- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Czmorek #7458 üzenetére
Akár ide, akár a topikjába, akár privátban leírnád, hogy melyik hol állt meg órajelben és milyen fesz mellett ment 4400-at és/vagy 4500, vagy fölötte? Valami összehasonlítási alapot keresek, mert most jól belém verted az ideget és eBay-en berántottam 3 db-ot kezdésnek.
-
-
-
-
válasz
Czmorek #7438 üzenetére
Igen, sikerült.
https://logout.hu/bejegyzes/masterdeejay/resizable_bar_bekapcsolasa_hivatalosan_nem_tamogat.html
Biost sikerült moddolni, megfelelő helyen van az ffs driver?
Uefi only van VGA-nak beállítva?
Uefi a windows is?
Ne 32-vel próbálkozz, inkább 8-al vagy 4-el de mindegy mert a 256mb-nál több az is jóval. Lapfüggő a dolog, pontosabban a biostól függ hogy ad címet a kártyának ilyenre. A nagyon faék lapoknál akár 2gb ig is le kell menni de az is bőven jó! -
-
-
-
-
válasz
Czmorek #7275 üzenetére
Oem-nek igen sok féle ment pl:
Microsoft
Xeon E5-2692 v3 (12 mag 3,6ghz 165w)
Xeon E5-2698A v3 (16 mag 3,4ghz max turbo)
Xeon E5-2673 v3 (12 mag 3.1ghz 105w*)for Lenovo
Xeon E5-2698B v3 (nagy TDP de csak 3.2ghz turbo)for Amazon:
Xeon E5-2676 v3
Xeon E5-2666 v3Illetve ez is OEM-eknek de nem tudni kinek:
Pontosabban kínából van a legtöbb szóval valószínű arra a piacra készült.
Xeon E5-1681 v3
Xeon E5-1686 v3
Xeon E5-1691 v3 (ez érdekes lenne ha unlockos)
Xeon E5-2622 v3
Xeon E5-2628 v3
Xeon E5-2629 v3
Xeon E5-2649 v3
Xeon E5-2652 v3
Xeon E5-2663 v3
Xeon E5-2669 v3
Xeon E5-2678 v3 (kínában ez volt a leggyakoribb 12 mag 120w, 3.3ghz max *)
Xeon E5-2686 v3 (ez ritka 18 magos, 3.5ghz * 120w)
Xeon E5-2696 v3 (ez meg a totál csúcs * 145w)Illetve vannak a kicsi procik amelyek telekommunikációs rendszerekbe mentek pl:
2608L, 2618L, 2628L... azaz a jellemzően kis órajelű de arányaiban sok magos procik.
*-os procik nekem is voltak. -
-
-
-
Kaslerka
tag
válasz
Czmorek #7063 üzenetére
Nem biztos. Menne ez is szerintem 4,5-ön is akár. Csak azért hagytam ennyin, mert a 6800K-t is ezekkel a beállításokkal használtam. A 6800K is ment volna magasabban, csak már nem láttam azokat a nagy pontszámbeli különbségeket. (Becses darab, ment is a vitrinbe!)
A vége pedig úgyis a 6950x lesz ha annyiért lehet majd kapni amennyit ér.
Ott meg megpihenünk, mert platformáltást nem tervezek, vagy ha majd egyszer mégis, akkor valószínű TR4 lesz, mert ez a vonal bejön. Az X299 meg inkább visszafejlődés lett az X99-hez képest. -
-
-
-
válasz
Czmorek #7053 üzenetére
Tudsz USB-ről bootolni?
Ott még indul ? Akkor vissza lehet tölteni az eredetit...Ha odáig sem megy akkor egy ilyen segít -
-
válasz
Czmorek #7049 üzenetére
Igen de a 26xx-esek viszont szorzó lockosak. (Mivel 2 CPU-s rendszert is támogat)
Durvábban belehackelve ki lehet lőni a TPD limitet, orosz utility van hozzá, de én nem próbáltam. Nekünk jó 35 USD-s 10-magos 2666 V3 all core turboval, kicsit undervoltolva, all core turbóval.De most már alig drágább egy Ryzen 5 5500, 450/550-es lap, meg még olcsóbb is, mint egy 2011-v3 lap.
1 magos sokkal jobb, 6 magon mg kb annyi mint a 10 magos 2666 all core turbóval (és a Ryzent még egy kicsit húzni is lehet)Na a sok ECC RAM az még mindig jóval olcsóbb a 2011 V3-hoz...
-
-
válasz
Czmorek #7045 üzenetére
Cinebech avx-et használ, arra teljesen mások a szorzók. (Asszem hwinfo kiírja az avx-es szorzókat is)
Játékoknál HT-t kikapcsolva esélyes hogy nagyobb all core szorzód lesz, 18 mag 18 szállal így is overkill talán bf széria multiban ami kihasználja. Bár játékra limitálnám valahol 12 mag körül Ht nélkül, benchmark az más eset.
Nálam sajnos az lga3647 lapban nem megy a mag szám limit, sem a ht off (win nem bootol) pedig ott is jól jönne nagyobb szorzó kevesebb magra.
Most lesz x299 abban xeon w-2150b ES majd lehet kísérletezek vele.
X99-esem most nincs. -
válasz
Czmorek #7043 üzenetére
Kínai lapoknál is néha van offset biosban, de szerintem csak a cpu-ra, az imc-re, uncore-ra nincs (3 érték rémlik az efi driverben)
Nem kínai x99 lapom nem volt.
Nekem a legnagyobb procim 2686v3 volt csak az 3.5ghz-en ment max all core. (Igaz annyi is a max neki)
Illetve max szorzó nekem 36 volt csak dual procinál 2643v3 esetén aminek van bőven tdp-je de mégsem ment all core 3.7ghz-en akár mennyire alulfeszeltem.
Ht-t gondolom kikapcsoltad? Az is segít max turbón. -
válasz
Czmorek #7041 üzenetére
Allcore turbobesetén nincs overclock és a bios mokolasnal adod meg az undervolt mértékét. Azért kell mert a TPD kertetet nem lépi át, így undrvolt nélkül maxon pörgő magok gyorsan elérik a TPD-t , néhány mag órajele le fog csökkenni. Pwrsze végletekig nem lehet fokozni, mert nem indul el a lap
-
válasz
Czmorek #7039 üzenetére
GPU-Z-vel nézd meg hogy van-e pipa, esélyes hogy lesz viszont a drivert nem érdekli mert nincs engedve csak megadott kártyákon hiába tudná gyakorlatilag az összes. Annyi feltétele van hogy nagy címtartományt használjon a kártya amit alapból tud is már ezer éve az összes szinte. (nálam m2000 quadro nem tudja de nem is kell neki 4gb vrammal kicsi címeket használ)
Viszont hiába tudja a kártya ha a drivert nem érdekli. (M6000-ként telepítettem a tesla M40-et de igazából mindegy)
Ez miatt AMD videókártyások előnyben mert ott van moddolt driver hogy menjen nem támogatott kártyán is. (nimez driver)
Itt a device local host visible az utolsó bejegyzés a bar méret gondolom. -
válasz
Czmorek #7037 üzenetére
A gond az hogy maga a technológia már vagy 10 éves, nvidiától függ hogy mit enged meg.
Radeonoknál Rx480 már tudta és moddolt driverrel megy is. Nvidiánál tesla M40 az 9xx széria már tudja de driver nem használja.
Szóval igen nvidiánál amíg nincs moddolt driver addig csak 3000 szériától megy aktívan. -
-
-
válasz
Czmorek #7029 üzenetére
Megfelelő ár/érték arányú procival mindenképpen.
Itt a hwaprón előfordulnak jó vételek v4-es vagy 6xxx Broadwell procikra is amik ugyan nem unlockolhatók, de megfelelően választott modell esetén nincs is rá szükség. Részemről ezt az utat javaslom ha nem elég az alap Xeon v3 tudása.
A hackkal gyakorlatilag visszarakod egy régi mikrokódra a procit.
De persze amikor az "allcore turbo hack" segítségével 10ezerért kapsz 3,5Ghz 10 magos procit olyankor kit érdekel az ilyesmi? -
wukodlak
aktív tag
válasz
Czmorek #7017 üzenetére
Lehet rosszul írtam. 60e Ft-ért adna a srác az 5960x-et meg az alaplapot. Nekem van gépem egy 5820k-val azt váltaná az 5960x. A kérdés, hogy megérné a váltást, ha az alaplapot eladom, (akkor ahogy te mondtad 20-30e Ft-ért), akkor a proci is kb csak 30e lenne? Ennyit megér?
-
-
helkis
veterán
válasz
Czmorek #6750 üzenetére
a 6xxx sorozat eléggé antituning lett sajnos, bár c2c jobb, mint a haswell-E picivel 5% (illetve a memóriakezelés javult a 6xxx-nál), de az 5xxx-ek meg tuning-barátabbak, könnyebben hűthetők, abból pedig az 5960x volt a csúcs, nekem volt több is, 4500mhz 24/7-re tökéletes léghűtéssel is, ha több kell akkor is van még benne tartalék, 4800-5000mhz megfelelő hűtéssel.. 6950x - 60k-ért baráti, az már 10mag, de ennyiért nem valószínű hogy lesz még valaha, ill. kb ez az egy volt az országban..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Medence topik
- Fujifilm X
- Torrent meghívó kunyeráló
- Napelem
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged