Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion Tab - kicsi a bors, de erős
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
próbakocka #6898 üzenetére
Azert clock to clock van kulonbseg az i5 750 - i5 2500k kozott. Hogy ez mennyire mervado, azt dontsd el te! [link]
mod.: "Hogy megkönnyítsük az "átállást", pontokba szedtük, hogy a Sandy Bridge miről is szól, melyek azok a szempontok, amelyek alapján megkülönböztethetjük elődeitől:
* egy lapkán (szíliciumszeleten) elterülő CPU és GPU
* továbbfejlesztett (pontosabban módosított) CPU-architektúra
* új SIMD-utasításkészlet (AVX)
* magasabb órajelek
* alacsonyabb fogyasztás
* továbbfejlesztett Turbo Boost mód
* továbbfejlesztett GPU
* tuningzár
* új CPU-foglalat" -
próbakocka
senior tag
Tényleg nem, megnéztem újra és nincs HT 2 500 K-nál.
Azonos órajel jó kérdés, akkor csak annyival tud többet a sandybridge hogy nem melegszik annyira, kevesebbet eszik, oszt 3.3 Ghz-en megy alapból? Na mindegy.
Szóval ha a xeon támogatja a HT-t akkor közel azonos eredmény várható egy i7-es procival ?
-
ffodi
veterán
válasz
próbakocka #6896 üzenetére
Az i5 2500(k) nem támogatja a ht-t. 4mag/4szál. Szó sincs arról, hogy elverne egy 860-ast pl azonos órajelen. Van 1-2 teszt ahol elképzelhető, hogy jobb, de nem jellemző. A 2600(K) viszont támogatja a HT-t, és az viszont jócskán elhúz a jelenlegi i7-es rendszerektől.
Az i5 és i7 között a lényeges különbség a HT-ban rejlik ezt jól látod. A xeon igazából egyenértékű az i5/i7-es procikkal. Típus függő a dolog a xeonoknál, mert létezik ht nélküli xeon is.
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #6892 üzenetére
ez egy bonyolult kérdés lenne?
-
próbakocka
senior tag
válasz
próbakocka #6893 üzenetére
benéztem
az i5-2400 és az i5-2300 NEM támogatja a HT-t az i5-2500 viszont igen -
próbakocka
senior tag
akkor az egyik jellemző eltérés az i5 , és i7 között a HT hiánya ? emiatt teljesít csak többet az i7? ha Xeonban ez megvan, akkor az i7 szintjét fogja hozni azonos órajel, és azonos cache mellett ?
szerk:
muhaha, az i5-2500 pl NEM támogatja a HT-t és így is földbe döngöli az i7eseket? hogyan?
-
próbakocka
senior tag
kimásolgatva az intel tech specifikációkat egy excell táblázatban az alábbi eltéréseket találtam a sima core i7 és a xeon w3530 között, ezek vajon miben számítanak;
- nem DMI-nek hívja hanem QPI-nek , a 2.5 GT/s helyett a xeon 4.8-at tud, és mintha lenne valami plusz dedikált csatorna vagy mi QPI link néven
- magasabb fogyasztása a xeonnak
- induló alapfesze magasabb
- 3 csatornás memóriakezelést tud a 2 helyett a xeon
- memória sávszél 25.6 a 21 helyett a xeonban, és van ECC támogatás
- az i5-nél van PCI-E támogatás X16 a xeonnál ilyet nem ír (habár kizárt hogy ne legyen)
- nagyobb tokozásfelület a xeonnál, de kisebb processzorfelület, és kevesebb tranzisztor (5%)
- más foglalatés ami még a legmókásabb hogy az utasításkészlet is szinte azonos, SSE 4.2 az extrák között az egyetlen eltérés, hogy támogatja a Demand Based Switching-et a xeon, a Trusted Execution Technology-t meg nem. na ezek mi a fenére jók ?
nekem a tokozáson, és a memória sávszélen felül aránylag eléggé hasonlónak tűnik a kettő, de lehet hogy tévedek, veszek egy xeon-os gépen azt ott állok majd hogy ez nem jó renderre, meg fotosoppra ... ne akarjátok ezt ...
-
próbakocka
senior tag
mi a PONTOS eltérés egy i5-750, vagy i7-860, vagy i5-2300 és egy XEON W3530 között.
munkához kellene processzor, archicad, photoshopp, render.
i7-860 és a xeon w3530 órajel, fsb, és talán még cache méretben is megegyezik, mi a rák van még a xeonban ami miatt az érdekes lehet? ok, támogatja talán az ecc ramokat, ennyi?
munkaállomásban nincs elérhető sima core 4 magos gép, csak xeon, rá fogok ez fázni egy xeonos géppel, vagy nem ? (nehogy valaki a munkaállomások ellen kezdjen papolni az nem érdekel)
( az i5-2500 ok hogy valamivel magasabb órajelen (3.3 vs 2.8), de kisebb l2 cachevel (8vs6) arányaiban sokkal jobban teljesít az összes teszten mint az órajel eltérés ... az új i5 architektúra ennyire ász? )
-
jilian
addikt
válasz
mindfreak #6888 üzenetére
Különben nagyon nem értem ezeket a teszt progikat, Linx, Prime...ecetera..
szvsz ha lefuttatod, izzasztod a procit 100% .on bírja mint az állat, örülsz mint majom a farkának mit bír a vasad, huu most naggyyon jóól be van lőve!!!
..aztán nyomsz vmi kis maki programot, épp egy nyamvadt script akadt be azon a ku*va FF -en, megakassza a hhuuu de belőtt beállításod!
Szóval nagy ló**asz az egész. Ha lefut ez a progi hiba nélkül, a másik biztos talál vmi hibát.
PL.:
nyomtam egy Linx -et össz memóval, lefutott ---->örülés
másnap lenyomom ujra, tudjak ide küldeni nektek képet, nesze 3. körben nyekk.Ez az egész tuning attól függ mire akarod használni, mert egy szűz op.-n lehet lemennek a tesztek, de lehet 1 hónap múlva már nem, mert feltaknyoltál rá (vagy magától
) olyan progikat amik néha beindulnak a háttérben, aztán akkor lesel mint egy farok, mi a fa*t állítottam?!?!
Ezt ne vegye senki magára! Csak úgy jött...
-
mindfreak
őstag
válasz
Motion_Blur #6887 üzenetére
500 times ja.
Problem size és memory a default. Azt érdemes állítani másra?
-
mindfreak
őstag
válasz
Motion_Blur #6878 üzenetére
LinX a legjobb stabilitásra. Hozzáteszem érdemes a 500-ast lefutattni, mert nekem is volt, hogy 460nál dobott hibát!
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6883 üzenetére
Ha kikapcsolod a HT-t, akkor neked is ennyi lesz. Mivel a HT nem valódi 8 mag, azért 4 magnak kell feldolgozni az adatot 8 szálon, ami sebesség szemponjából lassab, mintha valódi 8 magod lenne. HT nélkül nincs ilyen gond.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ittakary #6882 üzenetére
Megnéztem mindkét 24/7-es beállításomat:
proci 3733, ram 1866 cl7 = 48 gflpos
proci 4000, ram 2000 cl7 = 48 gflopsegy korábbi 3600mhz-es eredményél meg 46 gflops volt..
ezzel szemben a kolléga nem régen linket egy 4g-s eredményt: [link]
nem igazán értem hogy itt mi számít, mi alapján skálázódik
-
válasz
Motion_Blur #6881 üzenetére
Alapórajelre gondoltam. Ez hogy lehet?
Az én alapórajeles i5 760-am tol 40et...
-
Egy i7 860/870 kb hány GFLOPs értéket teljesít IBT-ben v LinX-ben?
-
LW
őstag
No ezt jól megkaptam.
Legközelebb türelmesebb leszek.
-
LW
őstag
válasz
dangerzone #6870 üzenetére
Ne is mondja, tudom miről beszél...
Eddig mindig gagyi pasztát használtam. Kezem ügyébe akadt egy MX2, elkezdtem kenegetni, elveszem a kenőeszközt, nyúlt vele a felkent paszta is.
Szerencsére jó helyre landolt, de így is kellett takarítanom.
Viszont a hőfokok tényleg jók vele. -
Genji
őstag
Na én búcsút intettem a szeretett i7-870emnek. i3-530-ra cseréltem hála a ph-s SB cikknek. Végülis úgysem használtam ki...
-
peetmaster
senior tag
Azért tart tovább, mert a problem size/memory magasabb, mint másnál.
Tedd mondjuk 1536-ra a Memory-t (nyilván a memory size ezzel egyenes arányban csökkenni fog). Kíváncsi vagyok, hogy azon az értéken milyenek lesznek a hőfokok, mert most elég magasak egy D14-hez képest. Nálam 3.8Ghz-nél a legmelegebb maghőfok LinX-el 68 fok (többi 65-66).
-
jilian
addikt
válasz
dangerzone #6870 üzenetére
Igen ahogy mondod, olyan mint a rágógumi az MX-3.
Lehet szétkapom, megnézem a másik (NT-H1) mit produkál.Nos.
Hát a polír .....bajekom, akkora púp volt a proci közepén, hogy szinte billegett rajt a stenlimeszer.
Sokat nem mertem polírozni belőle, nem lett 100% kb csak 90...Csináltam is egy gyors kis tesztet,
zárt ház, összes venti 1000 -ren tartva.
Szerintetek miből tudnék még lefaragni, hogy hűvösebb legyen?
Minden adatot láttok a CC -n
A Linx beállításaim jók? Nekem miért tart 20 percnél is tovább?
katt -
-
jilian
addikt
Hát ez eddig két variáció....
Nehéz lesz.
- ha sok a cucc akkor ugye kitüremkedik, ami nem jó
- ha meg kevés akkor meg ' hőhíd lesz ami szintén nem jó -
jilian
addikt
A tanácsotokat kérném.
Holnap szétkapom a gépet, nagytakarítás lesz és egyuttal polírozni is szeretnék.
Van MX-3 -as pasztám, Ti hogy csináljátok?
-mennyiség?
- elkenitek? -
-
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #6860 üzenetére
De jó neked, hogy ennyivel beéred.
Szerk.:
Cserélhetünk akkor procit, mert én a tiedet, tuti 4400-on hajtanám.
-
ffodi
veterán
Csak azért kérdem, mert úgy vettem észre, hogy sok helyen eléggé számít a ram sávszélessége. Hiába a magasabb időzítés, 1920 cl9 jobb, mint 1640 cl7, illetve 2050 cl10 jobb, mint az előző 2. És az a baj, hogy 8gb rammal, eléggé korlátoltak a lehetőségek.
+1 opció:
Váltsak SandyBridge-re
Motion_Blur:
Előre tervezek.
Amúgy hogy használod most a gépet? Mik lettek a 24/7 beállítások?
-
ffodi
veterán
Szerintetek mi a jobb megoldás?
4gb ram 2100MHz-en + proci 4200 körül
vagy
4gb ram 2050MHz-en + proci 4300 körül
vagy
8gb ram 1920MHz-en + proci 4200 körül
vagy
8gb ram 1640MHz-en + proci 4300 körül
-
gizmo20
tag
most jöttem rá hogy mekkora egy megbízhatatlan progi az ibt,milyen érdekes,4 illetve 8 szálas tesztnél a 2. kör ütán leáll kiír valami hibát,viszont a 32 szálas teszt hibátlanul lefut,ezzel örökre leírta magát előttem,inkább futtatom 2 órán át a prime-ot.
-
dangerzone
addikt
válasz
OceanStorm #6852 üzenetére
Tuningolva még egy 7990-est is ki fog hajtani.
-
Genji
őstag
válasz
OceanStorm #6852 üzenetére
Kihajt az mindent, nyugodt szívvel vedd!
-
OceanStorm
tag
válasz
ittakary #6851 üzenetére
Nem nap mint nap, de szoktam HD videókat készíteni Sony Vegassal. Mindenesetre én türelmes vagyok kimentésnél !
A felbontás amit használok 1680x1050.
De még egy dologra nem adtatok választ, hogy teljesen megnyugodjak: HD 5770 Crossfiret megfelelően kihajt, esetleg késöbb egy 69xx szériás kártyát ?És köszönöm mindenkinek a segítséget !
-
válasz
OceanStorm #6849 üzenetére
Felbontástól függően, kb MINDEN játékra elég ez a két proci
Nekem i5 760 van és még nem találkoztam játékkal (egy ideig nem is fogok
) amihez kevés lenne.
Ha csak nem konvertálsz/vágsz videót nap mint nap, akkor felesleges i7-re költened... Villogni lehet vele, más profitod nem származna belőle. Én is sokáig gondolkoztam amúgy i7 860/870-en de végül sikerült magam lebeszélnem róla
-
Motion_Blur
félisten
válasz
OceanStorm #6849 üzenetére
Játékra (+ a legtöbb dolgora) bőven elég egy i5-750/760.
-
OceanStorm
tag
válasz
andorra #6846 üzenetére
Jaja, csak elgondolkoztam hogy minek vegyek Michelin gumit egy Trabantra, olyan alapon hogy majd egyszer lesz egy bmw -m. Egyelőre HD 5770 crossfire lesz, azt késöbb talán talán egy 6xxx szériás kártya. Csak nem vagyok tisztában azzal hogy az i5 -ös proci amit említettem mire elég, és miért i7 870 ha nem használom ki. Korábban 875K -t akartam, azt lehet hogy feleslegesen.
-
andorra
őstag
Egyébként az I7 860-at érdemes nézni, mert gyakorlatilag ugyanazt tudja tuningban, mint a 870. Kb. 18e Ft a különbség a 760-hoz képest.
Itt van pl. két hűtő, CM Hyper 222 és a Matterhorn, 9e Ft különbség és gondolom 100-150 MHZ plusszt lehet kihozni ebből, ami lehet, hogy 2-5 százalék.
Tehát, hogy mi éri meg, mi nem, azt neked kell tudnod, teljesen szubjektív. -
andorra
őstag
válasz
OceanStorm #6841 üzenetére
Kb. 30 százalékkal, ha a 8 szál ki van használva. Egyéb esetekben azonos.
-
OceanStorm
tag
Üdv srácok !
i5-760 mennyivel tud kevesebbet statisztikailag mint az i7 870 ? Árban lényeges különbség van a kettő közt, viszont a tesztek alapján nem annyira. Vélemény ?
-
peetmaster
senior tag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Valamelyik nap kicsit jobban belementem a tuningba és ráküldtem 4200Mhz-nél egy IBT-t a procira. 7.-8. kör környékén hirtelen lekapcsolt a gép (maximum hőfok 78 fok volt), és azóta 3.8Ghz fölött teljesen instabil a rendszer. 4Ghz-hez már bőven nem elég az a fesz, mint régebben kapott. Már 1.3V-al is simán bekékhalálozik. régebben az i5 650-emmel is volt hasonló gond, de aztán valahogy megjavult. Érdekes, hogy 3.8Ghz-ig simán lefut 15-20 kör LinX meg IBT is viszonylag alacsony fesz mellett, alacsony hőfokokkal. Mi lehet a probléma?
-
hajnalbros
tag
hali!
tegnap próbálgattam még ezt a húzást, és mikor a gyári órajelről megmozdítottam a procit azonnal produkálta a hibát a gép, még magas fesz. értékekkel is! 2.8ghz-en már nem ment!
mi lehet a probléma? Alaplap??? -
HZSolti
tag
válasz
hajnalbros #6829 üzenetére
Hagyd auto-n, de 9-9-9-24 jó...sőt még akár "feszesebb" is lehetne.
-
HZSolti
tag
válasz
hajnalbros #6828 üzenetére
Nekem sem aktuális...5.én az volt mert el is tudtam volna hozatni /kollégám Egerben járt/.
De téma zárva.....Nem kellett volna alaplapot cserélni
-
hajnalbros
tag
Kezdek ideges lenni!
Cpu vcore:1.38v
Cpu vtt: 1.32v
D.ram: 1.6v
pch: 1.04Prime95-nél mikor a 2.dik tesztre lép úgy megáll mint a szög!!!!!!
lehet köze a memóriaidőzítésekhez?? -
HZSolti
tag
válasz
hajnalbros #6825 üzenetére
Jövőbe látok!!!!
)) Feladás dátuma?
[link] -
Recon666
Közösségépítő
válasz
hajnalbros #6822 üzenetére
Vtt-ek 1,35-ig ha a memória kap 1,65V-t mehet, normális hűtéssel. Most próbálta 4,5Ghz a procit, de a windows betöltésénél már gondok vannak.
-
HZSolti
tag
válasz
hajnalbros #6821 üzenetére
Mind1, nem lényeg, de 5. és 7.-e között jópár privi, tel.sms, stb bombáztalak az Asus lapoddal kapcsolatban. / vagy nem te hírdeted? /
Nem lényeg.Adj még a Vtt-nek / szerintem/.
-
hajnalbros
tag
helló
vtt:1.2v
Vcore:1.38
D.Ram:1.55
Még mindig nem stabil ! -
Recon666
Közösségépítő
válasz
hajnalbros #6815 üzenetére
Adhatsz a ramnak is még egy kicsit, mondjuk 1,55v. A VTT pedig alacsony legalább 1,25V legyen.
-
HZSolti
tag
válasz
hajnalbros #6815 üzenetére
CpuVTT: plusz fesz?
De ne csak ilyenkor találd meg a PH-t!
Vagy aktuális még a hírdetésed? -
InHell
senior tag
Sziasztok.
Én most vettem egy i7 860 + MSI P55 GD65-öt, elvileg holnap-holnapután érkezik.
Normál esetben olyan 4GHz-re számíthatok léghűtéssel (Noctua), vagy ahhoz már víz kellene? -
hajnalbros
tag
Helló! Olyan kérdésem lenne hogy miért fagy meg a rendszerem, ezen beállítások alatt:
Alaplap: Evga p55 ftw
Cpu: i5 750 (3800Mhz)
Ram: Gskill Trident 2x2G 1600Mhz (9-9-9-24)
Cpu Vcore :1.35v
D.ram : 1.52v
Cpu VTT:1.15
Pch:1.05v
Prime95 alatt 2.-dik tesztnél olyan fagyás van hogy csak a táppal tudom kikapcsolni a gépet!! -
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6808 üzenetére
Köszi,
namost akkor még1:
a lapnak elégséges egy ASUS P7P55D, mert ezt könnyebben kapok és olcsóbb is mint a GD65, főleg, hogy mostmár csak A-GD65-ös van ami majd 45k.
? -
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6806 üzenetére
Akkor a lényeg: a szűk keresztmetszet tuti a lap, nem pedig a cpu:?
Megviselne) ha lecserélem a lapot, majd 2x annyiért egy másikra közben a procim a tré.
-
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6804 üzenetére
Aham, akkor próbáljam visszavenni a ramfeszt?
Bár egy kicsit ellentmond a stabil 3.8GHz mert ezen beállításnál is 1.630V-ot adok a ramoknak, CL8 T1 és HTon C1E, EIST on, minden On és stabil. A cpuVcore 1.312V.
Mind1, kipróbálom ha nem akkor csere....
thx -
HZSolti
tag
válasz
Motion_Blur #6802 üzenetére
Össz option:
Cpu Voltage: Auto / amint emelem....be sem bootol., csak WIN alól engedi emelni/
Cpu Vcore : 1.312V /nem állítható....miért?/
Cpu PLL : 1.900V
DRAM Voltage : 1.630V
DRAM többi fesz. .: auto
PCH : 1.05V / auto/semmi több.
A Ram-ok 2x2GB Corsair Dominator 1600/CL9
gyári 1.650V de 1.630-t adok neki, de próbáltam feljebb is max 1.65ig. -
HZSolti
tag
válasz
peetmaster #6797 üzenetére
Nem sajnos, ugyanazok az állítási lehetőségek mint BIOS-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Energiaital topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Használt számítógép ( Rtx 2070 8gb, Ryzen 7 2700x )
- Intel Core i9-10900X S2066 (10C/20T 3.70-4.50GHz 19.25MB 165W)
- Új, Bontatlan! Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box Processzor eladó!
- Új, Bontatlan! AMD Ryzen 5 9600X 6-Core 3.9GHz AM5 Box Processzor eladó!
- Intel Core i7-4790 gyári hűtővel, egy év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest