Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
Daniford #9297 üzenetére
Nekem 1 450-es corsair van és vigan szalad vele a konfig. Amugy 1 jominöségü 450-es mindenre elég, de persze vehetsz nagyobbat is ha van rá pénzed
De szerintem a többit a tápos topikban érdeklödd meg!
Amugy szerintemse a táppal van a baj!
500-as FSP-nek simánn vinnie kellene a konfigod, persze csak akkor ha nem halt meg.
-
Daniford
tag
Mekkora táp kell egy Q9550, Ate Radeon Hd 4890-es OC confighoz?
Most 500Watt-al tolnám de nem indul el a gép. -
odorgg
addikt
Nekem pont aza lényeg hogy 3.6-on 1,3v alatt stabil legyen az átlag használatra. Ha ez összejön, akkor bisztos hogy a majdani i7-re váltásig nem veszek másik lapot.(remélem)
Csak hát, igazság szerint énis szeretek tuningolgatni, és szivemszerint az összes pénzem alaplapokra+processzorokra meg ilyesmikre költeném, de sajnos ez nem lehetséges
Ugyanakkor a tuningmentes, jozan gondolkodásu felem szerint, ( amelyikre általában nemhalgatok
) 1 775-ös konfigra már nemérdemes több pénzt elpazarolni.
-
rup1u5
nagyúr
Cimborámnak és magamnak egyszerre vettem 1-1db Q9550-et. Ugyan az az FPO, ugyan az a vid: 1.225v. Az ő lapja egy EP35C-DS3R DDR2-vel, az enyém EP45-UD3R. Az ő gépébe is én raktam be a procit. Sok időm és lehetőségem nem volt kisakkozni a tuningot nála de XP-vel és két lépcsőnyi feszemeléssel biosban nála 3600Mhz megvolt stabilan elég gyorsan. Nemrég tettem fel neki is 64bit-es Win7-et. Most 3500-ra löttem be nála úgy, hogy az 1150-es OCZ ramjai 1030Mhz-en járnak. Stabil, gyorsan megvolt és semmi szükség nála többre a 4850 mellé. Nálam Win7-el és f10c biossal 3700Mhz-en megy most alapfeszen. Ez a bios nálam nagyon sokat hozott!
Szóval sacc/kb 200-300Mhz minuszra számíthatsz ugyan annál a procinál P35-ben. De 3600-3700 90%-ban meglenne szerintem.
-
odorgg
addikt
Hát eszt megoldottad
Lehet hogy késöbb veszek 1-et, de kiváncsi lennék rá hogy mennyivel teljesit jobban, és hogy megéri e a beruházást[B]DroiDMester: Hát akkor szurkolok hogy meglegyen a proci
Mert tényleg érdekelnének az eredmények.
Bár szerintem ennyi idö utánn, eléggé átverés szagu a dolog nem
Igaz nemtudom mennyiért vetted, de mondjuk 40-50 ezer bisztos volt, ugyhogy a hejedben már tuti 1 gumiszobában, kényszerzubbonyban csapkodnám a fejemet a falhoz -
Én csinálnák neked ha végre valahára megjönne már a gariból a Q9550. procim!
de sajnos UDi kollégánk eléggé át vágott ezzel a garanciális intézéssel! letelt már a 6.hét is demég mindég semmi! pedig mikor telón 1.eztettem vele 1 max 2.hetet mondott amit másnap átvételkor már 5-6.hétre módosított! de már azis lehelt! ésmég sehíre se hamva
lett volna 1.másik illető aki 1.hónapra vállalta volna de mivel udi ugye MAX 2.hetet mondott ezért vittem hozzá most meg így jártam!
-
petya75
tag
Igen az jól kezdődik!
Nincs baj a hővel , mint ahogy az eladó által küldött képen, csak annyi, hogy a 4 mag terhelve és a nélkül is 36 fok
Ez egy kicsit furcsa.
Nincs valami progi mutatja, hogy az a mag ténylegesen dolgozik vagy csak "támasztja a lapátot"? -
odorgg
addikt
Na majd kéthét múlva kiderül hogy melyik lessz a nyerő
Sajnos nemtúl jól vagyok elátva anyagilag, de ha telne rá, biztos hogy vennék énis egy P45-öst, de egyenlőre csak eza két lehetőség van. -
-
kimi02
őstag
válasz
petya75 #9273 üzenetére
Itt egy eredmény EP45-DS4-es lappal . Tom_tol nyomta , de ez a proci nagyon brutális
-
lala42
őstag
-
som_ati
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy E8200-ról Q8400 vagy Q9400 váltás + 2 G Ram-ról 4 G Ram mennyi teljesítmény növekedést eredményezne, főleg PS Cs4 program tekintetében.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
playhard #9259 üzenetére
biosból f10c-t érdemes használni.
beállításokat meg neked kell kikisérletezni.
nincs általános recept. ahány konfig, annyi féle.
talán csak annyi igaz minden konfigra, hogy semmilyen feszültséget sem szabad auto-n hagyni a biosban ha húzni kezded a procit!Gorneck oldalát olvasd át kezdésként!
-
playhard
csendes tag
hali
tudna nekem valaki adni egy jó bios beállítást ami p45 ud3r és q9550-hez szól,csak ami fontosabb beállítás hogy menjen 4 gigát,meg melyik biost érdemes feltenni?választ előre is kösz.
-
-
petya75
tag
válasz
DroiDMester #9256 üzenetére
Igen, kijavította mentségére legyen!
"Félreértések elkerülése végett a fenti kép az uj tulajnál készült aki megvette a procit ő egy micro asus gene-ben hajtja(szintén p45) és abban rosszab a fesz. szabályozás a DS4-é sokkal jobb, övében a core voltage 1,368 míg ds4-ben 1,104 volt íme:
EZ"
"lapról működés közben:Jól működik!
De ezekből semmi nem derűl ki!
Nem adod el az egyiket? -
válasz
petya75 #9253 üzenetére
Igen amit belinkeltél kép az egy P45. Asus bios képe talán pont M2F lapé!
elég fura csóka lehet eza eladó valami biztos nem okés ott ha ilyeneket művel!
M2F ről meg hát nekem van belőle 2.is! és a legjobb P45 lap (ha nem arra akarsz menni hogy kihajtsd a belét a York procidnak, de gondolom nem WR. listákra akarsz felkerülni hanem egy nagyon stabil 24/7. beállítást akarsz 4.giga környékén arra pedig a legjobb választás a M2F.) nincs droop pl: Biosba adsz 1,20000.öt és win alatt terhelés nélkül 1,1960. lessz ahogy indítasz egy prime-ot felmegy 1,2000-1,20400.re
az igaz hogy kicsit nehezebb BLEND-re lefixálni 4.gigára vele a q9550.et mint UD3.ban viszont sokkal stabilabb lap és sokkal több szolgáltatása van!
ja és egy Q9550@4120.MHz vele
-
petya75
tag
Írtam a srácnak, már a t íta, hogy egy kicsit elszámolta magát és 26k az új ára, előreutalással.
"Furi" a srác.
Küldött egy fotót, hogyezt tudja a lap. -
lipi67
nagyúr
válasz
petya75 #9225 üzenetére
Akkor valóban nem lesz rá alkalmad, de nem veszíthetsz vele.
2180..Hm..ImádtaM. 4060 lett a vége és Chibo hibás alaplapjában is 3,8-on ment, most nem tudom, hogy kié.
Ár/értékben én UD-s szérát tennék alá (q9550) Fázisok..Hát p45DQ6 vs UD3R..esélye nem volt a DQ6-nak, 1000 fázis ide meg oda. -
kimi02
őstag
Na mégis csak UD3R-es lapom lesz , ha minden igaz
-
Giovanny
őstag
Sziasztok, egy Q9550 biosból beállítottam 1,275V (440x8,5) használhatom így 24/7-be ?
Üdv.
-
Laraxior
titán
válasz
DroiDMester #9209 üzenetére
én mondtam neki hogy a lap szabja nála a korlátot, és nem a proci
P45ben bőven tudnak sokat... az én mostani Q6600om ugyanannyit ment mint a Q9550...4590MHz-et
mondjuk szárazjéggel egy UD3R-ben...mindenképpen P45 kell quad alá -
petya75
tag
válasz
DroiDMester #9209 üzenetére
Hát azért cpu-ja válogatja mennyi a max FSB, de szerintem a 472 sem egy rossz érték a Q6600-nak.
EP45 EXTREME jó választás lenne?lipi67 Szia! 1 éve cseréltem le az E2180-t Q6600-ra, most meg cserélném Q9550-re.
Postán küldi majd a srác és ha megérkezi akkor küldöm a Q6600+8k. Tehát tesztelni nem tudom, csak ha már itt van akkor meg már mindegy. De még, ha nem egy tuningos példány akkor is megéri. Kértem, hogy csináljon egy kis tuningos tesztet is, de még nem válaszolt.
Azért látom már nem csinálsz olyan csalóka tesztet, screent, mint a E2180-nal. -
lipi67
nagyúr
válasz
Daniford #9187 üzenetére
"AUTO-n az alaplap így is az optimális tartományban tartja"- ; "Amúgy meg az alacsony feszültség hatására megnövekvő áram is hazavághatja a procit"
- Vedd meg akkor!
petya75: Szia!!!! a 2xxx-es tuningok óta nem is "hallottam" felőled. A proci mint q9550-es megéri. A hő viszont fura. Nem is a 72°, hanem az, hogy 1,25-ös vid-es 1,168-on annyi..Próba? Teszted le előtte.
Én..Áldom az istent a q9550-neel.Igaz kulerr?[q9550@4GHz/ 1,12v
]
-
lipi67
nagyúr
válasz
petya75 #9164 üzenetére
(#9162) odorgg : Hát..Kva gyenge. Azt 1,2v alatt (bőven ) kellene vinnie. Bár, lehet, hogy a srác nagyolja el, de ilyen linkekkel sose adja el..
-Bocsi, most nem nagyon leszek gép előtt.- (tipp csak: Mivel nagy a fesz, s nem melegedik a proci, szerintem elég magas a VID-je is) -
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #9213 üzenetére
méghogy nem tesz jót!
ne hülyéskedj már!
ugyan annyira nem tesz jót, mint amennyire nem is árt.
nálam mindíg be van kapcsolva már X2 korszak óta. -
kulerr
őstag
válasz
DroiDMester #9213 üzenetére
kinek mi ez egyértelmű..az hogy jót tesz-e neki vagy a lapnak fogalmam sincs nem hallottam még erről semmi negatívot
, de ha te igen megköszönném ha megosztanád...felhergeltél ezzel most
nálam egyébként sokszor megy alapon, külön netezős vagy letöltő gép hiánya miatt , megnéztem én is igaz ugrál de nem brutálisan.
-
Hát kb ugyan annyian (vagy többen) nem használják ezeket!
énis utálom ha állandóan ugrál a proci órajele, és nem is tesz jót sem a procinak sem az alaplapnak hogy olykor 2-3.sec en ként ugrál az órajel az hogy mennyit spórolsz azzal hogy leveszi magát 6.os szorzóra kb 5.W ot nyersz vele (ha a még a vCore feszt is vissza veszi akkor meg kb 8-10.W ot) szóval az ló fing amit nyersz vele! még a melegedésre se lehet ráfogni mert ottis max 1-2.fokot nyersz úgyhogy teljesen felesleges dolog sz.tem!
-
kulerr
őstag
válasz
bandi0000 #9211 üzenetére
persze az ok, de okoz ez végeredményben problémát?
egyébként nálam is volt bug a WIN7-ben mert a 21-es szorzót az istennek sem akarta kijelezni semmivel...aztán újraraktam és jó lett.
De ha zavar vagy gondot okos mindenképpen először a BIOS-ban nézd meg amiket írtam mire vannak állítva. -
válasz
petya75 #9200 üzenetére
Hát egy jó lapban megy a Q6600.os sokkal több FSB.t is! nálam 500.at simán megy Q6600@7x500@1,352.v és nem kellett hozzá halára feszelni everest ablakba az összes fesz látható!
és egy Valid is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest