Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
kukulec #4999 üzenetére
Ha nincs az általam említett komoly zajforrás, akkor az i5-ös gyári hűtése, halkabb, mint az általad említett gépé. Ha jól tudom a core2 és a core i5/i7-es széria gyári hűtése majdnem teljesen megegyezik.
De a vásárlás előtt bizonyosodj meg róla, hogy nem csapágyas egyik vinyó sem, illetve a tápventik rendben vannak, mert ha esetleg megveszed, ne érjen csalódás.
-
ffodi
veterán
válasz
kukulec #4997 üzenetére
A zajszint a ventilátorokon, vinyókon, egyéb zajforrásokon múlik. Ha van egy passzív bordád az i5-ön, és mellette egy kukabetét 300-as Codegen, amiben a ventilátor csapágyazása már a megvétel napján szar volt, illetve alapban magas fordulaton pörög, akkor k*rva hangos lesz a gép. Ha minőségi alkatrészekből építed a gépet, akkor a gyári hűtőnek nem vészes a hangja, alapjáraton szerintem nem is hallani, terhelve megjön picit a hangja. Tuning természetesen nagyon limitált.
Teljesítményben szerintem teljesen megfelelő amit egy i5 nyújt, főleg a 750-es. Véleményem szerint érdemesebb ezt venni mint Core 2-t(s775)
Más:
Itt vannak a beígért alapórajeles képek:
Szobában még mindig 29-30 fok van.
-
kukulec
őstag
hello mindenkinek! a héten szeretnék új gépet venni. két egymásnak kicsit ellentmondó dolgot kell tudnia. legyen gyors és relatíve csendes. a bátyám dual-core-ja például nagyon halk, az én régi p4 775-ösöm iszonyat hangos. a kérdésem az lenne, hogy az i5 melyikhez áll közelebb gyári hűtővel. rendesebb hűtő csak később lenne. ha ugyanis nálatok hangos, akkor hiába kéne a gyorsasága a photoshop-hoz, talán inkább egy core2-es rendszert állítanék össze. előre is köszi a segítséget!
-
ffodi
veterán
Természetesen.
Itt is van egyből két kép. Tuningolva 4260MHz-en, a többi látszik a képen. Szobában ~29 fok van jelenleg.
LOAD (még mielőtt valaki megjegyezné hogy egyből az elején lőttem a screent, annak elérulom, hogy ha tovább fut, akkor sem megy feljebb, max 1-1,5 fokkal, prime small fft ennél 4-6 fokkal hűvösebb)
Szerk.: Csinálok mindjárt alapórajelen is.
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #4992 üzenetére
Jah elég durva ez a hűtő, és ugye a házventik leszabályozva mentek(20cm-esek 300rpm-en, 12-es 5v-on). Úgyhogy lehet hogy ha azokat feltekerem maxra, akkor még kevesebb lesz.
Egyébként neked a vízhűtés milyen hőfokokat produkál az i7-el ilyen melegben, és mekkora órajelen?
-
ffodi
veterán
Teszteltem ma kicsit a noctuát.
Megnéztem alapórajelen mit produkál a kicsike. Szerintem egész jó eredmények születtek.
Proci alapórajelen 0,99V-on +minden fesz normalon(találomra lőttem be, lehet menne kevesebbel is):
IDLE: 34-36 fok
LOAD: 42-43 fokMindez úgy, hogy a szobában 31,8 fok van.
Az már csak mindennek a csúcsa, hogy Proci 4260(213*20)MHz-en 1,3875V C1E-on:
IDLE: 41-42fok
Terhelve nincs érték, mert a C-statektől kifagy valamiért, ha jól megtuningolom.
C1E nélkül IDLE: ~44 fok
-
Goldmen75
őstag
De most elgondolkodtam, hogy eladom, mert most nagyon fenn az ára s veszek egy 6 magost. Egyik kollégám vett egy amd x6-ot s brutál lett....
-
szki
őstag
-
Petee1983
csendes tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség a core i5 750 és a core i7 860 között azon kívül hogy a core i5 750 2.66 GHZ a core i7 860 2.8 GHZ. Azt tudom hogy a core i7 860 8 szálas csak azt nem tudom hogy mit jelent.
Játékra érdemes core i7 860-ast venni? Úgy vettem észre hogy a cash memóriája mind a kettőnek ugyanannyi!?
Válaszokat előre is köszi! -
Z(o)zz
tag
Megvan a gép. Ma rakom összes. i5 750-es gyári hűtőt gyengének találom, szerintetek vegyek rá másikat? Nem fogom húzni / tuningolni. Ja és gondolom paszta nem kell rá mivel nem is adtak hozzá + látom van a hűtő alatt egy kis cucc alapból.
-
ffodi
veterán
Megjött a Noctua! Már fel is szereltem MX2-es pasztával. Nos, ami az eredményeket illeti:
AC freezer 7 pro rev 2 Idle : 55-56 fok (27-29fokos szobában)
Noctua NH-D14 Idle: 41-42 fok (27-29fokos szobában)AC Freezer 7 pro rev2 Load Everest: 82-84 fok
Noctua NH-D14 Load Everest: 61-63 fokAc Freezer 7 idle fan speed: 1300rpm
Noctua idle fan speed: 882rpmAC Freezr 7 load fan speed: 2100rpm
Noctua load fan speed: 1288 rpmEgyébként EasyTune-al szabályoztam le a ventiket hőfok alapján:
55fokig 45%, afelett 100%
Egy laza 20 fokot hozott a hűtő. Azt viszont ne feledjük, hogy a többi házventi(2*20cm felül, elöl + 1*12cm hátul, ultra silent módban mennek, szóval ha ezeket is felcsavarom, akkor lehet még 1-2 fokkal hűvösebb.
Még annyit tennék hozzá, hogy féltem, hogy a ramoktól nem fog elférni a borda..........hát, 0,5mm van kb a noctua és az egyik ram között(csináltam képet, majd felteszem.). Még szerencse hogy a hűtőn a ventit tetszőlegesen lehet állítani.
-
Scale
őstag
Nálam alapon az i5 úgy 30-33fokos, de nálam 3,2-n megy mindig így olyan 36-40fokos, de ebben a melegben így reggel mikor kicsit állott a levegő, így 40fölé is megy..
-
a000
őstag
Sziasztok
Kérdésem, hogy sima, tuningmentes i5-750-nél mi az elfogadható hőfok? Nekem most 40fok korül van hyper 101 PWM Universal hűtővel. Ez elfogadható? Vagy rossz? -
ffodi
veterán
Ezek a hőfokok ac freezer 7pro rev 2-vel lettek mérve. Annyira nem is gázos szerintem, mert a Q6600 kicsit melegebb volt.
Holnap ha megjön a noctua nh-d14 és összerakom( AC MX2-es pasztával jól megkenve), akkor tolok pár hőfok eredményt, remélem nem kell csalódnom, bár a netes teszteket elnézve hoznia kell 15-18 fokot.
-
ffodi
veterán
Hát nekem, idleben cpu-z szerint 1,376V, terhelve 1,39V, és everest full terhelés alatt 80-85 fokig megy fel, prime, linx és hasonszőrű társai alatt pedig 90-95 fokig megy, most ebben a melegben. Amíg hűvös volt a szobában addíg nem volt gond, de most......
Kell az új hűtő, kiváncsi leszek mit produkál a haf 922-es házban. Gyári 12+14cm-es venti a noctuán, + hátul 12cm-es + felül 20cm-es.
Remélem hoz pár tucat fokot.
-
ffodi
veterán
válasz
szasanyi #4959 üzenetére
Természetesen, az is egy alternatíva, amit te mondasz, és nagyon ésszerű is, mert nem kell pluszban rá költeni, és nem is tekeri annyira a villanyórát.
Viszont én olyan vagyok, hogy szeretem ha a gép pörög, nem gondolkodik, mindent behoz azonnal stb... Namost alapórajelen is pörög rendesen, de alapórajel és 4200+ mhz között, számomra elég nagy és szembetűnő a különbség. Emelett ha tömörítek ki-be, akkor fele annyi idő alatt megvan stb. És ha nem hibázik nem fagyogat a gép, akkor miért ne mehetne így? Szerintem nem fogyaszt sokat, mert idleben 220W-ot kajál a gép monitorral +adsl modem + wifi router + erősítő + nyomtató, igaz terhelve jóval több, de még akkor sem olyan vészes. Illetve nem utolsó sorban így is olyan ultra halk a gép, mintha alapon menne.(terhelve megjön a hangja, de akkor úgy sem az a lényeg, mert játék/film közben úgy sem hallom)
Lényeg a lényeg, hogy én soha sem járatom a ramot+procit alapórajelen(a vga az más téma, mert ott 24/7 ben alulfeszelem, játékra addíg húzom, ameddig alapfeszen megy stabilan.), mert nekem az a teljesítmény nem elég, határokat feszegetem mindíg, és számomra ez így van rendjén. Az új hűtő pedig nem csak jóval nagyobb hűtőteljesítményt kínál, hanem brutális kinézetet is, mert számomra az is fontos(nekem jó érzés, ha valaki belenéz a gépbe, meglátja a brutális méretű procihűtőt és azt mondja, b@zd meg, ez meg mi szar??
). Én már csak ilyen vagyok.
-
-
ffodi
veterán
Up, mert nagyon pang a topic!
Ha minden igaz, holnap jön az AC Freezer 7 pro-m helyett, egy Noctua NH-D14. Kiváncsi leszek, hogy hogy teljesít, mert ebben a nagy melegben, ekkora órajelen, ekkora fesszel majdhogynem elvérzik szegény freezer(idle 50-55 fok, terhelve 80-85).
-
Darren82
tag
Üdv!
Egy i7 860@3.2Ghzen,alapfeszen 28 fokos szobában prime95 után 54fokos,a magok 62-63fokosak.
Ez jó eredménynek számít,vagy vegyem lejjebb,mert túl meleg 24/7re? Idleben 29fokos most. -
gizmo20
tag
válasz
bigdigit #4951 üzenetére
szerintem sok,minden prociból van jobb és kevésbé.én a múltkor próbáltam 1.3v-al vitte a 4 gigát,de csak hasravágásból adtam neki a feszt,szerintem lehetne rajt finomítani még,most feltettem az f10-es biost, 1.14v-al viszi a 3.6-ot.holnap kicsit játszogatok vele,ha lesz időm,teszek majd fel képeket róla.
-
gizmo20
tag
hali
akinek hűtási gondjai lennének,és 80 fok közül mozognak a hőfokok,ráadásul nincs is túlfesszelve szerintem ne kínlódjon vele nem éri meg elcseszni a gépet,nekem cm v8 van az i7 860-ason,3.6 gigán megy és a 60 fokot nem éri el ebbe a meleg időben sem pedig aztán ezek a cpu-t valóban jobban melegednek mint az i5 750-esek.én még mindig jobbnak tartom a zárt házakat mint a kipakolt alkatrészeket az asztalra.
amúgy az alaplapnál érdemes kikapcsolni a BCKL-t vagy mit. -
robyeger
addikt
Feltettem a GTA IV-re a v1.7 patchet, ugyan javult az optimalizáció, de a grafikai beállításokat is tovább lehet emelni a régi verziókhoz képest(részletesebb árnyékok, stb.), így még lassabb lett a régi 4890 toxic-on. Nemrég upgradeltem crossfire rendszerre és bizton kijelenthetem 2db 5850-en végre maxon játszható a game
, max látótávolsággal, mivel 10.6 catalystnál összeadódik a kártyák VRAM-jai, például 10.4-nél míg nem így van.
Average FPS: 52.74
Duration: 37.49 sec
CPU Usage: 70%
System memory usage: 40%
Video memory usage: 55% (1193 / 2002 MB)Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: Very High
Reflection Resolution: Very High
Water Quality: Very High
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: Very High
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows 7 EnterpriseVideo Adapter: ATI Radeon HD 5800 Series
Video Driver version: 8.17.10.29
Audio Adapter: Speakers (USB AUDIO )
Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz -
schlecker
tag
Jaj.
Magamnak válszoltam.
bigdigit-nek szerettem volna. -
schlecker
tag
válasz
schlecker #4936 üzenetére
Jó az a kis tartály.A hőfokhoz semmi köze,csak a kiegyenlítést szolgálja,hogy legyen tágulási tere a folyadéknak,amikor melegszik.
Viszont a tripla radira illene 3db,valami fasza halk venti,mert most azért már meleg a levegő is,és egy venti annyira nem szívja le róla a hőt. -
bigdigit
addikt
megoldottam
-
bigdigit
addikt
válasz
schlecker #4936 üzenetére
le van fojtva a vizem
ilyen kis fos tartályom van és kénytelen voltam beletenni egy szivacsot a vissza áramló víz elé mert kavitál benne a folyadék.képes habozni és kurva erős hangja is van közben.meg a tripla radin is csak egy ventri megy.amíg nem vészes a hőfok inkább maradjon kussban. -
bigdigit
addikt
pár dolgot vissza kapcsoltam biosban így változtak a feszek is.a kérdésem az,hogy így maradhat-e 24/7-ben károsodás nélkül?
21x200
vcore:1.293
imc:1.281
dram:1.6
ppl:1.8
pch:1.05ramok 1600-on profilból mushkin 1600 cl7
más azt hiszem nincs is.screw meg ilyenek auton.
lehet menne kevesebb fesszel is de annyira nem szoktam sok időt bele ölni nyerjek pár wattoti750 és P7P55D-ről van szó.
-
-
Complic
csendes tag
válasz
DroiDMester #4887 üzenetére
kicsit off: Nekem is ilyen (Mushik 1600 2x2GB 7-10-10-24 -es időzítésű) memóriám van, alapból 9-9-9-24 -re állítja az alaplap az időzítését, ami érdekes. Most szívtam egy D-Link wi-fi kártyával, ami teljesen megbolondította a rendszert. Először a processzorra gyanakodtam, de a gyanú a memóriára terelődött. Amikor egy modult kiszedtem és szólóban üzemelt, nem volt akadás, amikor visszatettem a második memória modult is, ismét jelentkezett. Nem akartam elhinni, hogy ekkora trágya lenne a Mushkin. Végső tesztként pedig kiszedtem minden cuccot a PCI slotból és lám a wi-fi kártya volt a tettes.
-
bigdigit
addikt
nos tegnap megvettem a p7p55d,i750,4gb 1600 ramot.
ma érkezik a blokkom hozzá.kérnék némi segítséget miket érdemes piszkálni tuning ügyileg és a piszkált dolgoknál mik a még emberi nem káros feszek 24/7-re
-
-
Khaosz55
addikt
Hali feljebb olvastam hogy volt kis vita a fogyasztással kapcsolatban.
Nekem egy I5 750-em van 4Ghz-re húzva + GTX275-ös kártyám.
FSP 400-as Everestem 80+ van.
Kell izgulnom? Ez mennyit kajálhat be?
Gondolkoztam, hogy bele dobok egy nagyobb tápot de semmi gondon nem volt még.
-
zH.
senior tag
válasz
dangerzone #4920 üzenetére
újrapasztázás meglesz ,de nem várok többet.
5k-ért simán megérte. egyébként a ram miatt be sem fér erősebb procihűtő. :S
-
dangerzone
addikt
Valami noname paszta. De én is használtam olyat. Bár az enyém kemény 500 ft-os volt. De így sem volt olyan rohadt meleg. Pedig nekem akkor még egy 4870 vapor-x volt alatta, ami jobban is melegedett mint a 4890-em.
Hát nem tudom, de ez tényleg nagyon sok. Esetleg szereld le a hűtőt, pasztázd újra, és rögzítsd óvatosabban.
**szerk: Nálam mondjuk annyi különbség volt, hogy a tx3-am 90 fokkal el volt forgatva a tiedhez képest. És nem a vga 70 fokos melegét szívta be. Azért egy 5 fokkal megdobja a hőmérsékletet nálad.
Én egyébként ATT-vel szabályzot a vga órajelét, meg a feszültségét. 2d-ben 45 fokos a vga. 90/700-on megy 0,55V-tal.
-
zH.
senior tag
válasz
dangerzone #4918 üzenetére
lehet az a baj ,hogy most le vettem a hűtőt és nem lett újrapasztázva. bár frissen pasztázva se voltak olyan brutál hőfokaim. és az a legviccesebb ,hogy most ki van építve ,szal rohadtul szellőzik.
egyébként valami ezüst 400ft-s kis cucc.. el is fogyott rögtön. nem én vettem ,nem tudom a márkáját.
egyébként msn + firefox + telepítés + steam ( szal idle ) ilyenek a hőfokok:
-
Complic
csendes tag
Nem tudom, hogy BIOS beállításbeli zavar-e, vagy sem, de mostanában elég gyakran fordul elő, hogy egy-egy pillanatra megakad minden futó folyamat. Pl húzom az egeret, szól a zene és mintha befagyna minden úgy fél mp-re. Tapasztaltatok hasonlót? Kifejezetten idegesítő amikor játék közben jelentkezik, de úgy általában is idegesítő, mert nem tudom miért történik ez (egy ilyen processzor meg végképp ne csináljon ilyet). A konfigom a következő - Alaplap: Gigabyte-P55A-UD3R, Proci: Core i5 750, Mushkin DDR3 1600Mhz, VGA: HD5850.
-
Skyhunter
őstag
Nah,azzal kezdődött az új gép,hogy az adatlapomon szereplő Geil RAM-ok egyből behaltak...szerencsére a gari 1 hét alatt lement....még nem volt időm a tunningra,de van ezzel a mamóval kapcsolatos tapasztalat,vagy a későbbi hibákat elkerülendő inkább adjak túl rajta és vegyek vmi mást??? (Procihűtő miatt a magas bordájú RAM-ok kilőve...)
-
schlecker
tag
válasz
dangerzone #4911 üzenetére
Nekem az van.
Semmi extra. -
dangerzone
addikt
No mindegy.
Én felteszem az 1702-es verzsönt.
Ha nem láttok többet, akkor elfüstöltem a lapot. -
dangerzone
addikt
Próbálta valaki a legújabb asus biosokat?
-
szasanyi
félisten
válasz
dangerzone #4902 üzenetére
Örülj neki. Bár abban sem vagyok biztos hogy más lapban is ennyi lenne... sőt, az a valószínűbb, hogy nem.
-
Baga1983
senior tag
Az idle állapothoz képest mekkora megtakarítás ha a C-state is megy? Villanyszámlán érezhető vagy felesleges mert annyit nem hoz? mert nálam úgy néz ki visszafogja a tuningot.
-
Baga1983
senior tag
válasz
dangerzone #4905 üzenetére
Hát ez jó kérdés. Nos egy Alpenföhn Nordwand hűtő van rajta, mondjuk ezt a ventivezérlést még nem nagyon értem, eddig mindig annyit állítottam be más lapoknál hogy pwm vezérelt legyen a cpu-hűtő, de ennél a lapnál van egy hőmérséklet érték ami 65C(elméletileg ezen kellene tartania?), és lehet választani Level1-től 10-ig. nekem level 1-en van( ha jól értem akkor amíg nem éri el a 65C-ot, addig a legalacsonyabb fordulaton megy a venti?). Nos így 800RPM-en(ez a minimum), LinX alatt 64C.
-
Scale
őstag
válasz
dangerzone #4902 üzenetére
hűűű, nem vágom hogy lehet ilyen stabil ilen kis fesz mellett
-
Baga1983
senior tag
válasz
DroiDMester #4898 üzenetére
Oké hogy nálad már nem kell neki ennyi de nálam mégis már 3,3Ghz-en elhasal Linx első körben még ilyen magas értékeknél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spectre Divide - Befellegzett a játéknak, lekapcsolják a szervereket
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- One mobilszolgáltatások
- Steam Deck
- Stabil pályára állt az Android 16
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 gyári hűtővel
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! ELKELTEK!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest