Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scale
őstag
Hali!
Szerintetek egy i5-750hez (MSI P55-GD45ös alaplapban) melyik ram megy jobban?Mushkin BLACK 4gb 1600Mhz CL7 1.65V (30,5k-ért)
vagy
CSX CEC 4gb 1600Mhz CL9 1.64V (32,6k-ért)Szerintem a Mushkin jobban megéri, mivel olcsóbb és az időzítése is jobb! És pont LGA1156-hoz való, mert 1.65Volton működik!
Szerintetek? -
jericho69
tag
Hello!
Kíváncsiságból lefuttattam egy 10perces prime95-öt,hogy mennyire melegszik a procim teljesen alapon. 76fok volt a maximum. Ezt csak én érzem soknak vagy ez átlagosnak mondható?
In-place large FTTs-t futtattam.
-
Termi16
őstag
Köszi mindkettőtöknek, én is úgy érzem, hogy az az 1066 nagyon drasztikus lenne, egy 1400 körül kéne vinnie ennyivel kevesebb v-on is
Ki fogom holnap próbálni!
-
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4493 üzenetére
Rendben. 1,65V-on viszont teljesen stabil és biztonságos? (mmint a proci számára)
-
-
Termi16
őstag
válasz
DroiDMester #4491 üzenetére
Köszi a választ, közben én is erre jutottam
Amúgy a laphoz kapott kézikönyben (!!!) sok olyan memó szerepel a kompatibilitási listán, ami bőven 1,65V fölött van.Az s3 nemtom mennyire lehet probléma, nekem p35-tel még simán ment
Holnap megejtek egy vga-cserét, hátha.
-
válasz
Termi16 #4490 üzenetére
Hát 1,8.voltos ramokkal neis nagyon próbálkozzál hacsak nem akarod a másvilágra küldeni a procit!
Nem tudom hol olvastad te azt hogy az 1,8.v-os ramok támogatva lennének P55.lapban! 2.lehetőség van: vagy nem kapja meg a ram a 1,8.v ot és ezért nem megy tovább hanem kifagy! vagy pedig a VGA a gond (annó P45.nél énis próbálkoztam S3 PCI-os VGA-val de nekem legalább a Win-betöltő képernyőig elment és ott fagyott ki másik VGA-val simán működött a rendszer)
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
A core i5 750-es proci megy 1,8V-os memóval? (vagyis olyannal, amire alapból ennyi van ráírva és valszeg meg is kapja)
(azért kérdezem, mert Ilyen problémám van.)
-
Hát korántsem! sz.tem levágná magát LinX alatt 5.perc alatt vagy még annyi se! de marha 1.szerű próbáld csak ki! elég 15.perc is 1.giga memót tesztelve! itt letudod tölteni ha nem lenne meg=> LinX 0.6.4
-
zH.
senior tag
válasz
DroiDMester #4487 üzenetére
1 óra css , 1óra bc2 és 1 3d mark után szerintem stabil.
-
-
csucsu21
aktív tag
Hali Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy Intel core i7 860 asom és egy Cooler Master hyper z600 hűtő a hűtővel meg tudom annyira szorítani hogy tönkre menjen ???
Tudom kicsit fura kérdés de azok a kis tüskék nem görbülnek el amire a procit tenni kell ??? -
dangerzone
addikt
Hát ha százalékosan viszonyítunk a vid-értékhez, akkor azért elég jó volt az enyém is.
Validra is ment 4633mhz-t.4250-et meg vitte lazán, stabilan. Nem is melegedett túl.
Meg anno az E8500-am is jó volt azért. Ep35-ds3-ban 1,216V@4ghz. 4722 mhz-n futtattam rajta 3dmarkokat léggel. Jobb lapban meglett volna az 5ghz valid is. De így "csak" 4902-ig jutottam. Ennél meg 4500 volt az az érték, amin még mehetett volna 24/7-ben.
(Amúgy nyugi, csak hülyéskedtem az előbb.
)
-
kimi02
őstag
válasz
dangerzone #4482 üzenetére
Ok ! Így legyen, legalább lássuk ki aláz kit
Q9550 ? Ki alázott kit
-
dangerzone
addikt
1 hét múlva meg majd könyörögsz ,hogy szedjem le őket, mert annyira megalázóak lesznek rátok nézve.
Arra gondolsz majd, bárcsak ne szóltál volna.De rendben, legyen meg a te akaratod. Szerdán dobok fel teszteket, mert kedden , meg szerda reggel lesz a jövő heti 2 vizsgám, aztán lazításként majd prájmolok.
-
kimi02
őstag
válasz
dangerzone #4475 üzenetére
De az eredményeiteket legalább nyomjátok fel a CPU-TUNING Eredmény táblázatba !!!!!!!
-
válasz
dangerzone #4479 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4477 üzenetére
Konkrétan most mennyi változást hozott neked az új bios?
Mennyi volt a régi eredményed?
-
SimonYana
addikt
-
válasz
dangerzone #4475 üzenetére
Van Friss BIOS P55D-re is de ahoz sincs (ahogy a M3F.hez sincs) kilinkelve még Asus oldalán!
Ha valakinek esetleg kellene a friss Bios!
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4474 üzenetére
Na csak várjatok...
Legyen vége a vizsgaidőszaknak, aztán le lesztek nyomva. -
Énis Javítottam!
Jót tett nekem is a Bios Frissítés i5-750@3800@1,208.v@1800.MHz@1,43.v
-
kimi02
őstag
Javitás .
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4470 üzenetére
Jah, jólvan. Nekem is 4300 mhz a vége. Bár ott már 1,4V-tal.
Meg 82 fok így már.4200 mhz-t pedig 1,328V-tal megy még.
Hát a ramokkal meg úgy látszik, ez van...
Max órajelre jók, de alacsony feszen nem az igaziak. Majd azért még rájuk nézek. -
válasz
dangerzone #4468 üzenetére
De van itt egy M3F es teszt 1600.MHz-CL6@1,343.v
-
válasz
dangerzone #4468 üzenetére
Hát nekem beton Stabilak 1,2875.Voltal is 1333.MHZ CL7.ben! Tessék és ez még nemis a Maximus3.ba volt hanem a P55D Pro lapban! szóval nálad valami gáz van akkor! vagy csak az én ramjaim ennyire kivételes példányok
Hát órajelbe olyan 4300.MHz az ami 80.fok alatt picivel (77-79.között Blend alatt) menne még 4400.et néztem Blend el de oda már nagyon sok fesz kell a procinak csak 10.percet néztem de úgyis 85.öt lökdöste! De érthető is mert már 4300.MHz is eszméletlen sokat (többmint 160.W-ot) fűt el a proci! Idle állapotban volt 174.W a fogyasztásom Blend alatt pedig 340-350.W ot szippantotta be!
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4467 üzenetére
Ha minden igaz, ahogy irtátok akkor VID : 1.23750
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4467 üzenetére
Mennyi a max órajel, amin stabil a procid, és még 80 fok alatt tudod tartani a hőmérsékletét is?
** Meg még annyi, hogy nekem a ripjaws-ok hibáznak 1,4V alatt. Már 800 mhz-n is. 1,425V-tal már stabilak mint atom. De 1,35V környékén már be sem tölt a win, kékhalállal megfagy.
-
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4464 üzenetére
A videt nem tom meg nézni láttam, hogy kell everestbe , de a giga lapok úgy nem irják ki
-
3,8.as tesztem van nekem is! i5-750@21x181@3800@1800. (igaz itt eléggé alul volt feszelve a RAM és a PLL.is!)
de ahogy nézem elég hasonlóan megy a procink!
Mennyi a ViD-je a tiednek?
-
kimi02
őstag
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4461 üzenetére
Kurva meleg van itt a tetőtérbe , nem akarom kinozni a procit a hőfokokkal a 21x200-as beállitáshoz már nagyobb fesz kell szerintem.
A tiéd, hogy megy ezekkel a beállitásokkal ?
-
-
-
kimi02
őstag
Egy kis teszt.
-
kelzsoca
félisten
válasz
dangerzone #4456 üzenetére
Nem, megy 2 maggal és ennyi, talán régebben volt is itt aki mondta hogy ő így is használja mindig, majd ha kevés lesz a 2 mag feloldja a másik kettőt is
-
dangerzone
addikt
válasz
kelzsoca #4455 üzenetére
Annak is le vannak véve az órajelei 2d-ben, meg a feszültsége is.
Az energiagazd funkciók nincsenek bekapcsolva. Simán biosból belőttem a legalacsonyabb feszültséget. 0,85V-on megy 2133mhz-n.Egyébként semmi baja nem lesz a procinak, hogyha letiltok 2 magot, ugye?
Fura nekem még ez a beállítási lehetőség.
-
kelzsoca
félisten
válasz
dangerzone #4452 üzenetére
Szerintem ha az energiagazdálkodási funkciók be vannak kapcsolva nem sok értelme lehet lekapcsolni 2 magot.
Egyébként ilyen alap dolgoknál a cpu fogyasztása 4 mag esetén csak pár watt, ha az összes energiagazdálkodási funkció aktív.
Én inkább a 4870-el csinálnék valamit, az jóval többet zabál üresjáratban
-
dangerzone
addikt
válasz
csucsu21 #4453 üzenetére
Energiagazdálkodási funkciók miatt.
Ha nincs terhelve a gép, leveszi a szorzót. Ha van,akkor használja még a turbo boost-ot is, ezért emelkedik a gyári órajel fölé.Ez teljesen okés dolog. Ha számít a fogyasztás, a villanyszámla, akkor hagyd bekapcsolva. Ha zavar ,akkor biosban nyomd ki a turbo boost-ot, meg a cie funkciót.
-
csucsu21
aktív tag
Hali lenne egy olyan kérdésem van egy Intel core i7 860-asom
Ha pl csak msn fut akkor 1100-1200 mhz.én fut ha pedig terhelés allat van akár 3500mhz-ig is fel megy volt régebben egy q9450-esem azon állandó értéken volt a hertz
ezt ki lehet kapcsolni valahogy Asus P7P55D-E alaplapom van
Vagy nem tudom ez gond e egyáltalán mert a hűtés lazán elbír a 3500hz vel is de nem tom mért van előre is köszi -
dangerzone
addikt
Újabb kérdés.
Szerintetek van értelme letiltani 2 magot energiatakarékosság szempontjából.
Pl mikor csak filmnézésre, tanulásra használom a gépet, nem játszom.
-
alibaba78
őstag
válasz
Moddingboy #4448 üzenetére
Nem ugy ertettem, hogy vard meg az 1-2 orat, hanem hogy terheles alatt kellene latni, mennyi feszultseget kap a proci.
Kozben, talaltam leirast, es kepeket, igy az lenne a legjobb, ha bios-ban ez alapjan allitanad be azzal a kulonbseggel, hogy a bclk-t mondjuk 170-re allitod, a cpu fixed voltage pedig mondjuk 1.15v. Azzal kb viszi. Ha a turbo boost-ot bekapcsolva hagyod, akkor alapvetoen 20 helyett 21-es szorzo tarsul a bclk-hoz, es ha csak 1, vagy 2 mag terhelodik, akkor 24-gyel szorozza a bclk-t. Ha kikapcsolod a turbo boost-ot, akkor fix 20-as szorzod van, melyet 9-es szorzora vesz vissza a lap, ha be van kapcsolva az energiagazdalkodas. -
alibaba78
őstag
válasz
Moddingboy #4446 üzenetére
A prime95.exe-re inditasaval egy nagyobb, es egy kisebb ablak jon fel. Csak nyomd meg az ok gombot, ezzel elindul a prime blend teszt, ami mind a 4 magot terheli, + a rammennyiseg egy reszet. Ha hibat talal ( nem kap elegendo feszultseget a processzor, esetleg a ramok nincsenek hasonlokeppen belove), akkor a leall. A bal felso sarokban talalhato test gomb megnyomasaval lenyilo menuben, a stop gombot kell megnyomni a teszt leallitasahoz.
Altalaban 1-2 ora hosszat kell futtatni ahhoz, hogy azt mondhasd, stabil a gep. Ez az egyik program, amivel ki lehet tesztelni a stabilitast.Tudnal kesziteni egy screenshotot errol a 3.5ghz-rol, mikozben a prime fut, a hatterben pedig everest, cpu-z proci, cpu-z memoria fulek nyitva vannak?
-
Moddingboy
Modder
válasz
alibaba78 #4445 üzenetére
Őszintén én nem állítgattam semmit. Ennek a proginak volt egy olyan funkciója, hogy "Auto Tuning" Azt lefuttattam és így állította be a dolgokat: [link]
[link]Mielőtt lefuttattam ezek az adatok voltak: [link]
Feltettem a prime-t, de... hogy kell ezt kezelni? Csak mondd, hogy mit csináljak és küldöm a képet az eredményekről.
Majd belejövök
-
alibaba78
őstag
válasz
Moddingboy #4444 üzenetére
-
Moddingboy
Modder
válasz
alibaba78 #4443 üzenetére
3,5Ghz körüli értéket szeretnék elérni, de az se baj ha több vagy kevesebb. Az a lényeg, hogy ameddig biztonságos.
Az alaplapomhoz kapott CD-n volt egy "TurboV EVO" nevű progi. Azzal próbálgattam húzgálni és ha minden igaz most 3,3Ghz-en megy.
Nade mind1... inkább meghallgatnálak téged, mivel ma kezdtem tuningolgatni így jól jönnek a hozzáértő emberek véleményei/tanácsai -
alibaba78
őstag
válasz
Moddingboy #4439 üzenetére
Megis mennyire szeretned huzni?
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4440 üzenetére
Eddig ez a Max BCLK
Jó lenne ha ti is az eredményeket be nyomnátok a Cpu-Tuning táblázatba
Én már jeleztem nekik , hogy tegyék be
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4440 üzenetére
Te meddig tudod húzni stabilan a procit?
Úgy értem, hogy stabil is legyen, meg le is tudd hűteni.
Ha lehet kérnék egy órajel értéket meg egy cpu feszültség értéket.
Csak összehasonlításképp.
-
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Mivel még sose tuningoltam ezért először a "Tuning, kezdőknek, szájbarágósan" topicban kérdezősködtem, de a procimmal kapcsolatban ide tanácsoltak.
Tehát van egy Intel Core I5-750-es procim amit szeretnék kicsit húzni. A gyári hűtését természetesen már cseréltem. (Scythe Yasya-ra)
Milyen progival/hogyan tudnám végrehajtani ezt a kis tuningolást? Nem akarok az élen táncolni tehát csak addig húznám amíg biztonságos.A többi alkatrész:
ASUS P7P55D
2X2Gb 1333Mhz Kingmax
CM Real Power M520
Radeon HD 5770 1GB Vapor-XÖrülnék ha valaki egy picit részletesebben elmagyarázná
Köszönöm előre is!!
-
kimi02
őstag
Kész a teszt , a ramok is elég jól mennek szerintem. 1.5v-t adtam nekik, még lehet kisebb fesszel is be érik majd kipróbálom.
-
Grof-Zero
tag
Hali !
Kérdésem CPU PLL érték mértéke mekkora amit még a rendszer elvisel ?
I7-860
Ja meg a fenti proci milyen feszkót bir ki ?Üdv
-
kimi02
őstag
Csinálom a 4.0 Ghz-es tesztet.
-
dangerzone
addikt
Még jó hogy kiderült, hogy csak bug. Kezdtem már szégyenkezni a max 214-es bclk-mmal.
-
kimi02
őstag
Ne izguljatok ez csak egy bug volt
Gyorsan el is mentettem , hogy mit tudnak az én kicsikéim
De ettől független szerintem nagyon jól mennek a ramok.
Holnap jövök részletesebb teszt ertedményekkel is.
-
válasz
subaruwrc #4429 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is csak nem akartam ennyire részletesen kifejezni magam!
kimi02: ittvan a legfrissebb (ma megjelent) everest próbáld ezzel az UD5.öt!
-
SimonYana
addikt
Uhh de szar CPU-t adtam el kimi02 -nek!
Valami nem stimmel ott szerintem az everesztnél!
Nem képes a ram sem ennyire!
Ki van zárva!
Nekem is sokszor az UD5-nél olyanokat mitat az everest!
CPU-Z-ben CL9 mellette az everest írja , hogy CL10!
Nem jöttem rá mi a baja , de valami a lappal nem tetszik Everest bátyónak! -
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #4426 üzenetére
1,8V mindennek.
-
-
-
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4420 üzenetére
QPI/VTT-nek mennyi a max adható , 24/7-re ? És validra ?
-
-
kimi02
őstag
BCLK növeléséhez melyik feszt kell emelni ?
-
kimi02
őstag
Próbáltam a BCLK-t.
Eddig első próba i5-750 @ BCLK
-
alibaba78
őstag
válasz
atti_2010 #4415 üzenetére
kimi02: Ne foglalkozz vele! Amd szemuvegen at figyel mindent. Nehez igy meggyozni barkit is, hogy miert jobb az intel, mint az amd.
mod.: atti_2010:: Raadasul ezt mar egyszer eljatszottuk. A valaszt is tudod, tehat nem tudom, mi ertelme ennek?! Hacsak vitat nem akarsz szitani.......
-
atti_2010
nagyúr
Sziasztok! Ha babráljátok a feszt, mennyire veszi vissza?
-
dangerzone
addikt
válasz
alibaba78 #4413 üzenetére
Azt azért nem akarom, mert ahol a venti középpontja van ugye, ott nincs légmozgás. És túl közel van a vga-hoz, magyarul nem nyernék semmit.
De most megtaláltam a tökéletes megoldást.
A ház elülső részének tetejébe ( a dvd író alá) bemaszekoltam egy 12 cm-s pwm-es ventit.
Ezáltal nagyobb levegőáramlást kap a procihűtő.
Így többet nyertem 6 fokot átlagban. -
alibaba78
őstag
válasz
dangerzone #4411 üzenetére
Ezt mar korabban is kerdeztem, de nem vetted eszre. Mi lenne, ha atraknad a 200-as ventit a haz tetejebol. oldalra? Nalam 5-10 fokot javitott a vga homersekleten. Hatha.....
DroiDMester: En inkabb azt mondanam, hogy az esetek 20%-ban lovik be rosszul. Az itteni tapasztalatok szerint.
-
Nincs mit!
Sajnos ez van Giga lapoknál még ilyen téren (is) fejlődni kéne a Konkurencia gyártókhoz képest! Megfigyeltem hogy az esetek 80.% -ában rosszul lövik be maguknak a Ram időzítéseket! (csak azért hogy a konkurenciánál legyen némi előnyük a gyorsaságban dehát látod ez inkább hátrányt jelent mint előnyt!)
Mostmár várjuk akkor a Blend teszteket (4000.MHz és =>az felett)
-
dangerzone
addikt
Lejjebb tettem a 4870-et, csak hogy megnézzem, mennyit számít.
Bizony átlagban 6 fokkal alacsonyabbak a proci magok.
Ez kb annyit tesz, hogy 1,32V helyett tudnám járatni 1,37V-on is. -
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4409 üzenetére
-
No ahogy látom elég szoros időzítéseket állított be a többi értéknél is a ramoknak ahol automatán hagytad (bár jónak kéne lenni azoknak automatán is de egy próbát megér) állítsd be így fentről lefelé indulva a ram beállításoknál: 9-9-9-27 alatta az advanced timing 33, 6, 5, 12, 26, 7, 110, 6, 24
Ja és ahogy nézem a gyári Ram Ref értékeket is eltolta a lap tedd kézzel minda 5.értéket 0,750.re
És nem ártana egy Full SPD adatot nézni azokról a Hercules ramokról mégis mik a gyári értékei!? CPU-Tweaker progival tudod megnézni a részletes SPD-t
-
-
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4405 üzenetére
Meg próbáltam amit irtál , ugyan az a jelenség ezt az SPD : 10-es értéket nem csipi.
Ujra indulgat, mintha meg lenne kergülve a lap.
F8-as bios.
-
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #4403 üzenetére
A CR2-öt már próbáltam , de semmi.
Na mindegy meg próbálom úgy ahogy irtad.
-
Higgyél nekem tedd a ramokat: 9-9-9-27, tRFC:110 és CR2. ne CR1 mert Lótúrót se gyorsabb a CR1 a CR2.höz képest csak azt éred el vele hogy baromi instabil lesz a ram vagy pedig jóval több feszt igényel ugyan ahoz az órajelhez! az alacsony időzítés se annyira játszik bele a sebességbe többet érsz 1800.MHz 9-9-9-27.ben mintha 1600 on menne 7-7-7-24.be!
(tRFC.t se érdemes alacsony értéken erőltetni mert ugyan azt eredményezi amit a CR1 vs CR2 és ezt még everest memótesztel se tudod mérni hogy gyorsulna pl: a 110 hez képest a 80.as érték)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest