Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aya
addikt
válasz
Motion_Blur #7798 üzenetére
1.350v még gondolom nem gáz neki?
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
A reggeli friss idő hatására: [link]
-
Zoty@80
tag
Sziasztok,
Egy I7-870-esnek mi az alapfesze? Tegnap váltam tulajdonossá, gondoltam megnézem mit lehet kihozni belőle. Korábban egy I3-530 volt az 4200 Mhz-n ment stabilan 1.296volton.
Van egyéb amit tudnom kell mielőtt neki látok állítgatni a biosban? Mennyivel tud többet esetleg kevesebb egy I3-530-nál?
lehet hogy ez is fog annyin menni?
köszi, -
shteer
titán
válasz
Interceptor #7784 üzenetére
hol?
-
Apone33
őstag
válasz
ittakary #7789 üzenetére
Ez igaz, de ha most 1156-os deszkája van akkor csak másik cpu-t kell venni, sandy esetén még lap is kell hozzá, ahol meg 100 fps-van sztem ott mindegy h még 20-al több vagy kevesebb van. A fogyasztás nálam másodlagos szempont. Ha valami új dolgot veszek soha nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt.
-
Rick4
félisten
válasz
Lehet lesz azért olcsóbban is.. [link]
-
válasz
Apone33 #7788 üzenetére
Igazából mindkettő jó döntés, (nekem is ilyen van) csak azért ha logikusan nézzük a dolgokat, akkor egy fél éves (se) generáció mégiscsak jobb választás mint egy másfél éves.
Játékokban különbséget (ld. PH teszt!) csak akkor fog tapasztalni, ha már amúgy is nagyon magas az FPS (100+), OS-nek mindkettő bőven elég, ezeken a Win7 x64 már gyakorlatilag repül... ezeken kívül a fogyasztás ami számít: ebben pedig a Sandynek jár a pont.
Tuningolni mindkettőt lehet bőven: én is 4GHzen tolom a 760-at, de a Sandyt is meg lehet rántani, bőven a józan ész határain túlra is
-
Apone33
őstag
válasz
Interceptor #7787 üzenetére
Van benne valami, kb 2 hete úgy volt, hogy én sandy-t veszek, de végül egy i5 760-an mellett döntöttem. Nekem is inkább a sandy-t javasolták. Szvsz nem bántam meg a döntésem.
-
Interceptor
addikt
válasz
ittakary #7785 üzenetére
Én is a Szandira gondoltam először, mivel nagyon egy árban vannak az előddel, talán őszre le is megy az ára, aztán persze rá 3 hónap és jön az Ájvi
Apone33 : Újabbnak újabb de ha olcsóbban ugyanazt a teljesítményt kapom... Persze mostanában mindenki az újban tud csak gondolkodni, igaz nem sokkal drágább.
-
Apone33
őstag
válasz
Én a helyedben a sandy-t venném, mégis csak újabb mint a 1156-os.
-
válasz
Szerintem ha komplett gépet veszel, akkor ma már butaság lenne 1156-ba fektetni. Én a Sandyra szavazok
-
shteer
titán
válasz
Interceptor #7779 üzenetére
néz meg a legutóbbi cpu-vga páros tesztet - egy i5-750 tökéletes választás a játékokhoz
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Interceptor #7781 üzenetére
Nem nagyon támogatják a játékok őket, még a 4 magot sem mindegyik nem hogy a plusz 4 szálat.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Interceptor #7779 üzenetére
Az attól függ miben, ami kihasználja a HT abban biztos, de ami nem abban nem biztos, a cache mérte nem sok mindennél számít, az egyik olyan aminél számít a tömörítés.
-
Interceptor
addikt
Hello,
Azon gondolkodtam, hogy a core i7 860/870 CPU azonos órajelen szerintem jobb(4/8 és több cache + HT) mint a Core i5 2500/K. Vélemények? Már feltettem a kérdést a megfelelő topicban is de érdemi választ nem kaptam.
-
Dyno
veterán
válasz
Recon666 #7768 üzenetére
Drivert már cserélgettem, rendszer újrarakás még nem arra még nem volt időm.
A power play funkció világos.
És a kérdésem első felére valami esetleg, hogy az normális-e?
Sziasztok lehet baromságot kérdezek, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az FSB(BCLK) ami ugye alapon 133mhz, normális hogy miközben változik a CPU órajle, az Eist meg a TB miatt, van hogy 130mhz csak?Meg ugy hogy alapjában van hogy változik, sőt a Biostar Toverclocker programmal nézve egy 85mhz volt, persze totál üresjáratba, cpu-z-vel és aida64-el nézve 130,9mhz volt a legkevesebb, de átlagba 132-133mhz, normális ez?Erre gondolok, tehát hogy normális-e a BCLK órajel "ingadozása"?
Lehet a abiostar progija félre mér, de ha mégsem normális-e ez a jelenség?
Gépnek semmi baja tökéletes, kop-kop. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #7771 üzenetére
Nagyon szép eredmény, vannak ilyen anomáliák, hogy egyszer megy azon a feszen annyit egyszer nem, én sem értem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Recon666 #7770 üzenetére
Értem
Találtam egy régi eredményt, ezt azóta se tudom ilyen fesszel produkálni
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #7769 üzenetére
Kösz bro', de ez egy régi windows stabil eredményem.
Eddig a legmagasabb prime 95 stabil eredményem 4350 Mhz 1,4V melett. -
Recon666
Közösségépítő
Szerintem, a többi alkatrésznek nincs köze hozzá, ha kilépsz vagy leteszed tálcára, akkor kapásból vissza veszi az órajelet ez az videokártya energiagazdálkodása, ennek nincs köze a porciéhoz.
Driver frissítést próbáltál a kártyán? Vagy újrarakni az oprendszert?Rick4: Én az energiagazdálkodást mindig kikapcsolom Turingnál, de persze én se használom ilyen órajeleken, most alapon megy, játéknál 3,8-4Ghz max ennyin használom, de ezt is csak ritkán pl GTA4-él jó jött.
-
Rick4
félisten
-
Dyno
veterán
Sziasztok lehet baromságot kérdezek, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az FSB(BCLK) ami ugye alapon 133mhz, normális hogy miközben változik a CPU órajle, az Eist meg a TB miatt, van hogy 130mhz csak?Meg ugy hogy alapjában van hogy változik, sőt a Biostar Toverclocker programmal nézve egy 85mhz volt, persze totál üresjáratba, cpu-z-vel és aida64-el nézve 130,9mhz volt a legkevesebb, de átlagba 132-133mhz, normális ez? Igazándiból emiatt a probléma miatt tippelgetek.Köszönöm előre is és elnézést ha hülyeséget kérdeztem.
-
Apone33
őstag
válasz
karakpecze21 #7762 üzenetére
-
Apone33
őstag
válasz
karakpecze21 #7759 üzenetére
A felület teljesen sík, erről biztosíthatlak.
-
Apone33
őstag
válasz
karakpecze21 #7756 üzenetére
A hűtő 100% hogy jól rajta van. A bácsi jól rátette, amikor bent voltam nála. Te is tudod.
Recon666: Rendben, megkérdek egy két ismerőst, hátha van valakinek és ki is tudom próbálni mielőtt megveszem, hogy tényleg jobb-e a jelenlegimnél, nem szeretném potyára megvenni.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Apone33 #7755 üzenetére
Egy Alpenföhn Matterhornnal biztos jól járnál, nagyon jó "kis" hűtő, és nagyon jól is néz ki, nálam az i5 760-at 4,3 Ghz-n (1,4V) is 70C fokon tartotta Prime 95 alatt.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
Apone33 #7752 üzenetére
Annak a hűtőnek lazán le kellene hűtenie a procidat.
Próbáld meg azt, hogy leszeded a hűtőt és egy tükörre teszed.Próbáld meg, hogy billeg-e.
Vagy akár be is kenheted nagyon vékonyan fogkrémmel vagy bármivel (de tényleg nagyon vékonyan) és megnézed, hogy milyen nyomot hagy a tükrön.Lehet a hűtő felületével van a gond.
-
Apone33
őstag
válasz
Recon666 #7753 üzenetére
Értem, ezeket a dolgokat már átnéztük, a ház szellőzése is jó sztem. Az általad belinkelt topic-ban is feltettem ezt a kérdést, de gondoltam h itt is megkérdem.
3db 14 centis van a házban, egy a vinyóknál fújja be a levegőt, egy van a gép hátulján fent ami kifújja a levegőt, és egy a ház tetején, közvetlenül a proci hűtőnél van a két venti.
-
slett27
addikt
válasz
peetmaster #7749 üzenetére
ASUS lapom van. Majd megkukkolom. De szvsz AIDA jól mutatja ahogy utána olvastam.
-
Apone33
őstag
Hello!
Tudnátok valami jobb hűtőt ajánlani a jelenlegi Tt SpinQ vt-m helyett? A jelenlegi procimat nem nagyon tudja lehűteni 3,6ghz-en 80 fok körül van, 4 ghz-en meg 90 fok és néha fölé is megy, én meg azt hittem h ez a hűtő bőven elég lesz, de sajnos nem.
-
válasz
peetmaster #7749 üzenetére
Nálam alapon van minden, és nekem sem mutatja.
-
-
slett27
addikt
Ha pl AIDA-ban a BIOS-nál megnézem a Core i7 860-as procim CPU feszültségét az lehet VID-nek venni ? Vagy Ti hogy állapítjátok meg ? Azt akarom kitesztelni mennyit megy VID feszültségen a procim.
-
Tbs82
tag
Halihó, ki milyen vga-t használ az i5 (i5-750, nekem az van) procijához már akinek persze az van, és szerintetek mi a legoptimálisabb választás hozzá ?
-
-
Rick4
félisten
válasz
s7evcsenko #7732 üzenetére
Utóbbi újabb picivel, de sem gyártástechnológiában, sem másban nincsen különbség. Elég brutál mindkettő.
Egyébként azon gondolkodom, hogy vettem 1.5 hete ezt az i5-760-ast, meg a Gigabyte P55a-UD3R lapot, lehet eladom. Mivel megvan még a régi P41T lap meg az E5300-as proci, talán azt tartom meg. Mennyit érhet a kettő? Dobozos, garis, stb. Természetesen működésébe és kinézetében is tökéletes mindkettő.
-
Hi
Érdeklődnék, hogy a "i5-750" és az "i5-760" között csak órajelben van különbség?
Minden más ugyan az? -
slett27
addikt
Próbáltam keresni tuning teszteket Gigabyte P55-UD3L alaplapról, nem találtam. Valahol fellelhető ? Kerestem "review"-ként is "test"-ként is már google-ban a 8. oldalon jártam, semmi.
Tudom, ez nem az a topic, de tudjátok Ti is, hogy arrafelé nem nagy a mozgás, nekem meg sürgős lenne, sima UD3-at nem hiszem hogy kapok már.
-
Csak annyit jelent az ES, hogy tesztre kiválasztott darabok, rendszerint az első szériák egyikéből valók. Sokszor válogatják őket, mivel ezeket adják ki korai tesztekre, és az jól jön ki, ha jól muzsikálnak, tehát jó esély van rá, hogy jobban mennek, mint az átlagos, nem ES-es CPU-k, de azért nem 100%.
-
-
Recon666
Közösségépítő
-
szucsinka
őstag
SZiasztok ES procik jobban nyuzhatoak?
-
Apone33
őstag
válasz
peetmaster #7654 üzenetére
Én is tegnap lettem gazdája egy i5 760-asnak, jó tudni h bírja a tuningot, én jelenleg 3,6ghz használom. Mennyit bír alapfeszen?
-
Rick4
félisten
válasz
Recon666 #7699 üzenetére
Most nem vagyok otthon, de az adataimnál van a gép, holnap este majd megnézem a biosban.... Még egy fontos dolog: minden alapon (bios default), és a gép 2.93-on indítja a procit, (133X22) ott is megy speedstep-pel. Szépen leveszi a procifeszt, meg a frekit ahogy kell, és feltolja, mikor meg az kell. Azonban néha le leáll az asztali ablakkezelő, meg ilyenek, szóval van valami gond, pedig friss telepítés a rendszer is. Mivel a lapnak 12 fázisos a proci tápelátó része, de most a 12-ből csak a 6 led világít, szükséges-e a 2x4-es procitáp csati, vagy olyan ez mint az alaplpoknál pár évea 20+4-es tápegység csatlakozó, hogy létezik átalakító? A tápegységemben csak a sima P4-es tápcsati van, emiatt lehet gondom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- PS Plus előfizetések
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest