Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
válasz -secret- #74094 üzenetére
Twitterre én inkább fontosabb pillanatokat írok ki, facebookon elvesznek. Általában eléggé "virágnyelven" 1-2 jelzővel, de tudom pontosan melyik mihez/kihez tartozik. Sajnos sokszor elég meglátnom valamelyik tweetet és egész emlékek sorozata zúdul rám.
ERRE van az enyém. Hú de nem kellett volna most visszaolvasnom...
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Tibee86 #74085 üzenetére
Mert a gárdára nagyon szükség van. Egy félkatonai szervezet, nagy adag nacionalizmussal átitatva, egykori SS egyenruhára hajazó öltözékkel. Már csak a karlendítés hiányzik. Céljuk a megfélemlítés, nagyon kell ez nekünk!
Amíg biciklitolvajokat szekáltak egyébként nem volt velük gondom, leszámítva azt az alpári stílust, amit az oldalukon löktek.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Arcképgyáros
10 perce szar a fészbúk... mi a g*ci van..?!
-
whitezo88
nagyúr
méghogy az androiddal minden könnyebb. fél órája próbálok nőm nexusára drivert felrakni mert nem látja a windows. külön leszedve a drivert sem rakja fel, most android SDK-t szedek de a kicsomagolás kontrétan taccsra vágja a gépet. 500 mega és negyed óráig tart a kicsomag, hogy többször teljesen befagyasztotta a gépet percekre, igaz ez a HDD lassúsága miatt is van, de ez döbbenet. tényleg kéne egy SSD, bár a windowsal már a tököm televan elég rendesen.
-
Ragnar95
félisten
válasz Tibee86 #74077 üzenetére
Valóban sokkal árnyaltabb annál a kép, mint hogy a Tolvajkergetők egy antiszemita önbíráskodó csoport lett volna. Tény, hogy sokaknak nem voltak szimpatikusak a megnyilvánulásaik és ezzel az utolsó akciójukkal nagyon sokak szemében túlléptek egy határt (amit nagyon nehéz megítélni,h a törvényi határ volt-e valóban vagy csak egy erkölcsi, hiszen a pontos történteket kevesen ismerik, a jogszabályokat szóról szóra szintén), de előtte maguk a tetteik teljesen elfogadhatóak voltak (nem önbíráskodtak, hanem a rendőröknek segítettek lefülelni biciklitolvajokat, ők csak megtalálták őket, majd a rendőrök végezték el a letartóztatást).
Az tény, hogy a posztjaikkal sokszor uszítottak és egy bizonyos csoportot elítéltek, de ez részben érthető, hiszen az emberek nagy részében szintén kialakulna egy bizonyos előítélet, ha a munkája során azzal szembesülne, hogy az általa elkapott/üldözött bűnözők túlnyomó többsége bizonyos rétegből jön. Ezzel nem azt mondom,h elfogadható az uszításuk és gyűlölködésük, de érthető.
Amúgy meg ha a rendőrség tenné a dolgát, nem lenne rájuk szükség és pl a magyar gárdához képest összehasonlíthatatlanul hasznosabb és társadalmi szempontból jobb volt a tevékenységük.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Tibee86
nagyúr
válasz #51177472 #74065 üzenetére
Ezen most jót kacagtam.
Tolvajkergetőkhöz: Ők legalább próbálnak valamit tenni, nem úgy mint a rendőrség. A módszer nem biztos, hogy mindenkinek szimpatikus, Tomcat stílusa meg végképp, de ők legalább csinálnak valamit. Persze mivel a legtöbb elkövető bidámbidám, könnyű támadni őket...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Cyberpunk #74073 üzenetére
Az ő leírásuk alapján teljesen jogosan jártak el és hivatkoznak jópár törvényre ott, de valószínűleg most tényleg átlépték azt a bizonyos határt, amin eddig táncoltak, hiszen nem véletlenek a következmények, amik eddig elmaradtak...
Én nem kaptam semmilyen levelet, miről van szó?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
Ha már jutyubos trükkök. Ezt érti valaki? Mármint nem az angollal van a gáz, hanem magával a trükkel.
[link] -
Cyberpunk
félisten
válasz GALARDO #74071 üzenetére
Ja hogy arról a bandáról van szó. Azokat én sem bírtam, a módszerek igencsak megkérdőjelezhetőek. Még ha jogosnak is vélik, akkor sem lehet ön bíráskodni. Amúgy az utolsó akciójuk az csoportos garázdaság többek között.
Más ennyire nagy a gond, hogy körlevelezni kelljen a hardveraprós csalók miatt?
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Nem bírtam ki, rendeltem egy állítólag megbízható eladótól egy nem hamisított sziamiau 10400mah külső akksit, kiváncsi leszek mit tud.
-
törölt tag
Rokonságot most ezzel a trükkel szivatom. Olyat néznek mindig..
[link] -
GALARDO
addikt
Látszik, hogy mostanában sokat dolgozok. Ma olvastam ezt a cikket. Eddig sem bírtam ezt a bandát, de ez kiverte a biztosítékot.
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
törölt tag
I Love MóvArt - Hiphop Zenei Fesztivál valami hatalmas lesz az éven (is).
MB, BM, Essemm, Garage - a legjobbak évről évre..
na ez aztán promo video. -
Arcképgyáros
Esetleg valaki... ez milyen motor?
-
Ragnar95
félisten
Köszi
Semmi ilyesmi, de annál nincs nagyobb öröm, mint hogy az elmúlt 1 (vagy inkább 12?) éves munkám meghozta gyümölcsét és felvettek mostmár biztosan
Viszont ami a vicc,h itthon 445pontom van BME-re/Corvinusra úgy,h pont lesz@rtam a pontokat, úgyhogy matekból emelteztem és ott is csak a jegyre mentem, ha itthonra készütem volna, 476-om lett volna már tavaly év végénPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
SÖ
addikt
válasz madgie #74055 üzenetére
Az rendben van de a legfeljebb = maximum határidőn belül ami 15 nap. Mindez a javításra vagy cserére vonatkozik. Én így értelezem, de meg lehet kérdezni egy ügyvédet. Pont van is egy barátom, jogra jár, majd rákérdezek. Igaz csak 20. után fog ráérni, az utolsó vizsga.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz whitezo88 #74048 üzenetére
Köszi. Én aztán nem félek, csak örülök, h még nagyobb városba mehetek és főleg, h London az Mondjuk a kedvenc európai városom Berlin, de onnan az a fránya német nyelv visszatart
Bling95: gratula neked is, te is tudsz már eredményt is v még "csak" túl vagy rajta? Én közepeken jókat húztam viszonylag, bár a törit nem akartam, de végül ígyis elég jó lett, emelteken nem húztam jót, de ami kellett, azt ígyis hoztam[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SÖ
addikt
1. A Ptk. idézett 306. § (1) bekezdése alapján a főszabály a következő: A vásárló, a fogyasztó (tehát nem a forgalmazó!) választhat, hogy kijavítást vagy kicserélést kér.
2. A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A vonatkozó GKM rendelet nem ír elő napokban meghatározott határidőt a kijavításra, kicserélésre, csupán annyit rögzít, miszerint: „A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze”.
3. Ha a kereskedő nem vállalja a kijavítást, vagy a kicserélést, vagy vállalta ugyan ezek valamelyikét, de nem tud/ott ennek eleget tenni a b) pontban meghatározott feltételekkel, akkor a vásárló jogosult választása szerint, vagy megfelelő árleszállítást kérni vagy elállni a szerződéstől, azaz a hibás termék visszaszolgáltatása fejében teljes vételár-visszatérítést követelni.
Igen, törekednie kell, vagyis nem tarthat 1,5 hónapig, mert azt nem tudja megmagyarázni. De ennek az értelmezése minden egyes esetben a bíróság hatásköre. Ez a mondat egy kiskapu, amivel tele van a mai Ptk.
...és ez még csak a jéghegy csúcsa. Amiket linkelgetsz, rég elavultak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz Ragnar95 #74046 üzenetére
grat, bár lehet neked kéne Londontól félni
én idősödő fejjel kezdek rájönni hogy nem kellett volna feladni a BME-t olyan könnyen, annak ellenére hogy aztán másból máshol diplomáztam és abban is dolgozom. De az más lett volna...
ha 40 órából állna egy napom lehet nekifutnék megint. De így 8 órás meló, különélés, stb mellett kizárt...
-
Ragnar95
félisten
Leérettségiztem, vigyázz London, ősszel jövök
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Mr X
veterán
Mutasd már meg, hol írja a hatályos jogszabály a 15 napot és a 3 javítás után kötelező cserét:
1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésérőlA legutolsó linken van egy ilyen: "A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze."
Ha erre gondoltál, akkor felhívnám a figyelmed a "törekednie" szóra.
És nem, nem vagyk szervizes, csak utánaolvasok, mielőtt írok valamit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
semmi problémám nincs a gádzsikkal csak
az nem párkapcsolat, ha minden este másikkal csal..
napizene, Barhx, Krella, Flemm. -
Tibee86
nagyúr
Egy biztos, nálunk lesz a legdrágább.
-
máyköl
veterán
válasz Cyberpunk #74033 üzenetére
Neem, de magyarázta, hogy ennek az imei számát miért nem találja az apple.com, meg mit kellett kódolgatni az alaplapon.
Köszi, így inkább nem kell...
Ez a para, hogy elvárják, hogy 95 -ért megvegyem az alaplapcserés, összevissza kódoltat, mikor 120 a bontatlan. Egyre jobban hajlok arra... -
SÖ
addikt
Szervizes vagy. Most nem érek rá linkelgetni, de az NFH oldalán nézz körül. 14 nap a javítási határidő. Amit írtál az a múlt, abba belefért minden, még a fél éves javítás is - volt rá példa. Ha jól emlékszem 2014 május elsejei jogszabály módosítás.
Ja és kötelesek kicserélni - 3. javítás utas után - ha már nem forgalmazzák, visszafizetni a vételárat. De úgy látom estére mégis csak linkelgetnem kell.[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
Lebeszélem a találkozót az iPhone 5 16gb vodafone -os, full dobozos telefonért, majd kiderül, hogy most volt alaplapcserés a telefon...
-
GALARDO
addikt
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
törölt tag
válasz manchester85 #74024 üzenetére
-
törölt tag
Azt hittem valami új fícsör ez a sok színes mappa (iOS 8 beta 2), aztán rájöttem, hogy csak bugos háttérváltás esetén. Thx Apple.
[link] -
Mr X
veterán
Nem kötelesek újat adni 3 javítás után, nincs ilyen a törvényben. A gyakorlat alapján szokták 3 javítás után cserélni, de ha g*cizni akarnak, akár 20-szor is javíthatnak csere nélkül, míg a vevő meg nem unja. Ilyen sincs, hogy a javítási idő nem haladhatja meg a 14 napot. Törekedni kell a legrövidebb idő alatti javításra.
-
Cyberpunk
félisten
Napizene, na ki találja ki?
-
SÖ
addikt
válasz mondomén #74010 üzenetére
Három alkalom után köteles újat adni. A garancián belül, és a szerelési idővel nő a garancia idő. A javításnál törekedniük kell a legrövidebb időre ami nem haladhatja meg a 14 napot esetenként. Ha nem mennek bele, problémáznak, kérjél jegyzőkönyvet - ezt letőltheted a netről - amivel mehetsz a fogyasztó vedelemhez. Én már túl vagyok ezen, másfél hónapig cseréltek kamerát a BlackBerry-imben. Kaptam ajándékokat.
[ Szerkesztve ]
-
mondomén
őstag
válasz Ragnar95 #74012 üzenetére
akkor bevehetik. itt is mindkét munkalapra alkatrész csere van írva, meg ugye a szerviz kódok. hát mi a szart cseréltek ki a kamerát?? mert telefonálni ugyan úgy nem lehet vele... még harmadszor is szaladgáljak vele, közben meg adnak egy zte pengét amit 5 perc után majdnem átdobtam a szemközti panelba... áh, hogy minden ilyen selejtes már. most húgom cipőjével nyomom ugyan ezeket a köröket egyébként. már harmadszorra jön szét úgy, hogy ez már a csere cipő, az eredeti kétszer ment szét 1 hónapon belül. (vans)
-
SÖ
addikt
Dell Latitude ST2. Ez elég komoly, stylt is kezel. Ja, 10"-os deszka, és ebben a kategóriában csak Windowsban gondolkodtam a teljes értékű office miatt. Még játékok is lennének rá, de fizetős. Mondjuk így is van egy 3D-s flipperem, olyan simán megy mint az iOS. Fontos volt a Win mellett a passzív hűtés, ennek ellenére még vagyok elégedve a teljesítményével. Volt Lenovom, Tink Padom, a Dell a leggyorsabb, ebben nagyban benne van a 8.1 pro is.
-
Ragnar95
félisten
válasz mondomén #74010 üzenetére
Nokia szerviz katasztrofális, 2 haveromnak is elb@szták ott a telóját...Egyiknek nem volt jó a fülescsati Lumia 520-on, de képtelenek voltak kicserélni a hátlapot, inkább kicserélték a fél telefont, de persze továbbra is sz@r volt, mert a hátlapon van a jack csati és az volt sz@r, viszont 2 hét a javítás, inkább vett egy új hátlapot, amivel persze egyből jó volt. Másiknak meg nem töltött a 710-e, alaplapot cseréltek 1 héttel a gari lejárta előtt, majd meghalt 3 nap múlva megint az alaplap (biztos kicserélték, ha 3 napon belül meghalt...), majd meghalt az akksi is a 2. alaplapcsere után....
3 csere után kötelesek teljesen új készüléket adni vagy visszaadni a pénzt.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
mondomén
őstag
á a fasz kivan ezzel a lumiával meg a szervizzel is. valószínű kifogtunk valami selejtes telefont amit már harmadszor kéne visszavinnem t-hez mert folyton megszakad a hívás. na most ehhez nekem semmi kedvem már. még simet nem cseréltettem, az lesz a következő, ha az sem működik, akkor mi a gyászt csináljak? kérdeztem t-s szervizest, hogy mi van ha megint ugyan az a hiba lesz. azt mondta nem tud mit csinálni, mert nokia szervizeli... na ilyenkor lenne jó ha új telót adnának, akár refubot leszarom csak működjön. anyám ezen dolgozik, 1 nap nyolcszor kér bocsánatot mert megszakad a vonal... hány szervizes kör után kérhetek szerintetek újat?
úgy vennék neki egy iphonet, de most nincs keret. jó lenne megtudnám mutatni neki milyen egy normális telefon.
[ Szerkesztve ]
-
Zjunior
veterán
iOS 8 béta 2 kinnt van
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
törölt tag
Mekkora már az arab flow.
napizene, (Tkyd feat. RA). -
nagyúr
Pontosan. Droid-ban sem úgy kell elképzelni, hogy egész nap állitgatom. Francokat, egyszer beállítok mindent, ahogy nekem jó és onnantól használom. A lényeg, hogy megtehetem azt,hogy konfigolom.
Lehetne mindenhol egy "advanced settings" vagy ilyesmi iOS-ben.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Ez pl. szerintem nem csúnya, de ha a nagyobb kijelző és felbontás adta plusz helyet úgy használják ki,hogy nagyobb ikonok és/vagy plusz egy sor és oszlop ikon, akkor "gratulálok" Apple...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest