Hirdetés
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
grincs1993
csendes tag
hello
bocs hogy ezt a helyet terhelem ezzel,de szeretném a véleményetek ki kérni erröl a konfigurációról.nem nagyon értek a gépekhez ezért érdekelne a véleményetek.
Alaplap: Gigabyte P55-USB3
Proceszor: Core i5-760
Videókártya: Gigabyte GTX460 OC 1Gb
Ház: cooler master elite 335
Winchester: Hitachi 7k1000.c 1Tb
Táp: Corsair vx 550
Dvd: samsung sh-s223L bebe
Memória: Kingston Hyperx blu 2X2Gb
cpu hütö: még nem dölt elha tudnátok ajánlani egy jó cpu hütöt annak is örülnék 12k körül gondoltam de lehet olcsobb is vagy kicsivel drágább csak legyen jó és megbizható, halk.
-
Edge
veterán
válasz
Recon666 #7572 üzenetére
Újra pasztáztam a procit, a nemrég linkelt video alapján közepére egy kupac és jobb lett most idleben nem megy 45 fölé, eddig elment 50-ig.
köszi a tippet.
(amúgy a ház szellőzése sem túl jó mert levett oldallappal 39 fokos a procc, jó 5-6 fokot számít... régivágásu a házam ha belegondolok van vagy 7 éves még tualatinos konfig volt benne az első...megérett a cserére)
-
Immy
őstag
válasz
Motion_Blur #7588 üzenetére
Azthiszem külön a memória vezérlőnek nem lehet feszültséget beállítani. (vagy én vagyok láma és nem találom a biosban)
-
warchef
tag
válasz
Motion_Blur #7589 üzenetére
everesttel, intel burn testel. Akkor megnyugodtam, csak azt hittem hogy egy jobb hűtő ez. Egy gigabyte p55 usb 3-mat rendeltem, mert kb ugyanazt tudja, mint az ud3, csak ötezerrel olcsóbb, meg beújítok vmiilyen jobb hűtőre. Kösz a segítséget!
-
G.I.JOE
senior tag
LOL, srácok, kiteszteltem a szünetmentesemet!!
Felvettem a procifeszt 1.36-ra (43xx Mhz) és indítottam egy linX-et, erre elkezdett sípolni, hogy overload!!Szóval talán ha pár dolgot lehúzok az alaplapról, akkor lesz meg a procim vége!
4200-on még semmi baja!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
warchef #7586 üzenetére
Mivel terhelted? Mert a 7x fok 100% terhelés alatt jónak mondható a gyári hűtéssel és Freezer Pro-val is elfogadható. Úgyhogy ebben nincsen hiba.
Tuningra mindkét lap tökéletes, amit írtál. Gigával szerintem több a tapasztalat (itt is), ASUS-os létemre inkább azt ajánlanám
-
Immy
őstag
Üdv
Ha hosszabb távon ~1éven keresztül 1,64Voltot adok a memóriáknak akkor a prociban történhet "valamilyen" károsodás?
Immy
-
warchef
tag
Hali!
Lenne egy kis problémám: van egy i5 760-om, egy inteles(dp55wb) lapom, hd 5770 + 4gb ram. Eredetileg gyári hűtővel használtam, hetvennyolc fok volt a max hőfok. Aztán beszereltem egy artic coolink freezer pro 7 rev. 2-őt. Azzal is hasonló értéket/vagy egy kicsit hidegebbet produkált. Leszedtem a hűtőt, bekentem hűtőzsírral, semmilyen változás nem történt. Ha az alaplap biosában a hűtésvezérlést kikapcsoltam, akkor lejjebb ment pár fokkal a hőmérséklet. Mindez 100%-os terhelés mellett van. Mi lehet a hiba?
Másrészt pedig egy kicsit szeretném tuningolni is a cuccot, Ti milyen lapot ajánlanátok? (Elvileg a mostanin is lehet, próbálgattam eddig, nem sok sikerrel, a logouton olvasott cikk alapján) Eddig nekem az asus p7p55d pro és a gigabyte p55a ud3 tetszik.Üdv.: warchef
-
Lavad
tag
-
Edge
veterán
Igen én használtam ezt a moddolt BIOS-t, működik, ha ezt felteszed ez az első bios-t jelenti, erre pedig bármelyik bios-t ráteheted. Sőt ezt is bármelyikre rátudod, így gyak. lehet a bios-okkal variálni. Speedstep nem fog menni ha 164-es bclk fölé mész ezt a 3. bios-ban már behozták. Az első bios-nál ilyen gát nincs, viszont én nem használom az első bios-t ugyanis pl a proci 3dmark11-ben sokkal gyengébb pontot kapott a fiziksz tesztre.
Memók hogy vannak betéve a gépbe?
ha 2 modul így kell a memókat betenni:
proci
---
| |
---
1.slot--- üres
2.slot---memó
3.slot---üres
4.slot---memó
(persze a számozások nem így vannak csak az elhelyezkedés szerint neveztem el így őket most a szemléltetés miatt) -
Lavad
tag
Ezt a BIOS Modding-ot probálta már valaki aki Sabertooth 55-i -vel rendelkezik ?
-
Lavad
tag
Üdv.
Szert tettem egy ASUS sabertooth i 55- i5 - 750 párosra, és elsősorban Edge-nek szólna a kérdés, miszerint 2003-mas bios-om van a lapon, és ugye nincs energia menedzsment.
/ Speedteps / nem működik.
Tegnap valahogyan rábírtam egy próbálkozásnál, de azóta sehogy sem sikerül.
Van - volt erre megoldás? vagy vári kell egy másik újabb biosra? -
SimS
senior tag
válasz
Recon666 #7574 üzenetére
Üdv
Én is erre gondoltam, viszont egyelőre nincs lövésem melyiket kéne lejjebb pöckölni
Tipp?
Még valami: mikor az energiatakarékos feature-ök benn vannak és ugrál a szorzó fel-le, az mennyire egészséges? Értem én, hogy az Intel így tervezte meg és tök jó, de jó ez a hw-nek?
SimS
-
SimS
senior tag
Sziasztok
Most került sor egy kis órajelemelésre és bár olvasgattam itt dolgokat, azért inkább rákérdezek:
Itt az eredmény.
Ez BIOS-ban úgy fest, hogy: 160x20, 1600-on a RAM-ok, vCore: 1.2V Vtt: 1.21V RAM: 1.6V.A kérdés, hogy ezek a feszültségértékek nem magasak-e? szépen futnak az izzadós tesztek (prime, intelburn) és stabil a rendszer játékok és modellező alatt is - a hőfok sem sok (max 50C), de érdekel
SimS
-
Edge
veterán
IMC/VTTről: Tudom hogy többen javasoltátok itt hogy az IMC 1.3 max 1.35 legyen, mivel nálam pl auto-n a lap1.38-39-en járatja. Így 1.2vcore-on stabilan minden tesztben megy a 3.8(19x200). Nos ha IMC-t lejjebb veszem manualon 1.35-re pl akkor már hibázik az IBT Utánanéztem neten és azt találtam hogy sokan az IMC-nek akár 1.5v-ot is adnak csakhogy a vcore-t lejjebb tudják vinni. Akkor most melyiket szeressem?
Engem a hőfok érdekel, melyik melegíti jobban a procit a magas vcore vagy a magas IMC? (vcore a logikusabb)
NA az egész azért izgat mert van egy Mugen 2-őm ami idle-ben 1.2vcore-on 45-50 fokos terhelve meg 70-74, hogy a fenébe lehet ez nem értem, a lecserélt xigmatek hdt1283-nál azért jobb mert a max hőfokot lejjebb tudtam szorítani azzal megvolt a 80... lehet a házam szellőzése nem elég erős már erre is gondoltam. Adjatok tanácsot -
válasz
proof88 #7566 üzenetére
Gyere GTA topikba
amúgy pedig 4870-nel igen merész dolog nagyon magas beállításokon játszani, még akkor is ha 1 GB vram van rajta. Én pl a nagy forgalmat kifejezetten gyűlölöm, nem tudok közlekedni tőle a városban, szóval nálam 45-re van állítva, de ha akarnám nyilván 100on is lehetne szinte fps esés nélkül. Amúgy a kártyám még hete sincs meg szóval még nem tapasztaltam ki a legmegfelelőbb beállításokat, de full maxon is játszható (30-35 FPS), de nekem multi miatt fontos a relatív magas FPS. -
proof88
addikt
bocs ha megöltem a topikot
-
proof88
addikt
válasz
ittakary #7553 üzenetére
milyen prociról váltottál hogy ki tudod elégíteni most a gta 4 igényét?
csak kíváncsi vagyok hogy mire számíthatok a gta4-gyel.
Mert azt mindenki tudja hogy 4 mag kell hozzá, mert 2 maggal nyögvenyelős.
Nos nekem Q9550-em volt, és ahhoz hogy 75%-os forgalommal (vehicle density vagy mi) élvezhető legyen a játék, kellett a 4 GHz.
Most i5-750-em van, ami játékokban kb pariban van a Q9550-nel. Persze ezt is tervezem tuningolni. Neked a forgalom hány%-on van? Annak idején az E8400-zal csak 30%-os forgalmat használtam mert feljebb már nem tetszett a sebesség.
A többi beállítás meg kb maxon van nálam. Mert 1 giga vram van a kártyámon, azért high a textúrák is. -
VIBO
őstag
hmmm....
akkor valszeg megveszem a sagatkerdes: mivel sajna nem tuttam szerezni kolcsontapot, ezert nem tudom biztosan hogy az e a baja.
mennyi esely van ra hogy ha uj tap lesz akkor minden faja lesz?lehet hogy a lapba is kart tett? vagy masba is?
-
ngar146
csendes tag
Recon666: hát csak a qTorrent futott
Motion_Blur: 4GHz-n 1.3 volt volt neki adva, de kilépett a 11. percben, már nem tudom mi volt a hibaüzi, de holnap majd újra próbálom és majd állítgatok valamit a voltokon. Ja és majd megnézem, hogy esik-e a fesz terhelés közben. -
ngar146
csendes tag
válasz
Motion_Blur #7547 üzenetére
Szia!
Lefuttattam, ez lett a végeredmény: [link]
Ez mit jelent?
Ez tényleg jobban megizzasztja mint a többi progi, mert itt néha 80 fok fölé ugrott.
A 4Ghz-t majd holnap tesztelem, mert 4 óra játék után kifagyott a gép.Sziasztok, jó éjt mindenkinek!!!
-
No, hogy ne csak akkor írjak, amikor valami hisztim van a procival, leírnám, hogy tökéletesen elégedett vagyok a kis i5 760-nal
Lekopogom (kop-kop
) egyelőre teljesen hibátlanul, fagyás nélkül viszi a 4GHz-et, és ez több mint elég mindenre
GTA IV hihetetlen prociétvágyát úgy néz ki ezzel már tudom táplálni elég rendesen és már GoogleEarth sem szaggat még akkor sem, ha sok épület van a képernyőn
Ráadásul múlt héten beruháztam egy 6850-re, amivel a játékok is sokkal jobban mennek mint az előző 4870-nelÚjra ott tartok hogy nem kell túl sokat gondolkoznom a grafikai beállításokon: minden maxra, 8xMSAA és ahogy a csövön kifér
Mindenkinek csak ajánlani tudom
(persze ez főleg annak szólt, aki csak betéved ebbe a topikba)
Gondolkoztam szandikán is, de nem tűnik megérősnek a dolog egyrészt amiatt, hogy így is megvan a kellő telejsítményem, másrészt pedig, hogy ott külön kell fizetni a tuningért
-
VIBO
őstag
válasz
Motion_Blur #7548 üzenetére
és ez miért jobb mint a 460es giga superb?
-
ngar146
csendes tag
válasz
Motion_Blur #7547 üzenetére
Szia!
Ok, indítok egy tesztet!
-
Motion_Blur
félisten
FSP400-60APN teszt
"Egyértelműen az olcsóbb 60APN széria, melyben a 400 wattos modell két év garanciával nagyjából 7500 forintba kerül. Az ugyanilyen tudású SAGA II 400 lényegesen drágább, közel 12 000 forintot kóstál. Szerintünk ez a felár túl magas a fehér színért és a valamivel több csatlakozóért. Így hát az FSP400-60APN tudása és kedvező ára miatt különösen ajánlott címet kap"
-
Motion_Blur
félisten
-
ngar146
csendes tag
válasz
Recon666 #7494 üzenetére
Sziasztok!
Na lecseréltem a hűtőt egy ilyenre: [link]
Átvariáltam megint a ventilátorokat: mivel 2 venti van a procihűtőn, és az egyik fúj a másik szív, ezért a ház tetején lévő befelé fúj a proci elszívó ventije elé, oldalt 2 venti is befúj, és a hátsó nagyobb(12cm) pedig szív kifelé, mert a proci másik ventije oda szívja/fújja elé pont a meleget.
A Bios beállításokat úgy állítottam, ahogy javasoltátok 20x200, 4GHz és a RAM pedig 2000MHz-n fut.
Hogy most a ventilátoroknak vagy az új hűtőnek, vagy pedig annak köszönhetem, hogy 1.3V-ot kap a proci nem tudom, de elindítottam a prime95-öt, és a 70 fokot nem nagyon akarta átlépni 2 óra folyamatos 100%-os terhelés mellett sem.
Azt a Prime 95-öt hogy kell használni, mert 2 óra után én állítottam le, mert nem akarta befejezni.Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget
-
VIBO
őstag
válasz
Motion_Blur #7540 üzenetére
hardverapro.hu/apro/ocz_gamexstream_700w/hsz_1-50.html
ez jo cucc?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
fenergie84 #7536 üzenetére
Nálam 4ghz-en megy a 760-an, bőven elég mindenre, még sok is.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
fenergie84 #7534 üzenetére
Szerintem nem kell még a 4,1Ghz-sem, a mostani alkalmazásoknak, gondolom úgy sem 4Ghz felett járatnád 24/7-ben, azért meg felesleges pénz kidobni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
fenergie84 #7532 üzenetére
Már nagyon a határán van a hűtő ha 75 fok körül megy terhelésnél, olyan 80C fokig talán elmehetsz, de már az se nagyon ajánlott.
-
fenergie84
addikt
újból nekifutottam a tuningnak (asus P7P55D-E lap, i5 750, kingston 1600Mhz ddr3 blu)...
A rendszer 4Ghz-en stabil (20x200), cpu 1,33V, ram 1,6v, mci (vagy mi) 1,3v...
Beállítottam 4,2Ghz-re (20x210), csak a cpu-nak adtam pluszt, 1,35V-ot, de nem volt stabil, rendszer felállt, de volt kékhalál is, illetve prime95 alatt az első mag hibázott egyből...
Mennyit lehet neki adni biztonságosan? Egy Hyper 212 van rajta (nem a +os).
A proci hőmérséklete a 4Ghz-es beállítások mellett 44-46°C-os idle, load-ban pedig 72-75°C... -
proof88
addikt
én 1 hete jártam hasonlóan ... új félkonfigot raktam össze, addig ment amíg csak házon kívül indítottam el, de amikor beraktam a házba, már nem ment, mert elindítottam, és leállt, majd magától elindult, leállt, ezt a végtelenségig csinálta volna csak a tápot lekapcsoltam. Nem tudtam mi a gond, az alaplapon van egy kis cucc ahol kiírja éppen hol jár az alaplap a POST során, ott olyan kódot mutatott ami benne sem volt a kézikönyvben ... elkezdtem mindent lehúzni, míg eljutottam odáig hogy a front paneles csatlakozósorra kötött dolgokat (pl bekapcsoló gomb, reset gomb csatlakozója, stb) eléggé nyomja felülről a sata csatlakozó úgyhogy ott igazítottam és megjavult
korábban amíg még nem raktam be a házba, az alaplapi bekapcsoló gombot használtam, akkor még nem volt gond, szerencsére csak 20 percig csesztem el ezzel az időt
-
VIBO
őstag
válasz
Motion_Blur #7528 üzenetére
550w lc power
tudom nem vmi nagy cucc, de sztem birnia kellene.... -
VIBO
őstag
válasz
Motion_Blur #7526 üzenetére
de sztem az lesz....
alaplapon elcseszhetett vmit? -
VIBO
őstag
uff
ugy nez ki megadta magat a gepem...
egyszer csak lefagyott es utana elindul majd egybol leall, elindul majd egybol leall. ezt csinalja
se cmos reset se elem kivetel nem segitcsak azt kellene tudnom, hogy a lap halt meg vagy a tap vagy mind2
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7522 üzenetére
Azzigen
kösz még egyszer is!
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7520 üzenetére
Kösz! Ilyen műanyag lapkát lehet venni vagy v.mihez adják(hűtő) vagy magamnak kell fabrikálni? Időközben találtam egy szintén jó kis videót hogy hogyan kell csinálni
(youtube NCIX Tech Tips)
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7518 üzenetére
És milyen módon vigyem majd fel a felületre? Milyen vastagon stb.?
-
Qbász
aktív tag
Kösz a segítséget! Én már csak attól tartok hogy nehogy eltoljak valamit. Ez lesz az első eset hogy hűtőt cserélek.
-
Recon666
Közösségépítő
Ez is jó hűtő Alpenföhn Nordward Rev B., amelyk jobban tetszik.
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7512 üzenetére
A tx3-as nem túl olcsó? Én úgy vagyok vele hogy inkább kiadok a Mugen2-re 10ezret nehogy még nekem itt a nyáron megsüljön
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7510 üzenetére
Nah csak nem találok semmit.... mindenhol csak a cpu-ról van szó. Tényleg milyen ventilátort érdemes venni ehhez a cpu-hoz mondjuk ha 3.6 ghz-ra akarnám húzni.
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7508 üzenetére
Kösz!
Na szép erről pont nincs. Használhatok más videót is ami gigabyte-os? Csak nincs akkora különbség közöttük.
-
Motion_Blur
félisten
Nem kell hozzá semmilyen extra.
Lapod oldaláról:
1. 4 x 1,5V DDR3 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
2. Kétcsatornás memória
3. DDR3 2200/1600/1333/1066/800 MHz
4. nem-ECC memóriamodulok támogatása
5. XMP (Extreme Memory Profile) memóriamodulok támogatásaNyugodtan belevághatsz, youtube-on van egy rakás video P55-ös Giga BIOS beállításokról
-
Qbász
aktív tag
válasz
Motion_Blur #7506 üzenetére
És ehhez kell v.milyen extra hűtés? Egyáltalán ezzel az alaplappal (GA-P55-US3L) bele lehet vágni? A memória amúgy Kingmax FLGE85F-B8HI9
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politikai mémek
- Fujifilm X
- Már készül a Warhammer 40,000: Space Marine III
- Spórolós topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Politika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Használt számítógép ( Rtx 2070 8gb, Ryzen 7 2700x )
- Intel Core i9-10900X S2066 (10C/20T 3.70-4.50GHz 19.25MB 165W)
- Új, Bontatlan! Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box Processzor eladó!
- Új, Bontatlan! AMD Ryzen 5 9600X 6-Core 3.9GHz AM5 Box Processzor eladó!
- Intel Core i7-4790 gyári hűtővel, egy év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest