- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitor hiba topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7602 üzenetére
Inkább az a szomorú, hogy nincs hová válts. Persze jól hangzik a sok olcsó RAM és mag, de inkább az a rossz, hogy szétszedték a HEDT platformot. Persze elvileg csak tovább szegmentálták a piacot, vegyen szervert akinek az kell, és vegyen I9-et akinek meg az.
Talán idővel lesznek kínai lapok amik ezt megoldják, bár nem mai cuccok már ezek sem. -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #7591 üzenetére
Délután-este végig nézegetem a listát.
A JINGSHA-8D3-at gyűröm én is, a RAM-ok páronként kaptak saját kis blower-ventit, melegedési gond azóta nincs is, "csak" ez.
-
válasz
MasterDeeJay #7580 üzenetére
Egész nem vész el, azért csak a c6, TPD keret meg nem nő meg, többet fogyszat, mint egy modern CPU, de nem vészes, egy VGA sokkal többet zabál a rendszerben
-
válasz
MasterDeeJay #7580 üzenetére
Nálam nem lényeg amúgy a villanyfogyasztás, szinte csak azt fogyasztok, meg egy pici gázt, főzéshez. Az összfogyasztás ellenőrzésére vettem Wattmérőt, hogy egy adott konfig mellé társított táp elegendő-e.
-
válasz
MasterDeeJay #7575 üzenetére
A több mag+allcoreturbo zabál ezekszerint, hiába L- es proci. Meghajtva hasonló mint egy sima. Gondolom ugyanaz a mag, csak gyárilag válogatták melyik bír minél kisebb Volt/Wattal menni. Ha nem is jött be, de azért egy infóval gazdagabbak lettünk.
Csuda egy procik ezek amúgy, némelyik retró tesztben megközelítik a tuningolt Zen2- őt.
2640v3- at nem is néztem Wattmérővel, allcoreturbo nincs, Aida kicsi Wattokat ír, de nemtom hogy az mennyire mérvadó.
XP alatt 2C/2T fix 3.4GHz desktop : 30W körül ír az Aida és a TStop is, de Wattmérővel kell majd a teszt alatt csekkolnom.
Ez meg Win11 4C/4T, hasonlóan 30W környéke, de 4 vagy 8 magból már csak kettő turbózik 3.4GHz- re. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7577 üzenetére
Jah, all core hack is van
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7575 üzenetére
"Idle 57w. Cb2077 130w a 120w helyett" - ez meglepett
-
válasz
MasterDeeJay #7574 üzenetére
Ez nem jött be. Idle 57w. Cb2077 130w a 120w helyett.
Szóval a 75w-os 2618Lv3 10w-al eszik többet mint a 140w-os 1620v3. All core hack van.
Igaz nem egyformák a ramok, az L-es procival nem mennek a 2933-as hynix djr ramok, így beleraktam egy 2133-as samsungot 1x32gb load reduced.
A magyarázat szerintem az hogy a hack a max tdpre engedi a procit, így lesz 75w-ból 150wQuickcpuval majd belövöm.
-
válasz
MasterDeeJay #7573 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #7571 üzenetére
Veszek egyet, végülis nem drága.
A CPU maradhat-e írás közben, arra voltam kíváncsi, mert az X99 zárója olyan brutál erős, hogy nem venném ki a procit, félek hogy valami törni fog. -
válasz
MasterDeeJay #7569 üzenetére
Hogy működik, egy másik bootoló gépen rátöltöm a biost, amit szeretnék bevésni az elcseszettbe, aztán bedugom és go? Procit ki kell venni hozzá vagy maradhat a procedúra alatt?
-
válasz
MasterDeeJay #7567 üzenetére
Akkor az az író, akkor is képes felülírni a biost, ha már nem indul semmi, pld nincs post, vagy már egy dos sem bootol, vagy annyira hibás lett a bios, hogy fekete képernyő, semmi reakció ?
-
válasz
MasterDeeJay #7565 üzenetére
ch314a író : nem értek hozzá, mire jó?, hiszen a modern lapokat lehet flashelni simán, adathordozóról is.
Quickcpu : letöltöttem, a 32bites verzió fut XP alatt?, oda eddig csak a ThrottleStop6.0 volt jó. Nem írják az oprendszer kompatibilitást. -
válasz
MasterDeeJay #7562 üzenetére
LCPower AM2 Cu-AL hűtő a kínai kerettel a 2640- hez is kevés volt, cseréltem LCPower toronyra(180W), ez már elegendő.
A HUANANZHI X99 -TF lapomon csak 1 gondom van RAM T3 nem változtatható, Iván elvtárs részletesen tárgyalja a lapján, van hozzá tucat féle bios, mindegyiknek előnye-hátránya. Hogy melyik fog működni, alapos azonosítás kell, nincs kedvem téglásítani a lapot, meg T3- al is jó sztem, mivel Quad(4x8GB desktop Kingston RAM). Az többi setet meg pont a kedvemre szabták. Alváshiba esetén írja Iván, hogy 1 jumpert kell átrakni a lapon, de nem tettem át, nem használok S3-4 módokat, csak a problémát okozhatják, esetleg áramszünet esetén logikai, erősebb esetben fizikai HDD/SDD pusztulás, menjen csak szépen folyamatosan, ha éppen nem használom, energiatakarékos profil a Winben, oszt jóvan.
Én kisfogyasztású procira is tennék ventit, csak bordával nem használnám...
Manapság a modern ventik hangja minimális, nem zavaró.
L-es proci turbo hack-el : erre kíváncsi vagyok, majd írd meg mi lett az eredmény. A 2640- esem gondolom 3.4GHz lenne az összes mag, ha megkockáztatnám, de akkor meg még erősebb hűtő kéne, nincs kedvem hozzá.
-
lamiki
senior tag
válasz
MasterDeeJay #7559 üzenetére
TPM 2.0 frissítés van hozzá az oldalán
-
válasz
Én a 2640 v3- at választottam középútként, 90W, de közelsem zabál annyit. Allcoreturbot is mellőzöm. És kínai lapban, ilyen fejlett rendszerre nem mernék brand gépet, de biztosan jó az is. A bios képernyő is kell nálam pld, mert ott tudom váltani az aktív PCIe slotot, hogy a GTX1650 vagy a HD6870 legyen az elsődleges, XP alatt meg tiltom a 1650 slotját.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Szóval, tulajdonképpen csinálsz egy downgrade-t, a kedvezőbb fogyasztás érdekében.
" Monitorból kukázott 24" Lenovo 1680x1050-es DP porton" - ez nem lehet túl szép kép -
válasz
MasterDeeJay #7535 üzenetére
Került hozzám egy 2011-3 socketes, 1 CPU-s Dell Precision gombokért. 1660v3 van benne. Érdemes cserélnem másra? Mi a best deal? Fontos a single core perf (is).
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7538 üzenetére
Nincs all core hack. Csak a 1660v3-t járattam all core 4GHz-n. A sokmagost csak alapon , ha jól emlékszem alulfeszelve.
-
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7528 üzenetére
Köszi mindenkinek. Közben tisztult a kép, a sajátom, és a legutóbb beszerzett MSI X99A sli plus, csak az x8-al megy, de amit tavaly raktam össze a lányomnak, MSI X99A Raider, az viszont kezeli az x4-et is. oda bele tudok tenni 128Gb-ot. Kell még 4x16-ot vennem ami x8, és igy mindhárom gépben meglesz a quad. Így marad 4db x4-es amit esetleg egy későbbi építéshez fel tudnék használni. Ezen még filózok, hogy mi legyen vele, gondolkodtam amúgy egy ideje 2066 platformon, de pont többek közt az imént linkelt teszt elvette kicsit a kedvemet tőle.
-
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7523 üzenetére
Ehh, nem megy ez nekem...
Van megint +64Gb ramom ami nem megy. Mire ideért, ez is x4 lett..
Lassan vennem kell valami lapot amiben megy az x4 memória, mert ennyit szerintem sose adok tovább
X99 nem kínaiban mi van ami viszi az x4 ecc-t? Kinek van ezzel tapasztalata? -
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7523 üzenetére
Mindegy sajnos már, elengedtem.
Amúgy érdekesség, hogy van most nálam 3db 2697v3, a sajátomon kívül még kettőt vettem. Hétvégén raktam össze a másik gépet, amihez korábban kérdeztem itt, de előtte a sajátomat tesztelgettem. Kipróbáltam hogy van-e különbség a procik között, mert ha van köztük olyan ami jobban megy akkor azt hagyom magamnál. És valóban volt némi eltérés, az enyém volt tesztekben a középső, de jó 5-7 fokkal melegebben ment, mint a másik kettő. Amit újat először raktam bele, az volt a leggyorsabb, és hűvösebb. nem sok volt a difi, pár % de volt. És érdekes módon mikor másodszorra került vissza véglegesen a gépbe, megoldódott egy kezdetek óta fennálló gondom, hogy nyugalmi helyzetben nem vette vissza a szorzót 12-re, csak egy két magon, azt is csak pár másodpercig. Mikor először volt bent, akkor ugyanúgy pörgött 36x, viszont második beszerelés után tökéletesen leveszi az összes magot 12x-re. Semmit nem állítottam a bios-ban, nem értem mitől lett jó, de nagyon örülök, mert idegesített.
-
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7521 üzenetére
Hát sajna nekem nem akar...
Ezek szerint azért kell mennie ezeknek is Többféle gépben, azt hittem hogy valami speci -csak HPben működő- cucc. Így azért talán el tudom majd adni, közben vettem olyanokat, amik tuti mennek. Pár nap és ideér. Addig szétosztom az enyémeket. -
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7512 üzenetére
Köszi a megerősítést, azt gondolom hogy ez a 900 grammos 4 csöves, dupla ventis hűtő elég lehet hozzá, csak a felület méretbeli eltérése miatt estem gondolkodóba. Hétvégére ideérnek a ram-ok is, és összedobom. Kiderül, max. ha melegszik, akkor veszek valami rávalót, vagy max valami 240-es aio-t. nagyobb nem fér a házba amibe épül majd.
-
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7508 üzenetére
No meglett, már megvan a csomagszám is németből Msi X99A SLI plus, egy 5820k-val ami igazából csak a foglalatvédő szerepét tölti be
Tudom hogy eléggé basic a lap, de nekem most ide tökéletes lesz. Köszi a segítséget!
-
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7508 üzenetére
Értem, igazság szerint van pár 2697v3-am, így az már adott. Tudom a saját gépemből, hogy egy jó lappal, és gpu-val kimondottan versenyképes tud lenni még a mai napig is.
Tetszene egy Ws átgondoltsága, kompaktsága, de a kötöttségei már kevésbé.
Ebay-en tettem ajánlatot két Msi lapra, ill. itt priviben is jött esetleges ajánlat, meglátjuk.
Azt már sajnos elengedtem, hogy olcsón kijövök a dologból -
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7506 üzenetére
Köszi, nem örülök a leírtaknak. A z440 volt az első a listán, de még nem néztem rendesen utána a bios mod-nak, és ha azt írod nem megy, neked elhiszem. Így ez kiesett, a többi ilyen WS viszont már ott van árban, mint egy rendes X99 lap....
Asszem vadászok tovább valami rendes lapot. -
477il4
tag
válasz
MasterDeeJay #7477 üzenetére
Hát eddig nekem szerencsére nem volt ilyenem...
R5e ben gond nélkül indul és megy a proci.
De h miert nem megy x99pro ban... -
477il4
tag
válasz
MasterDeeJay #7472 üzenetére
Köszönöm, akkor az lessz...
#7473 Czmorek: valahogy sejtettem, ez az első 2011v3 xeonom...köszönöm
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7429 üzenetére
18 mag 4GHZ-en, mellette egy 2GB-os GTX950 ... kissé mintha VGA limites lenne a rendszer
(az már egy 10400F-et is limitált)
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7441 üzenetére
Asus R5E10; Evga FTW3 3090 Ultra
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7439 üzenetére
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7436 üzenetére
Nekem is megvan ez, látom miket csinál.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7429 üzenetére
Szorzót manuálisan nem tudunk beállítani nekik.
Ahogy kap egy kis terhelést már veszi is el a szorzókat.
Az szép, hogy 105bclk fölé tudtál menni. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7405 üzenetére
Érkezett egy totally unlocked E5-1660v3.
MSI középkat lapban próbáltam.1.2V VID-el (adaptive +110mV offset) megy 4GHz all core.
Itt P95 AVX/FMA3 stabil (210W peakkel).
AVX terhelés nélkül 1.25V-al 4.3-on megy.Magasabb fesszel és power limitet beállítva talán ki lehetne hozni belőle valamit 4.5GHz-re, de én bevallom jobbra számítottam.
Egyébként ettől van rosszabb is? -
válasz
MasterDeeJay #7408 üzenetére
Na részemről lezárom az AWS-1100v4 témát. Bacsisnál van egy példány Tiktokon akciózik vele. Az én példányom meg megy vissza amcsiba 2683v4 lesz belőle ami háát kb ugyan ez csak gyengébb TDP-vel de legalább működő Pcie sávokkal.
https://www.tiktok.com/@brszk_official
Vadászom tovább a procikat.
2679v4 kellene még. Amely a 200w tdp miatt 20 magra is 3.2Ghz-en megy így kellőképpen kiegyensúlyozott magszám és órajel tekintetében.v3 vs v4 témánan a hivatalos infók szerint +0-5% IPC növekedés történt ami kb annyi mintha 3000mhz-ről 3150-re növeltük volna az órajelet. (persze ez egy durva becslés mert skálázódás kissé más)
Kellene szereznem egy faék 1603-ast v3 ból és v4 ből mert totál ugyan az a specifikációjuk azaz összevethető lenne az IPC növekedés azonos magszám és órajelen. (kivéve ram órajelen) -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7396 üzenetére
Totál unlocked az szerintem csak 1650-60-80v3
Mindegyik total unlocked, vagy figyelni kell valamire, stepping stb.?
-
válasz
MasterDeeJay #7400 üzenetére
20k alatt ment el egy 1660v3 nemrég. Ami azt nézve, hogy 1 éve még közel 100-ért elkelt egy vele egyenértékű 5960X, beteg olcsó!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7396 üzenetére
E5-1650v3 az ~8k a HA-n
3.5/3.8GHz 6c12t -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7379 üzenetére
Akkor jól láttam ezt a kérdést, mert én is kb pont így láttam, ahogy te, hogy míg a V3 tök jó, addig a V4-el nemigazán éri meg foglalkozni, mert gyengébb és drágább.
Kicsit olyan ez mint az Athlon XP-k voltak. A régi szériás TBred B-knek a sorozatszámából tök könnyen ki lehetett számomolni, hogy mennyit fognak menni, és nem mellesleg a legtöbben simán benne volt 600-800MHZ plusz, de 1GHZ feletti tartalék is előfordult, sőt a jobbaknál akár 1200-1500MHZ is! (ez egy 1,5GHZ alapórajelű procinál nem kis dolog volt akkoriban).
Aztán jött egy új széria (nem nem a Bartonra gondolok, inkább amolyan új stepping) amikor "erezetes" lett a CPU. Az tuti, hogy valami hulladékabb anyagból volt már (akkoriban már erősen az A64-re koncentráltak, szerintem annak ment a jó anyag), előszöris : eltűnt a plusz tartalék javarésze, a korábbi tartalékok 2-300MHZ-re csökkentek, de volt olyan amelyik az alapórajeléhez 5% tuningot sem bírt el. Másdoszor némileg megbonyolították a sorozatszám számítást, ezzel nagyon elvéve a kedvemet az egész szériától, mivel hiába volt újabb, csak szarabb és bonyolultabb.
Ugyanezt éreztem mikor kijöttek az S939-es A64-ek, a sorozatszámából alig derült ki valami, a relative alacsony kezdőórajelek dacára tuning potenciál semmi, ugyanakkor Hyper Transport is bejött a képbe, ami jelentősen bonyolította a tuningot, 100-200MHZ-ekért fél délután lehett a gép mellett ülniAkkoriban kezdtem erősen a Pentium D és C2D irányba fordulni.
Amúgy elgondolkodtam, hogy ok, hogy mi most itt 4-5th gen alapú Xeon procikról értekezünk, de vajon pl 10th gennél milyen procik vannak, és (leginkább) milyen árak???
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7389 üzenetére
Ez minden v3 CPU-ra igaz?
És akkor még van néhány ritka unlockolt v3 Xeon típus is?
Más:
Nálam a T5810 + 1680v4 egy szálon 4GHz 0.1%-on belül hozza a 4790K @ 4.5GHz-t. CPU-z single thread és CB15-ben nézve.T5810 2133 CL15 Quad CH RAM-al. (55GB/s 72ns)
4790K 2400 CL11 Dual CH RAM. (35GB/s 45ns) -
válasz
MasterDeeJay #7386 üzenetére
2643v4 ami kb hasonló, de allcore 3,6 GHz, single 3,7, 135W.
Nincs v4-ben 2620v3 ekvivalens. -
válasz
MasterDeeJay #7384 üzenetére
Közel 6 éve ezt tudta egy Dell RMA stockból kiszedett 2620v4:
-
válasz
Mi a legkomolyabb Xeon, amit rendes nem china X99 lap megesz? Legkomolyabb alatt értem a legtöbb magot és legnagyobb össz számítási kapacitást is.
-
válasz
MasterDeeJay #7376 üzenetére
A 16 mag 145 Watt brutál össz teljesítményt feltételez. 14-15ezer CB-R23 simán meglesz
-
válasz
Van itt bőven IPC növekedés.
Még a desktop DDR3 1866 verzióknál is kimutatható volt. A Haswellhez képest a Broadwell láthatóan 2-8 %-ot hoz csak cpu-ból ugyanazon a frekin.
X99 esetén add hozzá a DDR4 2400-es memóriát. Sztem eléri a 10%-ot is.Nálam pl. 4Ghz-en egy v4 proci 500 cpu-z single pontot hoz 2400-es memóriával.
v3 procikkal ezt meg sem tudtam közelíteni, kb. 4,4 GHz-en kellett volna hajtanom őket. -
válasz
MasterDeeJay #7376 üzenetére
V4-en all core turbo?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7375 üzenetére
Kösz
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7373 üzenetére
Na, most vesztettem el végképp a fonalat
Akkor, hogy, melyik? -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7364 üzenetére
Tök logikátlan, hogy a 2696v3 a csúcs, a 2697v3 2698v3 de még a '99 is lassabb, de itt legalább a számozással arányosan javulnak egymáshoz képest
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7358 üzenetére
Elég jól megy!
-
válasz
MasterDeeJay #7364 üzenetére
A 2697v3-at tényleg mar majdnem ingyen adják
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7366 üzenetére
Nagyon proci függő. Volt amivel lejebb lehetett menni, volt amivel nem.
Asus lappal egyszerű, mert bios-ból tudom állítgatni a feszeket.
+ egy kis BCLK-t is lehet adni neki. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7361 üzenetére
Dosboxxal nekem az volt a bajom, hogy akadt a kép. Pl. DOTT-ben, Kyranida HOF-ben stb. amikor görgeti a képernyőt (4790K-n). Végül inkább az MMX-en toltam végig.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Hány szálat mozgat a Dosbox?
-
válasz
Karcol rendesen
-
válasz
MasterDeeJay #7356 üzenetére
3 db, jól betáraztál, ezek már tényleg egzotikus procik.
-
válasz
MasterDeeJay #7350 üzenetére
Nemrég átkerült a 6900K proci egy másik gépbe, Win11 rendszerrel, alap BIOS beállítással.
Ezen nálam is ismeretlen device volt - milyen jó hogy jött a téma. Köszönet Bile Demon -nak
Leteszteltem, nem ment a Turbo3.0, legalábbis nem tolta 4 GHz-en soha egyik magot sem.
Vettem a bátorságot, felraktam az Intel Win10 1809 and later Turbo 3.0 driverét az MS catalog-ból. Restart, és láss csodát 4Ghzen képes futni az egyik magElőtte Win10 futott rajta, az előző kommentjeim azt idézték, akkor néztem utoljára hogy ment rendben.
Persze beállíthanám fixre is, turbo nélkül a BIOS-ban. De most valahogy érdekel a gép fogyasztása is. Jó ez így nekem, csak akkor küldi meg ha tényleg kell.
-
válasz
MasterDeeJay #7343 üzenetére
6900K-val nálam megy. Az egyik mag rendelkezik csak ezzel a tudással. Azt az egyet tudja 4 GHz-re pörgetni, a CPU-z egyszálas pl. azon fut le.
Majd holnap megnézem az eszközkezelőt ... lehet nálam is van egy unknown device erre? ... eddig nem is néztem. -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #7343 üzenetére
Jól működik anélkül is a Turbo, csak nem szeretem az Unknown device-okat a rendszerben. Nincs valami "univerzális dummy driver"? Ami nem csinál semmit, csak elhasználja a megadott device id-t.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7337 üzenetére
erre 1620v3 kene, abban 2133 a RAM vagy
az szokott lenni 2-3k a HA-n
1620v4 is 4-5k es annak mar 2400-s a RAM -
elbandi2
tag
válasz
MasterDeeJay #7335 üzenetére
A 2697v3 nálad nyugalmi helyzetben mennyire veszi le az órajelét? Mondjuk a feladatkezelőben nézve. Nálam 0-1% proci használat mellett sem veszi vissza, csak pár magot azt is rövid időre. Nem igazán jöttem rá hogy miért csinálja, de már nem nagyon izgat, elengedtem, minden más szempontból tökéletesen elég nekem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7335 üzenetére
Foglalatvédő : EZ 2 mag 4 szál lenne??? (3500MHZ-en)
Mert ha igen, akkor inkább I3 4330 szint -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7309 üzenetére
Egy ismerősömnek Z800 lapja van, 2× Xeon 5675 3.06GHZ (6C, 12T), 48GB ECC DDR3 RAM, Geforce GTX 1060 6GB, Samsung 860Pro 256GB SSD, 2×2TB Western Digital Green . Az egész gép megállt neki 200 ezer alatt 2020 áprilisában.
Jó, mai szemmel nézve nagyon gyenge már a CPU-k órajele, de mégiscsak 12 mag 24 szál, és gondolom tud bele majd fillérekért jobbat tenni, na meg két CPU-s rendszer, amitől még egzotikusabb.Machinist X99Z V102-t most nem is találok.
Wgészen megérősnek tűnik ez a csomag.
2×XEON E5 2680 V3 (12C24T, 2500/3300MHZ, 30MB L3, 120W)
Zsákbamacska alaplap (többet is mutat a képeken, az egyik Atermiter)
64GB REG ECC DDR4 3200 RAM
Mindez 223 eur (83000ft kb) -
válasz
MasterDeeJay #7309 üzenetére
Biztos jó, de jobban kedvelem a szabványos lapokat, melyekre normál táp köthető.
Az enyém már v2.0, az nem olyan jó a netes vélemények alapján sem, mindegy, nekem a 2640- el szépen megy, ez elég is, ez volt az álmom...
...de arra sohasem kapok választ hogy a RAM T3-->T2/1- re hogyan változtatható, persze ez sem olyan nagy gond, mivel a QuadCH miatt T3- al is bika a sávszél. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7302 üzenetére
Akkor hasonló lehet, mint az AMDnél a Bulldozer, ahol elsőre rohadt jól hangzott, hogy milyen sok magos a proci, csak épp két mag együtt volt leginkább teljesértékű amolyan 0,75 magnak felelt meg egy egy (ahogy ma már hívnánk) szál.
Tudom, hogy van amikor a HT lassít, az első HT-s procihoz már több mint 20 éve volt szerencsém, és 2014 óta folyamatosan a napi használatos gépemben is van. Néha kísérleteztem vele, vagy ilyen olyan okból kikapcsoltam.
Egyébként most a gépvisszafogós projectemnél gondolkodtam a HT kikapcsolásán is, de maikor megpróbáltam akkor a biosból kilépés után újrainduláskor bedobott a biosba, és addig nem engedett el, még a HT-t ONra nem vettem. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7300 üzenetére
Hát ez is csak érdekességnek jó.
De fura, hogy az atomot HT-zzák 4 felé, én pont, hogy bitang magas IPC-s, jó magas órajeles procival csinálnék ilyen 4× HT-t, és persze kikapcsolhatóra. HEDT platformon szerintem lehetne értelme. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7298 üzenetére
Érdekes darabok vannak (és érdekeseket ismersz, én csak a full kommerszeket pl 1620, 1650 ... )
WTF??? 68 mag, de 272 szál??? Azt hogyan?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7296 üzenetére
Ha jól látom, akkor a Black Ops 6 mag (gondolom HTval) és 4600MHZ base cclock
A JKT EVerest meg ugyanez csak 4400MHZ?A X5698 meg olyan mint valami 7thgen I3 K-s proci (2C4T, de jó magas órajel), csak LGA1366-ban és némileg több cache-el.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7293 üzenetére
Nem is hallottam még eddig erről a prociról
-
válasz
MasterDeeJay #7292 üzenetére
Ok megvan. Nyomoztam elég sokat.
2.8ghz az all core turbo.
DDR3-at is támogat a leírások szerint, ami bár meglepő lehet de IMC-ben talán még a 9.gen is ment DDR3-al hivatalosan.
Amazon web services számára készült azért egyedi a számozása.
Némely oem megkapta amcsin belül 2676v4 néven, kínában pedig 2681v4 a neve.
Ahol nincs unlock ott 2698v3 szinten lehet csak kevésbé melegszik. Rendeltem kettőt kísérletezni aztán eladni. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7290 üzenetére
Ez gyakorlatilag RAM árban van.
Jobban lenne pénzem vinném is. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7284 üzenetére
"Igaz drága 20-30eft" - OK, újabb és magasabb IPC-s, de nézted a mostani kommersz CPU árakat? 10400F 38000ft, és 6 mag 12 szál, 12MB cache 2900MHZ (4300 turboval).
12400F - 6 mag 12 szál, 18MB cache, 2500MHZ (4400 turboval) - 65000ftSzóval nem olyan drága az ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7274 üzenetére
Ez elég baj, mert így ember legyen aki követi ...
Most eljutottam oda, ahová még sosem : ezeket a CPUkat már az ARK oldalon kell megnézem, mert nem tudom fejben tartani -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7284 üzenetére
ez nem Workstation gep, hanem hóótt sima desktop, koca gamer
nem tomoritek meg vagok vele HD/4K videokat
arra 2x E5-2643v4-t vennek, ami 3.7GHz 20MB L3 es 4x DDR4-2400
....vagy akar 8x DDR4-2400ezt az 1db CPU sosem tudja
meg 2x6core-t kulon-kulon mindig konnyebb huteni, mint 1x12-t -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7282 üzenetére
mondjuk csinalhattak volna olyan 30-40MB L3 cache 6-8core verziokat is
en csak v4-ben gondolkodok
1650v4 is van mar 9-10k-ert
frutti es a 4GHz-t viszi alapbol magatol is -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7280 üzenetére
OK, de ezt vagtam eddig is
csak akkor a 2xxx melle minek irjak oda ezt, hogy "W"?
inkabb lenne azokban 30-40MB a cache keves core mellett is, vagy vmi hasznos okossag, ha mar vmi extra flag-je van -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7278 üzenetére
de melyik 2-sel kezdodo sorszamu nem dual-s?
L-t azt tudtam hogy low power -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7267 üzenetére
az a "W" tag, az mit jelent ezeknel?
plz input -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7272 üzenetére
Én azt sem értem, hogy miért a 2696 a 18 magos, és miért a 2698-as a 16 magos? nem fordítva kellene legyen???
Ráadásul a 18 magos jó 50MHZ-es órajelfölénnyel is bír. (Gondolom többet megy a turbo) -
válasz
MasterDeeJay #7244 üzenetére
Turbo unlock esetén is megmarad a TPD limit, hacsak nincs az is meghackelve.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7254 üzenetére
Szép! (a referencia eredmények alapján nem egy mai lehet ez az AIDA)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7242 üzenetére
10 mag, gondolom 20 szállal...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7244 üzenetére
altalaban 2 core-g tudjak a max orajelet gyarilag
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7242 üzenetére
160W TDP-vel kíváncsi lennék rá mit menne turbo unlockolva.
-
válasz
MasterDeeJay #7237 üzenetére
Nem mondom, erős a mezőny. Úgy kompletten az X99 platform még mindig nagyon megéri, tökéletes alternatívák a 4-6 magos prociknak 10.-genig. Szervernek meg persze sokkal jobbak.
A 6900K-mmal annyiból "szerencsém" volt, hogy ugyan végleges R0-ás, gyári paraméterekkel, de valami legelső, újságíróknak terített széria lehet. Alis példány. Unlockolt, de csak 40x-es szorzóig enged, így a max a 4 Ghz, tutira nem hajtották szét.
4GHz-en pedig már kellőképpen hasít. 500 pont Cpu-Z egy magon. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7226 üzenetére
Hmm, néztem az I3 12100-at és összehasonlítottam a 10100-al. Elsőre nagyon hasonlóak (4C8T mindkettő 4300-as turboval) de a 12100-nak 300MHZ-el alacsonyabb a base clockja, valamint kétszer akkora (12MB) a smart cache.
Amúgy nem tudom mi ez a mániákus base clock csökkentés, mikor úgyis leslassítja magát a CPU akár 800MHZ-re is ha nincs kihasználva (az enyém legalábbis mindenképp, de amit láttam még mindre igaz volt), de egy ideje figyelem, hogy az újabb geneknek az azonos kategóriában alacsonyabb a base clockja az előző genhez képest.
pl 10400 vs 11400 vagy a fentebbi példa stb.Egyébként a mellékelt ábráid jelentős IPC fejlődésről tesznek tanúbizonyságot, mert csak a nyers paraméterek alapján (18C36T, 3800MHZ, 45MB cache) meg kéne egye a Ryzent de a mai I5-ösöket is reggelire simán. (Vajon hogyan alakul ennek a CPUnak a teljesítménye egy 10400-ashoz képest?)
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7225 üzenetére
18C36T, 3800MHZ, 64GB RAM ... Eléggé komoly gép. Bele egy RTX3800-at (vagy annak a Tesla megfelelőjét RTX3080-ra alakítva
) és szerintem az FHDban való játszogatás pár éve ki is van pipálva, akár a legújabb címekkel is
-
válasz
MasterDeeJay #7226 üzenetére
Sőt, remekül, ahhoz képest hogy 2014- es cucc. Már a Core2 procikkal kilőtt az Intel, de a Haswell sem xarral dobálózik. Mondjuk az AMD meg a Zen szériákkal elég jól felzárkózott, még szerencse, így legalább van egy kis verseny.
szerk : nekem elegendő a 8C/16T proci, szerintem ha beletenném a 16C/32T 2698- ast, el is füstölne a kínai mesterlapom
, bár végülis a gyári spec szerint a besorolása 135W, de gondolom egy modern gamevel, videokarival tuti többet zabál.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7223 üzenetére
Az előzőnek végülis annyi?
-
válasz
MasterDeeJay #7217 üzenetére
Persze, gondolom azért az a nagy proci gyári defaulton is zabál rendesen - csak tipp, nemnagyon értek hozzá, itt csak bizonyos specifikus dolgokhoz, főleg a retro funkciók beiktatásához.
-
válasz
MasterDeeJay #7214 üzenetére
Ahhoz kell valami erős VRM- es lap, főleg ha full C/T/TDP keret/frekivel meg akarod hajtani hogy minden szempontból jó-e. Én ezért választottam a 2640- est az allcore turbo kihagyásával.
-
válasz
MasterDeeJay #7211 üzenetére
Hát...elég kellemetlen, megvettél egy igen jó procit, aztán valami nem ok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7210 üzenetére
Akkor úgy tűnik, hogy nem egyedi ez az eset.
Azóta nem próbáltam kikapcsolni a HT-t, de kb ugyanezt várom -
válasz
MasterDeeJay #7210 üzenetére
Procit beraktam ír valami managementet aztán 5 beep és annyi. Vissza másik procit azzal is 5 beep és 5 beep és 5 beep... Másik rammal szintén, jó akkor cmosclear, elem csere.. továbbra is 5 beep. Ok akor diag kártya berak FF-F3 bios flash error.
Rárakom a bios írót. Meg goglézok. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7208 üzenetére
Igen, arról láttam teszteket, hogyha régi procikra felkerül a patch, akkor bizony lassulás a vége, és azt javasolták, hogy érdemesebb lehet kikapcsolni.
Nálam igaz nincs sok-sok mag (6C12T), de ahogy látom egyenletesen pakolgatja, hogyha csak netezek. Ez 10th gen, szóval már patchelt.Persze, értem, feláldozol pár magot ahol nem annyira a több szálúság hanem a magasabb magórajel kell (pl játékok). Szerintem már 8 magnál is érdemes lehet kikapcsolni a HT-t mivel a legtöbb játék (hála a régi sok éven át tartó még az I7-be is 4C8T maximumot pakoló rendszernek) jó ha 8 szálat kihasznál, de páréves játékoknál (amiket még érdemes Haswell alapon játszani) ott szerintem 8+ mag/szál felett nemigazán hoz már.
2003 márciusa elején már volt szerencsém élőben HT-s rendszert próbálgatni (3.06GHZ-es P4 HT-val az első desktop CPU), az első saját HT-s rendszerig 2004 végéig kellett várnom (akkor egy Northwood prociban kapcsoltam be átalakítóval nem hivatalosan utólag a HT-t a CPU eredetileg nem támogatta). HT-s rendszerem pedig folyamatosan van 2014 januárja óta
A HT kicsit olyasmi (ahogy mondod inkább fél mag) mint annak idején a Bulldozeres AMD prociknak a moduljai voltak, hogy a modul olyan 1,4 magot ért, de a "magok" egyedül semmiképp sem voltak teljesértékűek, inkább csak kettő együtt, az úgy még többet is ért, ahogy írtam. Akkoriban sokan felültek a 4-5GHZ-es "4-6-8 magos" rendszerek ígéretének, aztán gyakorlatban 2-3-4 magos rendszereket kaptak brutál fogyasztással és nagyon gyenge IPC-vel.
Amúgy nekem az az érdekesség, hogy a mostani rendszeremben már többször is megpróbáltam kíváncsiságból kikapcsolni a HT-t de olyan mintha nem engedné a rendszer. Ki tudom kapcsolni Biosban, majd save and exit után visszadob a biosba boot helyett. És addig nem enged el, amíg a HT-t vissza nem kapcsolom.
Turbot engedi kikapcsolni, procimagok lekapcsolását még nem próbáltam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7203 üzenetére
Igazából érdemes lehet kitesztelni.
Éb is gondolkodtam már a HT kikapcsolásán csak nekem nagyon kevés mag van ahhoz (mindössze 6 mag) -
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #7203 üzenetére
Játékra nálam a 16mag HT-val volt a leggyorsabb, igaz Rampage V Ed. 10 lapban.
A csak CPU-s tesztekben viszont az összes mag volt a nyerő.
Hiába fog TPD limitelni, még mindig jobb mint a kevesebb mag.
Gondolj arra ,hogy végig TDP limiten fogsz menni, így ennél több már nem lehet a kisajtolt teljesítmény. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7197 üzenetére
18 mag 36 szál, 3800MHZ turboval... lehet, hogy 8 helyett akár 10-12 magot is engedhetsz majd
-
válasz
MasterDeeJay #7199 üzenetére
Na, el nem cserélném a 3200MHz CL14 quad channel samsung b-die-t mondjuk egy 2133-as setupra, az fix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest