Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
Syracusa17 #5495 üzenetére
Miért van árkülönbség? Az Intel már jó ideje ugyanannyiért adja mindkét procit...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Syracusa17 #5495 üzenetére
Ez csak példány függő, lehet jót fogsz ki lehet nem.
Amúgy tudtommal a 750 és 760 is ugyan az a stepping, ha 2k a különbség szerintem elhanyagolható és vedd meg a 760-at. -
Syracusa17
tag
válasz
ADAM1337 #5494 üzenetére
ADAM1337 Köszönöm. Azt hallotam, de lehet csak pletyka, hogy a 750 kevésbé melegszik, hogy 760 nem lehet annyira húzni mint a 750-t. Szerinted / szerintetek ennek van alapja vagy sem. (vagy ez inkább a *szerencsétől függ milyet fog ki az ember) Alig 2000Ft különbség van 750 és 760 között. Válaszotokat köszönöm.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Syracusa17 #5492 üzenetére
Amelyik olcsóbb.
A hűtés lesz úgyis a tuning vége. -
Lacc88
senior tag
Háh... elszállt az alaplapom tegnap este ...... lehet ki se cserélik ..... fasza volt ...
-
Syracusa17
tag
Sziasztok,
Melyikket vegyem szerintetek? i5 750 vagy i5 760. Alapfeszes tuning lesz valószínű. Jó hűtő és jó alaplap mellett +4gb ddr3 1600mhz ram.
Köszi,
-
Lacc88
senior tag
válasz
dangerzone #5489 üzenetére
-
Lacc88
senior tag
4ghz - > 1,28125 !
4.2-re mennyi feszt kéne adjak neki KB. !? -
Lacc88
senior tag
4.0Ghzn megy a drágám - > 1.2875-al LinX stabilan ! Ez jó eredmény !?!
-
ThePoweR
senior tag
200-as BCLK 1.3V CPU fesz 1.3 QPI/VTT, PCH-nak 1.1 mondjuk, CPU PLL 1.9, Ramnak meg alap fesz alap órajel időzítést meg alapra vagy auto-ra. Minden energiatakarékosságot kikapcs turbót is stb.
Vagy alacsonyabb BCLK kicsit alacsonyabb feszekkel. Aztán finomhangolod. Ha így se indul el akkor valami antituningos procid van.
Miután a proci jó kísérletezel a ramokkal.
-
zH.
senior tag
Hát jó .. most hagyom abba FÉL ÓRA B@SZAKODÁS UTÁN ezt a sz@rt!
Ez a fos csak alapon képes elindulni b+. Akármilyen fesz , órajel , ramon időzítés ,órajel , energiatakarékos fosok , idle-load fesz , SEHOGY nem indul el ez a sz@r!Ma megnyitottam a CPU-z és észrevettem ,hogy alapon megy. Érdekes, mert múltkor 3.2Ghz-n lefutott a prime és használtam is..
De hogy semmilyen fesz / órajel kombinációval NEM INDUL el.. hát befosok. 1.2V 3.5Ghz-el sem kapcsolt be.
KÉSZ!Ja igen.. a másik ,hogy ez a FOS RAM csak 1750x10-en képes elindulni.. 180x10-en már LUXUS LENNE B+.
Ja igen ,CL8-ról ne is álmodjunk. -
ffodi
veterán
Én az uncore értékére gondoltam, azt nem tudod állítani. A qpi fesz más téma.
Próbáltam többféle rammal, mert van párhuzamosan i7 920-as konfigom is, de mindig ugyan az volt, szépen mindenhol kiírta, hogy 6 giga, bootnál is, de winfos kiírta, hogy 6giga ram, ebből 2gb használható. Lehet hogy csak a giga lapoknál van így, de így van. Illetve lehet hogy egy i7 860-al más lenne a helyzet.
-
pottyantós
aktív tag
Ha tök alapon is produkálja a hibát, akkor szerintem ram, de ha tuning mellett csinálja akkor tuti valami fesz kicsi neki és beállítással van a gubanc!
-
HSM
félisten
"Uncore nem nagyon lehet, mivel az i5-nél annak fix a szorzója."
Hogyne lehetne, a QPI fesz emelésével pont az Uncore-t bíztatod...
"Én már próbáltam 3x2 giga rammal, annyi volt az eredménye, hogy 6 gigát ismert fel, de csak 2 giga volt használható."
Ott akkor valami nagyon el volt rontva (lehet a lapod BIOS-ában)...
A legroszabb esetben is single channel 6GB-nak kellett volna lennie...
-
ffodi
veterán
Szerintem ez mindenképpen ramhiba. Uncore nem nagyon lehet, mivel az i5-nél annak fix a szorzója.
Szerintem ram fesz, qpi fesz vagy ramidőzítés beállítás a ludas.
Szerk.:
Én már próbáltam 3x2 giga rammal, annyi volt az eredménye, hogy 6 gigát ismert fel, de csak 2 giga volt használható.
-
HSM
félisten
Most lehet hülyeséget írok, de ha I7-ben ment faszán a ram, akkor itt valami más bibi lesz szvsz... Én első ránézésre Uncore vagy időzítés-beállítás eredetűnek gondolnám...
A linkelt IRQ-s hibát proci vagy uncore szokta okozni.(#5463) pottyantós: Miért ne tudnád? Sőt, elvileg mind a 3 mehet, csak akkor a 2/3-ada fog fulls ebességen menni, a 3. modul meg csak single-channel... De még így is veri keményen a winyó-swap sebességét.
-
Lacc88
senior tag
válasz
pottyantós #5463 üzenetére
Ez a kép ! jött ki ....
Állítgattam 1-2 dolgot , és talán kezd jó lenni ! -
ffodi
veterán
Simán okozhatja a ram is, de szerintem először nézz utána a beállított feszültségértékeknek, és a ramidőzítéseknek.
Illetve azt is érdemes ellenőrizned, hogy melyik slotban vannak a ramok, mert csakúgy mint i7 esetében, itt sem mindegy melyik slotba teszed a ramokat 2 modul esetén.(2-4-es be kell balról jobbra)
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Valaki tudna segíteni abban , hogy van egy i5-750-es procim , hozzá egy ASUS P7P55D Evo lap , és az előző konfigbol megmaradt 3*1gb 1600 CL Geil Black dragon ram .. (AMIBŐL CSAK 2 GB van bent mivel ugye dualba kezeli a ramokat !)
És az lenne a problémám , hogy elég sokszor kék halálozik a gépem , és valami addres , crash dumb , meg ilyeneket ír ki .... ja , és utána olvastam a ramok listájának az Asus könyvébe , és nem támogajta az ilyen ramot ami nekem van Geil Black Dragon 1600mhz CL9 1.6V ... csak 1 db Geilt találtam egy 4gb-os modult a támogatottak listájában ... a többi ram - > G.skill , Kingston Hyper X , Curcial , Patriot stbb....
Ez ram probléma lehet ?!
Köszi szépen a válaszokat előre is !
-
Lacc88
senior tag
-
dangerzone
addikt
-
zH.
senior tag
válasz
dangerzone #5454 üzenetére
Csak kérdés : Mi értelme ezeknek a max/min BLCK teszteknek? Hogy mekkora mázlid van és ,hogy milyen a lapod? Inkább az ,hogy stabilan mit tudsz elérni ,mivel ,normális hőfok mellett. ( szerintem. )
Tényleg nem kötekedni akarok ,de ennek nem látom értelmét. -
dangerzone
addikt
Na, most nekem is van egy kérdésem.
Nektek mi a legalacsonyabb bclk amin stabil a gép?
Nekem 111 mhz. Viszont 110-en már be sem bootol. Még szoftveresen sem tudok alacsonyabb órajelet beállítani neki. -
animatrix11
őstag
üdv
P7P55D deluxe lapom van, de kezembe került egy premium lap érdemes lecserélni? többet tud tuningban? valakinek van tapasztalata?
-
Lacc88
senior tag
válasz
dangerzone #5451 üzenetére
Majd küldök , most 4.0ghz-n jár gépecském !
-
dangerzone
addikt
Rendben. Jöhet akárhogy.
Kíváncsi vagyok, mennyit megy az EVO.ooVAPoo
Egy 8 pines balra, amiből 4 pin le van fedve. Erre gondolsz, nem?Szerintem nem hiába van ott. Jobb lesz az áramellátás, ha be van ott dugva 8 pin-nyi tápkábel. Az én lapomnál is így volt, de én alapból leszedtem, aztán belenyomtam.
A proci hőfoka meg a hűtőtől van. Gyárit használsz? Jól rátetted? Paszta van rajta normális? -
ooVAPoo
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam egygépet össze a következő konfiggal: MSI P55-GD65 lap I5 760 proci és most a többi lényegtelen. A fontos az, hogy az alaplapon a processzor mellet két tápcsatlakozo van amivel még nem találjkoztam eszerint mindkettöt bekell dugni? És elsö inditás után megnéztem a biosban, hogy a cpu höfoka lassan felvándorol 70+ fokra ezután leállitottam és a fázis mutato folyamatosan maxon áll. Légyszives segitsetek milehet ennek az oka és, hogy mindkettöt bekell-e dugni. köszi szépen! -
Lacc88
senior tag
válasz
dangerzone #5448 üzenetére
a kis kíváncsi , ok majd segítenek belőni a cuccost aztán lesz , vagy küldök privibe !
-
Lacc88
senior tag
Szia ! Eladtam ... nem kellett a HT benne állandóan OFF volt , és 3 giga ramom volt elég volt mindenre ami kellett alapórajelen ment ! ugyan így mint most az i5-750esem !
Drága volt , meg még kellett volna bele ram , és dualba tudok jó áron ramot szerezni , szerintem nem visszalépés semennyire sem HT-t nem használtam sose . meg állt a pénzem a 45 ezres lapba .... ja és vettem rá 1 mugen 2 hűtőt is , és maradt pénzem .
-
Lacc88
senior tag
Üdvözletem !
Csatlakoztam az i5-750esek klubjához !
-
Fizban
csendes tag
Hát igen gyengusznak néz ki a gyári hűtő, gondolom annyit is bír. Tegnap raktam össze a gépet, de csak a win 7 ment fel rá, meg a driverek, mert 1-kor alvás lett. Korán meló...
Én AC Freezer Xtreme Rev 2-re gondoltam, de csak köv hónapban
Gondolom az elég lesz neki. Ekkora barom nagy hűtőket elbír az alalap amúgy? az előző gépemben nem volt nagy hűtő, meg ott nem foglalkoztam a tuninggal. Bár gondolom a 2 unciás Gigabyte lap bírja...
A RAM pedig világos kék, illik az alaplap színéhez
-
szab.tam
nagyúr
én rögtön egy sodrott rézhuzalból fejtettem ki egy szálat, és csipesszel meghajlíottam. ich been cyber sebész...
és tökéletesen működött. csak hát a feszállítás nem a biosból történt, hanem a proci alól. kicsit macerásabb a tuning. de asszem, ha a biosban kicsit levettem, akkor a csökkentett feszhez adódott a + drót adta fesz. csak hát abiosban annyi variáció volt, hgoy 1.35 vs 1.4...
és baromi nehéz volt kilépni, melyik lyukakat kell összekötni, mert anetena proci felől volt az ábra, azalaplap ugye meg tükörkép...
nah, de ezmár igen offos abba is hagyom..
-
Karex
senior tag
válasz
szab.tam #5435 üzenetére
Én talán valami nemlétező szorzót akartam kipróbálni, és első körben szélvédő-fűtőszál javítóval estem neki a lábaknak, mert ugye kenhető, és száradás után is vezető.
Aztán tiszta mocsok lett minden, összekent más lábakat is.A mai napig nem értem, hogyan indult el anélkül, hogy az arcomba robbant volna, vagy simán elfüstölt volna az egész.
Mindenestre ment, csak nem történt semmi változás.Na, utána tértem át a drótra. Manapság meg lehet sz*pni 22 bios almenüvel és lassan már a gombelemnek is állíthatod a feszültségét, ha tuningolni akarsz.
-
szab.tam
nagyúr
hajrá.
én éppen most vagyok egy ilyen beállítós szenvedés közepén, de már nem élvezem, sőt kifejezetten unom...."Volt, hogy az athlon xp lábait drótoztam"
te is fiam, brutális.
én is.... sőt 2-t is raktam, mert az első +0.1v, a második további +0.05v-ot jelentett.
így lehetett az1.4v-ból 1.5 és 1.55 v-ot gyártani, ha a fránya asrock lap biosa nem engedte...
jó van: látom van még pár nemnormális. egyszer az egyik "u" alakó drótpatkó eltűnt a lapon. sosem lett meg.... -
Karex
senior tag
válasz
szab.tam #5427 üzenetére
Akkor ez úgy látom egy hosszabb időtöltés kezdete lesz
Azonban a HT nélküli tesztet kihagyom, hiszen nem azért vettem hogy elmondhassam, 1 maggal stabil 5.2 ghz-en. :]
A programok lelövése érthető valahol, de azért úgy sem kapunk valós életbeli példát. Mi van ha éppen azért nem fog 100 kör után sem hibázni, mert semmi dolga, csak azt az egy szintetikus tesztet futtatni (ok, persze maxra terhelve, ami biztos keményebben megviseli)?
Köszi a tanácsokat, mindenképp kipróbálom még több módszerrel is, ezt vedd egy hozzá nem értő, kötekedős hsz-nek.
-
Puma K
nagyúr
Lecserélték az első hsz-t.
Én csináltam
-
ThePoweR
senior tag
Az alaplapra integrált Gigabyte Sata Controller miben jobb a sima chipsetes vezérléstől?
-
ffodi
veterán
Gyári hűtő elég fos, szerintem addig hangold, ameddig "alapfeszen" stabil(ne hagyj auton semmilyen feszt, tedd normalra, vagy állíts neki fix értéket.)
A ramjaidon milyen színű a borda?(csak kíváncsiságból, mert nekem is 1600-as kingmax van)
Az pedig, hogy milyen hűtőt vegyél az a pénztárcád vastagságán múlik. Én Noctua NH-D14-et venném, mert ez a legbrutálabb hűtő amivel valaha találkoztam, csak éppen az ára elég borsos.
Nem túl komoly tuninghoz mondjuk AC Freezer7pro rev2(nekem is volt, 4gigán vitte a 750-et simán)
Kicsit komolyabbhoz mondjuk Mugen2
Még komolyabbhoz a már említett noctua.
-
szab.tam
nagyúr
bocs, hogy a partvonalról belepofázok, de:
ha sok alkalamzás nyitva van, és a ht is aktív, akkor nálad látható módon, 4 gigán az ibt 50 gflops-ot produkál. csak viszonyításként a q9550@3.6ghz procim csinál ennyit ibt-ben, linx alatt 51.4-et...
következés képpen így a teszt nem nyúzza teljes mértékben a procidat, tehát a stabilitás is kétséges.csak a hőmérsékletet monitorozd, feladatkezelő kikapcs, a cpuz kikapcs is mínusz majd 1 gflops, és ht is kikapcs.
úgy is nézd meg, hogy stabil-e.... (persze úgy is van, hogy a bekapcsolt ht-vel nehezebb sbail beállítást elérni, de nem feltétléenül. mindkét módon érdemes tesztelni)
az meg külön tészta, hogy nem 5 kör ibt-vel. (na ok, most nem akarod megsütni hosszabban, érthető.)
én amíg nem tudok produkálni legalább egy 100 köröset hiba nélkül, addig nem hagyom. pont tegnap volt egy linx 3 giga rammal dedikált 150 körös teszt. a 72. körben hibával megállt. legyintettem. ki is fagyott utána a dirt2 többször is. (biztos nem driver/vga hiba volt, de ezt most nem fejtem ki bővebben).és most van 250 körös linxstabil beállításom. nem is fagynak ki a játékok. természetesen az 5 kör ibt is töbet ér, mint 100 óra prime95.....
-
Fizban
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy Gigabyte GA-P55A-UD3-as lapot, egy Core i5 760-at, és Kingmax 1600 Mhz CL9-es RAMot. Kérdem én, hogy a gyári hűtővel mit bír a proci? Meddig érdemes elmenni? Nem akarok nagyon extrém húzást, legalább annyit, hogy a ramok 1600-on menjenek. Esetleg, ha többet akarok, akkor milyen léghűtőt érdemes?
Köszi a segítséget...
-
-
Karex
senior tag
Na most egy fokkal jobb, és az a fura égett szag is megszűnt. :]
Viszont IBT teszt 2-3. körében így már elhasal, de egyébként máshol stabil.
Amúgy ilyenkor minden energiatakarékos funkció ki van zárva? Mert idle-ben sem veszi vissza sem az órajelet, sem a feszültséget, hiába volt auto-n hagyva biosban a core V.
-
Karex
senior tag
Most idle-ben ~30 fok, amúgy is a hűtő felrakásakor pasztáztam, két napja. Akkor megnéztem az illeszekédst, ami jó volt. Egy cm stackerben van, azt hiszem a legelső generációs, de ettől még elég szellős úgy érzem. A feszcsökkentést még megpróbálom, eddig mindig csak felfelé gondolkodtam, köszi.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Nem lehet, hogy újra kéne pasztázni? Vagy esetleg nem jól van feltéve a hűtő(nem fekszik rá a procira megfelelően)? Házad szellőzése milyen? Ha lejjebb viszed a feszt akkor tuti lejjebb megy (milyen meglepő), esetleg próbálkozz a finomhangolással.
Sárpac aláírását idézve:
"Alap fesz alatt a maximumon túl!"
-
Karex
senior tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni, illetve szeretném, ha mindenki megkapaszkodna.
Adott egy GIGABYTE GA-P55-UD3R (legújabb BIOS-al) lap, amiben egy i7 860-as szolgál pár napja. Gondoltam megnézem, mit is tud egy némi tuninggal. A jó hír, hogy 4ghz-en bármilyen fesz. emelés nélkül stabil. A rossz hír az alábbi képen látható, a hőmérsékleteket tekintetében:
A procihűtő egy Scyhte Kabuto, ami a magokat ugyanilyen terheléssel, de tuning nélkül 46-50 fokon tartja. Viszont kérdés, hogy 4ghz-en mi okoz ekkora hőmérsékletet? Ennyire nem bírná a hűtő az iramot?
-
Puma K
nagyúr
Hali skacok!
Szerintetek ez jó lenne így topic bevezetőnek?
Nem tudom, hogy ki kéne-e venni a GPU-val ellátott i5-öt vagy maradjon benne? Mert végülis az is i5-ös proci csak a legkisebb valamint GPU is van benne szóval nem tudom. De szerintem nem árt ha benne van mert ide is tartozik max ha van már saját topicja akkor kiegészítem az ott találhatóakkal (még nem néztem van-e neki).
-
ThePoweR
senior tag
Tanátam itthon egy ilyet e
-
ThePoweR
senior tag
Dupla adatvesztési kockázat? Ja tiszta olcsó 20-40k ami alig megy gyorsabban egy jó sima vinyónál.
Raid 0-nál az olvasási és írási sebesség a 2x-esére nő nem? (2 egyforma vinyó esetében) 2 különbözőnél meg a lasabb vinyó 2x-ese nem?
Na de már tényleg szanaszét offolunk. Írtam a RAID topikba is.
deicide: Grat. Az a feszkó nem is olyan rossz. Sok embernek csak 1.3 fölött stabil.
-
deicide
veterán
Megjött a cucc, Intel DP55WG, i5 760, 2x2GB DDR3 1600 Kingston. 4GHz egyelőre 1.28750V-on, most próbálom lejjebb venni, mert a freezer 7 pro 68 fokon tudja csak tartani a magokat terhelés alatt.
-
LW
őstag
válasz
ThePoweR #5409 üzenetére
Menne, de a dupla adatvesztési kockázat miatt nem éri meg azt a ~20% teljesítménynövekedést. SSDnél 0.2ms winyónál 8-20ms az elérési idő, így SSDnél jóval nagyobb teljesítmény (esetemben szekvenciális értékeknél effektíve dupla) javulással jár.
Vannak már egész "olcsón" SSDmeghajtók rendszerhez.(20-40k)
A van pé'z hozzászóláshoz annyit még hozzáfűznék, hogy 17 vagyok és a fedélen kívül mindennek megkerestem az árát.
Viszont vagy keressük egy témák, hogy megvitassuk ezt vagy zárjuk le mert nagyon offolunk.
-
zH.
senior tag
Fasza a monitorod!
Nekem 1V-al azthiszem 3.0Ghz-t ment és 1.05-el pedig 3.2Ghz-t!
Volt amikor takarékoskodtam és 0.95V @ 2.72Ghz(alap.)
Bár nálam BLCK mindig 175 ,akkor már a RAM-ot is meghúzom kicsit. ( + bekapcsolom az extreme memory profile-t. ) Sajnos 1800Mhz-t nem akart menni..De nem adom fel!
Csak valami normális paszta kéne + ventit visszarakom másik oldalra.űCoDWaW07: Hát újonnan most pofátlanul felkúszott az ára! Én anno 45k-ért vettem egy Miskolci boltban ,de neten volt 40-42k körül is. Nagyon felment mindennek az ára..
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest