megbánjuk, aztán már "késő lesz", de nyilván ez a szintén a saját problémánk lesz. Ésszerű magyarázatot nem tudok rá, mint azt, amit írtam is. Soha nem is akart egyikünk se, és ez azóta sem változott. Pedig elő-előkerül a téma, hisz a szülők részéről jön a nyomás (amivel persze, pont abban erősítenek meg, hogy nem akarunk (más kedvéért meg pláne nem)).
manchester85: Félvér? Hát mondanám,hogy azért igényes az asszony, de hát engem választott, ami lehet, nem a legjobb ajánlólevél az igényességet illetően. Mindegy, mindennek a jó oldalát kell nézni. Nem vagyok én sem alacsony, hanem helytakarékos például Nem vagyok csúnya, csak kevésbé szép, etc.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz manchester85 #13463 üzenetére
-
nagyúr
válasz Ricardo #13455 üzenetére
Így van, neki is jó, nekem is jó. Egyébként, mielőtt még itt valaki felállít valami összeesküveés elméletet, a nagyobb kiadásoknál felezünk a számlákon kívül... tehát nem az van,hogy veszek egy fél kilós kenyeret, meg 30 deka felvágottat, meg egy kiló csirkemellett, és hazaérve nyújtom a számlát,hogy ide a felét, és ugyanígy fordítva...
Ja, egy fontos dolog: NEM lesz gyerekünk. Soha nem is akartunk, és vajmi kevés esélye van,hogy valaha is lesz. Nem jelentem ki 100%-ra, hisz ez is olyan, mint a válás dolog, lehet k*rvára nem úgy indulsz neki a kapcsolatnak, mégis az lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Mi nem írtunk házassági szerződést de támogatom.
-
Ricardo
titán
válasz icecave #13452 üzenetére
Te most komolyan gondolod hogy együtt élsz valakivel x éve és mindent elosztotok kettővel?
ha már van egy gyerek akkor ez már nem olyan egyszerű, egy csomó olyan kiadás van ami nem ezen múlik.
-Jó megveszem én a gyógyszert a gyereknek, de ha megjön a fizud megadod?A válás más tészta, de a napi dolgokon való szoros elszámolás szerintem vicc.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz DanielK #13449 üzenetére
Nem, és nem is lesz belőle semmi. Itt-ott ja. De valszeg külön irányba vesszük az útunkat, (olyan jó 7000km-rel ) de nem ez lesz a döntő ok.
Icecave! Igy van, teljesen egyetértek. És bár mondasz te is olykor hülyeséget , de a nemtudomén hány évtized eltöltött idő ellenére is elismered, hogy nem tudhatod, hogy a baratnod holnaptól egy másik faszi ágyában fog felébredni. Akibe szorult egy kis bölcsesség, az bizony elfogadja ennek a ténynek a lehetőséget, max hozzáteszi, hogy de azért igyekezett olyat választani, aki mellett csekély esélyt lat erre. Két embernek két külön gondolkodása, élete, érzése van, akármennyire is kötik össze egymassal.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Ricardo
titán
Most elképzelem házasság esetén a külön kasszát:
-Kellene a gyereknek egy cipő. Én veszem a jobb lábast, te a balt.
Esetleg a családi ebéd előtti egyezkedés a boltban hogy ki veszi a húst, ki a zöldséget.
családi kupaktanács ki melyik számlát állja....Elég vicces szituk.
icecave: Nem az a lényeg hogy mi lesz a vége (ezt előre nem tudhatod), hanem ha már vége akkor tudnak e a felek ember módjára viselkedni.
nem minden válásnak kell törvényszerűen ajtócsapkodással végződnie. Persze ehhez két ember kell.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz manchester85 #13446 üzenetére
Erre tipikus példa az én szüleim házassága, miattuk vagyok elővigyázatos... sokáig hittem, hogy ők aztán megrendíthetetlen kapcsolatban élnek, aztán mikor anyukámnak kb. 12 éve ki kellett menni külföldre, mert akkor k*rvára szar anyagi helyzetünk volt, én meg még főiskolára jártam, a fater űrhajóját rekordidő alatt szippantotta be egy másik fekete lyuk, hogy úgy mondjam....
Ebből kifolyólag, akármennyire is szeretem a párom, és vagyunk boldogok sok-sok éve, ha összeházasodunk, fogunk írni házasság előtti megállapodást. Akik szerint ez a bizalom hiánya a másik felé, azoknak azt tudom mondani, hogy egyik házasság sem úgy kezdődik, hogy "lehet majd elválunk", aztán mégis több mit a fele erre a sorsra jut. Évek óta csak nézem a szüleim huzavonáját, mert ugye "minden közös, hogy osztozzunk", én meg ezt megelőzvén egy szerződéssel aláírom, és aláíratom, hogy lehet házasságot törni, stb, csak akkor a másik fél viselje annak jogi és érzelmi következményeit.
-
DanielK
addikt
válasz manchester85 #13446 üzenetére
Fő a pozitív hozzállás! (És mellékesen megosztom, hogy a családomban mindenki vált és nem egyszer, így tudom, hogy miről beszélsz.) Én azért pozitívan állok hozzá, de attól még mind a kettőnk tudja, hogy ki-mennyit tett bele a kapcsolatba. Szereencsére nem használja ki párom, hogy többet keresek.
Amúgy együtt is éltek? Vagy csak itt-ott vagytok? Mert nagyon nem mindegy. Ha már együtt élsz (egy házban/laskásban) valakivel, akkor azért máshogy állsz a dolgokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz máyköl #13429 üzenetére
Megvettem. Androidra az összes meg van véve, amit iOS-ről le kéne most menteni. Duplán nem fogom támogatni ugyanazt a gyártót csak azért, mert külön store van a kettőhöz.
Hol tárolja a mentéseket az iOS a fájlrendszerben?
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Mr X
veterán
válasz manchester85 #13444 üzenetére
lejárt a szerkesztési idő...
"Nevess csak nyugodtan, azon nem nevetnél, amit nekem a szüleim 27. házassági évfordulója utan kellett megélnem.... Egyébként akkor nevess, ha mar mind a ketten vegelgyengülés következtében 90 évesen magatehetetlenül ültök egy-egy karosszekben, addig ugyanis még húszezerszer tonkremehet a kapcsolatod"
Nem csak veled történnek szar dolgok. Mi is elváltunk, nem anyagi okok miatt. aztán az élet úgy hozta, hogy megint együtt vagyunk. És nem dörgöljük a másik orra alá.
Felőlem úgy éled a kapcsolatod, ahogy akarod. De amíg nem éltek együtt, ne hidd, hogy tudsz a dologról bármit is.
A következő hsz-ed meg no komment. Tényleg ne akard már megmagyarázni nekem, milyen egy párkapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
A gond az, hogy te csak a saját tapasztalataidrol beszélsz, én meg átlátom az összes eshetőséget, és vehetjük ezt is saját tapasztalatnak. (pl. A szuleimét) Mindenesetre csöppet se vall bölcs gondolkodásra az, hogy sérthetetlennek érzed magad, miközben emberek millióinak ment mar úgy tönkre az élete, hogy ők aztán kurvara tudták, hogy velük sose tortenhet meg ilyen. Szerintem is hagyjuk, látszik, hogy eszed ágában sincs több eshetőséggel számolni, pedig amíg egy kapcsolat két emberről szól, a felek valamilyen szinten mindig kiszolgáltatottak lesznek a másik fél döntéseinek, érzéseinek. Abba meg ép eszű ember nem hisz, hogy 11 év utan is van szerelem, de hagyjuk is tényleg.
Vadaszcsiga!
Az lehet, csak sosem az, amelyikkel együtt élsz.
DánielK!
Válás és válás között is van különbség. Én olyat is tapasztaltam, ahol az egyik fel mindent jószívűen beleadott, a másik pedig visszaélt ezzel. Én senkiét nem akarom elvenni, de a sajatomhoz is ragaszkodom, ennyi.
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
Mr X
veterán
válasz manchester85 #13444 üzenetére
"Bocs, én nem csak a mezeshetekben gondolkozom, hanem több évre, évtizedre előre."
Bocs, de itt nevettem fel. 11. éve vagyok a párommal, a suli vége óta együtt is élünk, az meg már 9 éve. Szóval ha nem haragszol, csak annyit írok, hogy térjünk vissza erre, ha már lesz saját tapasztalatod.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz eszgé100 #13432 üzenetére
Miért lenne hülyeség? Persze, nem is kell ezen agyalni, de aki több pénzt visz a házhoz, az csak megengedhet annyit magának, hogy nyugodt szívvel megvehessen magának valamit, amire vágyik.
Mr. X!
Nem, nálam a megbeszélés azt jelenti, hogy tud róla a másik fél, de normális kereteken belül úgyis enged a másik. Persze ha ezzel az egyik fél kezd visszaélni, az teljesen más kérdés. Vagy mondjuk hónapok óta a másik tartja el. De ha a saját pénzemből is kijönne, miért ne várhatnám el, hogy egyezzen bele. Nyilvan ez forditott esetben is igaz. Persze ha épp gyűjtenénk valamire, amit ez keresztbe húzna, az megint más, de akkor az evidens, hogy nem csupán az asszony engedelye, hanem kozos érdek.
Ha nem szedeted annyira a párod, hogy megoszd vele amid van, minek vagytok együtt? Értem én, hogy rossz tapasztalatok, de mikor egy kapcsolatban az van, hogy jajjdeszeretlek, viszont ez az én pénzem, az meg a tiéd, az a kapcsolat nekem nem őszinte.
Mi köze ennek az őszinteséghez? Miért ne osztanam meg vele? De ettől még nem teszem kiszolgáltatottá magam, soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Bocs, én nem csak a mezeshetekben gondolkozom, hanem több évre, évtizedre előre. A mai világban minden az érdekekről szól, a szerelem is az, csak az érzelmi érdek. Pont az lenne a lényeg, hogy az ember reálisan gondolkozzon.
"Tavaly nagy nehezen összespóroltam a pénzt egy i4S-re. Saját kereset, nem a közös kasszából. De amikor asszony megemlítette, hogy elutazna kicsit valahova, zokszó nélkül használtam fel arra a pénzt"
Igen, és? A legtöbb esetben én is így tennék. Bármit kér, én is a kenyérre kenhető típus vagyok. Hol mondtam én olyat, hogy mindenki csak a saját vagyonából költekezhet? De ha beviszek egy budapesti lakást a kozosbe, a baratnomnek meg kb. egy árva petakja sincs, akkor nem fogok mindent a kozosbe dobálni, mikor fogalmam sincs, hova vezethet még a kapcsolat. Nagyon mesebelien látod ezeket a helyzeteket. Az meg hogy elmenne nyaralni, és a félretett pénzemet inkább arra fordítom, hogy örömet okozzak neki, az se nem függ össze azzal, hogy nem dobok mindent a kozosbe, se nem azzal, hogy engedélyt kell kérnem. Pont ez a lényeg, hogy ha vágyik valamire, inkább lemondok én arról, amit vennék, mint akkor, ha ő nem akarja, hogy költsek.
Szerk:
Nevess csak nyugodtan, azon nem nevetnél, amit nekem a szüleim 27. házassági évfordulója utan kellett megélnem.... Egyébként akkor nevess, ha mar mind a ketten vegelgyengülés következtében 90 évesen magatehetetlenül ültök egy-egy karosszekben, addig ugyanis még húszezerszer tonkremehet a kapcsolatod
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #13430 üzenetére
A p*na nagy úr
-
nagyúr
Mondjuk, ez hülyeség, hogy ha nem közös a kassza, akkor az azt jelenti, hogy nem szereted az asszonyt annyira,hogy megoszd vele, amid van (és fordítva is ugye).
Mi 13 éve élünk boldogan, 6 éve költöztünk össze, de nincs közös kassza. Minden közös számlát megfelezünk, boltot is mindent, de nem vagyunk közös kasszán. Mivel minden kiadást megbeszélünk, ami közösen érint minket, így ha kell, úgyis összedobjuk azt is (gondolok itt akár egy mosógépvásárlástól kezdve a házvásárlásig vidéken). Én nem korlátozom a közös kiadásokon túl szerzett pénzének se spórolásában, de elköltésében, ahogy ő se engem. Nyilván, egyikünk sem veri el a pénzt, hanem gyűjtögetünk egy estleges újabb közös dologra, aztán ha megérett rá a dolog, összedobjuk.
Ezen kár is vitatkozni, aki közös kasszán van, ám legyen, de az se fikázza az, akik meg nincsenek...
-
Mr X
veterán
válasz máyköl #13438 üzenetére
Most már igen. Amióta volt 3G-m azóta nagyon akartam egy 3GS-t, mostanra meg is lett. Kis pénz, kis foci, de droidon hiányzott az iOS.
Rohadt fura leírni, tekintve, hogy nagy droid-rajongó voltam. Bár most sincs bajom vele, de hekkelni már nem akarok*, és az iOS-t jobb szeretem nézni is.
*(nem azért hekkeltem, mert kell, hanem mert piszkálta a csőröm a sokféle szoftver lehetősége )
-
Mr X
veterán
Persze, vannak ilyen esetek. De még mindig az a kérdés, hogy ha nem akarod vele megosztani, amid van, minek vagy vele, és pláne, minek veszed el?
Tavaly nagy nehezen összespóroltam a pénzt egy i4S-re. Saját kereset, nem a közös kasszából. De amikor asszony megemlítette, hogy elutazna kicsit valahova, zokszó nélkül használtam fel arra a pénzt. Nem hőzöngtem, hogy az az én pénzem, és arra költöm, amire akarom. Feladtam valamit, cserébe örömet okoztam a páromnak. És nem sajnáltam. Így van értelme együtt lenni, nem pedig számolgatva a forintokat.
Nekem örömet okoz, ha örömet szerezhetek. Persze, örülök, ha veszek magamnak valamit, amit szeretnék, de jobban esik, ha olyat veszek a páromnak, amiről tudom, hogy vágyik rá. Vagy ő vesz magának. A kompromisszumok a kapcsolat részei.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
Házasság előtt el lehet játszani, hogy kinek mije van. Igy vállásnál nem lesz probléma a vagyoni megosztás. Sok férfi csak azért került az utcára, mert a bíróság az anyának ítélte a lakást. Elég sok kisemmiző történetről lehet hallani.
Persze aztán van a vagyoni közössé, az egy háztartásban élők között. -
eszgé100
őstag
Ez hulyeseg, en is tobb penzt keresek, mint parom, de megsem tudnam megmondani, hogy menyi penzem van, meg mit vettunk csak az en penzemen, ha allandoan ezen agyalsz meg szamolgatod bele fogsz orulni
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Mr X
veterán
A megbeszélés általában azzal az eredménnyel zárul, hogy vagy az egyik fél álláspontja nyer, vagy a másiké. Gondolom a kollégának sem konkrétan megtiltotta a párja. megbeszélték, és a hölgy meggyőzte, hogy nem jó ötlet. Ez így működik.
Amúgy, ha közös a kassza, akkor nincs te pénzed. Ti pénzetek van.
A leírásod a közös kasszázásról meg nekem életidegen. Ha nem szedeted annyira a párod, hogy megoszd vele amid van, minek vagytok együtt? Értem én, hogy rossz tapasztalatok, de mikor egy kapcsolatban az van, hogy jajjdeszeretlek, viszont ez az én pénzem, az meg a tiéd, az a kapcsolat nekem nem őszinte. De ez személyes vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Mr. X!
Így van, megbeszélni. De olyan nincs, hogy valaki megmondja nekem, mire költhetem a pénzem, és engedélyeznie kell.
DanielK!
Jaja, közös kasszánál igen. Bár ha az egyik fél többet tesz bele abba a kasszába, akkor azért az is nyom valamit a latba, és a férfiak általában többet keresnek.
Vadaszcsiga!
Mi még nem tartunk ott, hogy élesben is kiprobalhassuk, de ha eljutunk odáig, (bár most nem úgy néz ki) akkor se lesz teljesen közös kassza, csak számlákra, kiadásokra. Engem nem forgat ki senki a saját szerzeményből, sajnos a családi tapasztalat nevelte ezt a mentalitást belém. Amúgy jó eséllyel én fogok többet vinni a közösbe, (nem lesz olyan szerencsém, hogy fordítva történjen, eddig is így volt mindig) tehát engem ugyan senki nem fog korlátozni a költségvetésemben, az tuti. . (Egyébként baromira megbecsülöm a pénzt, úgyhogy mar csak ezért se tartom elképzelhetőnek, hogy valaki még az amúgy is takarékos mentalitasomba beleszólhasson.
i6 Silver
-
CHIPman
nagyúr
Még mindig nincs megoldás a JB appok adatokkal(pl játékok mentései) együtt történő lementésére? Onban nem kérdezem meg, biztonsági okokból.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
whitezo88
nagyúr
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #13419 üzenetére
Gratulálok, a teremtés koronája vagy a szememben...
Csak viccelek, ha nektek így jó (mindkettőtöknek, neked nyilván igen), akkor áldásom rá
u.i. JA, elmentél a WC-re, ahova állításod szerint nem viszed a mobilod, de akkor nem tudod elolvasni, mikor jöhetsz ki, szóval akkor többé már nem írsz ide...
-
eszgé100
őstag
válasz vadászcsiga #13419 üzenetére
Addig ulj a wc-n, mig sikerrel jar
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
vadászcsiga
félisten
válasz manchester85 #13406 üzenetére
Látom elméletben már jó vagy, majd ha alkalmaztad élesben is szólj.
Icecave
elmúltak azok az idők, mikor az volt a menő, hogy a férfi beült a tv elé sörrel, az asszonynak meg kuss és főzés/takarítás
Nálunk ez vanremelem asszony nem olvassa
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azért szerintem a főzés és a polc felfúrás nem ugyanaz a kategória... Hisz női ács/kőműves nemigen van, de férfi szakács annál több, sőt...
Nem ragozom, mindenhol máshogy van nyilván, és ez nem is baj. Amit mondtál, az meg nagyon helyes, hogy együtt elvégeztek, amit kell, pl. én sem mosok, pedig tudok (k*rvanagy tudomány), de amíg ő mos tereget, addig szintén takarítok,vagy porszívózok. Így a jó, hála Istennek elmúltak azok az idők, mikor az volt a menő, hogy a férfi beült a tv elé sörrel, az asszonynak meg kuss és főzés/takarítás. Mondjuk, itt is mondhatnám,hogy amelyik nő ezt hagyja...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz icecave #13411 üzenetére
Szerintem teljesen normális,ha egy férfi nem tud főzni, nincs azzal semmi gond...Nyilván egyáltalán nem rossz,ha tud főzni, sőt,de ettől még szerintem egy férfinak nem kell tudnia főzni, ahogy egy nőnek sem kell tudnia szerelni, barkácsolni....
Bár egyre inkább összemosódnak a féri-női munkák/feladatok, szerintem még mindig van pár, ami azért inkább valamelyik nemhez kötődik, ld. főzés, szerelés...
joey20: ez tényleg elég biztosnak tűnik ezek után, bár már várható is volt, hogy a felbontást és a kijelzőméretet növelni fogjákPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
DanielK
addikt
Ha egy kasszán vagytok, akkkor van beleszólása, ha nem akkor csak érdemes megbeszélni a dolgokat.
-
Mr X
veterán
válasz icecave #13411 üzenetére
Én sem tudok főzni, a tudományom maximuma a rakott krumpli és a sült csirkecomb. Nálunk asszony főz, cserébe én mosogatok, porszívózok, ha úgy adódik, kiviszem a szemetet, fúrok-faragok. Nem érzem kevésbé férfinak magam attól, hogy nem főzök. De akkor ennyi erővel milyen nő már az, aki nem tud felfúrni egy polcot...
-
BossBoss
őstag
Nem dehogy. Nálunk demokrácia van, az van amit ő akar. Na jó ez barokkos túlzás. De hiszem azt, ha Ő nem lenne már elszórtam volna a vagyonom. Így is horribilis összegeket költünk indokolatlanul "rezsire". Szóval jó ha van azért valaki aki a földön tart. Amúgy, ha nagyon akarok valamit úgy is megveszem, de nyilván jobb racionálisan alátámasztani, hogy miért is kell az nekem.
-
joey04
titán
na mostantól szerintem biztosra lehet venni, hogy változik a kijelző, és a felbontás is vele. [link]
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #13410 üzenetére
Végülis igen, de az a férfi is már milyen, aki nem tud főzni ezt-azt, csak tojásrántottát pl... Bár, a mostani leányok jó része is csak idáig jut el a főzni tanulásban (tisztelet a kivételnek). Hála Istennek az én párom még abból a generációból való, amikor a lányok megtanultak főzni az anyukájuktól. Arról már nem is érdemes beszélni, hogy alapból nem kellene olyan nő, aki rosszabbul főz mint én, de olyan sem, aki hülyébb mint én. Nem azért, mert olyan okos vagyok, hanem mert egy idő után kiütközne, nem volna miről beszélgetni, stb, és itt most egyáltalán nem a tárgyi tudásról beszélek, hanem egy alap elvárható intelligenciáról.
-
nagyúr
Nálunk ilyenről szó sem esik, nyilván, egyikünknek sincsenek extrém irányba elmenő költekezési szokásai, de nyilván, én többet költök. Ez van. Hála Istennek, van pénz a számlákra, és minden egyébre is, lehet más lenne a helyzet,ha ezekre ne futná (persze, épeszű ember ilyenkor megnézi, hol lehet spórolni ugye).
Viszont, van pár párkapcsolat,ahol tagadhatatlanul igaz a mondat, amit egy hölgy által viselt pólón volvastam: "I have a pussy, i make the rules..." Nyilván, amelyik férfi ezt hagyja, meg is érdemli
-
Mr X
veterán
válasz icecave #13405 üzenetére
Nem is reklamálok különösebben neki, bár azt meg szoktam említeni, mikor feleslegesen vesz meg valamit.
manchester85:
Egy párkapcsolatban nem úgy működik, hogy én megveszek egy 150k-s akármit csak úgy, mert én megtehetem és kész. Illik előtte megbeszélni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malachi #13402 üzenetére
Persze, de ezek a trükkök egy normális kapcsolatban megvannak férfi oldalról is
Mr X: igen, ez elég fájó annak, aki cigizik, de én azt mondom, hogy akinek van rá pénze, költse rá a havi XX k-ját kb...
Viszont van olyan ismerősöm, aki állandóan sír,hogy nincs a számlákra, meg sosincs pénze, de kiszámoltam, kb. 30 ezret cigizik el egy hónapban... Ő dolga, csak akkor ne sírjon már fennhangon.[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz BossBoss #13398 üzenetére
"Hát Ő sajnos kismilliószor eljátszotta ezt velem a ruhákkal és a sminkes szarságaival. Kérdezem ez új ruha stb? Ááh ez már régi. De annyi van neki, hogy ott ver át ahol akar... No comment!"
Akkor fifty-fifty.Na jó, mem adok neked ilyen tanácsokat, mert a végén még tőlem kéri számon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-book olvasók
- Call of Duty: WWII
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- ASUS USB3.0 HZ-3B Docking Station
- Kishibás! HP laptop - 15.6 - Radeon - DDR4 - SSD
- iPhone 14 PRO MAX 256GB space black APPLE.HU számla! 2026 január 10-ig Apple garancia! Akku 88%!
- Eladó bontatlan új állapotban lévő Deagostini és Hachette előfizetői ajándékok
- Kutya és macska kozmetikai nyíró és olló szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest