Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
Simán mehet a 3Ghz 1,235V-al 24/7re
Ráadásul játékok nem terhelik anyira a procit mint a Prime, szóval ennyire sem fog melegedni a proci a hétköznapokbanNálam egyébként 2 venti van a 212+ -on, és a házban van még 5db 12cm-es venti, amiből 2 befele, 3 pedig kifele tólja a levegőt. Ezért olyan jók a hőfokaim
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz kicsipapucs #18171 üzenetére
Nem neked szólt.
Előző screenshoton, még "csak" 1,38V-ot kapott Már akkor is el lett neki mondva hogy az is sok, és csökkentse a feszt. Ehhez képest most betesz 1 másik shotot, ahol 1,47V-ot kap a proci Szóval neki szólt a "lecseszés"Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Enyhén szólva: KURVA SOK FESZT KAP!!!!!!
Valamit csinálj vele 1,47V-al nem szabad azt a procit hajtani 24/7-ben azzal a hűtővel, pláne nem PRIME-olni, hacsak nem az a célod hogy kinyírd szegényt! És csodákszol hogy 70 fokos szegény?
Örülj neki hogy eddig még nem füstölt el!1,237V az alapfeszed, próbáld a Vcore-t arra belőni vagy az alá, 2,8Ghz-et simán kell hogy vigye alapfeszen, vagy alatta!
-
odorgg
addikt
válasz kicsipapucs #18154 üzenetére
Annyira azért IBT sem gyilkos, meg amilyen hőfokokat IBT-vel mér az ember olyanokat hétköznapi használatban soha nem fog tapasztalni:
Ezek meg szerintem bőven jó hőfokok IBT-vel
-
odorgg
addikt
Az rohadt sok, nekem is 212+ van de nálam 20 fokkal hűvössebb a proc, pedig 3,6Ghz-en hajtom a Q8400-at:
A CPU feszt mindenképp csökkenteni kellene, mert az 1,38v rengeteg. Másrészt nemtom milyen házad van de a ház ventik is sokat számítanak.
-
odorgg
addikt
Ezt csekkold le, unokatesómnak bejött, Deluxe/Q9550 kombóval
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz paprika #17926 üzenetére
1,4V-os Temination-al, és MCH-val sikerült "stabilizálni" 4Ghz-en, 1,48-as Vcore melett.
Aszem a 4Ghz es témát hanyagolom, mert 5 percet Primeoltam így, de amikor a magok kezdtek belenyalni a 80 fokba inkább kinyomtamBeérem ezzel is, eredetileg úgy is ez volt a cél:
-
odorgg
addikt
válasz paprika #17919 üzenetére
3,8-az megvan, bár a Vcore ott is magas nekem is 1,4V, míg a 3,6 az 1,3-al megy.
Ramoknak 2,1 az alapfesze, akkor viszateszem oda. Nemtom a CPU Clock Skew, meg MCH Clock Skew-ekkel érdemes e foglalkozni, mert próbálgattam őket állítgatni, de eddig csak instabilitást okoztak. Lehet nekem is Bios-t kéne downgradelnem, hátha az is hozna valamit a konyhára, mert nekem is F10 van fenn, csak az én lapom 1.1-es verzióju
Mondjuk sok lehetőségem úgy sem lenne, mert F9 alatt nem támogatja még a procit a lap.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Help me!
Cél a 4Ghz lene, jelenleg a win betölt, de prime fél perc alatt eldobja magátBeálítások:
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: [Auto]
CPU Clock Ratio ...........................:8x
Fine CPU Clock Ratio.....................:+0.
CPU Frequency .............................:4.00Ghz (500x8)
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 500 Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........: 100
C.I.A.2 ...........................................:[Disabled]Advanced Clock Control:
CPU Clock Drive...........................: 800 mv
PCI Express Clock Drive................: 900 mv
CPU Clock Skew ..........................: 0 ps
MCH Clock Skew .........................: 0 psDRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [Standard]
(G)MCH Frequency Latch...............: 333
System Memory Multiplier ..............:[2.00B]
Memory Frequency (Mhz) ...............:1000
DRAM Timing Selectable ................: [Manual]
Standard Timing Control
CAS Latency Time........................: 5 [4]
tRCD ......................................... 6 [4]
tRP'........................................... 6 [4]
tRAS.......................................... 18 [12]Motherboard Voltage Control
Load Line Calibration........................[Disabled]
CPU Vcore….……….........................: 1.48125v
CPU Termination…..... ......................:1.340V
CPU PLL………………….....................:1.500V
CPU Reference.…………........................:0.903V
MCH/ICH
MCH Core……………....1.38v
MCH Reference….…….0.848V
MCH/DRAM Ref.…...... 0.970v
ICH I/O……………….....1.500V
ICH Core…………...……1.100V
DRAM
DRAM Voltage ……....2.2V
DRAM Termination .…Normal
Channel A Reference: Normal
Channel B Reference: NormalOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
CPU, MCH Refekkel meddig lehet elmeni? Vagy ezekre nincs aranyszabáj?
-
odorgg
addikt
Na meg jött az UD3P
3,6Ghz sima ügy, LLC disabled-el alpfeszen a 1,2875-böl, 1,232-t kap. Eddig meggyőző a lap
Kérdés: Mivel nem igazán vágom a Giga biosát, hol lehet elmenteni profilokat, és az nem gáz ha ahol nem tudtam milyen feszt lőjjek be hirtelen, ott normal-ra tetem az értékeket?
Amugy is mi a külömbség a Normal és az AUTO beállítások között?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz balintka #17715 üzenetére
Kiváncsi leszek mit megy majd nálad P35-ben
Nálam X38-ban ment 3,6-on hónapokig, azt valami történt szerintem a lappal és márcsak 3,4-en vólt hajlandó üzemelni, később jött a jelenlegi lapom, itt meg a 3,2Ghz-a max, felette egyszerüen nem akar stabil lenni. Próbáltam viszont P5Q deluxe-ban, ott gond nélkül vitte a 3,8-at, és most veszek 1 Giga EP45 UD3P-t amiben kiváncsi leszek mit meggy Szóval alaplapok terén elég vállogatós a kicsike, vagy az is lehet hogy nekem volt eddig pechem, az említett alaplapokkalOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
-
-
odorgg
addikt
Na ugy döntöttem fizukor megy a garba a lapom, mivel 400Mhz-es FSB felett nem hajlandó menni semilyen procival sem Mondjuk a ramokat legalább már megeszi, egy szétszed/össszerak játék utánn Tuti valami érintkezési hibája van valahol
-
odorgg
addikt
válasz hermanyi #16885 üzenetére
Volt már hasonló ügyem és az ugy ment , hogy bevittem, elmondtam a problémám, visszaküldték a gyártónak aki 1 hónap mulva visszaküldte hogy tesztelték és semmi baja Na igy tanultam meg, hogy kicsit hibás hardvert nem gariztatok, mert nekik ami bekapcsol és müködik, az nem hibás, csak az user a hülye, hogy nem tudja használni. Ez esetben, mivel csak kék halál van alpórajelen, és az sem mindíg, simán hivatkozhatnak ram hibára is, vagy egyéb hardver hibájára, ami nem kompatibilis az OS-el!
Az a baj nekem kell bizonyítanom, hogy hibás a lap, és úgy hogy nagyrészt müxik alapórajelen, és csak néha dob kékhalált, lese fogják szarni, viszadobják jóként. Idén már ugysem lessz belőle semmi, majd januárban kieszelek valmi merényletet, hogy végleg tutira beadja a kulcsot, mert semmi kedvem hónapokig oda visza küldözgetni a lapot[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Attix82 #16859 üzenetére
Igen, default beállításokkal is. Csak akkor nem dob kék képernyőt, amikor olyan kedve van.
Egyébként ha betölt a win, akkor már nem kékhalálozik, megy stabilan. 1 modullal eddig még egyszer sem vólt kékhalál, csak ha 2-őt vagy többet teszek bele, azt nem nagyon szereti.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Na az a nagy büdös helyzet, hogy a Lap szószerint szar. 1 Memória modullal tökéletessen működik, 2-vel kékhaálozik mosmár 800Mhz-en is nemcsak felette a kingmaxal is
Lekellene gariztatni de így nemegyszerü,mert végül is működik, és csak 2 modullal jön elő a hiba és azzl sem mindíg, hanem csak amikor olyan kedve van A szervízben, gyanítom hogy nem fogják órákon át tesztelni Win7-elOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
User error, ugy nézki hogy a ramok miatt van! Én nem tehetek róla, hogy a papíron támogatott ramjaimat, nem eszi meg ez a szar Most megyek kölcsön kingmaxokért, aztán megnézm azzal mit művel ez a csoda lap.
hermanyi: 450-es Fsb-hez ird már le légyszi, a bios beállításaidat, csak hogy csökkenjenek a hibalehtőségeim
-
odorgg
addikt
válasz fagy53 #16800 üzenetére
Hát ezaz, én már 775-be nagy összegeket nem szeretnék befektetni
Úgy volt, hogy a P5E-met elcserélem 1 P5Q delux-ra +némi Kp-re, de nagyon ugynézki átbaxtak, és jelenleg sem a P5E-t, sem deluxe-ot, se a pénzemet nem láttam még
Srácnak vólt 4 pozitv, értékelése, gondoltam nem lessz baj, de tévedtem
Voltam akkora barom, hogy belemegyek egy ilyen üzletebe, és bizlamat szavaztam , egy az ország másik végében élő ismeretlen embernek, akinek van 4 pozitív értékelése a PH-n...... hülye hülye hülyeAttix82: Nem sok kedvem van 2gb-al vacakolni, mert a tesztek is fele olyan lassan futnak, ráadásul a Prime melett netezni sem lehet igy, mert negyed óra amig megnyit 1 oldalt az explorer. Szintetikus teszteket meg nemszeretem hosszú percekig bámúlni
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
Egy bisztos, hogy előbb fogok lapot mint ramot cserélni.
Meg miaz má, hogy papíron támogatja a ramokat, gyakorlatilag meg baszik velük 1066-on müködni Ezekutánn vegyek máski ramot, ami rajt van a kompatibilitási listán, aztán azzal is vagy megy vagynem? Ne szopoassanakmár!Esetleg ötlet a ram beállításokkal kapcsolatban?
-
odorgg
addikt
válasz Attix82 #16783 üzenetére
Ramokat átetem 1066-ra 400-as FSB-vel, eredmény kékhalál, ámde most kivettem az eggyik modult, és lám megy 1066-on egy modullal Szóval a ram kezelés is borzalom, a dulchanellel nemtud mit kezdeni 800Mhz felett Most tesztelgetek 1 modullal, hátha ez okozta az eddigi instabilitást
fagy53: Lehet van még remény, csak a memóriákat nemszereti
Majd mindjárt kiderüldokee78: Nem
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Attix82 #16780 üzenetére
Szorzó: 6x
FSB: 450Mhz
PCIE:100Mhz
DRAM:900Mhz
DRAM timing cotnrol: Auto
DRAM Static read controll : Disabled
DRAM Read training: Disabled
MEM. OC Charger : Disabled
AI Clock Twister: AUTO
AI Transaction booster : AUTO
CPU voltage: 1,3
CPU GTL reference: AUTO
CPU PLL voltage: 1,58
FSB termination voltage: 1,4
Dram voltage: 2,1
NB voltage 1,36
SB voltage 1,1
PCIE SATA voltage: 1,5
Loadline Calibration: Enabled
CPU Spread spectrum : Disabled
PCIE Spread spectrum : Disabled
CPU Clock Skew : AUTO
NB Clock Skew:AUTO
CPU Margin Enhancement: OptimizedEredmény: kékhalál win betöltésnél.
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
válasz Gaboman #16769 üzenetére
Hát ez szerintem is szánalmas........
balintka: Ahol kihasználja az adott program a 4 magot, ott jobban teljesít a Q8400 az alcsonyabb órajel ellenére. Ahol viszont nem, ott az E7500 lessz a nyerőbb a magasabb órajelek miatt. De 3Ghz-re semmeddig sem tart felhúzni a Q8400-at
-
odorgg
addikt
Ez az alaplap egy vicc, 400-as FSB felett megdöglik, és ezért kértek 30000-ret új korában Ennyit még a leggagyibb, 1000ft-os asrock alplap is menne ezzel a proceszorral
Ezekke a beállításokkal viszi a 400-as FSB-t:FSB: 400Mhz
DRAM:800Mhz
AI Clock Twister: AUTO
AI Transaction booster : AUTO
CPU voltage: 1,13
CPU GTL reference: AUTO
CPU PLL voltage: 1,5
FSB termination voltage: 1,2
Dram voltage: 2,1
NB voltage 1,2
SB voltage 1,1
CPU Margin Enhancement: Optimized425-ös FSB-t akkor sem viszi stabilan, ha szarrá feszelem
Aki P45-ös lapot akar York alá, és tuningolni is szeretne, az ilyen lapot NE VEGYEN, MERT EZ EGY FOS!Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Speed® #16749 üzenetére
Az mondjuk igaz hogy ebben a lapban, van egy csomo beállítás ami fogalmam sincs mire jó. Pl:
AI Clock Twister: Auto
AI Transaction booster : Auto
CPU Margin Enhancement: PerformanceDe P5Q deluxe is bővelkedik ilyenekben, ott mégis megvólt mindenféle extra beálítás nélkül is a 3,6Ghz. Ez a szar Pro turbo, meg 3,4 Gh-zen nem akar menni, nem értem
Ha így megy tovább, akkor lehet becserélem 1 P35-ös lapra, mert ez így nem mehet továbbOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Speed® #16738 üzenetére
De igen jól emlékszel, P5E-ben ment 3,6-on prime stabilan 3-4 hónapig, asztán történt valami, és már nem vólt hajlandó tovább 3,6-on szaladgálni, normális feszekkel
A másik lap ez vólna de ebben sem akar menni. P5Q deluxe ban viszont multhéten próbáltam, és hasracsapom beállítással, 1,3V NB, és 1,3V-os fsb Teminational, 1,3v Vcorrral simán ment prime stabilan Ha minden jól megy, sikerül szerválnom 1 P5Q deluxe-ot, de ha nem jön ösze a biznisz, akkor összekell barátkoznom ezzel a lappal, amiben szánalmas tuning eredményeket sikerült elérnem eddig Rammoknál miaz a TrFC egyébként?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Speed® #16734 üzenetére
IBT alatt is megfekszik
Win7 64bitem van amugy.3,2Ghz-en megy simán egyébként, csak engem nagyon zavar hogy nem lehet feljebb húzni.
P5Q Deluxe-ban lazán ment 3,6Ghz-en Prime stabilan.
3,4Ghz az X38-as P5e-nek sem okoz gondot, ez a szar meg egyszerűen nem akar stabilan menni 400-as FSB felett[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz sgteam #16732 üzenetére
Tökmindegy mekkora feszt állítok NB-nek akkor sem megy!
Ramok manualon beállítva gyári időzítésekre, akkor sem jó, másrészt autón hagyva szerintem gyári ídőzítésekkel megy amugy is.Hibajelenség: Prime95 fél percen belül errort dob az összes magra.
2,5 órát COD4-eztem nemvólt semmi hibaOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Kis segítséget kérnék, P5Q-pro turbo,Q8400 pároshoz, amit 3,4ghz-en szeretnék hajtani, Jelenleg ezek a beállítások de a redszer nem stabil:
FSB: 425Mhz
DRAM:851Mhz
AI Clock Twister: Auto
AI Transaction booster : AutoCPU voltage: 1,3125
CPU GTL reference: 0,63
CPU PLL voltage: 1,58
FSB termination voltage: 1,28
Dram voltage: 2,06
NB voltage 1,24
SB voltage 1,1
CPU Margin Enhancement: PerformanceOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz darál0w #16545 üzenetére
"hasít" kijelentést, az eddigi negatív tapasztalataimra alpoztam, (P5E,P5Q Pro turbo) ezekhez képest valóban hasít.
Mint írtam, igazán kitesztelni nem vólt időm, tehát lehet hogy menne kisebb fesszekel is. Itt most az vólt a cél, hogy mennyen 3,6Ghz-en, ezért próbáltam bisztosra menni a feszekkel, mert nem igazán értem rá alacsonyabb feszekkel töszmörögni
Véleményem szerint, a procim sem éppen egy tuningos darab, éppen ezért nemhajlandó az "ócska" lapokban 3,4-nél többet menni. Mondjuk egy P35-ös lapot még megnéznék[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Ma sikerült megnézni a procimat, a P5Q deluxe-ban, és csak jókat tudok róla mondani. A 3,6Ghz simán meg vólt 1,3V Vcore-al, 1,3V-os VTT és 1,4V Nb melett Ez, ezekkel a beállításokkal, sőt semilyen beállításokkal, nem megy P5Q Pro turbóban, és a P5E-ben Túlsok időm nem volt, a tesztelésre, de 3,76 Ghz-en még stabíl volt kisebb fesz emeléssel. 3,82Ghz-en próbálkoztam még, ahol a Win7 még lazán betöltött, de a magas feszek miatt, és a kevés időre való tekintettel, eszt már meg sem próbáltam stabilizálni.
Lényeg a lényeg, a Deluxe-ban hasít a kis Quadocska[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz darál0w #16479 üzenetére
Énis, mert egy lapcsere 10k-ból megálna ha meglenne vele a 3,6Gz, de ha a jelenlegi lapomban kell procit cserélni, akkor minimum Q9505-550-650-et kellene vennem, ami kicsit többe fájna szerintem
Eddigi 775-ös procijaim, a P4 630, D925, E6850, E8400, Q9550 mind 3,6-on mentek 24/7-ben, csak a Q8400-as nem hajlandó aszt a +200Mhz-et kipréselni magából, ami nagyon zavar, mert amikór megvettem fél éve, legalább 2012ig terveztem hogy megtartom, de ha a deluxe-ban is így viselkedik, akkor mihamarabb szakítani fogok vele[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
450-es fsb-vel 1,46V-os VTT alatt, ami everest érzékelő infója szerint csak 1,36V, elsem indul a winfos Nb-nek min 1,47V kell, everest szerint ez 1,51V
Most akkor melyik adat a pontos egyébként Amit biosban beálltok, vagy amit everest szolgáltat az érzékleő fülön? Mert ezek az értékek, köszönő viszonyban sincsenek egymássalOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz rup1u5 #16453 üzenetére
Csak azért megy 1020-on, mert hamár úgysem nagyon megy többet a proci, akkor a ram menjen kicsit többet
450-es FSB-nél vissza szoktam osztani de az sem segít
1,41-et még majd megnézem, lehet megy kevesebbel is így 3,4-en, és akkor már játszok kicsit a GTL-ekkel isOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Esetleg nekem is tudnátok segíteni?
3,4Ghz Utolsó stabil beállítások:FSB: 425Mhz
FSB Strap to northbride: 333Mhz
PCIE: 100Mhz
RAM: 1020Mhz
Dram static read Control: Disbaled
Ai Clock Twister: Auto
Transactios Booster: Disabled
Relax Level: 0Vcore voltage: 1,3V
CPU PLL: 1,5V
FSB termination : 1,3V
Dram voltage: 2,0V
North bridge: 1,41V
South bridge: 1,1VLoadline calibration: Enabled
CPU GTL reference: Auto
North Bridge GTL reference: Auto
South Bridge 1,5V Voltage: 1,5VCPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled425Mhz-es FSB-hez felett irreálissan megnő a fesz ignye a NB-nek és VTT-nek.
Kérdés hogy ez ellen lehet e tenni valamit, esetleg fenti beállításokban találtok e valami hibát?Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz darál0w #16419 üzenetére
Ma teszteltem P45-ben, ott 1,25-el nekem is beérte ( P5Q Pro turbo) de 3,4-nél szintén nem ment többet normál feszekkel Bár a lap sem lehet tökéletes,mert a tulajnak a Q9550-ese sem megy benne többet 3,4-nél, ami azért nem kicsit gáz
Végülis ö cserél Deluxe-ra, és mondtam neki hogy akkor majd az én procimmal is megnézhetnénk mit tud...........[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz darál0w #16417 üzenetére
1,32v-al megy a 3,6, de a magas VTT-miat (1,4-felett) inkább nem eröltetem
Hát remélem hasítani fog, és ha kisebb VTT-vel meglesz a 3,6Ghz már az is jó eredménynek fog számítani nekem és akkor lehet én si beszerzek 1-et
Amugy 3,4-ig 1,3-v alatt is megy, és VTT is 1,3-v alatt van, de 3,4 felett ebben a lapban, egyszerűen nem találok már stabil beállítást, csak ha VTT-t az egekbe emelemOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Jövőhéten lehetőségem lessz kipróbálni a procim egy ASUS P5Q Deluxe-ban, kiváncsi leszek mit megy majd benne
Remélem a 3,6-os álomhatárt sikerül majd túlszárnyalni, mert akkor lehet elgondolkozok 1 lapcserénOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
P45-nél meddig lehet elmenni VTT-vel, ami még nem káros a procinak?
-
odorgg
addikt
Oké hogy a müködés szempontjábol mindeggy, de én valahogy jobban aludnék, ha 40 fok allatt is látnám a valód höfokokat Ráadásul nem is értem mi a francnak minden maghoz külön érzékelö. Raktak volna bele inkább csak 1-et, de az mérne normálissan, mint a régebbi procikná
-
odorgg
addikt
Tegnap elött éjszaka, kivittem a konfigot a kazán házba, gondoltam tolok 1-2 vantage tesztet
Meglepödve tapsztaltam hogy a +5 fokban, a proc hömérsékletei a következö képp alakultak:CPU: 25C
1-es mag: 39C
2-es mag: 37C
3-as mag: 38C
4-es mag: 37CNa az az érdekes, hogy a 20 fokos szobában is ugyan ilyenek az idle höfokok
Ez aszt jelenti, hogy gyakorlatilag az összes höérzékelö, az adott hömérsékletek alatt, döglött a prociban, és 40fok felett kezdenek csak életre kelni.
Nem valami fasza procit fogtam ki ugyérzemOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Ugynézki összekell barátkoznom a 3,4Ghz-el
Így VTT 1.26V ez gondolom azért joban hangzik mint a 1.5V
Végülis az a 200Mhz nem ér annyit hogy az ember kinyírja a procit
Egyenlőre elleszek ezzel, asztán ha végre majd egyszer normalizálódnak QX9xx-esek árai, akkor majd beruházok egyre, mert eben a lapban csak egy szorzózár mentes proci fog jobban menni ennél szerintem.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
Na egyenlőre így sikerült belőni, 3,2 Ghz-re, minden alapon kivéve a proci feszt.
Feszültség értékek:
CPU mag 1.26 V
FSB VTT 1.12 V
Északi híd magja 1.28 V
Déli híd magja 1.14 V
Déli híd PLL 1.55 V
DIMM 2.16 V
DIMM VTT 1.07 VHolnap meg kitakarítok, és újratesztelek
-
odorgg
addikt
Kössz mindenkinek az infót, de ezzel a degradálódással edddig még nem találkoztam
Eddig az összes procim vitte stabilan a kitesztelt beállításokat, ez az első amelyik így szivat Mindenesetre megnézem mit megy alpfeszekkel, és egyenlőre akkor úgy hagyom Egyébként a probléma újrapasztázás utánn jelentkezett, ami megintsak érdekes, de lehet csak a véletlen műve Persze utánna kivettem a procit mégegyszer, majd visszaraktam de a hiba ugyanúgy fenn ál, ha lessz időm majd darabokra bontom a konfigot, kipucolom majd össszerakom aszt meglátjuk mi lessz, ASUS lapok tudnak fucsa, megmagyarázhatatlan dolgokat művelni tapasztalataim szerint.Ja everest szerint a 1,5v az csak 1,42v de nemtom mennyire lehet neki hinni.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Nálam is érdekes jelenségek vannak. A 4 hónapja használt 24/7-es 3,6Ghz-es beállításaim 1 hete nem akarnak működni Ma szántamrá egykis időt, aminek az lett a z eredménye, hogy az FSB VTT-t 1.42 röl 1.5v-ra kellett állítani(ez a maximum), a NB feszt pedig 1.41 röl 1.5v-ra. Úgynézki így most megint stabil. Valaki megtudná eszt magyarázni, hogy ami 4 hónapig jó vólt, az most miért nem jó
-
odorgg
addikt
válasz Zomb€€ #16038 üzenetére
Az a megoldás sem rossz
Amugy a Northbrige-en, az én lapomnál is hasonló méretű rézdarab virít, ami nálam is melegebb szokott lenni az átlagnál, de amióta leaplikáltam, és tettem rá pasztát, a gyári gumis ragasztószerű valami helyett, azóta 10-15 fokkal jobbak a hőfokok, mint előtte, szóval érdemes ránézni
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Zomb€€ #16035 üzenetére
A venti probléma nálam is fenn áll, nagyon alacsonyan pörög a venti alapjáraton ezért mindíg aszt írja hogy gáz van Megoldásként vettem egy ventiszabályzót, biosban pedig kikapcsoltam a szabályzást, így mostmár nem rinyál Szóval vagy ventit cserélsz, vagy veszel egy szabályzót, ez a 2 megoldás van.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Zomb€€ #15918 üzenetére
Nekem vólt Q9550-esem, aszt is fix 3,6-on használtam, most Q8400-am van esztis 3,6-on használom, és semmi teljesítmény csökkenést nem vettem még észre az Q9550-eshez képest Egy lényeges külömbség vólt szerintem a 2 proci közt, az hogy a Q8400 26K-ért vettem, a Q9550-est meg 50Kért amit 1 hónap utánn el is adtam, ugyan annyiért.
Szerintem sem ér annyit a Q9550-650, mert az árán kivül, csak a tesztprogikban fogod észrevenni a külömbséget, pl a Q8400-hoz képest azonos órajelen.
De persze aszt veszel amit akarsz, a tuning meg eggyiknél sem bisztos
Ha Q9950-650-est veszel ,legalább majd összetudjuk mérni a Q8400-alOrigin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Zomb€€ #15900 üzenetére
Nálam 470-et ment max, de oda már irreális feszeket kellett adnom a procinak 1,4-1,5v.
Aranyszabáj, hogy P35-ben a 2 magosok mindíg jobban mennek, mint a 4 magos társaik.
Pl: E8400-al megvólt anno az 500-as FSB lazán, mig a Q9550-el 470 volt a max a P5K-ban, de azzal is csak Vantage stabil vólt, Játék alatt már elvérzett szegény.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
odorgg
addikt
válasz Zomb€€ #15898 üzenetére
Nekem tavaj vólt P5k+Q9550 párosom, 450-es FSB-vel 8,5-es szorzóval ment 1,24v-al
Szóval szerintem a 450-et bírni fogja, de persze nincs egyforma lap vagy proci, úgyhogy eszt garantálni nem lehetOFF:
Látom Gigabyte SOC-al rendelkezel, leírhatnád róla a tapasztalatokat, privátba, vagy 460-as topikba. Tuning, melegedés érdekelne legfőképp
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz nakamura #15354 üzenetére
Nekemis X38-am van megbízható, jó kis lap Igaz 450-es FSB fölött tényleg nemszereti a Quadot, de a 450-et stabilan viszi Vólt már Q9550-em azzal is gond nélkül ment. A Q9650-eseddel szerintem lazán vinné a 4Ghz-et. És tényleg, sokkal egyszerübb belőni mint egy p45-öt. Persze azért a P45 az jobb, de ha nem célod 4Ghz fölé menni, akkor
X38 is bőven megfelel.Vólt P35-ös ASUS lapom is, az is tudta simán a 450-es FSB-t, ugyhogy szerintem P35-el sem lene gond. Én aszt venném a helyedben, amelyiket olcsóbban megkapod.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz szab.tam #15325 üzenetére
46gflops volt a maximum 3,8-on, de volt amelyik körben 43 volt csak
Az a baj hogy 475-ös fsb-nél nem megytöbbet a lap a york alatt, de már 475-ön sem lehet stabilizálni 24/7-es használtra Vólt 9550-em azzal is ez vólt a max. Lehet lecserélem ha lessz rá lehetőségem[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz szab.tam #15323 üzenetére
Valóban stabil 3,2-es beállítás, de amúgy 3,6-on használom az is teljesen stabil
3,6-on 41Gflops van egyébként. Amúgy most nézem hogy mennyi a max tuning amit még stabilan visz, és pont belefutottam egy olyan beállításba 3,81 Ghz-en, ami prime stabilnak bizonyult, ibt is lefutott, de GTA4-ben mégis 10 perc alatt kék képernyőt produkált. Szóval énsem nagyon hiszek ezeknek a tesztprogikna Én tuning után mindíg GTA4-et nyomok, ha aszt legalább 1 óráig bírja blue screen nélkül, akkor nemszokott késöbbsem probléma lenni a beállítással. Nekem ez jött be eddig a legjobban[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
Ha holnap megérkeznek a memóriáim, énis meglesem ezeket a Gflopokat mert kiváncsi lettem
-
odorgg
addikt
Na úgy néz ki sikerült stabilizálni a procit 3.6-on, 1.36V-al Az a baj marha nagyot droppol a lap, mert ha 1.36v-ot lövök be biosban akkor terhelés alatt leesik 1.3-.29v-ra is
Egyébként vólt szerencsém, ma megnézni a procit egy P45-ös Asus P5Q pro turbo-ban, de 400-as fsb fölött egyszerüen sehogy sem tudtam stabilizálni Szóval ennyit a P45-röl
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest