Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
KoryHu
aktív tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi, igen. Most jól működik, a Turbo 3.0-át nem raktam fel, az Intel chipset kellett az MSI oldaláról, mert különben rengeteg error van az eszközkezelőben, továbbá kicsit frissebbek a Wifi és Ethernet driverek is, amit le lehet tölteni.
Bár hiába, igazából a Win11 nem is támogatja ezt a procit, lapot

-
KoryHu
aktív tag
Szeretnék most némi segítségetek kérni, az "új" X99-6900K kombóval kapcsolatban. Kb. 1 vagy két napja vettem észre, hogy a CPU állandóan a Turbo clock-on megy, és nem csökken az órajel. A kijelzésben 100% van, de valójában nincs 100% terhelés, csak pár százalék, nem fogja semmi.
MSI afterburner overlay is 100%-ot jelez mindig.Amit tettem: Windows energiagazdálkodás: kiegyensúlyozott, CPU 5-100%, BIOS túrása (Intel Speedstep, C states Enabled), Turbo letiltása, engedélyezése, all core, nem all core.
Ha a Turbo-t letiltom, akkor is 3.2 Ghz-en megy.
Ez valami Windows bug ? Windows 11 24H2, updatekkel, de az utolsót visszaraktam, mert a Task managerben is van Bug.
Van ez a Turbo boost 3.0 driver, ezt fel kell rakni vagy sem? Lehet azt kavarta meg, mert telepítgettem ezt azt.
Mi lehet a gond?
Próbáljak egy friss Windowst?
-
KoryHu
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
G.SKILL-nek a Performance sorozatban volt ilyen ramja, az egyik kék a másik sárga borítású.
Nyolc vagy tíz éve volt 170 ezer Ft
-
KoryHu
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, nagyon idióta módon vannak elhelyezve. Az Asus lapját minőségibbnek érzem a mai napig.
Azokat csak szórakozás és tesztelés miatt raktam fel, van még egy Core 2 Quad gépem is, amibe évekig kerestem 16 GB-nyi DDR2 RAM - ot.
Az utasításkészletek és a hekkelés hiánya miatt kell néha váltani (pl AVX, AVX2, régebben SSE4.2)
-
KoryHu
aktív tag
-
-
KoryHu
aktív tag
Sziasztok!
Pár ezer hozzászólást végigolvastam, már csak nosztalgia miatt is, de ettől még új vagyok a topicban.

Régi X79 -es (korábban munka, utóbbi években szigorúan hobbi) rendszeremet egy itteni kedves kolléga hardveraprós hirdetése után hirtelen döntéssel lecseréltem, és gondoltam bemutatom, szigorúan hobbi célból és koca játékoskodás, kis munkára használva.
Mivel a régi lap is full extra volt az új is az.
MSI X99A GODLIKE GAMING CARBON
i7-6900K
4 x 8GB Kingston HyperX Fury RGB 3200 Mhz, CL16 v. 3000 Mhz CL15 XMPEzt összeraktam a régi gép szükséges alkatrészeivel:
be Quiet! Pure Rock 2 + 2 db be Quiet! házhűtő Pure Wings
650W Seasonic
XFX Radeon 6600 XT
+ némi háttértár: Intel D3 (Solidigm) SSD 512 GB (boot),
ADATA SU650 SSD 2 TB (adat).Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy ez a Cpu-GPU kombó ideális-e így vagy változtatna-e rajta szívesen veszek bármit.
(a régi gép Asus X79-DELUXE, három különböző processzorral is használtam az idők során:
i7-3930K, XEON E5-2667 v2, XEON E5-2697 v2,
Corsair Dominator Platinum 4 x 8GB DDR3-1866, melyet az alábbi videó szerint én bontottam ki 12 év után az eredeti csomagolásából
)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Vagy a létezéséről se tudnak. Windows 8.1 se, Windows 7 se.