Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Normi™
őstag
válasz
Motion_Blur #6696 üzenetére
Tmonitor nevű programmal ami mind a 4magot mutatja meg cpu-z-vel.
-
Normi™
őstag
Az normális,hogy prime95-el szinte egyfolytában 1800mhz-en mennek a magok és csak ritkán pár másodpercre mennek fell 4ghz-re?
-
Normi™
őstag
válasz
Motion_Blur #6693 üzenetére
Esik...1.376v-ról esik le full load-nál 1.344v-ra.Be van kapcsolva a LLC és így is esik.
-
Normi™
őstag
válasz
Motion_Blur #6690 üzenetére
Értem tehát sok a feszültségingadozás a terhelés alatt és ezt magasabb cpu feszültséggel lehet kompenzálni,gondolom én kezdőként
-
Normi™
őstag
válasz
mindfreak #6689 üzenetére
Szétnézek,hogy mások mire jutottak vele.Még egy láma kérdés azzal kapcsolatban amit fent írtam,hogy az integrált memória vezérlő feszültség emelése miatt elképzelhető,hogy nagyobb vcore szükséges az addig stabilabb működéshez?Mondjuk logikusan igen mivel integrált a cpu-ban,de nem tudom ilyen formában van-e köze egymáshoz,elég kezdő vagyok azért kérdezek ilyesmit!Bocs a sok hülye kérdésért
Köszi a választ!!
-
-
Crytek
nagyúr
Feszültségek terén nem igen vagyok szeren.
De néztem hogy a Core i5 760-nál 1.4Voltot irnak gondolom ez a max.
Az hogy emellé milyen ramot társítunk az számít feszültségileg?
Mert néztem kingmax ramot annál 1,5 voltot írnak akkor az nem is jó hozzá vagy hogy van ez??És melyik lenne a jobb felállás 2x4GB ram vagy 4x2GB?
-
Normi™
őstag
Sajnos alacsonyabb vcore-al hibázik(így visszaraktam az 1.368v),1.35v Imc-vel, és azóta mióta megemeltem még több feszt kellett(1.376v) adni a processzornak az addig stabilabb(1.368v) müködésért.Mi lehet a gond?
-
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6676 üzenetére
Köszi
na ez az ami ezen a lapon nincs.ffodi-nak lehet igaza, köszi
-
Normi™
őstag
válasz
Motion_Blur #6684 üzenetére
Rendben akkor egyenlőre hagyom a vcore-t és egy memória vezérlő emelési próba!Köszönöm még egyszer!!!
-
Normi™
őstag
válasz
Motion_Blur #6681 üzenetére
Köszönöm a gyors választ,akkor lehet,hogy nem is kell ekkora vcore?Mert elég magasnak tűnik nekem...
-
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6676 üzenetére
Köszi
na ez az ami ezen a lapon nincs.ffodi-nak lehet igaza, köszi
-
Normi™
őstag
Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni!Adott egy i5 750 4ghz-en,20x200 - on.1.368v a vcore a bios szerint és 5 óra prime után hibázik.Merjek neki még adni vagy esetleg más lehet a gond?A vcore-on kívül nem emeltem semmit,de 1600mhz-es ramok vannak benne amik a gyári 1.65v-on üzemelnek,lehet,hogy ezek miatt a memória vezérlőnek kell pluszt adni?
Előre is köszönöm!!
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #6675 üzenetére
Ez attól függ mire fogja használni.
Szerintem --> i5 750 vs. i5 650
i5 750:
+4mag
+8MB L3
+jobb memóriakezelés
-45nm
-kisebb mértékű tuningolhatóság, magasabb feszen.i5 650:
+32nm
+int. vga (ehhez megfelelő lap is kell)
+jó tuningolhatóság viszonylag alacsony feszen
+kevesebb fogyasztás
-2mag
-4MB L3Fizikai 4mag érezhetően erősebb, mint 2mag+HT. Szerintem általános felhasználásra, játékra jobb a 750.
-
ffodi
veterán
válasz
radi8tor #6670 üzenetére
i5 750-et ajánlanám(most már inkább i5 760).
A 650-es 2mag+HT 4MB L3, a 750 pedig 4mag+HT, 8MB L3. Szerintem egyértelmű. A 650-esben van int. vga, de csak H55-ös lapokkal működik. Azt hogy melyiket vedd függ attól, hogy mire fogod használni....(esetleg cseréled az X58-as rendszert?
)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
i5 650 vs i5 750 közül melyiket ajánlanátok? Mennyivel tud többet i650 az i5 750-el szemben a beépített VGA vezérlő miatt?
-
ffodi
veterán
válasz
bélanéni #6663 üzenetére
1, Jó, de van jobb is, pl az amit a kolléga említett. Illetve a gigabyte és asus lapokat is megnézném.
2, Az esetek 99%-ban megy 3,8-4ghz-en a 860-as.
3, Elég a DDR3 1600-as memória, mert vissza lehet osztani a ramot ha tuningolsz. Ha kicsit komolyabb ramórajeleket szeretnél, akkor magasabb órajelű ramokat érdemes venni, ha pedig ez nem fontos, akkor érdemes megfontolni a 8gb 1600-ram vételét mert szemtelenül alacsony az ára. A lényeg mindegyiknél, hogy a gyári üzemi fesz 1,5V vagy 1,65V legyen.
Régebben írtam feszbeállításokat/órajelbeállításokat, amik útmutatónak jók, keress rá. Ha valami gond van kérdezz bátran.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Motion_Blur #6667 üzenetére
Nagyon köszi!!És még értem is
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Intel fan11 #6666 üzenetére
[link] 46mp-től érdekes. System Memory Multipler-t kell úgy állítanod hogy a memórai frekvencia 1333-on maradjon.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Motion_Blur #6665 üzenetére
Az nem baj hogy csak 1333 mhz-s a ramom, mert észre vettem hogy az is emelődik bclk emeléssel!???Ramot leosztani?ezt hogy is kell?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Intel fan11 #6662 üzenetére
Szorzó 20x
BCLK 200
CPU: 1.325v
IMC (QPI/VTT): 1.35vRamnak ne adj 1.65v-nál többet, és persze oszd le úgy az arányt ahogy elmegy a ramod.
Ha így nagyon melegszik próbáld meg 19x200-on és 1.3v alatti CPu fesszel.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
bélanéni #6663 üzenetére
Ha MSI és tuning akkor a P55 GD65-öt válaszd. Memóriának semmi jelentősége, esetleg annyi, hogy az adott ram mennyire bírja a tuningot. Arra figyelj, hogy a megadott frekvencián 1,65v kérjen (lehet kevesebb is, csak több ne legyen), mert ha e felett van, akkor nem fog menni a feltüntetett órajelen.
-
bélanéni
őstag
Sziasztok, lenne 1-2 gyors kérdésem. Jelenleg AMD gépem van, lehet áttérnék Core i7-re, de nagyon nem vagyok otthon a témában, és nem szeretnék >1000 hsz-t elolvasni.
Tehát a kérdéseim:- MSI P55-CD53 alaplap megfelelő-e Core i7-860-as proci tuningolásához? 4Ghz körüli érték a cél.
- Minden esetben elérhető-e a 3.8-4 Ghz körüli érték megfelelő lapban a 860-as procival?
- DDR3-1600Mhz memória elég-e a tuninghoz, vagy ennek semmi jelentősége?
- Ha esetleg vennék ilyen konfig-ot, egy normális tuninghoz tudnátok-e linket adni, ami lépésről lépésre leírja, pontosan miket kell beállítanom/próbálgatnom a BIOS-ban? Ha nem, valaki segíteni fog-e nekem ebben?Előre is köszi!
-
Intel fan11
őstag
Üdv Pénteken lesz meg au új proci hűtőm cm hyper 212 plus!A konfigom az adataim között!Vkinek vane ilyen vagy hasonló konfigja?Szeretném kicsit tuningolni a bclk-t állítgattam már de kért plusz voltot de ahhoz nem mertem nyulni főleg h a hűtő sincs meg!Vki tudna esetleg segíteni mit mennyire kell állítani a biosban????
-
stigma
addikt
Elnézést hogy ide írok csak gondom van a lapom biosaval(Asus Sabertooth 55i) , sajnos a régi biost tettem fel ami nem támogatja a procimat így sajnos kellene nekem egy 750 vagy 860-as CPU 10 percre mire házhoz mennék érte és ott hajtanám végre a műveletet.
Jó lenne Győr környéki de ha végső megoldásként Pest akadna nekem az is megfelelne csak ne keljen szórakoznom már vele.
Az adatlapomon lévő számon keressen kérem akinek van vagy épp akad egy ilyen és ráérne.
(06-20-770-4936) Ami még fontos díjazom is mondjuk 2k-val.
Előre is köszönöm. -
shteer
titán
válasz
peetmaster #6659 üzenetére
most már világos
-
shteer
titán
válasz
peetmaster #6655 üzenetére
68 a tető és alacsonyabb hőmérsékleten mennek a magok?
-
peetmaster
senior tag
3.6 Ghz-en már korrektebbek a hőfokok IBT alatt. 63 fok a max.
-
ffodi
veterán
válasz
peetmaster #6653 üzenetére
MX-2 rendben van, nekem is az van rajt.
Aida stability alatt mennyire melegszik fel a cucc, mondjuk 4ghz-en?
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6648 üzenetére
Neked egyébként mennyi fesz kell ezekhez?
peetmaster:
Megnézted, hogy milyen a proci sapka felülete? Illetve milyen hővezetőt használtál?
-
peetmaster
senior tag
Na hamarosan én is beállok a sorba tuningeredmények terén. Ma gyütt meg a Noctua NH-D14. Idle és load állapotban egyaránt 5-7 fokkal jobb, mint az Alpenföhn Nordwand (lehet túl sokat vártam ettől a hűtőtől, de nem estem hanyatt a hőfokoktól
). 4 Ghz-nél IBT alatt 77 fokig melegszik.
Pedig azt sem mondhatom, hogy olyan meleg lenne a szobában (23 fok). Na majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle...
-
HZSolti
tag
válasz
Ez a x8 pci-e slot nekem is feltünt
-
ffodi
veterán
válasz
4ghz 1,3V-al biztosan stabil, mert úgy teszteltem, 4,2ghz-hez 1,37V kell ha jól emlékszem. Természetesen 200-as bclk-val minden esetben.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6646 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
1,32v-on stabilnak tűnik 4,3-on, és 1,35v-on 4.4-en. Linx, IBT ilyenekkel később foglalkozom, most inkább tesztelek (3DMark, Cinebench, SuperPi stb), ezek simán mennek.
Ezek fölé majd egy erkély jelenet keretében megyek
egy 3DMark Vantage eredmény: [link] (tudom, van még hova fejlődni
)
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6644 üzenetére
Az fasza, akkor lehet, hogy az is automatikusan tiltódik tuningnál mint a turbo.
Egyébként milyen stabil beállításokat sikerült eddig összehozni, illetve az aidás teszt milyen feszen ment?
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6641 üzenetére
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6641 üzenetére
Na ez az aida már rendben van!
Amúgy 1 dolog a titka a magasabb ram írás/olvasásnak aidában.......ez pedig.........kapcsold be a c1/c5/c6 stateket, és neked is annyi lesz, gigabyte lapoknál működik legalább is. -
Motion_Blur
félisten
Winrar így 5000 KB/s. Nem értem mi okozhatja ezeket a különbségeket, bár ahogy nézegetem a fórumokat ritkán találkozni olyan memory bench. értékekkel mint a Tiéd.
Csak validra néztem hogy mit tud 1.3v alatt, nem stabil természetesen.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6636 üzenetére
Nekem is "össze-vissza" változik a szorzó, mégsem ilyen kevés.
Win7 x64 alatt nekem 6000 KB/s körül van a winrar.
Az a valid, az stabil is? Mert akkor az durva.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #6634 üzenetére
Látom az asus más platformon is tartja a minőséget...
-
Motion_Blur
félisten
Ebben lehet valami! Beállítottam az X.M.P.-t és amellett hogy a ram feszt feltolta 1.65-re, az IMC-t is beállította 1,35-re! Többit auton hagyta, de proci feszt természetesen beállítottam.
Aida nem lehet hogy azért ad ilyen szar értékeket mert össze vissza változik a szorzó és nem fut végig a legmagasabb frekin a proci? Winrar egyébként kb. 45xx KB/s az milyennek számít? (win 7 alatt!, azt tudom hogy XP alatt ez is többet ad, ahogy 3DMark06 is több CPU Score-t ad)
-
-
gizmo20
tag
válasz
Motion_Blur #6630 üzenetére
én nemigazán bízok ebbe a számítógép tulajdonságai dologban nálam pl a proci most 3.5 gigán van és 3.3-at ír,a cpu z az tutira jó értéket ír.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6630 üzenetére
Hm......akkor pedig jónak kellene lennie....Mondjuk 2100 CL7-ben 210-es bclk-nál az az aida cash&mem. elég kevés, úgyhogy valami nincs rendben. Eressz rá szerintem egy kis memtesztet.
Jah, és azt ne feledd, hogyha magas ramfeszt adsz, akkor a qpi/vtt feszt is kell emelni(0,5V lehet a max. feszültségkülönbség a dram voltage és a qpi/vtt között(asusnál lehet IMC a neve)) . Mondjuk 1,65V az intel ajánlása, én 1,7V fölött nem használnám tartósan, mert kapja a dózist az integrált ramvezérlő.(1,7V-nál 1,25V körül kell lennie az imc-nek min.)
-
Motion_Blur
félisten
Igen a két pirosban vannak.
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6624 üzenetére
Azt ugye tudod hogy ezeknél a rendszereknél úgy kell berakni a ramot, hogyha 2 modulod van, hogy a proci foglalattól indulva a 2. és a 4. slot(elnevezése egyébként slot1/slot2 ha jól tudom, de "számszerint" nem úgy van)?
(tehát jelen esetben a 2 piros slot, ha jól látom)
gizmo20:
i7 860-asnak HT-val 190-200 körüli bclk-hoz szerintem kevés az 1,25V VTT, az lehet az egyik hibaforrás. Sokszor nem mindegyik szorzóval működik rendesen a rendszer, de elindulni mindegyikkel el kellene neki. Ha a turbo-t bekapcsolod, akkor 22 a max, és azon is megy, ha ki, akkor pedig 21, és azon is megy ha beállítod, az is sokszor gond szokott lenni, hogy ha bekapcsolva hagyod a turbot, és átrakod 21-re a szorzót, akkor is 22-n indul.
-
gizmo20
tag
hello
az eéőbb próbáltam 1.3v-al a 4200-at 1.25 vtt-vel 191-es bclk-val és 1.2-es pch-val 10 perc után elhasalt a prime,csak azt nem értem miért nem szereti a 21-es szorzót?a 20-ast engedi meg a 22-est,ha 21-re rakom akkor is 22-re állítja.valakinek valami ötlete?
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6616 üzenetére
Az az aida elég vérszegény. Valószínű azért, mert a modulokkal valami gond volt. Szerintem futtasd le újra. (ráadásul magas uncore órajel mellett)
Egyébként a 4200-hoz neked se kell sok fesz.........csak én fogtam ki ilyen "szar" procit?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #6621 üzenetére
Modulok megcserélve, így most oké (remélem így is marad..).
-
Motion_Blur
félisten
Feladatkezelőben is megnéztem, és csak 2GB ram-ot lát, ahogyan az összes gadget is (system monitor II, speed o-meter, stb..)
Aida, CPU-Z látja rendesen.
Mi lehet a gond?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
HaZsolt #6619 üzenetére
BIOS-ban nem tudok 25x-ös szorzót állítani, 24x a maximum. 25x-ös szorzót nálam alapbeállításon használ a gép (Turbo Boost), de ha manual-ra rakom az OC-t, akkor nincs 25-ös szorzó (nem is baj, teljesen felesleges).
Azt hol tudom beállítani hogy tuning esetén ne csak az órajelet hanem a cpu feszt is vegye vissza?
-
HaZsolt
őstag
válasz
Motion_Blur #6618 üzenetére
Megfigyelted, hogy 2* annyi CPU pontot ad?
Ez a +1es szorzót úgy kell érteni, ha meghúzod a procit akkor eltűnik? Tehát felhúzod pl 3400-ra akkor csak 3200on megy?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #6616 üzenetére
Előző gépemmel (X4 965) mindig azon küzdöttem Vantage-ban hogy meglegyen a 13K CPU Score.
Szóval: Vantage
Recon666: thx
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #6613 üzenetére
Harapós a gép.
-
Motion_Blur
félisten
-
ffodi
veterán
válasz
Az a ram durva inkább!
2100 cl7. Jó az a proci is, 1,3V-on 4000MHz az átlagos, bár szerintem megy alacsonyabb fesszel is.
Egy aida cash&memory-t nem akarsz nyomatni?
-
peetmaster
senior tag
válasz
Elsőre nem olyan rossz, de ne 20-25 perc Prime95-öt futtass, hanem 15-20 kör IBT-t vagy LinX-et. Sokkal jobban leterhelik a procit és megbízhatóbbak is. Ha Prime95, akkor minimum másfél2-2 óra ajánlatos. A ramok nagyon szépen mennek!
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6610 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, a turbo miatt van. Az alap a 24-es szorzó. A turbo miatt van 25-ös. Korábban írta mindfreak, hogy nála, ha tuningol(maximus lap), akkor a turbo automatikusan kikapcsol, úgyhogy erre számíts. Várjuk a jobbnál jobb eredményeket.
Más:
Tegnap unatkoztam, úgyhogy 3dmark11-et toltam, a prociteszt az istenért nem akart lefutni(valószínű az új patch kavart be, mert korábban lefutott ugyan azon az órajelen), úgyhogy egy laza wprime lett belőle:
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #6610 üzenetére
Ez a szorzó a turbo boost miatt van, semmi gond nincs vele, de ha tuningolsz. akkor kapcsold ki.
-
Motion_Blur
félisten
Maximus III Formulához valaki kisegíthetne egy BIOS beállítással? Defaulton 25-ös szorzóval tolja a procit terhelésre az normális (idle állapot)? Hosszú szenvedés lesz itt, mire be lesz lőve minden
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6607 üzenetére
Várjuk az eredményeket!
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #6607 üzenetére
Akkor toljad neki
-
Rendo84
senior tag
Még csak gép vásárlás előtt álllok és kb ilyen konfigra gondoltam.
Proci: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX KB. 47.000 Ft
VGA: Gigabyte GV-R687D5-1GD-B KB. 62.000 Ft
Memória: Corsair
- 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit 4x 2 GB(CMX8GX3M4A1600C9) KB. 30.000 Ft
- 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit 2x 4 GB(CMP8GX3M2A1600C9) KB. 36.000 FtEzeken kívül még alaplap kellene, valamint szerintetek melyik memória a gyorsabb..., ár/értékarány stb???
Kíváncsi lennék a véleményetekre.Üdv.
-
ffodi
veterán
válasz
Rendo84 #6598 üzenetére
Legnagyobb beállítható ramszorzó 10-es a te procid esetében, úgyhogy ha bírja az alaplapod a 220-as bclk-t, akkor akár 2200MHz-es ramórajelet is elérhetsz.
A helyedben vennék 4x2gb kingston 1600 cl9 blu-t, 26k körül van a 8gb. Nagyon fasza ramok, legtöbb esetben mennek 2000-et is, illetve 1600 cl8(esetleg cl7-et is).
OCZ-t én alapban felejteném. Nekem akárhány ocz-m volt mind szarul mentek, főleg gigabyte lapban.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Dark KillerX #6600 üzenetére
Biztos elég, még többre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Használt számítógép ( Rtx 2070 8gb, Ryzen 7 2700x )
- Intel Core i9-10900X S2066 (10C/20T 3.70-4.50GHz 19.25MB 165W)
- Új, Bontatlan! Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box Processzor eladó!
- Új, Bontatlan! AMD Ryzen 5 9600X 6-Core 3.9GHz AM5 Box Processzor eladó!
- Intel Core i7-4790 gyári hűtővel, egy év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest