- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hővezető paszták
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
válasz
joey04 #170098 üzenetére
Azt lattam en is tenyleg nagyon jo aron volt...foleg, hogy 64GB-osok esek kerulnek gsm boltban 86ezerbe (vagy tobbe).
(#170099) lorcsi:
Nem rossz, de nem Mi8, Pocophone F1 szintu a hardver...foleg a 4giga ram az ami miatt inkabb aldoznek picit tobbet egy 6gigas keszulekre. Hosszabb tavon meghalalja magat. -
lorcsi
veterán
válasz
agabe #170095 üzenetére
találtam most egy xiaomit amit nagyon dicsérnek: note 7
tesztek, spec alapján is jónak tűnik..és talán a mérete sem olyan borzasztó
ennek még a hátlapja is jó..asszem üveg
60 körüli a 4/64 ára..ami elég jó
vagy a samu A40..ami elég jó, vadi új modell...szolgáltatónál kérdeztem..jó árat mondtak rámég azt nem tudom, melyik szoftvere a jobb
ill a note7 nem volt bekapcsolva, nem láttam a kijelző színeit
a samu nagyon túlszaturált, de biztos megszokható..a xiaomiét nem tudom miylen lehet -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
ittakary #170084 üzenetére
A vicces az egészben hogy valójában a facebook lite app nem is tudja a landscape módot, így 2019-ben.
A képen amolyan "erőltettet" elforgatás, így a portait mód megmarad akkor is.
De nyílván drága lenne megirni normálisan az appot, meg a többi facebook appot is
Nincs pénz..... -
agabe
addikt
válasz
lorcsi #170080 üzenetére
lite-ot ne vegyel...ha olcsobban kell mint a Mi8, akkor ott van pocophone hasznaltan 70ezer alatt is akar, es ugyanazt tudja mint a Mi8, csak muanyag a hatulja, de tok ugysem art ra.
Ujonnan is olcsobb persze, de ugy 86-87ezer kozott van a legolcsobb gsm boltokban.
Xiaomiknak egy nagyobb problemajuk van a kameraval...a videozas.
Na abban nem igazan tudnak meg felzarkozni (vagy nem akarnak) a flagship keszulekekhez.
Fenykepekben egesz jok, gcam is felteheto ami sok helyzetben jobb kepet csinal mint a gyari, de azert van amikor a gyari app a jobb.
Egyeb tekintetben meg jok a xiaomik ha kirtod a bloatwareket a szoftverbol (vagy felteszed az eu.miui-t). -
szekra
addikt
Alapvetően én is 2D-s filmeket nézek, de mivel IMAX kamerákkal vették fel az egész filmet, bitang volt a látvány.
-
szekra
addikt
Nagyon jó az Endgame, ajánlom mindenkinek imax 3d-ben, csak úgy elröppent az a 3 óra.
-
válasz
aprokaroka87 #170083 üzenetére
minden rendszeren vannak elszabott app-ok, nem csak androidon, SŐT jobbat mondok, itt maga az iOS is hajlamos néha ilyeneket csinálni...
lásd X-en konkrétan gondolt egyet és elfordított állapotban ragadt az egész telefon, még ott is, ahol amúgy nem lehet elfordítani, azaz a lezárt képernyőn...
először még a háttérkép is:
majd háttérkép rendbejött, de a gombok maradtak elforgatva:
-
aprokaroka87
nagyúr
iOS-en is vannak ilyen szépen megoldott app fejlesztések?
[ Módosította: radi8tor ]
-
lorcsi
veterán
válasz
DanielK #170062 üzenetére
ahogy nézegettem..lehet h nekünk is kb. ez lesz
bementem ma a médiába..meg egy közeli nepperhez is(utóbbiet nem kellett volna)
megfogdostam ..megnézegettem a kijelzőket
az i7..tényleg egy viszonylag réginek tűnik sajnos
a plus az fasza lett volna..de a párom ex munkahelye nagyon köcsög volt és nem mondtak jó árat a i7plusrade a használt i7 árán(70-80k)..ahogy nézegettem jobban járok egy xiaomi mi 8 lite-val...illetve ami még bejött az a samsung a40...kellemes méret..és tele rakták jó, mostani klassz dolgokkal
-
.Szaki.
addikt
válasz
DanielK #170068 üzenetére
Azért szerintem ennél kicsit bonyolultabb ez a dolog.
Maradjunk annyiban, hogy véleményem szerint azért nyomják annyira ezeket a telefonokat, mert mindegyik a maga kategóriájában a legolcsóbb. Viszont én úgy gondolom, hogy ez nem feltétlen egyenlő azzal, hogy az a legjobb is.
Erre pedig rájönnek még a szolgáltatói ajánlatok, stb..
Apple terméket pedig bőven tudsz 300 alatt is venni. Nem vagyok naprakész, de nemrég még 6S is volt kapható 0km-rel, szóval abban teljesen biztos vagyok, hogy ha 6S már nem is, de hetes még kapható. Az pedig közel sem kerül 300-ba, de a 8 sem.
-
válasz
B-L-A-C-K #170056 üzenetére
jelenleg a legjobb ár/érték arányú telefon a piacon (de iPhone-ból biztosan)
100 körül már 7Plus 128GB-ot kapsz, ami már tud:
- nagy akksi
- dual kamera / portrait mode
- 3GB RAM
- mozgó alkatrész nélküli home gombHa valaki kifog ekörül egy jó állapotú, valamennyire új készüléket, az még évekig jó lesz, de vigyázni kell, mert sajnos rengeteg leharcolt 2 éves példány lett mostanra aprón
8 Plus másfélszer ennyibe kerül és csak minimálisan kozmetikázták rajta (a picit jobb kamerán kívül nem is jut eszembe olyan dolog, ami kellene belőle), de funkcionálisan semmi olyan, ami megér 50ezret...
-
DanielK
addikt
válasz
.Szaki. #170067 üzenetére
Hát, olyan sok más normális gyártó nincs is a piacon. A kínai sz*rokat ne vegyük ide (ulefone és társaik).
Így maradnak ők:
Apple
Google
Samsung
Huawei (és Honor)
Xiaomi (most már a Redmi is)
OnePlus
NokiaApple telefon 300-nál indul, nincs alternatíva. A Google is elég drága, ha kihoznak egy olcsóbb telefont, akkor már az is egy alternatíva lesz.
A többi gyártónak azért van olcsóbb is, így nem véletlenül ezeket ajánlják.A Nokia meg egy túlárazott középkategória. Sajnos az árak csak a névre szólnak, nem pedig az eszközre. Nézegettem azokat is, de rendre elvéreznek valamin a telefonjaik. Sajnos.
-
.Szaki.
addikt
válasz
aprokaroka87 #170065 üzenetére
Mostanában nem követtem azt a topicot, régebben tudom, hogy leginkább a Xiaomi, Huawei, esetleg OnePlus szentháromság volt, azon kívül mást nem nagyon ajánlottak. Ami egyébként ár/érték arányt tekintve még valamilyen szinten érthető is, de nem biztos, hogy mindenkinek ezekre az eszközökre van szüksége.
-
joey04
titán
-
DanielK
addikt
válasz
Gsx-rr #170052 üzenetére
+1
Igaz, androidra váltottam, de kézbe vettem a régi i7-met, mert páromnak állítottam be valamit. Hogy mennyit félre gépeltem azon, olyan picike...
Az SE ami előtte volt, az még kisebb. Az ilyen nano telefonnak tűnik már...
Pedig régen az se-re esküdtem. Ha tudom, hogy ilyen jó a nagy kijelző... -
SidCorky
őstag
válasz
Gsx-rr #170052 üzenetére
Évekig elvolt mindenki a 16:9-cel anélkül, hogy más képarányt hiányoltunk volna.
Nincs azzal semmi baj, nekem is X-em van, de néha visszasírom a matt fekete 7-est, jóval vékonyabb, kisebb, nem olyan krumpli mint az X, a legszebb telefonom volt. Ha már abban is AMOLED kijelző lett volna, akár ugyanazzal a képaránnyal, még mindig azt használnám, csak a technológia vett rá a váltásra.
-
lorcsi
veterán
nem vettem még sosem iphone-t
de a páromnak volt cégesben..és most mind a kettőnknek kellene egy jó minőségű, stílusos telefon...ezért felmerült a márka
nem cserélgetjük évente..de szeretnénk 2-3 évig még használni kellemesen
SE vagy 7 amin gondolkodunkszerintetek melyiket érdemes ?
illetve, ha használtat veszek mire érdemes figyelni?
adás-vételi gondolom kötelezőnéztem az aprókat..elég kevésnél van rá még garancia...a garancia nélkülieket érdemes kizárni ?
nagy lutri lehet ? -
Cyberpunk
félisten
Tudjátok mit hiányolok innét?
Siralmas.#freetóthmáté -
gyuromoj
veterán
válasz
lugosi #170037 üzenetére
Köszi.
Könnyűnek nem mondanám, de aki bejárt rendesen annak nem nagyon okozott problémát.
Nekem a gyakorlati része feküdt a legjobban. Sőt a D résznél kellett csinálni utp kábelt, ami egyedül nekem lett maximális pontos.Fishbone
Cisco totál ugyanaz volt, mint amit írtál.DanielK
Köszi.
Elvileg ezt központilag határozzák meg.
Békéscsabán volt az oktatás. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170038 üzenetére
Értem.
Nekem űgy jön ki hogy sok terület eleve össze is mosodik, mert vannak eleve közös vonatkozások is.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
aprokaroka87 #170036 üzenetére
Leginkább csak PHP-t. Plusz egy kevés C++-t, ha jól emlékszem..
Nagyobb hangsúly nálunk a CISCO-n volt, gyakoratilag a CCNA tananyagot tanultuk.
A gyakorlati struktúra úgy épült fel nálunk a suliban, hogy képesek legyünk egyedül feltolni egy Windows szervert powershellből, és/vagy grafikusan, hozzunk létre usereket a szerveren, megosztásokat. A szerveren legyen egy MySQL adatbázis, hozzunk létre egy honlapot PHP-val kapcsoljuk össze a kettőt és képesek legyünk az adatbázis úgy módosítani, hogy az látszódjon a honlapon is, ha beletúrtunk az adatbázisba. Ez volt egy külön vizsga,
Illetve a Cisco is külön. Ott egy külön hálózatot kellett lemodellezni, mindenféle EGRP, OSPF, vagy RIP kapcsolattal (a 3 közül persze csak azt kellett, ami a vizsgalapon volt) és oda vissza tudjunk pingelni, úgy, hogy ne mindegyik eszköz tudja egymást, csak azok amit megengedtem a CISCO switchnek, hogy azon az adott porton a több lépcsős authentikációval elérjen. Meg még egyéb finomságok.
A gyakorlati vizsgán, az volt a geci dolog, hogy nem adtak elég időt erre, hogy normálisan megcsináld.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
XFishboneHUN #170034 üzenetére
Te tanultál valamilyen programozási nyelvet iskolában?
-
gyuromoj
veterán
Köszi srácok!
icecave
Írásbelin volt egy 29 kérdéses választási lehetőséges (1/2/3 jó válaszos) feladat. 80 pontos.
Második felében 100 pontos feladat, amiből 60 pontos weblapszerkesztés, 20-20 pontos programozás(c++) és SQL.
Gyakorlaton A-B rész cisco packet tracer-ben hálózatos dolgok. (protokollok, vlan, dns, dhcp, stb.) 100-100 pontos.
C-D pedig virtuális szerver, plusz kliens. (távoli asztal, ftp, active directory, dns, dhcp, stb.) 100-100 pontos.
Mindenhol 51% kellett legalább hogy megfelelj.
Szóbelin pedig szakmai angol és it alapok. 20-20 tétel. Ez érte a legkevesebbet a végső osztályzat súlyozásában. -
XFishboneHUN
senior tag
válasz
icecave #170033 üzenetére
Igaz nekem informatikai rendszergazda végzettségem van, ne kérdezd mi a lényegi különbség az én és gyuromoj végzettsége között, de leírom most mit csinálok egy cégnél 2nd levelen egy amcsi multinál:
AD kezelés
WIN szerver menedzsment
CISCO telefonszerver kezelése
End user support (érts ezalatt sok mindent, ami felhasználói problémák kezelésétől, laptop előkészítés, a beszart laptopok lejelentésén át, hardver rendelésekig sok minden stbstb.... )in nutshell kb ennyi az én munkám. Néha megesz az unalom, de legalább korrektül megfizetnek!
-
válasz
XFishboneHUN #170032 üzenetére
Okés, de marketing bullshit mögé próbáltam látni, hogy milyen területek, milyen programok/programozási nyelvek, stb. ismerete tartozik ide.
Mérnök informatikus diplomám van, de speciel azt sem tudom, hogy az mire elég, sosem kellett jelentkeznem olyan munkahelyre, ahol az ehhez kapcsolódó tanultak voltak a feltételek.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
icecave #170031 üzenetére
Bemásolom ide a hivatalos leírását:
Az Informatikai rendszerüzemeltető a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű (elméleti és gyakorlati) informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel. Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő, illetve felhőszolgáltatásként igénybe vett informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódás biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez. -
aprokaroka87
nagyúr
Gratula amúgy gyuromoj!
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #170028 üzenetére
Köszi neked is.
-
.Szaki.
addikt
válasz
aprokaroka87 #170024 üzenetére
Szerintem semennyire.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon a Samsung Galaxy Fold fiaskója mennyire fogja késztetni a Huawei-t, hogy tesztelje jobban a a Huawei Mate X-et?
Mert ha ők is belefutnak, akkor lesz ráb*****
-
gyuromoj
veterán
válasz
XFishboneHUN #170020 üzenetére
Informatikai rendszer üzemeltető OKJ 54 481 06
Szerk.:
Köszi secret, akkor neked is egy kalappal. -
gyuromoj
veterán
9.-én írásbeli, 18.-án gyakorlati, ma pedig a szóbeli vizsga is le lett tudva. 2-4-2 vizsga részből álltak.
Végső osztályzat a bizonyitvanyban: jeles (5) -
.Szaki.
addikt
válasz
icecave #170010 üzenetére
Ezt a videót láttam én is, szerintem teljesen igaza van. Még gondoltam is, hogy belinkelem ide. Itthon pedig a topicok többségében meg csak röhögtek, hogy a hülye amerikai..
Egyébként annyi kérdésem volna a Samsungosokhoz, hogy tudtok valami olyan zenelejátszót ajánlani, ami megbízhatóan működik és lehet a fülhallgató gombjára, valamint a kocsin keresztül BT-s lejátszásra alapértelmezettként alkalmazni?
Ez a vacak már nem tudom mióta elkezdte azt csinálni, hogy random abbahagyja a zenelejátszást, aztán ha újraindítom hol a legelejéről kezdi, hol pedig ott ahol abbahagyta. Teljesen független attól, hogy fülhallgatón, vagy BT-n a kocsival van párosítva. Ma pedig ezt még azzal spékelte meg, hogy a következő számot teljesen szaggatva játszotta le. Ez a gyárilag rajta található Play Zene. Azt hittem földhöz vágom..
-
Cyberpunk
félisten
Na jó rég jártam erre. Mizu?
-
-
SÖ
addikt
válasz
Gergőke88 #170003 üzenetére
Állítólag ezek az ügyes tesztelők letéptek egy olyan réteget ami a kijelző struktúrájához tartoztak, mert azt hitték, hogy kijelző védő, mikor a leírásban nagybetűk figyelmeztettek, hogy ne piszkáld azt hülye gyerek. A kérdés hogy ez előtte volt vagy utána. Kizártnak tartom, hogy pont azt a telefont, ami forgalomba is kerül, nem fogják tartós tesztnek kitenni. Jó tudom, én már a bemutató napján mondtam, hogy elfog törni, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar.
-
joey04
titán
válasz
Gergőke88 #170001 üzenetére
Ezzel elúszott nekik az első hely szvsz...
Nem konkrétan a modell csúszása miatt, hanem a presztízsveszteség miatt, amit ez okoz. Sajnálatos dolog, mert szerintem nem egy jó világ az, ahol a huawei piacvezető lehet majd ilyen (és ilyen) háttérrel...
És akkor az általános megtévesztésekről ne is beszéljünk... kamu kamera képek, elcsalt sebességtesztek, eltitkolt, lassú tárhely, stb.
Közben meg szárnyalnak.
Sorry az indexes hírekért, de most csak onnan sikerült előkaparni a híreket így gyorsba'.
btw mondom ezeket úgy, hogy ha most kéne droidos telefont vennem, akkor az a Mate 20 Pro lenne a fentiek ellenére is, de szívből kívánom, hogy valami értelmes gyártó odaverje őket droidos vonalon. Bár esélyt nem látok rá...
-
Gergőke88
addikt
válasz
GALARDO #170002 üzenetére
Én sem értem.
Biztos, hogy volt tesztelve, enélkül butaság lett volna kiállni a nagyközönség elé.
Erre a sorozatgyártás alatt kiderül, hogy jelenleg használhatatlan a készülék.
Részvények biztos esni fognak, de legjobban tényleg az érdekel, hogy a huawei megoldása életképes-e. -
Gergőke88
addikt
Samsung, Samsung....
Kiváncsi leszek a huvelyre mit lép ez után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest