Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolok
csendes tag
HY
Vettem egy q9400-at van hozzá EP35c-DS3R lapom. Érdemes tuningolni? Meddíg lehet, ha lehet? -
Kolok
csendes tag
HY
Vettem egy q9400-at van hozzá EP35c-DS3R lapom. Érdemes tuningolni? Meddíg lehet, ha lehet? -
kimi02
őstag
Várom a további teszteket Ha lehet még ma, hosszú az éjszaka
-
lipi67
nagyúr
-
kimi02
őstag
Verj oda neki !! Én is igy kezdtem és itta Végeredmény, egyelőre
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #8884 üzenetére
Összepakoltam, a q9400/DQ6-ot elvitték (csak felét fizették..majd még a héten..)
Kezdésnek gyorsan csináltam egy alulfeszt. Nekem bejött. 24°-os szobában, zárt házban..bíztató. Most még sok a dolog (ez is csak össze van gányolva (beszerelés), meg a 2 törpém kavar, majd holnaptól komolyabban nekikezdek. [link]Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Coyot
őstag
válasz MPowerPH #8884 üzenetére
Igen néztem, az ára is meglepő is mulatságos
Már nagyon érdekel a dolog, hamarosan boldog tulaja leszek, csak már nem bírom, hogy ne érdeklődjem meg mit tud
meg egy kérdés még, mert az jó D
400as enermax tápom van, jelenleg ugyan nincs benn vga, csak egy radeon 4350, tápcsere ajánlott lesz majd egy radeon 5770 társaságában?[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
MPowerPH
félisten
Nah, hogy bírod ki? Én nem bírnám ki azt, hogy ne rakjam be.
Én szívok ezzel az i7 -el, valami nem stimmel. De erőt veszek magamon, és szétszedem, hátha tényleg életemben először eltoltam a hűtő felrakását .Coyot: Az finom darab lehet, 65W TDP. Biztos készségesebb a tuningban is, vagy legalábbis nem melegszik olyan nagyon.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Van valakinek Q9550S procija? érdekelne hogy mit tud, mert igencsak jónak tűnik
Má' nem
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #8880 üzenetére
Máritt van mellettem. Nost várom, hogy jöjjenek a DQ6-ért Miskolcról. viszik azt is meg a 09400-et, (ez van most a gépben) s utána 17:00 körül..beröffentem. Remélem semmi galiba nem lesz..Te! Te miért szívsz?
(#8881) subaruwrc: Húú..nagyon szeretnék már . Hülye voltam, hogy nem políroztad fel a THr-t, most 1 hónapig pihizett a polcon.
Ja!
MX3...bakker. Mindíg úgy csináltam mx2-vel vagy bármivel, hogy a lapba be a proci, alá a doboza és rá a konvektorra, ne legyen hideg -rideg. Mellé a paszta és hűtő. Majd 10-15 perc és szépen kenhető. Most... Ha felforralom az MX3-at akkor se lehet kenni! Kinlódtam vele vagy 20 percet, véhül nyomtam csak a közepére és rá a hűtő. Eszméletlen szar állaga van, kinlódás vele dolgozni. S, hogy milyen, az még csak ez után derül ki, csak jönne már a pali, s szerelhetném ki a cuccot...[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
MPowerPH
félisten
válasz DroiDMester #8878 üzenetére
Igen, combosabb hűtő kell. De a Q6600 olcsó, futná egy jobbra, és még úgyis jobban jönne ki.
lipi67: Elhiszem hallod. Rem neked sikerül minden, bár mi gond lehetne. Én meg most is szopkodom a...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
válasz DroiDMester #8878 üzenetére
Olyan izgatott vagyok én is mint egy szaros kis ovis..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
nagyúr
Q9300.proci felejtős vagyha ragaszkodsz hozzá meg elégszel 450.es FSB.vel Q6600. és E8XXX procik jól mennek X48.ban is, de York proci max 450.FSB!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
BMW001 kollégával 1.et értek Q6600. sokkal jobb választás és még olcsóbb is! és majdnem mindegyik Q6600.os megy 3,6.gigát jobbak 4.et is! viszont Q6600.hoz combosabb hűtő kell!
lipi67 nagyon kíváncsian várjuk a rekord eredményeket!
[ Szerkesztve ]
-
ViTaZi
aktív tag
Helo
Most állítom össze az új gépemet minden megvan kivéve a processzor. Alaplapnak ezt néztem ki: Gigabyte X48-DQ6
Prociknál a következőkre esett a választásom: Q6600 E8500 Q9300
Melyik volna a jobb? Persze a tuningpotenciál is számít és a fogyasztás sem elhanyagolandó dolog! A válaszokat előre is köszönömbraner00 kerüljétek!
-
lipi67
nagyúr
másfél óra és a kezemben lesz a kis brutal q9550-es!!!!
-
lipi67
nagyúr
valaki küldött egy mailt, sok adattal stb..Álmos voltam, kitöröltem, így azt se tudom, hogy ki, s mit, s miért.. Légyszi, küldje már el újra...
-
MPowerPH
félisten
Abszolút megéri. Ha komoly tuningot akar, akkor hyper212 ezt még elbírja lazán, végül is az se drága. Még a Yorkok se olyan vészesek, így utólag belátom.
De 37k -ból használtba vennék egy jó kis kombinációt. Amúgy nem akarok beleszólni, de lehet egy Q6600 -as jobb választás lenne, nem? Ezt megint biztos a betegség mondatja velem.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Robert1987 #8870 üzenetére
Használtban (nézz szét az aprók közt) ennyi pénzért jobbat vehetsz.
EKL hűtő 3k, Q9300 30k. Eseteg komolyabb hűtő: Hyper212 6k.
Én ilyesmiket néznék..de ha van jó lap ami bír magas FSBt, 22-24k a Q8200..kulerr
Meló, barátnő, stb. Real life vagymi ;pBMW001
Gondolhatod, nekem is bejött volna egy Q9550..de +20kt megért volna szted?
Gyári hütecs nem jó, írta, hogy tuning lesz, legalábbis rákérdezett mit bírna ;p
A fentebb linkelt EKL hütecs 3kért szerintem bőven best buy, gyári tré helyett.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
"hogy nem csak Q9550 létezik..legalábbis javarészt olyasmiket ajánlotok kis Yorkok alá-mellé."
LOL, ez a mondatod. Nem persze... Tudod, mi már betegek vagyunk, és próbálunk fertőzni.Amúgy, ha a srác nem akar tuningolni, akkor a gyári hűtő is elég a procira.
Don't Tread On Me
-
Robert1987
tag
Köszönöm a válaszokat!
Azért gondolkodom ebben a prociban, mert láttam 32e körül újonnan, egy Hyper TX3 pedig 4,5e, és így kijönnék olyan 36-37e-ből. Egy Q9400+egy 10e-res hűtő már 50-52e körül van (ha jól tudom), az meg majdnem egy havi fizetésem, szval ezért nem tudom bevállalni, csak később. Valakinek nincs arról vmi infója meddig fogják még forgalmazni ezeket a négymagosokat, mert én úgy hallottam hogy januártól már nem lehetlesz kapni őket...robert1987#2387
-
bzs73
őstag
válasz Robert1987 #8863 üzenetére
Hát ha tuningot is akarsz,szerintem is kevés lessz a CM Hyper TX3.2 magosra jó az a hűtő,de 4 magnál nagyobb hő van.Legalább is tuningnál.
If a second or you are the first to lose.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Robert1987 #8863 üzenetére
Példányfüggő, de valszeg 1.2V körül megfutja a 3.2GHzet. TX3 kicsit karcsú, inkább Hyper 212 vagy Freezer Xtreme (esetleg használt Ninja), ha Quad tuning..
Más kérdés, hogy ha 30 körül szánsz procira, inkább Q9400at keress. -
Robert1987
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Valaki tudna nekem segíteni abban hogy egy Q8400-as proci tuning alatt hogy teljesít körülbelül? A másik kérdésem az lenne hogy erre egy CM Hyper TX3-as hűtő kevés lenne-e?
robert1987#2387
-
Mans20
addikt
válasz MPowerPH #8860 üzenetére
Majd akkor még megnézem 1.260v on ha hazamegyek,amúgy csináltam olyat is hogy vcore 1.26 meg 1.27 re raktam,az mch meg cpu term 1.260V ra,de kékhalál,utána lett ez az elöbbi hogy vcore 1.30000V és 0.280V.A segítséget meg köszönöm,meg a türelmet is,majd idővel csak megjegyzem hogy mit hogyan kell.
-
MPowerPH
félisten
Nah, ez már valami. Kicsit túl volt csak feszelve a kicsike, az volt a gondja. Látod, és a proci is alacsonyabb feszen müxik. Mindjárt előrébb vagy. Most majd szépen csökkenthetsz még az MCH -n, hogy alatta is stabil e. VTT szerintem jó így, bár azt is megpróbálhatod 1.26v -n. Ha úgy is stabil, akk csökkentheted a proci feszt, amíg bírja.
Don't Tread On Me
-
Mans20
addikt
CPU host frek 450 8x450
PCI E frek 100
Advanced clock control 800 900 0 0
Performance enhance standard
MCH frek latch 333
System memory multipier 2.00B
Memory frek 800 900
DRAM timing selectable AutoCPU vcore 1.17500V 1.30000V
CPU Termination 1.200V 1.280V
CPU PLL 1.500V normal
CPU Reference 0.760V 0.836V ez a 1.320V os cpu term nek felel megMCH core 1.100V 1.280V
MCH reference 0.760V 0.836V ez is
MCH/Dram reference 0.900V normal
ICH I/O 1.500V normalDram Voltage 1.800V 2.000V
Dram termination 0.900V normal
Channel A 0.900 auto
Channel B 0.900 autoez volt a legutóbbi, a refeket most nemtudom megnézni.
-
Mans20
addikt
válasz MPowerPH #8855 üzenetére
Amit a 8850 be írtam,vcore most 1.30000V az MCH meg cpu term az 1.280V amit te mondtál,prime futott 1 órát és nem volt hiba,valamiért még mindig leáll a program amikor újra kezdem a tesztet,de nem mindig,most nem vagyok otthon de majd defaultra rakok mindent és megnézem úgy a primet mit alkot.
-
NFree
addikt
válasz MPowerPH #8839 üzenetére
azért tekertünk ekkora feszt mivel 420 as fsb-nél elvileg már nem volt hajlandó menni a gép alacsony feszekkel ezért tanácsoltam neki 1.32v körül s ha megy akkor majd lecsípkedjük, de jelenleg nem tudom hogy állunk, én is tanácstalan vagyok , hogy nem megy mert nállam is 470fsb hez sem kell ekkora fesz sehol, de azt írta a srác , hogy nem megy 1,26v körül 430-al se
[ Szerkesztve ]
vga
-
Mans20
addikt
Tökjó,most jó a prime,csak az egyik tesztsor elöbb kész van mint a másik,kivetem magam az ablakon.
-
Mans20
addikt
a prime még mindig hülye,indítom és leáll,meg a géppel együtt indul,pedig az msconfigba kikapcsoltam,most meg épp fut rendesen,úgyhogy
-
MPowerPH
félisten
Igen, itt lesz a bibi. Tessék szépen csökkenteni azokat amiket mondtam, első körben annyira amit írtam. Utána lehet gondolkozni, ha úgy se megy. Proci feszt meg kik kell tapasztalni. Q9400 -at annyira nem ismerem, lipi -nek van vele tapasztalat, normális e ekkora fesz 3.6GHz -hez. De mondom, az semmit se befolyásol.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nah, az ugye 3600Mhz. Ehhez alapból sokallom ezt a VTT -t, én 4GHz -hez adtam neki 1.28v -t. Tehát neked is olyan 1.26-1.28v -n kellene próbálkozni.
450 -es FSB -hez 2x2GB rammal se kell akkora MCH fesz. Szerintem azt is állítsd első körben 1.28v -re. Nem tudom elhinni, hogy több kell neki.
És persze ezzel együtt a refeket is módosítsd.Don't Tread On Me
-
Mans20
addikt
CPU host frek 450 8x450
PCI E frek 100
MCH frek latch 333
Memory frek 800 900
DRAM timing selectable AutoCPU vcore 1.17500V 1.32500V
CPU Termination 1.200V 1.320V
CPU PLL 1.500V normal
CPU Reference 0.760V 0.836VMCH core 1.100V 1.320V
MCH reference 0.760V 0.836V
Channel A 0.900 auto
Channel B 0.900 auto[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
A primet futtattam és fél óra múlva leállt,de nem az egyik magnál hanem az egész prime avval a üzenettel hogy a program működés közben leállt,visszavettem kicsit abból a három ból,úgy rögtön leállt a prime,most egy kicsit emeltem, cpu vcore 1.33125V asszem,a mch és cpu ref 1.340,de a prime meg kirakott egy pár filet m9e81929.bu2 meg ilyenek.
-
NFree
addikt
-
Mans20
addikt
Igy se jó sajnos,visszaraktam 430 ra az fsb-t.
-
Mans20
addikt
Nálam emeli a cpu term a reference ket,kipróbáltam,most jöhet a 450.
-
NFree
addikt
miért nem állítja auton utánna ahogy növeled a cpu termet ahogy írtam a legelején , mert ha nem akkor azt szépen be kell állítani s akkor ott lessz a bibi.
Tehát leírom még egyszer:
Kézzel beállítod a cpu termet 1.2vra utánna beállítod a refeket 0.76v ra kézzel nem normálon hagyni, és ezek után ha emeled a cpu term-et , szépen magától állítani fogja a cpu ref és az mch ref feszt is. nállad így van mert ha nem akkor neked kell beállítani kézzel ami annyit tesz hogy az ép aktuális cpu term feszt megszorzod 0.625-el s annyi lessz a cpu ref meg az mch ref is asszemZájec kolléga receptje Reference feszültség beállításhoz:
CPU Reference: CPU Termination x 0,625példa: CPU Termination: 1,3V
CPU Reference: 1,3V x 0,625 = 0,81V
MCH Reference: 0.81vvga
-
SSJPeter
őstag
Hali!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy hogy lehet beazonosítani,hogy E0-s e egy Q9550-es proci?
Van azoknak valami speciális száma vagy aznosító jele?Let’s go Brandon!
-
Mans20
addikt
Próbáltam a 450 et
CPU term és MCH core t 1.240 ről 1.260 ra raktam mert 1.240 en kékhalál, a cpu vcore 1.2500V -on volt.Így nem bírta,
utána ugyan ez,csak cpu vcore t 1.2625Vre raktam de így is reboot,cpu vcore t hagytam 1.2625V n és a mch core és cpu term et visszavettem 1.240 re,így se volt jó,most
visszaraktam
cpu vcore 1.2500V
cpu term 1.240V
mch core 1.240V
erre és próbáltam fsb 440 en,így se jó,most 430 on jó. -
kimi02
őstag
A Q9650-es nem éri meg azt az ár különbséget. Inkább vegyél egy jó tuningos Q9550-es procit , és simán oda ver a Q9650-es procinak A DS4-es meg jó alá , nekem is az volt és szépen ment benne.
Egy ilyet mint az enyém : Q9550
Meg akkor vegyél egy MUGEN 2-es hűtőt
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.Szeretnék egy procit venni a gépembe.Jelenleg egy Gigabyte EP45DS4 lapom van és egy core 2duo E6750.Jelenleg amit kinéztem magamnak egy Q9550 vagy Q9650.Arra lenék kivéncsi,hogy a pár MHZ es különbségen kivűl tud többet a Q9650-es kari a Q9550-hez képest,mert ahogy néztem elégé irreális a kettő közötti árkülönbség,ebből tudnák már venni egy fasza cpu hűtőt.Jelenleg egy HD5870 es karim van ehez szeretnék egy jó procit szerválni a lap egy ideig szerintem jó lesz Core i7 re meg érteémetlen váltani mert a Q9650 es játékokban valamijen szinten elpaskolja,a Core i7 meg videó tömörítés több szál egy idejüleg futtatásában jeleskedik.Ha valaki tudna adni egy jó belátható tesztet a Q9550 vs Q9650 teszt ről nagyon megköszöném,mert a karit simán felehet húzni a Q9650es szintjére sőt tovább is ,de az áruk ami egy kicsit érdekes különbség.Segítségeteket előre köszönöm!!!Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Mans20
addikt
-
Mans20
addikt
CPU host frek 400 8x400 on van most.
PCI E frek 100
MCH frek latch 333
Memory frek 800 800
DRAM timing selectable AutoCPU vcore 1.17500V normal
CPU Termination 1.200V normal
CPU PLL 1.500V normal
CPU Reference 0.760V normalMCH core 1.100V 1.200V
MCH reference 0.760V normal
Channel A 0.900 auto
Channel B 0.900 automost így van beállítva
[ Szerkesztve ]
-
-
NFree
addikt
Igen én is azt írtam , hogy 1.1v az mch alapban de ezt tuningnál a a cpu term-el azonos fesszel szoktuk hajtani vagy 0.02v al több mint nállam .
Nos lehet akkor ezcsak (llc ) az ud3 lapok kiváltsága.
Advanced clock control-t meg úgy kell belőni ahogy gornek oldalán van írva asszem 800,. 900ps a másik kettő 0-a
A dram meg mehet auton asszem , de hirtelen nem tudom én a ramot nem szoktam nyúznivga
-
spejci
tag
Üdv.
Megpróbáltam beállítani a 3,6 ghz.
[link]
Ezek a feszültségek kb. jók, így nem lesz baja a procinak?
Olvastam hogy a GTL eket nem ajánlatos auton hagyni, ezeknek mi a jelentősége, hogy kezdjek neki beállítani őket? -
NFree
addikt
Load line calibration , nos ez a funkció egyes lapoknál megszünteti a vdropp-ot, gigánál mérsékli,
Nos lehet nállad nincs nem ismerem a ds3-as bioszt de lehet benne van, annyit kell még róla tudni 1.4v os vcore fölött ajánlott kikapcsolni mivel a használatával olyankor könnyű kinyírni a procit
jah ugyan ott van elvileg ahol a feszeket lehet babrálni.vga
-
rup1u5
nagyúr
válasz Vasinger! #8799 üzenetére
Épp fordítva értettem. Biztos, hogy egy York nem fog jobban menni P35-ben mint P45-ben.
Értem én hogy Quad proci jönne nálad P45-ből, P35-be.
Az én sztorimat csak azért írtam le, hogy lásd mennyire nem lehet elvárni ebben az esetben hogy ha X lap visz egy Wolfdale-t Y fsb-n akkor ha a procit York-ra cseréled akkor azt is fogja vinni Y fsb-n.
Nálam E8400 ment 8*500-on a P45-ben és mikor betettem a York-ot én is azt hittem, hogy simán menni fog ugyan azon az fsb-n de 6*500-on meg se mukkant pedig alapfeszen most 3700-on van 436*8.5.
Szóval P45-ben sem egyszerű hátmég P35-ben.
3600-ra viszont be lehetne lőni a te lapodban is egy Q9550-et.
Többre nem is hiszem hogy érdemes lenne, mert már az is jóval több mint amire egy 4850-nek szüksége lenne.Laraxior-ra meg pozitív értelemben írtam az "elvetemült" szót. Ő P35-ben hajtotta 3825 és 3910Mhz-en azt a Q9550-et amit én 3700-on sem tudtam stabilizálni a P45-ömben. Szóval itt látszik a képességeink közti fényévnyi különbség. Annó azt a procit 3600-on is keserves feszekkel és irdatlan hőmérsékletekkel sikerült csak stabilizálnom. Aztán eladtam inkább és vettem a mostanit. Ezzel csak azt akarom mondani, hogyha megvan a képesség és a segg hozzá akkor akár P35-ben is muzsikálhat jól egy York.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
-
nagyúr
Nekem a mostani lapomban vígan ment 500MHz fölött is az E8400. A York ellenben nem megy 450 fölé. A quadhoz már kevés a delej a lapban.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest